Ja ti mogu reci posle 3 godine gledanja i vozanja tu i tamo Pezoa s teme, nije da imam iskustva sa svim autima u toj klasi, dapace, ali na osnovu iskustva s polovnim 308 zakleo bih se da je najmanje kvalitetno uradjen od svih auta u toj klasi, pocevsci u kljuca (pratece opreme) pa nadalje. Znaci to je najgora stvar kod toga auta, nekvalitet i stednja u detaljima izbija iz njega bukvalno. Siguran sam da prvo zatvaranje vrata odbije dosta kupaca od tog auta, koliko god banalno bilo.amar1994 wrote:tace ba golf, poredi ga s polovnom mazgom u DEado-šampion wrote:Pa recimo kad se usporede verzije sa 110-120 KS (drugi dizel odozdo), drugi paket opreme, razlika je 150 eura na strani Golfa (24200 naspram 24050), s tim da Golf ima bolju opremu (kod Pezoa obicna sjedala, kod Golfa comfort, itd). Tu je to negdje. I kod ovih modela 2011.-2012. najslabiji dizeli je bilo tu negdje s cijenom.
Bez obzira na sve, Pezoi bas gube na cijeni, to im je po meni mana broj 1, ne samo 308 nego i 508 isto tako. 508 posle 4-5 godina dodje otprilike na cijenu Golfa i to sestice. Sedmici ne moze ni prici po cijeni., drze istu cijenu , samo sto mazge imaju vise opreme
![]()
![]()
ne znam sto pezo gubi cjenu , nije toliko ne kvalitetan cak suprotno , ma to ti je onaj badge snobizam![]()
![]()
![]()
Moj dojam generalno je da su napravili 70% auta kako treba i onda ostalih 30% najslampavije i najjeftinije sto su mogli, kao kad covjek gradi kucu pa mu na 70% uradjenog posla zafali para.