Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
opa22

#426 Re: Al Jazeera Balkan

Post by opa22 »

super prilog iz BG ova Ivana Momcilovic je odlicna
ja_sarajevo

#427 Re: Al Jazeera Balkan

Post by ja_sarajevo »

Ovo vec odavno govorim a sad kako imamo priliku slusati na jednom mjestu ljude koji pricaju srpski, hrvatski i bosanski. Mora se priznati da kad slusate Ivanu Momcilovic ili Marka Pavlovica znaci ljude koji pricaju srpski a i novinare iz Hrvatske da imaju puno bolju dikciju, da su elokventniji za razliku od novinara iz BiH ..

Naravno ne svi ali bolje zvuce kao novinari...
Magarece_godine

#428 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Magarece_godine »

ja_sarajevo wrote:Ovo vec odavno govorim a sad kako imamo priliku slusati na jednom mjestu ljude koji pricaju srpski, hrvatski i bosanski. Mora se priznati da kad slusate Ivanu Momcilovic ili Marka Pavlovica znaci ljude koji pricaju srpski a i novinare iz Hrvatske da imaju puno bolju dikciju, da su elokventniji za razliku od novinara iz BiH ..

Naravno ne svi ali bolje zvuce kao novinari...
Mislim da griješiš. Stvar je u tome što su oni nama zanimljivi jer ne govore kao mi. Ista situacija je obratno, mi smo njima interesantni jer ne govorimo kao oni. Pogotovo se ovo odnosi na koleraciju Sarajevo-Beograd
opa22

#429 Re: Al Jazeera Balkan

Post by opa22 »

Evo Adnan Rondic i nije toliko los kao voditelj, mislim da bi trebali sa njim malo vise raditi da popravi dikciju i da smiri pokrete glavom, Sasa Delic mi je sasvim ok dobar je, Dalija ili kako se vec zove mi je full iritantna lijepa jeste djevojka, al nema uopce glas za prezentera, Mirjana Hrga odlicno vodi vijesti dok mi se Kontekst uopce svidio kako je vodila, Marko (onaj tip iz Srbije) je super samo nek ne skakuce onoliko na stolici, onaj sto je s BN-a presao na AJ katastrofa ,tip je full iritantan na celu mu pise znate vec sto, od dopisnika su mi Ivana iz BG super, a pogotova Ivana iz Zagreba :dance:

ovo bi bilo neko moje misljenje sta se tice nekih voditelja i dopisnika
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#430 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Toto »

ovih nekoliko dana pratim paralelno ALJ i portale sa balkana koje sam do sada pratio.. mislim da cu uskoro ostati samo na ALJ
detroit-mercy

#431 Re: Al Jazeera Balkan

Post by detroit-mercy »

Gledao sam malo preko onog live linka, izgledaju jako dobro :mrgreen: u odnosu na ostale sibicarsko vasarske televizije dole :skoljka: razlika drasticna :mrgreen:
Halcyon

#432 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Halcyon »

Nemojte tako, mislim da je Televizija Tuzlanskog kantona u rangu Al Jazeere. :mrgreen:
Better Man

#433 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Better Man »

Jack Be Nimble wrote:
Chmoljo wrote:
luckylaka wrote:Kakva bolan AJB.Tv ce propasti prije nego sto krene.Evo konkretno koliko to Bosanca interesuje politicka ili ekonomska situacija u recimo Italiji,Bugarskoj,Albaniji...Ma boli ga chuna za tim.Ako AJB ne bude imala nesto privlacnije osim vijesti sa balkana nece se dugo odrzati.Licno mene zaboli sta se desava u Srbiji,Bugarskoj,Grckoj ...Ono sto se desava u blizem okruzenju mogu cuti ili procitati na BiH tv stanicama ili stranicama.Dakle sto se mene licno tice nisu trebali ni dolaziti osim sto je dobra stvar :-D sto ce zaposliti one sto vec imaju posaoP.S.sta kazu odgovorni hocel bit turbo-a uskoro
zar ti nisi u dijaspori?

:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
I to nam rece neko ko svrsava na TV1! Nemas ti pojma o zivotu, a kamoli sta je i ko je AlJazeera i sta predstavljaju u svijetu i koliko cemo imati pozitivnih stvari od njih i koliko ce to biti pozitivno za ovu drzavu.
ja_sarajevo

#434 Re: Al Jazeera Balkan

Post by ja_sarajevo »

ova sto vodi sad u 20h je super !!

Cudno mi da je i dalje Arduana Kuric ...
StupskaBitanga

#435 Re: Al Jazeera Balkan

Post by StupskaBitanga »

Marina Pelemiš-Riđić kako već udato :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
A najava za emisiju Druga strana Srbije je odlična
To će biti dobar dokumentarac
riko-ga

#436 Re: Al Jazeera Balkan

Post by riko-ga »

ja_sarajevo wrote:ova sto vodi sad u 20h je super !!

Cudno mi da je i dalje Arduana Kuric ...
Pa razvod jos nije ni poceo.A i kada se zavrsi moze ostaviti prezime.Ni prva ni zadnja sto je tako postupila u takvim situacijama.Mozda zbog djece.Da nose isto prezime......
opa22

#437 Re: Al Jazeera Balkan

Post by opa22 »

dobar kontekst
Mikado

#438 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Mikado »

Odličan program :thumbup:
Bosanac21

#439 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Bosanac21 »

Ko je ova sto vodi vijesti u 22???
manki

#440 Re: Al Jazeera Balkan

Post by manki »

Kako mi je cool ova crna voditeljica! :thumbup:
Bosanac21

#441 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Bosanac21 »

Marko Pavlovic ima ekstra priloge...
zaluzinna

#442 Re: Al Jazeera Balkan

Post by zaluzinna »

Bosanac21 wrote:Ko je ova sto vodi vijesti u 22???
Garra! :D
Marko je :thumbup:
slobodni armirach

#443 Re: Al Jazeera Balkan

Post by slobodni armirach »

karanana wrote:
StupskaBitanga wrote:
karanana wrote:pitanje: da li je pravilno napisati "svijetska" ili "svjetska"?

hvala.
svjetska
i ja sam mislio. mislim nije veliki gaf. moram reci da onaj tiker sto dole ide, nisam jos upratio ni jednu gresku.
ali sinoc kod one dalijine prezentacije nezaposlenosti u regiji gore na vrhu slajda pisalo "izvjestaj svijetske banke".
pa mozda je na crnogorskom tako 'svijetske'

a vidi stvarno ove gare :D :D dooobra, da je malo vise ovakvih balkanki :D

odlican informativni program, vajda ce ljudi skontat da se pizdarije desavaju i u drugim zemljama, i da nismo ba mi nikakav centar svijeta, niti ko paznju obraca kad nasi kerovi odnosno politicari laju na mjesec :D
karanana

#444 Re: Al Jazeera Balkan

Post by karanana »

eki gare.

neki srbijanac sharo dok je radio u africi. dobra je u vodjenju cini mi se.
Bosanac21

#445 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Bosanac21 »

karanana wrote:eki gare.

neki srbijanac sharo dok je radio u africi. dobra je u vodjenju cini mi se.

Sta dobra?! Odlična...
Veliki brat

#446 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Veliki brat »

Sinoć sa Hrgom emisija kontekst chuna prava, nigdje veze, svaka cast za tri studija u tri drzave ( vjerovatno je to i bio bit emisije, da se pokaze da se ima i moze ) ali ostalo 0 bodova, vrlo kratko, sturo, gosti hvale jedan drugog, mislim da je Fazlagic dobio jedno 2-3 pitanja...ma nigdje veze. Znam da je Mirjana obojena, ali da nas nikako ne moze...tek se sada uvjeravam, da je istina šta kažu za nju, da je veeeeeeeeeeeeeeeeeliiiiiiiiiiikiiiiiiiiiiiiiiii nacionali... :x
Ko voli neka gleda, postujem :bih:
Malaa

#447 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Malaa »

Sve pohavle za Al-Jazeeru. Razlika u odnosu na druge tv kanale je ogromna, cak se ne moze ni porediti. Voditelji su za svaku pohvalu, izuzev Dalije Hasanbegovic, kao sto neko rece, zena uopste nije za prezentera. Nekako se na silu trudi, izgleda kao neka "wanna be" i za jednog voditelja ima problema sa govorom i maše glavom previse.
cancel

#448 Re: Al Jazeera Balkan

Post by cancel »

nakon par dana viđenog mogu samo reći bravo Al Jazeera, neki wannabe news kanali krcati sa turskim sapunjarama nisu prikazali ovoliko profesionalnosti i tehničke nadmoći u cijelih godinu dana koliko su ovi prikazali u samo nekoliko dana :thumbup:

predlažem jednom wannabe news kanalu da jedne subote organizira izlet svojim zaposlenicima u studio al jazeere da ljudi vide kako izgleda studijski video zid i sva ta čuda tehnike sa kojima ALJ raspolaže, tako da se ovi više ne brukaju sa spektakularnim najavama o novim ekrančićima, high-tech mikrofonima, nepropusnim kablovima i ostalim "čudima" koje su svojedobno znali objavljivati kao breaking news u svojim vijestima :lol: :lol:
SHTREBER

#449 Re: Al Jazeera Balkan

Post by SHTREBER »

Sinoc dobra reportaza o Cernobilu.Kasnije vidim da je i Mamic gostovao sa Mirsadom Fazlagicem.
U svakom slucaju,AlJazeera :thumbup:

eee,moj Hadzifejzu,gledas li Al Jazeeru? Na njegovom mjestu,ja se ne bih od stida vise u javnosti pojavljivao.
StupskaBitanga

#450 Re: Al Jazeera Balkan

Post by StupskaBitanga »

cancel wrote:nakon par dana viđenog mogu samo reći bravo Al Jazeera, neki wannabe news kanali krcati sa turskim sapunjarama nisu prikazali ovoliko profesionalnosti i tehničke nadmoći u cijelih godinu dana koliko su ovi prikazali u samo nekoliko dana :thumbup:

predlažem jednom wannabe news kanalu da jedne subote organizira izlet svojim zaposlenicima u studio al jazeere da ljudi vide kako izgleda studijski video zid i sva ta čuda tehnike sa kojima ALJ raspolaže, tako da se ovi više ne brukaju sa spektakularnim najavama o novim ekrančićima, high-tech mikrofonima, nepropusnim kablovima i ostalim "čudima" koje su svojedobno znali objavljivati kao breaking news u svojim vijestima :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Vidim od ljubomore dolaze ovdje i pljuju po nečemu što je u 7 dana pokazalo više nego oni za 365
A Emir Nuhanović me je pozitivno iznenadio
Od mrkog visokog voditelja koji nije mogao stati na jadni zeleni chroma key na TV1 do dobrog novinara koji u kombinaciji sa Jakovom A. i onim iz Srbije čine odličan tim za ekonomske teme
Locked