Raskidi dugih veza...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#426 Re: Raskidi dugih veza...

Post by plain vanilla »

MedenoSrce wrote:
plain vanilla wrote:
tri put rezi, jednom sijeci :lol:

sto ne izmjeri bar jednom :evil: prije tog rezanja da znamo vrijedi li cemu, ne valja na nevidjeno
vidis kakvi su moji lapsusi :oops:
hoce ruka pravo :mrgreen:
VeriBizi wrote:
anthraxQ wrote:Ovo sam cekao. Da. Istina. Nemam duplo, ali nije ni daleko od toga. Zao mi je sto sam jednu iskrenost bacio... Iskren odnos koji se ne nlazi lako. I nema nazad. I da, taj trnutak padanja u ocima...
Opet si mjerna jedinica za sebičnost. Žao ti je što ćeš TI izgubiti nekoga ko je iskren. Žao ti je što ona O TEBI neće imati lijepo mišljenje. A šta je sa njom? Ne moraš je voljeti, ali kako nemaš empatije prema drugom ljudskom biću koje ni sa čim nije zaslužilo da je poniziš, iznevjeriš, povrijediš i izdaš na tako ogavan način?
ovo mi je inace stvarno :-) ....radis po svom, ugadjas sebi, znas da ces je povrijediti, ali bi eto bilo pozeljno da ona ima lijepo misljenje o tebi, vjerovatno i drugaricama da te nahvali kad te spomenu

ego je bas cudo
fatamorgana

#427 Re: Raskidi dugih veza...

Post by fatamorgana »

plain vanilla wrote: ego je bas cudo
ma šta čudo .... fenomen, :lol:
duplanula

#428 Re: Raskidi dugih veza...

Post by duplanula »

anthraxQ wrote:Pa kako to vide druge osobe. Koje me ne poznaju. Zanima me. A i ako ima iskustvo nekoga u slicnoj situacini pa da napise sta. Jer ovo jemislim lose-los situacija.

Druze moj, ako sam dobro shvatio:

Imas pored sebe nekoga tko je susta suprotnost os svega sto si prije imao (ne znam te pa ovo je mozda i pucanj u prazno). Ali doticna djevojka je kulturna, fina, pazi te kao malo vode na dlanu, brine se o tebi, njezna. Vjerovatno te zivka za bilo koji njen problem (koji ma koliko bio trivijalan ili sitan, zeli ga podijeliti sa tobom, ne zato sto ga ne moze sama rijesiti vec sto zeli da cuje tvoje misljenje.) Vjerujem da se i zaljubila i da te voli, daje ti 200% od sebe i sve ti po volji. A ti, usao u vezu nesredjen, jer si negdje spomenuo neku unutrasnju prazninu (ne mogu sada da iskopam post). Znaci ona ti je bila neka zamjena ili za nekoga ili za tvoju dosadu. I garantujem da nisi kontao da ce ti se ovako uvuci pod kozu i biti ovakav "covjek" (ja bih rekao zena u pravom smislu rijeci).

Ali, posto nisi sredjen niti u glavi niti u mislima, koristis njenu dobrotu, koristis nju radi svojih prohtijeva i prosipas nju neke svoje hirove. Iako ste u dva razlicita grada/drzave opet vuces je za nos.

Da se razumijemo, necu ti sada dijeliti ne toliko ugodne "komplimente" ali reci cu ti jedno. Ti si vec napravio toliki nered da nisi ni sam svjestan. Sta god da joj kazes (a savjetujem ti da joj kazes istinu, cijeli ili upakovanu sam odluci), povrijediti ces je ne mozes ljudski pojmiti. Tvoja reakcija ce ostaviti toliko dubok trag, da ces joj ostaviti oziljak koji ce veoma tesko zarasti. Ne znam tu curu, niti njene osobine, ali ako je iz napisanog suditi, misllim da sam pogodio neke stvari. Htio ti to ili ne, ti si njen centar svijeta, njen oslonac, i garantujem ti, da se sve vrti u njenom "svijetu" oko tebe. I sada ti, njen heroj, je toliko vrijedjas i ponizavas, i ono najgore od svega IZDAO si njeno povjerenje. Zabio si joj noz u ledja, svjesno i to još polako. Uzeo si joj tlo pod nogama i jos je ponizio pored svega.

Mogu ja ovako jos da nastavim ali mislim da si shvatio poentu. Steta je vec odavno napravljena, budi musko pa nemoj praviti jos vecu stetu... Zelim ti puno pameti da uradis pravu stvar!!!
CaneBos

#429 Re: Raskidi dugih veza...

Post by CaneBos »

anthraxQ wrote:Da. Da je volim ne bih to radio. Istina je da smo svi mi nastali prije iz nagona nego ljubavi.
Pa ti najbolje valjda znas. Mada neovisno o tome sto kazes, fizicka razdvojenost pogotovo dugotrajna je preduslov za fizicku prevaru. Po meni postoje fizicke i emotivne prevare i ove druge su daleko gore i pogubnije i neoprostive, bar za mene.

Kad se radi o fizickoj prevari, a cini mi se da je to kod tebe slucaj, ne citam od pocetka pa mozda i grijesim :), ona je rezultat vise faktora, ali summo summare svega je da ce bez obzira na zivotne okolnosti u kojima se nadje samo zena ili muskarac sa jakom duhovnom i moralnom snagom oduprijeti cinu prevare bilo fizickom bilo emotivnom. Tu se vise radi o samoj toj zeni ili muskarcu nego o njihovom partneru i o tome koliko ga vole i koliko su zaljubljeni u njega. Naravno, igra tu i ljubav ulogu potpomaze to odupiranje prevari, medjutim, ljubav kao ljubav, varljiva, nestalna, promjenjiva emocija nije odlucujuci faktor.

To je moje skromno zivotno misljenje :D
JOHNNYJUVE

#430 Re: Raskidi dugih veza...

Post by JOHNNYJUVE »

drug da ti ja kažem, ti ne poštuješ sebe, pa onda ni ostale
nije li ti ni malo tesko, pusti to sto je ne volis, kad si sa drugom a njoj napises da spavas ili da si na poslu?
jel ti normalno to?

ja ne kažem da sam puno pametniji , možda čak sam i gluplji od tebe, al ja bi sebi ruku odsjekao kad bi djevojku prevario... znaš zašto? zato sto sam PRIJE nego sam ja to uradio, osjetio kakav je to udarac i bol... jbg, zavolis nekoga, stvoris sliku sebi idealne osobe, a onda u sekundi ti se sve sruši... tad sam se zakleo da nikad to ne bih mogao uraditi djevojci a isto sam rekao da je za mene debil i iskvarena konjina svako ko to uradi... poniženje je veliko, a s druge strane ponižavaš i sebe vjeruj mi, jer čim ne smiješ da joj kažeš znači da ti je teško to reći a to znači da si svjestan kakav si čovjek...

nego ti lijepo pusti tu curu na miru i okani je se, ta sto ima tebe i momka(kako sam dobro shvatio) je idealna za tebe ;) ljuštite se gdje god stignete i skim stignete i volite se... a u biti kad je zavolis pa kad samo pomislis da prica na telefon s drugim srce će te presjeći :) e dao Bog pa se tada sjetiš ove djevojke koja i sad vjerovatno sjedi kući i misli kako si ok lik, oa ćeš sebi sam lupiti koji šamar...
""""Ne mogu da raskidam jer mibi mi bilo najteze povrijediti tako iskrenu i dobru osobu, razgovore i ocekivanja.""""" TI SI NJU VEĆ POVRIJEDIO SAMO ŠTO JOJ NISI REKAO, AMORAT ĆEŠ KAD TAD ... JARANE, TO IZJEDA IZNUTRA AKO IMAŠ NEŠTO TAMO ;)
vjeruj, u životu sve se vrati, nekad i gore nego sto si uradio...
Last edited by JOHNNYJUVE on 18/10/2012 13:07, edited 1 time in total.
Aleluja

#431 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Aleluja »

anthraxQ je napisao/la:
vise od 4 godine veze, volim je i varam je. I to ne samo s jednom. Osjecaj tako glup i prazan. Ne mogu da raskidam jer mibi mi bilo najteze povrijediti tako iskrenu i dobru osobu, razgovore i ocekivanja. Nismo u istoj drzavi..
...ma da glupo ti je da se naprežeš ...gdje ćeš to pobogu si dozvoliti'?! :D

...lažeš ti samog sebe, a i te djeve će kad tad saznati istinu...samo ti daj si oduška! :mrgreen:

...svako svoju karmu nosi! 8-)
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#432 Re: Raskidi dugih veza...

Post by anthraxQ »

Razumijem odlicno sve sto mi je napisano. Proboem je sto se meni ta druga, iz pocetne zajebancije, stvarno svidjela i sada vrlo malo emocija imam za svoju djevojku. Ta druga ima momka i ne bi to da mijenja, tako da je bitter odnos u kojem cu ja da izgubim obje. Neko je spomenuo izmicanje tla pod nogama, i upravo je lijepo to opisao, tesko bi mi bilo to uraditi, reci, jer jer veoma vezana za mene i ne znam zaista kako bi to primila. Godisnjica nam je bila u septembru, i mozete zamisliti kako je to kod mene proslo. Sto kaze balasevic, parade i kica... Glupa gluma.
JOHNNYJUVE

#433 Re: Raskidi dugih veza...

Post by JOHNNYJUVE »

anthraxQ wrote:Razumijem odlicno sve sto mi je napisano. Proboem je sto se meni ta druga, iz pocetne zajebancije, stvarno svidjela i sada vrlo malo emocija imam za svoju djevojku. Ta druga ima momka i ne bi to da mijenja, tako da je bitter odnos u kojem cu ja da izgubim obje. Neko je spomenuo izmicanje tla pod nogama, i upravo je lijepo to opisao, tesko bi mi bilo to uraditi, reci, jer jer veoma vezana za mene i ne znam zaista kako bi to primila. Godisnjica nam je bila u septembru, i mozete zamisliti kako je to kod mene proslo. Sto kaze balasevic, parade i kica... Glupa gluma.
e ja tebe bas ne kontam jarane... pa znas da je moraš ostaviti...koji klinac je zavlačiš...budi čovjek pa joj bar daj šansu da nađe nekoga drugog...nije valjda da je misliš držati tako dok ne dođe vrijeme za nesto vise i onda joj to reći? svaki dan ti je sve gore... presjeci, reci da ne može više, objasni joj lijepo, ako nastavi te zvati i td. blokiraj je na fb,msn, ignoriši telefon...jbg to radiš za njeno dobro a da nije svjesna... druge ti nema...
meni tebe da ti budem iskren nije žao ni malo, a eto gore sam ti rekao da će tis e vratiti sve ... kad tad... jbg

Sta sam uradio
kakva tuzna humoreska
gradio, ispod gradova od peska
dubok bezdan, bez dna
Aleluja

#434 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Aleluja »

anthraxQ wrote:Razumijem odlicno sve sto mi je napisano. Proboem je sto se meni ta druga, iz pocetne zajebancije, stvarno svidjela i sada vrlo malo emocija imam za svoju djevojku. Ta druga ima momka i ne bi to da mijenja, tako da je bitter odnos u kojem cu ja da izgubim obje. Neko je spomenuo izmicanje tla pod nogama, i upravo je lijepo to opisao, tesko bi mi bilo to uraditi, reci, jer jer veoma vezana za mene i ne znam zaista kako bi to primila. Godisnjica nam je bila u septembru, i mozete zamisliti kako je to kod mene proslo. Sto kaze balasevic, parade i kica... Glupa gluma.

...da se razumijemo, možeš ti sjediti i na čitavoj garnituri dvosjeda, trosjeda ali doći će period kada ćeš guzom tupiti o pod, a već jeste...

...u najgoroj poziciji si ti jer svaki novi dan u tvojoj dotičnoj vezi je samo odlaganje neizbježnog-kraja!
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#435 Re: Raskidi dugih veza...

Post by anthraxQ »

Tebi bi nekako savjetovao da ne mijesas previse emocije u ovo, mislim kao temu, ne svoje naravno. Nisu ljudi skupa iz neke ljubavi, malo je takvih slucajeva, vecina stvari se desava iz odgovarajuce i/ili povoljne situacine. Covjek ima potrebu da se veze za nekoga, i vezat ce se bila ljubav ili ne. Cak povrh svega, nije mi cilj ovdje ispasti covjek, niti mogu, izgleda. Postoji samo zal za povrijedjivanjem nekoga ko to nije zasluzio, mada je veza kao veza u !urcu vec neko vrijeme. Nadam se da se necete naci u ovoj poziciji...ali da je slatko, slatko je. :-D a
JOHNNYJUVE

#436 Re: Raskidi dugih veza...

Post by JOHNNYJUVE »

anthraxQ wrote:Tebi bi nekako savjetovao da ne mijesas previse emocije u ovo, mislim kao temu, ne svoje naravno. Nisu ljudi skupa iz neke ljubavi, malo je takvih slucajeva, vecina stvari se desava iz odgovarajuce i/ili povoljne situacine. Covjek ima potrebu da se veze za nekoga, i vezat ce se bila ljubav ili ne. Cak povrh svega, nije mi cilj ovdje ispasti covjek, niti mogu, izgleda. Postoji samo zal za povrijedjivanjem nekoga ko to nije zasluzio, mada je veza kao veza u !urcu vec neko vrijeme. Nadam se da se necete naci u ovoj poziciji...ali da je slatko, slatko je. :-D a
:lol: :lol: JA IMAM osjećaj da ti bi najviše volio čitav život da ti je ovako kao sad :D molo gore ubodeš. . . malo ovdje i tako :D

ps. sad tek vidjeh ti ovo "sretan sam što osjećam da nisam kao drugi......" 8-) sad si mi malo bolji onako :mrgreen: :mrgreen:
anthraxQ

#437 Re: Raskidi dugih veza...

Post by anthraxQ »

A da znate kao sto ne znate koliko je to sve izmjesano i ugodnokomplicirano, ali ne smijem svasta pisati ovdje iz svojih razloga. Nego, pisem da dadnem sebi oduska malo a i eto da se ima sta citati pa mozda neko sta korisno izvuce. Ja svakako idem utabanim putem, nista novo i spektakularno. :-D
MedenoSrce

#438 Re: Raskidi dugih veza...

Post by MedenoSrce »

Sto ne mogu ovih Koeljo motivacijskih :-)
duplanula

#439 Re: Raskidi dugih veza...

Post by duplanula »

MedenoSrce wrote:Sto ne mogu ovih Koeljo motivacijskih :-)

U tvom vrtu raste dud, voli te tvoj Teufik?

Jel ti ova bolja? :run: :run:
MedenoSrce

#440 Re: Raskidi dugih veza...

Post by MedenoSrce »

Ja sto ti kapiras to je cudo jedno ... kako nadje povezanost izmedju haiku naive i motivacijskih citata :zoka:
Niqhtmare

#441 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Niqhtmare »

Dioda wrote: Sta je pravi nacin? Vjencanje?
Pa ne ide to valjda bas tako :lol: Eto, ja sam se odlucila vezati, odoh se sada udati :lol: Valjda ljudi odluce da se vezu na taj nacin kada osjete da imaju pravu osobu uz sebe :?

Sto se tice tih dugih veza, ja sam vazda govorila - sjooooooo debila, 'ta ce se godinama vodati :-) Sve dok sama ne zaglavih skoro sest godina.
Iz ove perspektive - ne kajem se nimalo, bilo je dobro, kad nije vise bilo, onda je puk'o kvar. Naucila sam sta hocu, i sto je najbitnije - sta necu.
Ljudi ulete u neku vezu, zanimljivo je, zabavno, pa se tako izvuce godina.
Onda ide druga godina...
U trecoj se ljudi opuste, pa laganini pocinju svadje oko gluposti :lol:
U cetvrtoj pokusavas popravljati situaciju i kontas da je samo naletio period neslaganja :D
U petoj te nervira sve ono sto bi te nerviralo i u braku - glupave sitnice koje i cine zivot, samo im ne pridajemo vaznost do jednog trenutka :D
I onda skontas da slabo kontas :D I onda ti padne na pamet ono - kad neko okreci fasadu, prekrije bojom grafite. A ujutro osvane natpis na friskoj boji - djaba si krecio :lol: Tako skontas da si djaba vadio vezu :mrgreen:

P.S. kod nekih ovaj proces ide brze :lol:

A sto se tice toga ko procentualno vise ostavlja :D Mislim da nema veze sa spolom, ostavlja uvijek onaj ko je nezadovoljan. Samo ljudi imaju obicaj da zmire pred problemom, i ne vide, pa se onda desi sok kad neko nekog ostavi :)
Govoris mi iz duse :( Slazem se s tobom u potpunosti. Upravo to se i meni desilo. Prva i druga godina sve sjajno i bajno, med i mlijeko, a eto dodje i treca i u njoj je pocelo prepiranje i svadja oko gluposti i onda sam ja pokusao izvuci i spasiti vezu ali jednostavno osjetis da te osoba s kojom si htio podjeliti ostatak svog zivota vise ne voli jer je skontala da zeli nesto drugo (mislim da su u ovom slucaju u pitanju njezine godine - 22) nije se iz živila dovoljno, ja prerano dosao u njezin zivot i eto to je to. Nakon 3 godine 1 mjesec i 1 dan sve je gotovo. Najgore je to sto sam znao sta se sprema ali nisam htio u to da vjerujem. Ljubav je cudna stvar pogotovo kada mislis -eh to je ta osoba. Zato i mislim da iz takve veze proizilaze ove krace veze i onda se uzmu bas da ne bi doslo do ovih situacija... Volim je jos ali svemu dodje kraj.... :(
anthraxQ

#442 Re: Raskidi dugih veza...

Post by anthraxQ »

Niqtmare,

To je kad covjek polaze previse nade i ulaze u drugu osobu previse. Ulazes samo u sebe jer samo sebe sam neces izdati. Prodju 3 godine, ti sjeban, a ona garant vec nekoga u planu ima. Rijetko neko ide s jedne stolice na pod, uvijek ide na drugu. Samo cekaj, i pokazat ce ti se. Nista nije vjecno... Nije mi drago da citam kako ti je lose zbog toga, alismisao sebi si ti, ne druga osiba, ne ljubav. Ne ocekuj puno... Nikad. Prvo tijelo pa onda emocije. :-D
LightRain

#443 Re: Raskidi dugih veza...

Post by LightRain »

anthraxQ wrote:Niqtmare,

To je kad covjek polaze previse nade i ulaze u drugu osobu previse. Ulazes samo u sebe jer samo sebe sam neces izdati. Prodju 3 godine, ti sjeban, a ona garant vec nekoga u planu ima. Rijetko neko ide s jedne stolice na pod, uvijek ide na drugu. Samo cekaj, i pokazat ce ti se. Nista nije vjecno... Nije mi drago da citam kako ti je lose zbog toga, alismisao sebi si ti, ne druga osiba, ne ljubav. Ne ocekuj puno... Nikad. Prvo tijelo pa onda emocije. :-D
Image

Jedino sa čim bi se složila u ovom tvom je "Ne ocekuj puno..." Sve ostalo je ...well...slika.
Mislim da si izabrao krivi put :D
anthraxQ

#444 Re: Raskidi dugih veza...

Post by anthraxQ »

LightRain wrote:

Image

Jedino sa čim bi se složila u ovom tvom je "Ne ocekuj puno..." Sve ostalo je ...well...slika.
Mislim da si izabrao krivi put :D
Moja licna zelja je da je sve lijepo i savrseno i da su ljudi bas prave ljudine. Ali nisu. Ovo sve ti pisem iz iskustva...
duplanula

#445 Re: Raskidi dugih veza...

Post by duplanula »

Znaci, govoris covjeku da bude sebican samo sebe da gleda, da bude na ego tripu? Tacnije da bude kao svoja bivsa djevojka, ako ne i gori?
Ray

#446 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Ray »

duplanula wrote: Znaci, govoris covjeku da bude sebican samo sebe da gleda, da bude na ego tripu? Tacnije da bude kao svoja bivsa djevojka, ako ne i gori?
Slazem se s tobom,to sam i ja zakljucio iz anthraxQ-ovog posta,ali ima jedna kvaka,gdje ces se sloziti sa mnom - kada bi ga poslusao,izvukao bi se bar na kratko iz ovog stanja da ulaze tek tako toliko nade...Slazem se da ne treba ulagati puno nade,ali svejedno - niko nema tipku da ugasi emocije/zelje...To nas valjda i cini ljudima :mrgreen:
caco372

#447 Re: Raskidi dugih veza...

Post by caco372 »

pa ako ne ulažeš u vezu draga osoba skonta nije ti stalo ni do nje ni do veze,pa onda dođeš skoro na isto.
ne valja ni kad ulažeš ni kad ne ulažeš.naći balans između to dvoje je kvaka.
i još nešto žene su enigma koju neće niko riješiti kao u onom vicu gdje je i sam Bog na kraju pito sa koliko traka hoćeš most do havaja 2 ili 4,da ne bi odgovorio na pitanje o ženi jer nije znao odgovor.
Vodafone

#448 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Vodafone »

Evo ukratko ću vam opisati moju proteklu trogodišnju vezu, pa bih vas zamolio da date svoje mišljenje...
Ja sam krajišnik koji je 2003 otišao da studira u Sarajevo , nakon tri godine sam upoznao jednu sarajku sa kojom sam krenuo u vezu, zaljubili smo se ubrzo pa zavoljeli. Nakon prelijepe dvije godine saznao sam da se dvoumila oko bivšeg momka da li da prekine sa mnom i da proba sa njim, pa ako ne uspije tu onda će se opet "vratiti" meni i nastaviti sa mnom. Medjutim nije mogla to da uradi jer je previše mene voljela i tako to se desi još jednom i opet isto. U medjuvremenu ja sam radio na fakultetu na kojem sam studirao i trudio se da dobijem stalni ugovor koji ce mi omoguciti ostanak u Sarajevu, nazalost to se nije dogodilo. Sticanjem okolnosti i same situacije u Sarajevu oko veze naše i posla do kojeg je jako teško doći ja sam nekako izgubio volju da ostanem i borim se u Sarajevu pa sam ove godine u februaru vratio se u krajinu. Kazu potrebno je vrijeme i osoba da se izgradi i stekne povjerenje, a sekunde to povjerenje razbiju. Ja je u protekle godine nikad nisam prevario niti sam pomislio da budem sa nekom djevojkom. Pokušala je od mene napraviti sebi osobu da njoj odgovaram tipa da promjenim svoj naglasak, izgovor nekih riječi (probajte vi primjer crnogorca ili sandzakliju natjerati da promjeni te stvari) nemoguce. Pokusao sam da ostanem onakav kakvog su me svi zavoljeli i poznavali i tako je i ostalo. Ne bitno, uglavnom ona je meni dolazila preko ljeta dva puta u krajinu da me vidi a i ja njoj u Sarajevo. Da, voljela me je u to ne sumnjam ali nije mogla da pristane na tu opciju da se uzmemo i zivimo u krajini gdje sam joj bio obezbjedio posao u veoma jakoj banci. Nije htjela da napusti Sarajevo, posao i svoje roditelje, i tako mjeseci su prolazili a mi smo se i dalje čuli preko telefona. Pošto je jako volim odlučio sam ja prelomiti sve to i vratiti se u Sarajevo i kad sam joj javio rekla je ne, ne želi više. Eto to je to...ne znam šta da vam jos opišem.
Great Cornholio

#449 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Great Cornholio »

Vodafone wrote:Evo ukratko ću vam opisati moju proteklu trogodišnju vezu, pa bih vas zamolio da date svoje mišljenje...
Ja sam krajišnik koji je 2003 otišao da studira u Sarajevo , nakon tri godine sam upoznao jednu sarajku sa kojom sam krenuo u vezu, zaljubili smo se ubrzo pa zavoljeli. Nakon prelijepe dvije godine saznao sam da se dvoumila oko bivšeg momka da li da prekine sa mnom i da proba sa njim, pa ako ne uspije tu onda će se opet "vratiti" meni i nastaviti sa mnom. Medjutim nije mogla to da uradi jer je previše mene voljela i tako to se desi još jednom i opet isto. U medjuvremenu ja sam radio na fakultetu na kojem sam studirao i trudio se da dobijem stalni ugovor koji ce mi omoguciti ostanak u Sarajevu, nazalost to se nije dogodilo. Sticanjem okolnosti i same situacije u Sarajevu oko veze naše i posla do kojeg je jako teško doći ja sam nekako izgubio volju da ostanem i borim se u Sarajevu pa sam ove godine u februaru vratio se u krajinu. Kazu potrebno je vrijeme i osoba da se izgradi i stekne povjerenje, a sekunde to povjerenje razbiju. Ja je u protekle godine nikad nisam prevario niti sam pomislio da budem sa nekom djevojkom. Pokušala je od mene napraviti sebi osobu da njoj odgovaram tipa da promjenim svoj naglasak, izgovor nekih riječi (probajte vi primjer crnogorca ili sandzakliju natjerati da promjeni te stvari) nemoguce. Pokusao sam da ostanem onakav kakvog su me svi zavoljeli i poznavali i tako je i ostalo. Ne bitno, uglavnom ona je meni dolazila preko ljeta dva puta u krajinu da me vidi a i ja njoj u Sarajevo. Da, voljela me je u to ne sumnjam ali nije mogla da pristane na tu opciju da se uzmemo i zivimo u krajini gdje sam joj bio obezbjedio posao u veoma jakoj banci. Nije htjela da napusti Sarajevo, posao i svoje roditelje, i tako mjeseci su prolazili a mi smo se i dalje čuli preko telefona. Pošto je jako volim odlučio sam ja prelomiti sve to i vratiti se u Sarajevo i kad sam joj javio rekla je ne, ne želi više. Eto to je to...ne znam šta da vam jos opišem.
Činjenica je da su ljudi sebična bića, sve što radimo radimo radi sebe, kad nekog volimo mi u stvari volimo sebe. Svi smo mi takvi, i tvoja djevojka i ti , i svi ostali. Kad je ona uz tebe ti se osjećaš zaljubljeno, srećno, imaš životne energije "na izvoz", ništa ti nije teško, sve bi uradio da bi bio s njom - znači ponašaš se kao normalan zaljubljeni čovjek, i nema potrebe da se mijenjaš.

Tvoja djevojka izgleda nije dovoljno zaljubljena u tebe, jer da jeste i ona bi pokazivala "simptome" identične tvojima, a ne pokazuje ih.

Šta god tebi ko rekao, bilo koji savjet da ti da, ti ćeš opet uraditi onako kako ti misliš da treba, kako osjećaš da treba, i uradi tako.Takvi smo mi svi, to je normalno. Bori se za ljubav dok imaš želju da se boriš.
U svakom slučaju, srećno i neka ti i Bog pomogne da ostvariš svoje želje, ako misli da bi ti ostvarenje trenutnih želja donijelo istinsku sreću :)
Ray

#450 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Ray »

Great Cornholio wrote:srećno i neka ti i Bog pomogne da ostvariš svoje želje, ako misli da bi ti ostvarenje trenutnih želja donijelo istinsku sreću :)
:thumbup:
Post Reply