za pocetnike preporucujem da malo pogeladaju predavanja Naomi Wolf, ima na Youtube snimaka njenih predavanja ( bila je i ona uhapsena na protestima OWS protiv Njujorskoga guvernera Cuoma , zato sto se nije htjela skloniti sa trotoara )
i sta Naomi Wolf porucuje Americkim patriotima vec zadnjih 5-6 godina , zena je doktor nauka ..
Kris Hedzis je bio uhapsen ispred sjedista JP Morgana ja mislim
Roger Waters iz Pink Floyda sada pise muziku za OWS i bio je u bivsem kampu OWS u Njujorku , te Alek Baldvin, Suzana Sarandon , Son Pen , i jos mnogo faca ..
nastaje regrupiranje i mali predah , OWS ne zeli uznemiravati Amerikance za praznik ovoga cetvrtka "Thanksgiving" ili dan zahvalnosti , veliki je to praznik za Americke familije zato su sada malo usporili
ali u petak , odmah slijedeci dan poslije praznika kada je velika rasprodaja ili crni petak "black friday " kada mahniti konzumenti spavaju u satorima na trotoaru po cijelu noc ( koja li ironija i njih ne prskaju suzavcem i ne lome od batina )
da uhvate laptop ili Iphone na snizenju
taj petak ocekujte ponovo dosadni OWS ispred velikih prodajnih centara u munjevitim marsevima u borbi protiv slijepoga i fanaticnoga konzumerizma , bojkot "crnoga petka" i protiv posasti konzumerizma i da se bar simbolicno nanese finansijski udar korporacijama
ali za Bozic ?
nece biti milosti , krece akcija "Okupirajmo Bozic "
zao mi je ali tvrdo jezgro OWS jesu ljevicari dosta je i ateista , i zato ne hebu korporacijski Bozic , vec samo kao praznik humanosti i solidarnosti a ne konzumerizma i laznih darova gdje je i Bog korporacija ili sta pise na dolarskim novcanicama :"in God we trust" = u Boga mi vjerujemo ili u dolar? licemerje ..
dobar blog uglednoga blogera i novinara i od nedavno fanaticnoga pripadnika OWS ( ko' i ja

)
http://www.washingtonsblog.com/
P.S.
udarna vijest
izgleda da je pala prva zrtva u OWS od strane policije , i to nerodjena beba
naime 15 Novembra u Sijetlu OWS je imao svoj mars kao i svaki dan , tada je policija suzavcem poprskala i sada vec cuvenu "Pankericu" od 84 godine, svestenika ali Jenifer Fox 19 godina , tri mjeseca trudna , je uz suzavac udarena i u stomak takodjer od strane policije i zavrsila je bolnici , veceras je stigla vijest da je mlada djevojka imala pobacaj !
novi belaj, pripadnici OWS sirom USA su u totalnome soku i cekaju se izvjestaji ljekara i zavrsni medicinski nalazi