desktop wrote:
Slažem se da je otrov,svaka tableta je otrov,ali meni pomaže.Znaš li kako je živjeti u stalnoj anksioznosti,uvijek si zabrinut,uvijek misliš negativno,kalkuliraš o mogućim negativnim ishodima neke situacije i sl. kada izađeš da obaviš neki posao,srce lupa,preznojiš se za minut,znoj ti izbije ispod pazuha,slabost ti udari u noge,nešto kao pred težak ispit samo svakodnevno.To uništi čovjeka,postane živčan,ljut,neproduktivan,neko se tješi hranom pa dođe i višak kilograma na sve ovo,neko pije itd. its.Počneš se pitati kako opstati u ovom surovom životu,kako osnovati porodicu i odgajati djete,pa i djete će mi biti kao i ja,preplašeno,otuđeno od svijeta,anksiozno.
I ja sam za prirodne lijekove i vjerovatno ću i probati ti Gospinu travu.Ima se kupiti u apotekama,oko 20KM za 60 tableta,ali se nesmije kombinovati sa Xanaxom,pa nekad kad njega restanem piti probam ovo.
Ja te u potpunosti razumijem brate, odem do prodavnice, srce lupa ko kanta, oznojim se, i hajd ti sebe ubijedi da nije u pitanju srce, normalno da sam onda zabrinut po cijeli dan. Sinoć legao da spavam, ne mogu opisati kako sam se osjećao, nekako mi ružno u mom tijelu, osjećam da mi tijelo raste, u nozi sad hladni neki val, sad topli, srce lupa, znojim se, i onda samo na jednom poče usporavati a osjećaj kao da mi se tijelo gasi, kao da je prazna baterija, ja već proučio šehadet i spremio se za Azraila. Ali opet nisam ništa popio, legao na leđa, opustio se, ne mogu da zaspim, ustao i igrao Socera do 4 navečer. Kad me oborilo da više ne mogu da gledam, legao i u roku 5 minuta zaspao. Da ti ne govorim kada neko svirne na ulici, ili nešto padne u kući, ja budem i prođem, prepadnem se nenormalno, toliko sam osjetljiv. Ali samo sebi ponavljaj, koliko mi se puta ovo desilo, i nije mi ništa bilo, preživio sam. Ja se nadam da će doći obaveze, djeca, žena, posao i da neći imati kad misliti o anksioznosti, sada imam previše vremena pa samo na to mislim. Ne gledaj u budućnost, živi za ovaj trenutak, gledaj kako da ti sada bude bolje, da sada ne osjećaš anksioznost, nađi djevojku, objasni joj sve, ako je imalo pametna razumijet će te. Neka je i ružna ako te razumije to ti je najveća vrijednost, sigurno pomaže, onda počneš misliti na budućnost svjetlije, kad vidiš da kada si sa njom anksioznosti nema, vrati se nada da kada se vjenčaš i budeš uvijek uz nju, da je neće biti nikako. Bori se brate, ne prpuštaj se anksioznosti, pokaži da si jak, pusti ove što se pucaju, tuku, pobijediti sam sebe, sam svoj mozak je najteže i najveći uspjeh, ali zato kada se sjetiš tih dana, samo se nasmiješ i kažeš jesam ja bio budala. Ja imam anksioznost več 7 godina, panične napade već 3 godine, za to vrijeme sam popio 3 Xanaxa, znači samo kada mi dođe da moram u hitnu, da ne bih išao popijem Xanax, popij čaj od kamilice, kažu pomaže, ali bez obzira na to bit će ti lakše zbog placebo efekta

Mani se alkohola, droge, tableta (i to je droga), samo će ti produbiti anksioznost, super je dok si na njima, ali ne možeš uvijek biti. Odvrni muziku, zamisli da si sa nekom trebom na moru, i zaboravi na anksioznost, razmišljaj kako ćeš zaraditi pare da uradiš nešto u kući, stanu, da kupiš neko auto. Kako ćeš završiti fakultet, ne gledaj šta ti pričaju nema posla, ti sebi stvori sliku da ćeš poslije fakulteta voziti Pasata CC i 24 sata biti u odjelu, dok se budeš trudio da dođeš do te diplome, zaboravit ćeš na anksioznost i ti si izliječen

Ovo su neke moje tehnike, jer sam se i sam bio prepustio strahu i to me odvelo do toga da nisam smio izaći iz kuće, malo sam se trgnuo, borim se i vjeruj mi da osjećam napredak, neku večer sam 20km prešao s biciklom, ponosan sam na sebe
Izvini na dugom postu i možda sam navaljao nekih gluposti, ali sve u cilju da ti pomognem, i ne stidi se anksioznosti, pričaj slobodno o tome, neka te ljudi razumiju, pa će ti i pomoći