Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovaj je mjera i pravo mi se sviđa.Nemoj misliti da te obeshrabrujem jer sam i ja "inadžija" golem.I ja stalno gledam i mjerkam hladnjake i pravo mi se sviđaju.Samo da je umjesto crijepa - šindra,bio bi pun pogodak!
Ovaj je mjera i pravo mi se sviđa.Nemoj misliti da te obeshrabrujem jer sam i ja "inadžija" golem.I ja stalno gledam i mjerkam hladnjake i pravo mi se sviđaju.Samo da je umjesto crijepa - šindra,bio bi pun pogodak!
Takvih napraviti otprilike tri-jednu na Crvenim stijenama,jednu na izvoru Korita i jednu na mojoj zemlji Redušnjak,s tim da bi imale isti "crijep" kao stara kuca na ovoj fotografiji
Koliko ja vidim,ova stara kuća je pokrivena šindrom,ako se ne varam.Šteta za nju.Pametni i poslovni ljudi ,poput onog Stanišića u Bijeljini su od ovakvih straćara i obaraština napravili biznis.Kupovali su ,maltene džaba,ovakve kuće samo radi starih greda i onda su to prenosili u Bijeljinu i ponovo sklapali.Onda su u sred ravnice rovili zemlju i pravili šatro neka jezerca a mi sve to imamo a ne znamo...
A znaš li da na Romaniji više ne možeš naći "drvenog crijepa" ili šindre? To rade još samo na Nišićima i to po narudžbi a ovim "našim" se to ne isplati.
A znaš li da na Romaniji više ne možeš naći "drvenog crijepa" ili šindre? To rade još samo na Nišićima i to po narudžbi a ovim "našim" se to ne isplati.
Nisam to znao,ma da ljetnikovac cemo skinuti sa ove kuce ili cu se raspitati kako se to pravi pa probati napraviti
Za pravljenje šindre treba dobra i oštra sjekira "kladara" i suho smrčevo drvo koje nije imalo mnogo grana.Ćutci se režu na nekih 30-tak cm i cijepaju pažljivo tako da ostaju kriške debele nekih 2 do 3 cm.Cijepaš ukrug kao da tortu režeš.Tako su mi ljudi pričali.
Boletus edulis wrote:Za pravljenje šindre treba dobra i oštra sjekira "kladara" i suho smrčevo drvo koje nije imalo mnogo grana.Ćutci se režu na nekih 30-tak cm i cijepaju pažljivo tako da ostaju kriške debele nekih 2 do 3 cm.Cijepaš ukrug kao da tortu režeš.Tako su mi ljudi pričali.
Nema potrebe.Znam ja jednog na Romaniji koji je to pravio (i rekao mi "recept") ali to više ne radi jer nema kome prodati.Pošto sam dobar s njim (a voli pivu kao Đoda) mogu ga navratiti da napravi.
Boletus edulis wrote:Nema potrebe.Znam ja jednog na Romaniji koji je to pravio (i rekao mi "recept") ali to više ne radi jer nema kome prodati.Pošto sam dobar s njim (a voli pivu kao Đoda) mogu ga navratiti da napravi.
Segi,
"Zamrla" nam diskusija o Romaniji.Izgleda da se samo meni i tebi sviđa gore.Ostali čitaju (5000 pregleda) a niko ni "mukajet".Čekaju na mene i tebe.Šta je sa Ljuspicom,gdje su njene impresije? Prepala se međeda i stopa ili?
Boletus edulis wrote:Segi,
"Zamrla" nam diskusija o Romaniji.Izgleda da se samo meni i tebi sviđa gore.Ostali čitaju (5000 pregleda) a niko ni "mukajet".Čekaju na mene i tebe.Šta je sa Ljuspicom,gdje su njene impresije? Prepala se međeda i stopa ili?
Nije zamrla,ko kaze,bice jos fotki
Nego reko da se posjetioci malo uzele