Zlatan Ibrahimović

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ellec

#426 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by ellec »

:lol:
burgundy

#427 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by burgundy »

Kupio procito i mogu rec da nije losa knjiga.Kao sto neko rece nije to neko remek djelo,ali sto je meni bitnije knjiga nije dosadna.Ko voli fudbal ovo je super.Neki ga ne vole s razlogom ili ne,a priznacemo uvijek je imo neke ispade,pogotovo sa saigracima.Meni je Ibra ko lik cool,samouvjren i neda pardona nikom, na terenu i van njega.Kad se procita knjiga vidi se da ga zivot i nije bas mazio,pa je i to njegovo pomalo bahato ponasanje bio kao neki odbrambeni mehanizam,jer kroz karijeru je bio iskoristavan,pogotovo na pocetku.Drago mi je sto je njegova karijera ovakva kakva jeste,i sto je uspio u zivotu.Ko sto mi je drago kad bilo koji sportista uspije,kao Dzeko npr.Uspjeh Dzeke me posebno raduje,jer pokazuje ovim klincima da se teskim radom i sa malo talenta moze uspijeti i ovdje.Ovo podneblje je uvijek bilo plodno talentima tako da ne sumnjam da ce biti novih Dzeka,Pjanica, Spahica itd.
Luter

#428 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Luter »

Promoviran aknjiga "Jag är Zlatan Ibrahimovic" i na bosanskom jeziku (Ja sam Zlatan Ibrahimovic)... dio promocije

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QRQfleW0 ... ature=plcp[/youtube]
Arteta

#429 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Arteta »

burgundy wrote:Kupio procito i mogu rec da nije losa knjiga.Kao sto neko rece nije to neko remek djelo,ali sto je meni bitnije knjiga nije dosadna.Ko voli fudbal ovo je super.Neki ga ne vole s razlogom ili ne,a priznacemo uvijek je imo neke ispade,pogotovo sa saigracima.Meni je Ibra ko lik cool,samouvjren i neda pardona nikom, na terenu i van njega.Kad se procita knjiga vidi se da ga zivot i nije bas mazio,pa je i to njegovo pomalo bahato ponasanje bio kao neki odbrambeni mehanizam,jer kroz karijeru je bio iskoristavan,pogotovo na pocetku.Drago mi je sto je njegova karijera ovakva kakva jeste,i sto je uspio u zivotu.Ko sto mi je drago kad bilo koji sportista uspije,kao Dzeko npr.Uspjeh Dzeke me posebno raduje,jer pokazuje ovim klincima da se teskim radom i sa malo talenta moze uspijeti i ovdje.Ovo podneblje je uvijek bilo plodno talentima tako da ne sumnjam da ce biti novih Dzeka,Pjanica, Spahica itd.
Jel spominjao sta oko Bosne?
burgundy

#430 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by burgundy »

Nije nista, koliko se sad mogu sjetit,spominjo je da je njegove roditelje pogodio rat u ex ju i da su njegovi imali dosta rodbine vamo.
Luter

#431 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Luter »

Arteta

#432 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Arteta »

katarina bosanska wrote:Zlatanu nije stalo ni do BiH , a ni Švedske. Švedsku je odabrao jer je bolja rep.a ne iz ljubavi ili z hvalnosti. On uopšte nije emocionalan tip, niti ima razvijen osjecaj pripadnosti ovdje ili ondje, najdraži je sam sebi. Veliki je igrac, ali odvratan, prgav, umišljen. Dao je dosta za mnoge klubove, ali niti na jednom nece dobiti aplauz kad sutra dode na njihov stadion, jer je uvijek otišao posvadan ili ružno pricao o kolegama, trenerima ili klubu. Knjiga je obicna patetika i od nje niko nece imati nikakve koristi niti izvuci neku pouku.
Slazem se.
Svedsku je odabrao zbog sebe,a ne zbog neke pripadnosti.

Inace,dok je igrao jos u Svedskoj bio je dogovorio transfer u Arsenal,ali tada je bio jos mlad pa Wengere trazio da odigra probnu utakmicu,i zbog te probne utakmice je odbio kompletan transfer.
zakonpera

#433 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by zakonpera »

Najbolji napadac u posljednjoj deceniji sigurno .. uz ronalda #9 zasluzuje taj epitet. Ne znam koji napadac tu moze da parira. Tesko. Izgleda toliko mocno na terenu da svi ostali saigraci izgledaju kao djeca.
Luter

#434 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Luter »

Zlatan Ibrahimović je više od igrača, on je simbol novog pokreta kojim Šveđani traže više slobode za sebe same, kidajući okove birokratskih aparata koji ih drže na lancu već duže od jednog vijeka. On je simbol nove Švedske u kom su svi građani vrijedni i dobrodošli, bez obzira na njihovo porijeklo. Jedino tako možemo objasniti činjenicu da je upravo Zlatan 7 puta biran za sportistu godine u ovoj zemlji, da mu je knjiga prodana u milionskom tiražu, da je noćna mora "čistim" i konzervativnim.

Gray

#435 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Gray »

Luter wrote:Zlatan Ibrahimović je više od igrača, on je simbol novog pokreta kojim Šveđani traže više slobode za sebe same, kidajući okove birokratskih aparata koji ih drže na lancu već duže od jednog vijeka. On je simbol nove Švedske u kom su svi građani vrijedni i dobrodošli, bez obzira na njihovo porijeklo. Jedino tako možemo objasniti činjenicu da je upravo Zlatan 7 puta biran za sportistu godine u ovoj zemlji, da mu je knjiga prodana u milionskom tiražu, da je noćna mora "čistim" i konzervativnim.

A možda je jednostavno jako, jako dobar fudbaler? :D
Arteta

#436 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Arteta »

zakonpera wrote:Najbolji napadac u posljednjoj deceniji sigurno .. uz ronalda #9 zasluzuje taj epitet. Ne znam koji napadac tu moze da parira. Tesko. Izgleda toliko mocno na terenu da svi ostali saigraci izgledaju kao djeca.
On je nista u poredjenju sa Henryem koji je bas dominirao.
PriNc_ba

#437 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by PriNc_ba »

zakonpera wrote:Najbolji napadac u posljednjoj deceniji sigurno .. uz ronalda #9 zasluzuje taj epitet. Ne znam koji napadac tu moze da parira. Tesko. Izgleda toliko mocno na terenu da svi ostali saigraci izgledaju kao djeca.
samo sto je igrac za velike tekme to je haos :-) niko mu ne osporava ni talenat niti ista ali brate sto je los u jakim tekmama :-) ali bice bolje :) jos samo da popravi onaj svoj papanski pristup u svemu al sumnjam... osilio se on davno i sad mu nema kraja :D a ko zna. mozda da nije takav mimo tekmi mozda ne bi ni na tekmama bio takav odlucan i drzak i fenomenalan ponekad ono u tekmama protiv novare,leccea,cataniae ... :)
Luter

#438 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Luter »

Berlusconi: ”Ibra stannar”
BERLUSKONI: „Ibra ostaje, odlučilo je srce“
http://luteriorlovic.blogger.ba/arhiva/ ... 15/3325051

Berlusconi: "Ibra stay"
Nakon što je priče o prodaji Silva obišla sportski svijet – sigurno je da Šveđanin ostaje u Milanu.

Image

Silvija Berlusconi je progovorio o tome zašto Thiago Silva nije prodan PSG-u.
- Došli su sa vrlo dobrom ponudom. Ali moje crveno i crno srce, reklo je ne.
Predsjednik je rekao i da se Zlatan mora zadržati po svaku cijenu.
- Ibra ostaje, zato što je on najbolji u svojoj ulozi.

U sred Evropskog prvenstva u Italiji je drama oko prodaje Thiago Silva je opisivana iz sata u sat.

Sada Milanovi navijači slave, jer se Berlusconi predomislio u zadnjem trenutku.

- Željeli smo čuti što je PSG imao reći, i dobili smo veliku ponudu, blizu 46 miliona, rekao je Berlusconi, u interviju juče kasno u Sport Italiji.

Špekuliše se i da je Milan samo igrao svoju igru provjeravajući koliko novca može da uđe a koliko izađe iz kase za prodaje u ovom prelaznom roku.

Priča da Milan i nije više veliki klub je vjerovatno natjerala Berluskonija da zadrži Zlatana. On sam kaže:
- Kao pšto sam rekao ponuda je bila vrlo dobra. Gledali smo navalne igrače u drugim zemljama razmišljajući ko bi mogao zamjeniti Thiago, kaže Berluskoni za Sport Italiju i nastavlja, ali nismo našli nekog tako dobrog.
Upitan za Zlatana, Berluskoni kaže: „On ostaje zato što igra dobro svoju ulogu, u toj ulozi trenutno nema niko ko je bolji.
- Sigurno je da Zlatan ostaje i svi moramo biti zahvalni Berluskoniju na odluci zbog koje će izgubiti puno novca u ovoj godini.
Sada će i Silva da dobije značajnu povišicu primanja. PSG mu je nudio 10 miliona eura na godinu a on u Milanu ima samo 2 miliona.

- Prirodno je da njegov agent traži povećanje cijene za svog klijenta. Ali to je u redu i mi ćemo pronaći najbolje riješenje, rekao je Berluskoni, a onda je govorio o gubitku od gotovo 5 milijardi kruna koje porodica Berluskoni mora platiti odštete u parničnom postupku Lodo Mondadori.

- Thiago zna da smo u finansijskoj krizi i po osnovu porodičnog parničenja gdje upravo treba da platimo 564 milijuna eura, kaže Bersluconi.

U međuvremenu, iza kulisa rade na tome da nabave novi novac.

Jennifer Wegerup
juve21

#439 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by juve21 »

Kod nas je cijena 25 km.U Hrvatskoj dosta manje :-)

Image
SoundersFC

#441 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by SoundersFC »

Interesantan dokumentarac o Zlatanu dok je jos igrao za MalmoFF (svedski sa engleskim titlovima)

Teenage Zlatan Ibrahimovic - Documentary
burgundy

#442 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by burgundy »

Dobar je ovo dokumetarac.Vrati me nekako u moju mladost,jer sam ista godina proizvodnje kao i Ibra.Najveci mangup fudbalskih terena zadnjih godina,veoma karizmatican lik.
MightyMatch

#443 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by MightyMatch »

burgundy wrote:Dobar je ovo dokumetarac.Vrati me nekako u moju mladost,jer sam ista godina proizvodnje kao i Ibra.Najveci mangup fudbalskih terena zadnjih godina,veoma karizmatican lik.
Ko jel ti? :mrgreen:
burgundy

#444 Re: Zlatan Ibrahimovic

Post by burgundy »

Ne ne ja sam miran cova :D
Luter

#445 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Luter »

03.09.2012.
ZLATAN POSTIGAO GOL U 27 SEKUNDI

Zlatan u utakmici juče postigao dva gola, PSG pobjedio sa 2 : 1

Zlatan nastavlja sa sjajnim nastupima. Juče je uradio dva nova gola za PSG u utakmici protiv Lille. Ukupno je dao 4 gola za novi klub. Nisu u pitanju obični golovi, u pitanju je umjetnost igre, pa i više od toga, magija.
Image
cekpi

#446 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by cekpi »

Najjace mi je kad objasnjava upute koje mu je dao Van Basten... nesto kao tipa: --..Zlatan koji je teb q, ti ne treba da igras odbranu i umaras se. Ti treba da cuvas snagu za golove. Od tada Zlatan seta po protivnickoj polovini i u svojoj se nalazi samo kad lopta polazi sa centra 8-) :thumbup:
-------
Knjigu je ocito on licno izdiktiro jer nema 3 složene rečenice u cjelom tekstu. Polupismeno al iskreno do koske.
poz svima koji su citali knjigu i prepoznali inat bosanski, pakash, ufuran, nosonja... AL VELEMAJSTOR :D
ExNihilo

#447 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by ExNihilo »

Ništa se, ipak, ne može porediti sa tim kako je Mancinija prosuo :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#448 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by plain vanilla »

Image

:mrgreen:
Luter

#449 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Luter »

Zlatan Ibrahimović
''Mislim da je PSG puno bolji od Milana"
S. K. 01/10/2012 19:11:00
image Zlatan Ibrahimović

Švedski internacionalac je napustio tim sa San Sira ovog ljeta, a u istupu medijima kazao je da je njegov novi tim puno bolji od prijašnjeg...

Zlatan Ibrahimović ponovo je stigao u centar medijske pažnje, kada je izjavio da je PSG već sada bolji klub od Milana. Švedski internacionalac je napustio tim sa San Sira ovog ljeta, a u istupu medijima kazao je da je njegov novi tim puno bolji od prijašnjeg. ''Mislim da je PSG puno bolji od Milana.

To je razlog zbog kojeg sam se i odlučio da pređem. PSG je doveo nekoliko značajnih imena, a moj je cilj da igram sa vrhunskim igračima'', kazao je Ibrakadabra za Eurosport. ''Milan je izgubio dosta na kvaliteti, a ja vjerujem u ambicije mog tima da postane među najboljim u svijetu. To ćemo i ostvariti, siguran sam'', završio je Ibra.

(scsport.ba)
Edin H.

#450 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Edin H. »

Jos raja pisu o ovoj svedskoj varalici :shock:
Post Reply