Demokratska fronta Željko Komšić
- shiljak
#4251 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ja znam da "narod" zna za Komšića i da je čuo za stranku.. a da ne prati svaki korak garant, nego čeka izbore da glasaju za njih. Sigurno niko nije čuo za hanku, ili ovakva prepucavanja na forumu, onda šta je komšić rekao na tv-u javno - odnosno šta je krivo, što sigurno skoro niko nije gledao od tog običnog naroda, a ako je gledao njima se sviđa..
Jedina je razlika što bi ti recimo roditelji rekli ne znamo za koga ćemo glasat, možda za SDA, možda za Harisovu stranku, možda za NS, možda za.. itd.. pa onda svako od njih različito glasa, a sad će svi kolektivno za DF.
Jedina je razlika što bi ti recimo roditelji rekli ne znamo za koga ćemo glasat, možda za SDA, možda za Harisovu stranku, možda za NS, možda za.. itd.. pa onda svako od njih različito glasa, a sad će svi kolektivno za DF.
-
Sarajevo11
#4252 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije rješenje samo željeti bolji standard , napraviti pravedniju raspodjelu društvenih dobara i raditi na porodici koja je osnovna ćelija društva u cjelini i podržati sve napore koji su u interesu očuvanja ljudskih vrijednosti , ovo se odnosi na sve konstitutivne Narode i ostale ( dobronamjerne građane ) . Ako želimo zajednički prosperitet u Bosni i Hercegovini dajmo dio sebe za Demokratsku Frontu . Pozdrav .
- exliberal-ex
#4253 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Do izbora ima jos....nesikiraj se svi ce se pripremit pa ce tako da krenu sa iznosenjem prljavog vesa pa ce tako da ispliva i Hanka i vozanje u pozajmljnom autu, pa kobajagi pucanje po prstima, te Fahro je jedini posten...ima dosta materijeshiljak wrote:ja znam da "narod" zna za Komšića i da je čuo za stranku.. a da ne prati svaki korak garant, nego čeka izbore da glasaju za njih. Sigurno niko nije čuo za hanku, ili ovakva prepucavanja na forumu, onda šta je komšić rekao na tv-u javno - odnosno šta je krivo, što sigurno skoro niko nije gledao od tog običnog naroda, a ako je gledao njima se sviđa..
Njega jedino preostaje da igra na pricu postenjacine i proletera koji se eto nije nakrao a mogao je...i to ce upalit donekle ali poslije izbora ce se vrlo brzo otkrit da je ko Fahro, za jednokratnu upotrebu
- shiljak
#4254 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Što je fahro za jednokratnu upotrebu? Do sad nije ništa uradio kako ne treba i garant će na idućim izborima imati isto glasova ili više. Ako slučajno bude manje može biti razlog samo DF. I SDP je svašta uradio ovih zadnjih godina, pa će opet naći svoju publiku..exliberal-ex wrote:Do izbora ima jos....nesikiraj se svi ce se pripremit pa ce tako da krenu sa iznosenjem prljavog vesa pa ce tako da ispliva i Hanka i vozanje u pozajmljnom autu, pa kobajagi pucanje po prstima, te Fahro je jedini posten...ima dosta materijeshiljak wrote:ja znam da "narod" zna za Komšića i da je čuo za stranku.. a da ne prati svaki korak garant, nego čeka izbore da glasaju za njih. Sigurno niko nije čuo za hanku, ili ovakva prepucavanja na forumu, onda šta je komšić rekao na tv-u javno - odnosno šta je krivo, što sigurno skoro niko nije gledao od tog običnog naroda, a ako je gledao njima se sviđa..
Njega jedino preostaje da igra na pricu postenjacine i proletera koji se eto nije nakrao a mogao je...i to ce upalit donekle ali poslije izbora ce se vrlo brzo otkrit da je ko Fahro, za jednokratnu upotrebu
Ne znam što je važno ko se nalazi u stranci DF-a, valjda trebaš čekati rezultate, nakon što budu izabrani pa onda nakon 4 godine.. a ovako naprazno pričati je baš bezveze.
-
Sarajevo11
#4255 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sad trenutno ovdje vladaju interesđije , patriote su u desetom planu ako dođe do poplave i balvani će biti potopljeni .
- plese robert
#4256 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Provjerite svoje članstvo i prelivode.
Last edited by plese robert on 23/06/2013 00:17, edited 1 time in total.
- shiljak
#4257 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neko postavio da je u slobodnoj bosni bila neka statistika za stranke, kao trenutno stanje.. DF je 22%, greška u broju.

-
lacrima
#4258 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF, SDA i HDZ1990 su koalicija nakon 2014. Rejting HDZ1990 će se popraviti nakon što im na Saboru Raguž pobijedi. Moje predviđanjeshiljak wrote:Neko postavio da je u slobodnoj bosni bila neka statistika za stranke, kao trenutno stanje.. DF je 22%, greška u broju.
Morat će i HDZ u vlast zbog nekih kantona, u RS normala SDS i SNSD, s tim što će glavnu riječ imati ovaj put SDS. To je to.
- shiljak
#4259 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a koje je manje zlo, hdz ili hdz1990
Znam za onog iz hdz-a, nekako mi se čini da ne zna ništa pametno reći, većinom mu počinje rečenica sa hrvati 
-
lacrima
#4260 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nažalost mi smo zapeli u državi gdje uvijek moramo birati manje zloshiljak wrote:a koje je manje zlo, hdz ili hdz1990Znam za onog iz hdz-a, nekako mi se čini da ne zna ništa pametno reći, većinom počinje riječ sa hrvati
Vidjet ćemo, mogao bi se očekivati zanimljiv rezultat, pogotovo ako ubiju demokratiju i zatvore liste. Pogotovo što znamo da veliki guzonje, koji će u ovom slučaju morati biti na vrhu liste, i nemaju podršku naroda.
- Dozer
#4261 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nazalost, nista ispod 51 ne pije nikakve vode.
Moze pricati ko sta hoce, ali to je tako.
10-20-49...svejedno je jer se i dalje mora sve praviti s ostalima, a to znaci postojecima, a to su opet SDA, HDZs, itd.
A oni drze 80% lokalnog nivoa, tj. opstina i kantona. Drzavni nivo je OK, ali ne pije vode ako se nema kontrola na lokalnom nivou.
Evo, i SDP-u se desava upravo to (a to sam prognozirao da ce se desavati jos prije 3-4-5 godina). Zanemarimo budalastine, nepotizme, itd., ali oni su upali negdje gdje jednostavno nema prostora za radikalniju promjenu. Fino, MIP, clan predjsednistva, ovo, ono, ali - nema ih dovoljno na lokalnim nivoima, i tu sve pada. Moze drzavni nivo donijeti odluku i zakon kakav god hoce, ako ga lokalni nivo ne sprovodi, tada samo ovi na gornjem nivou ispadaju nepsosobni, blesavi, itd.
Ista stvar ce se desiti i DF-u. Uci ce u vlast, i to je to. Kraj price.
Nisam defetista, cak sta vise, ali ovo je, nazalost, cinjenicno stanje u ovoj @ebenoj BiH.
Opet nazalost, ali ovdje samo radikalni potezi mogu promijeniti stanje, a ti radikalni potezi nisu nista drugo nego revolucija. A ni ona se ne moze desiti iz prostog razloga sto treba da se desi u cijeloj zemlji, a ni to se nece desiti, ni u RS, ni u HB.
Pa pogledajte samo proteste...poceli su sa JMB za dijete, koje je na kraju nekako otislo na to lijecenje, ali...istovremeno je drugo dijete - umrlo. Iz istih razloga radi kojih prvo nije moglo otici na lijecenje....
U ovoj drzavi je preko 70% nezadovoljnih iz ovih i onih razloga. Zasto svi oni nisu istovremeno bili na M.Dvoru prije neki dan kada se blokirao Parlament? Gdje su svi oni, u 3 lijepe PM?!
Sta cekaju i sta hoce? Da im neko drugi rijesi njihove probleme? Cekaju da se nekako "dogovore" s majmunima na vlasti? 20 godina se nije uspjelo, i kao - sad ce?
Pa koliko se mora biti glup, tup, zadojen, letargican, neobrazovan, zlonamjeran ili ne znam ni ja sta, pa da ne palis vlastiti mozak s ciljem razmisljanja o sebi, svojoj buducnosti i buducnosti svoje djece?!
Stalna je nekakva kuknjava kako se nema za hljeba, za skolovanja, za odjece i obuce, da nema plata, penzija...ma nema nicega... TV, novine, radio emisije, sve je to krcato ovakim i slicnim primjerima, ali - GDJE SU SVI TI NEZADOVOLJNICI KADA JE TREBALO @EBAT MAJKU ONIMA KOJI SU ODGOVORNI ZA TAKVO STANJE?!
Ma...DOBRO JE NAMA, inace bi prije neki dan na M.Dvoru bilo 300.000 ljudi.
A da nam je dobro, vidjece se i 30.06., kada se na M.Dvoru pojave opet isti ljudi, a vecinom su i zaposleni i zive koliko toliko normalno.
DF... jel' DF hoce(te) da udje u vlast pa da polako i postepeno, narednih 476 godina, mijenja stanje u drzavi?
Smijesni su/ste...
DF AKO ZAISTA ZELI DA MIJENJA STANJE U OVOJ ZEMLJI, ONDA TREBA DA STANE NA CELO TE PROMJENE - JASNO, GLASNO I RADIKALNO. Neka se stavi na celo i preuzme odgovornost. Narodu je ionako pun klinac svega, i to je vjerovatno jedini nacin ovdje. Novi rat? Pisaj ga, neka bude i to. Ali - nece. Jer, zna se ko bi tu izvukao najdeblji kraj.
Drugog nacina nema. Prostituiranje za komadic vlasti, uz pricu o postepenim promjenama, jednostavno je odavno isprana i propala stvar.
Moze pricati ko sta hoce, ali to je tako.
10-20-49...svejedno je jer se i dalje mora sve praviti s ostalima, a to znaci postojecima, a to su opet SDA, HDZs, itd.
A oni drze 80% lokalnog nivoa, tj. opstina i kantona. Drzavni nivo je OK, ali ne pije vode ako se nema kontrola na lokalnom nivou.
Evo, i SDP-u se desava upravo to (a to sam prognozirao da ce se desavati jos prije 3-4-5 godina). Zanemarimo budalastine, nepotizme, itd., ali oni su upali negdje gdje jednostavno nema prostora za radikalniju promjenu. Fino, MIP, clan predjsednistva, ovo, ono, ali - nema ih dovoljno na lokalnim nivoima, i tu sve pada. Moze drzavni nivo donijeti odluku i zakon kakav god hoce, ako ga lokalni nivo ne sprovodi, tada samo ovi na gornjem nivou ispadaju nepsosobni, blesavi, itd.
Ista stvar ce se desiti i DF-u. Uci ce u vlast, i to je to. Kraj price.
Nisam defetista, cak sta vise, ali ovo je, nazalost, cinjenicno stanje u ovoj @ebenoj BiH.
Opet nazalost, ali ovdje samo radikalni potezi mogu promijeniti stanje, a ti radikalni potezi nisu nista drugo nego revolucija. A ni ona se ne moze desiti iz prostog razloga sto treba da se desi u cijeloj zemlji, a ni to se nece desiti, ni u RS, ni u HB.
Pa pogledajte samo proteste...poceli su sa JMB za dijete, koje je na kraju nekako otislo na to lijecenje, ali...istovremeno je drugo dijete - umrlo. Iz istih razloga radi kojih prvo nije moglo otici na lijecenje....
U ovoj drzavi je preko 70% nezadovoljnih iz ovih i onih razloga. Zasto svi oni nisu istovremeno bili na M.Dvoru prije neki dan kada se blokirao Parlament? Gdje su svi oni, u 3 lijepe PM?!
Sta cekaju i sta hoce? Da im neko drugi rijesi njihove probleme? Cekaju da se nekako "dogovore" s majmunima na vlasti? 20 godina se nije uspjelo, i kao - sad ce?
Pa koliko se mora biti glup, tup, zadojen, letargican, neobrazovan, zlonamjeran ili ne znam ni ja sta, pa da ne palis vlastiti mozak s ciljem razmisljanja o sebi, svojoj buducnosti i buducnosti svoje djece?!
Stalna je nekakva kuknjava kako se nema za hljeba, za skolovanja, za odjece i obuce, da nema plata, penzija...ma nema nicega... TV, novine, radio emisije, sve je to krcato ovakim i slicnim primjerima, ali - GDJE SU SVI TI NEZADOVOLJNICI KADA JE TREBALO @EBAT MAJKU ONIMA KOJI SU ODGOVORNI ZA TAKVO STANJE?!
Ma...DOBRO JE NAMA, inace bi prije neki dan na M.Dvoru bilo 300.000 ljudi.
A da nam je dobro, vidjece se i 30.06., kada se na M.Dvoru pojave opet isti ljudi, a vecinom su i zaposleni i zive koliko toliko normalno.
DF... jel' DF hoce(te) da udje u vlast pa da polako i postepeno, narednih 476 godina, mijenja stanje u drzavi?
Smijesni su/ste...
DF AKO ZAISTA ZELI DA MIJENJA STANJE U OVOJ ZEMLJI, ONDA TREBA DA STANE NA CELO TE PROMJENE - JASNO, GLASNO I RADIKALNO. Neka se stavi na celo i preuzme odgovornost. Narodu je ionako pun klinac svega, i to je vjerovatno jedini nacin ovdje. Novi rat? Pisaj ga, neka bude i to. Ali - nece. Jer, zna se ko bi tu izvukao najdeblji kraj.
Drugog nacina nema. Prostituiranje za komadic vlasti, uz pricu o postepenim promjenama, jednostavno je odavno isprana i propala stvar.
- Agron P
#4262 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Željko Komšić zaposlio suprugu Senada Avdića Danku Savić za ambasadoricu u Češkoj. 
- vatrogasac
#4263 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel' to ovo što se zezaju....Željko Komšić, prvi u Bošnjaka.shiljak wrote:Neko postavio da je u slobodnoj bosni bila neka statistika za stranke, kao trenutno stanje.. DF je 22%, greška u broju.
-
Basvod
#4264 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A glasanje za ex. vojnika i Zlatnog ljiljana je odmak od nacionalizma?BBC wrote:Glasat cu za njih, iako znam da nece donijet gotovo nikakve promjene (naravno ako pobijede, tesko je nadmasit nacionaliste). Trenutno su jedina opcija koju nismo probali pa im treba dat priliku.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4265 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cekaj, ako si (kako ti to napisa) ex.vojnik i zlatni ljiljan onda znaci da si automatizmom nacionalista?Basvod wrote:A glasanje za ex. vojnika i Zlatnog ljiljana je odmak od nacionalizma?BBC wrote:Glasat cu za njih, iako znam da nece donijet gotovo nikakve promjene (naravno ako pobijede, tesko je nadmasit nacionaliste). Trenutno su jedina opcija koju nismo probali pa im treba dat priliku.
Mozes ga nesimpatisati iz nekih drugih razloga, il' sta god hoces vec, al' Zeljko nije nacionalista.
To sto, mozda, tebi nek njegova pro-patriotska izjava zvuci kao nacionalizam, to nije do njega.
-
Basvod
#4266 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I Dodik kaze za sebe da nije naciohalista, sa tim ce se sloziti vecina Srba, cak i oni koji ga ne vole ce potvrditi da on voli samo pare i vlast. Medjutim Bosnjaci to vide drugacije. Zavisi iz kojeg ugla se gleda. Vojnik Zlatni ljiljan ce u ovom nasem tronacionalnom drustvu vjecno iz ugla Srba i Hrvata biti smatran za bosnjackog nacionalistu ili u najblazem slucaju ce njegovu stranku smatrati bosnjackom gradjanskom strankom poput SDPa. Nema sile ni mozga na ovom svijetu koji to moze promjeniti i zato je smijesno pricati price Komsic vs Nacionalisti. Sve je to u BiH isto samo pojedini imaju drugacije misljenje o sebi ali najbitnije je kako te vide ljudi sa strane.
- Co0l
#4267 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znaci po tebi da bi neki politicar bio prihvatljiv treba da ima proslost i stavove koje bi vecini Srba i Hrvata u BiH bili prihvatljivi?
Je li to u pitanju ili nesto drugo zelis da kazes samo ne mozes to bas najjasnije da artikulises?
Je li to u pitanju ili nesto drugo zelis da kazes samo ne mozes to bas najjasnije da artikulises?
-
BBC
#4268 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
problem u ovoj drzavi je sto se politiacri inace sluze politikom zavadi pa vladaj. zeljko (bar koliko ja vidim) nije jedan od onih koji svaki put kad se pojavi na tvu brani neke nacionalne ineterese. takodje mislim da on ipak hoce drzavu za sve narode, i da ne izdvaja nikoga.Basvod wrote:A glasanje za ex. vojnika i Zlatnog ljiljana je odmak od nacionalizma?BBC wrote:Glasat cu za njih, iako znam da nece donijet gotovo nikakve promjene (naravno ako pobijede, tesko je nadmasit nacionaliste). Trenutno su jedina opcija koju nismo probali pa im treba dat priliku.
a koliko je bio iskren za sve sto je izjavio vidjecemo ako pobjedi(doduse nije puno ni obecao).
- exliberal-ex
#4269 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Moze covjek tebe da pita dali bi neki srpski politicar koji je odlikovan nekim ordenom koji je u istoj ravni sa Ljiljanima bio dobro dosao u bosnjackom narodu da prica istu pricu ko ZK.....bi al ...Co0l wrote:Znaci po tebi da bi neki politicar bio prihvatljiv treba da ima proslost i stavove koje bi vecini Srba i Hrvata u BiH bili prihvatljivi?
Realno gledajuci jedino glasacko tijelo na koje ZK moze da racuna je medju bosnjackim korpusom, kod hrvata nema sanse da prodje...ko srba netreba ni spominjat I sta onda dobijamo sa ovom strankom ....jos jedno prodavanje magle kao sto je prodavao Zlatko sa SDP u prijasnjim izvorima ( gdje su me pojedinci prozivali da sam ja malte ne najgori neprijatelj jer sam rekao da je SDP stranka jednog lica, dok je sad prica skroz drugacija) ko sto je Radoncic prodavao autoputeve ....o SZBiH i SAD nema potrebe pricat
I nakraju sta imamo.....htjeli priznat ili ne tri stranke koje su nas I uvele u rat, svi ostali su samo "one time stars"
- Agron P
#4270 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komentar!?Agron P wrote:Željko Komšić zaposlio suprugu Senada Avdića Danku Savić za ambasadoricu u Češkoj.
-
dede merdzane
#4271 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Normalno. Zna se sta su ciljevi Hrvata iz Hercegovine, sta Srba iz RS, a sta Bošnjaka, Bosanaca i Ostalih. Tacno bi se zabrinuo da Komsica pocnu podrzavati ovi iz udruzenog zlocinackog poduhvata i ovi sto su proveli genocid.exliberal-ex wrote:Moze covjek tebe da pita dali bi neki srpski politicar koji je odlikovan nekim ordenom koji je u istoj ravni sa Ljiljanima bio dobro dosao u bosnjackom narodu da prica istu pricu ko ZK.....bi al ...Co0l wrote:Znaci po tebi da bi neki politicar bio prihvatljiv treba da ima proslost i stavove koje bi vecini Srba i Hrvata u BiH bili prihvatljivi?
Je li to u pitanju ili nesto drugo zelis da kazes samo ne mozes to bas najjasnije da artikulises?![]()
Realno gledajuci jedino glasacko tijelo na koje ZK moze da racuna je medju bosnjackim korpusom, kod hrvata nema sanse da prodje...ko srba netreba ni spominjat I sta onda dobijamo sa ovom strankom ....jos jedno prodavanje magle kao sto je prodavao Zlatko sa SDP u prijasnjim izvorima ( gdje su me pojedinci prozivali da sam ja malte ne najgori neprijatelj jer sam rekao da je SDP stranka jednog lica, dok je sad prica skroz drugacija) ko sto je Radoncic prodavao autoputeve ....o SZBiH i SAD nema potrebe pricat
I nakraju sta imamo.....htjeli priznat ili ne tri stranke koje su nas I uvele u rat, svi ostali su samo "one time stars"
- Dozer
#4272 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ZK ce biti smatran za bosnjackog nacionalistu...
Al' hajd'...sve je u ovoj BiH moguce
@Ex-Lib
To je vrlo tacno, vezano za ovo sto mi danas imamo (i ja sam to rekao jos prije 6-7 godina, ali niko me ne slusa).
Danas je kod nas "na snazi" jedna najobicnija udruzena kleptokratija koja djeluje pod plastom "zastite vit(r)alnih nacionalnih interesa" 3 sveta konstitutivna naroda.
Ta kleptokratija se moze s tronova poskidati jedino silom, i to narodnom, a da bi se to desilo potrebno je da se narod(i) ujedine. To se nece desiti sve dok 1L mlijeka ne bude bar 30 KM, kg brasna 25, secera isto tako i L ulja 40. Kako do ovoga nece skoro doci, jer se kleptokratija za to bori i rukama i nogama zaduzujuci danas i sada cak i nase cukununuke, ostaje rahat patnja narodu, i jos rahatnije uzivanje kleptokratama.
Po meni, ZK ima potencijal da dobije i odredjeni broj glasova cak i u RS i HB, medjutim, da bi to postigao mora se aktivirati i na neki nacin ljude ubijediti da njegov cilj nije ukidanje bilo cega, nego borba za bolji zivot svih u BiH. Kasnije, kada bi uspjeo doci u poziciju da zaista mijenja sustinske stvari ovdje, a prije toga da ljudima obezbijedi koliko-toliko bolji zivot nego je danas, svi viskovi kojekakvih institucija i instanci bi se poukidali sami od sebe.
Naravno, pored dobro utabanih staza etnopnacionalizma koji ovdje vlada, to ce tesko ici. I tu onda dolazimo na moj prethodni post i nacin na koji se to jedino moze ostvariti, bar djelimicno.
- didžej
#4273 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
drustvo je toliko podijeljeno da je dovoljno samo pogledati gdje ko zivi i iz kojeg grada dolazi stranka ili lider stranke i automatski ga oni drugi svrstavaju u neprijatelja.
za srbe sve sto dolazi iz sarajeva je neprihvatljivo pa makar to bila i stranka u kojoj su sve srbi.
zasto?
zato sto sarajevo ne moze da parira beogradu u uticaju na srbe preko drine.
nije nikad ni moglo.
vecina srba je oduvijek gledala na beograd kao glavni grad, navijala za partizan ili c. zvezdu, slusala srbijanske narodnjake, citala srbijanske novine, volila srbijanske filmove... poslovne, rodbinske i ekonomske veze su izuzetno jake.
ne moze halid srbinu nikad zamjeniti cecu, miroslava, sabana, tozovca...
ne moze dzeko nikad zamijeniti nemanju vidica niti teletovic moze biti drazi od divca, bodiroge, teodosica...
avaz nikad nece biti politika, sarajevo nece biti zvezda a zeljo partizan.
dakle, sarajevo ni politicki, ni kulturno, ni ekonomski, ni sportski, ni bilo kako drugacije ne moze ponuditi nista sto bi im moglo zamijeniti beograd i srbiju. a gdje je tek vjerski faktor!
isto vazi za hrvate.
pogotovo svoju politiku sarajevo ne moze nametnuti silom, prijetnjama, komsicevom demagogijom, jedino mozda nekim ogromnim novcem ali toga svakako nema u najsiromasnijoj zemlji evrope.
obratite paznju kako se samo sve politike stranaka koje zagovaraju gradjansku, unitarnu, kad su u pitanju srbi i hrvati, razbijaju kao valovi o hridi.
sda je bila prva sa idejom o unitarnoj i gradjanskoj i kao plod toga je nastao rs na pola bosne i herceg bosna.
silajdzic je probao sa 100%, pa mu se rasturi stranka.
sdp je probao sa drzavom za covjeka-pusiona.
sad palicu preuzima komsic...
nije tesko predvidjeti sta ce se desiti.
za srbe sve sto dolazi iz sarajeva je neprihvatljivo pa makar to bila i stranka u kojoj su sve srbi.
zasto?
zato sto sarajevo ne moze da parira beogradu u uticaju na srbe preko drine.
nije nikad ni moglo.
vecina srba je oduvijek gledala na beograd kao glavni grad, navijala za partizan ili c. zvezdu, slusala srbijanske narodnjake, citala srbijanske novine, volila srbijanske filmove... poslovne, rodbinske i ekonomske veze su izuzetno jake.
ne moze halid srbinu nikad zamjeniti cecu, miroslava, sabana, tozovca...
ne moze dzeko nikad zamijeniti nemanju vidica niti teletovic moze biti drazi od divca, bodiroge, teodosica...
avaz nikad nece biti politika, sarajevo nece biti zvezda a zeljo partizan.
dakle, sarajevo ni politicki, ni kulturno, ni ekonomski, ni sportski, ni bilo kako drugacije ne moze ponuditi nista sto bi im moglo zamijeniti beograd i srbiju. a gdje je tek vjerski faktor!
isto vazi za hrvate.
pogotovo svoju politiku sarajevo ne moze nametnuti silom, prijetnjama, komsicevom demagogijom, jedino mozda nekim ogromnim novcem ali toga svakako nema u najsiromasnijoj zemlji evrope.
obratite paznju kako se samo sve politike stranaka koje zagovaraju gradjansku, unitarnu, kad su u pitanju srbi i hrvati, razbijaju kao valovi o hridi.
sda je bila prva sa idejom o unitarnoj i gradjanskoj i kao plod toga je nastao rs na pola bosne i herceg bosna.
silajdzic je probao sa 100%, pa mu se rasturi stranka.
sdp je probao sa drzavom za covjeka-pusiona.
sad palicu preuzima komsic...
nije tesko predvidjeti sta ce se desiti.
-
Basvod
#4274 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naivno razmisljanje. Bila je vreca bransna u ratu 100 maraka a secer nije ni postojao pa ne bi ujedinjenja. Ekonomija nas nije razjedinila pa nas nece ni ujediniti. Ekonomija je problem br.2 i nece biti problem br.1 dok se ne rijese nacionalna pitanja koja su pokrenula sve ovo sto gledamo 20 godina. Zeljko Komsic je 20 godina samo jedna strana u sukubu i nema sanse kod Srba i Hrvata.Dozer wrote:ZK ce biti smatran za bosnjackog nacionalistu...Zeljko + Komsic = bosnjacki nacionalista
![]()
![]()
![]()
![]()
Al' hajd'...sve je u ovoj BiH moguce
@Ex-Lib
To je vrlo tacno, vezano za ovo sto mi danas imamo (i ja sam to rekao jos prije 6-7 godina, ali niko me ne slusa).
Danas je kod nas "na snazi" jedna najobicnija udruzena kleptokratija koja djeluje pod plastom "zastite vit(r)alnih nacionalnih interesa" 3 sveta konstitutivna naroda.
Ta kleptokratija se moze s tronova poskidati jedino silom, i to narodnom, a da bi se to desilo potrebno je da se narod(i) ujedine. To se nece desiti sve dok 1L mlijeka ne bude bar 30 KM, kg brasna 25, secera isto tako i L ulja 40. Kako do ovoga nece skoro doci, jer se kleptokratija za to bori i rukama i nogama zaduzujuci danas i sada cak i nase cukununuke, ostaje rahat patnja narodu, i jos rahatnije uzivanje kleptokratama.
Po meni, ZK ima potencijal da dobije i odredjeni broj glasova cak i u RS i HB, medjutim, da bi to postigao mora se aktivirati i na neki nacin ljude ubijediti da njegov cilj nije ukidanje bilo cega, nego borba za bolji zivot svih u BiH. Kasnije, kada bi uspjeo doci u poziciju da zaista mijenja sustinske stvari ovdje, a prije toga da ljudima obezbijedi koliko-toliko bolji zivot nego je danas, svi viskovi kojekakvih institucija i instanci bi se poukidali sami od sebe.
Naravno, pored dobro utabanih staza etnopnacionalizma koji ovdje vlada, to ce tesko ici. I tu onda dolazimo na moj prethodni post i nacin na koji se to jedino moze ostvariti, bar djelimicno.
- Dozer
#4275 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nece biti. Prije je ovo naivno razmisljanje, ali i nerazumijevanje:
Ali, danas postoji i genereacijski jaz, i to veliki. 80% starijih od 35, a koji nisu u etno-nacionalistickim strukturama i strankama, sad bi potpisali da BiH bude onakva kakva je bila prije rata.
Mladji od ovoga, a pogotovo ovi rodjeni nakon '85, su velikom vecinom toliko zadojeni nacionalizmom da jednostavno nemaju mentalnih kapaciteta da razmisljaju na drugaciji nacin. Ne kazem da su glupi, nego da jednostavno i ne znaju u zivotu ni za sta drugo osim za podjele na B/H/S.
Kako njima objasniti da je to najobicniji idiotluk?
Porediti ratno stanje, gdje su svi bili pod tenzijom, napumpani adrenalinom, mrznjom i ko zna cime, sa danasnjim stanjem, malo je...khm...Bila je vreca bransna u ratu 100 maraka a secer nije ni postojao pa ne bi ujedinjenja. Ekonomija nas nije razjedinila pa nas nece ni ujediniti.
Ali, danas postoji i genereacijski jaz, i to veliki. 80% starijih od 35, a koji nisu u etno-nacionalistickim strukturama i strankama, sad bi potpisali da BiH bude onakva kakva je bila prije rata.
Mladji od ovoga, a pogotovo ovi rodjeni nakon '85, su velikom vecinom toliko zadojeni nacionalizmom da jednostavno nemaju mentalnih kapaciteta da razmisljaju na drugaciji nacin. Ne kazem da su glupi, nego da jednostavno i ne znaju u zivotu ni za sta drugo osim za podjele na B/H/S.
Kako njima objasniti da je to najobicniji idiotluk?
Last edited by Dozer on 24/06/2013 11:15, edited 2 times in total.