Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
CPT

#4251 Re: Danasnji "feminizam"

Post by CPT »

triconja wrote:evicarska propaganda i to je pozeljno.

Blago onom ko ne mora razmisljat nego pusta druge da za njega razmisljaju :D :bih:
Za pocetak da utvrdimo da on laze i okrece pricu... Ok? Ako trebas detalje ukucaj "PJW lies" na YT. On ljudi koji nemaju veze sa politikom ili novcem.

To bi bio solidan pocetak.
triconja

#4252 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

CPT wrote:

Blago onom ko ne mora razmisljat nego pusta druge da za njega razmisljaju :D :bih:
Za pocetak da utvrdimo da on laze i okrece pricu... Ok? Ako trebas detalje ukucaj "PJW lies" na YT. On ljudi koji nemaju veze sa politikom ili novcem.

Lik mi je totalno nebitan ali sam klikno da pogledam jer je pod maramom, isto ko sto kliknem na video juka (ili kako se vec zove) zato sto lik svira klavijature. Znaci ne zanima me nista o njemu nego jednostavno mi je to izbaceno i ja pregledo.
CPT

#4253 Re: Danasnji "feminizam"

Post by CPT »

triconja wrote:
CPT wrote:

Lik mi je totalno nebitan ali sam klikno da pogledam jer je pod maramom, isto ko sto kliknem na video juka (ili kako se vec zove) zato sto lik svira klavijature. Znaci ne zanima me nista o njemu nego jednostavno mi je to izbaceno i ja pregledo.
to znaci da je YT algoritam skontao da volis "alt right" pricu pa izbaciva slicne stvari... bice tu pored i milo, steven crowder, ben shapiro, ... :)

nema potreba da to sve siris dalje jer se radi o poznatoj alt right klapi...
triconja

#4254 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

CPT wrote:
to znaci da je YT algoritam skontao da volis "alt right" pricu pa izbaciva slicne stvari... bice tu pored i milo, steven crowder, ben shapiro, ... :)

Hajmo ovako, postavi tri uzastopna recommended na yt screenshota pa da vidimo ko je na kojoj strani, ali nemoj izradit.

Evo ja cu postavit svoje

http://prntscr.com/k0jjh4
http://prntscr.com/k0jjvo
http://prntscr.com/k0jk5w

I koju mi propagandu izbacuje i na cijoj sam strani? Prema mojoj procjeni ja sam ljevicar jer mi izbacuje ljevicarsku propagandu :lol:
CPT

#4255 Re: Danasnji "feminizam"

Post by CPT »

triconja wrote:
CPT wrote:

Hajmo ovako, postavi tri uzastopna recommended na yt screenshota pa da vidimo ko je na kojoj strani, ali nemoj izradit.

Evo ja cu postavit svoje

http://prntscr.com/k0jjh4
http://prntscr.com/k0jjvo
http://prntscr.com/k0jk5w

I koju mi propagandu izbacuje i na cijoj sam strani? Prema mojoj procjeni ja sam ljevicar jer mi izbacuje ljevicarsku propagandu :lol:
klipove YT ne izbacuje na random ;-) i ti si ljevicar kao sto sam ja Kinez :lol:
triconja

#4256 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

CPT wrote: klipove YT ne izbacuje na random ;-) i ti si ljevicar kao sto sam ja Kinez :lol:
Stae, strah te pokazat da ti izbacuje ljevicarsku propagandu pa neces da prikazes? Ja sam svoje pokazo i moze se skontati u koje svrhe koristim yt. Hajde ti pokazi sta ti gledas ako smijes :lol: :lol: :lol: .

Evo jedna socna stvar, znas koji mi je prvi video u watch later? Hitler with children.

Hajde pokusaj potrefit razlog sto mi je taj video u watch later i sto ga ponekad gledam? Ustvari ja cu odgovoriti prije nego sto me proglasis nacistom da je razlog to sto gledam kako je lik koristio medije kao sredstvo da stekne jos vise pristalica i da one sto su zastranili vrati u tabor. Evo jos nesto o meni, isto tako imam par videa gdje staljin daje govor i gdje je on nesta pred kamerom iz istog razloga. Da ne spominjem cercila i njegove izljeve mudrosti i propagande :lol: :lol: :lol:
Aoida

#4257 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Aoida »

Hakiz wrote:
A dobro, svi imamo pravo na iluzije.
Apsolutno!
Ti prvi.
Jerbo...Ipak si musko.
MarlboroGold

#4258 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

djevojka bez imena wrote: Opet na isto dodje, slobodno stavi znak jednakosti. Treba u politici više ženskih osobina. Definitivno. Društvo u cijelom svijetu je dehumanizirano, viši sta Trump radi, razdvaja majke migrante od djece. A da mu je malo vise tih ženskih osobina, sigurno to ne bi radio, razumijem da sprovodi neku sebi zacrtani politiku, ali malo empatije ne bi mu škodilo.
Osobine ne treba dijeliti na muške i ženske i tu leži rješenje svih problema.
Nažalost, žene sa dobrim muškim osobinama i muškarce sa dobrim ženskim osobinama u poslovnom svijetu (a i šire) su, još uvijek, samo predmet ismijavanja. Za zaostali balkan da i ne govorim.
Hakiz

#4259 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

MarlboroGold wrote:
djevojka bez imena wrote: Opet na isto dodje, slobodno stavi znak jednakosti. Treba u politici više ženskih osobina. Definitivno. Društvo u cijelom svijetu je dehumanizirano, viši sta Trump radi, razdvaja majke migrante od djece. A da mu je malo vise tih ženskih osobina, sigurno to ne bi radio, razumijem da sprovodi neku sebi zacrtani politiku, ali malo empatije ne bi mu škodilo.
Osobine ne treba dijeliti na muške i ženske i tu leži rješenje svih problema.
Nažalost, žene sa dobrim muškim osobinama i muškarce sa dobrim ženskim osobinama u poslovnom svijetu (a i šire) su, još uvijek, samo predmet ismijavanja. Za zaostali balkan da i ne govorim.
Evo, da spomenemo samo vladarice u 20. vijeku, pa da mi neka od feministica kaže u čemu je to njihova politika bla humanija od politike muškaraca, njihovih savremenika:

Margaret Tačer, Indira Gandi, Angela Merkel, Golda Meir, Benazir Buto, Tancu Čiler, kod nas Milka Planinc. Neka mi oproste one koje sam zaboravio.

Da ne zaboravim Kristin Lagard, osobu na čelu MMF-a.
Connaisseur Karlin

#4260 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

Aoida wrote:
Hakiz wrote:
Apsolutno!
Ti prvi.
Jerbo...Ipak si musko.
Hakiz gubi tlo pod nogama , on je jednom prilikom priznao, nija muskracima lako prihvatiti musku smanjenu spolnu kontrolu u drustvu , suosjecam :oops: :D :lol:
Hakiz

#4261 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote:
Aoida wrote:
Hakiz wrote:
Apsolutno!
Ti prvi.
Jerbo...Ipak si musko.
Hakiz gubi tlo pod nogama , on je jednom prilikom priznao, nija muskracima lako prihvatiti musku smanjenu spolnu kontrolu u drustvu , suosjecam :oops: :D :lol:
Nikome nije lako izgubiti bilo kakvu kontrolu, to je tačno. To vrijedi za sve ljude i za sve oblike kontrole. Tako da ne vidim šta je tu posebno interesantno da bi tako reagovala? Da obrazložiš?

Mislim da si ti malo pobrkala lončiće od silne želje da mi nekako spustiš.

Dok ti je toliko stalo da mi nekako naudiš, još me voliš. Mržnja nije suprotnost ljubavi, ravnodušnost jeste. Dok imaš potrebu da me spomeneš, pa makar i negativno, još gajiš osjećaje prema meni. I to, vidi se, jake.

Volim i ja tebe draga.
Connaisseur Karlin

#4262 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote:
Aoida wrote:
Apsolutno!
Ti prvi.
Jerbo...Ipak si musko.
Nikome nije lako izgubiti bilo kakvu kontrolu, to je tačno. To vrijedi za sve ljude i za sve oblike kontrole. Tako da ne vidim šta je tu posebno interesantno da bi tako reagovala? Da obrazložiš?

Mislim da si ti malo pobrkala lončiće od silne želje da mi nekako spustiš.

Dok ti je toliko stalo da mi nekako naudiš, još me voliš. Mržnja nije suprotnost ljubavi, ravnodušnost jeste. Dok imaš potrebu da me spomeneš, pa makar i negativno, još gajiš osjećaje prema meni. I to, vidi se, jake.

Volim i ja tebe draga.
pda, tiranija , totlairizam i ostali oblici diskiminacije i sikaniranja su za tebe oblik kontroliranja , tebe ne interesira humanost i balans :-D

nemas zrna empatije , tipicni sovinizam :thumbup:
triconja

#4263 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Connaisseur Karlin wrote: nemas zrna empatije , tipicni sovinizam :thumbup:
I onda se neko napravi pametan i kaze ne postoje muske i zenske osobine, eee, vidi se da taj neko u zivotu nije procito nista iz sihologije i sociologije :lol: :lol: :lol:
Connaisseur Karlin

#4264 Re: Danasnji "feminizam"

triconja wrote:
I onda se neko napravi pametan i kaze ne postoje muske i zenske osobine, eee, vidi se da taj neko u zivotu nije procito nista iz sihologije i sociologije :lol: :lol: :lol:
naravo da ne postoje muske i zenske osobine , kao sto nije ni histerija tipicna za zene , iako Hakiz tvrdi obratno :D :lol:
triconja

#4265 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

triconja wrote:
naravo da ne postoje muske i zenske osobine , kao sto nije ni histerija tipicna za zene , iako Hakiz tvrdi obratno :D :lol:
Kako je onda sovinizam to ako se nema empatije (a muska osobina, tj. arhetip muska je da nema empatije), a svi znamo da je sovinizam negativna rijec koja je vezana za muske?

Tautologija jaro moi :D
Connaisseur Karlin

#4266 Re: Danasnji "feminizam"

triconja wrote:
triconja wrote:
Kako je onda sovinizam to ako se nema empatije (a muska osobina, tj. arhetip muska je da nema empatije), a svi znamo da je sovinizam negativna rijec koja je vezana za muske?

Tautologija jaro moi :D
sovinizam muska osobina, to nisma znala , kad su lingivisticar promjenili znacenje rijeci :shock: :-) :lol:
triconja

#4267 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Connaisseur Karlin wrote: sovinizam muska osobina, to nisma znala , kad su lingivisticar promjenili znacenje rijeci :shock: :-) :lol:
Nisam reko da je osobina nego da je vezana za muske. Pogotovo je rasirena upotreba te rijeci u musko-zenskim odnosima u slucaju da zenska osoba bez jakih argumenata promice tezu da je muskarac sovinista.

Nemojmo se zavaravat i izbjegavati istinu jer se u ovom slucaju zna tacna upotreba i znacenje rijeci (barem u domenu musko-zenskih odnosa, a u politici je drugacije znacenje).
Connaisseur Karlin

#4268 Re: Danasnji "feminizam"

triconja wrote:
Connaisseur Karlin wrote: sovinizam muska osobina, to nisma znala , kad su lingivisticar promjenili znacenje rijeci :shock: :-) :lol:
Nisam reko da je osobina nego da je vezana za muske. Pogotovo je rasirena upotreba te rijeci u musko-zenskim odnosima u slucaju da zenska osoba bez jakih argumenata promice tezu da je muskarac sovinista.

Nemojmo se zavaravat i izbjegavati istinu jer se u ovom slucaju zna tacna upotreba i znacenje rijeci (barem u domenu musko-zenskih odnosa, a u politici je drugacije znacenje).
nepravilna upotreba rijeci : histerija i sovinizam , je rezultat nezananja ili npravilne upotrebe pojmova od strane drustva :D ali, to nije izgovor da ti radis , ako znas, da je tako nesto nepravilno :D
triconja

#4269 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

triconja wrote:

nepravilna upotreba rijeci : histerija i sovinizam , je rezultat nezananja ili npravilne upotrebe pojmova od strane drustva :D ali, to nije izgovor da ti radis , ako znas, da je tako nesto nepravilno :D
Rijeci nisu konstantne i nemaju isto znacenje u funkciji vremena :D
Connaisseur Karlin

#4270 Re: Danasnji "feminizam"

triconja wrote:
triconja wrote:

Rijeci nisu konstantne i nemaju isto znacenje u funkciji vremena :D
sto vise nastavljas sa komentarisanjem, ispadas veca neznalica :D

na temi feminizam, muskraca otvoreno negira ravnopravnost sa zenama, to jeste soinizam, nema potrebe podvlaciti da je muski sovnizam , jer se tocno zna , kako je rijec upotrebljena, ali to nikad ne iskljucuje cinjenicu , da ni feministkinje u istim debatama nisu sovinstkinje, tj. zenske sovinstkinje :)
triconja

#4271 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Connaisseur Karlin wrote: sto vise nastavljas sa komentarisanjem, ispadas veca neznalica :D

na temi feminizam, muskraca otvoreno negira ravnopravnost sa zenama, to jeste soinizam, nema potrebe podvlaciti da je muski sovnizam , jer se tocno zna , kako je rijec upotrebljena, ali to nikad ne iskljucuje cinjenicu , da ni feministkinje u istim debatama nisu sovinstkinje, tj. zenske sovinstkinje :)
Kae neznanje je blazenstvo :mrgreen:
djevojka bez imena

#4272 Re: Danasnji "feminizam"

Post by djevojka bez imena »

triconja wrote:

Ne postoje. Postoje samo karakterne osobine koje se češće pripisuju jednima ili drugima, tj koje su svojstvenije muškarcima ili ženama.
MarlboroGold

#4273 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Tako je. Karakter je ključ.
Hakiz

#4274 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

triconja wrote:
..."While the word "hysteria" originates from the Greek word for uterus, hystera (ὑστέρα)"...

Dakle, neko ko nema matericu ne može biti histeričan. Logično.
Connaisseur Karlin

#4275 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote:
triconja wrote:
..."While the word "hysteria" originates from the Greek word for uterus, hystera (ὑστέρα)"...

Dakle, neko ko nema matericu ne može biti histeričan. Logično.
http://www.ayushveda.com/health/hysteria.htm

https://www.smithsonianmag.com/science- ... -43321905/

https://www.jstor.org/stable/2928773?se ... b_contents

ne sramoti se dalje :lol:
Post Reply