BHRT - javni servis, državna radio-televizija
Moderator: anex
- video
#427 Re: Odg: BHT
Cekaj, jel imas resiver ( neki od paketa) il samo njihovu analogijurecto-verso wrote:jesamMMM1977 wrote:Jesi skenirao ili.....recto-verso wrote:Preko Telemacha krenula slika u HD-u
Super je, ovo je uzivanje !!!![]()
![]()
![]()
- titinho
#428 Re: BHT
Krenula je slika na telemachu 330 kanal i na HS 102 mislim /restartuj resiver/ 100% provjereno
-
isx
#429 Re: BHT
plati 4 markice + pdv pa će krenuti.Guestes wrote:Jel krenulo na mojatv?
-
cancel
#430 Re: BHT
Pa pričam gore o financijskoj (ne)korist tog 16:9 SD kanala u osnovnom paketu i ti reče "Imaju, imaju i te kako" i kreneš priču o naplati HD paketa i kako ćeš dobiti poseban SD kanal umjesto HD i po tome razumio da će ti naplatiti dotičan kanal. Ali eto, nismo se shvatili. U svakom slučaju "plemenito" od njih ako su napravili 16:9 SD for freevideo wrote:Gdje si "skontao" da naplacuju SD signal![]()
- aCme
#432 Re: BHT
To se treba proslavitirecto-verso wrote:Preko Telemacha krenula slika u HD-u
Super je, ovo je uzivanje !!!
- It_is_a_Leclerc
#433 Re: BHT
Evo, vidite da je BHT signal osigurao džabe, a da ga BH Telecom naplaćuje u pokušaju da ubije još koju marku.BHRT je spreman da bez naknade u kablu, prema kabl operaterima koji su završili svoje tehničke obaveze pusti HD signal svog ekskluzivnog programa FIFA WORLD CUP 2014.
Blagovremeno BHRT je uputila svim kabl operaterima poziv da preuzmu HD signal SP u nogometu u Brazilu sa jasnim naznakama:
…Signal BHT1 HD je moguće preuzeti samo iz zgrade RTV Doma u Sarajevu, nakon što svaka od zainteresovanih strana u prostore Radiotelevizije Bosne i Hercegovine donese odgovarajuću opremu koja takvu vrstu signala može da zaprimi, enkodira i distribuira do odgovarujeće vlastite kablovske IPTV platforme. Tip konektora BNC. Tip signala HD-SDI. Lokacija preuzimanja signala 7. sprat RTV Doma.
Dakle, lihvari, zelenaši i pi*** im materina.
-
zvizdan
#435 Re: BHT
Hoće li na ovom nesretnom Totalu ići HD? Spadaju li i oni u tu priču o Telemachu ili...?
- seoBIH
#436 Re: BHT
Da kopiram svoj post sa teme gdje http://www.klix.ba/forum/bhtelecom-all- ... tart=22325 se BHTELECOM BRANI!
Još jednom ću da ponovim da je ovaj potez SRAMOTAN, kako sa strane BHTELECOMA, tako sa strane BHRT-a koji je najavljivao da će BHT HD biti BESPLATAN!
Što se telekoma tiče i njihovih branioca, priča vam ne pije vode. Još jednom ću se osvrniti na blebetanje o tehničkoj mogućnosti. Ukoliko je telekomu toliko stalo da svi korisnici imaju 100% kvalitetnu uslugu, mogli su pustiti BHT HD SVIMA uz poruku na ekranu "Ukoliko želite koristiti ovaj kanal, kontaktirajte tehničku podršku za provjeru mogućnosti usluge na Vašoj adresi. Napominjemo Vam da je ova usluga besplatna, te će biti realizovana u roku od 48h. Idemo Prvi BhTelecom".
Ovako su se kulturno popišali po svima. Možeš dobiti BHT HD besplatno, ali samo ukoliko uzmeš HD paket koji se plaća 4KM.
No kada vidim da određeni korisnici pozdravljaju ovu uslugu (NAPLATU), shvatim da bolje ni zaslužili nismo!
Samo bih napomenuo da su Logosoft, HS, Telemach omogućili BESPLATNO GLEDANJE BHT HD!
Još jednom ću da ponovim da je ovaj potez SRAMOTAN, kako sa strane BHTELECOMA, tako sa strane BHRT-a koji je najavljivao da će BHT HD biti BESPLATAN!
Što se telekoma tiče i njihovih branioca, priča vam ne pije vode. Još jednom ću se osvrniti na blebetanje o tehničkoj mogućnosti. Ukoliko je telekomu toliko stalo da svi korisnici imaju 100% kvalitetnu uslugu, mogli su pustiti BHT HD SVIMA uz poruku na ekranu "Ukoliko želite koristiti ovaj kanal, kontaktirajte tehničku podršku za provjeru mogućnosti usluge na Vašoj adresi. Napominjemo Vam da je ova usluga besplatna, te će biti realizovana u roku od 48h. Idemo Prvi BhTelecom".
Ovako su se kulturno popišali po svima. Možeš dobiti BHT HD besplatno, ali samo ukoliko uzmeš HD paket koji se plaća 4KM.
No kada vidim da određeni korisnici pozdravljaju ovu uslugu (NAPLATU), shvatim da bolje ni zaslužili nismo!
Samo bih napomenuo da su Logosoft, HS, Telemach omogućili BESPLATNO GLEDANJE BHT HD!
-
nekitamopd
#437 Re: BHT
Uzas mtel nije preuzeo HD kanal.
Morat cu u federaciju negdje da gledam nase utakmice kao covjek.
Morat cu u federaciju negdje da gledam nase utakmice kao covjek.
- shalla
#438 Re: BHT
Daj sliku molim te, ja na moru i dolazim u petak, ne mogu da iscekam da udjem u kucu i prebacim na 330recto-verso wrote:Preko Telemacha krenula slika u HD-u
Super je, ovo je uzivanje !!!
Sent from my HTC One
-
Pjanic15
#439 Re: BHT
HS je taj besplatni HD omogućio samo digitalcima, ne i analogcima, također pljačka.123456789 wrote:Da kopiram svoj post sa teme gdje http://www.klix.ba/forum/bhtelecom-all- ... tart=22325 se BHTELECOM BRANI!
-
isx
#440 Re: BHT
Ti bi kroz hd kanal kroz analogiju?Pjanic15 wrote: HS je taj besplatni HD omogućio samo digitalcima, ne i analogcima, također pljačka.
-
Pjanic15
#441 Re: BHT
A digitalaca, kao što sam već rekao na drugoj temi, ne možeš porediti kvalitetu slike na npr. faceu i bht kada prenose utakmice reprezentacije.isx wrote:Ti bi kroz hd kanal kroz analogiju?Pjanic15 wrote: HS je taj besplatni HD omogućio samo digitalcima, ne i analogcima, također pljačka.
- It_is_a_Leclerc
#442 Re: BHT
Pa to je to o čemu ja govorim, ali me par "tehnički osposobljenih" uposlenika BH Telecoma utjeruje u laž.123456789 wrote:Da kopiram svoj post sa teme gdje http://www.klix.ba/forum/bhtelecom-all- ... tart=22325 se BHTELECOM BRANI!
Dakle, to što oni rade se u popularnom žargonu zove prevara. Nešto kao ovi što su dobijali besplatno humanitarnu pomoć, pa je preprodavali jer građani "nemaju frižidera" da je prime.
Uglavnom, s obzirom da me nijedan od forumskih telekomovaca nije uvjerio da oni zaista daju više od Logosofta, HS-a i Telemacha, mogu očekivati svoju opremu koju dužim, na šalteru Telecom centra u ponedljeljak, čim ustanem. Pa nek' je prodaju Bakiru Izetbegoviću koji ih je naučio pljačkati ovaj ojađeni narod.
- kemox
#443 Re: BHT
jarane koliki su logo stavili na hd kanalu 10 cm mi zauzima prostora
DAJ BA BHT-OVCI SMANJITE TO

DAJ BA BHT-OVCI SMANJITE TO

Last edited by kemox on 11/06/2014 22:49, edited 1 time in total.
-
shandrprcSA
#444 Re: BHT
Telemach nije...123456789 wrote: Samo bih napomenuo da su Logosoft, HS, Telemach omogućili BESPLATNO GLEDANJE BHT HD!
- shalla
#445 Re: BHT
Pa sad, ne znam sta podrazumijevas pod besplatno? Ja telemachov HD paket placam dodatno 8 KM tako da ne znam bas da mi je taj bht hd besplatan. Ili mozda mislis na to da nisam morao placati dodatno pored tih 8 KM, to bi vec bila nebuloza na kvadrat...123456789 wrote: Samo bih napomenuo da su Logosoft, HS, Telemach omogućili BESPLATNO GLEDANJE BHT HD!
Sent from my HTC One
- mayab
#446 Re: BHT
Tu se potpuno slazem s tobom, sve je ovo jeftina propaganda i mazanje oĆiju nasem neukom narodu, nigdje tu nema obećane digitalizacije, tj prelaska sa analogne na digitalnu difuziju programa putem zemaljske mreze tj. DVB-Tisx wrote:Velika većina redovnih platiša rtv takse nije korisnik kablovskih operatera i stoga je uskraćena za prijenos prvenstva. Pravi paradoks je što će zapadna hercegovina koja je na kablu i kod kojih je procenat naplate rtv takse 1% biti u mogućnosti pratiti ovaj program, dok će redovne platiše takse bez kabla biti uskraćene za signal. Pleme vam jbm kako ovo možete zvati prijenosom SP, uvodite DVB-T!
Znam ja da ste svi vi sada pod euforijom fudbalskog SP, i da nam je svima drago da se to moze gledati u nekom civiliziranom kvalitetu slike, ali je činjenica da se sa digitalizacijom nije doslo nidokle
- kemox
#447 Re: BHT
Ovo je 100% tačno bili su obećali da ćemo preko DBV-T moći pratiti bht međutim kako se ispostavilo čista lažmayab wrote:Tu se potpuno slazem s tobom, sve je ovo jeftina propaganda i mazanje oĆiju nasem neukom narodu, nigdje tu nema obećane digitalizacije, tj prelaska sa analogne na digitalnu difuziju programa putem zemaljske mreze tj. DVB-Tisx wrote:Velika većina redovnih platiša rtv takse nije korisnik kablovskih operatera i stoga je uskraćena za prijenos prvenstva. Pravi paradoks je što će zapadna hercegovina koja je na kablu i kod kojih je procenat naplate rtv takse 1% biti u mogućnosti pratiti ovaj program, dok će redovne platiše takse bez kabla biti uskraćene za signal. Pleme vam jbm kako ovo možete zvati prijenosom SP, uvodite DVB-T!
Znam ja da ste svi vi sada pod euforijom fudbalskog SP, i da nam je svima drago da se to moze gledati u nekom civiliziranom kvalitetu slike, ali je činjenica da se sa digitalizacijom nije doslo nidokle
DABOGDA BANKROTIRALI LOPOVI PREDIZBORNI
HRT će preko zemaljske mreže (otvoreni signal) emitirati HD rezoluciji http://teve.ba/article/18174/pocinje-te ... hd[b][i][u]JADOVI NAŠI JADNI[/u][/i][/b]
]NEĆU IM NIKAD PLAĆATI PRETPLATU
NEDAM LOPOVIMA KOJI SU POLA RODBINE ZAPOSLILI U SIVOM DOMU (NEZNAČI AKO NEMAJU ISTO PREZIME DA NISU ROD)
p.s.
ZNAM JA SVE NEPOTISTI LOPOVSKI[/i][/u][/b]
-
rizibizi
#448 Re: BHT
Sto se tice BHT i HD paketa, ja nazvao zatrazio aktivaciju kazu bice, kad zavrsi prvenstvo fino cu kako sam prijavio i da odjavim. Da je posao digitalizacije uradjen kako treba, kao sto nije bilo bi kao u susjednoj Hrvatskoj, drzva sufinansirala nabavku DVB-T opreme za domacinstva i svi gledaju sve u digitalnom signalu, a ovo kod nas... nista novo. Glavne odlike nase politike, sve u zadnji cas, sve ma silu i jedva i da ne zaboravimo kasicica politike i kasicica nacionalizma. Najveci problem je sto se i ovim kao i svim ostalim stvarima bave nepismeni, polupismeni i ljudi koji nemaju pojma niti sta niti kako treba da rade, glavno da su politicki podobni. U takvom okruzenju iluzorno je ocekivati da se bilo sta u ovom nasem jadu uradi na nivou, kako treba i kako to ide u normalnom svijetu. Mogu svi IPTV/KATV operateri da se brane ovim ili onim razlozima, istina je da masno naplacuju svoje "usluge" a u infrastrukturu i opremu ulazu minimum ili nista. Ne moze kabl da visi sa bandere ko Tarzanova lijana, a ne moze ni bakrena parica u 21. i onda da ocekujemo 1080p signal. Tuga, jad i klosarluk.
- It_is_a_Leclerc
#449 Re: BHT
Žali se ministarstvu. BHT ovog trenutka može pustiti digitalni signal.kemox wrote:Ovo je 100% tačno bili su obećali da ćemo preko DBV-T moći pratiti bht međutim kako se ispostavilo čista lažmayab wrote:Tu se potpuno slazem s tobom, sve je ovo jeftina propaganda i mazanje oĆiju nasem neukom narodu, nigdje tu nema obećane digitalizacije, tj prelaska sa analogne na digitalnu difuziju programa putem zemaljske mreze tj. DVB-Tisx wrote:Velika većina redovnih platiša rtv takse nije korisnik kablovskih operatera i stoga je uskraćena za prijenos prvenstva. Pravi paradoks je što će zapadna hercegovina koja je na kablu i kod kojih je procenat naplate rtv takse 1% biti u mogućnosti pratiti ovaj program, dok će redovne platiše takse bez kabla biti uskraćene za signal. Pleme vam jbm kako ovo možete zvati prijenosom SP, uvodite DVB-T!
DABOGDA BANKROTIRALI LOPOVI PREDIZBORNI
HRT će preko zemaljske mreže (otvoreni signal) emitirati HD rezoluciji http://teve.ba/article/18174/pocinje-te ... hd[b][i][u]JADOVI NAŠI JADNI[/u][/i][/b]
]NEĆU IM NIKAD PLAĆATI PRETPLATU
NEDAM LOPOVIMA KOJI SU POLA RODBINE ZAPOSLILI U SIVOM DOMU (NEZNAČI AKO NEMAJU ISTO PREZIME DA NISU ROD)
p.s.
ZNAM JA SVE NEPOTISTI LOPOVSKI[/i][/u][/b]
Ali ne može BHT mijenjati predajnike i antene po Romaniji i Kozari.
-
MMM1977
#450 Re: BHT
Slika je super ali ovaj logo ubi u oči, još ga i ofarbaše solid bojom umjesto transparentnosti...