i to da nije bilo kafe i to da je pomela petoricu likova
Dr.Mr.Fr. wrote:Dakle period tek iza rata, nema nigdje ništa, kafa za popiti misaona imenica, ja se tek skinuo vojske i krenuo u ratnu tj. posljeratnu školu ...i upoznam ja djevojku super ona, Nermina - Nera....pricali mi tako danima o svemu i svacemu i ja da prekinem to neko latentno muntanje ja nju fino pitam da mi izadjemo na sastanak
super hoce ona, i odemo mi vani, hodali po gradu, sjedili u parku...a grad razvaljen skroz, nema nigdje ništa...ma ni ljudi ne prolaze ulicom, ma ništaaaa...nama romantika, super nama...i tako mrkli mrak (ne radi javna rasvijeta naravno) hajde pratim ja nju kuci na bistrik, i tamo u njenoj mahali neki dripci pocnu da nas zezaju, kao vidi ih kakvi su, hajmo ih prebiti, hajmo nju silovati itd...
I ja samo kuliram i odmicem se, ignorišem budale, njih 5torica....joj kad Nera popizdi i ode do njih (ja naravno nisam znao da je djevojka crni pojas u karateu, nekako ta tema nikada nije isplivala na vidjelo) ljudi ja u životu nisam vidio da je neko tako pomeo ulicu sa nekim, sva petorica su bila na podu sa predstravljenim pogledom na licu...malo je reci da ih je razbila....
Ja sam je poslje toga otpratio kuci i u velikom luko poslje zaobišao to mjesto gdje ih je prebila...sjecam se da me je bilo pravo strah kada sam se vracao kuci i da sam kontao joj kud ona mene ne otprati kuci
e da nismo se poslje toga družili, samo smo se pozdravljali i onako smješkali jedno drugom