Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mist

#426 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by mist »

Artest wrote:
mist wrote:@artest

Stojanovic je bio dobar spic ali ne znam jesili gledao Nermina Vazdu,licno je moje misljenje da od rata pa ovamo nije igrao bolji spic u nasoj ligi.
Pamtim nesto Vazdu, ali ipak mislim da je Stojanovic bio bolji. Vazda je vise bio igrac sesnesterca. Stojanovic je znao ubit golmana sutinom s 20+ m.

Ko hoce, nek' slobodno popuni moj obrazac. Mozete biti i pristrasni, iako ja nisam. :)
Razlog je vjerovatno zato sto je igrao samo sezonu 97/98 kada je zabio 19 golova,a to da je bio igrac sesnesterca jedan citat

Nermin Vazda rođen je u Višegradu. Frizura mu je bila na razdjeljak i nije imao ni jednu tetovažu. Nermin Vazda zabijao je golove sa 30, 18 ili 5 metara. Znao je gdje treba stati i postići gol i to je bilo to. Svoj posao odrađivao je majstorski.

...uostalom jos se sjecam njegovog slobodnjaka protiv Kilmarnoka-
Artest

#427 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Artest »

Lakat Jebić wrote:
Artest wrote:
mist wrote:@artest

Stojanovic je bio dobar spic ali ne znam jesili gledao Nermina Vazdu,licno je moje misljenje da od rata pa ovamo nije igrao bolji spic u nasoj ligi.
Pamtim nesto Vazdu, ali ipak mislim da je Stojanovic bio bolji. Vazda je vise bio igrac sesnesterca. Stojanovic je znao ubit golmana sutinom s 20+ m.

Ko hoce, nek' slobodno popuni moj obrazac. Mozete biti i pristrasni, iako ja nisam. :)
ja bih samo kod stopera cocalica uvrstio
Jest...pa da ispadnem pristrasan. :zzzz:

OK @Mist...ali moj izbor ipak ostaje Stojanovic. Alen Mesanovic no 2. Gomila vaznih golova...maestro i playboy.

Nije los bio ni onaj Zoran Rajovic. Pa i Škoro je bio dobar. Fina pracka, ali zbog tromosti, nije po mom ukusu.
hostapler

#428 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by hostapler »

Artest wrote:

Desni bek: Maletic.
Ako nista dogurao je do repke.
Znam da u nasoj ligi igra desno krilo odnosno pokriva cijelu tu stranu,to dovoljno govori koliko je superioran za uslove PL.
:thumbup:
Dead Man Walking

#429 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Dead Man Walking »

Ovdje se izgleda neki ne sjecaju kako je igrao Vedin Music, ili recimo Ramiz Husic, zvrk iz Kakajnskog Rudara. Bilo je nakon onih ratnih godina strasnih igraca koji nisu napravili nikakve karijere.
Lakat Jebić

#430 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Lakat Jebić »

Dead Man Walking wrote:Ovdje se izgleda neki ne sjecaju kako je igrao Vedin Music, ili recimo Ramiz Husic, zvrk iz Kakajnskog Rudara. Bilo je nakon onih ratnih godina strasnih igraca koji nisu napravili nikakve karijere.
sta bi sa onim begicem iz sarajeva, jel ono senad? ja koliko se sjecam, majstor je bio. al bio sam izrazito mlad :D
Dead Man Walking

#431 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Dead Man Walking »

Iz Celika, kasnije presao u komsiluk. Bio je fakat dobar igrac, imao je onu zvrcku sa Dzjemsom Smjecaninom kod slobodnjaka. :D
palermo

#432 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by palermo »

Ja bih ipak prije Štilića stavio Zajku Zebu. Posebno ako gledamo ko je kakav trag ostavio u ligi. Štilić je više postigao u karijeri, ali u ovoj našoj ligi Zajko je ostavio veći trag.

I Rajović je bio dobar igrač, mada baš i ne znam koja je bila njegova pozicija,čini mi se nešto kao polušpic. Uglavnom, i on je kao Stojanović, Zeba, Turković bio igrač koji je donosio prevagu .

Od još aktivnih igrača, mislim da bi trebalo biti zabilježeno i ime Dalibora Šilića-

By the way, ima pitanje kriterija, recimo da li bi u ovaj tvoj izbor spadao i Saša Papac, čovjek je odigrao par sezona u ovoj ligi, iz nje se i prodao.....i čini mi se da, kako god okreneš on bi trebao zauzeti neko mjesto u tom tvom idealnom timu
cindrlimindrli

#433 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by cindrlimindrli »

Najveca razocarenja, Muharemovic, Zeba i Turkovic, mogli su puno vise iskoristiti talenat.

P.S. Je li onaj Modric nekad igrao za Zrinjski? :D
palermo

#434 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by palermo »

cindrlimindrli wrote:
naravno

a bogami i Džekson za Želju :D
cindrlimindrli

#435 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by cindrlimindrli »

palermo wrote:
cindrlimindrli wrote:
naravno

a bogami i Džekson za Želju :D

Pa eto, nismo mi bas tolika truba kakvom se predstavljamo. :D
Arteta

#436 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Arteta »

Igrao je i Rahimic za Bosnu iz Visokog.
palermo

#437 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by palermo »

Arteta wrote:Igrao je i Rahimic za Bosnu iz Visokog.
Bilo bi zanimljivo sastaviti tim od igrača koji su makar nešto igrali u ovoj našoj ligi......ne bi to bio tako loš tim,onako na prvu.....Hasagić, Musić, Rahimić, Papac, Modrić, Džeko, Vladavić,Stojanović,Maletić
cindrlimindrli

#438 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by cindrlimindrli »

palermo wrote:Bilo bi zanimljivo sastaviti tim od igrača koji su makar nešto igrali u ovoj našoj ligi......ne bi to bio tako loš tim,onako na prvu.....Hasagić, Musić, Rahimić, Papac, Modrić, Džeko, Vladavić,Stojanović,Maletić
Fale ti jos bar dvojica. :D
palermo

#439 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by palermo »

cindrlimindrli wrote:
palermo wrote:Bilo bi zanimljivo sastaviti tim od igrača koji su makar nešto igrali u ovoj našoj ligi......ne bi to bio tako loš tim,onako na prvu.....Hasagić, Musić, Rahimić, Papac, Modrić, Džeko, Vladavić,Stojanović,Maletić
Fale ti jos bar dvojica. :D
ma nisam sastavljao tim,al našlo bi se tu još imena....pa u sadašnjih prvih jedanaest reprezentacije, imaš još dva igrača, Zahirovića i Zukanovića (je li on igrao ?, nisam siguran, pa da se ono ne provalim :D )
Max Bunker

#440 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Max Bunker »

Artest wrote:Popunio bih nekoliko rubrika, nicim izazvan... a moze ih se nadovezat jos podosta.

Najbolji centarfor/napadac: Nikola Stojanovic (Leotar) Amar ga je godinama bezuspjesno lovio.

Najveci nerealizirani talenat: Semir Stilic - ujedno moje najvece razocarenje. U smislu da je sigurno mogao igrat u ligama petice i biti u reprezentaciji. Bonus: Alen Mesanovic - car.

Najbolji veznjak: ipak Semir Stilic

Najveci hajp oko nicega: Alen Skoro

Najbolji tehnicar lige: Zeka Turkovic

Najgori napadac : Lazar Popovic

Najbolji stoper: niko. (to potvrduju i transferi prema vani. Ako bas moram, mozda Haris Alihodzic.)

Najbolji lijevi bek: Josip Kvesic i Marinko Mackic

Najbolji desni bek: niko.

Najbolji trener: Zna se. Brko.

Najveci saner medju trenerima: Kemo Hafizovic

Najveci neshvaceni genij: Abudalh-maket- Ibrakovic

Najveca ikebana od trenera : Branimir Tulic
Po meni licno, mnogo veci talenta od Stilica je bio Alen Skoro. Menadzeri su mu unistili karijeru.
Sto se tice stopera, Alihodzic, Milenkovic, Trivunovic i u paru Zukic-Krupinac. Eh sada, transferi su vec druga prica... :roll:
ODVRATAN_i_GADAN

#441 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Uh bilo je tu odlicnih igraca (gledano dok su igrali u BiH) koji bi svakako ulazili u taj neki "krug". Stanko Bubalo, mali F(P)ilipovic (kasnije u Hajduku igrao), Papac, Silic, Muratovic, Music, Hasagic, Brkic, Hasancic, Vazda, Repuh, Turkovic, Alihodzic, Memic (pola godine je bio zvijer, a onda otisao u Linz pa se povrijedio i pisi propalo), Dialiba, Noukenen, Vasilj, Sliskovic je bio klasa ali u poznim godinama igrao u BiH, Besirevic, Sabic, Krupinac, Srnad Begic...
cindrlimindrli

#442 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by cindrlimindrli »

Neopravdano je iz kombinacija izostavljen strelac najboljeg gola od '41 pa do danas. :D

Lakat Jebić

#443 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Lakat Jebić »

ja i dalje ne mogu da vjerujem odakle ga ja zabio :-) :-)
Tvrtko II Kotromanić

#444 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Tvrtko II Kotromanić »

VugdaliČ na mjestu stopera
KPNCTNJAH

#445 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by KPNCTNJAH »

'ta ce Varupa
ODVRATAN_i_GADAN

#446 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Lakat Jebić wrote:ja i dalje ne mogu da vjerujem odakle ga ja zabio :-) :-)
Iz Pucareva! :)
cyprus

#447 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by cyprus »

ccc, i niko da se sjeti Pandže :-) :-)

Ko je bio najbolji nejugoslaven koji je igro u našoj ligi? :mrgreen:

Nouken / Amanaka / Dialiba / Nyema / Wagner / Baiano / Wood :oops: / Agbe / Kutalia / Varea / Raul Palomeras ...

:mrgreen: Ja bih reko Dialiba...
Brat

#448 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Brat »

Ja bih izabrao Wagnera, čisto zbog toga što je duže u ligi od Bube bio.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#449 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Velkoski »

Nuki normalno.
MOSALJOZE

#450 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by MOSALJOZE »

palermo wrote:
Arteta wrote:Igrao je i Rahimic za Bosnu iz Visokog.
Bilo bi zanimljivo sastaviti tim od igrača koji su makar nešto igrali u ovoj našoj ligi......ne bi to bio tako loš tim,onako na prvu.....Hasagić, Musić, Rahimić, Papac, Modrić, Džeko, Vladavić,Stojanović,Maletić
A gdje je Svraka :oops:
Post Reply