Sad bar znam da nije struja.

Ali, imam sad jedan drugi problem. Ispod zadnjeg sjedišta kad sam ga oborio osjeti se miris goriva i kao da ima velika okrugla fleka od toga. Može li biti pumpa goriva?
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Hvala ti na brzom odgovoru. Naravno, našao sam poklopac i otvorio pa zbog toga i pitam.NediM17 wrote:Pa zavrni tepih, ispod u limu bi trebao biti plastični poklopac, ukloni ga i onda bi ti se trebala ukazati ta skalamerija od cijevi, plovka, pumpe pa vidi gdje pušta.
Pa vidi li se išta gdje pušta? Je li dizel ili benzinac? Što se dizela tiče možeš šibicu ubaciti ona bi se ugasila. Sa benzinom treba biti puno oprezniji.sarajlija120 wrote:Hvala ti na brzom odgovoru. Naravno, našao sam poklopac i otvorio pa zbog toga i pitam.NediM17 wrote:Pa zavrni tepih, ispod u limu bi trebao biti plastični poklopac, ukloni ga i onda bi ti se trebala ukazati ta skalamerija od cijevi, plovka, pumpe pa vidi gdje pušta.
Auto je sad na suncu, parkiran, mada je taj dio oko pumpe zaštićen sjedalima. Da li bi ga bilo pametno prebaciti negdje u hlad iz predostrožnosti jer danas nijedan majstor ne radi?Nisam pametan...
Dizel je. Prozore sam otvorio da napravim propuh, samo nek je manja temperatura dok ne odem majstoru.NediM17 wrote:Pa vidi li se išta gdje pušta? Je li dizel ili benzinac? Što se dizela tiče možeš šibicu ubaciti ona bi se ugasila. Sa benzinom treba biti puno oprezniji.sarajlija120 wrote:Hvala ti na brzom odgovoru. Naravno, našao sam poklopac i otvorio pa zbog toga i pitam.NediM17 wrote:Pa zavrni tepih, ispod u limu bi trebao biti plastični poklopac, ukloni ga i onda bi ti se trebala ukazati ta skalamerija od cijevi, plovka, pumpe pa vidi gdje pušta.
Auto je sad na suncu, parkiran, mada je taj dio oko pumpe zaštićen sjedalima. Da li bi ga bilo pametno prebaciti negdje u hlad iz predostrožnosti jer danas nijedan majstor ne radi?Nisam pametan...
Glede one brave, imaš neki video na internetu ali je slab kvalitet snimka. Radi li ti ostala elektrika na petim vratima, tipa brisača, trećeg štop svjetla itd. Znaju se često nalomiti žice u onom gumenom bužiru što izlazi iz krova i ide u peta vrata, pa provjeri.
Ako se ne može popravljati evo imaš na otpadu.
https://www.olx.ba/artikal/29984606/pre ... -c4-xsara/
A evo i ova mehanička sa ključem ako se može ubudžiti.
https://www.olx.ba/artikal/30645969/bra ... cem-xsara/
Radi sve navedeno. Očigledno da nije problem u struji, već u onom plastičnom hepeku.NediM17 wrote:sarajlija120 wrote:NediM17 wrote:Radi li ti ostala elektrika na petim vratima, tipa brisača, trećeg štop svjetla itd.

Pa, iskren da budem, skroz malo se osjetilo i to baš kad je auto na suncu i kad se "užegne".NediM17 wrote:Moguće da je nekad neko mijenjao pumpu ili čačkao nešto pa prosuo po tepihu, a nafta teško isparava, masna je i smrdi. Ne sekiraj se da će planuti, rekao sam ti. Prozore možeš ostaviti da se zrači ako baš puno smrdi. Ali očito ne smrdi mnogo dok do sada nisi osjetio nego tek kad si digao klupu.
Ma to je neko prosuo naftu dok je radio nešto oko pumpe. Ne vidi se oko nje same da ima nafte friške. Probaj ti izvaditi taj komad itisona vani pa ga malo oprati, osušiti i prozračiti.Mislim da se džaba sekiraš, a i ta brava će se riješiti.sarajlija120 wrote:A evo ti i stanje pumpe. Ta fleka što sam govorio, itd.
Ok, hvala. Uradit ću tako.NediM17 wrote:Ma to je neko prosuo naftu dok je radio nešto oko pumpe. Ne vidi se oko nje same da ima nafte friške. Probaj ti izvaditi taj komad itisona vani pa ga malo oprati, osušiti i prozračiti.Mislim da se džaba sekiraš, a i ta brava će se riješiti.sarajlija120 wrote:A evo ti i stanje pumpe. Ta fleka što sam govorio, itd.
Sve preporuke za Senčija. Friško sam od njega. Riješio mi je problem sa gepekom za 15 minuta maksimalno.sarajlija120 wrote:Hvala puno.Senči Alipašino B, kod Fahd dzamije, buco S. Kolonija, kod panere....![]()
Kvar je bio u bravi od gepeka. Morat ću je nekad promijeniti, ali sad mi je napravio da radi i olakšao mi dosta.NediM17 wrote:Kad bi nam jos napisao gdje je bio kvar i otkud gorivo na tepihu ispod zadmjeg sjedista.
.
Eto ga, zuper...sarajlija120 wrote:Sve preporuke za Senčija. Friško sam od njega. Riješio mi je problem sa gepekom za 15 minuta maksimalno.sarajlija120 wrote:Hvala puno.Senči Alipašino B, kod Fahd dzamije, buco S. Kolonija, kod panere....![]()
Brz, efikasan i povoljan.
mojne takobordo gandalf wrote:Jebo li me francuz
Odoh sutra u farex da vidim imaju li onu zicu... Naopako autobitanga_sa_otesa wrote:mojne takobordo gandalf wrote:Jebo li me francuz
Berlingo je bog prostora, ubio se za posla i za hobija.Bakir1 wrote:3 mjenjaca, 3 kurbana, dva seta felgi sa gumama, sve to stane u gepek, ljepota nego sta
Jesam je'nom u mecki, i nikad vise..sitni svercer wrote:na ovoj temi samo o kvarovima i to svakoraznim...heyyy vlasnici citroena, jestel ikad osjetili ljepotu voznje u autu???