Dogadaji u Crnoj Gori

Post Reply
kiky

#426 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by kiky »

Čitalac wrote:Kadija uzvraća udarac.

CETINJE – Vlasnik Etno sela „Kadmi” na Njegušima Milo Kadija tvrdi da nije u subotu veče izbacio iz svog restorana Veselinku Rajković, njeno petoro maloljetne djece i monahinju Mitropolije crnogorsko-primorske kako je to javio tabloid Vijesti, a prenijeli brojni mediji iz Srbije.
- Nije tačno da ih je bilo ko izbacio, to može da posvjedoči i konobarica, koja je inače iz Srbije, i koja je razgovarala sa njima – kazao je Kadija Pobjedi naglasivši da on u restoranu zapošljava čak osam radnika iz Srbije.
- One su došle i tražile srpsku cicvaru, na šta sam im odgovorio da kod nas ima samo crnogorskog kačamaka, ali da moraju sačekati bar sat i po do dva sata, da se skuva kako treba – kazao nam je Kadija.
Prema njegovim riječima monahinja je nakon toga kazala da je „ovdje sve pola srpsko –pola crnogorsko“, na šta je Kadija reagovao riječima „ovo Boga mi nije nego moje, i samo crnogorsko.“
- Nudili smo im pršute, sira, priganica, meda, onoga što ima na Njegušima.Kod mene u restoranu nema pljeskavica, ćevapa i „srpskih mućkalica“- kazao je Kadija naglašavajući da gošće same izašle iz restorana.
sve mora da budne crpsko ili da ga nema ...
bre ...
( naprotiv na hrvatskom primorju je srpska cicvara hit sezone, a tek u grčkoj. dobro došli dragi srbi )
:D
laneni10

#427 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by laneni10 »

Jos samo ovo da dodam kad sma ja kod njega radio imao je dvije radnice obje iz Srbije, a kako cujem da ih je poslije mene imao jos osam, i svi su bili srbi

Steta da sam ja imao onakav restoran ziveo bih kao hadzija, kad dodju srbi, hocetel baju malog knindzu? Bujrum evo vama ga kad dodju bosnje evo za vas jagnjetina, i safet isovic, a i za strance bih nasao recept, ugostiteljsto jeumjetnost, za to se treba rodit.

Imam jos jednu ova mije njegoseva :) neko gore spomenu konobara iz cetinja koji nece da prica s aoom zgodnom ribom iz srbije, drugi neko ovdje primjeti i rece da je taj bjerovatno gey, po meni on je papak, i nije gey, vec paksu!
ultima_palabra

#428 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

Nije gejlija, zajedno smo osmatrali manji kontingent Ruskinja :mrgreen:

A gadno vrijeme došlo da Srbe identifikujemo sa nakim Knindžama, zar ne može Toma, Tozovac ili tako neko? :roll:
laneni10

#429 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by laneni10 »

ultima_palabra wrote:Nije gejlija, zajedno smo osmatrali manji kontingent Ruskinja :mrgreen:

A gadno vrijeme došlo da Srbe identifikujemo sa nakim Knindžama, zar ne može Toma, Tozovac ili tako neko? :roll:
Znas sta oko onog cetinja sami bozji krs i kamen, al opet se cetinjani k...e ko da svijet pocinje i zavrsava sa njima.
A kad sam njegosa spomenuo da recem i ovo on se izjasnjavao kao srbin,a svi njegusi danas se izjasnjavaju kao crnogorci on se inace u njegusima rodio.
Moze recimo zeljko joksimovic... :)
kiky

#430 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by kiky »

kiky wrote:
Čitalac wrote:Kadija uzvraća udarac.

CETINJE – Vlasnik Etno sela „Kadmi” na Njegušima Milo Kadija tvrdi da nije u subotu veče izbacio iz svog restorana Veselinku Rajković, njeno petoro maloljetne djece i monahinju Mitropolije crnogorsko-primorske kako je to javio tabloid Vijesti, a prenijeli brojni mediji iz Srbije.
- Nije tačno da ih je bilo ko izbacio, to može da posvjedoči i konobarica, koja je inače iz Srbije, i koja je razgovarala sa njima – kazao je Kadija Pobjedi naglasivši da on u restoranu zapošljava čak osam radnika iz Srbije.
- One su došle i tražile srpsku cicvaru, na šta sam im odgovorio da kod nas ima samo crnogorskog kačamaka, ali da moraju sačekati bar sat i po do dva sata, da se skuva kako treba – kazao nam je Kadija.
Prema njegovim riječima monahinja je nakon toga kazala da je „ovdje sve pola srpsko –pola crnogorsko“, na šta je Kadija reagovao riječima „ovo Boga mi nije nego moje, i samo crnogorsko.“
- Nudili smo im pršute, sira, priganica, meda, onoga što ima na Njegušima.Kod mene u restoranu nema pljeskavica, ćevapa i „srpskih mućkalica“- kazao je Kadija naglašavajući da gošće same izašle iz restorana.
a toliko i o objektivnosti srbijanskih medija ...
nije čudo da su rasturili onakvu jugu ...
:-)
miki0111

#431 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by miki0111 »

Sta god bilo, bilo je, velika je se medijska paznja digla. Samo osnove ugostiteljstva treba ispostovati, a to je da je gost uvijek u pravu ma ko god bio, jer ti on ostavlja pare. To se uci u prvom razredu ugostiteljske skole. MIslim da ce ga mnogi zaobilaziti u velikom luku, a ti ljudi u prijestolnici zive od turizma. Kad nece novac praviti u julU nece sigurno ni u novembru ili decembru. CICVARA JE JAKO KOMPLIKOVANO JELO DA SE MORA SAT CEKATI, MA HAJDE...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#432 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by plain vanilla »

da, medijska paznja se digla jer su Srbi/janci osjetili nacionalizam na svojoj kozi

tog dana, rano ujutro, nekoliko drzavljana Srbije je uslo u dzamiju u Bijeljini i vrijedjalo vjernike..nazalost, to vise nije ni vijest, naviklo se
radostan dan

#433 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

kod kadije završena sezona...

Turistička inspekcija zatvorila Kadijino etno selo

Predmetni inspektor Branka Ratković je u ovom slučaju utvrdila da direktor Milo Kadija pruža usluge ishrane i pića u konobi “KADMI” za čije poslovanje posjeduje odobrenje za rad izdato od strane Sekretarijata za finansije i razvoj preduzetništva opštine Cetinje. Inspektor je, takođe, utvrdio da Kadija pruža i usluge smještaja u deset kućica-bungalova za čije poslovanje ne posjeduje odgovarajuću dokumentaciju, pa je primijenjena represivna mjera tj. pečaćenje smještajnih jedinica.

Iz Inspekcije je saopšteno da će podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Kadije po više osnova.

Podnijeta krivična prijava

Aktivisti NVO Instut socijalne inkluzije (ISI) podnijeli su krivičnu prijavu protiv vlasnika etno sela “Kadmi” na Njegušima Mila Kadije kako bi se utvrdilo da li u njegovom postupku ima elemenata krivičnih djela počinjenih iz mržnje, dok je ombudsman Šućko Baković formirao predmet na sopstvenu inicijativu.

Kadija je u subotu izbacio iz svog restorana Podgoričanku Veselinku Rajković i njeno petoro maloljetne djece, kao i monahinju Mitropolije crnogorsko-primorske, rekavši kasnije da je to uradio jer je “crnogorski nacionalista” i da “Srbi ne mogu da jedu kod mene”.

“Očekujemo preduzimanje odgovarajućih službenih mjera i radnji, odlučivanje da li u radnjama Kadije ima elemenata krivičnih djela motivisanih netolerancijom odnosno krivičnih djela počinjenih iz mržnje”, saopšteno je u ISI.

Obmudsman pokrenuo postupak

S druge strane, i Zaštitnik ljudskih prava juče je regaovao na pisanje “Vijesti” i kako je kazao, na osnovu navoda iz teksta formirao predmet: “Ne možemo da vjerujemo da se to događa.

U grupi krivičnih djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore je i krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje

To je očigledan primjer diskriminacije. Formirali smo predmet i uputićemo zahtjev turističkoj inspekciji da provjeri navode iz teksta i postupi po zakonu”.

Zakon o zabrani diskriminacije propisuje da se diskriminacijom smatra i svako pravljenje razlike, nejednako postupanje ili dovođenje u nejednak položaj lica ili grupe lica po osnovu vjere ili uvjerenja, pripadanja ili nepripadanja nekoj vjerskoj zajednici, a kazna za odbijanje javnih usluga po tom osnovu je od 11.000 do 16.500 eura za pravno lice, a za preduzetnika od 2000 do 5000 eura.

U grupi krivičnih djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore je i krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje: “Ko javno podstiče na nasilje ili mržnju prema grupi ili članu grupe koja je određena na osnovu rase, boje kože, religije, porijekla, državne ili nacionalne pripadnosti, kazniće se zatvorom od šest mjeseci do pet godina”.

Test za društvo

Koordinator programa ljudskih prava NVO Građanska alijansa (GA) Milan Radović kazao je kako ta organizacija najoštrije osuđuje ponašanje Kadije, koje je, kako je kazao, apsolutno neprihvatljivo i opasno jer je riječ o klasičnom obliku fašizma: “Zbog toga smatramo da je ovo svojevrstan test za crnogorske institucije ali i društvo”.

Prema riječima Radovića, institucije sistema treba da reaguju hitno, efikasno i djelotvorno, umjesto da “adekvatna reakcija izostane kao u dosadašnjem iskustvu, zbog čega dolazi do ponavljanja fašizma”.

“Sankcija treba da bude oštra čime bi se jasno stavilo do znanja da vlasti u Crnoj Gori ne podržavaju fašizam već da su okrenute izgradnji interkulturalnog društva. Nadležno Ministarstvo treba da preispita odobrenje za rad ovog Etno sela čiji vlasnik je ovim postupkom značajno ugrozio opštu sliku o Crnoj Gori, ali i drugih ugostitelja i turističkih poslenika i prije svega izvršio diskriminaciju i prekršio prava maloljetnih lica”, kazao je Radović.

Konjević: Ne komentarišem tumačenja

Juče se oglasio i potpredsjednik Političkog savjeta Srpske liste Igor Jaramaz saopštenjem u kojem se navodi da niko ne može biti bez odgovornosti za svoje postupke: “Ovakvi slučajevi ne mogu proći uz familijarnu osudu i nastavak svega po starom”.

Komentarišući incident koji se dogodio na Njegušima, potpredsjednika Socijaldemokratske partije Raško Konjević kazao je da je prema njegovim informacijama upućen demant da se tako nešto uopšte desilo.

“Tako da ne bih komenatrisao tumačenja da li se nešto desilo ili se nije desilo. Reći ću generalni stav da je svaka vrsta vjerske, nacionalne i bilo koje druge netrpeljivosti za apsolutno svaku osudu i mi to radimo proteklih 28 godina, bez obzira o kojoj je naciji ili vjeri riječ. Posebno ako u incidentima imate djecu i njihova elementarna prava. Na nivou principa, takve stvari su za veliku osudu.

Ako su se desile, kao što je interperetirano u 'Vijestima', i uz demanti, to su prosto pojedinačni i oni ne mogu ugroziti ono što su ustaljeni dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori”, rekao je Konjević.

Uprava Cetinja: Neprimjeren postupak

Upitani da prokomentarišu incident koji se desio na Njegušima, iz uprave prijestonice je stiglo saopštenje: “O događaju na Njegušima informisani smo posredstvom štampe, a ukoliko je sve što je navedeno vjerodostojno, onda treba naglasiti kako je riječ o neprimjerenom postupku.

Takođe, smatramo da je u ovom momentu, najbitnije spriječiti eventualno dizanje tenzija.

Na kraju, želimo istaći da Njeguši, kao i sva druga mjesta na teritoriji našeg grada, predstavljaju tradicionalno gostoprimljivu sredinu za sve posjetioce, nezavisno od njihovih nacionalnih i drugih opredjeljenja”, piše u saopštenju opštine Cetinje.
..............................................................

ovi iz turističke su neki cg dveri, ništa ja ovo ne pikam, dok se ranko ne oglasi jednom bešedom -milozvučno š-na gumnu, o velikoserpskoj stoglavoj ažbahi.
cindrlimindrli

#434 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by cindrlimindrli »

laneni10 wrote:I ako sam srbin ipak mi ga je zao!
U redu je... :D
laneni10

#435 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by laneni10 »

cindrlimindrli wrote:
laneni10 wrote:I ako sam srbin ipak mi ga je zao!
U redu je... :D
Znate vi kako mi zalimo jel :-)

Ma covjek bio pravi domacin, pricao mi je otkud mu to prezime kadija ali sam zaboravio jbg.

Unutra u restoranu je. Bilo fantasticno kao daje vrijeme stalo, ma to je bio raj za oci,
cindrlimindrli

#436 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by cindrlimindrli »

laneni10 wrote:Ma covjek bio pravi domacin, pricao mi je otkud mu to prezime kadija ali sam zaboravio jbg.

Unutra u restoranu je. Bilo fantasticno kao daje vrijeme stalo, ma to je bio raj za oci,
Eto vidis, idila je trajala sve dok se SPC nije docepala domacina. :D
laneni10

#437 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by laneni10 »

cindrlimindrli wrote:
laneni10 wrote:Ma covjek bio pravi domacin, pricao mi je otkud mu to prezime kadija ali sam zaboravio jbg.

Eto vidis, idila je trajala sve dok se SPC nije docepala domacina. :D
Nemislim da je monahinja kriva, mozda je nesto i rekla sto se nije dopalo milu, medjutim ovo tiyi hocu rec mislimda on ima neki problem u sebi koji nemoze da rijesi pa se na taj nacin pokusava rijesiti balasta, on ima neki problem koji mu neda mira pa se Ponasa na tako agresivan nacin, ali opet o nnjemu nemislimlose ,
breuer

#438 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by breuer »

kol'ko vidim niko mu neće zatvarati tu crnogorsku ku'jnju :D
cindrlimindrli

#439 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by cindrlimindrli »

laneni10 wrote:Nemislim da je monahinja kriva, mozda je nesto i rekla sto se nije dopalo milu
Nema ona sta milU da prica u Milinoj kafani :oops:
laneni10 wrote: o nnjemu nemislimlose ,
Sta imas misliti lose, covjek gazda, domacin, nahranio te, napio, uredno platio za sve sto si uradio.
kiky

#440 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by kiky »

miki0111 wrote:Sta god bilo, bilo je, velika je se medijska paznja digla. Samo osnove ugostiteljstva treba ispostovati, a to je da je gost uvijek u pravu ma ko god bio, jer ti on ostavlja pare. To se uci u prvom razredu ugostiteljske skole. MIslim da ce ga mnogi zaobilaziti u velikom luku, a ti ljudi u prijestolnici zive od turizma. Kad nece novac praviti u julU nece sigurno ni u novembru ili decembru. CICVARA JE JAKO KOMPLIKOVANO JELO DA SE MORA SAT CEKATI, MA HAJDE...
a pogotovo ako mora biti crpska ...
kiky

#441 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by kiky »

šta ima loše u tome što je čo'ek odgovorio da je to njegovo i crnogorsko ...
i problem očigledno nije u srpskoj cicvari več što gospoji smeta crnogorski kačamak ...
i ne samo gospoji ...
očigledno ...
na kraju krajeva to je crna gora i treba i gost bit ljubazan ...
ima i drugih morskih destinacija gdje sve pršti od srpskih cicvara ...
bugarska, kipar, grčka ...
pa raspalte ...
p.s.
u hrvatskoj obavezno jedem bosasnki burek i sarajevske čevape u somunu ...
kad to naručim cijela konoba skoči na noge od sreće i svi trče da razvuku pitu a i roštilj se raspali pored mora ...
ma dajte ...
spustite se na zemlju ...
laneni10

#442 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by laneni10 »

cindrlimindrli wrote:
laneni10 wrote:Nemislim da je monahinja kriva, mozda je nesto i rekla sto se nije dopalo milu
Nema ona sta milU da prica u Milinoj kafani :oops:
laneni10 wrote: o nnjemu nemislimlose ,
Sta imas misliti lose, covjek gazda, domacin, nahranio te, napio, uredno platio za sve sto si uradio.
Pa ako je milo rekao " kod mene je sve crnogorsko" nemam razloga da ga krivim jer je covjek crnogorac i lokal je njegov,
Ima pravo to i da kaze mada to pravi ugostitelji nerade to ja hocu rec!

pa jeste sve je tako kao sto kazes i zato mi ej zao ostade sad siromah a znam da je mnogo ulozio
U restoran
denideni

#443 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by denideni »

kiky wrote:šta ima loše u tome što je čo'ek odgovorio da je to njegovo i crnogorsko ...
i problem očigledno nije u srpskoj cicvari več što gospoji smeta crnogorski kačamak ...
i ne samo gospoji ...
očigledno ...
pa raspalte ...
p.s.
kad to naručim cijela konoba skoči na noge od sreće i svi trče da razvuku pitu a i roštilj se raspali pored mora ...
ma dajte ...
A Ti to bio tamo pa sluso narudzbe :lol: . Nije valjda da u hrvatskoj jedes cevape i bureke :lol: ccccc daleko je Evropa :D
Zao Mi sad Kadije,nece mu biti lako.Tolko covjek ulozi para ccccc.

UOČILI NEPRAVILNOSTI

Kadija je u subotu izbacio iz svog restorana Podgoričanku Veselinku Rajković i njeno petoro maloljetne djece
Uvecaj! Restoran "Kadmi" (Foto: Vesko Belojević)
Turistička inspekcija je zatvorila etno selo "Kadmi", vlasnika Mila Kadije.

Predmetni inspektor Branka Ratković je u ovom slučaju utvrdila da direktor Milo Kadija pruža usluge ishrane i pića u konobi “KADMI” za čije poslovanje posjeduje odobrenje za rad izdato od strane Sekretarijata za finansije i razvoj preduzetništva opštine Cetinje. Inspektor je, takođe, utvrdio da Kadija pruža i usluge smještaja u deset kućica-bungalova za čije poslovanje ne posjeduje odgovarajuću dokumentaciju, pa je primijenjena represivna mjera tj. pečaćenje smještajnih jedinica.

Iz Inspekcije je saopšteno da će podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Kadije po više osnova.

Aktivisti NVO Instut socijalne inkluzije (ISI) podnijeli su krivičnu prijavu protiv vlasnika etno sela “Kadmi” na Njegušima Mila Kadije kako bi se utvrdilo da li u njegovom postupku ima elemenata krivičnih djela počinjenih iz mržnje, dok je ombudsman Šućko Baković formirao predmet na sopstvenu inicijativu.

Kadija je u subotu izbacio iz svog restorana Podgoričanku Veselinku Rajković i njeno petoro maloljetne djece, kao i monahinju Mitropolije crnogorsko-primorske, rekavši kasnije da je to uradio jer je “crnogorski nacionalista” i da “Srbi ne mogu da jedu kod mene”.

“Očekujemo preduzimanje odgovarajućih službenih mjera i radnji, odlučivanje da li u radnjama Kadije ima elemenata krivičnih djela motivisanih netolerancijom odnosno krivičnih djela počinjenih iz mržnje”, saopšteno je u ISI.

S druge strane, i Zaštitnik ljudskih prava juče je regaovao na pisanje “Vijesti” i kako je kazao, na osnovu navoda iz teksta formirao predmet: “Ne možemo da vjerujemo da se to događa.

U grupi krivičnih djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore je i krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje

To je očigledan primjer diskriminacije. Formirali smo predmet i uputićemo zahtjev turističkoj inspekciji da provjeri navode iz teksta i postupi po zakonu”.

Zakon o zabrani diskriminacije propisuje da se diskriminacijom smatra i svako pravljenje razlike, nejednako postupanje ili dovođenje u nejednak položaj lica ili grupe lica po osnovu vjere ili uvjerenja, pripadanja ili nepripadanja nekoj vjerskoj zajednici, a kazna za odbijanje javnih usluga po tom osnovu je od 11.000 do 16.500 eura za pravno lice, a za preduzetnika od 2000 do 5000 eura.

U grupi krivičnih djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore je i krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje: “Ko javno podstiče na nasilje ili mržnju prema grupi ili članu grupe koja je određena na osnovu rase, boje kože, religije, porijekla, državne ili nacionalne pripadnosti, kazniće se zatvorom od šest mjeseci do pet godina”.

Test za društvo

Koordinator programa ljudskih prava NVO Građanska alijansa (GA) Milan Radović kazao je kako ta organizacija najoštrije osuđuje ponašanje Kadije, koje je, kako je kazao, apsolutno neprihvatljivo i opasno jer je riječ o klasičnom obliku fašizma: “Zbog toga smatramo da je ovo svojevrstan test za crnogorske institucije ali i društvo”.

Prema riječima Radovića, institucije sistema treba da reaguju hitno, efikasno i djelotvorno, umjesto da “adekvatna reakcija izostane kao u dosadašnjem iskustvu, zbog čega dolazi do ponavljanja fašizma”.

“Sankcija treba da bude oštra čime bi se jasno stavilo do znanja da vlasti u Crnoj Gori ne podržavaju fašizam već da su okrenute izgradnji interkulturalnog društva. Nadležno Ministarstvo treba da preispita odobrenje za rad ovog Etno sela čiji vlasnik je ovim postupkom značajno ugrozio opštu sliku o Crnoj Gori, ali i drugih ugostitelja i turističkih poslenika i prije svega izvršio diskriminaciju i prekršio prava maloljetnih lica”, kazao je Radović.

Juče se oglasio i potpredsjednik Političkog savjeta Srpske liste Igor Jaramaz saopštenjem u kojem se navodi da niko ne može biti bez odgovornosti za svoje postupke: “Ovakvi slučajevi ne mogu proći uz familijarnu osudu i nastavak svega po starom”.

Komentarišući incident koji se dogodio na Njegušima, potpredsjednika Socijaldemokratske partije Raško Konjević kazao je da je prema njegovim informacijama upućen demant da se tako nešto uopšte desilo.

“Tako da ne bih komenatrisao tumačenja da li se nešto desilo ili se nije desilo. Reći ću generalni stav da je svaka vrsta vjerske, nacionalne i bilo koje druge netrpeljivosti za apsolutno svaku osudu i mi to radimo proteklih 28 godina, bez obzira o kojoj je naciji ili vjeri riječ. Posebno ako u incidentima imate djecu i njihova elementarna prava. Na nivou principa, takve stvari su za veliku osudu.

Ako su se desile, kao što je interperetirano u 'Vijestima', i uz demanti, to su prosto pojedinačni i oni ne mogu ugroziti ono što su ustaljeni dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori”, rekao je Konjević.

Upitani da prokomentarišu incident koji se desio na Njegušima, iz uprave prijestonice je stiglo saopštenje: “O događaju na Njegušima informisani smo posredstvom štampe, a ukoliko je sve što je navedeno vjerodostojno, onda treba naglasiti kako je riječ o neprimjerenom postupku.

Takođe, smatramo da je u ovom momentu, najbitnije spriječiti eventualno dizanje tenzija.

Na kraju, želimo istaći da Njeguši, kao i sva druga mjesta na teritoriji našeg grada, predstavljaju tradicionalno gostoprimljivu sredinu za sve posjetioce, nezavisno od njihovih nacionalnih i drugih opredjeljenja”, piše u saopštenju opštine Cetinje.
LBVIEW

#444 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

Hoce to kad sebi uzmes za pravo drugima odredivati kako ce se zvati, kojim ce jezikom govoriti,"krojiti" im historiju,negirati autokefalnost Crkve i sl. kao da ti je,kako rece Marko Vesovic, neko u amanet ostavio cage po kojima imas pravo na to. Pa kad Ministarstvo prosvjete Crne Gore proglasi crnogorski jezik sluzbenim, dici dreku kako je to udar na srpski narod ili uz pomoc vojske postavljati crkvu na Rumiji k'o onomad Amfilohije kako bi markirali teritoriju i provocirali.
Nego, "Kurir" ne rece nista o eventualnim kontramjerama povodom ovog necuvenog napada na srpstvo-da im nije ponestalo balvana, i jednih i drugih. 8-)
kiky

#445 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by kiky »

denideni wrote:
kiky wrote:šta ima loše u tome što je čo'ek odgovorio da je to njegovo i crnogorsko ...
i ne samo gospoji ...
očigledno ...
pa raspalte ...
p.s.
ma dajte ...
A Ti to bio tamo pa sluso narudzbe :lol: . Nije valjda da u hrvatskoj jedes cevape i bureke :lol: ccccc daleko je Evropa :D
Zao Mi sad Kadije,nece mu biti lako.Tolko covjek ulozi para ccccc.

UOČILI NEPRAVILNOSTI

Kadija je u subotu izbacio iz svog restorana Podgoričanku Veselinku Rajković i njeno petoro maloljetne djece
Uvecaj! Restoran "Kadmi" (Foto: Vesko Belojević)
Turistička inspekcija je zatvorila etno selo "Kadmi", vlasnika Mila Kadije.

Test za društvo

šta bio, slušo, ... naručivo ...
na moru jedem samo bureke i ćevape i to one sa pomfritom i ajvarom ko prilog ...
ledo ribu koju služe po restoranima mogu jest i u bosni ...
eu nije daleko a pogotovo ne visoko, srozala se do hrvatskog nivoa, a mogla bi i da se raspadne dok hrvatska postane članica ...
radostan dan

#446 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

Zukorlić o Podgorici: Izneverili su nas, brišu Sandžak
DRUŠTVO, 10:19, 06.08.2012.

Image
Namera ukidanja Sandžaka je sa ciljem ukidanja te teritorije i ukidanja tog naroda, kazao je Zukorlić

PODGORICA - Sandžački muftija Muamer Zukorlić izjavio je da crnogorska vlast izneverila je obećanje koje je dala Bošnjacima uoči referenduma o nezavisnosti.

On je na zajedničkom iftaru u Bijelom Polju, održanom u čast muslimanskog svetog meseca ramazana, rekao da je taj grad nekada bio srce Sandžaka.

Muftija je ocenio da crnogorska vlast po svaku cenu pokušava da reč Sandžak pritiscima izbriše iz sećanja stanovnika severa Crne Gore.

„Ukidanje imena znači ukidanje svega što je značilo to ime, a to ime znači jednu teritoriju koja se istorijski zove Sandžak. Namera ukidanja Sandžaka je sa ciljem ukidanja te teritorije i ukidanja tog naroda“, kazao je Zukorlić.

On je poručio čelnicima Bošnjačke stranke i DPS-a da ispoštuju Ugovor o Sandžaku kao prekograničnoj regiji. „Bošnjaci su uneli u nezavisnu Crnu Goru svoju istoriju, teritoriju, sebe kao naciju i taj Ugovor.

Zato pozivam Mila Đukanovića i Rafeta Husovića kao potpisnike da ne sklanjaju taj sporazum već da ga ispoštuju”, kazao je on.
....................................................................

Obecanja, obecanja, sto si davala mi
Tek onako, tek onako
Zar je ljubav spala na to?
LBVIEW

#447 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

radostan dan wrote:Zukorlić o Podgorici: Izneverili su nas, brišu Sandžak
DRUŠTVO, 10:19, 06.08.2012.

Image
Namera ukidanja Sandžaka je sa ciljem ukidanja te teritorije i ukidanja tog naroda, kazao je Zukorlić

PODGORICA - Sandžački muftija Muamer Zukorlić izjavio je da crnogorska vlast izneverila je obećanje koje je dala Bošnjacima uoči referenduma o nezavisnosti.

On je na zajedničkom iftaru u Bijelom Polju, održanom u čast muslimanskog svetog meseca ramazana, rekao da je taj grad nekada bio srce Sandžaka.

Muftija je ocenio da crnogorska vlast po svaku cenu pokušava da reč Sandžak pritiscima izbriše iz sećanja stanovnika severa Crne Gore.

„Ukidanje imena znači ukidanje svega što je značilo to ime, a to ime znači jednu teritoriju koja se istorijski zove Sandžak. Namera ukidanja Sandžaka je sa ciljem ukidanja te teritorije i ukidanja tog naroda“, kazao je Zukorlić.

On je poručio čelnicima Bošnjačke stranke i DPS-a da ispoštuju Ugovor o Sandžaku kao prekograničnoj regiji. „Bošnjaci su uneli u nezavisnu Crnu Goru svoju istoriju, teritoriju, sebe kao naciju i taj Ugovor.

Zato pozivam Mila Đukanovića i Rafeta Husovića kao potpisnike da ne sklanjaju taj sporazum već da ga ispoštuju”, kazao je on.
....................................................................

Obecanja, obecanja, sto si davala mi
Tek onako, tek onako
Samo interes, zar je iko mogao zivjet od ljubavi? A Zuki zna kako se to radi. :D
Btw., zar stvarno toliko boli ono izbijanje "drugog oka" iz glave, da se kompleksi pokusavaju izlijeciti i na ovom podforumu? :mrgreen: :dance: Pojedini izgleda nista drugo i ne rade vec traze "materijal" kojim bi iskopromitirali crnogorsku vlast i drzavu, te tako valjda drugima pokazali kako su u pravu u onoj nadasve kompleksnoj politickoj situaciji tamo.Samo sto su ih svi ostali vec odavno procitali i odhebali. :mrgreen:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#448 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by PipiDugaDevetka »

Obećan je i hercegnovski spomenik uhvaćenim Bošnjacima koji su se sklonili od rata u Cg, pa kasnije isporučeni u Foču na tretman kod doživotno osuđenog zločinca. Ni junaštvo, a bogUmi ni čojstvo više ne stanuje u Crnoj gori.
radostan dan

#449 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

ne znam za obećanje, znam za događaje, putem pisanih svjedočenja nakon rata, tako da i bez obećanja, bilo bi dobro i neophodno da se to uradi, a pogotovu ako je data riječ.
žao mi je što hercegnovska vlast, mimo državne, ne preuzme inicijativu za takvo što.
Last edited by radostan dan on 15/08/2012 00:30, edited 2 times in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#450 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by PipiDugaDevetka »

radostan dan wrote:ne znam za obećanje, znam za događaje, putem pisanih svjedočenja nakon rata, tako da i bez obećanja, bilo bi dobro i neophodno da se to uradi, a pogotovu ako je data riječ.
žao mi je što hercegnovska vlast, mimo državne, ne preuzme inicijativu za takvo što.
http://www.slobodnaevropa.org/content/v ... 95496.html
Post Reply