Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udruženi zl

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
wgo

#426 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

nemoguce vruce wrote: samo smo bili 92-95, pa smo opet otresli ko slinu i cetnike i utase...samo kad se sjetim koliko ste i jedni i drugi ima mts na raspolaganju plus odobravanje kurve evrope da nas namarate, a nista niste napravili...
havajac, sramota da se javljate i diskutujete o ratu...
:lol:

covjece, nisu Englezi osvojili pola svijeta nego Bosnjaci
zlajaBHF

#427 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zlajaBHF »

wgo wrote:
zlajaBHF wrote: Mi bi imali prijatelje, samo da smo skinuli gace i rekli....guraj
Postoji velik prostor izmedju ovog sto pricas i onoga kako se ponasa bosnjacka politika. Nista od toga nije isprobano nego se svelo na klasicnu dvojbu: ljubav ili mrznja.

Sredine ocito nema...

A za nas se neboj....mi smo raja i uvijek nadjemo nekog prijatelja ;-)

Pa evo, Tihic kaze da ste ostali sami po prvi put nakon 1994.
Moguce...vrijeme ce pokazati da li smo sami ostali. I ako jesmo, da li cemo se moci oduprijeti
cindrlimindrli

#428 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by cindrlimindrli »

wgo wrote:A cuj, zato su neki i spali na to da sad traze prijatelje 1000 km daleko.

Hint: Turska
Sta fali Turskoj? Pa da nije bilo njih tvom babuki ne bi ni jedan drzavnik dosao na dzenazu.

Hint: Demirel-rahmetli Nike.
wgo

#429 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

cindrlimindrli wrote:
wgo wrote:A cuj, zato su neki i spali na to da sad traze prijatelje 1000 km daleko.

Hint: Turska
Sta fali Turskoj? Pa da nije bilo njih tvom babuki ne bi ni jedan drzavnik dosao na dzenazu.

Hint: Demirel-rahmetli Nike.
Pa jeste li onda naucili sta od Turaka? :mrgreen:
cindrlimindrli

#430 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by cindrlimindrli »

wgo wrote:Pa jeste li onda naucili sta od Turaka?
Ja jesam, treba vam doci na dzenazu. :D
wgo

#431 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

cindrlimindrli wrote:
wgo wrote:Pa jeste li onda naucili sta od Turaka?
Ja jesam, treba vam doci na dzenazu. :D

Dobra fora :thumbup:
zemo_online

#432 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zemo_online »

a ima li odlaska bosnjaka iz bih ili oni nidje ne odlaze??
wgo

#433 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

pororor wrote: 60% Bosnjaka znaci da 60% OSBIH i policijskog aparata kontroliraju Bosnjaci. Sa tim saberimo jos i Hrvate Tuzle, Sarajeva, Brckog (60.000 = 15% svih Hrvata).

Citam na drugom forumu da je Citluk opcina sa najvecim prirastom stanovnistva u BiH u odnosu na prijeratni popis pa mi nije jasno tko tu laze?
zović

#434 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zović »

Ukupno gledano Hrvati u BIH imaju naj veći prirodni prirast od svih naroda u BIH ali ih se daleko naj više iseljava!
Podaci prikupljeni na blagoslovu kuća 2011. godine, potvrdili su trend opadanja broja Hrvata katolika u Bosni i Hercegovini, s tim da je u odnosu na 2010. i 2009. godinu, taj pad skoro udeseterostručen. Nema pouzdanih pokazatelja zašto je to tako, ali popis pučanstva koji redovito provode katolički župnici je alarmantan. Prema crkvenim statistikama prikupljenim krajem 2010. i početkom 2011. prigodom blagoslova obitelji, u BiH je bilo ukupno 442.586 Hrvata katolika. [6]U usporedbi s podacima s kraja 2009. godine kada je Katolička crkva provodila svojevrstan popis pučanstva, taj je broj niži za više od 12.000, broj stanovnika koliko ima jedna prosječna hrvatska općina. Broj Hrvata katolika, krajem 2009. i početkom 2010, iznosio je 454.921.[6][3]
Najveći, dramatičan pad doživljava Vrhbosanska nadbiskupija, uzoritog kardinala Vinka Puljića, iz koje je iselilo više od 9.200 Hrvata katolika, zbog čega i jesu ovako pogubni pokazatelji. U odnosu na 194.812 katolika, koliko ih je bilo potkraj 2010. godine, 2009. godine bilo je čak 204.060 Hrvata katolika.[6] U Banjalučkoj biskupiji, kojoj je na čelu biskup Franjo Komarica, oko 1.100 vjernika je manje u odnosu na isto promatrano razdoblje, prema podacima, koje je ustuplia Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine. Potkraj 2010., tamo je živjelo 36.513 Hrvata katolika, a broj je smanjen od 37.797, koliki je bio 2009.
U Mostarsko-duvanjskoj biskupiji pod vodstvom biskupa Ratka Perića, početkom 2011. godine, prigodom blagoslova kuća, svećenici su zabilježili 2.100 vjernika manje u odnosu na ranije podatke. Tamo je početkom 2010. bilo 192.403, a početkom 2011. godine 190.303 Hrvata katolika.[6] Trebinjsko-mrkanska biskupija, čiji je apostolski upravitelj Ratko Perić, jedina je u plusu. Godine 2011. upisano je 20.958 vjernika, a 2009. godine bilo ih je 20.661.[6] Ove brojke, međutim, ne moraju do kraja odgovarati stvarnome stanju s obzirom na to da postoji više župa u Hercegovini koje nisu pod službenom crkvenom jurisdikcijom, ali i zbog toga jer postoji značajan broj prognanika koje imaju dvije prijavljene adrese (BiH i druge bliže ili udaljenije zemlje) zbog čega nisu bili nazočni blagoslovima.[3]
zlajaBHF

#435 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zlajaBHF »

Dobar dio krivice za ovo snosi Hrvatska politika od 1992. do danas

Ovo je sasvim normalan proces, i moze se samo umanjiti, nikako zaustaviti. Isto kao sa Bosnjacima iz Sandzaka koji dolaze u BiH.

Hrvatska ulaze u dijelove BiH gdje su Hrvati vecina, i cini mnogo toga da zaustavi ovaj proces, ali....
kv99

#436 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

wgo wrote:
par stranica prije ti si izricito zahtjevao da se rat u BiH promatra odvojeno Od rata u HR. evo sad pokusavas na sve nacine to povezat. Sta se desilo?
Ja sasm ti par stranica prije rekao da se rat u hrvatskoj i Bosni i Hercegovini moze gledati kao rat u Spaniji i Poljskoj. I rat u Spaniji i u Poljskoj su bili dio istog rata o dominaciji u Evropi ali niko sa 5 grama mozga u glavi ne bi tvrdio da Staljin i Hitler nisu dijelili Poljsku jer su prije i poslije toga bili u sukobu. Isto tako svako sa 5 grama mozga u glavi ne bi isto to tvrdio za pokusaj podjele Bosne i Hercegovine ali vidim da ti to radis pa nastavi.
A ja sam povezao tvoje opravdanje i podrzavanje cetnicke poliitike u RSK jer je takva ista politika bila u erceg crpskoj. Ista politika, metode, ciljevi i isti pokusaj da se negira a kada to ne uspije da se opravda. Pravo da ti kazem , mene bi bilo stid doci na neki rvacki forum i braniti RSK a blatiti erceg crpsku jer su to ista go*na ali kao sto se kaze : dobro je da nismo svi isti.
Last edited by kv99 on 30/04/2012 20:26, edited 1 time in total.
FrankSlade

#437 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by FrankSlade »

Pravi egzodus BH Hrvata ce poceti tek kada HR udje u EU. I tada ce im biti krivi Bosnjaci.
kv99

#438 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by kv99 »

zović wrote:

To sa konstititutivnosti ti nemam potrebu objašnjavati jer očito ne želiš shvatiti ustavnu činjenicu
da je BiH država tri konstitutivna(jednakopravna)naroda!

Vidim ti iz postova da je ova istina u suprotnosti sa tvojom egoističnim pogledom na stvarnost!
Jasno je da si unitarista samo neznam jesi li od onih koji su sudjelovali u loženju vatre sukoba između bošnjaka i hrvata,ili novo formirani!
No i jedni i drugi su plod raznih udbaškovelikosrbskih planova i zbog njih je danas BiH država bez prava i reda!
Kao ne znam koliko puta do sada te pitam : gdje u Ustavu -bilo kojem - stoji da konstitutivan narod ima pravo da zapisava terotoriju kako mu se prohtije ? i kao svaki put do sada , kao svaki "bojovnik " do sada ...maca pojela jezik. kao i oni "bojovnici " birvaktile koji su bili hrabri kada su pljackali konvoje sa humanitarnom ni ti se nisi nesto pokazao kada se treba pokazati :run:

Bio ja unitarista ili ne - i da znas sta to znaci - to ne mijenja cinjenicu da nemas pojma o cemu pricas jer sve sto "znas "o Bosni i Hercegovini se svodi na recitiranje smiljkovih reportaza.
I kakva god da je Bosna i Hercegovina je mnogo vise drzava nego sto su to ikada franjo i oni njegovi fasisti planirali, pa dzaba vam je trud sviraci ;-)

Ali da se napokon vratimo na temu :
- Republika Hrvatska je agresor i po javnim planovima najviseg politickog vodstva rvacke
- erceg crpska je 2 puta od ustavnog Suda Bosne i Hercegovine proglasena za nelegalnu stvorevinu tako da je to pitanje davno rijeseno
- hv je djelovala u Bosni i Hercegovini u cilju okupacije dijelova Bosne i Hercegovine i pripajanje rvackoj uz pomoc kvislinskih snaga erceg crpske
- Sud u Haagu je donio presudu da je hv bila ukljucena u napadna djelovanja protiv zvanicnih OS Bosne i Hercegovine u cilju UZP, napada na civilne objekte, zatvaranje i progon stanovnistva , rusenje vjerskih i kulturnih spomenika i objekata itd.

Ima toga jos ali i ovo je dovoljno da se dokaze da je rvacka agresor i erceg crpska UZP.

Zbog svega ovoga trolovi pokusavaju da povedu temu u drugom pravcu ili da je ugase jer sve i jedna tema u kojoj pocinje da izlazi na vidjelo svi oni zlocini u ime banovine i gdje se razotkrivaju gluposti u vidu smiljkove propagande se pokusava da unisti i ne dajte im tu satisfakciju.
Last edited by kv99 on 30/04/2012 20:21, edited 1 time in total.
wgo

#439 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

kv99 wrote:
Kao ne znam koliko puta do sada te pitam : gdje u Ustavu -bilo kojem - stoji da konstitutivan narod ima pravo da zapisava terotoriju kako mu se prohtije ?
A na sta ima pravo konstitutivan narod?
wgo

#440 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

kv99 wrote:
wgo wrote:
par stranica prije ti si izricito zahtjevao da se rat u BiH promatra odvojeno Od rata u HR. evo sad pokusavas na sve nacine to povezat. Sta se desilo?
Ja sasm ti par stranica prije rekao da se rat u hrvatskoj i Bosni i Hercegovini moze gledati kao rat u Spaniji i Poljskoj. I rat u Spaniji i u Poljskoj su bili dio istog rata o dominaciji u Evropi ali niko sa 5 grama mozga u glavi ne bi tvrdio da Staljin i Hitler nisu dijelili Poljsku jer su prije i poslije toga bili u sukobu. Isto tako svako sa 5 grama mozga u glavi ne bi isto to tvrdio za pokusaj podjele Bosne i Hercegovine ali vidim da ti to radis pa nastavi.
A ja sam povezao tvoje opravdanje i podrzavanje cetnicke poliitike u RSK jer je takva ista politika bila u erceg crpskoj. Ista politika, metode, ciljevi i isti pokusaj da se negira a kada to ne uspije da se opravda. Pravo da ti kazem , mene bi bilo stid doci na neki rvacki forum i braniti RSK a blatiti erceg crpsku jer su to ista go*na ali kao sto se kaze : dobro je da nismo svi isti.

Zasto zivcanis? Jednostavno sam ti ukazao na cinjenicu da rat u BiH i Hrvatskoj povezujes kad ti treba a kad ne treba onda trazis da se gleda odvojeno.
wgo

#441 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

pororor wrote:@WGO

Niko ne laze. Citluk je u pozitivi 2010. godine za 150-137 =13 ljudi. :D
Evo vidi i sam.

http://www.fzs.ba/Podaci/07.pdf

Kliknes na kanton broj 7 i nadjes dole Ctluk zivorodjeni i umrli. To su zvanicni drzavni podatci. Jos 10 godina imate da vas tata Dodik spasi. :D

Evo citam na drugom forumu da Citlucanke mahom radjaju u Mostaru.

Nista od toga, pisi Davutogluu da je propao plan :mrgreen:
wgo

#442 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

zlajaBHF wrote:Dobar dio krivice za ovo snosi Hrvatska politika od 1992. do danas

Ovo je sasvim normalan proces, i moze se samo umanjiti, nikako zaustaviti. Isto kao sa Bosnjacima iz Sandzaka koji dolaze u BiH.

Hrvatska ulaze u dijelove BiH gdje su Hrvati vecina, i cini mnogo toga da zaustavi ovaj proces, ali....
Pa ne znam zasto su onda Bosnjaci jedini koji odbijaju popis stanovnistva?
wgo

#443 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

pororor wrote:@wgo,

Nije bitno koliko citljucani radjaju ili gdje. Bitno je da je vas prirodni prirastaj u ovom momentu -1000. A vec je toliki u zadnjih 16 godina.

Uzmi digitron i prebroji:

http://www.fzs.ba
Citao sam negdje da je ukupan broj katolika u jednom trenutku u bosanskom vilajetu pao na ispod 10.000 pa su se opet obnovili.

To su normalni procesi pada i prirasta stanovnistva, u BiH vladaveliko siromastvo a Hrvati su ekonomski najstabilniji.
zović

#444 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by zović »

[quote="kv99"][quote="zović"]

Kao ne znam koliko puta do sada te pitam : gdje u Ustavu -bilo kojem - stoji da konstitutivan narod ima pravo da zapisava terotoriju kako mu se prohtije ? i kao svaki put do sada , kao svaki "bojovnik " do sada ...maca pojela jezik. kao i oni "bojovnici " birvaktile koji su bili hrabri kada su pljackali konvoje sa humanitarnom ni ti se nisi nesto pokazao kada se treba pokazati :run:

Kako bi ti odgovorio da me konačno ustavno razumiješ!Evo!!
Zamisli visokom ogradom omeđeno dvorište unutar kojeg pod prisilom žive tri psa po imenu Bošnjak,Srbin,i Hrvat!
Kojem od njih trojice pripada dvorište?
nemoguce vruce

#445 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by nemoguce vruce »

zović wrote:
kv99 wrote:
zović wrote:

Kako bi ti odgovorio da me konačno ustavno razumiješ!Evo!!
Zamisli visokom ogradom omeđeno dvorište unutar kojeg pod prisilom žive tri psa po imenu Bošnjak,Srbin,i Hrvat!
Kojem od njih trojice pripada dvorište?
kome je tijesno u dvoristu, kofer i adio...a posto vi havajci imate rezervnu domovinu, sretno vam...mada vas ni u lijepoj vasoj nesto ouno ne vole...
wgo

#446 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

pororor wrote:
wgo wrote: Pa ne znam zasto su onda Bosnjaci jedini koji odbijaju popis stanovnistva?
Zato sto ce nakon popisa ovo sto samo 5% ljudi ili manje u BiH prati; znati svi. To moze izazvati malo nerede. Ili napetost. Bolje bi bilo da se popis odgodi do 2030. godine.
Aha kuzim ;-)
wgo

#447 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

nemoguce vruce wrote: kome je tijesno u dvoristu, kofer i adio...a posto vi havajci imate rezervnu domovinu, sretno vam...mada vas ni u lijepoj vasoj nesto ouno ne vole...
I ti se usudjujes jos spominjati rezervnu domovine kraj svakotjednih posjeta turskih duznosnika?
nemoguce vruce

#448 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by nemoguce vruce »

wgo wrote:
nemoguce vruce wrote: kome je tijesno u dvoristu, kofer i adio...a posto vi havajci imate rezervnu domovinu, sretno vam...mada vas ni u lijepoj vasoj nesto ouno ne vole...
I ti se usudjujes jos spominjati rezervnu domovine kraj svakotjednih posjeta turskih duznosnika?
turci zele dobro ovoj drzavi, ekonomija ne poznaje granice...
za razliku od vas latina turci ne zele raskomadati BIH vec joj pomoci.
ja imam samo pasos BiH, ti vjerovatno putovnicu...BiH me moja drzava i domovina i svako ko je bude htio opet dijeliti dobit ce po nosu...
wgo

#449 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

nemoguce vruce wrote:
wgo wrote:
turci zele dobro ovoj drzavi, ekonomija ne poznaje granice...
slazem se: kofer i guli! :mrgreen:

za razliku od vas latina turci ne zele raskomadati BIH vec joj pomoci.
ja imam samo pasos BiH, ti vjerovatno putovnicu...BiH me moja drzava i domovina i svako ko je bude htio opet dijeliti dobit ce po nosu...
Pa dobro jesu li Turci otvorili kakv pogon? Nesto izgleda ne ide...
Prekid poslovanja turske kompanije u BiH: "Turkoil" duguje NTF-u više od milion maraka!
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/8 ... araka.html
wgo

#450 Re: Je li Republika Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udružen

Post by wgo »

pororor wrote:
wgo wrote:
Turski duznosnici nas posjecuju zato sto je Amerika zamolila Tursku da to rade (da pojacaju svoj uticaj) i zato sto vide interes u BiH. Nama Bosnjacima nije bitno ko nam je saveznik. Pakt sa Crnim Djavolom treba sklopiti samo da dodjemo do nacionalne drzave u buducnosti.

Pa kako ste onda pustili pola BiH Srbima?
Locked