Super. Hvala za infoirac300 wrote:Moj pocetak rada sa Kodijem bio je uz tu brzinu.Merce wrote:Da li je dovoljna brzina od 5Mbps za stream non HD kanala?Ako je stream dobar, sasvim normalno mozes gledati HD sadrzaj, ako nije, dzaba ti da imas brzinu od 100Mb.
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
-
Merce
#4251 Re: Kodi/XBMC Media centar
-
Ammarzinho
#4252 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pozdrav ljudi, da li neko možda zna zbog čega mi se pri samom pokretanju KODI-ja pojavi error "unable to find quasar binary android arm". Uradim instalaciju prema tutorialu al' ovo ne prolazi nikako :S
- BarbaDue
#4253 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jesi ga gasio poslije instalacije?Ammarzinho wrote:Pozdrav ljudi, da li neko možda zna zbog čega mi se pri samom pokretanju KODI-ja pojavi error "unable to find quasar binary android arm". Uradim instalaciju prema tutorialu al' ovo ne prolazi nikako :S
-
Ammarzinho
#4254 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jesam druže, ugasio i upalio opet. I pri pokretanju Kodija mi taj error izbaci, a kad hocu da pokrenem Quasar, govori mi kao da trebam restartovati KODI ... Vorke Z6 android box je u pitanju
- BarbaDue
#4255 Re: Kodi/XBMC Media centar
kod mene se isto desilo međutim kada sam ga ugasio i upalio sve je bilo ok.
- crnivrag
#4256 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ugasi automatski update quasara iz njegovih postavki, a onda ga instaliraj iz ovog repozitory-a: XvBMC (http://archive.org/download/repository.xvbmc).Ammarzinho wrote:Jesam druže, ugasio i upalio opet. I pri pokretanju Kodija mi taj error izbaci, a kad hocu da pokrenem Quasar, govori mi kao da trebam restartovati KODI ... Vorke Z6 android box je u pitanju
- irac300
#4257 Re: Kodi/XBMC Media centar
Bilo bi lijepo da se ostavljaju povratne informacije ako se dobije savjet za postavljeno pitanje u vezi problema sa Kodijem. Tako i drugi mogu odmah pročitati ako imaju slične probleme. Mislim, tako bi trebao da funkcioniše forum, razmjena mišljenja i iskustva na dobrovoljnoj bazi.
Inače, imao sam problem sa Quasarom i Elementumom. Iz čista mira nisu više htjeli da skidaju punom brzinom torrente, bez obzira koliko je jak torrent fajl sa seederima. Naravno, prvo sam provjerio brzinu na boxu, koja je bila u redu. Onda sam deinstalirao oba addona i ponovo ih instalirao, i u početku su radili normalno, da bi onda samo blokirali i prilikom ponovnog pokretanja, opet ista mininalna brzina skidanja. Pošto mi se nije dalo raditi fresh instal Kodija (jedino to uvijek pomogne) malo sam se zarovio da nađem rješenje. Tako da sam odradio ovo, deinstalirao addon, a onda otišao u system-settings-file manager-profile directory-addon_data, pa pronašao sve fajlove koji su vezani za Quasar/Elementum kao i za Burst i obrisao ih. Nakon toga odradio instalaciju i ponovo radi odlično.
Možda se nekome nešto slično desi, pa da ne mora čitav Kodi deinstalirati. Ovo može pomoći i kod drugih addona koji ne rade dobro.
Inače, imao sam problem sa Quasarom i Elementumom. Iz čista mira nisu više htjeli da skidaju punom brzinom torrente, bez obzira koliko je jak torrent fajl sa seederima. Naravno, prvo sam provjerio brzinu na boxu, koja je bila u redu. Onda sam deinstalirao oba addona i ponovo ih instalirao, i u početku su radili normalno, da bi onda samo blokirali i prilikom ponovnog pokretanja, opet ista mininalna brzina skidanja. Pošto mi se nije dalo raditi fresh instal Kodija (jedino to uvijek pomogne) malo sam se zarovio da nađem rješenje. Tako da sam odradio ovo, deinstalirao addon, a onda otišao u system-settings-file manager-profile directory-addon_data, pa pronašao sve fajlove koji su vezani za Quasar/Elementum kao i za Burst i obrisao ih. Nakon toga odradio instalaciju i ponovo radi odlično.
Možda se nekome nešto slično desi, pa da ne mora čitav Kodi deinstalirati. Ovo može pomoći i kod drugih addona koji ne rade dobro.
-
The BEN10
#4258 Re: Kodi/XBMC Media centar
Aferim tuzlak!irac300 wrote:Bilo bi lijepo da se ostavljaju povratne informacije ako se dobije savjet za postavljeno pitanje u vezi problema sa Kodijem. Tako i drugi mogu odmah pročitati ako imaju slične probleme. Mislim, tako bi trebao da funkcioniše forum, razmjena mišljenja i iskustva na dobrovoljnoj bazi. .
- irac300
#4259 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nisam Tuzlak, ima ona jedna ćalovina me proglasi lažovom zbog toga što me drugi zovu Tuzlakom.The BEN10 wrote:Aferim tuzlak!irac300 wrote:Bilo bi lijepo da se ostavljaju povratne informacije ako se dobije savjet za postavljeno pitanje u vezi problema sa Kodijem. Tako i drugi mogu odmah pročitati ako imaju slične probleme. Mislim, tako bi trebao da funkcioniše forum, razmjena mišljenja i iskustva na dobrovoljnoj bazi. .
-
jarobot
#4260 Re: Kodi/XBMC Media centar
Imao sam sličan problem ali u pitanju je bilo mjesto za skidanje torenta na uređaju. Dakle kad je bio na internoj memoriji boxa radilo je sve super .kad sam pokušao staviti na sd karticu mjesto snimanja dešavalo se čudno da povuče do 50% i tad uspori skroz ili stane skidanje. Kad vratim na internu memoriju sve radi normalno. Nikad nisam našao zbog čega se ovo dešava. Ako neko ima rješenje bilo bi dobro da ga podjeliirac300 wrote:Bilo bi lijepo da se ostavljaju povratne informacije ako se dobije savjet za postavljeno pitanje u vezi problema sa Kodijem. Tako i drugi mogu odmah pročitati ako imaju slične probleme. Mislim, tako bi trebao da funkcioniše forum, razmjena mišljenja i iskustva na dobrovoljnoj bazi.
-
moke_31
#4261 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja intenzivno radim na tom rješenje u posljednje vrijemejarobot wrote:Imao sam sličan problem ali u pitanju je bilo mjesto za skidanje torenta na uređaju. Dakle kad je bio na internoj memoriji boxa radilo je sve super .kad sam pokušao staviti na sd karticu mjesto snimanja dešavalo se čudno da povuče do 50% i tad uspori skroz ili stane skidanje. Kad vratim na internu memoriju sve radi normalno. Nikad nisam našao zbog čega se ovo dešava. Ako neko ima rješenje bilo bi dobro da ga podjeliirac300 wrote:Bilo bi lijepo da se ostavljaju povratne informacije ako se dobije savjet za postavljeno pitanje u vezi problema sa Kodijem. Tako i drugi mogu odmah pročitati ako imaju slične probleme. Mislim, tako bi trebao da funkcioniše forum, razmjena mišljenja i iskustva na dobrovoljnoj bazi.
Uglavnom korisnici na internetu kažu da radi sa Elementumom, s tim da neki kažu da im je onda brzina ograničena na 2 Mb/s. Nemam baš puno vremena da se igram s tim, čim nešto skontam javim ovdje. Mislim da je svima ovaj problem prioritet broj jedan kad je u pitanju KODI.
Napomena za one koji ne znaju. Download path na sticku/kartici za elementum/Quasar je folder \Android\data\org.xbmc.kodi\files\, a ovaj folder obično sam box/tv napravi nakon što se ubace stick/kartica, a ako odmah ne naprave onda će nakon restarta uređaja.
-
onin
#4262 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pozdrav svima 
Imam problem u posljednje vrijeme sa Quasarom: naime desava se to da kad izaberem film ili seriju i kliknem da je gledam i ide onda ono standardno u gornjem desnom cosku da pretrazi Burst pa onda resolving toretn files i onda izbaci torente, e meni non stop okrece ovo resolving torent files i nece da sastavi i izbaci torente.
Sta minje raditi po tom pitanju
Hvalaaaaa
Imam problem u posljednje vrijeme sa Quasarom: naime desava se to da kad izaberem film ili seriju i kliknem da je gledam i ide onda ono standardno u gornjem desnom cosku da pretrazi Burst pa onda resolving toretn files i onda izbaci torente, e meni non stop okrece ovo resolving torent files i nece da sastavi i izbaci torente.
Hvalaaaaa
- irac300
#4263 Re: Kodi/XBMC Media centar
Iz mog nekog iskustva, kod takvih addona koji nemaju podrsku kad se nesto pohaba, jedino rjesenje je deinstalirati, pa frisko instalirati. Sorry, al' nemam nista pametnije napisati.onin wrote:Pozdrav svima
Hvalaaaaa
-
onin
#4264 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pokusat cu ono sto si napisao da sve obrisem sto ima veze sa Quasarom i Burstomirac300 wrote:Iz mog nekog iskustva, kod takvih addona koji nemaju podrsku kad se nesto pohaba, jedino rjesenje je deinstalirati, pa frisko instalirati. Sorry, al' nemam nista pametnije napisati.onin wrote:Pozdrav svima
Hvalaaaaa
- karanana
#4265 Re: Kodi/XBMC Media centar
slazem se sa ircem s tim da se nakon savjeta ovdje vrati i kaze da li je savjet uspio i pomogo. a moram priznati da i sam par puta to nisam uradio kad mi je data pomoc. ali probacu od sad, pa evo da probam odmah:
radi li vam covenant? koji god film hocu da pokrenem dobijam 0 linkova.
- irac300
#4266 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne koristim vise Covenant, ali bih ti preporucio njegov fork Incursion. Najbolje se pokazao od svih slicnih addona, ne izbacuje hrpu linkova kao Neptun, ali ono sto izbaci 99% radi.karanana wrote:slazem se sa ircem s tim da se nakon savjeta ovdje vrati i kaze da li je savjet uspio i pomogo. a moram priznati da i sam par puta to nisam uradio kad mi je data pomoc. ali probacu od sad, pa evo da probam odmah:
http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... addon.html
-
zippoo87
#4267 Re: Kodi/XBMC Media centar
sada htio da gledam film i pokrenem quasar i pustim film i bio ton...morao prekinuti film i da pustim ponovo,nema zvuka na filmu
mislio da je do quasara...pokrenem neptun rising,pustim film,kada ni tamo nema zvuka
pustim live tv,ni tamo nema zvuka
ima li kakvog rjesenja za ovo...ili cu morati obrisati pa ponovo instalirati kodi,sto bas i ne zelim
restartovao sam i komp,pa probao ponovo,nema tona
sta bi moglo biti,zna li neko
mislio da je do quasara...pokrenem neptun rising,pustim film,kada ni tamo nema zvuka
ima li kakvog rjesenja za ovo...ili cu morati obrisati pa ponovo instalirati kodi,sto bas i ne zelim
- BarbaDue
#4268 Re: Kodi/XBMC Media centar
Moram se sad zacrvenitiBarbaDue wrote:Kod mene je isti, u stvari sličan je, pošto kod mene tastatura nije osvjetljena, sve ostalo je isto. U glavnom sa njim nemam nikakvih problema.typeOnegative wrote:Pozdrav svima
Mislio sam uzet ovaj air mouse za PC i Kodi . koristio neko ? Misljenja ?
https://www.ebay.com/itm/Mini-2-4GHz-6- ... 0005.m1851

Samo što to nisam znao dok mi nije pokazao moj 2,5 godišnji sin
Eto halali
- semirsar
#4269 Re: Kodi/XBMC Media centar
djeca su cudo, komsijin mali tek 7godina ima i vec samostalno reinstalira windows, i rjesava probleme sa dll fajlovima prilikom instalacije igrica i programaBarbaDue wrote: Moram se sad zacrvenitijer sam te slag'o. Moj air mouse je takođe sa osvjetljenjem tastature.
...
Samo što to nisam znao dok mi nije pokazao moj 2,5 godišnji sin![]()
Eto halali
-
zippoo87
#4270 Re: Kodi/XBMC Media centar
napraviozippoo87 wrote:sada htio da gledam film i pokrenem quasar i pustim film i bio ton...morao prekinuti film i da pustim ponovo,nema zvuka na filmu
evo da i ja napisem kako,moza nekome zatreba
naime,otisao sam u settings,pa system settings,pa audio i tamo mi je izgleda windows nakon updatea stavio da mi je audio output device onaj sa maticne ploce a ne sa moje xonar zvucne...cim sam promijenio procepio je zvuk
- irac300
#4271 Re: Kodi/XBMC Media centar
zippoo87 wrote:napraviozippoo87 wrote:sada htio da gledam film i pokrenem quasar i pustim film i bio ton...morao prekinuti film i da pustim ponovo,nema zvuka na filmu
evo da i ja napisem kako,moza nekome zatreba
naime,otisao sam u settings,pa system settings,pa audio i tamo mi je izgleda windows nakon updatea stavio da mi je audio output device onaj sa maticne ploce a ne sa moje xonar zvucne...cim sam promijenio procepio je zvuk
- shalla
#4272 Re: Kodi/XBMC Media centar
Incursion mnogo dobar...irac300 wrote:Ne koristim vise Covenant, ali bih ti preporucio njegov fork Incursion. Najbolje se pokazao od svih slicnih addona, ne izbacuje hrpu linkova kao Neptun, ali ono sto izbaci 99% radi.karanana wrote:slazem se sa ircem s tim da se nakon savjeta ovdje vrati i kaze da li je savjet uspio i pomogo. a moram priznati da i sam par puta to nisam uradio kad mi je data pomoc. ali probacu od sad, pa evo da probam odmah:
Što kažeš, nema puno linkova ali ono što ponudi to i radi
- vicious
#4273 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma jebo ih više ovo, svake hefte novi fork, ko će to više upratiti.shalla wrote:Incursion mnogo dobar...irac300 wrote:Ne koristim vise Covenant, ali bih ti preporucio njegov fork Incursion. Najbolje se pokazao od svih slicnih addona, ne izbacuje hrpu linkova kao Neptun, ali ono sto izbaci 99% radi.karanana wrote:slazem se sa ircem s tim da se nakon savjeta ovdje vrati i kaze da li je savjet uspio i pomogo. a moram priznati da i sam par puta to nisam uradio kad mi je data pomoc. ali probacu od sad, pa evo da probam odmah:
Što kažeš, nema puno linkova ali ono što ponudi to i radi
Ja vala ne pamtim kad sam gledao nešto preko ovih standardnih addona, otkako sam aktivirao Plex razrahatio sam se. Direktna veza sa serverima, kvalitet fenomenalan, nema štopanja, bufferovanja itd. Našao na redditu par besplatnih plex shareova, ma ljepota. Na jednom ima 2500 filmova, na drugom 2000, pa stotine serija. Šta ti padne na pamet možeš naći. A namjestio sam da mi se automatski skida na moj lokalni plex server par ovih aktuelnih serija koje pratim kako koja epizoda izadje, tako da baš nikako nisam Kodi palio već mjesecima.
Ustvari upalim ja Kodi, ali samo Plex addon zbog odabira titlova preko onih standardnih addona za titlove (titlovi.com, opensubtitles, podnapisi), i što mi se čini da je za nijansu bolja slika nego kad gledam na Plex za pc ili android tv. Vjerovatno je kodijev video player bolji od plexovog internog.
- shalla
#4274 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja nemam player već imam Kodi direktno na Sony TV tako da ti pojma nemam bil uopšte znao i mogao instalirati taj Plex
Ma u posljednjih par mjeseci nisam uopšte imao vremena da nešto gledam TV ali sad ću meščini morati na neko kratko bolovanje pa sam sjeo u nedjelju da nariktam Kodi da mi ne bude dosadno
Ma u posljednjih par mjeseci nisam uopšte imao vremena da nešto gledam TV ali sad ću meščini morati na neko kratko bolovanje pa sam sjeo u nedjelju da nariktam Kodi da mi ne bude dosadno
- vicious
#4275 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma mislim na video player kao software, kodijev interni player, a ne poseban uređajshalla wrote:Ja nemam player već imam Kodi direktno na Sony TV tako da ti pojma nemam bil uopšte znao i mogao instalirati taj Plex![]()
Kodi i Plex su u principu slični, i jedan i drugi su nekakvi multimedia centri, samo razlika je u tome što Kodi prvenstveno radi na principu addona za online streaming sa raznih izvora, a Plex je media server za lokalnu multimediju, ali i za streamanje sa servera drugih korisnika koji ti daju pristup, i tu je kvalitet puno bolji nego streaming na Kodiju, ili recimo Terrarium, Showbox i drugim android aplikacijama.
Može se instalirati i na android tv, box, pc, šta god... i kako rekoh, ima čak i kodi addon za plex, mada on u biti nema neke posebne svrhe (osim za lakše skidanje titlova i reprodukciju videa preko kodijevog plejera).