Forumasi zaposljavaju
Moderator: anex
-
newnew
#426 Re: Forumasi zaposljavaju
Ako zelis posao u Dubaiju, onda trebas tamo i da budes, da saljes prijave i ides na intervjue za posao. Ponuda ima. Ali, nemoguce je pronaci posao na daljinu tj. iz BiH.
- kokuz_sa
#427 Re: Forumasi zaposljavaju
savjet onaj od srca koji ti mogu dati je okani se togaleks0504 wrote:Potreban savjet, uputa: željela bih za džeparac dijeliti letke-znate li možda koja firma se bavi ovim poslovima, da li je neko radio nešto slično, imate li neke savjete.. pozz
imao doticaja s tim letcima i reklamama sto se dijele po ulazima..
tj pomagao sam prijatelju koji je bio "budala" pa se prihvatio toga i zamolio me da mu pomognem dijeliti pa da podijelimo zaradu popola..20KM bio dan dijeljenja i u tih 2 dana se moralo podijeliti 12 000 reklama
napominjem da se ne bojim posla i da volim raditi i ne biram posao jel lopatanje ili sta drugo
al kad ti daju 12 000 reklama i kazu
1 dan dijelis Ilidzu..drugi Dobrinju i Alipasino..uz uslov da ako zgrada ima 50 stanova ti moras da ostavis 25 letaka"
prvo Ilidza nema puno zgrada, privatne kuce i ljudi nece da prime letke ili da ti otvore kapiju da im das..
tjeraju te ljudi iz zgrade,nece da otvore..
a kad podijelis komplet alipasino i dobrinju ostane ti viska 3-4000 komada reklama jer moras ostavljat po pola od broja sstanova..
imas dnevno 3-4 kontrole kojim moras predociti zapisane adrese i broj plakata koji si ostavio,moras imati i fotodokaz svake zgrade u koju si stavio letak..
ako ti nadju visak od 3 letka (stavis 28 umjesto 25-zgrada 50 stanova) onda te nazovu na telefon napadnu i kazu da ti mozda nece platiti jer ne radis dobro,nazivaju te budalom..
a dijelili smo plakate od 8h ujutro do nekih 21h,jos ono grozno vrijeme od prije par mjeseci kad je bilo jos snijega na cesti i pocele obilne kise
napominjem pomagao sam prijatelju i vidio kakvu torturu prolazi i sta mu rade kad ga nazovu na telefon ako se naslo gdje vise plakata
e sada jel on samo nabasao na krivu agenciju koja dijeli te reklame ili je tako u svakoj ne bih znao kazati..ja sam mu pomagao dijeliti reklame od negog salona namjestaja
-
blesava
#428 Re: Forumasi zaposljavaju
ako nekom treba pravnik sa godinu dana iskustva nek mi se javi na pp
-
amko76
#429 Re: Forumasi zaposljavaju
Dobra ideja.
Ako nekom treba pravnik sa više od 5 godina iskustva na sudu i u privrednim društvima neka se javi meni na pp
Nezaposlen od februara.
Ako nekom treba pravnik sa više od 5 godina iskustva na sudu i u privrednim društvima neka se javi meni na pp
Nezaposlen od februara.
- terra_incognita
#430 Re: Forumasi zaposljavaju
treba mi programer za jednu jednostavnu aplikacijicu, svi detalji na PP
- leks0504
#431 Re: Forumasi zaposljavaju
kokuz_sa hvala na iskrenim savjetimakokuz_sa wrote:savjet onaj od srca koji ti mogu dati je okani se togaleks0504 wrote:Potreban savjet, uputa: željela bih za džeparac dijeliti letke-znate li možda koja firma se bavi ovim poslovima, da li je neko radio nešto slično, imate li neke savjete.. pozz
imao doticaja s tim letcima i reklamama sto se dijele po ulazima..
tj pomagao sam prijatelju koji je bio "budala" pa se prihvatio toga i zamolio me da mu pomognem dijeliti pa da podijelimo zaradu popola..20KM bio dan dijeljenja i u tih 2 dana se moralo podijeliti 12 000 reklama
napominjem da se ne bojim posla i da volim raditi i ne biram posao jel lopatanje ili sta drugo
al kad ti daju 12 000 reklama i kazu
1 dan dijelis Ilidzu..drugi Dobrinju i Alipasino..uz uslov da ako zgrada ima 50 stanova ti moras da ostavis 25 letaka"
prvo Ilidza nema puno zgrada, privatne kuce i ljudi nece da prime letke ili da ti otvore kapiju da im das..
tjeraju te ljudi iz zgrade,nece da otvore..
a kad podijelis komplet alipasino i dobrinju ostane ti viska 3-4000 komada reklama jer moras ostavljat po pola od broja sstanova..
imas dnevno 3-4 kontrole kojim moras predociti zapisane adrese i broj plakata koji si ostavio,moras imati i fotodokaz svake zgrade u koju si stavio letak..
ako ti nadju visak od 3 letka (stavis 28 umjesto 25-zgrada 50 stanova) onda te nazovu na telefon napadnu i kazu da ti mozda nece platiti jer ne radis dobro,nazivaju te budalom..
a dijelili smo plakate od 8h ujutro do nekih 21h,jos ono grozno vrijeme od prije par mjeseci kad je bilo jos snijega na cesti i pocele obilne kise
napominjem pomagao sam prijatelju i vidio kakvu torturu prolazi i sta mu rade kad ga nazovu na telefon ako se naslo gdje vise plakata
e sada jel on samo nabasao na krivu agenciju koja dijeli te reklame ili je tako u svakoj ne bih znao kazati..ja sam mu pomagao dijeliti reklame od negog salona namjestaja
- Zatamnjena stakla
#432 Re: Forumasi zaposljavaju
Ako imate neki savjet'. Student sam njemačkog jezika, prva godina. Sarajevo.
Za džeparac ne znam gdje da se prijavim jer sad će ljeto a volio bi' da nešto uštedim.
Inače volontirao sam 3 godine, omladinski centar. Eko Kamp. Konobarisao 3 godine
Hvala
Za džeparac ne znam gdje da se prijavim jer sad će ljeto a volio bi' da nešto uštedim.
Inače volontirao sam 3 godine, omladinski centar. Eko Kamp. Konobarisao 3 godine
Hvala
-
blesava
#433 Re: Forumasi zaposljavaju
daji instrukcije djeci iz njemackog jezikaSorel wrote:Ako imate neki savjet'. Student sam njemačkog jezika, prva godina. Sarajevo.
Hvala
-
Muuky
#434 Re: Forumasi zaposljavaju
jah vremena crnog kakvo je doslo , boze sacuvajj
nigdje posla ..
nigdje posla ..
- butterfly_01
#435 Re: Forumasi zaposljavaju
posla ima i ovdje, malo se teze nalazi, al ga ima..newnew wrote:Pozdrav svima. Imam devet godina iskustva, najvise u medijima, a potom PR i administraciji. Radila sam u BiH i u Dubaiju. Fakultetski sam obrazovana. Vratila sam se iz UAE u BiH i ovdje zelim ostati. Govorim engleski i arapski. Ne zelim se vracati u Dubai. Zelim zivjeti u svojoj zemlji. Ali mi treba pristojan posao. Ima li iko prijedlog/saznanje o mogucem zaposlenju? Hvala.
ja bih rado posao u UAE...
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#436 Re: Forumasi zaposljavaju
Ljudi treba mi pomoc.
Ovako sta treba da se zavrsi, koji kurs(tako sam cuo) da bi se dobio strucni naziv "Carinski špediter".
Imam neke informacije, da se ti kursevin održavaju periodično, ali ne znam ko ih održava i kada.
Da li postoje neki uslovi za upis na taj kurs.
Ako moze neko dati malo vise informacija o ovom poslu bio bih zahvalan.
Ovako sta treba da se zavrsi, koji kurs(tako sam cuo) da bi se dobio strucni naziv "Carinski špediter".
Imam neke informacije, da se ti kursevin održavaju periodično, ali ne znam ko ih održava i kada.
-
aldm
#437 Re: Forumasi zaposljavaju
Pozz,
samo da provjerim treba li nekome developer (osim oglasa na posao.ba
)
Preferirano područje web, ali može i drugo - desktop, mobilne aplikacije.
Poznavanje tehnologija: HTML, CSS, jQuery, ASP.NET, PHP;
Baza podataka: mysql, oracle, mssql
Razvoj mobilnih aplikacija: Android
Detalje mogu poslati u CVu...
samo da provjerim treba li nekome developer (osim oglasa na posao.ba
-
Lucas Leiva
#438 Re: Forumasi zaposljavaju
Izuzetno jak hemičar... kome trebaju detalji, sa zadovoljstvom cu da ih ustupim.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#439 Re: Forumasi zaposljavaju
Ja sam opet cuo od prijatelja koji je jako dugo u biznisu inace da je lahko s tim naci posao...Septik wrote:Ne mogu ti pomoći oko tvog pitanja, ali te drugarski savjetujem da ne gubiš vrijeme. Samo u Sarajevu na terminalu ih ima barem 2 puta više od realnih potreba...posao je u opadanju, sve se više roba carini na graniciF&N wrote:Ljudi treba mi pomoc.
da ne samo na carini vec u spediterskim firmama se moze naci posao... mada mi nije tacno kakav posao...
ugl hvala na informaciji
- Bullet Tooth Tony
#440 Re: Forumasi zaposljavaju
Procitaj PPaldm wrote:Pozz,
samo da provjerim treba li nekome developer (osim oglasa na posao.ba)
- butterfly_01
#441 Re: Forumasi zaposljavaju
je li neko isao na edukaciju za RedHat u Algebru?
- seno_bh
#442 Re: Forumasi zaposljavaju
<< trazi posao zastitara
radno iskustvo: 1 godina
ako neko zna neku firmu ili agenciju da su im potrebni zastitari,volio bih da mi javi
Unaprijed Hvala !
radno iskustvo: 1 godina
ako neko zna neku firmu ili agenciju da su im potrebni zastitari,volio bih da mi javi
Unaprijed Hvala !
-
Nokija
#443 Re: Forumasi zaposljavaju
Poz,
Trazi se PHP / J2EE, MySQL Developer (EU).
Firma bi se pobrinula za radnu dozvolu.
Ja se u ove stvari ne razumijem, ali trebao bi da radi slijedece:
- Design, Design-Pattern, Unit-Testing, Issue-Tracking, Versionskontrolle und Release-Management
- Stored-Procedures under MySQL 5+
- Apache 2+ und MySQL 5+ under Windows und Linux
- Effizienz, Performance, Skalierbarkeit und Stabilität unserer Server
- Web-basierten Applikationen
Znanje:
PHP 5+, Java/J2EE, JavaScript, Ajax, XML, HTML, CSS
MySQL 5+ basierten Internetapplikationen
CV na pp
Trazi se PHP / J2EE, MySQL Developer (EU).
Firma bi se pobrinula za radnu dozvolu.
Ja se u ove stvari ne razumijem, ali trebao bi da radi slijedece:
- Design, Design-Pattern, Unit-Testing, Issue-Tracking, Versionskontrolle und Release-Management
- Stored-Procedures under MySQL 5+
- Apache 2+ und MySQL 5+ under Windows und Linux
- Effizienz, Performance, Skalierbarkeit und Stabilität unserer Server
- Web-basierten Applikationen
Znanje:
PHP 5+, Java/J2EE, JavaScript, Ajax, XML, HTML, CSS
MySQL 5+ basierten Internetapplikationen
CV na pp
- Digla_da_kreci
#444 Re: Forumasi zaposljavaju
Sada cula na radio M oglas: Potrebne djevojke za promocije, hotel Europa - 20. juna u 18 sati 
-
adi123
#445 Re: Forumasi zaposljavaju
Ukoliko nekom odgovara 
Power Computers Sarajevo objavljuje oglas za sljedeće radno mjesto:
Opis radnog mjesta
Potreban (1) prodavač informatičke opreme
Direktna prodaja kupcima u maloprodaji
Pracenje ponašanja kupaca
Kreiranje ponude za kupce
Očekujemo
Potrebni uslovi:
Završena minimalno sss -
poznavanje rada na računaru,
poznavanje engleskog jezika,
sistematičnost, preciznost, odgovornost i tačnost u radu,
Nudimo
Dinamično radno okruženje,
Mogućnost dugoročnog angažmana.
Vaš CV-biografiju možete poslati putem e-maila direktno na adresu: [email protected] Datum objave: 20.06.2012 Datum isteka: 10.07.2012 godine
Power Computers Sarajevo objavljuje oglas za sljedeće radno mjesto:
Opis radnog mjesta
Potreban (1) prodavač informatičke opreme
Direktna prodaja kupcima u maloprodaji
Pracenje ponašanja kupaca
Kreiranje ponude za kupce
Očekujemo
Potrebni uslovi:
Završena minimalno sss -
poznavanje rada na računaru,
poznavanje engleskog jezika,
sistematičnost, preciznost, odgovornost i tačnost u radu,
Nudimo
Dinamično radno okruženje,
Mogućnost dugoročnog angažmana.
Vaš CV-biografiju možete poslati putem e-maila direktno na adresu: [email protected] Datum objave: 20.06.2012 Datum isteka: 10.07.2012 godine
-
PRO165
#446 Re: Forumasi zaposljavaju
SAMO PRENOSIM (dakle - dont kill the messanger):
, zainteresovanim na PP ću poslati email adresu za CV
1. Potreban pomoćni knjigovođa, cca pola radnog vremena za početak, iskustvo u radu obavezno, traži se samostalnost, certifikat nije eliminacioni faktor.
2. Potreban Web developer, cca pola radnog vremena, potrebni dokazi o završenim projektima, isključivo u obzir dolaze samo fizička lica a ne firme
1. Potreban pomoćni knjigovođa, cca pola radnog vremena za početak, iskustvo u radu obavezno, traži se samostalnost, certifikat nije eliminacioni faktor.
2. Potreban Web developer, cca pola radnog vremena, potrebni dokazi o završenim projektima, isključivo u obzir dolaze samo fizička lica a ne firme
-
casanova123
#447 Re: Forumasi zaposljavaju
posalji mi molim te email gdje da posaljem ovo za web developera..PRO165 wrote:SAMO PRENOSIM (dakle - dont kill the messanger):
- DanteX
#448 Re: Forumasi zaposljavaju
Evo da i ja pitam 
Tražim posao za voditelja radio emisije ili neki posao gdje mogu raditi sa životinjama (Pionirska dolina, Zoo centar, Zlatna Ribica). Pa ako neko zna da trenutno traže nekoga, neka javi
Trenutno radim u jednom njemačkom call centru i podugo se bavim tim poslom, pa tražim promjenu. Ko je radio u call centru znati će zašto tražim drugi posao
U principu može bilo koji posao samo da nisam više u call centru.
Tražim posao za voditelja radio emisije ili neki posao gdje mogu raditi sa životinjama (Pionirska dolina, Zoo centar, Zlatna Ribica). Pa ako neko zna da trenutno traže nekoga, neka javi
Trenutno radim u jednom njemačkom call centru i podugo se bavim tim poslom, pa tražim promjenu. Ko je radio u call centru znati će zašto tražim drugi posao
U principu može bilo koji posao samo da nisam više u call centru.
-
Mr.Penguin
#449 Re: Forumasi zaposljavaju
proslijeđujem
"ASA vozač na SFF-u 2012.
Privremeni i povremeni angažman vozača tokom trajanja 18. Sarajevo Film Festivala, kojeg sponzorira ASA grupacija.
Uslovi koje kandidat treba da ispunjava:
1. Da ima vozačku dozvolu B kategorije;
2. Da posjeduje vozačko iskustvo minimalno 7 godina;
3. Da poznaju puteve u KS kao i da ima dobru koordinaciju i orjentaciju u prostoru;
4. Da je zdravstveno sposoban.
Posebne vještine i znanja:
• Sposobnost efektivnog komuniciranja;
• Poznavanje engleskog jezika (posebna prednost dodatno poznavanje njemačkog jezika);
• Spremnost na timski rad i prilagodljivost poslu;
Ukoliko posjedujete tražene vještine i iskustva vaše prijave, uz priloženu biografiju, možete slati putem maila na adresu [email protected] ili putem pošte na adresu:
ASA GROUP
Sektor za ljudske resurse
Bulevar Meše Selimovića 16
71000 Sarajevo
Poziv je otvoren do 28.06. godine. Samo kandidati koji uđu u uži izbor biće kontaktirani."
"ASA vozač na SFF-u 2012.
Privremeni i povremeni angažman vozača tokom trajanja 18. Sarajevo Film Festivala, kojeg sponzorira ASA grupacija.
Uslovi koje kandidat treba da ispunjava:
1. Da ima vozačku dozvolu B kategorije;
2. Da posjeduje vozačko iskustvo minimalno 7 godina;
3. Da poznaju puteve u KS kao i da ima dobru koordinaciju i orjentaciju u prostoru;
4. Da je zdravstveno sposoban.
Posebne vještine i znanja:
• Sposobnost efektivnog komuniciranja;
• Poznavanje engleskog jezika (posebna prednost dodatno poznavanje njemačkog jezika);
• Spremnost na timski rad i prilagodljivost poslu;
Ukoliko posjedujete tražene vještine i iskustva vaše prijave, uz priloženu biografiju, možete slati putem maila na adresu [email protected] ili putem pošte na adresu:
ASA GROUP
Sektor za ljudske resurse
Bulevar Meše Selimovića 16
71000 Sarajevo
Poziv je otvoren do 28.06. godine. Samo kandidati koji uđu u uži izbor biće kontaktirani."
-
DD_ASD
#450 Re: Forumasi zaposljavaju
Prenosim oglas, dakle, nije moj:
Postovani IT Profesionalci,
U ovom momentu DDC CE gradi bazu podataka mogucih kandidata za posao.
Kandidati koji ulaze u obzir posjeduju znanje stranih jezika, i poznaju rad na racunarima.
Lista stranih jezika:
Dutch (Holland)
French
Spanish
German
Italian
Turkish
Slovakian
Hongarian
Za prijedlog kandidata kao i dodatne informacije budite slobodni da posaljete e-mail na adresu.
[email protected]
Srdacno vam se zahvaljujem,
Adnan Mandzo
Managing Director
DDC Central Europe http://www.ddccentraleurope.ba/
Bosmal City Center
Milana Preloga 12B/III
71000 Sarajevo, BiH
Office: +387(0)33 730 285
Mobile: +387(0)61 546 899
Fax: +387(0)33 730 286
email: [email protected]
Postovani IT Profesionalci,
U ovom momentu DDC CE gradi bazu podataka mogucih kandidata za posao.
Kandidati koji ulaze u obzir posjeduju znanje stranih jezika, i poznaju rad na racunarima.
Lista stranih jezika:
Dutch (Holland)
French
Spanish
German
Italian
Turkish
Slovakian
Hongarian
Za prijedlog kandidata kao i dodatne informacije budite slobodni da posaljete e-mail na adresu.
[email protected]
Srdacno vam se zahvaljujem,
Adnan Mandzo
Managing Director
DDC Central Europe http://www.ddccentraleurope.ba/
Bosmal City Center
Milana Preloga 12B/III
71000 Sarajevo, BiH
Office: +387(0)33 730 285
Mobile: +387(0)61 546 899
Fax: +387(0)33 730 286
email: [email protected]