Stadion reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mekaba
#426 Re: Stadion reprezentacije BiH
http://youtu.be/8OUevmsq2NU Rumunija Bukurest. Drzava sa masom ne zaposlenih,jad i chemer al se ipak ima kad je prezentacija zemlje u pitanju.Respekt za rumune.
-
mekaba
#427 Re: Stadion reprezentacije BiH
http://youtu.be/P0DRFKAze7o Cluj Arena Rumunija. Kako oni saletishe pare za ovakve stadione 
-
Baudelaire
#428 Re: Stadion reprezentacije BiH
Rumunija ima 22 miliona stanovnika, nešto kao ex-Yuga.
-
mikogoago
#429 Re: Stadion reprezentacije BiH
Po meni probati srediti Kosevo,s tim da se preuredi dio gdje je atletska staza,to jeste pokrije montaznim konstrukcijama i poveca kapacitet stadiona,koje se po potrebi ako kad bude atletsog mitinga daju ukloniti.Dalje natkriti i dodati te naslonjace,srediti popratne objekte.To sigurno ne bi preslo vise od 1 mil.€.U slucaju plasmanana EP bilo bi para i za to.Na tom stadionu toliko ima ne iskoristenog prostora sto bi se opet marketingom i prodavanjem prostora moglo namaknuti jedan dio sredstava.ako je sve to preskupo onda se okrenuti Grbavici i uloziti tamo,ali da dobijemo stadion kako bog zapovjeda.Moze i BP,ali da se dograde i natkriju tribinei sredi teren.Ima i stadion u Tuzli u kakvom je stanju ne znam,ali i tu opciju isto razmotriti.
-
mekaba
#430 Re: Stadion reprezentacije BiH
http://youtu.be/C5fxDRXV54U Koliko Albanija ima stanovnika???? Evo i oni nesto rade po tom pitanju. Nama je sve ovo skupo al jbm mu misha za se nemoze Bilino prosiriti ili Kosevo pokriti. Nismo valjda hopa u Evropi.
-
sumirprimus
#431 Re: Stadion reprezentacije BiH
pokriva se eto tusanj vec dvije godine pa ni marke ni od koga...mekaba wrote:http://youtu.be/C5fxDRXV54U Koliko Albanija ima stanovnika???? Evo i oni nesto rade po tom pitanju. Nama je sve ovo skupo al jbm mu misha za se nemoze Bilino prosiriti ili Kosevo pokriti. Nismo valjda hopa u Evropi.
mislim na drzavu,pederaciju,kanton,uefu fifu,nsfbih, ac palac,bilo ko...
- drTooth
#432 Re: Stadion reprezentacije BiH
Prijatelju, molim te, a i ostale slicnog stava, da popuste s tom pričom da smo na granici siromaštva, da nemamo hljeba da jedemo i sl. Poznato je kako smo mi narod koji bi se samo na nesto zalio i trazio sadaku od nekoga !bahonnen wrote:hmm... možda zvuči kao da sam rekao da treba tražiti... ne, nego ako misle da treba bolje neka prave.
Ljudi, kriza tek slijedi, a neki bi pravili stadione...
A što se Evrope tiče, ona dijeli pare, ako smatra projekat integracioni.
U svakom slučaju samo sam htio da nekome dam ideju, umjesto da govori: treba država.
Država ne treba niti može. I da može ne bi bilo pošteno sa ovakvim stanjem u privredi.
Ne možeš trpati stadione u isti koš fabrikama i školama.
Stadioni su arene modernog doba, dakle služe za zabavu.
Mjesto za unapređenje sporta su ona mjesta poput onog kampa u Zenici.
Najbolje pokazetlej stanja su protesti na koje izadje 100 ljudi... dalje ne treab komentarisati !
Sto se para tiče, ima para, bilo bi ih još više da nam je normalna vlast (skoro smo ostali bez 100 miliona od Eu, jer nismo formirali vlast), al se i ovako može naći !
Dalje, pričate o nekoj isplativosti, koristenju bla, bla... Okolne zemlje, posebno ove juzno, nemaju nista bolju privredu, bolje lige i generalno sport od nas, pa ljudi grade ! Ali oni imaju bolju volju i zdraviji razum od nas, to je glavna kvaka !
-
Baudelaire
#433 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ama Albanija ima autoput, napravljen prije haman deset godina. Između ostalog i u tom je kvaka. Kako će se dogovoriti država oko izgradnje stadiona, kad se ne mogu dogovoriti oko izgradnje autoputa, a svi će od njeg koristi imati?
- neo7
#434 Re: Stadion reprezentacije BiH
Sad kad se plasiramo na Euro i dobijemo 10 miliona na racun sudjelovanja, bujrum uloziti u rekonstrukciju stadiona. Ako se i kanton ukljuci nesto se moze korisno uraditi 
- drTooth
#435 Re: Stadion reprezentacije BiH
Kada je autoput u pitanju, nemaju se sta oni ti dogovarati, zna se kuda prolazi isti i svako ima da napravi svoj dio... druga je stvar sto kolektivno siv hapaju !Baudelaire wrote:Ama Albanija ima autoput, napravljen prije haman deset godina. Između ostalog i u tom je kvaka. Kako će se dogovoriti država oko izgradnje stadiona, kad se ne mogu dogovoriti oko izgradnje autoputa, a svi će od njeg koristi imati?
A sto se tiče gradnje stadiona, jedino pitanje diskusije bi bilo mjesto gradnje, meni licno je svejedno gdje ce biti !
- fole13
#436 Re: Stadion reprezentacije BiH
mekaba wrote:http://youtu.be/C5fxDRXV54U Koliko Albanija ima stanovnika???? Evo i oni nesto rade po tom pitanju. Nama je sve ovo skupo al jbm mu misha za se nemoze Bilino prosiriti ili Kosevo pokriti. Nismo valjda hopa u Evropi.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#437 Re: Stadion reprezentacije BiH
mikogoago wrote:s tim da se preuredi dio gdje je atletska staza,to jeste pokrije montaznim konstrukcijama i poveca kapacitet stadiona,koje se po potrebi ako kad bude atletsog mitinga daju ukloniti..
Kako mislis postaviti montazne konstrukcije na atlesku stazu. Pa zar ne mislis da postavkom svega toga nebi se vidio teren kako treba sa vec postojecih tribina?? Ili sta si mislio uopste???
A ako cemo posteno (nije navijacki) jedino je Kosevo drzavni stadion,olimpijski je stadion i na njemu moze intervenisati drzava,kanton,federacija bez ikakvih upita,dozvola i slicno jer je stadion u njihovom vlasnistvu.
Sto se tice zapadne tribine,ona sama ima oko 18 000 sjedecih mjesta,sto je vise od bilo kojeg stadiona u BiH. Znaci jedna tribina veca od pojedinacno svakog stadiona u drzavi. Ovo kazem samo da docaram koliki je to stadion zapravo ,narocito za onu raju koja nisu bili na Kosevu ,ili nisu bili odavno pa su zaboravili.
Par puta sam bio na nekim koncertima i utakmicama reprezentaciej na toj zapadnoj tribini,sa ljudima koji nisu tako cesto na stadionu,neki su i stranci,i uvijek je bila reakcija "..wauuu kolika tribina,na TV u se to i ne primjeti da je toliko.."...i fakat je to istina.
Sto se tice tih stolicana toj tribini,zadnje sto ima informacija receno je da ce se problem rijesiti tako sto ce biti postavljeni nasloni na sve stolice na zapadnoj tribini,jer konstrukcija stolica ej takva da su stolice postavljene na zeljezne cijevi,a ne direktno na beton tako da ce se moci namontirati samo naslonjaci na sve to.
Tender je raspisan za odprilike 1/3 stolica,jer toliko se vec ima para na racunu za rjesavanje tog problema,neka firma je dobila taj tender ali je uslijedila zalba od konkurentne firme ..i onda je sve to uslo u jesen,evo sada zima...kao sto to uvijek ide kod nas...i tako da ce se zavrsetak tog tendera i rada barem na toj 1/3 stolica vjerovatno poceti na proljece..
Sto se tice eventualnog krova,pa krov je i bio planiran prilikom rekonstrukcije '84. za olimpijadu,ali se kasnilo sa radovima (opet nasa posla) pa se nije upustalo u nastavak radova na krovu jer nisu bili sigurni da ce stici sve to zavrsiti do otvaranja Olimpijskih igara .
Ekipa arhitekata koji su radili na Kosevu,je u dobrom dijelu ekipa koja je radila i Poljud. I oni su uplanirali da naprave slicnu stvar na Kosevu kao i na Poljudu,znaci u planu je bilo natkriti zapdnu i istocnu tribinu..sjever i jug nebi se ni natkrivalo.
Nacrti,planovi,proracuni ,prostor za stubove nosace i sve ostalo..sve je uplanirano za to natkrivanje zapada i istoka..ali eto nikada nije finisirano. Poslije olimpijade vise niko nije ni potezao to pitanje.
Znaci,Kosevo bi se moglo uz neka optimalna ulaganja urediti da bude poput Poljuda (manje vise) i milim da bi trebalo u tom smijeru da se ardi rekonstrukcija stadiona.
Last edited by -LIBERO- on 13/11/2011 20:39, edited 1 time in total.
-
Sa_u_srcu
#438 Re: Stadion reprezentacije BiH
Kosevo treba ukopati 2o metara i napraviti donji prsten i sve natkriti i imali bi beton stadion...za sva vremena
-
bahonnen
#439 Re: Stadion reprezentacije BiH
OK... ne da ću vas popustiti, nego ostaviti da dalje maštate.drTooth wrote:Prijatelju, molim te, a i ostale slicnog stava, da popuste s tom pričom da smo na granici siromaštva, da nemamo hljeba da jedemo i sl. Poznato je kako smo mi narod koji bi se samo na nesto zalio i trazio sadaku od nekoga !bahonnen wrote:hmm... možda zvuči kao da sam rekao da treba tražiti... ne, nego ako misle da treba bolje neka prave.
U svakom slučaju samo sam htio da nekome dam ideju, umjesto da govori: treba država.
Država ne treba niti može. I da može ne bi bilo pošteno sa ovakvim stanjem u privredi.
Najbolje pokazetlej stanja su protesti na koje izadje 100 ljudi... dalje ne treab komentarisati !
Sto se para tiče, ima para, bilo bi ih još više da nam je normalna vlast (skoro smo ostali bez 100 miliona od Eu, jer nismo formirali vlast), al se i ovako može naći !
Dalje, pričate o nekoj isplativosti, koristenju bla, bla... Okolne zemlje, posebno ove juzno, nemaju nista bolju privredu, bolje lige i generalno sport od nas, pa ljudi grade ! Ali oni imaju bolju volju i zdraviji razum od nas, to je glavna kvaka !
Nismo na granici siromaštva, nego smo zadnja rupa Evrope.
- drTooth
#440 Re: Stadion reprezentacije BiH
[quote="Sa_u_srcu"]Kosevo treba ukopati 2o metara i napraviti donji prsten i sve natkriti i imali bi beton stadion...za sva vremena[/quote
usput bi izvrsili ekshumaciju groblja ispod stadiona
-
sumirprimus
#441 Re: Stadion reprezentacije BiH
nije ovo dno,bahonnen wrote: OK... ne da ću vas popustiti, nego ostaviti da dalje maštate.
Nismo na granici siromaštva, nego smo zadnja rupa Evrope.
imaju rudari i prosvjetni rAdnici
-
mekaba
#442 Re: Stadion reprezentacije BiH
drTooth wrote:Prijatelju, molim te, a i ostale slicnog stava, da popuste s tom pričom da smo na granici siromaštva, da nemamo hljeba da jedemo i sl. Poznato je kako smo mi narod koji bi se samo na nesto zalio i trazio sadaku od nekoga !bahonnen wrote:hmm... možda zvuči kao da sam rekao da treba tražiti... ne, nego ako misle da treba bolje neka prave.
Svaka chast
- banovan
#443 Re: Stadion reprezentacije BiH
Iako sam Manijak,mislim da bi najbolje bilo da se Kosevo sredi,jer je taj stadion ubjedljivo najveci i ima najvise prostora.Kad bi stavili krov bar na istok i zapad,dobili bi stadion koji lici na Evropske stadione,sa velikim kapacitetom,a ne ovako 50 000 ljudi hoce na utakmicu,a stadion prima 13.000.
-
Corola
#444 Re: Stadion reprezentacije BiH
I da se napuni po jednom u deset godina.Kad dodju barazi ili utakmice odluke onda se ko biva ''komsiluk''sjeti da repka igra.Vec vidjeno.banovan wrote:Iako sam Manijak,mislim da bi najbolje bilo da se Kosevo sredi,jer je taj stadion ubjedljivo najveci i ima najvise prostora.Kad bi stavili krov bar na istok i zapad,dobili bi stadion koji lici na Evropske stadione,sa velikim kapacitetom,a ne ovako 50 000 ljudi hoce na utakmicu,a stadion prima 13.000.
-
mekaba
-
mekaba
#446 Re: Stadion reprezentacije BiH
Baku olimpijski stadion http://youtu.be/fne_0fJac1M
- fole13
#447 Re: Stadion reprezentacije BiH
Corola wrote:I da se napuni po jednom u deset godina.Kad dodju barazi ili utakmice odluke onda se ko biva ''komsiluk''sjeti da repka igra.Vec vidjeno.banovan wrote:Iako sam Manijak,mislim da bi najbolje bilo da se Kosevo sredi,jer je taj stadion ubjedljivo najveci i ima najvise prostora.Kad bi stavili krov bar na istok i zapad,dobili bi stadion koji lici na Evropske stadione,sa velikim kapacitetom,a ne ovako 50 000 ljudi hoce na utakmicu,a stadion prima 13.000.
Ma jok bolje je da u Zenici sverceri hajruju na kartama
-
mekaba
-
mekaba
-
mikogoago
#450 Re: Stadion reprezentacije BiH
Groblje nije bilo gdje je stadion,tu je nekada bilo jezero,tako se i taj dio grada zove Jezero.Kosevski potok je bio usmjern da ide u Miljacku i tako su isusili Jezero i tu iskoristivsi i to prirodno udubljenje napravili stadion.Mislim da je groblje bilo tamo gdje su neboderi i vise ne znam tacno.Gledao sam slike tog podrucja iz 50-ih proslog vjeka.Za stadio sam siguran,a za groblje tu je negdje okolo bilo.drTooth wrote:Sa_u_srcu wrote:Kosevo treba ukopati 2o metara i napraviti donji prsten i sve natkriti i imali bi beton stadion...za sva vremena[/quote
Libero nisam arhitekta,onako glasno razmisljam,Hajmo to ovako reci:
Sto se tice Koseva svi se zale na tu atletsku stazu,natkrivanjem vjerojatno ti reflektori na stadionu gube svoju funkciju,znaci nova rasvjeta za stadion itd. Stadion je tu i treba ga preurediti i bolje je uloziti 30% u sredjivanje tog ili drugog stadiona,nego 100% graditi novi.Znam da je poslije Olimpijade gore gdje su one loze bio prvo poslovni prostor,kasnije diskoteka i ne znam ti sta jos.U svakom slucaju taj projekat ne bi bio jeftin,ali opet jeftiniji nego graditi novi stadion slicnoga kapaciteta.