Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
skafiskafsnjak

#4251 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skafiskafsnjak »

Bosanski_kralj wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Francusko društvo je emigrante primilo, okupalo, nahranilo, izliječilo, dalo im posao, odškolovalo im djecu. Ako neko očekuje da će Francuzi pristati još i na to da im grupa tih emigranata ispuzalih iz najzaostalijih dijelova planete, ograničava slobode za koje su se u krvi izborili još prije 350 godina, onda se grdo vara.

Francusko društvo će svoje slobode braniti, kao i svako zapadno društvo. Kome te slobode ne odgovaraju, kako kaže gradonačelnik Roterdama u zvaničnoj izjavi - "Neka spakuje kofere i od**be"
Toliko se pozivaju na slobode i onda zabranjuju nošenje burki. :roll:

Sad ce oni smisliti i odgovor za to ... mislim ono, radi sigurnosti , znas ... demokratija
madner

#4252 Re: Terorizam u Parizu!

Post by madner »

Danguba wrote:
madner wrote:Zato sto imas pravo da to radis. Jer je neko rekao da nema zdravog drustva ako postoje svete krave. I imao pravo.
Tito je mrtav a u ostatku Svijeta svuda postoje ''svete krave''.

Sada dolazimo do onoga vica kada hodza objasnjava svojim dzematlijama sta je to demokratija.

Parafraziram, to vam je isto kao da se ja popnem na munaru i odozgo po vama pisam...a i vi imate pravo na mene.
Tvoje je pravo da mislis da Tito nije bio neki covjek, a moje da smatram da si zato glup.
No nije moje pravo da te sprijecim da iznosis svoje stavove.

Nije poenta da li postoji nesto sto puno znaci ljudima, bio to poslanik ili Lenjin, nego da li drustvo stiti te ljude od kritike.
Hodza je pametniji nego sto bi se covjek nadao od njegove naobraze. :D
Bosanski_kralj

#4253 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Bosanski_kralj »

skafiskafsnjak wrote:
Bosanski_kralj wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Francusko društvo je emigrante primilo, okupalo, nahranilo, izliječilo, dalo im posao, odškolovalo im djecu. Ako neko očekuje da će Francuzi pristati još i na to da im grupa tih emigranata ispuzalih iz najzaostalijih dijelova planete, ograničava slobode za koje su se u krvi izborili još prije 350 godina, onda se grdo vara.

Francusko društvo će svoje slobode braniti, kao i svako zapadno društvo. Kome te slobode ne odgovaraju, kako kaže gradonačelnik Roterdama u zvaničnoj izjavi - "Neka spakuje kofere i od**be"
Toliko se pozivaju na slobode i onda zabranjuju nošenje burki. :roll:

Sad ce oni smisliti i odgovor za to ... mislim ono, radi sigurnosti , znas ... demokratija
Trend je u Evropi a bgm i kod nas da se nazadnim smatra sve ono što ima veze sa Islamom. Tako npr. imamo ove naše demokrate i tolerantne osobe kako svom snagom brane prava homoseksualaca, a sa istom tom snagom pljuju po ideji da se dozvoli brak između muškarca i više žena.

Ne znaju biti dosljedni, ovako su providni.
Comaneci

#4254 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Comaneci »

Bosanski_kralj wrote: Trend je u Evropi a bgm i kod nas da se nazadnim smatra sve ono što ima veze sa Islamom. Tako npr. imamo ove naše demokrate i tolerantne osobe kako svom snagom brane prava homoseksualaca, a sa istom tom snagom pljuju po ideji da se dozvoli brak između muškarca i više žena.

Vidim da ima dosta nasih forumasa koji nekako zamjeruju Evropljane koji njeguju svoje vrijednosti. Koji nekako ocekuju da je prirodno da Abdulhakim iz Somalije samim tim sto je uspio doci u (recimo) Njemacku, osim toga sto ga ta ista Njemacka hrani, ima pravo forsirati svoje paradigme, dogme i vidjenje svijeta na ostatak njemacke populacije. Kao ono: sto on ne moze da ima 4 zene, kad mogu dva muskarca da se uzmu, ko je taj neki Hans da odredjuje sta u Njemackoj treba biti pozeljno i normalno.
Last edited by Comaneci on 13/01/2015 16:43, edited 2 times in total.
Hajvan

#4255 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Hajvan »

Bosanski_kralj wrote:
Trend je u Evropi a bgm i kod nas da se nazadnim smatra sve ono što ima veze sa Islamom. Tako npr. imamo ove naše demokrate i tolerantne osobe kako svom snagom brane prava homoseksualaca, a sa istom tom snagom pljuju po ideji da se dozvoli brak između muškarca i više žena.

No treba do kraja biti dosljedan!
Zašto ne dozvoliti brak žene i više mušaraca!?
Last edited by Hajvan on 13/01/2015 16:44, edited 1 time in total.
Hajvan

#4256 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Hajvan »

Comaneci wrote:
Bosanski_kralj wrote: Trend je u Evropi a bgm i kod nas da se nazadnim smatra sve ono što ima veze sa Islamom. Tako npr. imamo ove naše demokrate i tolerantne osobe kako svom snagom brane prava homoseksualaca, a sa istom tom snagom pljuju po ideji da se dozvoli brak između muškarca i više žena.

Vidim da ima dosta nasih forumasa koji nekako zamjeruju Evropljane koji njeguju svoju vrijednosti. Koji nekako ocekuju da je prirodno da Abdulhakim iz Somalije samim tim sto je uspio doci u (recimo) Njemacku, osim toga sto ga ta ista Njemacka hrani, ima pravo forsirati svoje paradigme, dogme i vidjenje svijeta na ostatak njemacke populacije. Kao ono: sto on ne moze da ima 4 zene, kad mogu dva muskarca da se uzmu, ko je taj neki Hans da odredjuje sta u Njemackoj treba biti pozeljno i normalno.

ne hrani njega njemačka, sam se hrani…
smatraš li da njemacka kao takva (uspiješna) može postojati bez (neuspijesnih, razorenih) Somalija, Grčkih, Afganistana i Bosni?
madner

#4257 Re: Terorizam u Parizu!

Post by madner »

Naravno da moze, da je Bosni bolje bilo bi i Njemackoj.
Hajvan

#4258 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Hajvan »

madner wrote:Naravno da moze, da je Bosni bolje bilo bi i Njemackoj.
slažem se, no
ne izvrči, spineru stari!
znaš ti vrlo dobro između redova što sam pitao!
:lol:
Last edited by Hajvan on 13/01/2015 16:45, edited 1 time in total.
Queen_of_hearts

#4259 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Queen_of_hearts »

Bosanski_kralj wrote:
skafiskafsnjak wrote:[quote="Bosanski_kralj"Toliko se pozivaju na slobode i onda zabranjuju nošenje burki. :roll:

Ne znaju biti dosljedni, ovako su providni.[/quote]
Nema pljuvanja,svima isto....Brak izmedju :
1.muskarca i zene
2.muskarca i muskarca
3.zene i zene
Grupa monogamnih brakova,
a grupa poligamnih brakova ukljucuje :
4.muskarca i vise zena
5.zenu i vise muskaraca
6.muskarca i vise muskaraca
7.zenu i vise zena
8.muskarca i vise muskaraca i zena (mjesovito )
9.zenu i vise muskaraca i zena (mjesovito )
Je li ovako ok ?
Comaneci

#4260 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Comaneci »

Hajvan wrote:
ne hrani njega njemačka, sam se hrani…
mislis da njemacka ako takva (uspiješna) može postojati be (neuspijesnih, razorenih) Somalija, Grčkih, Afganistana i Bosni?
Cek da iscupam statistiku o postotku radno sposobnih Somalaca u Norveskoj (recimo) koji zapravo rade.

Uvjeren sam da Njemacka moze posojati bez tih Somalaca, Turaka, Afgana itd koje je primila do sada. To shvataju sve vise zapadne zemlje da mogu, zato danas imaju puno selektivniju imigrantsku politiku: biraju samo kvalifikovane imigrante (a ti da se ne lazemo rijetko budu Afgani, Arapi i Somalci), ili preferiraju radnu snagu iz Istocne Evrope.
madner

#4261 Re: Terorizam u Parizu!

Post by madner »

Hajvan wrote:
madner wrote:Naravno da moze, da je Bosni bolje bilo bi i Njemackoj.
slažem se, no
ne izvrči, spineru stari!
znaš ti vrlo dobro između redova što sam pitao!
:lol:
Ozbiljan odgovor je da svjetsko bogastvo nije nuzno nula u sumi. :D
pirpa

#4262 Re: Terorizam u Parizu!

Post by pirpa »

treba otici onim karikaturistima i na grobove im se popisat a slike poslati njihovoj porodici, famili .siguran sam da bi razumjeli da je to sloboda izrazavanja.
deer_hunter

#4263 Re: Terorizam u Parizu!

Post by deer_hunter »

pirpa wrote:treba otici onim karikaturistima i na grobove im se popisat a slike poslati njihovoj porodici, famili .siguran sam da bi razumjeli da je to sloboda izrazavanja.
slobodno to uradi, poslije toga ces na sud. i u tome i jest caka, tuzit ce te, a ne potegnuti kalaš...tako su i ovi trebali karikaturiste tužiti, a ne ubijati, tako se stvari rjesavaju u civilizovanim drustvima. al haj ti to objasni primitivnim kozoyebima :-)
skafiskafsnjak

#4264 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skafiskafsnjak »

deer_hunter wrote:
pirpa wrote:treba otici onim karikaturistima i na grobove im se popisat a slike poslati njihovoj porodici, famili .siguran sam da bi razumjeli da je to sloboda izrazavanja.
slobodno to uradi, poslije toga ces na sud. i u tome i jest caka, tuzit ce te, a ne potegnuti kalaš...tako su i ovi trebali karikaturiste tužiti, a ne ubijati, tako se stvari rjesavaju u civilizovanim drustvima. al haj ti to objasni primitivnim kozoyebima :-)
Primitivni kozoyebi ?

Mislis na ove ekstremiste?

Ps:ne opravdavam ubistva...al cisto sumnjam da ho u toj zemlji imalo efekta tuziti zbog ovoga...u zemlji u kojoj zabranjuju nosenje burke...
Vipsilon

#4265 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Vipsilon »

Mnogo mi je Francuza žao. Baš su ugroženi od muslimana.

www.siliconafrica.com/france-colonial-tax/
pirpa

#4266 Re: Terorizam u Parizu!

Post by pirpa »

deer_hunter wrote:
koliko sam ja upoznat oni su vec bili dva puta na sudu zbog vrjedzanja vjerski osjecanja i oba puta su oslobodzeni optuzbi sa obrazlenjem :sloboda izrazavanja.itd itd.

sustuna je da su oni svjesno vrjedzali osjecanja milionima ljudi i da su zavrsili bas onako kako su i zasluzili. tko im hebe raku u koju su ukopani :D

njihova sloboda izrazavanja je ista ona kojom se koristio risto djogo
Hajvan

#4267 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Hajvan »

Vipsilon wrote:Mnogo mi je Francuza žao. Baš su ugroženi od muslimana.

http://www.siliconafrica.com/france-colonial-tax/

In March 2008, former French President Jacques Chirac said:

“Without Africa, France will slide down into the rank of a third [world] power”

Chirac’s predecessor François Mitterand already prophesied in 1957 that:

“Without Africa, France will have no history in the 21st century”
It_is_a_Leclerc

#4268 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Kod pojedinih ovdje je teško razlučiti da li su više nepismeni ili primitivni. Teška dilema.

Čuj - vrjedžali. :roll:
iceman2010

#4269 Re: Terorizam u Parizu!

Post by iceman2010 »

madner wrote:
Dobar fol, no svaka historijski bitna licnost je ujedno i javna licnost i shodno tome predmet svake vrste sprdnje. Tebi mozda De Gaule nista ne znaci, no Francuzima je bio zakletva. I opet nisu ubili redakciju kada su se sprdali sa njegovom smrti.
Nisu ubili redakciju, ali su morali ugasiti list. Isto tako kada su se zezali sa predsjednikovim sinom i u sve umjesali jevreje letio covjek sa posla. Jesi gledao video koji sam postavio i mozda primjetio kakav je odnos prema covjeku, komicaru koji glumi jevreja, a kakav prema muslimanima? Dvostruki arsini. I usporedba sa necijom mamom je bas dobra jer ni lis ne crta muslimane vec njihovog poslanika. Dakle, slicno kao kada bi ti bio javna licnost pa ja nacrtao tvoju mamu da bih nesto porucio tebi. A sve i da je neka zena javna licnost i kada bi je neko nazvao ku... ili pi.... i ova ga tuzila dobila bi na sudu. Znaci da nije dozvoljeno. Nije sloboda da mozes da se.es sta ti je q. cejf. Itekako postoje granice. Nema potrebe da nekoga vrijedjas samo zato sto ti se to moze. Neke karikature su bile samo uvreda i nista vise. To vise nema veze ni sa pokazivanjem Muhammedovog a.s. lika, odnoso zabranom prikazivanja u islamskom svijetu. Neke su bile cista uvreda.

Necu o ubistvima uopste da pricam. Ne znam koji izraz da upotrijebim kako bih pokazao koliko se gnusam takvog cina i takvog nacina reagovanja. Nema opravdanja za tako nesto. Meni je to strano, neobjasnjivo, grozno. Pored svega toga sam i legalista i smatram da se zakoni drzave u kojoj se nalazis moraju postivati, a da se protiv istih mozes boriti dozvoljenim sredstvima (protesti, apelacije, izborni proces, lobiranje......) Samo iznosim svoj stav o ovom drugom dijelu (sloboda govora i njene granice, uvreda, njena svrha i posljedice iste, licemjerje i dupli standardi).

Uvrijedis crnca - rasizam
Uvrijedis jevreja - antisemitizam
Uvrijedis pedera - homofobija
Uvrijedis muslimana - sloboda govora

evo video:
https://www.facebook.com/video.php?v=10205608371909855
Last edited by iceman2010 on 13/01/2015 18:00, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#4270 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skafiskafsnjak »

It_is_a_Leclerc wrote:Kod pojedinih ovdje je teško razlučiti da li su više nepismeni ili primitivni. Teška dilema.

eto okrenes na (ne)pismenost kada nemas sta drugo da kazes .

IDem ti mamu nacrtati u nekom pogrdom smislu pa da vidim hoce li te uvrijediti .
Pjanic15

#4271 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

Ne kontaju drukčiji mentalitet ovdje naši, džaba objašnjavat kad će opet po svom navoditi gomilu nebuloznih primjera.
skafiskafsnjak

#4272 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skafiskafsnjak »

iceman2010 wrote:
madner wrote:
Dobar fol, no svaka historijski bitna licnost je ujedno i javna licnost i shodno tome predmet svake vrste sprdnje. Tebi mozda De Gaule nista ne znaci, no Francuzima je bio zakletva. I opet nisu ubili redakciju kada su se sprdali sa njegovom smrti.
Nisu ubili redakciju, ali su morali ugasiti list. Isto tako kada su se zezali sa predsjednikovim sinom i u sve umjesali jevreje letio covjek sa posla. Jesi gledao video koji sam postavio i mozda primjetio kakav je odnos prema covjeku, komicaru koji glumi jevreja, a kakav prema muslimanima? Dvostruki arsini. I usporedba sa necijom mamom je bas dobra jer ni lis ne crta muslimane vec njihovog poslanika. Dakle, slicno kao kada bi ti bio javna licnost pa ja nacrtao tvoju mamu da bih nesto porucio tebi. A sve i da je neka zena javna licnost i kada bi je neko nazvao ku... ili pi.... i ova ga tuzila dobila bi na sudu. Znaci da nije dozvoljeno. Nije sloboda da mozes da se.es sta ti je q. cejf. Itekako postoje granice. Nema povrede da nekoga vrijedjas samo zato sto ti se to moze. Neke karikature su bile samo uvreda i nista vise. To vise nema veze ni sa pokazivanjem Muhammedovog a.s. lika, odnoso zabranom prikazivanja u islamskom svijetu. Neke su bile cista uvreda.

Necu o ubistvima uopste da pricam. Ne znam koji izraz da upotrjebim kako bih pokazao koliko se gnusam takvog cina i takvog nacina reagovanja. Nema opravdanja za tako nesto. Meni je to strano, neobjasnjivo, grozno. Pored svega toga sam i legalista i smatram da se zakoni drzave u kojoj se nalazis moraju postivati, a da se protiv istih mozes boriti dozvoljenim sredstvima (protesti, apelacije, izborni proces, lobiranje......) Samo iznosim svoj stav o ovom drugom dijelu (sloboda govora i njene granice, uvreda, njena svrha i posljedice iste, licemjerje i dupli standardi).

Kapa dole ! Svaka cast !

:thumbup: :thumbup:

A ovi sto opravdavaju ove Francuske idiote tj. pokojne idiote , mogu samo reci da su isti kao oni ako ne i gori .
It_is_a_Leclerc

#4273 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

skafiskafsnjak wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kod pojedinih ovdje je teško razlučiti da li su više nepismeni ili primitivni. Teška dilema.

IDem ti mamu nacrtati u nekom pogrdom smislu pa da vidim hoce li te uvrijediti .
Možeš. I to će mene uvrijediti. I ja ću te prijaviti moderaciji da te očisti odavde. (Mislim, prijavit ću te svakako, al' to nije sad tema)
I eto. Mirna Bosna.

Ja neću uletiti u tvoju kuću sa kalašnjikovom, i ubiti ti roditelje, djecu i ženu.

Ako ni ovo ne razumiješ, ja ću probati znakovnim jezikom. Valjda mora postojati način da skontaš.
skafiskafsnjak

#4274 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skafiskafsnjak »

It_is_a_Leclerc wrote:
skafiskafsnjak wrote:

Možeš. I to će mene uvrijediti. I ja ću te prijaviti moderaciji da te očisti odavde. (Mislim, prijavit ću te svakako, al' to nije sad tema)
I eto. Mirna Bosna.

Ja neću uletiti u tvoju kuću sa kalašnjikovom, i ubiti ti roditelje, djecu i ženu.

Ako ni ovo ne razumiješ, ja ću probati znakovnim jezikom. Valjda mora postojati način da skontaš.
Nigdje ne opravdavam ubistva, to niko ama bas niko nema pravo ...
ALi nije uredu sto su radili .

PS: nesto sumnjam da te ne vrijedja karikatura mame...nacrtao bih da sam talentovan hahaha.

Prijavi vala... nisam napisao nista gore od onoga sto ti radis tj govoris.
Samim tim sto ces prijaviti govoris o tome koliko ti ne smeta karikatura mame . :thumbup:
Last edited by skafiskafsnjak on 13/01/2015 18:04, edited 1 time in total.
uglavnomja

#4275 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

skafiskafsnjak wrote:

kako ces ocekivati da covjek koji ne zna pravilno pisati (nije jedna greska nego vise njih, ponovljenih) uvjeri nekoga u svoje misljenje :-)

to se zove autodegradacija u komunikaciji :run:
Post Reply