Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
quarterback

#426 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by quarterback »

juce 2 donera iz alibabe uz dostavu, uredno kesa sa donerima i fiskalni
svaka cast
seksan

#427 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by seksan »

A koji je broj u BiH gdje se moze prijaviti?

Mislim davas ovako raja moze krivicno goniti ako ih imenujete preko neta. Barem u Hr mogu krivicno goniti. I imas posljedice.
seksan

#428 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by seksan »

kakaljin wrote:Zasto se niko ne zapita zasto notari i advokati nemaju fiskalne kase, a zaradjuju najvise novca u BiH
Sad su vam i oni krivi sto od djece pravite kriminalce?
alphonse kauders

#429 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by alphonse kauders »

Prije par dana 4 sobe gospođe Safije - kakvo razočarenje, furanje na neku ekskluzivu, a onda ni na dvostruki upit ne ispostave fiskalni račun (ovo mi se desilo još jednom tamo).

PUB na Malti - izdaje nekakve narudžbe, umjesto fiskalnih računa.

Najtužnije je što u nekim kafićima vjerovatno možeš glavu izgubiti ako baš previše insistiraš na fiskalnom računu i prijetiš da nećeš platiti dok ne dobiješ isti.
_Reds_

#430 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by _Reds_ »

alphonse kauders wrote:Prije par dana 4 sobe gospođe Safije - kakvo razočarenje, furanje na neku ekskluzivu, a onda ni na dvostruki upit ne ispostave fiskalni račun (ovo mi se desilo još jednom tamo).

Najtužnije je što u nekim kafićima vjerovatno možeš glavu izgubiti ako baš previše insistiraš na fiskalnom računu i prijetiš da nećeš platiti dok ne dobiješ isti.
Upravo to, hajde stisni pa traži u Cheersu račun kad je tu gazda. Tj. izdaju oni račune, ali to očima fiskalnog nije vidjelo.
samir80

#431 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by samir80 »

Slasticarna Sarajbosna. Pred Bajram predamnom otego red kunem se petsto mara predamnom uzo. Ja petobu platio baklave frajer pored stojii govori napamet kolko naplatit onim trebama a racuna nekoliko stoji na pultu, bezveze ispisanih
gnjev

#432 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by gnjev »

A moze li da navedemo gdje smo dobili ? Mnogo je lakse

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
alena76

#433 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by alena76 »

Stvarno smijesna tema. NIKO NE IZDAJE RACUN!!! OSim velikih lanaca. Kafane...evo gdje god idem ma teorije nema...barhana, opera, cheers, vatra. Restorani...magarac, novi...pekare,cevabdzinice, burekdzinice...hahahaha.Benzinske..osim petrola nijedna. Ama u BBI ne izdaju racune! A da trazim necu. imaju institucije pa nek kontrolisu barem ove gdje se zna da ima para i to pravo!
madesa

#434 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by madesa »

vala veceras u onoj guzvi u cheersu konobar meni donese racun :?
mayab

#435 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

U BINGU na AP-u te kasirka tjera da uzmes racun, kaze "uzmite dobit cu otkaz inace"....
Nego, protekle sedmice "naletim " u autu na radiju , bio je BHRadio 1, razgovaraju sa nekim dvjema iz kantonalne uprave za inspekcijske poslove , uglavnom, poenta je, nema dovoljno inspektora, mozete misliti!
Pa jebote, zaposli nove, sigurno ima po birou tog profila, zaredaj sa kontrolom, kako se slabo izdaju racuni pucaj kazne i eto para i za njihove plate i ostat ce za jos svasta.Medjutim, ja se kladim da su ovi veliki privatnici, a vec su spominjani prije, koji drmaju sa prometom, a nigdje racuna, u direktnoj sprezi sa kriminalnom vlascu i pod zastitom :bih:
johntra

#436 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by johntra »

alena76 wrote:Stvarno smijesna tema. NIKO NE IZDAJE RACUN!!! OSim velikih lanaca. Kafane...evo gdje god idem ma teorije nema...barhana, opera, cheers, vatra. Restorani...magarac, novi...pekare,cevabdzinice, burekdzinice...hahahaha.Benzinske..osim petrola nijedna. Ama u BBI ne izdaju racune! A da trazim necu. imaju institucije pa nek kontrolisu barem ove gdje se zna da ima para i to pravo!
Energopetrol izdaje račune normala, bar u ovim obnovljenim pumpama...na starim pumpama još važi princip plaćanja po točenju, mada, kad tražiš račun, i dobiješ ga...i nije istina da samo Petrol izdaje, nego je izdavao i OMV, mislim da i Gasprom sada daje isto...sve pumpe u kojima moraš unutra platiti gorivo, izdaju račune...
seksan

#437 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by seksan »

alphonse kauders wrote:Prije par dana 4 sobe gospođe Safije - kakvo razočarenje, furanje na neku ekskluzivu, a onda ni na dvostruki upit ne ispostave fiskalni račun (ovo mi se desilo još jednom tamo).

Pa sto placas? Ti po zakonu ne moras platiti ako ti ne dadne racun. :thumbup:
astala_vistala

#438 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by astala_vistala »

95 % ugostiteljskih objekata u gradu ne izdaju fiskalni racun to je cinjenica.

Zivimo u fiskalnoj utopiji,gdje drzava cupa i ono posljednje iz svakog privatnika da bi nadojila desetine hiljada administracijskih "radnika" koji zive jako lijepo u odnosu na ostatak sirotinje koja nema porodicne ili stranacke veze.
seksan

#439 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by seksan »

Da meni ne dadne racun ja nebi platila, pa nek zove policiju! Samo bi sami sebi naskodili!

problem je sto svi pricaju a niko nema hrabrosti da prijavi!

Evo vam jedan primjer kako je dobio jedan lik iz hrvatske kad sam se tek uzela otkaz! otisla ja u pekaru d akupim hljeb, i ja trazila hljeb i kaze lik NEMAMO MI HLJEBA. Rekoh ja jel ti gazda tu. Kaze nije. Rekoh kad ce doci. Nece dolaziti! Rekoh daj mi nj,broj. ne zeli da dadne broj. Istom ti udje neki lik, a to gazda..vidi on nesta se desava! Pita sta je problem rekoh ja : trazila sam hljeba a rece da nema. Onda uleti taj krelac eto nije trazila KRUH! Ne mogu vam opisati kako ga je naljepio! Odmah ga je sutnuo s posla! gazda se meni izvinjav'o , dao mi hljeb, plus nisam morala ni platiti, eto od njega! :D :thumbup:
mp3problem

#440 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mp3problem »

.
Last edited by mp3problem on 17/04/2014 22:45, edited 1 time in total.
seksan

#441 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by seksan »

Bravo!

Ma ima dosta bezobrazne raje...
seksan

#442 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by seksan »

Koseko u Hadzicima
kakaljin

#443 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by kakaljin »

seksan wrote:
kakaljin wrote:Zasto se niko ne zapita zasto notari i advokati nemaju fiskalne kase, a zaradjuju najvise novca u BiH
Sad su vam i oni krivi sto od djece pravite kriminalce?
Sve gdje se vrsi placanje treba da bude fiskalni racun, ali su oni sebi izdejstvovali da se ne zna koliko tacno zaradjuju i koliko trebaju poreza platiti drzavi, a zaradjuju stotine hiljada maraka mjesecno. Takodjer ni jedna drzavna firma ne da fiskalni racun za svoje usluge koje naplacuje.

Ako se svi borite za trazenje fiskalnog racuna onda ga trazite od svakoga kome nesto placate cak i u posti, elektrodistirbuciji, vodovodu, gasu, kablovskim operaterima.

U fiskalizaciji trebaju da budu svi fisklalizovani, bez izuzetaka, kako su to sada uradili u Hrvatskoj nema izuzetaka nikome.
seksan

#444 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by seksan »

Sve se to zna i oni placaju porez drzavi ali na krjau godune. Njima sve kroz racune ide...tj bankovni racun..mislis da drzava ne zna koliko zaradjuju? Svaku zaradu moraju prijavit.
kakaljin

#445 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by kakaljin »

seksan wrote:Sve se to zna i oni placaju porez drzavi ali na krjau godune. Njima sve kroz racune ide...tj bankovni racun..mislis da drzava ne zna koliko zaradjuju? Svaku zaradu moraju prijavit.
Pa zasto onda tako ne ide i ostalima, to su ti price za malu djecu.

Vidim da ovdje pricaju ako ne dobiju fiskalni racun da ne trebaju platiti, neka ne plate struju vodu gas i ostalo i advokate ako ne dobiju fiskalni racun.
seksan

#446 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by seksan »

Tetak i tetka su mi advokati :wink:
JOINT_1921
Vozim: odlično

#447 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by JOINT_1921 »

Iznenađujući rezultati fiskalizacije!

Ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec otkrila je kako je u prvih šest mjeseci u sektoru ugostiteljstva i trgovine na veliko i malo zabilježen promet veći za 7 milijardi kuna u odnosu na isto razdoblje lani.

Time je, dodala je, premašen plan da se tijekom cijele godine u proračun slije više od 500 milijuna dodatnih kuna od PDV-a zbog povećanog prometa. Do kraja bi godine proračun mogao biti 'bogatiji' za čak milijardu i pol kuna zbog većeg prometa.

"Mi ćemo kod onih koji sada iskazuju od veći promet ići u provjeru imovine, to već i radimo"

! ! !
nookey

#448 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by nookey »

Nemojmo pretjerivati stvarno, ja recimo redovno dobijem račun i u Zmaju i u MM-u i na Energopetrolu i u Konzumu i u malom granapu na Čobaniji bukvalno žena me tjera da uzmem itd. Sve zavisi od trenutka i od onog ko kupuje. Oni vjerovatno isprintaju račun ali iz ovog ili onog razloga ga ne predaju kupcu... Naravno ima radnji gdje te blijedo gledaju k'o da ih pitaš šta je smisao života a ne da ti daju račun :D

Nego mene interesuje jedna druga stvar, kako su regulisane pijace? Ne zelena, nego recimo Ciglane, Sirano, Otoka itd. gdje prodaju odjeću, obuću i sve živo a računa i poreza nigdje... Možda je neko već spomenuo, ali nisam upratio.
demonter_neistine

#449 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by demonter_neistine »

un1ted wrote:Zamazivanje ociju :) da obidju velike radnje, tipa Zmaj, pa na Bascarsiji sve i jednu pozatvarali bi 90%!
Na Baščaršiji nas sramote npr. Hodžić kod sebilja nikad ti neće dati račun dok ne zatražiš, a i tad preko volje. Takva je i većina ostalih Kolobara, Morića han,... Najgore je što se neki od njih furaju na vjerski fazon , a mene kao vjernika to najviše vrijeđa, zar da nam lopovi i šanerčići budu ogledalo. O higijeni, nivou usluge ne bih ovom prilikom, fuj.
demonter_neistine

#450 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by demonter_neistine »

Svaka čast za buregdžinicu MM, ćevabdžinicu Venera.
Post Reply