Baraz
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Comrad
#426 Re: Baraz
Ama hebo i portugal i sve. Ja bih bas volio njih da izvucemo... Dosta je vise bilo... ovaj put deremo ko god dodje na put... siguran sam da ce igraci biti jos vise motivirani...

- Kaligrafija
#427 Re: Baraz
Sabita Hadzica za selektora ,nek promijeni sport , sta ima veze, jer samo se radi njega pravila mijenjaju...Sa Sabitom bi otisli i da izgubimo u barazu...

- butterfly_01
#428 Re: Baraz
znaju susjedi Croate: Hrvatska, Irska, Montenegro, Estonija i BiH...
-
Šandor
#429 Re: Baraz
Očito novinari iz BiH i Hrtvatske ne umiju doći do pouzdanih informacija. Jer do informacija da vjerovatno nećemo biti nosioci moglo se doći i prije početka svih sad već jučerašnjih utakmica. Jebo te, Ježa u leđa u čijoj zemlji je događaj godine glupi superbowl je bolje uhavizao od nas kojih živimo ovdje. Očito treba samo htjeti doći do pravih informacija.
Toliko toga se trebalo poklopiti da bi bili nosioci....da je to bilo na granici mogućeg. Armeni su morali pobijediti, Česi su morali izgubiti, Srbi nisu smjeli pobijediti. U toj varijanti nenosioci bili bi Škotska, Armenija, Estonija i Crna Gora.
Ali ko zna šta će Estonija i Crna Gora učiniti u baražu. Možda će se jedna od ove dvije zemlje kvalifikovati. Ili možda čak obje.
Ne zaboravite da je Latvija izbacila Tursku u baražu, A Slovenija Rusiju. Rusiju koja je godinu dana ranije igrala polufinale evropskog.
Toliko toga se trebalo poklopiti da bi bili nosioci....da je to bilo na granici mogućeg. Armeni su morali pobijediti, Česi su morali izgubiti, Srbi nisu smjeli pobijediti. U toj varijanti nenosioci bili bi Škotska, Armenija, Estonija i Crna Gora.
Ali ko zna šta će Estonija i Crna Gora učiniti u baražu. Možda će se jedna od ove dvije zemlje kvalifikovati. Ili možda čak obje.
Ne zaboravite da je Latvija izbacila Tursku u baražu, A Slovenija Rusiju. Rusiju koja je godinu dana ranije igrala polufinale evropskog.
- Romanista 101%
#430 Re: Baraz
Ko god dodje lose ce se provesti protiv nas. A uzinat bi volio da nam opet izvucu (namjeste) Portugal i da vidim onog pedercica kako ce na kraju da place sto nisu prosli na EP. Platini vec sad zna ko ce skim igrati u barazu.
- skenderija04
#431 Re: Baraz
U pravu si, ali toga se sjecamo ti i ja. Mi tek sad pocinjemo da vazimo za ozbiljnu reprezentaciju a to znaci i odredjeno postovanje. Ruku na srce, jos uvijek nemamo tradiciju(sto je i logicno), do ovih posljednjih par godina niti jednog igraca u vrhunskom timu, medijski smo bili potpuno neatraktivni.Sada je do nas, prvi korak smo napravili , djecije bolesti prebolili , samo da nastavimo ovim putem a onda ce biti i manje sudijskih "gresaka" protiv nas.Jos da je srediti savez....Ali nije tema za tu odvratnu pricu.Kaligrafija wrote:skenderija04 wrote:Sad je sve zavrseno. Ostaje zal, ali budimo posteni, pristali bi objerucke na baraz prije pocetka takmicenja. Jos uz onu guzvu oko suspenzije.........Ma sve je ok. Meni je jedina crna tacka Tirana, ostalo sve je ulazilo u racunicu. E sad baraz. Imamo i potvrdu da nismo nosioci. Znaci, Hrvatska, Irska, Portugal,Ceska.
1. Komsije! Nije mi bas najdraza opcija ali mislim da se mozemo nositi sa njima. U normalnim uslovima, rekao bih cak i da smo bolji tim ali u ex-Yu okrsajima sve pada u vodu, odlucuju najsitniji detalji.
2. Portugal. Ja nisam osvetoljubiv tip i nisam za revans. Objektivno, Portugal je tim sa igracima koji se bolje snalaze u u ovakvim situacijama. Samo podsjecanje na prosli baraz bio bi dodatni teret. Bolje izbjeci Portugal.
3. Irska. Moj tip. Jedini problem je sto svi znaju da su im duzni jedan mundijal.
4. Cesi- U stanju su odigrati sjajno ali i podbaciti. Ne bi mi bilo mrsko igrati baraz protiv Ceha. Bilo bi vrlo tesko ali ne i nemoguce. 50%-50%
Jarane a koliko su nama duzni mundijala ( vezano za Irsku)!?? Spanija 98 minuta nam daje gol, jesi li zaboravio!? Portugal isto...!?Sad Francuska... Da ne nabrajam...Kradu nas protiv svih vecih reprezentacija godinama!? Onda su nama dozivotno duzni...jebem im sve lopovsko!
- kokuz_sa
#432 Re: Baraz
hocel s esalihovic oporavit za baraz i imal pravo igranja tj jel pozvan?
- branimir stulic
#433 Re: Baraz
Znam sigurno da protiv Srbije necemo igrati .. I bas mi je pravo drago sto je tako.
- cls
#434 Re: Baraz
Qualified
(A) Poland
(A) Ukraine
(3) Spain
(4) Netherlands
(5) Germany
(6) Italy
(7) England
(8) Russia
(11) Greece
(12) Sweden
(13) France
(14) Denmark
Play Off Seeded
(9) Portugal
(10) Croatia
(16) Ireland
(19) Czech Republic
Play Off Unseeded
(20) Turkey
(29) Bosnia and Herzegovina
(38) Estonia
(39) Montenegro
(A) Poland
(A) Ukraine
(3) Spain
(4) Netherlands
(5) Germany
(6) Italy
(7) England
(8) Russia
(11) Greece
(12) Sweden
(13) France
(14) Denmark
Play Off Seeded
(9) Portugal
(10) Croatia
(16) Ireland
(19) Czech Republic
Play Off Unseeded
(20) Turkey
(29) Bosnia and Herzegovina
(38) Estonia
(39) Montenegro
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#435 Re: Baraz
Hrvatska,Portugal,Irska,Ceska...to su nam moguci protivnici.
Irska ili Ceska...

Irska ili Ceska...
- branimir stulic
#436 Re: Baraz
C R O A T I A.... ali gdje bismo igrali???? auuuu....
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#437 Re: Baraz
Hrvate dobijamo ko ga gledam
- snaga_znanja
#438 Re: Baraz
Zagrebbranimir stulic wrote:C R O A T I A.... ali gdje bismo igrali???? auuuu....
- branimir stulic
#439 Re: Baraz
jah... ja mislio u Slunju... Mislio sam u BiH...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#440 Re: Baraz
Pa Bilino Polje,cemu promjene.branimir stulic wrote:jah... ja mislio u Slunju... Mislio sam u BiH...
-
Šandor
#441 Re: Baraz
U Banja Luci.branimir stulic wrote:jah... ja mislio u Slunju... Mislio sam u BiH...
- branimir stulic
#442 Re: Baraz
.. pa ne znam. Znas kako je kada supak zine za parama. A i zbog sigurnosti... Mislim da Zenica nije bas "safe" - mislim naravno na stadion.
A to za Banja Luku je super ideja, ali bolja je u Sirokom Brijegu da odigramo "domacu" tekmu..
A to za Banja Luku je super ideja, ali bolja je u Sirokom Brijegu da odigramo "domacu" tekmu..
-
Agadafi
#443 Re: Baraz
Sudeci po ovom rankingu, opet smo u drugom sesiru.
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf
- kokuz_sa
#444 Re: Baraz
sad od mene ide prebanalno pitanje..
nego kad se igra taj baraz

nego kad se igra taj baraz
-
Šandor
#445 Re: Baraz
Ma izbio bi rat. Bilo bi krvi do koljena. U Širokom je jednom igrala naša mlada reprezentacija protiv Hrvatske. Šou samo takav.branimir stulic wrote:.. pa ne znam. Znas kako je kada supak zine za parama. A i zbog sigurnosti... Mislim da Zenica nije bas "safe" - mislim naravno na stadion.
- branimir stulic
#446 Re: Baraz
sredina novembra. Ako ovdje snijeg rokne onda je Portugal idealan protivnik...
- branimir stulic
#447 Re: Baraz
MA ne bi bilo rata... Mislim da bi svi na stadionu navijali za zmajeve....Šandor wrote:Ma izbio bi rat. Bilo bi krvi do koljena. U Širokom je jednom igrala naša mlada reprezentacija protiv Hrvatske. Šou samo takav.branimir stulic wrote:.. pa ne znam. Znas kako je kada supak zine za parama. A i zbog sigurnosti... Mislim da Zenica nije bas "safe" - mislim naravno na stadion.
- cls
#448 Re: Baraz
pa objavio sam gore vec citav raking to je to nema sumnjeAgadafi wrote:Sudeci po ovom rankingu, opet smo u drugom sesiru.
-
udrch
#449 Re: Baraz
Srbija je ispala, Turska je haman sa nama u šeširu, tako da mi je svejedno sa kim ćemo igrati, bitno je da su ove necivilizovane zemlje ispale, čiji navijači ne mogu podnijeti poraz..
Hrvati se već pripremaju unaprijed, evo razapinju Bilića, traži se alibi..a kad je guzno Engleze bio je najbolji trener na svijetu..
Ne bih volio Portugal, igraju prljavo, a mi to ne znamo izdržati, za ostale mi je svejedno..
Hrvati se već pripremaju unaprijed, evo razapinju Bilića, traži se alibi..a kad je guzno Engleze bio je najbolji trener na svijetu..
Ne bih volio Portugal, igraju prljavo, a mi to ne znamo izdržati, za ostale mi je svejedno..
- 5okraka
#450 Re: Baraz
Izbjeci Portugal, a sve ostale repke su tu negdje. Hrvati nisu sto su nekad bili, a najvise bi volio Irsku.