Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post Reply
quick_nick

#426 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

anthraxQ wrote:
quick_nick wrote:...
Ti si vjerovatno jedan od forumaša sa foruma.hr. Jer vidim da ih žulja ova tema.

Najsmiješnije je što ti je čovjek pokazao da je HV imala mnogo više vojnika od onoliko koliko si tvrdio. I dok si tvrdio to, nisi se doticao mudjahidina.

Ali kad te čovjek bezze istrese, onda daj mudzahidina se uhvati. Kakvi god i da su, nisu sigirno došli sa ratnom opremom i tenkovima i topovima, sa ciljem stvaranja velike Bosne. Nisu napadali državu, nego paradržavu HR HB i morali su prijeći preko granice koju NIJE kontrolirala Armija RBiH.

Znači prestani praviti !udalu od sebe ovdje.
O cemu pises , ok ja sam pogrijesio i covjek mi je dao dokaz o 2500 ljudi ili ti jednoj brigadi HV-a koja se nasla na tom ratistu. Stvarno sam mislio da su samo dijelovi nekih brigada dolazili tamo a ne i cijela brigada.

Nitko nije komentarisao transkript sa sjednice predsjednistva , Alija,Kljuic,Siber,Rasim i co.
Jer u Vasem mentalnom sklopu se to nije ni dogodilo!!!!

Ja mogu pravit budalu od sebe ali Vi definitivno pokusavate da pravite budalama cijeli narod sa "impliciranjima" da niste cinili zlocine! Pa nitko od Vas nije nijednom otkad je tema aktivna napisao da ste pocinili zlocin hallo?
I stvarno smo poubijali sami sebe :-?
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#427 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by anthraxQ »

Kako si zaobišao temu mudžahidina sada.

zašto? :lol:

Nego, zločine su činile sve strane, ali tu ipak ima ozbiljnih razlika.

Razlika izmedju Armije RBiH i paravojska tipa HVO i VRS je u tome što nema dokaza da je postojao udruženi zločinački poduhvat i cilj. Nema dokaza za to kod Armije RBiH.

Nema dokumenata koji to potvrđuju, i to na najvišoj razini. Nema transkripata kako je Armija RBiH napadala Split npr, ili Zadar ili Sl Brod.

I da ti ne pišem više...
argyle

#428 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by argyle »

svjezi_ustipak wrote:
quick_nick wrote: A koliko je bilo "mujahedina" u BiH jel bilo 2000? CIA je procijenila da je bilo 5000 i jesu li oni izvrsili agresiju na BiH? 8-)
mogu li vidjeti tu procjenu CIA?

mudzahedina je bilo izmedju 700 i 2000. Pojavili su se isto kao i vas Argentinac, dobrovoljci koji su dosli da se bore za svoje ideje. Jesu li Nijemci iz HOS-a sto su pratili Kraljevicev lijes tokom sahrane izvrsili agresiju na BiH?
1774 - ukupan broj onih koji su prosli kroz taj odred, i u to se racunaju i domaci. Stranaca je bilo manje od 50%. za tacan broj moram pregledati listu, ali u drugim dokumentima se spominje nekih 700-800 max.

Image
Last edited by argyle on 09/01/2012 12:39, edited 1 time in total.
quick_nick

#429 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

anthraxQ wrote:Kako si zaobišao temu mudžahidina sada.

Razlika izmedju Armije RBiH i paravojska tipa HVO i VRS je u tome što nema dokaza da je postojao udruženi zločinački poduhvat i cilj. Nema dokaza za to kod Armije RBiH.

Nema dokumenata koji to potvrđuju, i to na najvišoj razini. Nema transkripata kako je Armija RBiH napadala Split npr, ili Zadar ili Sl Brod.

I da ti ne pišem više...
Zbog ovoliko informacija ne stignem na sve se osvrnuti pa ipak sam ja saam protiv Vas jesam "quick" ali ne toliko. :mrgreen:
Ajde dokazi da je HVO paravojna formacija? koliko ja znam pripadnici HVO.a imaju pravo na mirovine i ostala braniteljska prava. Kako bi to mogli imati pripadnici "paravojske" ?

Zasto je Abu Mali dosao ovdje da se bori za svoju Bosnu? Hoces li mi objasnit koji je cilj "mudzahedina" ako je cilj HV-a da uzme BiH koji je onda cilj ovih drugih?
quick_nick

#430 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

argyle wrote:
svjezi_ustipak wrote:
quick_nick wrote: A koliko je bilo "mujahedina" u BiH jel bilo 2000? CIA je procijenila da je bilo 5000 i jesu li oni izvrsili agresiju na BiH? 8-)
mogu li vidjeti tu procjenu CIA?

mudzahedina je bilo izmedju 700 i 2000. Pojavili su se isto kao i vas Argentinac, dobrovoljci koji su dosli da se bore za svoje ideje. Jesu li Nijemci iz HOS-a sto su pratili Kraljevicev lijes tokom sahrane izvrsili agresiju na BiH?
1774 - ukupan broj onih koji su prosli kroz taj odred, i u to se racunaju i domaci. Stranaca je bilo manje od 50%.

Image
Jebiga sad: Abu Mali kaze jedno , Ali Hamad drugo , onaj politolog trece , ova komisija cetvrto kome cemo vjerovat?? :lol:
agnostic_front

#431 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by agnostic_front »

quick_nick wrote:Jebiga sad: Abu Mali kaze jedno , Ali Hamad drugo , onaj politolog trece , ova komisija cetvrto kome cemo vjerovat?? :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Presmijesan si.
sokkia

#432 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

quick_nick wrote:
anthraxQ wrote:
quick_nick wrote:...
Ti si vjerovatno jedan od forumaša sa foruma.hr. Jer vidim da ih žulja ova tema.

Najsmiješnije je što ti je čovjek pokazao da je HV imala mnogo više vojnika od onoliko koliko si tvrdio. I dok si tvrdio to, nisi se doticao mudjahidina.

Ali kad te čovjek bezze istrese, onda daj mudzahidina se uhvati. Kakvi god i da su, nisu sigirno došli sa ratnom opremom i tenkovima i topovima, sa ciljem stvaranja velike Bosne. Nisu napadali državu, nego paradržavu HR HB i morali su prijeći preko granice koju NIJE kontrolirala Armija RBiH.

Znači prestani praviti !udalu od sebe ovdje.
O cemu pises , ok ja sam pogrijesio i covjek mi je dao dokaz o 2500 ljudi ili ti jednoj brigadi HV-a koja se nasla na tom ratistu. Stvarno sam mislio da su samo dijelovi nekih brigada dolazili tamo a ne i cijela brigada.

Nitko nije komentarisao transkript sa sjednice predsjednistva , Alija,Kljuic,Siber,Rasim i co.
Jer u Vasem mentalnom sklopu se to nije ni dogodilo!!!!

Ja mogu pravit budalu od sebe ali Vi definitivno pokusavate da pravite budalama cijeli narod sa "impliciranjima" da niste cinili zlocine! Pa nitko od Vas nije nijednom otkad je tema aktivna napisao da ste pocinili zlocin hallo?
I stvarno smo poubijali sami sebe :-?
jel ne citaš sve postove ili brzo zaboraviš.
pa neko ti je ranije lijepo objasnio i napisao otprilike ovako:
-Hađihasanovic i Kubura su osuđeni za to što nisu sprecili i kaznili pocinioce zlocina nad hrvatima u SB,dok su hrvatski zapovjednici kažnjeni za organizovanje,podsticanje i neposredno komandovanje u vršenju ratnih zlocina u SB
ako ti nemožeš naci razliku u ove dvije presude onda se sa tobom nema šta polemisati
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#433 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by anthraxQ »

quick_nick wrote:
anthraxQ wrote:Kako si zaobišao temu mudžahidina sada.

I da ti ne pišem više...
Zbog ovoliko informacija ne stignem na sve se osvrnuti pa ipak sam ja saam protiv Vas jesam "quick" ali ne toliko. :mrgreen:
Ajde dokazi da je HVO paravojna formacija? koliko ja znam pripadnici HVO.a imaju pravo na mirovine i ostala braniteljska prava. Kako bi to mogli imati pripadnici "paravojske" ?

Zasto je Abu Mali dosao ovdje da se bori za svoju Bosnu? Hoces li mi objasnit koji je cilj "mudzahedina" ako je cilj HV-a da uzme BiH koji je onda cilj ovih drugih?
Opet si zaobišao moj sasvim logičan post. Armija R BiH nije napadala Zadar ili Split - valjda ti je jasno o čemu je riječ.

Čak je Alija više od nekoliko x govorio da mu NE TREBA ljudstva nego oružja. I kako su te "bradate spodobe željne hrvatske krvi" došle na terotoriju RBiH je također u najmanju ruku čudno. Koju državnu granicu je tačno kontrolirala Armija RBIH? Smiješni ste... Zamisli se malo otkuda i kojom rutom su stigli oni i to će ti reći kakva ste vi bili kriminalna paravojska, i to prema samima sebi zločinci.

Dalje, to što imaju ta prava je posljedica Dejtona, koji je kao što vidiš unikatan u svijetu. Jedino Dejton priznaje zločinačke poduhvate i paravojske. Ovo nije niti normalna država niti ima normalan ustav, i u svakom normalnom ustavu i državi vi i slični bi se krili po škripu kako ste se krili i '45.

Što Vojnici SAO Krajine nemaju mirovine i sl jer ste vi i oni u istoj ravni, ma identični ste, posebno o cilju i sredstvima ostvarenja istog? Zato što je ta vojska poražena.

Vi niste definitivno poraženi, ali suštinski jeste ako gledamo koliko od ciljeva ste ostvarili, pa je situacija takva kakva jest.

dalje, nije Abu neki došao da se bori za BiH nego za Islam i muslimane koji su bili egzistencijalno i biološki ugroženi, upravo od takvih poput tebe. Nije došao da pravi veliku Bosnu, niti da napada Hrvatsku. Tu nema poređenja, jer ste prvo bili vi, a onda mudzahidini. Da nije bilo vašega proglašavanja ultimatuma i nekih republika i stolnih gradova ne bi bilo ni mudzahidina, ni rata, ni Republike Srpske. Paradoks je da ste VI najzaslužniji za opstanak RS-a.
svjezi_ustipak

#434 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by svjezi_ustipak »

quick_nick wrote:Kad ne budes imao problema da se suocis sa istinom javi se 8-)

kad smo kod istine, kako komentarise sastanak koji je HVO imao sa Mladicem 5.oktobra 1992 u Madjarskoj?
Izvodi iz Mladicevih dnevnika pokazani na sudjenju Prlicu i ostalima:
""The prosecution quoted Mladic’s entry from a meeting with the delegations from Croatia and Herceg Bosna in Pecs on 5 October 1992. ‘The goal is the Banovina of 1939; if not, we’ll continue the war’, Praljak said at the meeting. ‘The agreement between Tudjman and Izetbegovic does not contain anything – it is formal and has been made at the insistence of the Americans,’ he added.At the same meeting, Praljak said that ‘the Muslims do not have any ammunition and we are not going to give them any’. ‘The war will end through an agreement between Croats and Serbs’, Praljak added. ‘We shall not permit anything to pass for the Muslims,’ Stojic is quoted as saying. In his diary, Mladic says an agreement was reached with the Croats to cease fire and to repair the hydroelectric power plant in Jajce. Colonel Tolimir ‘reported that the Croats by the lake (Jajce) are advocating the idea that we fire on the Muslims together’.

The prosecution contends that the entries indicate the Croatian leadership had ambitions to restore the state within borders of the Croatian Banovina as it was in 1939, that they pursued the two track policy vis-à-vis the Muslims and cooperated with the Serbs against the BH Army. The fact that the Bosnian Croats worked with the Bosnian Serb army, which by October 1992 had already perpetrated large-scale crimes, shows that the Bosnian Croat leaders were prepared to commit crimes to establish Herceg Bosna, the prosecution contends."

i kakav je tvoj komentar na ovaj sastanak? ;-)

bas me zanima misljenje bojovnika iz LD.
Last edited by svjezi_ustipak on 09/01/2012 12:58, edited 1 time in total.
agnostic_front

#435 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by agnostic_front »

sokkia wrote:
-Hađihasanovic i Kubura su osuđeni za to što nisu sprecili i kaznili pocinioce zlocina nad hrvatima u SB,dok su hrvatski zapovjednici kažnjeni za organizovanje,podsticanje i neposredno komandovanje u vršenju ratnih zlocina u SB
ako ti nemožeš naci razliku u ove dvije presude onda se sa tobom nema šta polemisati
Pazi sad kad izvuce objasnjenje cia-e da te presude ustvari ne znace to sto pise u njima, jer vjerovatno nisu napisane hrvatskim pismom, te su stoga neustavne :-) :-)
anthraxQ

#436 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by anthraxQ »

sokkia wrote:
Upravo o tome i pričam kada kažem da Armiji RBIH NIKAD nije dokazan udruženi zločinački poduhvat, a HVO-u i VRS-u jest.

ZAVRŠENA PRIČA O TOME KO JE KO....
argyle

#437 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by argyle »

quick_nick wrote: Jebiga sad: Abu Mali kaze jedno , Ali Hamad drugo , onaj politolog trece , ova komisija cetvrto kome cemo vjerovat?? :lol:
Ja samo prenosim dokumente koje koristi Haski tribunal. Za one koji zele da se informisu kako treba ICTY ti dodje isto kao sto je npr PubMed za doktore, studente medicine, itd.
Spisak gore nije sveto pismo, uz to su iskoristili i izjave raznih pripadnika El M, cak i knjigu Garibi Esada Hecimovica (interesantan lik, ne pamtim da sam ikada procitao nesto od njega a da ne spominje mudzahedine, fundamentaliste, islamski radikalizam), imas i dokumente koje je poslala BIA, talijasnki Sismi, itd itd, ali zvanican stav ICTY je da je broj stranih boraca u tom odredu bio manji od 1000.

Mozda su trebali pitati Dzevada Galijasevica, vjerovatno on zna vise.

Treba jos nesto dodati, mnogi cesto El Mudzahid mijesaju sa 7. Muslimanskom Brigadom kroz koju je prosao veci broj boraca.
Potrazite na google el mudzahid slike i dobicete slike boraca 7. Muslimanske sa smotre u Zenici.
Image

Shvatam i da za drugu stranu ( i trecu) nema nikakve razlike izmedju el Mudzahida ili 7. Muslimanske.

kako god, oni koji zele da znaju vise, za dokumente iz sudjenja ICTY registrujte se na: http://icr.icty.org/bcs

@quick_nick za kraj, jedan mali test za tebe.

Posto si (hiper)aktivan na ovoj temi, vjerovatno i znas o cemu se radi na ovom snimku ( prva 2. minuta). Hvala.
Last edited by argyle on 09/01/2012 15:53, edited 1 time in total.
frombosna

#438 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by frombosna »

anthraxQ wrote:
sokkia wrote:
Upravo o tome i pričam kada kažem da Armiji RBIH NIKAD nije dokazan udruženi zločinački poduhvat, a HVO-u i VRS-u jest.

Netočno. Pogledaj optužnice za Bugojno. Došlo se lagano i do Cikotića i Mlaće a i Alije
anthraxQ

#439 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by anthraxQ »

frombosna wrote:
anthraxQ wrote:
sokkia wrote:

Netočno. Pogledaj optužnice za Bugojno. Došlo se lagano i do Cikotića i Mlaće a i Alije
DOKAZAN?

hajde daj link da vidimo to.

Za HVO, dovoljno je presudu Kordiću pročitati.... da ne rovimo sad sve presude hvo-u.
anthraxQ

#440 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by anthraxQ »

Sukob između HVO-a i ABiH koji je uslijedio preklopio se sa sukobom između bosanskih Hrvata i Bošnjaka s jedne strane, i Srba s druge.[2]
„"Iako se prisustvo dijela trupa Hrvatske vojske koje su vidjeli promatrači i druga tijela može objasniti dobrovoljnim braniteljima, to ne objašnjava ogromnu većinu trupa Hrvatske vojske viđenih u susjednim područjima od strateškog značaja za sukob. Vijeće primjećuje da, čak i ako te osobe nisu formalno bile u sastavu Hrvatske vojske, one su hrvatski državljani vojno uključeni u borbu između bosanskih Hrvata i bosanskih Muslimana u koju je bila uključena i Hrvatska."[2]“
(―)
Nadalje, MKSJ je donio sljedeću presudu o sukobu Hrvata i Bošnjaka:
„"Sudsko vijeće zaključuje da je predsjednik Tuđman gajio teritorijalne pretenzije prema Bosni i Hercegovini, koje su bile dio njegovog sna o Velikoj Hrvatskoj koja bi uključivala zapadnu Hercegovinu i Srednju Bosnu".[2]“
(―)
Wikipedija, presuda Hag.
kv99

#441 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

sokkia wrote:@muflon, bez uvrede najpametnije ne javljaj se više,premalo znaš, previše te zaslijepila mržnja, previše te smiljko šagolj nafilovao i previše izmišljaš.sama tvoja konstatacija da se neko uvatio Ahmica ko pjan plota dovoljno govori o tebi.
nisam" jak na peru "ko neki al pokušat cu iz prve ruke baciti malo svjetla na neke događaje koji su spomenuti u ovoj diskusiji
1. hvo u Travniku je imao šanse kao reprezentacija BIH protiv Brazila, a ponašali se tako ko da su apsulutni gospodari i postavljali barikade kad i gdje su htjeli,zajebavali koga su htjeli i pljackali šta su htjeli (žrtava nisu imali zato što su bili svjesni toga i odma ga nabrali dok je zagustilo)
2.što se tice događaja u Bugojnu tu ima par pitanja-ko napada Vrbanju i kakav se tu zlocin dešava?gdje se hvo povlaci kad armija preuzima inicijativu u gradu?koliko je zarobljeno pripadnika hvo-a sa naoružanjem i onih koji su ga pobacali i rastavili u djelove i ko su nestali vojnici hvo-a.3.roditelji mog saborca koji je bio maltene još djecak su stanovali u Bukovici iznad G Gore i u napadu hvo-a mati mu je bila višestruko silovana i potom ubijena ,jednom mi rece"da su je bar samo ubili".zar bi neko mogao ovoga momka osuditi za bilo što da je napravio u tim momentima.
ja ne opravdavam nikakav zlocin ali kažem da ne treba vaditi neka događanja iz konteksta i gledati jednostrano na njih.
4.postoje neoborivi dokazi da je u napadu na G Vakuf ucestvovala regularna vojska hrvatske,npr vinkovacka brigada.

Vrbanja nije bila napadnuta, tu je tzv hvo imao kontrolu prije sukoba jer tu je bila jedinca " Garavi", po njima specijalna i oni su izvršili tu masakar. Ne znam koliko poznaješ Bugojno ali to je bio dio grada prema Gornjem Vakufu i tu je tzv hvo imao kontrolu i tu civili Bošnjaci nisu pobijeni u toku nekog napada. I nisu ubijani i zlostavljani u jednom kratkom vremenu ili jednom danu, to je trajalo čitavo to vrijeme dok tzv hvo nije zaustavljen i porazen. Tada su pobjegli prema Kupresu tj preko teritorije koju su četnici tada kontrolisali i sa sobom su poveli civile BiH Hrvate.

Zarobljeno je u samom centru grada čitava ona jedinica VP koja je bila u Hotelu "Kalin" . Ako poznaješ Bugojno sigurno mozeš da shvatiš koliko je je ta lokacija bitna za kontrolu samog centra a i čitavog grada. U ostalim borbama je zarobljeno još oko bataljon vojske a ostatak se izvukao prema četnicima. Zanimljiv je podatak da je od početka napada na Armiju Bosne i Hercegovine tzv hvo povukao sve svoje snage koje su bile na linijama prema četnicima.
Oruzja i MTS je zarobljena znatna količina i pored paljenja skladišta u Titovoj Vili i same vile pri povlačenju. Ostalo je dosta artiljerije i municije koja je bila ukopana oko grada a pješadijsko naoruzanje da ni ne spominjem + onaj tenk koji je došao kao dio pojačanja malo prije napada. Dosta tog oruzja i MTS je otišlo za druga mjesta tako da nije sve ostalo u Bugojnu.
kv99

#442 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

dupli
Last edited by kv99 on 09/01/2012 15:25, edited 1 time in total.
muflon1977

#443 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by muflon1977 »

cindrlimindrli wrote:
quick_nick wrote:A prije si gore opisivao da si Rambo da su u HVO-u levati, rekao bi covjek da si sam mogao da uzmes SB
Mozes li citirati tekst u kojem ja tvrdim da sam neki nadri Rambo?
quick_nick wrote:Jesi cinio zlocine? pa se bojis reci da je tvoja vojska to cinila a?
Vidi, s tobom je tesko voditi bilo kakav razgovor jer si jedna obicna tupava busovacka seljacina. Sve i kad
ti se nacrta u tu tvoju tintaru ne ulazi nista. U rijetkim trenucima kad nesto skontas i shvatis kakav si sivonja,
automatski aktiviras svoj seljak stit "pravi se lud" i obicno slijedi pitanje koje veze s mozgom nema.

Malo te pogodi ti odma frknes..polako bolan hebes PZO nikakve koristi nema od njega
nego ti njemu odgovori u smislu kakvom te i pitao.....

najjaca tema do sada......
kv99

#444 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

quick_nick wrote:
kv99 wrote:
karamazov wrote:Ajd bolan ne zavlaci se previse... sad ko sve laze...jeste laze Hag da nije bilo nikakve agresije....
Hag je donio presudu da nije bilo agresije bazirano na onim dokazima i svejdocima koje je sluzbeno mogao da razmatra. Pitanje zasto nisu uvazeni svi dokazi koje je imao a ne samo koje je mogao da razmatra zbog onog dogovora tuzilastva i smrdije o tajnosti dokumenata je druga stvar.
A zbog cega ti nemas neki DOKAZ za svoje tvrdnje ? Ja sam ovdje vec par puta pitao pa pitam evo sada i tebe : ako imas neki DOKAZ da je tu bio zlocin slobodno ga objavi ovdje ili ga predaj policiji pa na sud. Slobodno se javi kao SVJEDOK ako si bio tu pa da mozes da kazes sta je i kako bilo. Citajuci ove komentare tadasnjih i sadasnjih saveznika reklo bi se da je Armija imala vojnika ko i Kina i da je svaki imao naoruzanje bolje nego amerikanci. Armija je koristila sto je tada imala i u toj situaciji iznenadnog napada iza neprijateljske linije je koristeno hladno noruzanje . Ako smatras da je koristenje hladnog naoruzanja zlocin obrati se UN pa neka to napismeno zavedu.
-Svjedok koji je obavio istragu na zahtjev tzv hvo-a , vidio tijela i mjesto je rekao da nije bio zlocin.
- Nezavisni strucnjak za ljudska prava koji se smatra od svih strana kao realan i nepristrasan Tadeus Mazovjecki je isto tako rekao da nije zlocin.
-Zarobljeni pripadnici tzv hvo su isto tako rekli da nije bio zlocin.
Znaci dok se ne uvede u UN ili neki drugi pisani legalni dokument da je koristenje hladnog naoruzanja ratni zlocin i dok se ne zabrani vojnicima da sa sobom nose bajonete ili nozeve samo koristenje nije ratni zlocin. Kada se uvedu nova pravila i zakoni bice a do tada dadni barem neki DOKAZ a ne izjave tipa Riste Djoge i Smiljka Sagolja ili prestani da trolas temu.
Koji si ti "pličak" kad je iskaz zarobljenika bio relevantan? I kome je taj zarobljenik rekao da nije bilo zlocina? Armiji? :mrgreen:

Takodjer kao sto je Avaz pravio cirkus od onog zarobljenog lika iz Osijeka šta može zarobljenik reci pa sve ono sto zelis da cujes a da on ostane živ? :lol:

I prestani da cirkusas sa nazivom "tzv.HVO" jer je bio legalna vojna formacija.

Nadji jedan dokaz da je ijedna cijela brigada HV-a sudjelovala na G.Vakufu?? Posto trollas ovdje o sili koja je tamo napadala ispade kao da su minimalno 4 kompletne gardijske brigade ucestvovale. :mrgreen:

:
Da li ti znaš barem da čitaš ? Jer da barem to znaš ne bi se toliko provaljivao jer sve što si pitao je bilo ranije na temi ali ako tebi nije mrsko da se provaljuješ ni meni nije da te ismijavam.

1) Imaš baš na ovoj temi link koji je postavio @ vjecitistudent sa transkriptom svjedoka engleskog oficira pri UNPROFORU koji je razgovarao sa tim zarobljenicima. Znači ti su zarobljenici razgovarali sa njim a to su radili jer je tzv hvo kukao i trazio od UNPROFORA da ispita taj navodni masakar. Ako je tzv hvo smatrao da je UNPROFOR radio za Armiju Bosne i Hercegovine zašto je od njih zahtjevao istragu ? To je isto kao da je ABIH trazila od četnika da ispita masakar u Ahmicima ili Stupnom Dolu, nema nikakve logike kao i večina onoga sto ti tvrdiš.

2) Nisam nikada tvrdio da su bile cjelokupne brigade HV vec da su bili dijelovi koji su bili potrebni da bi se izvodile te operacije. Artiljerija iz Osijeka, pješadijske jedinice iz Varazdina, logistika direktno od HV , oficiri iz HV , čitava ekipa i oprema za EI iz HV, sve ono što je najvaznije ali se i to na kraju pokazalo kao premalo.

3 ) Ja nikada nisam negirao postojanje HVO i njegovu legitimnost , ja negiram pljuvanje na pripadnike HVO kada se tim imenom zovu oni kvislizni koji su rame uz rame sa četnicima pokušali da podijele Bosnu i Hercegovinu. Oni nisu bili hrvatski jer su radili za neprijatelje BiH Hrvata, nisu bili vijeće vec banda i nisu bili odbrana vec agresori koji su napadali ne samo Armiju Bosne i Hercegovine, ne samo Bošnjake vec i BiH Hrvate.
Prije nego sto počnes da troluješ pitanjima kako mogu da budu agresori ako su zivjeli tu sjeti se samo četnika iz Knina. Ako oni četnici iz Knina , koji su zivjeli tu stotinama godina i koji su u Krajini za sebe tvrdili da brane Srbe koji su tu bili večina, mogu da budu agresori na Hrvatsku onda mogu i ovi iz tzv hvo-a koji su to isto radili. Ako oni iz tzv hvo-a ne mogu da budu agresori onda ne mogu da budu ni oni iz Knina pa je prema tome HV agresor u svojoj zemlji na isti način kao sto ti tvrdiš i za Armija Bosne i Hercegovine. Da ne bi počeo nešto o mudzahedinima kao što to sada radiš, u HV je bilo nacista iz čitave Evrope i svijeta pa ako je zbog mudzahedina Armija agresor u Bosni i Hercegovini onda je i HV zbog nacista u Hrvatskoj. Pa bujrum onda na forum.hr pa to onda njima reci jer ne mozes da braniš cetnicku politiku koju je tzv hvo sprovodio u Bosni i Hercegovini a da ne braniš tu istu politiku u Hrvatskoj. Tamo se prodaješ za velikog hrvata i patriotu pa njima reci da je HV bila agresor kao sto tvrdiš da je bila Armija Bosne i Hercegovine.

Kao što sam naveo na početku ako tebi nije mrsko da se provaljuješ ni meni nije da pokazem kolika je plitka ta tvoja demagogija.
sokkia

#445 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

:[/quote]

Da li ti znaš barem da čitaš ? Jer da barem to znaš ne bi se toliko provaljivao jer sve što si pitao je bilo ranije na temi ali ako tebi nije mrsko da se provaljuješ ni meni nije da te ismijavam.

1) Imaš baš na ovoj temi link koji je postavio @ vjecitistudent sa transkriptom svjedoka engleskog oficira pri UNPROFORU koji je razgovarao sa tim zarobljenicima. Znači ti su zarobljenici razgovarali sa njim a to su radili jer je tzv hvo kukao i trazio od UNPROFORA da ispita taj navodni masakar. Ako je tzv hvo smatrao da je UNPROFOR radio za Armiju Bosne i Hercegovine zašto je od njih zahtjevao istragu ? To je isto kao da je ABIH trazila od četnika da ispita masakar u Ahmicima ili Stupnom Dolu, nema nikakve logike kao i večina onoga sto ti tvrdiš.

2) Nisam nikada tvrdio da su bile cjelokupne brigade HV vec da su bili dijelovi koji su bili potrebni da bi se izvodile te operacije. Artiljerija iz Osijeka, pješadijske jedinice iz Varazdina, logistika direktno od HV , oficiri iz HV , čitava ekipa i oprema za EI iz HV, sve ono što je najvaznije ali se i to na kraju pokazalo kao premalo.

3 ) Ja nikada nisam negirao postojanje HVO i njegovu legitimnost , ja negiram pljuvanje na pripadnike HVO kada se tim imenom zovu oni kvislizni koji su rame uz rame sa četnicima pokušali da podijele Bosnu i Hercegovinu. Oni nisu bili hrvatski jer su radili za neprijatelje BiH Hrvata, nisu bili vijeće vec banda i nisu bili odbrana vec agresori koji su napadali ne samo Armiju Bosne i Hercegovine, ne samo Bošnjake vec i BiH Hrvate.
Prije nego sto počnes da troluješ pitanjima kako mogu da budu agresori ako su zivjeli tu sjeti se samo četnika iz Knina. Ako oni četnici iz Knina , koji su zivjeli tu stotinama godina i koji su u Krajini za sebe tvrdili da brane Srbe koji su tu bili večina, mogu da budu agresori na Hrvatsku onda mogu i ovi iz tzv hvo-a koji su to isto radili. Ako oni iz tzv hvo-a ne mogu da budu agresori onda ne mogu da budu ni oni iz Knina pa je prema tome HV agresor u svojoj zemlji na isti način kao sto ti tvrdiš i za Armija Bosne i Hercegovine. Da ne bi počeo nešto o mudzahedinima kao što to sada radiš, u HV je bilo nacista iz čitave Evrope i svijeta pa ako je zbog mudzahedina Armija agresor u Bosni i Hercegovini onda je i HV zbog nacista u Hrvatskoj. Pa bujrum onda na forum.hr pa to onda njima reci jer ne mozes da braniš cetnicku politiku koju je tzv hvo sprovodio u Bosni i Hercegovini a da ne braniš tu istu politiku u Hrvatskoj. Tamo se prodaješ za velikog hrvata i patriotu pa njima reci da je HV bila agresor kao sto tvrdiš da je bila Armija Bosne i Hercegovine.

Kao što sam naveo na početku ako tebi nije mrsko da se provaljuješ ni meni nije da pokazem kolika je plitka ta tvoja demagogija.[/quote]

možeš ti prijatelju njima objašnjavat i predocavat ocigledne dokaze al ti je to đaba.
pa vidiš da niti žele niti mogu da pogledaju istini u oci.
Nele9

#446 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Nele9 »

Fakat ne znam sto se palite.
Quick_nick je izgubio svaku legitimnost (ali i legalnost :lol: ) u ovoj raspravi.
Trazi dokaz, dobije ga, a onda HVO-vski (citaj hinjski) ne komentarisuci dokaze, spomene El-Mudzahid.
A na daleko je poznata HVO-vska ekspertiza glede El-Mudzahida, 7 muslimanske, i ostalih desetke tisuca krvolocnih stranih dragovoljaca. Dodate zlicu Smiljka Sagolja i banovska vecera je spremna.

Muflon je poceo zaista dobru temu...i to je sve. Sve ostalo od njega je provokacija.

Dakle, on-topic...Ima li ko iz Zepca da nam objasni kako ono sapatom pade. To me interesuje.
tabloid

#447 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by tabloid »

argyle wrote:
1774 - ukupan broj onih koji su prosli kroz taj odred, i u to se racunaju i domaci. Stranaca je bilo manje od 50%. za tacan broj moram pregledati listu, ali u drugim dokumentima se spominje nekih 700-800 max.

Prema podacima komande 3.Korpusa Armije BiH(broj 03/1-174 od 03.07.1995)brojno stanje odreda ''El mudzahidin'' je oko 500 boraca,od toga 300 stranaca i 200 Bosnjaka.(Fikret Muslimovic ''Argumenti i sjecanje o ratu'' str. 426)

Price o hiljadama stranih mudzahedina je dio velikosrpske i velikohrvatske propagande.
quick_nick

#448 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by quick_nick »

Nele9 wrote:Fakat ne znam sto se palite.
Quick_nick je izgubio svaku legitimnost (ali i legalnost :lol: ) u ovoj raspravi.
Trazi dokaz, dobije ga, a onda HVO-vski (citaj hinjski) ne komentarisuci dokaze, spomene El-Mudzahid.
A na daleko je poznata HVO-vska ekspertiza glede El-Mudzahida, 7 muslimanske, i ostalih desetke tisuca krvolocnih stranih dragovoljaca. Dodate zlicu Smiljka Sagolja i banovska vecera je spremna.

Muflon je poceo zaista dobru temu...i to je sve. Sve ostalo od njega je provokacija.

Dakle, on-topic...Ima li ko iz Zepca da nam objasni kako ono sapatom pade. To me interesuje.
Bogu hvala pa mi ti ne dajes ni legitimitet ni legalitet :D
Nego sto mi ne odgovori ? ako se HV borila da uzme BiH , za sto su se onda mundzosi borili? onaj jedan je napisao "kavkaske emirate" :D , ajde reci za sto?

KV99 sam dao toliko zeljeni dokaz da je Armija htjela da uzme SB jer imaju dokazi kako Kljuic i Šiber odgovaraju Aliju od ofanzive...

"....KLJUIĆ: Jedini izlaz koji ja vidim, g. Izetbegoviću, je da se s naše
strane obustavi ofanziva, ne rat nego ofanziva do 18. do novih
pregovora"...

"KLJUIĆ: A našoj armiji je stalo do toga. Zato ne idemo u Foču
nego u Vitez. Nismo ni mi djeca.
IZETBEGOVIĆ: Ne daju da dodje tvornica nama. To je igra od
Londona pa na ovamo. Da mi ne dobijemo tvornicu nego da
ostane tamo. Da nikome ne služi. Oko toga je igra. A naš je cilj
da ostane hrvatsko stanovništvo u centralnoj Bosni.
KLJUIĆ: Ja ti moram nešto reci predsjedniče. Ti tvornicu nećeš
dobiti, odnosno ja s tobom. A izgubiću ja narod, a ti češ onda
izgubiti i ovo nas što imaš. Ja onda moram biti gradjanin BiH jer
nemam koga zastupati više. To mi je ostalo još 150 hiljada ljudi
tamo."

... evo i jedna Alijina
"IZETEEGOVIĆ: Ja nisam ništa obećao da ćemo mi obustaviti to,
osim što je kasnije došlo do ovog zahtjeva za božično primirje i
mi smo to prihvatili. Ali može se govoriti jedino o povredi tog
primirja ako s naše strane ima nešto. Inače, nema drugih
obaveza...
kv99

#449 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

sokkia wrote:
možeš ti prijatelju njima objašnjavat i predocavat ocigledne dokaze al ti je to đaba.
pa vidiš da niti žele niti mogu da pogledaju istini u oci.
Kako đaba kada je merak gledati kako se provaljuju. Vidi se poslije par postova da se gube jer nisu navikli da im iko odgovara. Digli su se previse jer po onim njihovim forumima , odakle i dolaze ovdje , su navikli na trolanje o " 80 000 mudzahedina koji su iznenada i podlo napali hrvate " ili " planovima o prodora do Ploca " i niko da se upita odakle ti podaci i kada se postave to je ocigledna izmisljotina koja nema veze sa razumom. Meni i vecini ovdje je cifra od 80 000 vojnika Armije koji napadaju na Vitez ili prodora do Ploca je besmislica ali oni u to potpuno vjeruju jer je to jedino sto mogu da cuju. I zato mi je merak kada se dovuku ovdje i kada se vidi koliko su suplji u svakom pogledu.
kv99

#450 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

quick_nick wrote:
Nele9 wrote:Fakat ne znam sto se palite.

Bogu hvala pa mi ti ne dajes ni legitimitet ni legalitet :D
Nego sto mi ne odgovori ? ako se HV borila da uzme BiH , za sto su se onda mundzosi borili? onaj jedan je napisao "kavkaske emirate" :D , ajde reci za sto?

KV99 sam dao toliko zeljeni dokaz da je Armija htjela da uzme SB jer imaju dokazi kako Kljuic i Šiber odgovaraju Aliju od ofanzive...

"....KLJUIĆ: Jedini izlaz koji ja vidim, g. Izetbegoviću, je da se s naše
strane obustavi ofanziva, ne rat nego ofanziva do 18. do novih
pregovora"...

"KLJUIĆ: A našoj armiji je stalo do toga. Zato ne idemo u Foču
nego u Vitez. Nismo ni mi djeca.
IZETBEGOVIĆ: Ne daju da dodje tvornica nama. To je igra od
Londona pa na ovamo. Da mi ne dobijemo tvornicu nego da
ostane tamo. Da nikome ne služi. Oko toga je igra. A naš je cilj
da ostane hrvatsko stanovništvo u centralnoj Bosni.

KLJUIĆ: Ja ti moram nešto reci predsjedniče. Ti tvornicu nećeš
dobiti, odnosno ja s tobom. A izgubiću ja narod, a ti češ onda
izgubiti i ovo nas što imaš. Ja onda moram biti gradjanin BiH jer
nemam koga zastupati više. To mi je ostalo još 150 hiljada ljudi
tamo."

... evo i jedna Alijina
"IZETEEGOVIĆ: Ja nisam ništa obećao da ćemo mi obustaviti to,
osim što je kasnije došlo do ovog zahtjeva za božično primirje i
mi smo to prihvatili. Ali može se govoriti jedino o povredi tog
primirja ako s naše strane ima nešto. Inače, nema drugih
obaveza...
Pa citavo vrijeme tvrdis kako je Armija htjela ali nije mogla da zauzme a sada dajes podatke koji to opovrgavaju :-) Pogledaj A naš je cilj da ostane hrvatsko stanovništvo u centralnoj Bosni i to je upravo ono sto sam te pitao: koji je bio vojni ili politicki cilj da se tzv hvo skroz porazi u Srednjoj Bosni tj da se skroz protjeraju sa tog podrucja ? Sta ce sa Vitezitom ako protjeraju tzv hvo i BIH Hrvate sa njima ? Sta poslije toga ? Pitao sam te doslovno to pitanje na ovom forumu i nisi mi odgovorio a sada dajes tekst koji potrduje ovo sto sam ti govorio, nema vojnog ili politickog razloga da se zauzima Vitez ili Vitezit ako bi to znacilo protjerivanje ili unistenje stanovnika jer apsolutni poraz tzv hvo bi imao taj rezultat . Nije bilo razloga jer i sam ti predsjednik Izetbegovic govori da nije cilj da se protjeraju .
Post Reply