Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
KPNCTNJAH

#426 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Image Image
Image Image
Image Image
ema_

#427 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ema_ »

You tube.. :zjev:
edos

#428 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edos »

zilog wrote:@edos
Ne zelim da ti kvarim cejf, ali za HD kanale ce ti trebati HDMI prikljucak na TV-u.
Inace, slika je odlicna i bices zadovoljan. U stvari, LOL prenosi izvorne stream-ove (onakvi kakvi su na satelitu, bez transkodiranja), a Amino ima odlican dekoder.
Da, da, ja sam i rekao da imam namjeru mijenjati tv, pa bih u tom slucaju doplatio za Amino 130 radi HD kanala :-D .. U svakom slucaju mi je drago da je slika, kao sto kazes, odlicna...
coolkid

#429 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Koji su sve kanali u HD rezoluciji koji se mogu pratiti sa AMINO 130.Kakav je program na KLASIK TV.Zna li ko ima li ni nagovjestaja o uvodjenju novih kanala ove godine.
StupskaBitanga

#430 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by StupskaBitanga »

kad ćete konačno prikopčati infrastrukturu i doci do mog ulaza?
hvala
memo23

#431 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by memo23 »

StupskaBitanga wrote:kad ćete konačno prikopčati infrastrukturu i doci do mog ulaza?
hvala
I ja se to vec dugo pitam, zivim na C. Vili tamo kod vile parka u ona cetiri nebodera, kad ce se vise prokopati taj kabal, imam LOL kablovski internet, malo mi je 2 MBPS-a, a svi nude za tu cijenu koju placam barem duplo vecu brzinu. Pozdrav
memo23

#432 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by memo23 »

slucajno opet postao
karanana

#433 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

e jebo ga, ali fakat je uvijek isto.....mogu imati upaljenu televiziju satima i ne gledati je, i sve ce ici ko mlijeko. eh, cim dignem glavu da pogledam nesto sto me zainteresuje, odmah problemi i ledjenje. evo isti slucaj sada, neka emisija na aljazeeri balkan.... ledi, stvaraju se kockice......
zilog

#434 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

karanana wrote:e jebo ga, ali fakat je uvijek isto.....mogu imati upaljenu televiziju satima i ne gledati je, i sve ce ici ko mlijeko. eh, cim dignem glavu da pogledam nesto sto me zainteresuje, odmah problemi i ledjenje. evo isti slucaj sada, neka emisija na aljazeeri balkan.... ledi, stvaraju se kockice......
Cernobil ko mljeko... :D

Sada ozbiljno, nisam mogao prebaciti prije, jel' ti jos stopa?
clarion_

#435 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by clarion_ »

mogao bi mali update liste kanala.... npr neka akcija sa HBO isl??!
afannedim

#436 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Vala mogli bi malo pojačat se sa kanalima ili da ukinu one što stoji samo crno TRT, ESNEWS I DA VINCHY LEARNING koji se ne može gledat od štopanja i kockica nekim drugim da ih zamijene.
glockov kolac

#437 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by glockov kolac »

Pitanje korisnicima SuperTV - jeste li generalno zadovoljni ovom uslugom? Dvoumim se oko SuperTV i MojaTV
ema_

#438 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ema_ »

glockov kolac wrote:Pitanje korisnicima SuperTV - jeste li generalno zadovoljni ovom uslugom? Dvoumim se oko SuperTV i MojaTV

Ja sam čula da mojatv ima oko 60 kanala, a supertv ima preko 100.

Inače ne bih ništa od Telecoma, LOL :thumbup: .
clarion_

#439 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by clarion_ »

glockov kolac wrote:Pitanje korisnicima SuperTV - jeste li generalno zadovoljni ovom uslugom? Dvoumim se oko SuperTV i MojaTV
Super TV je "space shuttle" za Moja TV a to govorim iz iskustva. Pod pretpostavkom da zelis uzeti televiziju i internet onda je poredjenje sljedece, kod MOJA TV plaćas kanale koje nude (moja ocjena 3/5 i to samo zbog full arena) + internet od 2Mbps za 35 KM+pdv dok kod LOL-a plaćaš Super TV sa kanalima koje nude (moja ocjena 4,5/5, MTV, SPORTKLUB itd...) i neuporedivo bolji internet od 6Mbps tj paket Duo+ koji ja koristim a košta 40KM + pdv...

ostale prednosti su npr. pri mijenjanju kanala jer kod MOJA tv je učitavanje kanala sporije i često se javlja zvuk kao kod običnog učitavanja streama na netu a kod Super tv-a je zaista perfekcija.

Nije niti Super TV tako ružičasta jer i tu postoji mjesta za napredak ali moj ukupni dojam daje veeeelikuuu prednost Super tv-u...
novi.dan.nova.nafaka

#440 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Možete li kako provjeriti koliko je trenutno potrošeno KM na tel. pozive (za one koji imaju trio paket) ? :roll:
Na meniju SuperTV-a na stavci stanje računa se vide tel. pozivi, ali kod svih piše 0 KM - vjerovatno dok se ne potroši onih uključenih 15 KM. Pretpostavljam da onog trenutka kada prekoračim tih 15 KM će se na svakom slj. pozivu znati stanje.
Bilo bi dobro da se zna koliko se tačno potrošilo...
lider

#441 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Možete li kako provjeriti koliko je trenutno potrošeno KM na tel. pozive (za one koji imaju trio paket) ? :roll:
Na meniju SuperTV-a na stavci stanje računa se vide tel. pozivi, ali kod svih piše 0 KM - vjerovatno dok se ne potroši onih uključenih 15 KM. Pretpostavljam da onog trenutka kada prekoračim tih 15 KM će se na svakom slj. pozivu znati stanje.
Bilo bi dobro da se zna koliko se tačno potrošilo...

Loguj se na portalu www.lol.ba sa svojim usernameom, klikni na "LOL Phone - Trio", i imas detaljan izvjestaj svih poziva, a na vrhu pise koliko ti je ostalo od onih bonus 15KM
zilog

#442 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Prvo disklejmer :wink:
SuperTV se ne moze porediti niti sa jednom drugom uslugom, osim, donekle, sa CS-om!
CS su hiljade kanala, ali trazi odredjene tehnicke preduslove.

MojaTV i SuperTV se ne mogu porediti, niti po broju kanala, niti po kvaliteti.
Do nove godine je ArenaSport ukljucena u pretplatu na MojaTV, ali zato na SuperTV imas Sport Klub.
iceman2010

#443 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

ema_ wrote:

nije ti tacan podatak za MojaTV. A tacan podatak se moze naci sa dva-tri klika misem. A svaki cigo svoga konja hvali. Postoje razlozi i za jednu i za drugu uslugu.
glockov kolac

#444 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by glockov kolac »

clarion_ wrote:
Super TV je "space shuttle" za Moja TV a to govorim iz iskustva. Pod pretpostavkom da zelis uzeti televiziju i internet onda je poredjenje sljedece, kod MOJA TV plaćas kanale koje nude (moja ocjena 3/5 i to samo zbog full arena) + internet od 2Mbps za 35 KM+pdv dok kod LOL-a plaćaš Super TV sa kanalima koje nude (moja ocjena 4,5/5, MTV, SPORTKLUB itd...) i neuporedivo bolji internet od 6Mbps tj paket Duo+ koji ja koristim a košta 40KM + pdv...

ostale prednosti su npr. pri mijenjanju kanala jer kod MOJA tv je učitavanje kanala sporije i često se javlja zvuk kao kod običnog učitavanja streama na netu a kod Super tv-a je zaista perfekcija.

Nije niti Super TV tako ružičasta jer i tu postoji mjesta za napredak ali moj ukupni dojam daje veeeelikuuu prednost Super tv-u...
Hvala svima na savjetima. A trebam li tražiti neki posebni hardver ili STB. Slabo se razumijem u one Amino uređaje
clarion_

#445 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by clarion_ »

glockov kolac wrote:
clarion_ wrote:

Hvala svima na savjetima. A trebam li tražiti neki posebni hardver ili STB. Slabo se razumijem u one Amino uređaje
samo se prijavi i no sikiriki!!!!
zilog

#446 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

@glockov kolac

Dobijes sav potreban HW za jedan televizor. Za drugi ti treba STB.
Mali tip, ako imas LCD/Plasma TV sa HDMI ulazom, obavezno doplati 90 KM za Amino 130. Neces pozaliti.
glockov kolac

#447 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by glockov kolac »

super, hvala svima
semirsar

#448 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

iceman2010 wrote:
ema_ wrote:

nije ti tacan podatak za MojaTV. A tacan podatak se moze naci sa dva-tri klika misem. A svaki cigo svoga konja hvali. Postoje razlozi i za jednu i za drugu uslugu.
Mislis na ovaj podatak? http://www.mojatv.ba/lista_programa.html :mrgreen:
Naravno, svaka usluga ima svoje prednosti i mane, mojatv, po meni, osim ove liste ima vise njih koji su presudili pa je moj izbor trio+
ema_

#449 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ema_ »

A ista stvar, 60-70 kanala, a od toga hrpa nakvih lokalnih televizija.

Mislim, ok, vjerovatno nekome trebaju tv Kakanj ili šta ja znam neke, ali toga kod LOL nema, hvala im :thumbup:
phoenix7

#450 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by phoenix7 »

To samo govori koliko ne volite biti informisani o stanju lokalnih mjesta, stanja u BiH .. vise ste "upoznati" sa stanjem u Wuppertalu vec u Kaknju,Sanskom Mostu,Visokom i sl. To je ono: "daj da budem moderan da mogu pricati da gledam Pro7,World Fashion jos koje kakve pederluke" .I zbog takvog razmisljanja odumire i sevdah i zanat i sve sto je vezano za tradiciju BiH. Sto to lol ne ubaci lokalne kanale,bas mi se gledaju i TV Visoko i TV Kakanj i sl.

Pozdrav
Post Reply