Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sarajlija120

#4251 Re: Citroen All About

Post by sarajlija120 »

Uspio sam sam dokučiti do čega je. Izgleda ovaj lijevi hepek je pukao koji potisne. Desni je čitav. :izet:

Sad bar znam da nije struja. :-D

Image

Ali, imam sad jedan drugi problem. Ispod zadnjeg sjedišta kad sam ga oborio osjeti se miris goriva i kao da ima velika okrugla fleka od toga. Može li biti pumpa goriva?
NediM17

#4252 Re: Citroen All About

Post by NediM17 »

Pa zavrni tepih, ispod u limu bi trebao biti plastični poklopac, ukloni ga i onda bi ti se trebala ukazati ta skalamerija od cijevi, plovka, pumpe pa vidi gdje pušta.
sarajlija120

#4253 Re: Citroen All About

Post by sarajlija120 »

NediM17 wrote:Pa zavrni tepih, ispod u limu bi trebao biti plastični poklopac, ukloni ga i onda bi ti se trebala ukazati ta skalamerija od cijevi, plovka, pumpe pa vidi gdje pušta.
Hvala ti na brzom odgovoru. Naravno, našao sam poklopac i otvorio pa zbog toga i pitam.

Auto je sad na suncu, parkiran, mada je taj dio oko pumpe zaštićen sjedalima. Da li bi ga bilo pametno prebaciti negdje u hlad iz predostrožnosti jer danas nijedan majstor ne radi? :-? Nisam pametan...
NediM17

#4254 Re: Citroen All About

Post by NediM17 »

sarajlija120 wrote:
NediM17 wrote:Pa zavrni tepih, ispod u limu bi trebao biti plastični poklopac, ukloni ga i onda bi ti se trebala ukazati ta skalamerija od cijevi, plovka, pumpe pa vidi gdje pušta.
Hvala ti na brzom odgovoru. Naravno, našao sam poklopac i otvorio pa zbog toga i pitam.

Auto je sad na suncu, parkiran, mada je taj dio oko pumpe zaštićen sjedalima. Da li bi ga bilo pametno prebaciti negdje u hlad iz predostrožnosti jer danas nijedan majstor ne radi? :-? Nisam pametan...
Pa vidi li se išta gdje pušta? Je li dizel ili benzinac? Što se dizela tiče možeš šibicu ubaciti ona bi se ugasila. Sa benzinom treba biti puno oprezniji.
Glede one brave, imaš neki video na internetu ali je slab kvalitet snimka. Radi li ti ostala elektrika na petim vratima, tipa brisača, trećeg štop svjetla itd. Znaju se često nalomiti žice u onom gumenom bužiru što izlazi iz krova i ide u peta vrata, pa provjeri.
Ako se ne može popravljati evo imaš na otpadu.
https://www.olx.ba/artikal/29984606/pre ... -c4-xsara/
A evo i ova mehanička sa ključem ako se može ubudžiti.
https://www.olx.ba/artikal/30645969/bra ... cem-xsara/
sarajlija120

#4255 Re: Citroen All About

Post by sarajlija120 »

NediM17 wrote:
sarajlija120 wrote:

Pa vidi li se išta gdje pušta? Je li dizel ili benzinac? Što se dizela tiče možeš šibicu ubaciti ona bi se ugasila. Sa benzinom treba biti puno oprezniji.
Glede one brave, imaš neki video na internetu ali je slab kvalitet snimka. Radi li ti ostala elektrika na petim vratima, tipa brisača, trećeg štop svjetla itd. Znaju se često nalomiti žice u onom gumenom bužiru što izlazi iz krova i ide u peta vrata, pa provjeri.
Ako se ne može popravljati evo imaš na otpadu.
https://www.olx.ba/artikal/29984606/pre ... -c4-xsara/
A evo i ova mehanička sa ključem ako se može ubudžiti.
https://www.olx.ba/artikal/30645969/bra ... cem-xsara/
Dizel je. Prozore sam otvorio da napravim propuh, samo nek je manja temperatura dok ne odem majstoru.

Kontam, ona fleka može biti i od ulja jer šta god taknem - sve masno. Vidjet ću sutra sa majstorom.

Je li normalno da se gorivo osjeti kad se poklopac pumpe otvori i kad je sve uredu?

Hvala ti mnogo za linkove.
sarajlija120

#4256 Re: Citroen All About

Post by sarajlija120 »

NediM17 wrote:
sarajlija120 wrote:
NediM17 wrote:Radi li ti ostala elektrika na petim vratima, tipa brisača, trećeg štop svjetla itd.
Radi sve navedeno. Očigledno da nije problem u struji, već u onom plastičnom hepeku.
NediM17

#4257 Re: Citroen All About

Post by NediM17 »

Moguće da je nekad neko mijenjao pumpu ili čačkao nešto pa prosuo po tepihu, a nafta teško isparava, masna je i smrdi. Ne sekiraj se da će planuti, rekao sam ti. Prozore možeš ostaviti da se zrači ako baš puno smrdi. Ali očito ne smrdi mnogo dok do sada nisi osjetio nego tek kad si digao klupu. :thumbup:
sarajlija120

#4258 Re: Citroen All About

Post by sarajlija120 »

A evo ti i stanje pumpe. Ta fleka što sam govorio, itd.

Image
sarajlija120

#4259 Re: Citroen All About

Post by sarajlija120 »

NediM17 wrote:Moguće da je nekad neko mijenjao pumpu ili čačkao nešto pa prosuo po tepihu, a nafta teško isparava, masna je i smrdi. Ne sekiraj se da će planuti, rekao sam ti. Prozore možeš ostaviti da se zrači ako baš puno smrdi. Ali očito ne smrdi mnogo dok do sada nisi osjetio nego tek kad si digao klupu. :thumbup:
Pa, iskren da budem, skroz malo se osjetilo i to baš kad je auto na suncu i kad se "užegne". :-D

Tek kad sam spustio sjedala kako bih došao do gepeka, otkrio sam ovaj problem. Poklopac je bio otvoren i vidio sam tu fleku. Dalje je poznato.

Ma, kako god, hvala na savjetima. Vidjet ću ja da njega u svakom slučaju sutra kod majstora odvučem. :-)
NediM17

#4260 Re: Citroen All About

Post by NediM17 »

sarajlija120 wrote:A evo ti i stanje pumpe. Ta fleka što sam govorio, itd.

Image
Ma to je neko prosuo naftu dok je radio nešto oko pumpe. Ne vidi se oko nje same da ima nafte friške. Probaj ti izvaditi taj komad itisona vani pa ga malo oprati, osušiti i prozračiti.Mislim da se džaba sekiraš, a i ta brava će se riješiti.
sarajlija120

#4261 Re: Citroen All About

Post by sarajlija120 »

NediM17 wrote:
sarajlija120 wrote:A evo ti i stanje pumpe. Ta fleka što sam govorio, itd.

Image
Ma to je neko prosuo naftu dok je radio nešto oko pumpe. Ne vidi se oko nje same da ima nafte friške. Probaj ti izvaditi taj komad itisona vani pa ga malo oprati, osušiti i prozračiti.Mislim da se džaba sekiraš, a i ta brava će se riješiti.
Ok, hvala. Uradit ću tako. :)
no_sekirli

#4262 Re: Citroen All About

Post by no_sekirli »

Od nedavno sam vlasnik C4 Picasso vozilice. Uvoz naravno, baba ga vozala samo nedjeljom u crkvu, full fullova, skoro nov :D

Zamjenu ulja i filtera sam odradio lokalno, ali bih htio promijeniti i ulje u mjenjaču (automatik) pa bih to htio odraditi u nekom servisu, da ga odmah malo spoje na komp pošto imam par sitnijih problemčića i pitanja.

Od servisa mi je Mostar i Banjaluka tu negdje ista udaljenost, pa bih pitao za iskustva, koga forumaši preporučuju? Ima i neki Chip u Mostaru, koji nije ovlašteni, ali znam par ljudi što voze auta tamo...

Također, ako netko ima onaj poklopac prekidača za ručnu kočnicu, neka se javi na PP :D
maxell_sarajevo

#4263 Re: Citroen All About

Post by maxell_sarajevo »

Najbolje u ovlašteni, PAvić Tuzla, Berlijeta (PSC Mobi) Sarajevo, Hercegovina promet Mostar.
sarajlija120

#4264 Re: Citroen All About

Post by sarajlija120 »

sarajlija120 wrote:
Senči Alipašino B, kod Fahd dzamije, buco S. Kolonija, kod panere....
Hvala puno. :-) 8-)
Sve preporuke za Senčija. Friško sam od njega. Riješio mi je problem sa gepekom za 15 minuta maksimalno.

Brz, efikasan i povoljan. :)
NediM17

#4265 Re: Citroen All About

Post by NediM17 »

Kad bi nam jos napisao gdje je bio kvar i otkud gorivo na tepihu ispod zadmjeg sjedista.
.
sarajlija120

#4266 Re: Citroen All About

Post by sarajlija120 »

NediM17 wrote:Kad bi nam jos napisao gdje je bio kvar i otkud gorivo na tepihu ispod zadmjeg sjedista.
.
Kvar je bio u bravi od gepeka. Morat ću je nekad promijeniti, ali sad mi je napravio da radi i olakšao mi dosta.

Nema i dalje friških tragova nafte oko pumpe, tako da smatram i dalje da je neko prosuo kad je čarkao oko toga. :-D

Uglavnom, Senči mi je, mašallah, dan popravio. 8-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4267 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

sarajlija120 wrote:
sarajlija120 wrote:
Senči Alipašino B, kod Fahd dzamije, buco S. Kolonija, kod panere....
Hvala puno. :-) 8-)
Sve preporuke za Senčija. Friško sam od njega. Riješio mi je problem sa gepekom za 15 minuta maksimalno.

Brz, efikasan i povoljan. :)
Eto ga, zuper... :thumbup:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4268 Re: Citroen All About

Post by bordo gandalf »

Jebo li me francuz :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4269 Re: Citroen All About

Post by bitanga_sa_otesa »

bordo gandalf wrote:Jebo li me francuz :mrgreen:
mojne tako :-D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4270 Re: Citroen All About

Post by bordo gandalf »

bitanga_sa_otesa wrote:
bordo gandalf wrote:Jebo li me francuz :mrgreen:
mojne tako :-D
Odoh sutra u farex da vidim imaju li onu zicu... Naopako auto :lol:
sitni svercer

#4271 Re: Citroen All About

Post by sitni svercer »

na ovoj temi samo o kvarovima i to svakoraznim...heyyy vlasnici citroena, jestel ikad osjetili ljepotu voznje u autu??? :izet:
Bakir1

#4272 Re: Citroen All About

Post by Bakir1 »

3 mjenjaca, 3 kurbana, dva seta felgi sa gumama, sve to stane u gepek, ljepota nego sta :D
Me_again

#4273 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

Bakir1 wrote:3 mjenjaca, 3 kurbana, dva seta felgi sa gumama, sve to stane u gepek, ljepota nego sta :D
Berlingo je bog prostora, ubio se za posla i za hobija.
Zahebo sam se sto ga nisam kupio. Ali, nikada nije kasno :-D
Bakir1

#4274 Re: Citroen All About

Post by Bakir1 »

Posebno kada ti je hobi sverc :evil: :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4275 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

sitni svercer wrote:na ovoj temi samo o kvarovima i to svakoraznim...heyyy vlasnici citroena, jestel ikad osjetili ljepotu voznje u autu??? :izet:
Jesam je'nom u mecki, i nikad vise.. :mrgreen:
Post Reply