Protesti u Americi.

Post Reply
jefferson

#426 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

kojeime wrote:
jefferson wrote:...Sto se tice kontrole mailova i sl ja bi davnih dana bio u cuzi da je to tako!
Ne ide to tako. Neces ti u cuzu zato sto si napisao neki mail koji se nekom u vladi ne bi svidio. Barem ne jos, ko zna kako ce biti ubuduce.

Vec ti tvoji mailovi stoje da oni (sluzbe vlade), ako zatreba i kada zatreba, mogu to upotrijebiti protiv tebe. Jedan mail ili nekoliko njih nisu sami po sebi vazni. Ali stavljeni u kontekst tvojih drugih radnji mogu postati vazni. Da nije tako, ne bi se ni trazilo od provajdera, davaoca usluga internet trazilica i drugih da takve podatke cuvaju i daju na uvid kada se zatraze.

A u medjuvremenu podaci iz tvojih mailova, SMS-ova i slicno idu marketing agencijama, istrazivacima trzista i drugima koji to koriste za svoje potrebe. Mozda i osiguravajucim drustvima, eventualnim poslodavcima i ostalima.
Ima nesto sto se u SAD zove Bill of Rights! Ne brini se ti nista za mene.
A ja znam vrlo dobro kako se kontrolisu mailovi i koji mailovi se kontrolisu i kako.
jeza u ledja

#427 Re: Protesti u Americi.

Post by jeza u ledja »

-LIBERO- wrote:
jeza u ledja wrote:
-LIBERO- wrote:
Itekako postoji,zivimo je upravo. Neki vise i intezivnije u najrigridnijem obliku te podvale,a neki manje uocljivije (na prvi pogled samo)..al' sustina je ista.
Onda ti ne znas sta znaci pojam diktatura.
Itekako znam...
Diktatura je naziv za oblik vladavine u kome se sva vlast nalazi u rukama jednog čovjeka ili manje grupe ljudi te koja nije ograničena nikakvim institucionalnim okvirima kao što su ustav, zakoni ili običaji.
Sa prvim dijelom recenice sve slicnosti sa sadasnjim poretkom su itekako prepoznatljive i na djelu.
A ovo podvuceno..e tu smo kod mog spominjanja,u prijasnjim postovima, diktatura u rukavicama,tj. vjesto provucena kroz ustavne klauzule,smanjivanje licnih sloboda pod plastom borbe za sigurnost i stabilnost,razni amandmani i dodatci na postojece zakone koji omogucajavu dodatne poluge upravljanja nad pucantsvom i zastitom vladajuce kaste i interesnih grupa itd. itd.

Opet ponavljam,diktatura ne mora (iskljucivo i jedino) biti u vidu streljanja,ubistava ,hapsenja(vidi slucajsnosti cak se i pod ovim hapsenje mogu naci poveznici sa bajkovitom demokratijom koja je na snazi :roll: ). Diktatura moze biti i u formi u kojoj je danas upakovana cak i u najrazvijenijim zemljama zapadne hemisfere. ;-)

Slagao se,ili bilo ko drugi,sa mnom ili ne..ja duboko vjerujem u ovo sto sam upravo napisao (naravno,napisao u skracenoj varijanti,jer vakat je za spavanje valja ujutru ustati i dnevnicu zaraditi :D )
Diktatura je naziv za oblik vladavine u kome se sva vlast nalazi u rukama jednog čovjeka ili manje grupe ljudi te koja nije ograničena nikakvim institucionalnim okvirima kao što su ustav, zakoni ili običaji.
Sva vlast u Americi se ne nalazi u rukama jednog covjeka. Ko je taj covjek?
Takodje , vlast se ne nalazu u rukama "manje grupe ljudi". Ko su ti ljudi?
Mislis bogatuni? Pa i njih ima gomila. Pa i da je tako, a nije, i oni medjusobno imaju dijametralno suprotne interese. (Evo Warren Buffet, Bill Gates i onajvlasnikSturbucksakakolisezove imaju dijametralno suprotne stavove od recimo Koch Bros., Ruperta Murdocha, itd).

Sve te grupe su itekako ogranicene institucionalnim okvirima, kao sto su ustav, zakon i obicaji. Da to nije tako, ovaj drot sto je poprskao studente na UC Davis ne bi bio suspendovan, kao i njegov sef. Da nije tako , recimo Tom DeLay ne bi zavrsio u zatvoru, a Nixon ne bi bio impeached. Da nije tako, BoA ne bi povukla odluku da recimo charguju ne znam ni ja 5 centi na svaki transaction, itd. I tako gomila i gomila drugih zakona i dijelova ustava. Tebi se to mozda ne cini tako, ali to je zato sto ti to debelo preuvelicavas u svojim ocima i nemas postovanja prema takvom sistemu jer vjerovatno nisi osjetio nikakvu korist od njega.
Last edited by jeza u ledja on 22/11/2011 02:22, edited 1 time in total.
kojeime

#428 Re: Protesti u Americi.

Post by kojeime »

jeza u ledja wrote:
kojeime wrote:
jeza u ledja wrote:...
Kada i ako prodje, onda mozemo o tome.
Ako prodje onda je kasno, onda nemamo sta pricati o tome :)
Nece proci. Barem ne u takvom obliku da omogucava cenzuru kakvu ti spominjes.
Ne kazem ja da ce proci. Ali ne kazem ni da nece. Internet je svake godine sve kontrolisaniji medij.
jeza u ledja

#429 Re: Protesti u Americi.

Post by jeza u ledja »

kojeime wrote:
jefferson wrote:...Sto se tice kontrole mailova i sl ja bi davnih dana bio u cuzi da je to tako!
Ne ide to tako. Neces ti u cuzu zato sto si napisao neki mail koji se nekom u vladi ne bi svidio. Barem ne jos, ko zna kako ce biti ubuduce.

Vec ti tvoji mailovi stoje da oni (sluzbe vlade), ako zatreba i kada zatreba, mogu to upotrijebiti protiv tebe. Jedan mail ili nekoliko njih nisu sami po sebi vazni. Ali stavljeni u kontekst tvojih drugih radnji mogu postati vazni. Da nije tako, ne bi se ni trazilo od provajdera, davaoca usluga internet trazilica i drugih da takve podatke cuvaju i daju na uvid kada se zatraze.

A u medjuvremenu podaci iz tvojih mailova, SMS-ova i slicno idu marketing agencijama, istrazivacima trzista i drugima koji to koriste za svoje potrebe. Mozda i osiguravajucim drustvima, eventualnim poslodavcima i ostalima.
Cemu panika buraz? Imas slobodnije drustvo nego ikada.
Hoces jos slobodnije? Super. Ali nemoj iznositi postojece probleme bez uzimanja u obzir sta smo imali do sada.

Ako te strah kontrole nemoj brate koristiti internet.
kojeime

#430 Re: Protesti u Americi.

Post by kojeime »

jeza u ledja wrote:...a Nixon ne bi bio impeached...
Nixon je podnio ostavku, nije bio smijenjen.
kojeime

#431 Re: Protesti u Americi.

Post by kojeime »

jeza u ledja wrote:
kojeime wrote:

Cemu panika buraz? Imas slobodnije drustvo nego ikada.
Hoces jos slobodnije? Super. Ali nemoj iznositi postojece probleme bez uzimanja u obzir sta smo imali do sada.

Ako te strah kontrole nemoj brate koristiti internet.
Ama, nije me strah. Mozda mi se gadi na to licemjerje, ali nije me nesto strah. Samo konstatujem da nije tu toliko slobode i demokratije koliko se zeli predstaviti, i da nije kontrola, cenzura, nesloboda... svojstvena samo diktaturama. I u takozvanim demokratijama postoji sve to, smo se vrsi suptilnije i drugim sredstvima.
jefferson

#432 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

A de mi reci na osnovu kojeg licnog iskustva ti kazes da u SAD nije toliko slobode?
Jack Be Nimble

#433 Re: Protesti u Americi.

Post by Jack Be Nimble »

-LIBERO- wrote:
Jack Be Nimble wrote::D :D :D :D Jah evo ja u Americi se ubi od diktature :D

Nije svaka diktatura u vidu hapsenja,streljanja,verbalnog delikta..ima diktatura pod plastom "demokratije" (demokratija,kako to divno zvuci :D ),u rukavicama,perfidno.
Ako mislis da amerika ima diktaturu, tako sto multinacionalne firme ulazu sve vise i vise love u izbore i moglo bi se reci kupe izbore/predsjednika/senatora koji ce raditi za njihovo dobro a ne za narod, onda se slazem. Ali opet ne bi ja to zvao diktaturu, jer kako sto je jez rekao zna se sta je demokratij a sta diktatura.

Mene je sramota da neko poredi moj izlazak na demonastracije u okviru OWS sa onim ljudima koji su izlazili/izlaze u Egiptu, Siriju, Kini itd.
kojeime

#434 Re: Protesti u Americi.

Post by kojeime »

jefferson wrote:A de mi reci na osnovu kojeg licnog iskustva ti kazes da u SAD nije toliko slobode?
E, tu si me nasao. Nemam licnog iskustva. Ali, takodje, nikada nisam skocio u bacvu punu vrelog ulja, pa opet znam sta bi mi se desilo da to uradim. Imaju dokumentovana iskustva drugih ljudi koji su prosli neke stvari, dokazano je da su to prosli, pa je to valjda neki pokazatelj.

Na primjer, sta se desavalo fotografima i amaterima i profesionalcima godinama poslije 11. septembra (a i danas se desava, ne samo u USA, UK nije daleko od USA sto se toga tice, koliko ih je bilo uhapseno pod ACT 44 recimo), a nikada zvanicno nije izasla zabrana fotografisanja stvari koje su oni fotografisali.

A imam posredna iskustva, recimo najbanalnija stvar, reklame koje dobijam na Email, koje su usko vezane za moj hobi o kojem pisem mailove, diskutujem na strucnim forumima i slicno su posredan dokaz prikupljanja informacija i kontrole.
Last edited by kojeime on 22/11/2011 02:40, edited 1 time in total.
Grover

#435 Re: Protesti u Americi.

Post by Grover »

jeza u ledja wrote:
Sva vlast u Americi se ne nalazi u rukama jednog covjeka. Ko je taj covjek?
Takodje , vlast se ne nalazu u rukama "manje grupe ljudi". Ko su ti ljudi?
Mislis bogatuni? Pa i njih ima gomila. Pa i da je tako, a nije, i oni medjusobno imaju dijametralno suprotne interese. (Evo Warren Buffet, Bill Gates i onajvlasnikSturbucksakakolisezove imaju dijametralno suprotne stavove od recimo Koch Bros., Ruperta Murdocha, itd).

Sve te grupe su itekako ogranicene institucionalnim okvirima, kao sto su ustav, zakon i obicaji. Da to nije tako, ovaj drot sto je poprskao studente na UC Davis ne bi bio suspendovan, kao i njegov sef. Da nije tako , recimo Tom DeLay ne bi zavrsio u zatvoru, a Nixon ne bi bio impeached. Da nije tako, BoA ne bi povukla odluku da recimo charguju ne znam ni ja 5 centi na svaki transaction, itd. I tako gomila i gomila drugih zakona i dijelova ustava. Tebi se to mozda ne cini tako, ali to je zato sto ti to debelo preuvelicavas u svojim ocima i nemas postovanja prema takvom sistemu jer vjerovatno nisi osjetio nikakvu korist od njega.
Hoće li i ovaj vozač biti suspendovan ili suđen? Nakon što je legitimisan odvezao se sa lica mjesta:

jeza u ledja

#436 Re: Protesti u Americi.

Post by jeza u ledja »

kojeime wrote:
jeza u ledja wrote:...a Nixon ne bi bio impeached...
Nixon je podnio ostavku, nije bio smijenjen.
Natjeran je da da ostavku.

Prakticno smjenjen, svaki historicar ce ti to reci.
jeza u ledja

#437 Re: Protesti u Americi.

Post by jeza u ledja »

Grover wrote: Hoće li i ovaj vozač biti suspendovan ili suđen? Nakon što je legitimisan odvezao se sa lica mjesta:

Sudjen?? Da naravno. A sta mislis da nece???? :-) Pa to i kazu na kraju tog klipa.

Suspendovan, od cega da ga suspenduju??? Trebaju suspendovati drota koji ga je pustio. :-)

Takodje, vjerovatno mogu spucati kaznu i ovome sto je nepropisno prelazio na ulicu i onda lupao auto.
jeza u ledja

#438 Re: Protesti u Americi.

Post by jeza u ledja »

kojeime wrote:
Ama, nije me strah. Mozda mi se gadi na to licemjerje, ali nije me nesto strah. Samo konstatujem da nije tu toliko slobode i demokratije koliko se zeli predstaviti, i da nije kontrola, cenzura, nesloboda... svojstvena samo diktaturama. I u takozvanim demokratijama postoji sve to, smo se vrsi suptilnije i drugim sredstvima.
Slazemo se.
Sistem nije savrsen, daleko od toga.
jefferson

#439 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

kojeime wrote:
jefferson wrote:A de mi reci na osnovu kojeg licnog iskustva ti kazes da u SAD nije toliko slobode?
E, tu si me nasao. Nemam licnog iskustva. Ali, takodje, nikada nisam skocio u bacvu punu vrelog ulja, pa opet znam sta bi mi se desilo da to uradim. Imaju dokumentovana iskustva drugih ljudi koji su prosli neke stvari, dokazano je da su to prosli, pa je to valjda neki pokazatelj.

Na primjer, sta se desavalo fotografima i amaterima i profesionalcima godinama poslije 11. septembra (a i danas se desava, ne samo u USA, UK nije daleko od USA sto se toga tice, koliko ih je bilo uhapseno pod ACT 44 recimo), a nikada zvanicno nije izasla zabrana fotografisanja stvari koje su oni fotografisali.

A imam posredna iskustva, recimo najbanalnija stvar, reklame koje dobijam na Email, koje su usko vezane za moj hobi o kojem pisem mailove, diskutujem na strucnim forumima i slicno su posredan dokaz prikupljanja informacija i kontrole.
Sta se desavala sa fotografima i sl? De reci da znamo? Pusti se sad price masoni, vanzealjci, CIA, i sl, kazi gdje su, sta su? Sta su slikali? Ti kazes nema toliko slobode, OK, reci sto nema slobode, daj primjer. Najbolje mi je kad kazu uzimaju otiske pristiju na granici ili puno pitaju za vizu! Misli, sta trebaju? Ti si gost u njihovoj drzavi, nije tvoje pravo da ides tamo nego privilegija. Mi ocekujemo od SAD da funkcionise onako kako kod nas stvari funkcionisu, a to nije bas tako.
Drugo, ja imam 10 e-mail adresa iz tog razloga. Kupujem avionske karte, potrosacke stvari, knjige itd. I uvijek te pitaju da li hoces da dbijas reklame ili ne. Naravno, tu je i SPAM, ali ajro, internet nije nesto sto ti MORAS koristiti. Internet jos uvijek prakticno kontrolise americka vojska jer su oni to napravili, to je zapoceto parama americkih poreskih obveznika, ne znam sto ti iz BiH ako cemo mak na konac, imas pravo da govoris njima kako ce da upravljaju njime. Internet je biznis, ali sutra moze da prestane raditi ako SAD ocjene da to podriva njihovu nacionalnu sigurnost.
Protiv teza tome je da druga zemlja napravi isti sistem. Pitanje je sto nije?
jeza u ledja

#440 Re: Protesti u Americi.

Post by jeza u ledja »

kojeime wrote:

Ako koristis Gmail (za ostale ne znam vjerovatno je isto) masina ti cita sta pises i izbacuje reklame shodno tvom profilu. Plus naravno da negdje to ima pohranjeno. Ti se toga odreknes kada tamo kliknes za novi account.

Za ove amatere u vezi 9/11. Znam ja jednog takvog. Moglo bi se reci cak da je poznat u tim nekim krugovima (tako on tvrdi :D ). Eno ga ziv i zdrav a 10 godina radi na tome.
simpozijum delirijum

#441 Re: Protesti u Americi.

Post by simpozijum delirijum »

za pocetnike preporucujem da malo pogeladaju predavanja Naomi Wolf, ima na Youtube snimaka njenih predavanja ( bila je i ona uhapsena na protestima OWS protiv Njujorskoga guvernera Cuoma , zato sto se nije htjela skloniti sa trotoara )
i sta Naomi Wolf porucuje Americkim patriotima vec zadnjih 5-6 godina , zena je doktor nauka ..
Kris Hedzis je bio uhapsen ispred sjedista JP Morgana ja mislim
Roger Waters iz Pink Floyda sada pise muziku za OWS i bio je u bivsem kampu OWS u Njujorku , te Alek Baldvin, Suzana Sarandon , Son Pen , i jos mnogo faca ..
nastaje regrupiranje i mali predah , OWS ne zeli uznemiravati Amerikance za praznik ovoga cetvrtka "Thanksgiving" ili dan zahvalnosti , veliki je to praznik za Americke familije zato su sada malo usporili
ali u petak , odmah slijedeci dan poslije praznika kada je velika rasprodaja ili crni petak "black friday " kada mahniti konzumenti spavaju u satorima na trotoaru po cijelu noc ( koja li ironija i njih ne prskaju suzavcem i ne lome od batina )
da uhvate laptop ili Iphone na snizenju
taj petak ocekujte ponovo dosadni OWS ispred velikih prodajnih centara u munjevitim marsevima u borbi protiv slijepoga i fanaticnoga konzumerizma , bojkot "crnoga petka" i protiv posasti konzumerizma i da se bar simbolicno nanese finansijski udar korporacijama
ali za Bozic ?
nece biti milosti , krece akcija "Okupirajmo Bozic "
zao mi je ali tvrdo jezgro OWS jesu ljevicari dosta je i ateista , i zato ne hebu korporacijski Bozic , vec samo kao praznik humanosti i solidarnosti a ne konzumerizma i laznih darova gdje je i Bog korporacija ili sta pise na dolarskim novcanicama :"in God we trust" = u Boga mi vjerujemo ili u dolar? licemerje ..
dobar blog uglednoga blogera i novinara i od nedavno fanaticnoga pripadnika OWS ( ko' i ja :lol: )
http://www.washingtonsblog.com/

P.S.
udarna vijest
izgleda da je pala prva zrtva u OWS od strane policije , i to nerodjena beba :x
naime 15 Novembra u Sijetlu OWS je imao svoj mars kao i svaki dan , tada je policija suzavcem poprskala i sada vec cuvenu "Pankericu" od 84 godine, svestenika ali Jenifer Fox 19 godina , tri mjeseca trudna , je uz suzavac udarena i u stomak takodjer od strane policije i zavrsila je bolnici , veceras je stigla vijest da je mlada djevojka imala pobacaj !
novi belaj, pripadnici OWS sirom USA su u totalnome soku i cekaju se izvjestaji ljekara i zavrsni medicinski nalazi :roll:
simpozijum delirijum

#442 Re: Protesti u Americi.

ekipe OWS zure u Sijetl sa svojom medicinskom ekipom i advokatskim timom te novinarskim ekipama , ne vjerujte korporacijskim medijima samo izvjestajima OWS i nezavisnih medija ( ukjucujuci i odredjene Evropske medije )
slika od 15 Novembra doticne nesretnice koja je imala pobacaj zbog policijskoga napada, po njenim tvrdnjama ;
http://www.seattlepi.com/local/gallery/ ... 758710.php
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#443 Re: Protesti u Americi.

Post by -LIBERO- »

Jack Be Nimble wrote:
-LIBERO- wrote:
Jack Be Nimble wrote::D :D :D :D Jah evo ja u Americi se ubi od diktature :D

Nije svaka diktatura u vidu hapsenja,streljanja,verbalnog delikta..ima diktatura pod plastom "demokratije" (demokratija,kako to divno zvuci :D ),u rukavicama,perfidno.
Ako mislis da amerika ima diktaturu, tako sto multinacionalne firme ulazu sve vise i vise love u izbore i moglo bi se reci kupe izbore/predsjednika/senatora koji ce raditi za njihovo dobro a ne za narod, onda se slazem. Ali opet ne bi ja to zvao diktaturu, jer kako sto je jez rekao zna se sta je demokratij a sta diktatura.
@Jezu,e upravo o ovoj diktaturi govorim sto je drug forumas JBN napisao kao vid pitanja meni. ;-) .

Odprilike u slikovitom fazonu parole da je 1% onih koji ubiru plod te i takve diktature,mada ova brojka od 99% tj. ostali,ja bih smanjio ,za nekih 20setak % barem jer tu su sva ta aparatura,poslusna i usluzna,koji svjesno ili ne svjesno su samo sistem prinude (porezne uprave,policija,vojska i sl) sa kojim se koristi i koje sluze ovim 1% najbogatijim korporativno bankarskim lobijima i politickoj eliti da zapravo upravljaju, i silom ako zatreba,ostalom vecinom naroda .

A to poredjenje sa "arapskim proljecem",ok slazem se da je neuporedivo u punom kapacitetu tog pojma,ali je sustina zapravo identicna.

Veca jednakost ,sansa,sloboda narodu,pojedincu,jedinki..kao osnovnom i fundamentalnom temelju drustva i civilizacije uopste.
Last edited by -LIBERO- on 22/11/2011 19:15, edited 1 time in total.
vaca

#444 Re: Protesti u Americi.

Post by vaca »

demokratija na djelu indeed :?

simpozijum delirijum

#445 Re: Protesti u Americi.

vaca wrote:demokratija na djelu indeed :?

ironija je da je doticni momak fakticki i nije ucestvovao u protestima , ratni veteran , bivsi 'specijalac" Americke armije ili Rendzer
tip ima svoju pekaru u centru Oaklanda , i pobunio se protiv brutalnosti policije i sto policijske akcije ometaju njegov biznis
zahvaljujuci snaznoj tjelesnoj konstituciji izdrzao je batinanje policajaca ( njih 5 ) "samo " sa puknutom slezenom i par polomljenih rebara , oporavio se od tada

a sada nesto ipak vedrije , medijska gerila OWS je napravila mali video-shou za 35 000 pobunjenika na Bruklinskom mostu 17 Novembra , najsnazniji video do sada o OWS i globalnoj revoluciji ( nisu dobro napisali Frankfurt vec Frankfort , ali nema veze oprastamo im :lol: )
supe raja su ti pobunjenici :thumbup:
Soul_Sista

#446 Re: Protesti u Americi.

Post by Soul_Sista »

..tip uopste nije naoruzan pa je cudno odakle ovolika brutalnost. jasno je da moraju raditi svoj posao ali ovo je preslo svaku mjeru sto bi trebalo biti dozvoljeno u demokratskom svijetu, kako sebe rado nazivaju :D ipak ovo ne bi radili da im nije izadano naredjenje :wink:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#447 Re: Protesti u Americi.

Post by -LIBERO- »

Gerila majka... :thumbup:
A na proljece nova ofanziva... ;-)
StudentskiIC

#448 Re: Protesti u Americi.

Post by StudentskiIC »

-LIBERO- wrote:A to poredjenje sa "arapskim proljecem",ok slazem se da je neuporedivo u punom kapacitetu tog pojma,ali je sustina zapravo identicna.

Veca jednakost ,sansa,sloboda narodu,pojedincu,jedinki..kao osnovnom i fundamentalnom temelju drustva i civilizacije uopste.
Mislim da suština nije identična, niti blizu.

Ovo što si nabrojao u zadnjoj rečenici zvuči utopijski. Na kakvu tačno jednakost i slobodu misliš?
StudentskiIC

#449 Re: Protesti u Americi.

Post by StudentskiIC »

Nisam vidio da neko kaže da problem ne postoji, no dobro...

Kakav bi to bio sistem u kojem je veća jednakost, šansa, sloboda?
U ovom sadašnjem sistemu si slobodan, imaš sve šanse da radiš što želiš i voliš. Koji to nivo slobode ti fali?
Jedina nejednakost je ona materijalna, što je i uzrokovalo ove proteste.

Koje su to pravne poteze povukli ovi iz OWS da bi ograničili bankare? Nisam upućen da su bilo šta konkretno napravili.
Kako izbjeći hapšenje, da li je legalno spavati na ulici i sl. to su jedine pravne stvari OWS-a koje su vidljive. Ako je drugačije rado bi pogledao, ne kažem da sam upravu.
simpozijum delirijum

#450 Re: Protesti u Americi.

StudentskiIC wrote:Nisam vidio da neko kaže da problem ne postoji, no dobro...

Kakav bi to bio sistem u kojem je veća jednakost, šansa, sloboda?
U ovom sadašnjem sistemu si slobodan, imaš sve šanse da radiš što želiš i voliš. Koji to nivo slobode ti fali?
Jedina nejednakost je ona materijalna, što je i uzrokovalo ove proteste.

Koje su to pravne poteze povukli ovi iz OWS da bi ograničili bankare? Nisam upućen da su bilo šta konkretno napravili.
Kako izbjeći hapšenje, da li je legalno spavati na ulici i sl. to su jedine pravne stvari OWS-a koje su vidljive. Ako je drugačije rado bi pogledao, ne kažem da sam upravu.
navescu ti jedan primjer u OWS ima dosta doktora koji pozrtvovano besplatno naravno pomazu sada vec gomilama ozlijedjenih i bolesnim i beskucnicima i narkomanima i itd ...a Advokati izvlace uhapsene takodjer besplatno ..
doktori i Advokati u USA vozaju Mercedese i Jaguare , imaju bruku love
sto to njima treba u zivotu da riskiraju i svoje karijere i da budu prebijeni i hapseni ?
ovo nije pokret protiv bogatih ili komunisticka revolucija , vec za pravilnu raspodjelu i kontrolu bogatsva nase planete
mozda banalan primjer ali >? veliko budjenje naroda na ovoj planeti , jer smo svi zajedno u krizi , globalnoj
bilo bi predugo navoditi sve primjere od ratova i policijske kontrole ( rat protiv terora ) pa do ekoloskih katastrofa
poput zataskane nuklearne katastrofe u Fukushimi Japan
i da ? vrijeme istice . 7 milijardi ljudi na planeti i pogledaj statistike UN
a 21 vijek je uz svu fantasticnu tehnologiju ..
a sta imamo ? gomilu jada i bijede i planetu na izdisaju , tu nesto nije OK !
bas zbog tih 1 % krvoloka
izaci iz matrixa kojim nam peru mozak , pogledaj samo udarne vijesti korporacijskih medija ? ko je koga hebo medju glumcima i starletama i koji je politicar koga zahebo za lovu i "izgubio se cuko pa ga nasli nakon 7 dana"
a u Balkanskome slucaju ; "daj rakije i pive i turbo-folka i da vozam Golfa dvicu i daj mi mobilni telefon " :lol:
izadjite iz matrixa :thumbup:
globalna mapa revolucije ( ima i Sarajevo ) i ovo tek pocetak pocetka promjena ..
http://www.guardian.co.uk/news/datablog ... -map-world
Post Reply