mirsek wrote: ↑27/07/2020 17:39
dogtag wrote: ↑27/07/2020 13:51
Nike af1 white wrote: ↑27/07/2020 10:35
bas me zanima po danasnjim najavama koje ce nova biti sara u osbih
Ovi "naši" ili su glupi (da to lokomotiva ne može povući) ili bezobrazni?! Vjerovatno ovo drugo! I najvjerovatnije da su spremni baciti u smeće jednu svijetski razvijanu šaru u USMC NATICK i popišati se po našem najvažnijem partneru u sferi odbrane, da bi oni izmislili toplu vodu sa nekom šarom razvijenoj u nekom seoskom podrumu, samo iz razloga da bi on i njih par se ugradilo u tal sa rođačko-jaranskom firmom i uzeli debele pare na narednim tenderima.
Bitno je da će oni našarati u Paintu neku šaru i instalirati u nju obrise BiH (već najavljeno, a i to kopiraju od hrvata) i da bi ovom napaćenom narodu naplatili nove uniforme (a oni uzeli pare) i bacili na smeće ovih 10.000 uniformi i još ko zna koliko u magacinima!
Iskreno se nadam da će im iduće uniforme biti iste kao u Srbije i da im Vućić i Yumko isporučuju jer ništa bolje nismo ni zaslužili!
Ova trenutna sara je perfektna, samo kroj mijenjati i pici makar jos deceniju.
Pa naravno, to je to!
Trebaju mijenjati kroj koji je iskreno malo "off", možda ići sa novim materijalima sa istom ovom marpat šarom koja je jedna on najboljih na svijetu (20 godina je u USMC) idealna za naših borovih i bukovih šuma i planina!
Izbaciti onaj smiješni džemper, uvesti flis, goretex jaknu i pantalone, razviti ozbiljen transportni ranac i jurišni i hidratacijski ruksak (ili izlobirati u Amera da nam dopuste da uzmemo njihov ILBE System, koji je u njih sad u rezervi), razviti par čizama za ljeto i zimu, znači bar ove osnovne stvari da imaju kako bog zapovjeda.....a da ne govorim o ozbiljnijoj opremi, šljemu, panciru....itd itd.
Ima tu milion malih stvari koje bi trebalo razviti i početi praviti da sad ne nabrajamo!
Bilo bi tu posla i za male biznise, da pokrenu ljude da rade nešto i zarađuju i žive od svog rada....... ali jok, ovde je sve naopako!
Znači ne treba izmišljati toplu vodu, već doraditi i prilagoditi sebi već ono što postoji i što je već u upotrebi u ozbiljnim armijama svijeta!!
Ali ljudi nesposobni, sporo reaguju, kilavo i bez ikakve vizije! Ja znam da tu postoji opstrukcija, da pojedine politike ne žele razvoj OS BiH, njihovu obučenost i opremljenost, ali to nije razlog da se ništa ne radi niti ništa ne planira!