Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
partibrejker

#426 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by partibrejker »

Pozdrav.
Čestitke pokretaču ove teme, fakat je pozitivan lik. Iskreno, krajnje je vrijeme početi lomiti kosti SVIM lopovima za koje se dokaže da su ukrali, osim onih koji su krali za hranu.
S4mpion

#427 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by S4mpion »

Jaranu maznuli mobitel koji je uzeo u telecomu na pretplatu (oko 370-400KM), u telecomu mu traže nalog policije, a u policiji mu kažu da mora sačekat 3-4 mjeseca dok se nalog napravi, još uvijek otplaćuje mobitel (ostalo mu preko godine) eto, toliko o traženju mobitela. :zjev:
partibrejker

#428 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by partibrejker »

Jedno vlastito iskustvo:

Jednom su mi ukrali auto. Kasnije ga našli skrhanog u potoku, došlepali, popravili, javili policiji da ne traži više. Policajci nas tretirali ko kriminalce, provjeravali da nismo lažirali auto, tj broj šasije... :D

Saznao sam koja ekipa odrađuje te poslove na tom rejonu, čuo koje auto voze, jedne noći ih vidio i pratio neko vrijeme. Kad su skontali, izašli iz auta, njih 6. Umro sam od straha, al' neki inat u meni mi nije dao da pobjegnem. Izađem i ja iz auta, uperim real gun u njih i kažem Stanite, pucaću!
Petorica stali, jedan, najkrupniji, barem se meni tako činilo, nastavio :shock:
Kezi se i već je ispred mene. Stani! ne reaguje. Nemam vremena da ispoštujem proceduru (u zrak, u zemlju, pa u noge).
Ispalim nekoliko kom. u noge, a on stane. Nije odmah ni primjetio da je pogođen, trebalo mu nekoliko sekundi.
Uhvatio se za nogu, okrenuo onoj petorici i reko :''Pogodio me!''
Tek onda me uhvatila panika, sjedam u auto i trk u policiju. Sve ispričam, vratim pištolj, a oni potraže ranjenika u bolnici.

Trebalo mi je vremena i para da se izvučem iz shit-a, ali sam prošo' sa 6 mj. uslovno, čak mi vraćen i pištolj kasnije.
Imao sam sreću: legalno oružje, niko u fam. nikad nije bio osuđivan, školovan i pristojan porodični čovjek, lakša prostrelna rana...

Elem nejse, lik me kasnije tražio da mi prizna da nije vjerovao da imam petlju da pucam :D
Pito' sam ga, ''da nisam puco', šta bi bilo?''
Kaže: ''Razvalio bih te.''
Imao je flašu sakrivenu iza ruke. :roll:

Daleko da savjetujem pucačinu, pištolj krijem od sebe više nego od svoje djece, ali mi je opcija ''vječitog popuštanja'' fakat u out-u. Dokle? Jednom se moraju pokazati zubi, mora se rizikovati, mora se pokazati da cijeniš sebe, svoju porodicu i svoj imetak, da će svako ko nasrne fasovat', jal po zubima, jal' po nogama. Šakama, pajserom, čime god...

Prije toga sam prijavio nekoliko krađa policiji, nije pilo vode. Dosadilo vala.

I da, upucani se promijenio, oženio, počeo raditi poštenije poslove, čak mi se i zahvalio na tome. Inače je bio kriminalac osuđivan za prebijanje nekoliko policajaca.
Don Zivconi

#429 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Don Zivconi »

partibrejker wrote:Jedno vlastito iskustvo:

Jednom su mi ukrali auto. Kasnije ga našli skrhanog u potoku, došlepali, popravili, javili policiji da ne traži više. Policajci nas tretirali ko kriminalce, provjeravali da nismo lažirali auto, tj broj šasije... :D

Saznao sam koja ekipa odrađuje te poslove na tom rejonu, čuo koje auto voze, jedne noći ih vidio i pratio neko vrijeme. Kad su skontali, izašli iz auta, njih 6. Umro sam od straha, al' neki inat u meni mi nije dao da pobjegnem. Izađem i ja iz auta, uperim real gun u njih i kažem Stanite, pucaću!
Petorica stali, jedan, najkrupniji, barem se meni tako činilo, nastavio :shock:
Kezi se i već je ispred mene. Stani! ne reaguje. Nemam vremena da ispoštujem proceduru (u zrak, u zemlju, pa u noge).
Ispalim nekoliko kom. u noge, a on stane. Nije odmah ni primjetio da je pogođen, trebalo mu nekoliko sekundi.
Uhvatio se za nogu, okrenuo onoj petorici i reko :''Pogodio me!''
Tek onda me uhvatila panika, sjedam u auto i trk u policiju. Sve ispričam, vratim pištolj, a oni potraže ranjenika u bolnici.

Trebalo mi je vremena i para da se izvučem iz shit-a, ali sam prošo' sa 6 mj. uslovno, čak mi vraćen i pištolj kasnije.
Imao sam sreću: legalno oružje, niko u fam. nikad nije bio osuđivan, školovan i pristojan porodični čovjek, lakša prostrelna rana...

Elem nejse, lik me kasnije tražio da mi prizna da nije vjerovao da imam petlju da pucam :D
Pito' sam ga, ''da nisam puco', šta bi bilo?''
Kaže: ''Razvalio bih te.''
Imao je flašu sakrivenu iza ruke. :roll:

Daleko da savjetujem pucačinu, pištolj krijem od sebe više nego od svoje djece, ali mi je opcija ''vječitog popuštanja'' fakat u out-u. Dokle? Jednom se moraju pokazati zubi, mora se rizikovati, mora se pokazati da cijeniš sebe, svoju porodicu i svoj imetak, da će svako ko nasrne fasovat', jal po zubima, jal' po nogama. Šakama, pajserom, čime god...

Prije toga sam prijavio nekoliko krađa policiji, nije pilo vode. Dosadilo vala.

I da, upucani se promijenio, oženio, počeo raditi poštenije poslove, čak mi se i zahvalio na tome. Inače je bio kriminalac osuđivan za prebijanje nekoliko policajaca.
:lol: :lol: jesi pravi partibrejker :lol: :lol: :thumbup: svaka cast
dinooh

#430 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by dinooh »

da ti cijenis vise svoju porodicu to ne bi uradio. Jer kako si bio siguran da i oni nemaju oruzje. J*** auto, mobitel i sve materijalno kada ode zivot
Don Zivconi

#431 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Don Zivconi »

dinooh wrote:da ti cijenis vise svoju porodicu to ne bi uradio. Jer kako si bio siguran da i oni nemaju oruzje. J*** auto, mobitel i sve materijalno kada ode zivot
Pa i nije bio siguran, sreca pa je reagovao mogao ga je flasirat pa da ga svi skupa natabaju i smjestit ako ne u kolica onda u grob.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
febo_acm

#432 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by febo_acm »

Fina prica, samo si ga pretjerao na kraju :D Ali hajde, neka ti se zahvalio lik sto si ga upucao i sto je postao postenjacina :D

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
vicious

#433 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by vicious »

Super, fakat. Kako li se njih 6 natrpa u auto... :D
partibrejker

#434 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by partibrejker »

Iskreno, ne bih više ponavljao taj rizik. Naravno da sam se pokajao iste noći. Ali mi je fakat bilo dozlogrdilo.
Prije toga na nekoliko sedmica, obijen mi auto, ukradeno vrijednosti 400-500 maraka robe. Neki momci mi rekoše'' Evo sad sam vidio momke kako ti iznesoše robu iz auta, jedan ima crenu trenerku..'' Požurim, naletim na policajca, kažem mu sve, one meni: ''Eno tamo kod caffe slastičarne 2 policajca, meni istekla smjena. Odem do tih likova, oni piju kafu i kažu: Jarrrane, nemoj matereti nas, eno to dole 100 m patrola pa im sve reci.''
Odem do patrole, ispričam im sve, oni meni: ''Moraš u MUP da prijaviš krađu, mi to ne radimo sad.''
Odem u MUP, javim se dežurnom, ispričam sve, on meni ''E moj care, šta da ti pričam, evo jutros mi obili auto i odnijeli cd plejer od 200 KM'' :D
Prijavim krađu uz pesimmističke izjave drota da od toga nema ništa... i tako nekoliko puta slična priča. A plata bila 400.
Fakat prekipilo.
Trebo bi svako bit ninja pa da može nakrhat bar ove sitne lezihljeboviće. Zgazit ih ko žohare.
Ne do dragi Bog šta bi im radio da su mi djetetu prijetili nožem. A nisam baš opasan, bar dok ne puknem.

Da, nisam mislio na porodicu u tom trenutku. Ili jesam. Ne znam.
4m3l

#435 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by 4m3l »

Izgubio telefon, zvoni i dalje, kakve su sanse da ga je neko nasao ali je glup pa ga nije ugasio ? Kontam da ga je neko nasao, sigurno bi ga ugasio. Obisao sam sva mjesta, gdje sam bio i sjedio, nigdje ga, tako da je moguce da ga je neko uzeo..

Imam IMEI, kako i sta raditi da ga nadjem ?
avaks

#436 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by avaks »

Operater može da ga locira pomoću IMEI ali ti za to treba sudski nalog jbg. Da bi dobio nalog trebaš prijaviti u policiju ali ako ti nije ukraden na neki nasilan način (napad, prijetnja) teško da će otići dalje od zapisnika na žalost...
Druga opcija je da ga sam lociraš ako imaš neki anti theft program na njemu.
Sretno u svakom slučaju!
4m3l

#437 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by 4m3l »

avaks wrote:Operater može da ga locira pomoću IMEI ali ti za to treba sudski nalog jbg. Da bi dobio nalog trebaš prijaviti u policiju ali ako ti nije ukraden na neki nasilan način (napad, prijetnja) teško da će otići dalje od zapisnika na žalost...
Sretno u svakom slučaju!
Jutros oko 7h sa mog telefona je neko zvao moju djevojku, nazalost ugaseno joj zvono bilo, spavala. I dalje je mobitel dostupan a niko se ne javlja ccc
Mogu li ja otici u bhtelecom da mi izlistaju koji brojevi su pozivani sa moje kartice tj. da provjerim da ta osoba nije jos koga zvala i da udjem u trag ?

Jedan policajac mi je rekao da nakon 5 dana odem u telecom ili ih nazovem, da preko IMEI-a provjere koji broj/kartica je u mom mobitelu. Cime bi ispalo da se moj telefon i dalje koristi ali od strane druge osobe i na osnovu toga da prijavim krivicno dijelo utaje.
Nesto nisam siguran da ce mi oni tek tako dati te podatke??? Tipa: dobar dan, treba bi to i to, evo ti izvoli, prijatno.
Last edited by 4m3l on 05/07/2015 11:42, edited 2 times in total.
Del_Boy1

#438 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Del_Boy1 »

Pokušaj i preko one usluge mTuSam, loguj se na bhmoblile sranicu pa lociraj telefon, odnosno SIM karticu ako je aktivna.
Ljakan

#439 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Ljakan »

4m3l wrote:
avaks wrote:Operater može da ga locira pomoću IMEI ali ti za to treba sudski nalog jbg. Da bi dobio nalog trebaš prijaviti u policiju ali ako ti nije ukraden na neki nasilan način (napad, prijetnja) teško da će otići dalje od zapisnika na žalost...
Sretno u svakom slučaju!
Jutros oko 7h sa mog telefona je neko zvao moju djevojku, nazalost ugaseno joj zvono bilo, spavala. I dalje je mobitel dostupan a niko se ne javlja ccc
Mogu li ja otici u bhtelecom da mi izlistaju koji brojevi su pozivani sa moje kartice tj. da provjerim da ta osoba nije jos koga zvala i da udjem u trag ?

Jedan policajac mi je rekao da nakon 5 dana odem u telecom ili ih nazovem, da preko IMEI-a provjere koji broj/kartica je u mom mobitelu. Cime bi ispalo da se moj telefon i dalje koristi ali od strane druge osobe i na osnovu toga da prijavim krivicno dijelo utaje.
Nesto nisam siguran da ce mi oni tek tako dati te podatke??? Tipa: dobar dan, treba bi to i to, evo ti izvoli, prijatno.
Pa posalji poruku kao zamolio bih te da se javis i vratis mi telefon,nagradit cu te sa 20 maraka,ako neces nije ni to problem doci cu svakako do njega putem policije a onda neces dobit nista.Nesto na taj fol...
Dabogda da upali jer u sustini ukrao ga nije nego nasao...
4m3l

#440 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by 4m3l »

Del_Boy1 wrote:Pokušaj i preko one usluge mTuSam, loguj se na bhmoblile sranicu pa lociraj telefon, odnosno SIM karticu ako je aktivna.
Kud ovo ranije ne procitah, sad je vec kasno, nedostupan je :/ Kako se ono locira preko poruke, pa ako taj neko upali telefon da mi se posalje automatski lokacija na broj koji ja odaberem... Jer preko portala ja mogu rekularno slati poruke, tako da ako mi neko posalje zahtjev za lociranja ja ga mogu i odobriti...
Del_Boy1

#441 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Del_Boy1 »

Imas upustvo ovde.
Samo ne vjerujem da će ti SMS poruka doći na portal, ali možeš pokušati.
winkiewinkie

#442 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by winkiewinkie »

Ne znam ni zašto ovi naši cigani i klošari kradu mobitele kada 95% novijih mobitela je zaključano patternom ,pinom ili passwordom , kome će to prodati i ko će to kupiti pa pokušati prodati uz toliki rizik da ga se otkrije kada postavi na pik,market ili slično? Kao da su ukrali ciglu.
4m3l

#443 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by 4m3l »

Evo update:
Mobitel vise nije dostupan, pratio sam stanje kredita preko portala i primjetio da je manje za 5km. Zadnji put kad sam zvao, taj neko me izbacio i nakon toga opet sam zvao i telefon je bio nedostupan.
Posto ovo preko policije ide jako sporo, da vas pitam, mogu li kako doci do pozivanih brojeva ili broja na koji je poslan kredit. Kredit je potrosen a kako to ne znam. Da li bi mi na saleru u bhtelecomu dali listing poziva ili u slucaju da je kredit poslan, da mi kazu na koji broj.
Del_Boy1

#444 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Del_Boy1 »

4m3l wrote:Evo update:
Mobitel vise nije dostupan, pratio sam stanje kredita preko portala i primjetio da je manje za 5km. Zadnji put kad sam zvao, taj neko me izbacio i nakon toga opet sam zvao i telefon je bio nedostupan.
Posto ovo preko policije ide jako sporo, da vas pitam, mogu li kako doci do pozivanih brojeva ili broja na koji je poslan kredit. Kredit je potrosen a kako to ne znam. Da li bi mi na saleru u bhtelecomu dali listing poziva ili u slucaju da je kredit poslan, da mi kazu na koji broj.
Što se tiče tog na koji je broj kredit poslan, to isto imaš na portalu pod stavkom mCommerc, pa pogledaj.
4m3l

#445 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by 4m3l »

Del_Boy1 wrote:
4m3l wrote:Evo update:
Što se tiče tog na koji je broj kredit poslan, to isto imaš na portalu pod stavkom mCommerc, pa pogledaj.
Hvala ti i na ovome, preko ovog portala se svasta moze saznati :)
Koliko vidim kredit nije poslan, vec je utrosen na neki drugi nacin, vjerovatno neki poziv. Eh kako sad doci do liste poziva hmm
Del_Boy1

#446 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Del_Boy1 »

Treba malo vremena da portal registruje na koji je broj poslano, pa provjeri više puta ili sutra opet.
4m3l

#447 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by 4m3l »

Del_Boy1 wrote:Treba malo vremena da portal registruje na koji je broj poslano, pa provjeri više puta ili sutra opet.
aha, hvala jos jednom... samo da mi ne promjeni sifru od portala xD Valjda ne cita ovu temu :D
4m3l

#448 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by 4m3l »

Na 2 broja je poslan kredit, tek mi se sad listing na portalu azurirao. Zvao sam oba broja, na ovom jednom neki mi se covjek pravio lud da ne zna o cemu se radi, dok se na drugi broj javio momak, kad sam mu objasnio sve i kako stvari stoje da ga mogu prijaviti policji, priznao je sve i odlucio da vrati telefon. Dogovorio sam da ga vrati u policiju, da kaze da ga je nasao na ulici, pa cu ga ja preuzeti. Vidjet cemo sta ce dalje biti...
ala7

#449 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by ala7 »

4m3l wrote:Na 2 broja je poslan kredit, tek mi se sad listing na portalu azurirao. Zvao sam oba broja, na ovom jednom neki mi se covjek pravio lud da ne zna o cemu se radi, dok se na drugi broj javio momak, kad sam mu objasnio sve i kako stvari stoje da ga mogu prijaviti policji, priznao je sve i odlucio da vrati telefon. Dogovorio sam da ga vrati u policiju, da kaze da ga je nasao na ulici, pa cu ga ja preuzeti. Vidjet cemo sta ce dalje biti...

:thumbup:
Del_Boy1

#450 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Del_Boy1 »

Javi šta je na kraju bilo... :D
Post Reply