Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
lajkujMe

#4251 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by lajkujMe »

Faruk Hadzibegic od sutra selektor BIH 99%.

Ovo samo da obiljezim da mogu sutra da se hvalim.
pedeset

#4252 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by pedeset »

Blaž Slišković

- Da ima respektabilnu karijeru (BIO IDOL ZIDANEU)
- Da vrati poljuljani duh reprezentaciji (SVOJIM ZNANJEM I ISKUSTVOM TO SIGURNO MOŽE)
- Da ima autoritet u svlačionici (NIKO OD OVIH IGRAČA NE BI SE USUDIO SUPROTSTAVITI BAKI)
- Da ima autoritet na terenu i kod medija (BOLA, BOLA RECI BALJI DA SE NE ZAJEBAJEBAJE)
- Da poštuje hijerarhiju u Nogometnom savezu (TO MOGU SKORO SVI KANDIDATI, PA SAMIM TIM I SLIŠKOVIĆ)
- Da ima dobru atmosferu i ambijent u reprezentaciji (AKO IZUZMEMO UŠANOVIĆA & CO, ZA VRIJEME BAKINOG MANDATA 2002-2006 ATMOSFERA JE BILA JAKO DOBRA)

SLIŠKOVIĆU BLAŽE ZMAJEVI TE TRAŽE!!!
lakilaka

#4253 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by lakilaka »

blaz sliskovic je daleko najgora opcija za selektora.
SkyLimit

#4254 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Ovo je novinar Muhamed Bikić rekao 6. decembra:
Rekoh ti na početku, bit će novi-stari selektor!!! Pregovori su proceduralnog karaktera, jer smo i mi zemlja demokratije, makar na papiru!!!
Arteta

#4255 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Arteta »

Sliskovic je realno i u nasoj Ligi prosjecan trener.
It_is_a_Leclerc

#4256 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Odličan je Baka. Samo još da malo poradi na tome da o Hrvatskoj reprezentaciji ne govori kao "o nama", "mi", "naši igrači", i bit će :thumbup:
Artest

#4257 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Artest »

Zgodno bi bilo da Savez organizuje reality show sa najizvjesnijim kandidatima, njih 7-8.

U nekih desetak dana, potencijalni kandidati bi gledali kasete utakmica i naglas razmisljali, vodili rasprave, druzili se s gostima iznenadjenja, ispunjavali razne zadatke postavljene od strane Vijeca Savezovih Mudraca.

Na kraju bi raja televotingom izglasala kandidata koji je ostavio najbolji dojam. Demokratski.

Ideja je tek u povoju, ovo je samo skica.

Sav prihod od glasova bi, jasna stvar, isao mojoj malenkosti.
Dino Djurbuzovic

#4258 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Dino Djurbuzovic »

Amar Osim selektor 100 %
Hajrudin Djurbuzovic pomocnik nadam se
Nikada nisam bio covjek koji voli nasilje ali ovom Refkiji bi jednu dobru bukvicu ocitao, svakakvih insana danas ...
ljevoruki

#4259 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ljevoruki »

Artest wrote:Zgodno bi bilo da Savez organizuje reality show sa najizvjesnijim kandidatima, njih 7-8.

U nekih desetak dana, potencijalni kandidati bi gledali kasete utakmica i naglas razmisljali, vodili rasprave, druzili se s gostima iznenadjenja, ispunjavali razne zadatke postavljene od strane Vijeca Savezovih Mudraca.

Na kraju bi raja televotingom izglasala kandidata koji je ostavio najbolji dojam. Demokratski.

To!
:thumbup:
Gledanost 100%, prodaja kaseta porasla 100000000000000000000%, procenat kvarova DVD recordera 78% (gurali kasete u njega) :oops:
Ziri: Djuro, EJK, Braco GG, ona nana iz Krajine sto "voli Dzeku" I Esso Radeljas.

:bih:
diason

#4260 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by diason »

ljevoruki wrote:
Artest wrote:Zgodno bi bilo da Savez organizuje reality show sa najizvjesnijim kandidatima, njih 7-8.

To!
Gledanost 100%, prodaja kaseta porasla 100000000000000000000%, procenat kvarova DVD recordera 78% (gurali kasete u njega) :oops:
Ziri: Djuro, EJK, Braco GG, ona nana iz Krajine sto "voli Dzeku" I Esso Radeljas.

Sedmi dan rijalitija da zakuhaju uvedu Safeta Sušića :lol: :sax:
todd_smith

#4261 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Dino Djurbuzovic wrote:Amar Osim selektor 100 %
Hajrudin Djurbuzovic pomocnik nadam se
Nikada nisam bio covjek koji voli nasilje ali ovom Refkiji bi jednu dobru bukvicu ocitao, svakakvih insana danas ...
Amin
Crvena Tifoza

#4262 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

pedeset wrote:Blaž Slišković

- Da ima respektabilnu karijeru (BIO IDOL ZIDANEU)
- Da vrati poljuljani duh reprezentaciji (SVOJIM ZNANJEM I ISKUSTVOM TO SIGURNO MOŽE)
- Da ima autoritet u svlačionici (NIKO OD OVIH IGRAČA NE BI SE USUDIO SUPROTSTAVITI BAKI)
- Da ima autoritet na terenu i kod medija (BOLA, BOLA RECI BALJI DA SE NE ZAJEBAJEBAJE)
- Da poštuje hijerarhiju u Nogometnom savezu (TO MOGU SKORO SVI KANDIDATI, PA SAMIM TIM I SLIŠKOVIĆ)
- Da ima dobru atmosferu i ambijent u reprezentaciji (AKO IZUZMEMO UŠANOVIĆA & CO, ZA VRIJEME BAKINOG MANDATA 2002-2006 ATMOSFERA JE BILA JAKO DOBRA)
SLIŠKOVIĆU BLAŽE ZMAJEVI TE TRAŽE!!!

Ovaj mi lik liči na onog trolu DonVitona sa svojim komentarima.
alphonse kauders

#4263 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by alphonse kauders »

Ok, pošto je mahala već provalila da je Hadržibegić novi selektor ( a u šta ne trebamo sumnjati), red je i da se prisjetimo njegovih rezultata kao selektora iz 1999. godine:

10.03 BUDAPEST (HUN) Hungary-BIH 1:1 prijateljska
05.06 SARAJEVO () BIH-Lithuania 2:0 UEFA EP2000 Q
09.06 TOFTIR (F.Ostrva) Faroe Islands-BIH 2:2 UEFA EP2000 Q
18.08 VADUZ (LIH) Liechtenstein-BIH 0:0 prijateljska
04.09 SARAJEVO () BIH-Scotland 1:2 UEFA EP2000 Q
08.09 TEPLICE (CZR) Czech Republic-BIH 3:0 UEFA EP2000 Q
05.10 GLASGOW (SCO) Scotland-BIH 1:0 UEFA EP2000 Q
09.10 TALLINN (EST) Estonia-BIH 1:4 UEFA EP2000 Q

Dakle, dva poraza od Škotske, remi sa Farskim Ostrvima, poraz od Češke Republike i pobjede protiv Litvanije i Estonije... Naravno ne treba zaboraviti ni remi sa Lihtenštajnom :-) :-)

Pape poslije Papeta, samo malo manje tvrdoglav...... :run: :run: :run: :run: :run: :run:
FreakyStyley

#4264 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

Mozda malo manje tvrdoglav, ali definitivno veci supak, uvlakac, taldzija, mahalas i demagog.
SkyLimit

#4265 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Hadžibegić je cijelo vrijeme član onog Komiteta za normalizaciju Saveza, zar to nije sukob interesa da on bude kandidat :D S druge strane, i Bajević je bio član istoga, ali ja ne bi potegao to pitanje sigurno da je on izabran(da je bar).

Hadžibegić - Tulić, tandem iz snova, idemo jako, idemo ludo.
phillie

#4266 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Ne kazem da je strucnjak, ali remi sa Lihtenstajnom nije njegov "uspjeh" nego Avde Kalajdzica, koji je tu utakmicu vodio repku, sastavljenu od igraca iz Premier lige (ili kako se vec zvala, ovo nase kukuruziste)
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#4267 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Yahweh »

Ima li iko od ovih u savezu što će sutra odlučivati da se profesionalno bavio fudbalom? Po kojem kriteriju su oni izabrani? Šta je presudno, po čemu se odlučuje? Ne kontam fakat, nekakve glave od 50 i kusur godina, siguran sam da ne znaju dužinu fudbalskog terena a ne šta drugo, i eto, oni imaju tu moć da izaberu selektora... what da fak...

I sutrašnja sjednica da bude javna, direktan prenos na nekoj od TV kuća, da javnost vidi ublehaše kako biraju selektora.
pedeset

#4268 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by pedeset »

Je li ozbiljno Hadžibegić igrao 0:0 sa Lihtejnštajnom?
BHF_Manijak

#4269 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Jeste.
Pjanic15

#4270 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Pjanic15 »

Svi koji su bili prihvatljiv izbor su otpali, na ovaj ili onaj način: Vaha, Bajević, Magath. Tako da bi pored trenutnih koji su ostali u igri, koji su u rangu Papeta, bolje bi bilo kockati i izabrati Barbareza te vidjeti šta on može, izgubiti se ništa ne može jer bi sa ostalima dobili neku verziju Papeta, ovako možda u Barbarezu čuči i čeka neki novi Pep. :mrgreen:
palermo

#4271 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

alphonse kauders wrote:Ok, pošto je mahala već provalila da je Hadržibegić novi selektor ( a u šta ne trebamo sumnjati), red je i da se prisjetimo njegovih rezultata kao selektora iz 1999. godine:

10.03 BUDAPEST (HUN) Hungary-BIH 1:1 prijateljska
05.06 SARAJEVO () BIH-Lithuania 2:0 UEFA EP2000 Q
09.06 TOFTIR (F.Ostrva) Faroe Islands-BIH 2:2 UEFA EP2000 Q
18.08 VADUZ (LIH) Liechtenstein-BIH 0:0 prijateljska
04.09 SARAJEVO () BIH-Scotland 1:2 UEFA EP2000 Q
08.09 TEPLICE (CZR) Czech Republic-BIH 3:0 UEFA EP2000 Q
05.10 GLASGOW (SCO) Scotland-BIH 1:0 UEFA EP2000 Q
09.10 TALLINN (EST) Estonia-BIH 1:4 UEFA EP2000 Q

Dakle, dva poraza od Škotske, remi sa Farskim Ostrvima, poraz od Češke Republike i pobjede protiv Litvanije i Estonije... Naravno ne treba zaboraviti ni remi sa Lihtenštajnom :-) :-)

Pape poslije Papeta, samo malo manje tvrdoglav...... :run: :run: :run: :run: :run: :run:
Da ipak budemo do kraja pošteni, što je duže Faruk vodio reprezentaciju,više se vidio napredak. recimo,ovaj poraz od Škotske1:0, ja se sjećam te uztakmice, jedna od najboljih naši utakmica dotog vremena,mislim da nam ni čist penal nisu svirali..........

Hadžibegić sasvim sigruno nije najbolji kandidat, ali ne bih rekao da ne zna baš ništa o fudbalu. I jeste pomak u odnosu na Papeta.....

Spominjati LIhtenštaj nije fer, to je otišla neka ekipa naše lige,mislim čak nije ni najbolja........nek ode danas ekipa naše lige da igra sa Lihtenštajno, pa ćemo vidjeti šta će biti....
palermo

#4272 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
ama prepoznat ce se oni kojim je napisano upuceno:) U svakom slucaju za Barbareza se mora naci mjesto a ja bih ga trazio i za Bajramovica za sada a u svakom slucaju sto se tice mladih reprezentacija i Osima treba uzeti svakako u obzir. Ne znam ali meni se iskreno ne svidja ni jedan od ovih preostalih kandidata tj. mislim da sa bilo kim od njih tesko da ce nastati neke drasticnije promjene. Samo trenerske velicine prave drasticne promjene a ovdje nema ni priblizno neki takvih referenci.
Čuj naći mjesto za Sergeja :D .Kao da bogami Barba panično traži mjesto i prihvatit će šta mu god ponudiš. Čovjekhoće biti selektor i to je to, mi procijenimo da nije za toga, doviđenja, hvala.......i ode Sergej zabavljat se pokerom. I svi sretni i zadovoljni :D .

Ne ide to baš tako u životu,nađimo mu mjesto.....
Pjanic15

#4273 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Pjanic15 »

Možda Barba pokeraš ima dobitnu kombinaciju, par asova u rukavu da nas odvede na EP, ko će ga znat. :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4274 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

ljevoruki wrote:

To!

uvest specijalne goste Halid, Mića, Ekrem, Ćiro, Slavuj
Point.

#4275 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Point. »

It_is_a_Leclerc wrote:Odličan je Baka. Samo još da malo poradi na tome da o Hrvatskoj reprezentaciji ne govori kao "o nama", "mi", "naši igrači", i bit će :thumbup:
Takav obicaj ima i Ciro. Jedan dan za hrvatsku reprezentaciju govori mi, nasi, sutradan gost na beha tAlaviziji i isto tako o nasoj. Sta ti je imati dvije otadzbine. :)
Locked