Sirija
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4251 Re: Sirija
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Revoltage
» Revoltage
- Alfons Kauders
#4252 Re: Sirija
Klavikula wrote:Gledam jucer na nekom od TV kanala interviju sa Miroslavom Lazanskim. covjek bio u Siriji do nedavno i kaze: Assad uglavnom koristi policijske i paramilitarne snage* dok Vojsku uglavnom cuva. kaze da je tek negdje oko 20% kapaciteta Armije upotrijebljeno.
ne bih da ulazim u to da li je postotak tacan, ali i ja sam nailazio na podatke da SAA ne koristi svoje kapacitete u potpunosti.
*NDF - National defence forces, Sebiha, sirijska internacionalna brigada, dobrovoljci...
- aurora313
#4253 Re: Sirija
Nisu svi 'pobunjenici' teroristi i clanovi AK. Ali, mnogi nisu nikakvi pobunjenici nego sicardzije svake vrste. Tu imas lokalnih Caca i Juka, oganizovane arapske mafije, raznoraznih islamskih 'ideologa' i 'tumaca pravde' svake vrste, stranih elemenata poput nasih Maocana, i ko zna kojecega. Zapamti rijeci matorca kao sto sam ja: NEGATIVCI su ti koji na kraju pobjeduju uz stranu pomoc.Co0l wrote:Namjerno ili ne,fulas jer ja ne negiram prisustvo Al Kaide u Siriji ali itekako negiram da su svi pobunjenici teroristi i clanovi Al Kaide sto ti pokusavas,kao,provuci. Doduse,prilicno neuspjesno...Challenger__ wrote:Cool. Znaš šta... Al-Qaeda može imati status "pobunjenika" u Izraelu, AIPAC-u, najdubljim nivoima džehenema, te totalitarnim režimima S. Arabije i Katara, ali ne i kod svijeta koji se nije razveo od pameti.
Kako ne pripadam onoj anketnoj statističkoj grešci, tvoja ODVRATNA primjedba je deplasirana, da ne upotrebim težu riječ.
Sirija je diktatorski sredjena ali je na kraju ipak sredjena drzava. Ne diraj u vrhusku, i sve ce biti u redu. Nista drugo nisu ni emirati, Saudija ili Iran. Zato je Putin u pravu kada smatra da ovaj diktatorski rezim treba da opstane kakav jeste.
- mofo33
#4254 Re: Sirija
Pogotovu kad vidis kako "fino" ide drzavama koje su skinule diktatore; Egipt, Libija,Tunis, Irak...aurora313 wrote: Sirija je diktatorski sredjena ali je na kraju ipak sredjena drzava. Ne diraj u vrhusku, i sve ce biti u redu. Nista drugo nisu ni emirati, Saudija ili Iran. Zato je Putin u pravu kada smatra da ovaj diktatorski rezim treba da opstane kakav jeste.
samo sto nije puklo...
Fitilj je u Siriji, ne treba ga paliti
- husein_kapetan
#4255 Re: Sirija
Lijep i konstuktivan prilog sa prof. Tariq Ramadan- om na Hayatu- govori o ratovima "arapskog proljeća" i njihovim efektima.
Između ostalog potencira (sada) šiitsko -sunitski sukob kao metod i mehanizam podjele između pomenutih naroda.. Na usluzi mentorima ovog projekta. Skromno.. o ovome sam pisao prije godimu i pol.... upozoravajući na efekte ove pilotirane podjele..
Između ostalog potencira (sada) šiitsko -sunitski sukob kao metod i mehanizam podjele između pomenutih naroda.. Na usluzi mentorima ovog projekta. Skromno.. o ovome sam pisao prije godimu i pol.... upozoravajući na efekte ove pilotirane podjele..
- Challenger__
#4256 Re: Sirija
Black swan wrote:kleo sam se u merkelovicu ko zna šta ovo predstavlja

- latentna sklonost Mefistu, u skladu sa njemačkom spiritualnom tradicijom.
Njen potpis ne znači ništa.
- aurora313
#4257 Re: Sirija
Pa da. Pazi, strana pomoc tj. 'zapad' nece nikada potpomoci socijaliste, liberale, i slicne. Uvijek se pomaze nekakvim 'demokratski' nastrojenim a posebno onima za koje oni misle da su 'demokratski potkovani'. SAD kao naivno i dalje gura demokratiju tamo gdje sistem nije za to sazreo. Nije li nasa tranzicija najbolji dokaz tih promasaja?mofo33 wrote:Pogotovu kad vidis kako "fino" ide drzavama koje su skinule diktatore; Egipt, Libija,Tunis, Irak...aurora313 wrote: Sirija je diktatorski sredjena ali je na kraju ipak sredjena drzava. Ne diraj u vrhusku, i sve ce biti u redu. Nista drugo nisu ni emirati, Saudija ili Iran. Zato je Putin u pravu kada smatra da ovaj diktatorski rezim treba da opstane kakav jeste.
samo sto nije puklo...
Fitilj je u Siriji, ne treba ga paliti
- Challenger__
#4258 Re: Sirija
Neistinito me interpretira, zanemari.aurora313 wrote: Nisu svi 'pobunjenici' teroristi i clanovi AK.
- Riječ je o konkretnom događaju (Malula) i konkretnoj vijesti iz američkog, a ne sirijskog ili iranskog izvora ("The Washington Post") - Al-Qaida-linked rebels stage hit-and-run attacks in ancient Syrian Christian village;
- "linked" ili no-linked Al-Qaida nema šta da traži na bilo kom mjestu na planenti osim pod zemljom ili na robiji, a ne u UNESCO-voj, i apostolskoj Maluli;
- svoj saosjećajan, bolešljiv odnos prema njima demonstriraju previđajući naslove ili pripisujući sagovornicima nikad postojeću generalizaciju.
Patetično.
- Kikibombona
#4259 Re: Sirija
Drugovi ljevicari, kako mozete ovakve podrzavati
?
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/forgh ... /130907081
-
acopero
#4260 Re: Sirija
Asad je krvoločni ubica koji ce da sravni sa zemljom citavu Siriju. Ovi sto govore da je upotrijebio 20% vojske

- basar
#4261 Re: Sirija
jest kad bi bilo tacno, ko sto je bilo tacno da je rafsandzani izjavio da je rezim upotrijebio hem. Oruzje... Ta propaganda protiv Islamske Republike nije stala od 79' do dana danasnjegKikibombona wrote:Drugovi ljevicari, kako mozete ovakve podrzavati![]()
?
-
Dr Jurica Ustamujić
#4262 Re: Sirija
kolko ljudi hezbollah moze mobilisat? cirka 100 000?
-
barpy
#4263 Re: Sirija
Kako se bore i gube bazu za bazom, grad za gradom, kako gube avione i tenkove, ja bih prije rekao da nije upotrijebio ni 5%..acopero wrote:Asad je krvoločni ubica koji ce da sravni sa zemljom citavu Siriju. Ovi sto govore da je upotrijebio 20% vojske![]()
![]()
Inace da jeste samo 20% ne bi bilo ni Izraela.. Sigurno
- MuaDib
#4264 Re: Sirija
Nek je Bog Sirijcima na pomoći protiv američko-cionističko-vehabitske koalicije i njenih pulena širom svijeta.
-
jastuk1
#4265 Re: Sirija
Nek nam je svima nakon što izgubimo 2 sekunde života dok pročitamo takvu šupljozu i prevenemo očima.MuaDib wrote:Nek je Bog Sirijcima na pomoći protiv američko-cionističko-vehabitske koalicije i njenih pulena širom svijeta.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4266 Re: Sirija
Nek je Bog Sirijcima na pomoći protiv aSSadističko-iransko-ruske koalicije i njenih pulena širom svijeta.MuaDib wrote:Nek je Bog Sirijcima na pomoći protiv američko-cionističko-vehabitske koalicije i njenih pulena širom svijeta.
- mofo33
#4267 Re: Sirija
Hajd' prevedi, majke ti, ja sam plavusa, ne kapiramChallenger__ wrote: - svoj saosjećajan, bolešljiv odnos prema njima demonstriraju previđajući naslove ili pripisujući sagovornicima nikad postojeću generalizaciju.
Patetično.
-
sarajevoxxxx
#4268 Re: Sirija
Bitka ''Ejjam Kadisije'': Zauzeta željeznička stanica !
- Koga zanima cijeli snimak اقتحام محطة قطار البحارية والسيطرة عليها ovo je naslov linka, google i to. 19 minuta čistog rata, nije za ovog foruma
- Koga zanima cijeli snimak اقتحام محطة قطار البحارية والسيطرة عليها ovo je naslov linka, google i to. 19 minuta čistog rata, nije za ovog foruma
-
acopero
#4269 Re: Sirija
Prije 2001 godine , imali ste samo jednu siitsku vladu , IR.Iran. Danas imate siitsku vladu u Iraku , Libanu, Siriji , Afganistanu. Danas imate siitske milicije pod izravnom kontrolom Irana u svi navedenim zemljama kao i Jemenu . Sve je to omogucila SAD.
Inace Iran je jedini bastion slobode . Kamo srece da i mi imamo sistem kao u Iranu. Sve slobodarske zemlje trebaju ici koracima slobode , uspostaviti serijat i islamsku republiku. Jedni se bore za serijat i oni su teroristi , druga ga imaju uspostavljenog i oni su borci za slobodu. Inace ako sunniti izgube ovaj rat , za njih nece biti buducnosti u Siriji.
Inace Iran je jedini bastion slobode . Kamo srece da i mi imamo sistem kao u Iranu. Sve slobodarske zemlje trebaju ici koracima slobode , uspostaviti serijat i islamsku republiku. Jedni se bore za serijat i oni su teroristi , druga ga imaju uspostavljenog i oni su borci za slobodu. Inace ako sunniti izgube ovaj rat , za njih nece biti buducnosti u Siriji.
- mofo33
#4270 Re: Sirija
koja si ti vrsta lesinara?sarajevoxxxx wrote:Bitka ''Ejjam Kadisije'': Zauzeta željeznička stanica !
-
sarajevoxxxx
#4271 Re: Sirija
- Ima istine u tome što pišeš. Samo činjenica je da je KSA finansirala napad na Irak, da je isti izveo njen najbolji saveznik. Dakle, zlo dolazi iz Saudije ne iz Irana. Sasvim je bilo logično da većinsko stanovništvo u Iraku nakon pada Iraka formira svoju vladu, kao što bi bilo logično da nakon pada Asada suniti izaberu svog čovjeka i svoju vladu.acopero wrote:Prije 2001 godine , imali ste samo jednu siitsku vladu , IR.Iran. Danas imate siitsku vladu u Iraku , Libanu, Siriji , Afganistanu. Danas imate siitske milicije pod izravnom kontrolom Irana u svi navedenim zemljama kao i Jemenu . Sve je to omogucila SAD.
- I rat u Siriji nije počeo zbog sektaške mržnje prema šiitima već zbog diktature. Ne treba nasjedati na ono što neprestano dolazi iz saudijske kuhinje, koja insistira na sukobu šiita i sunita, i rat u Siriji može okončati samo padom diktature ne pobjedom sunita nad šiitima. Sve te izjave šiiti su veći neprijatelji od toga i toga, odgovaraju samo onima koji su i posijali sjeme smutnje u muslimanski svijet. Muslimanima u Siriji i bilo gdje na svijetu su neprijatelji oni koji ih sputavaju, koji su oholi dikatatori, pa vidjeli smo na primjeru Egipta koje neprijatelj muslimanima. Iran je prvi osudio vojnu diktaturu, a Saudija stajala iza vojne diktature i pogurala je kešom.
- Ulazak Hezbollaha u Siriju jeste greška, ali i ona je najvjerovatnije iznuđena, neko će kazati da su isprovocirani, što zaista nije daleko od istine.
-
acopero
#4272 Re: Sirija
Ma saudijski kraljevi su najvece zlo medju muslimanima . Volio bih da i njih hoce USA jednog dana bombardovati nego pare i one zemlje Kuvajt , Katar , UAE isl, sto se kurce sa onim zgradama oni retardi po 150 kg sa samijama, sve ih treba spalit sa zemljom. Naravno da vecin zeli da se svrgne diktator al vecina koji su uzeli puske su extremisti sa obje strane , stranke božije , alijeve , islama isl.- realnost.
-
sarajevoxxxx
#4273 Re: Sirija
- Ne bih ja sve zemlje u isti koš. Katar je po mnogo čemu pokazao da se razlikuje od Saudije, a evo i na zadnjem primjeru Egipta, distancirali su se od vojne hunte. Bilo je tu čestitki, ali zauzeli su drugačiji stav od Emirata i KSA. Koliko sam upratio povukli su svoje milijarde koje su obećali Egiptu dok je Mursi bio na vlasti, onda imaju skroz drugačiji pristup prema Iranu i Hezbollahu, i inače prema sunitsko/šitskim odnosima. Posredovali su u pregovorima Hezbollaha i libanonske vlade koliko se sječam, ima tih milion detalja iz kojih se vidi da ako ništa, nastoje promjeniti svoj mentalitet, drugačije seacopero wrote:Ma saudijski kraljevi su najvece zlo medju muslimanima . Volio bih da i njih hoce USA jednog dana bombardovati nego pare i one zemlje Kuvajt , Katar , UAE isl, sto se kurce sa onim zgradama oni retardi po 150 kg sa samijama, sve ih treba spalit sa zemljom. Naravno da vecin zeli da se svrgne diktator al vecina koji su uzeli puske su extremisti sa obje strane , stranke božije , alijeve , islama isl.- realnost.
postaviti prema svima, KSA i Emirati su skroz druga priča.
- Challenger__
#4274 Re: Sirija

HNNGOD IS GREAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
THE SYRIAN ARAB ARMY IS RINGING THE CHURCH BELLS IN MAALOULA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
THE MOST BLESSED SYRIAN ARAB ARMY HAS SEIZED FULL CONTROL OVER THE HISTORIC MAALOULA !!!!!!!!!!!!!!!!
THANK YOU GOD, AND THANK YOU TO THE MOST LEGENDARY AND COURAGEOUS ARMY THAT EVER WALKED THIS EARTH ... - J
-
hipphop
#4275 Re: Sirija
Svaka cast!Ma saudijski kraljevi su najvece zlo medju muslimanima . Volio bih da i njih hoce USA jednog dana bombardovati nego pare i one zemlje Kuvajt , Katar , UAE isl, sto se kurce sa onim zgradama oni retardi po 150 kg sa samijama, sve ih treba spalit sa zemljom. Naravno da vecin zeli da se svrgne diktator al vecina koji su uzeli puske su extremisti sa obje strane , stranke božije , alijeve , islama isl.- realnost.