Prevaranti na PIK-u
-
Lopov-eliminator
#4251 Re: Prevaranti na PIK-u
Po cemu se ja to furam i glumim velicinu? Ja se ne razlikujem ni po cemu od bilo kojeg forumasa ovdje a sto neko smatra moje misljenje relevantnim je njegova stvar isto kao sto je tvoja da moje misljenje smatras irelevantnim.
Sto se tice mene i veza nekih sa Pik administracijom, u vise navrata mi nisu htjeli prihvatiti prijave iako je sve bilo objasnjeno, o tome sam vec pisao ovde, pa tek nekad kasnije nesto pocnu raditi ako jos neko obavi prijavu istog korisnika. Toliko o tome. Doduse sada su azurniji nego prije ali imaju i oni svojih gresaka. Moja pretpostavka je da zavisi najvise od admina koji se potrefi tad.
Sto se tice mene i veza nekih sa Pik administracijom, u vise navrata mi nisu htjeli prihvatiti prijave iako je sve bilo objasnjeno, o tome sam vec pisao ovde, pa tek nekad kasnije nesto pocnu raditi ako jos neko obavi prijavu istog korisnika. Toliko o tome. Doduse sada su azurniji nego prije ali imaju i oni svojih gresaka. Moja pretpostavka je da zavisi najvise od admina koji se potrefi tad.
-
Lopov-eliminator
#4252 Re: Prevaranti na PIK-u
Sto se niko drugi nije sjetio da uradi listu? Ko je uradio listu i odrzava je?
Niko nije imao hrabrosti za to u strahu od prijetnji od ljudi koji se na istoj nalaze. Ko je imao muda postaviti cak i slike nekih?
Cekali ste pojedini nekog iza kog ste se spremni sakriti i gurnuti u vatru a kad se trebalo konkretno angazovati nije te nigdje bilo. O mim radu govori i to da je lista za mnoge relevantna, da nije tako ne bi je niko zarezivao ni 2%. Black Swan me je pitao "jel te strah". Nije se rodio ko je svakome ugodio.
Da ti objasnim fino sad detaljnije.
Ako onaj ko je nekog optuzio apelira da se taj isti ne nadje na listi, ili ako povuce svoje navode,onda ni ti ni ja ni bilo ko nemamo pravo da to osporavamo jer je najvise onom ko se smatra prevarenim u interesu da se nadje na listi taj koga je optuzio, vise nego sto bi ikad bilo u interesu meni ili tebi jer je on ostecen a ne ti ili ja. On ima ovlast da radi sa svojim navodom sto hoce jer je to NJEGOV navod. Bez toga bi ispalo da ko god se nadje na listi da je njegovo uklanjanje nemoguce, sto bi bilo u najmanju ruku nekorektno. Ljudi, ovo su ozbiljne stvari i tako ih treba shvatiti, nisu igre detektiva.
Niko nije imao hrabrosti za to u strahu od prijetnji od ljudi koji se na istoj nalaze. Ko je imao muda postaviti cak i slike nekih?
Cekali ste pojedini nekog iza kog ste se spremni sakriti i gurnuti u vatru a kad se trebalo konkretno angazovati nije te nigdje bilo. O mim radu govori i to da je lista za mnoge relevantna, da nije tako ne bi je niko zarezivao ni 2%. Black Swan me je pitao "jel te strah". Nije se rodio ko je svakome ugodio.
Da ti objasnim fino sad detaljnije.
Ako onaj ko je nekog optuzio apelira da se taj isti ne nadje na listi, ili ako povuce svoje navode,onda ni ti ni ja ni bilo ko nemamo pravo da to osporavamo jer je najvise onom ko se smatra prevarenim u interesu da se nadje na listi taj koga je optuzio, vise nego sto bi ikad bilo u interesu meni ili tebi jer je on ostecen a ne ti ili ja. On ima ovlast da radi sa svojim navodom sto hoce jer je to NJEGOV navod. Bez toga bi ispalo da ko god se nadje na listi da je njegovo uklanjanje nemoguce, sto bi bilo u najmanju ruku nekorektno. Ljudi, ovo su ozbiljne stvari i tako ih treba shvatiti, nisu igre detektiva.
-
Lopov-eliminator
#4253 Re: Prevaranti na PIK-u
To pitaj njega, nemoj mene. Mogu ti rec samo svoju pretpostavku da je vjerovatno htio pokazat ovom sto ga je optuzio za uguravanje na listu da mu namjere nisu takve. Imaj na umu da se prije svega prevare pisu zbog same prevare a ne zbog liste.
Ne shvatas drug. Ovo je sve upravo zato sto se ne pitamo ni ja ni ti nego postavljac prevare. Da se ja pitam ja bih ga upisao ali posto nisam postavljac, ne mogu tu nista.
Sto bi tebi ili meni bilo u vecem interesu nego samom ostecenom da se neko nadje na listi?
Ne shvatas drug. Ovo je sve upravo zato sto se ne pitamo ni ja ni ti nego postavljac prevare. Da se ja pitam ja bih ga upisao ali posto nisam postavljac, ne mogu tu nista.
Sto bi tebi ili meni bilo u vecem interesu nego samom ostecenom da se neko nadje na listi?
- seoBIH
#4254 Re: Prevaranti na PIK-u
Molim vas da prestanete, jer ce doci do zakljucavanja teme. Moderatorima je lakse ukinuiti temu, nego citati na desetine postova.
Ne cudi me da ima pokusaja sabotiranja od strane pojedinaca, jer svaki dan mogu zavrsiti na ovoj temi.
Pametno i javno, sa sto vise dokaza!
Ne cudi me da ima pokusaja sabotiranja od strane pojedinaca, jer svaki dan mogu zavrsiti na ovoj temi.
Pametno i javno, sa sto vise dokaza!
-
lamijaaaaaa
#4255 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja sam kupila mobitel preko pika, 260KM, momak ima sve pozitivne dojmove, u porukama mi je rekao da je sa mobitelom sve uredu, ispravan, ima i naprijed i nazad foliju. Mobitel je posalo EuroExpress-om, mobitel je dosao-POKVAREN, razbijen display pri kraju, neispravna wireless kartica, i jos dosta toga. Naravno, prevario me i slagao, i ne zeli vratiti novac.
-
azdralovic
#4256 Re: Prevaranti na PIK-u
a zasto si preuzela i platila posiljku onda ?lamijaaaaaa wrote:Ja sam kupila mobitel preko pika, 260KM, momak ima sve pozitivne dojmove, u porukama mi je rekao da je sa mobitelom sve uredu, ispravan, ima i naprijed i nazad foliju. Mobitel je posalo EuroExpress-om, mobitel je dosao-POKVAREN, razbijen display pri kraju, neispravna wireless kartica, i jos dosta toga. Naravno, prevario me i slagao, i ne zeli vratiti novac.
- propalismo
#4257 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
Prijavi ga Pik Administraciji i Policiji;-)
Sent from Trebevic using Tapatalk
Sent from Trebevic using Tapatalk
- supercali
#4258 Re: Prevaranti na PIK-u
a kako da zna da je takav dok ne preuzme posiljku?azdralovic wrote:a zasto si preuzela i platila posiljku onda ?lamijaaaaaa wrote:Ja sam kupila mobitel preko pika, 260KM, momak ima sve pozitivne dojmove, u porukama mi je rekao da je sa mobitelom sve uredu, ispravan, ima i naprijed i nazad foliju. Mobitel je posalo EuroExpress-om, mobitel je dosao-POKVAREN, razbijen display pri kraju, neispravna wireless kartica, i jos dosta toga. Naravno, prevario me i slagao, i ne zeli vratiti novac.
jer posiljku mora otvoriti a to ovi ne daju bez preuzimanja
-
shandrprcSA
#4259 Re: Prevaranti na PIK-u
kod EuroExpresa mozes prije nego platis da pregledas artikal koji si kupiosupercali wrote:a kako da zna da je takav dok ne preuzme posiljku?azdralovic wrote:a zasto si preuzela i platila posiljku onda ?lamijaaaaaa wrote:Ja sam kupila mobitel preko pika, 260KM, momak ima sve pozitivne dojmove, u porukama mi je rekao da je sa mobitelom sve uredu, ispravan, ima i naprijed i nazad foliju. Mobitel je posalo EuroExpress-om, mobitel je dosao-POKVAREN, razbijen display pri kraju, neispravna wireless kartica, i jos dosta toga. Naravno, prevario me i slagao, i ne zeli vratiti novac.
jer posiljku mora otvoriti a to ovi ne daju bez preuzimanja
- seoBIH
#4260 Re: Prevaranti na PIK-u
Što nisi pregledala uređaj prije plaćanja? S euroexpresom si imala tu mogucnost.lamijaaaaaa wrote:Ja sam kupila mobitel preko pika, 260KM, momak ima sve pozitivne dojmove, u porukama mi je rekao da je sa mobitelom sve uredu, ispravan, ima i naprijed i nazad foliju. Mobitel je posalo EuroExpress-om, mobitel je dosao-POKVAREN, razbijen display pri kraju, neispravna wireless kartica, i jos dosta toga. Naravno, prevario me i slagao, i ne zeli vratiti novac.
Ovde ti jedino policija moze pomoci.
- KiSSgirl
#4261 Re: Prevaranti na PIK-u
Nikako se ne snalazim na ovom novom piku... može li mi netko napisati kako da kupcu pošaljem poruku da ostavi dojam, jer ni kupac ne zna kako da to uradI. Hvala 
- Ringhio
#4262 Re: Prevaranti na PIK-u
Imam jedno laicko pitanjce u vezi Euroexpress-a
Kontam neke stvari uzeti preko njih ali ne kontam im ovaj cjenovnik
Kazu do 20 KG posiljka = 15 KM ( sa naplatom pouzecu 20 KM )
Je li to 15 + 20, ili je to ustvari 20 KM ?
Hvala unaprijed.
Kontam neke stvari uzeti preko njih ali ne kontam im ovaj cjenovnik
Kazu do 20 KG posiljka = 15 KM ( sa naplatom pouzecu 20 KM )
Je li to 15 + 20, ili je to ustvari 20 KM ?
Hvala unaprijed.
- seoBIH
#4263 Re: Prevaranti na PIK-u
15 KM je slanje robe, a + 5KM ako ima plaćanje prilikom preuzimanja. Ako se salje bez naplate, npr ti platis selleru na žiro račun onda nema tih 5KM povrata novca.
- Ringhio
#4264 Re: Prevaranti na PIK-u
Super
Hvala lijepo
Hvala lijepo
- Janjicar
#4265 Re: Prevaranti na PIK-u
Covjek postavi oglas na piku prodaje kuhinju i pitam ga cijenu za 4 elementa odgovori mi 80 KM, odem platim odmah ali njegova mati zamoli da ostane sudoper kod njih na par dana dok ne nabavi drugi , aj ja ostavim to ali opet platim tj. 80 KM i kazem doci cu za par dana, prodje par dana kaze mi dodje za 7 dana , danas kaze 80 KM je bila cijena za 3 elementa sudoper se placa skuplje.
Znaci nit sad mogu uzeti drugi sudoper jer nece biti ista boja niti ponovo placat ? Neko savjet neki ?
Bil se moglo prijaviti policiji ?
Znaci nit sad mogu uzeti drugi sudoper jer nece biti ista boja niti ponovo placat ? Neko savjet neki ?
- propalismo
#4267 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
Zaprijetu mu policijom i prijavi ga Pik Administraciji.Ako prijetnja ne urodi plodom onda ga prijavi i policiji jer je to klasicna prevara mada nije velika vrijednost...
- Janjicar
#4268 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
jel se moze prijaviti u bilo kojoj policijskoj stanici ili ?propalismo wrote:Zaprijetu mu policijom i prijavi ga Pik Administraciji.Ako prijetnja ne urodi plodom onda ga prijavi i policiji jer je to klasicna prevara mada nije velika vrijednost...
- Ringhio
#4269 Re: Prevaranti na PIK-u
U cemu je caka pa ovi nasi trgovci ne zele da salju robu pouzecu.
Nasao sam par zgodnih stvarcica, posaljem poruke mozete li poslati robu pouzecu, ja cu platiti sve troskove postarine, sve poruke su bile sa negativnim odgovorima i vecinom su nudili svoju dostavu uz predhodnu uplatu na racun.
Nasao sam par zgodnih stvarcica, posaljem poruke mozete li poslati robu pouzecu, ja cu platiti sve troskove postarine, sve poruke su bile sa negativnim odgovorima i vecinom su nudili svoju dostavu uz predhodnu uplatu na racun.
- propalismo
#4270 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
@Janicar Tu gdje zivis prijavi...
- propalismo
#4271 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
@Ringhio Zavisi kakav ti je profil na Piku.Mozda nemas mnogo transakcija pa ti ljudi ne vjeruju.Jer desi se da kupac ispali uopste ne dodje da podigne artikal sa poste.
-
rangoj
#4272 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja mislim da u ovakvim slučajevima nema nista od policije zbogJanjicar wrote:Covjek postavi oglas na piku prodaje kuhinju i pitam ga cijenu za 4 elementa odgovori mi 80 KM, odem platim odmah ali njegova mati zamoli da ostane sudoper kod njih na par dana dok ne nabavi drugi , aj ja ostavim to ali opet platim tj. 80 KM i kazem doci cu za par dana, prodje par dana kaze mi dodje za 7 dana , danas kaze 80 KM je bila cijena za 3 elementa sudoper se placa skuplje.
male vrijednosti. Ostaje ti samo privatna tužna, koja se takodje ne isplati.
Opucaj mu minus i to je to, da makar drugi znaju, i javi pik administraciji da ga banuje.
Ja sam neki dan prodao liku PlayStation 3 na kome nije radio laser, ali sad kad je stigao kod njega on tvrdi da ne radi nikako, iako sam ga ja testirao prije slanja...
Moguće je da je nešto crko i kod transporta, ne mogu biti siguran. Uglavnom, dogovorili smo se ovako, on će zadržati ps3,a ja ću mu vratiti 50% love. Ovako je isti prihvatljivije, jer ne znam sta cu sa njim ako je u međuvremenu stvarno crko.
- GarfieldLover
#4273 Re: Prevaranti na PIK-u
Ringhio wrote:U cemu je caka pa ovi nasi trgovci ne zele da salju robu pouzecu.
Sve zavisi na koga naiđeš... Ja prije par dana našla nešto što želim, dogovorimo cijenu i pitam čovjeka da mi pošalje broj računa da uplatim. A on meni - Me ne, nećete plaćati ništa unaprijed, kad Vam stigne. Prekosutra ujutro meni poštar na vrata sa pošiljkom
- GarfieldLover
#4274 Re: Prevaranti na PIK-u
Mene malo nerviraju likovi koji zamole da im se nešto rezerviše (do plate, uglavnom), obećavaju, pišu, odgovaraju.... I onda se nakon 15 dana samo ušute
Mislim ok, ne moraš kupiti, ali čemu onda maltretiranje kupca da drži robu rezervisanu ako nisi jako zainteresovan. Ili bar da se kasnije zahvališ, izvineš i kulturno odustaneš od kupovine
- seoBIH
#4275 Re: Prevaranti na PIK-u
Jbga, jos nismo na nivou ostalih zemalja da PLATIMO PRIJE NEGO ŠTO DOBIJEMO. Čuj platiti pa da mi dođe i ruke? Takvo ti je naše shvatanje.
Što se tiče rezervisanja, jednostavno zatražiš da ti uplati 10KM rezervacije koju odbijas od cijene prilikom prodaje.
Što se tiče rezervisanja, jednostavno zatražiš da ti uplati 10KM rezervacije koju odbijas od cijene prilikom prodaje.