Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vukojebina

#426 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

Ma wp ti je pravi os za zene...radi nenadjebivo dobro i glatko..ali j ogranicen ko balkon..

nego, danas sam procacko dva nova telefona...helem radi se o asusu padfone..samo sam telefon pregledo...prvi vanjski utisak, wooow..telefon je stvarnooo lahak, ne znam kako su uspjeli ga onako lakog napravit..jako kvalitetno djeluje, nisam siguran, al mislim da je kuciste od alu.. 4.3 inca ekran, sasvim ok, ali ja naviko na nexusa i 4.6 ekran, pa mi malo pomali djelovo..kolko sam uspio procackat onako malo..sasvim fino radi ICS na njemu.. sve skupa kosta 700 eura..telefon i taj tablet..

drugi koji sam pregledo danas je ovaj neki ZTE, prvi telefon sa intelovim procesorom..telefon je blago reci odron..onako fin na izgled, i to je sve...cim upalite ekran i dotaknete, prestaje sva finoca...u ta 2-3 minuta sto sam ga pregfledo, par puta je zasteko, jednom IE crash...pritisnes na ikonu, ne reaguje uopste..moras jace pritisnut..ma jednostavno telefon samo za izvlacenje zivaca...
agent_zero

#427 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

Da hoće nokia izbaciti wp8 nasljednike lumie 710 i 610, da čovjek malo to isproba na jeftinijoj varijanti. A ne da se zavališ haman milju i skontaš da taj OS nije za tebe :D
cappy_tempo

#428 Re: Smartphone diskusije

Post by cappy_tempo »

zna li neko dobar konvertor za VOB format u neki od formata koji nokia X6 podrzava:
- WMV/RV/MP4/3GP MP3/WMA/WAV/RA/AAC/M4A player. nalazio sam po internetu raznih ali nikad mi ne prebaci kako treba. pojede mi pola videa i onda video koji traje 20min ja dobijem 5min i to nesto ubrzanih 5min
Chuckie

#429 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Dobra ova nova nokia za zakucavanje eksera na baušteli. :run:
cappy_tempo

#430 Re: Smartphone diskusije

Post by cappy_tempo »

Chuckie wrote:Dobra ova nova nokia za zakucavanje eksera na baušteli. :run:
sad cu ja probati kako zidove rusi :x . dakle popisam se ja nokiu, fuj su postali :x .

juce mobitel radio "kako treba". inace ljudi me slabije cuju kad pricam,a sad evo imam novu krasnu vijest od nokie x6. ne radi mi zvucnik uopste. tacnije kad zovem nekoga ne cujem nista,a zvoni na drugom mobitelu. kad mene neko nazove opet ja nista ne cujem. mogu pricati ali nista ne cujem. jel mi ovo crko zvucnik ili se nesto softverski sjebalo?

ama jebe me kao i ostalim nokiama u firmi, sam od sebe prebacuje na opcenito,bez zvuka...doduse na drugoj nokiji samo zvuk ugasi pa kad neko zove samo vibracija se upali. mene zajebava da ne cujem nista,a zvoni mi. smetljari :x
Quaresma

#431 Re: Smartphone diskusije

Post by Quaresma »

naravno, taj je problem samo izrazen kod nokiinih telefona, ostali su krasni rade bez problema, nemaju nijednu manu, bas su smecari ovi iz nokie, treba njihove telefone zbilja izbjegavati
akibhf

#432 Re: Smartphone diskusije

Post by akibhf »

Image

Nokia Asha 311-šta mislite o ovom modelu ? vrijedi li kupiti, imam ponudu za 220 KM ?
Qler

#433 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Zavisi za sta ti treba telefon. Ako ti ne treba smartphone, nije los. S40 je sada dosta napredovao, i standardno su kvalitetni, tj. ja se ne sjecam kada se neko pozalio na s40 telefone.. ima Wi-fi, imas gps mislim, dobijes 40 nekih EA igrica :).. ako ti treba telefon da ne cackas, nego da bude telefon nije lose, ako hoces bilo sta malo bolje, ganjaj neki android, samo za ove pare i nisu neka sreca novi, polovnih mozes naci finih...
Zavatoni

#434 Re: Smartphone diskusije

Post by Zavatoni »

Image
Chuckie

#435 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Qler

#436 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

vec par dana koristim nokia n9, i stvarno je strasan telefon. najveca greska nokia-e je odbacivanje ovog projekta/telefona... 1GHz pc i 1GB RAM-a, radi ko' doxa, swipe savrsen, logican... i ima poveliki broj aplikacija i relativno jak developer comunity, posto je linux based, evo sad vidim ima neka cavrlama da se snimaju i apk palikacije na njega. sa androida :D
Frtalj_Duše

#437 Re: Smartphone diskusije

Post by Frtalj_Duše »

Qler wrote:vec par dana koristim nokia n9, i stvarno je strasan telefon. najveca greska nokia-e je odbacivanje ovog projekta/telefona... 1GHz pc i 1GB RAM-a, radi ko' doxa, swipe savrsen, logican... i ima poveliki broj aplikacija i relativno jak developer comunity, posto je linux based, evo sad vidim ima neka cavrlama da se snimaju i apk palikacije na njega. sa androida :D
Najveci promasaj tih finaca i jeste bio sto nisu primili android kao ostali 'veliki', a vjerujem da bi pomeli konkurenciju da jesu, ja evo prvi priznajem da bi gledao i trazio nokia fon iznad bilo kojeg samsunga, šteta.

From my SGSII via Tapatalk 2.
nermin.padez

#438 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Image
Fauja Singh

#439 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

Zbog uragana otkazan Google event koji je trebao biti 29-og :(
njesra, ne mogu docekati da vidim na djelu
Image
Qler

#440 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

nitdorid, ics za n9, to je posebno, a ima i samo apk da se snimi na meego.
Fauja Singh

#441 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

Nokia - antitalent za prodaju smartfonova?
IDC je obavio svoje uobičajeno kvartalno istraživanje tržišta mobilnih telefona i zaključio da je u zadnjem kvartalu Nokia ispala iz top 5 proizvođača pametnih telefona. Ispred nje su HTC, ZTE, pa čak i posrnuli RIM, koji nikako da na tržište izbaci svoju novu platformu. Nokia je inače u zadnjih godinu dana prodala tek 10,5 milijuna Lumia, što nije ni petina smartfonova koje je Samsung prodao samo u zadnja tri mjeseca.

Naravno, daleko na prvom mjestu su Samsung s 31,3% udjela i Apple s 15% udjela, a prodaja smartfonova obje vodeće tvrtke je značajno rasla u zadnjih godinu dana - kod Samsunga je rast 100%-tni, dok je kod Applea 57%-tni. ZTE je također dobro prošao - prodao je 83% smartfonova više u odnosu na godinu dana prije.

Što se tiče broja svih prodanih mobilnih telefona, Nokia je i tu iza Samsunga. Samsung je vodeći proizvođač mobitela s 23,7% udjela, a Nokia druga s 18,7%, dok su svi ostali značajno ispod.

link na clanak
http://www.bug.hr/vijesti/nokia-antital ... 19409.aspx
Qler

#442 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

ma Elop ih ke pokopao, bili su losi kad je dosao, ali je on shebao i ono malo sto se moglo napraviti
vukojebina

#443 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

Ne mogu da vjerujem da ljudi tako nijemo posmatraju propast nekad najjaceg brenda mobitela.. a oni i dalje furaju svoj fazon i nadaju se cudu...a tako jednostavno mogu ponovo da uzlete, samo da nabace jebeni android...sto ce kasnije vjerovatno i uradit, pitanje je samo da li ce bit kasno...
Zavatoni

#444 Re: Smartphone diskusije

Post by Zavatoni »

AdnanSA

#445 Re: Smartphone diskusije

Post by AdnanSA »

Mala pomoć potrebna. Koji smart mobitel kupiti da ima dobar ekran i da je brz?
Sadašnji Samsung 5800 Galaxy 3 je prilično spor. Nešto dobro a da nije preskupo. Neki bestbuy.
Kakav je Sony Sola?
agent_zero

#446 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

Qler wrote:vec par dana koristim nokia n9, i stvarno je strasan telefon. najveca greska nokia-e je odbacivanje ovog projekta/telefona... 1GHz pc i 1GB RAM-a, radi ko' doxa, swipe savrsen, logican... i ima poveliki broj aplikacija i relativno jak developer comunity, posto je linux based, evo sad vidim ima neka cavrlama da se snimaju i apk palikacije na njega. sa androida :D
Normala da je strašan. Duplo bolji od te 808PV za koju si bacio repa.
:mrgreen:
agent_zero

#447 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

AdnanSA wrote:Kakav je Sony Sola?
Dobar, uzimaj.

Dobit će i jelly bean.
Quaresma

#448 Re: Smartphone diskusije

Post by Quaresma »

stroga normala wrote:Zbog uragana otkazan Google event koji je trebao biti 29-og :(
njesra, ne mogu docekati da vidim na djelu
Image
Fauja Singh

#449 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

Babaroga :D Cijena 349$ za 16 GB verziju :thumbup: Kod nas ce naravno biti skuplji, minimum 350 eura ali strpljivo cu cekati pravu priliku ili ganjati nekog naseg sto radi na kruzeru :)
nermin.padez

#450 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Po kojoj cijeni bi prodao stari NExus :) Ma kakvi 350€, stari Nexus ti je toliko. Bice ovo 500€ najmanje u pocetku :-D
Post Reply