Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
rajv0sa

#426 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by rajv0sa »

Ronnie O'Sullivan wrote:Ovdje se vise raspravlja o Srbiji i Hrvatskoj nego o BiH :run:
Naziv teme je "Kvalifikacije za SP 2014" ,a ne "BiH u Kvalifikacijama za SP 2014".
campa_xxx

#427 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by campa_xxx »

campa_xxx wrote:Grčki selektor
SANTOS: ŽRIJEB JE BIO POVOLJAN ZA NAS

Portugalski stručnjak na klupi grčkog nacionalnog tima, Fernando Santos, zadovoljan je ishodom sinoćneg žrijeba kvalifikacionih skupina za odlazak na SP 2014. godine u Brazilu.

"Žrijeb je ispao vrlo povoljan po nas. Slovačka i BiH, međutim, imaju jako kvalitetne momčadi, a isto tako treba biti oprezan u duelima sa Latvijom i Litvanijom, budući da se baltički nogomet puno poboljšao zadnjih par godina", rekao je grčki selektor Fernando Santos, uz dodatak:

"Plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredni je naš cilj, no prije toga moramo se izboriti za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini".

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Selektor BiH Safet Sušić zadovoljan žrijebom
"NI SAMI NE BI BOLJE IZABRALI"

Ovakav rasplet žrijeba obradovao je i selektora Bosne i Hercegovine Safeta Sušića.

"Imali smo sreće. Izbjegli smo sve velike ekipe iz prvog i drugog šešira. Mislim da smo sada po prvi put u situaciji gdje možemo reći da igramo za prvo mjesto u grupi", kaže Sušić za SportSport.ba.

"Slovačka i Grčka kotiraju na FIFA rang listi bolje od nas, imaju više iskustva igranja velikih takmičenja od nas, ali sigurno nisu kvalitetnije. Naravno, ne smijemo potcijeniti ni Latviju i Litvaniju, ali to sigurno nisu reprezentacije iz vrha evropskog fudbala. Iskreno, da smo mi birali grupe, ne bi bolje izabrali", dodao je Pape.
Litvanski selektor o žrijebu
ŽUTAUTAS: PROTIVNICI SE NE SMIJU PODCIJENITI

"Mislim da smo, u poređenju na ostale grupe, imali povoljan žrijeb. Sreća nam se osmijehnula ovog puta u odnosu na prošla vremena kada smo dobivali puno jače timove u grupi", rekao je litvanski selektor Raimondas Žutautas, dodavši:

"Protivnici se nikako ne smiju podcijeniti. Grčka je već potvrdila svoju snagu, Slovačka je igrala veoma dobro na Svjetskom prvenstvu, a Bosna i Hercegovina je pokazala da može pobjeđivati. Meč sa Latvijom bit će poseban, to će biti neka vrsta derbija".
Troll_Happens

#428 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Troll_Happens »

Jedan001 wrote:
fukushima wrote:
Jedan001 wrote:pushiona smo ko i do sada,,, ko god nam dodje kad nemamo igrace... eno dzeke na sff-u odmara covjek boli ga... umjesto da trenira... nista od nas.. u najboljem slucaju ocekujem baraz i opet ispadanje ako i do tog baraza dodjemo.. :(
sto lazes da je na sff-u. danas bio u dablinu na utakmici city - ireladn stars
libertyBiH wrote:Nece biti do igraca nego do SELEKTORA vjerujte mi..............Ciro bi ovo izpickeee prosao....
bi qrc, hebo vas ciro vise. ciro je svoje odradio idemo dalje
KPNCTNJAH wrote:Srbija i Hrvatska su vec jednom igrali kvalifikacije (Euro 2000) pa se ne sjecam da je bilo nekih vecih incidenata... znam samo da je jednom nestalo struje na stadionu :lol: i da su Srbi izbacili Hrvate u direktnom duelu ... kasnije se Srbija proslavila utakmicom protiv Holandije :D naravno tad su se zvali Jugoslavija ... ne vjerujem da ce biti dozvoljeno gostujucim navijacima da prisustvuju tim utakmicama... sadrzaj parola i navijanja ce biti manje-vise ocekivan...
ma nije bilo incidenatan samo vatanja za muda :lol:

Image

Antologijski 'duel' Roberta Jarnija i Bate Mirkovića na Maksimiru oktobra 1999
nisam rekao da je danas bio vec je bio za vrijeme sff-a a kao sto znas to traje 7 dana, ono imam i slike ako hosh da se uvjeris... ppk da mi ne kazes da lazem :skoljka:
druga stvar mi vazda krivimo trenere, sudije bjelosvjetske zavjere protiv nas a ne vidimo problem da je u igracima. Ljudi se uhljebili i sad mogu raditi sto rade.... lahko cemo mi to otici u brazil, sa dosadasnjim zalaganjem daj boze... :dance:
hajd ne seri ppk, dosao jedan dan u sarajevo tebi odmah zasmetalo. eto ne smije doci kuci na par dana nakon turneje po americi. fuj kakvih likova ovdje[/quote]
nisam ja imao nista protiv njegovog dolaska nek dolazi on nemam nista protiv, ali kad se trenira i kad je utakmica zna se soba i krevet ili trening a ne party do zore i cevapi pa sutra sav krmelja ne moze loptu da pogodi :zjev:
jeza u ledja

#429 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

Jao grupe, pa ovo je stvarno dusu dalo za prolaska.

Grcka se moze i treba pobjediti, a od Slovacke smo jaci. :)

Hvala Debeli!!
fukushima

#430 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fukushima »

eno goal.com nas vec pobijednicima grupe proglasio. jos samo to da pokazemo na terenu :D
mikogoago

#431 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by mikogoago »

Nesto kontam svi pisemo "hvala debeli",a realno covjek je zasluzio spomenik,kako nas je usrecio.Zato predlazem da ubuduce pisemo HVALA BUCKO.Nekako ljepse od onog debeli.U znak zahvalnosti ja sam vec mojim klincima kupio i naredio da nose brazilski dres sa imenom Ronaldo kada igraju fudbala.Toliko od mene u znak zahvalnosti za zdrjeb :mrgreen:
Jos ovo:pravo komicna situacija u nasoj grupi svi zadovoljni zdrijebom.Ovo se cesto ne desava! Jos ostaje da vidimo ko ce se veseliti na kraju. :bih:
cyprus

#432 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

UEFA

Eto, bili smo svjedoci za nas super povoljnog žrijeba sinoć. Sad ću malo proletit kroz sve grupe iz evropskog dijela kvalifikacija i pokušat dat neke prognoze, iako ima još mnogo vremena do početka. Ako ništa biće zanimljivo za 2,5 godine provjerit ono što ću sad pisat :D

Grupa A
Hrvatska
Srbija
Belgija
Škotska
Makedonija
Vels

Ako ijedna grupa zaslužuje epitet ''grupe smrti'' to je ova, što zbog fudbalskih, što zbog rivalskih motiva. Osim što je najjača, ovo je i najzanimljivija grupa, jer sve reprezentacije mogu gajiti kakve takve nade za plasman. Favoriti jesu Hrvatska i Srbija, ali ne bi bilo nikakvo čudo da Belgija, Škotska ili Vels iskoriste balkanski mentalitet kod njih i ubace se na neko od prva dva mjesta. Makedonija po meni ima najmanje šanse, ali čak ni oni se ne smiju prerano otpisati. Mišljenja sam da će Srbija osvojiti ovu grupu, a da će Hrvati podbaciti, te da će možda Belgijanci zasjesti na drugo mjesto. Također, moguć je scenarij da najlošiji drugoplasirani bude baš iz ove grupe.

Grupa B
Italija
Danska
Češka Republika
Bugarska
Armenija
Malta

Ovo je također jedna od težih grupa. Italija je logično favorit, ali mislim da bi im Danska, Češka i Bugarska mogle stvarati velike probleme. Prognoziram prvo mjesto Čeha, a drugoplasirani bi trebali biti Talijani. Prvo i drugo mjesto će se vjerovatno odlučivati na gostovanjima u Jerevanu.

Grupa C
Njemačka
Švedska
Republika Irska
Austrija
Farska Ostrva
Kazahstan

Prva pozicija Njemačke ovdje ne bi trebala doći u pitanje. Drugo mjesto bi trebalo biti odlučeno između Irske i Švedske. Ja blagu prednost dajem Ircima. Austrija također može pretendirati na baražnu poziciju, ali mislim da će otpsat zbog manjka kvaliteta. Kazahstan je ekipa koja svima može napravit problem, ali njihov maximum je skor od nekih 10-tak bodova. Faranima će ipak uspjeh biti svaki bod.

Grupa D
Holandija
Turska
Mađarska
Rumunija
Estonija
Andora

Opis grupe je sličan kao za prethodnu. Ne vjerujem da ijedna od ovih reprezentacija može ugoziti prvo mjesto Holandije. Reprezentacije u silaznoj formi Turska i Rumunija te reprezentacija koja blago napreduje Mađarska će biti konkurenti za drugo mjesto. Ja prednost dajem Turskoj, čisto zbog većeg igračkog kapaciteta koje ima. Estonija je plutajuća mina, pa je moguće da će i dueli sa njom odlučiti drugo mjesto. Andora je totalni autsajder.

Grupa E
Norveška
Slovenija
Švicarska
Albanija
Kipar
Island

Jedna naizgled prilično slaba grupa, ali činjenica da će biti prilično neizvjesna daje joj na kvaliteti i zanimljivosti. Iako dolazi tek iz trećeg šešira, mislim da je Švicarska ovdje prvi favorit. Zanimljivo je da svoju šansu imaju sve reprezentacije ovdje, pa čak i Kipar i Island. Norvežani su nosioci, ali ne vjerujem da će imati dovoljno kvaliteta da uzmu prvo mjesto, a slično mislim i za Sloveniju, koja po imenima nije ništa kvalitetnija od Albanije. Iz svojih simpatija prognoziraću drugo mjesto za Kipar, ali bojim se da bi baš ova grupa mogla dati najlošijeg drugoplasiranog, koji će ostat bez baraža.

Grupa F
Portugal
Rusija
Izrael
Sjeverna Irska
Azerbejdžan
Luksemburg

Iako će se malo ko složiti sa mojom konstatacijom, mislim da je ovo najslabija grupa izvučena u UEFA zoni. Portugal i Rusija su favoriti, ali te reprezentacije uopšte ne fasciniraju u zadnje vrijeme. Ipak, vjerujem da će dogodine biti jače nego sad (al ko to zna), pa mislim da će raspodjeliti prvu i drugu poziciju. Ostatak grupe je po meni vrlo neatraktivan i loš, i teško da Izrael, Sjeverna Irska, Azerbejdžan i Luksemburg mogu iznenaditi favorizirani dvojac. OK, Izrael možda, ali malo vjerovatno.

Grupa G
Grčka
Slovačka
Bosna i Hercegovina
Litvanija
Latvija
Lihtenštajn

Grupa koja u svakom slučaju spada u red najslabijih, tako da naša reprezentacija ovdje ima prilično realne šanse i za prvo mjesto. Da ne budem antipatriota prognoziraću nam prvo mjesto, jer je ovo stvarno prvorazredna prilika. Grčka zadnjih godina nije imala većih problema u kvalifikacijama, ali mislim da bi ih sad mogli imati. Iako ću navijati da završe drugi, mislim da bi Slovačka mogla iskoristiti priliku i otići u baraž. Litvaniju i Latviju ne treba potcjeniti, jer su dosad mnogo puta znale iznenadit, ali šanse su im dosta manje nego favoriziranom trojcu. Lihtenštajna se treba čuvat, da ne otkine dragocjene bodove.

Grupa H
Engleska
Crna Gora
Ukrajina
Poljska
Moldavija
San Marino

Engleska i Crna Gora se susreću ponovo, s tim što mislim da tada neće biti ovoliko neizvjesno kao u ovim kvalifikacijama. Engleska bi trebala ovdje biti prva, mada se sa njima nikad ne zna. Zanimljivo je da se ovdje nalaze i domaćini budućeg EP, Ukrajina i Poljska. Njihov međusobni duel će vjerovatno odlučiti 2. poziciju, osim ako Crna Gora opet ne bljesne. Ja Poljacima dajem prednost. Moldavija plutajuća mina, San Marino prilika za popravljanje gol razlike.

Grupa I
Španija
Francuska
Bjelorusija
Gruzija
Finska

Španci i Francuzi ovdje stvarno ne bi trebali imati problema. Španci ako zadrže sadašnji kvalitet bi trebali ići direktno. Ne vidim velike šanse za Bjelorusiju, Gruziju i Finsku, osim u slučaju baš nekog grandioznog iznenađenja, kao što je npr. Bjelorusija učinila u ovim kvalifikacijama sa Francuzima. Ali teško da će to ponovit.

Dakle direktno na SP prognoziram da idu :D : Srbija, Češka, Njemačka, Holandija, Švicarska, Portugal, BiH, Engleska i Španija :D , a u baraž: Belgija, Italija, Irska, Turska, Rusija, Slovačka, Poljska i Francuska :-)
no_mani=no_fjučr

#433 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by no_mani=no_fjučr »

Bosna je dobila najlakšu moguću grupu, lakše nema.

Dok pišem niti se ne sjećam što si ti isprognozirao, ali to je daleko, daleko.

Bosna mora dobro razmisliti da plate nekog trenera iz vana, pa da odu ...prilika je grande, ali ne u ovakvim okolnostima.Pravo je vrijeme da se shvati da se reprezentacija ne vrti oko kvazi menagera i slobodnih novinara koji za "stoju" pišu sve.

Za Hrvatsku sam, ali iskreno bi volio da Bosna ode, da se već jednom dobije i u Bosni taj reprezentativni kult, koji je daleko ispod pa čak i slovenskog i makedonskog, što je smiješno, ali je i realno kad pola Bosne ne navija za Bosnu.
Treba animirati , pravi fanaticos mora prenositi vještine navijačke, da se već jednom i Koševo napuni pa da "repka "igra tamo gdje je i mjesto, ai izvrsni su igrači i talentirani ...
ReD aka Socijalista

#434 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ReD aka Socijalista »

no_mani=no_fjučr wrote:Bosna je dobila najlakšu moguću grupu, lakše nema.

Dok pišem niti se ne sjećam što si ti isprognozirao, ali to je daleko, daleko.

Bosna mora dobro razmisliti da plate nekog trenera iz vana, pa da odu ...prilika je grande, ali ne u ovakvim okolnostima.Pravo je vrijeme da se shvati da se reprezentacija ne vrti oko kvazi menagera i slobodnih novinara koji za "stoju" pišu sve.

Za Hrvatsku sam, ali iskreno bi volio da Bosna ode, da se već jednom dobije i u Bosni taj reprezentativni kult, koji je daleko ispod pa čak i slovenskog i makedonskog, što je smiješno, ali je i realno kad pola Bosne ne navija za Bosnu.
Treba animirati , pravi fanaticos mora prenositi vještine navijačke, da se već jednom i Koševo napuni pa da "repka "igra tamo gdje je i mjesto, ai izvrsni su igrači i talentirani ...
Tabarez?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#435 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Admir_1984 »

cyprus wrote:UEFA

Eto, bili smo svjedoci za nas super povoljnog žrijeba sinoć. Sad ću malo proletit kroz sve grupe iz evropskog dijela kvalifikacija i pokušat dat neke prognoze, iako ima još mnogo vremena do početka. Ako ništa biće zanimljivo za 2,5 godine provjerit ono što ću sad pisat :D

Grupa A
Hrvatska
Srbija
Belgija
Škotska
Makedonija
Vels

Ako ijedna grupa zaslužuje epitet ''grupe smrti'' to je ova, što zbog fudbalskih, što zbog rivalskih motiva. Osim što je najjača, ovo je i najzanimljivija grupa, jer sve reprezentacije mogu gajiti kakve takve nade za plasman. Favoriti jesu Hrvatska i Srbija, ali ne bi bilo nikakvo čudo da Belgija, Škotska ili Vels iskoriste balkanski mentalitet kod njih i ubace se na neko od prva dva mjesta. Makedonija po meni ima najmanje šanse, ali čak ni oni se ne smiju prerano otpisati. Mišljenja sam da će Srbija osvojiti ovu grupu, a da će Hrvati podbaciti, te da će možda Belgijanci zasjesti na drugo mjesto. Također, moguć je scenarij da najlošiji drugoplasirani bude baš iz ove grupe.

Grupa B
Italija
Danska
Češka Republika
Bugarska
Armenija
Malta

Ovo je također jedna od težih grupa. Italija je logično favorit, ali mislim da bi im Danska, Češka i Bugarska mogle stvarati velike probleme. Prognoziram prvo mjesto Čeha, a drugoplasirani bi trebali biti Talijani. Prvo i drugo mjesto će se vjerovatno odlučivati na gostovanjima u Jerevanu.

Grupa C
Njemačka
Švedska
Republika Irska
Austrija
Farska Ostrva
Kazahstan

Prva pozicija Njemačke ovdje ne bi trebala doći u pitanje. Drugo mjesto bi trebalo biti odlučeno između Irske i Švedske. Ja blagu prednost dajem Ircima. Austrija također može pretendirati na baražnu poziciju, ali mislim da će otpsat zbog manjka kvaliteta. Kazahstan je ekipa koja svima može napravit problem, ali njihov maximum je skor od nekih 10-tak bodova. Faranima će ipak uspjeh biti svaki bod.

Grupa D
Holandija
Turska
Mađarska
Rumunija
Estonija
Andora

Opis grupe je sličan kao za prethodnu. Ne vjerujem da ijedna od ovih reprezentacija može ugoziti prvo mjesto Holandije. Reprezentacije u silaznoj formi Turska i Rumunija te reprezentacija koja blago napreduje Mađarska će biti konkurenti za drugo mjesto. Ja prednost dajem Turskoj, čisto zbog većeg igračkog kapaciteta koje ima. Estonija je plutajuća mina, pa je moguće da će i dueli sa njom odlučiti drugo mjesto. Andora je totalni autsajder.

Grupa E
Norveška
Slovenija
Švicarska
Albanija
Kipar
Island

Jedna naizgled prilično slaba grupa, ali činjenica da će biti prilično neizvjesna daje joj na kvaliteti i zanimljivosti. Iako dolazi tek iz trećeg šešira, mislim da je Švicarska ovdje prvi favorit. Zanimljivo je da svoju šansu imaju sve reprezentacije ovdje, pa čak i Kipar i Island. Norvežani su nosioci, ali ne vjerujem da će imati dovoljno kvaliteta da uzmu prvo mjesto, a slično mislim i za Sloveniju, koja po imenima nije ništa kvalitetnija od Albanije. Iz svojih simpatija prognoziraću drugo mjesto za Kipar, ali bojim se da bi baš ova grupa mogla dati najlošijeg drugoplasiranog, koji će ostat bez baraža.

Grupa F
Portugal
Rusija
Izrael
Sjeverna Irska
Azerbejdžan
Luksemburg

Iako će se malo ko složiti sa mojom konstatacijom, mislim da je ovo najslabija grupa izvučena u UEFA zoni. Portugal i Rusija su favoriti, ali te reprezentacije uopšte ne fasciniraju u zadnje vrijeme. Ipak, vjerujem da će dogodine biti jače nego sad (al ko to zna), pa mislim da će raspodjeliti prvu i drugu poziciju. Ostatak grupe je po meni vrlo neatraktivan i loš, i teško da Izrael, Sjeverna Irska, Azerbejdžan i Luksemburg mogu iznenaditi favorizirani dvojac. OK, Izrael možda, ali malo vjerovatno.

Grupa G
Grčka
Slovačka
Bosna i Hercegovina
Litvanija
Latvija
Lihtenštajn

Grupa koja u svakom slučaju spada u red najslabijih, tako da naša reprezentacija ovdje ima prilično realne šanse i za prvo mjesto. Da ne budem antipatriota prognoziraću nam prvo mjesto, jer je ovo stvarno prvorazredna prilika. Grčka zadnjih godina nije imala većih problema u kvalifikacijama, ali mislim da bi ih sad mogli imati. Iako ću navijati da završe drugi, mislim da bi Slovačka mogla iskoristiti priliku i otići u baraž. Litvaniju i Latviju ne treba potcjeniti, jer su dosad mnogo puta znale iznenadit, ali šanse su im dosta manje nego favoriziranom trojcu. Lihtenštajna se treba čuvat, da ne otkine dragocjene bodove.

Grupa H
Engleska
Crna Gora
Ukrajina
Poljska
Moldavija
San Marino

Engleska i Crna Gora se susreću ponovo, s tim što mislim da tada neće biti ovoliko neizvjesno kao u ovim kvalifikacijama. Engleska bi trebala ovdje biti prva, mada se sa njima nikad ne zna. Zanimljivo je da se ovdje nalaze i domaćini budućeg EP, Ukrajina i Poljska. Njihov međusobni duel će vjerovatno odlučiti 2. poziciju, osim ako Crna Gora opet ne bljesne. Ja Poljacima dajem prednost. Moldavija plutajuća mina, San Marino prilika za popravljanje gol razlike.

Grupa I
Španija
Francuska
Bjelorusija
Gruzija
Finska

Španci i Francuzi ovdje stvarno ne bi trebali imati problema. Španci ako zadrže sadašnji kvalitet bi trebali ići direktno. Ne vidim velike šanse za Bjelorusiju, Gruziju i Finsku, osim u slučaju baš nekog grandioznog iznenađenja, kao što je npr. Bjelorusija učinila u ovim kvalifikacijama sa Francuzima. Ali teško da će to ponovit.

Dakle direktno na SP prognoziram da idu :D : Srbija, Češka, Njemačka, Holandija, Švicarska, Portugal, BiH, Engleska i Španija :D , a u baraž: Belgija, Italija, Irska, Turska, Rusija, Slovačka, Poljska i Francuska :-)
Ja negdje procita da iz ove posljednje grupe niko ne ide u baraz :roll: jel tacno to ili ce se brisati rezultati sa najlosijima u ovih 8 grupa i da najlosija druga otpada iz baraza
ganjeta

#436 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ganjeta »

Nije tačno.Od svih devet grupa odpada najlosiji drugoplasirani,ostalih osam igra baraž.S tim da se ne računaju rezulati sa posljednjim u grupi.
cyprus

#437 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Naravno da nije tačno. Bisaće se rezultati sa najlošijima u ostalim grupama.
Obuca9

#438 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Obuca9 »

Cyprus nam prognozirao prvo mjesto?

Pisi propalo, jbg, valjda ce biti holje u zrijebu za Mundijal u majci Rusiji. :D
cyprus

#439 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

hz__semir wrote:Cyprus nam prognozirao prvo mjesto?

Pisi propalo, jbg, valjda ce biti holje u zrijebu za Mundijal u majci Rusiji. :D
Sjooo ima neko da me čita :shock: wooow :D
Buducnost_Banovici

#440 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Buducnost_Banovici »

Koliko god da je ova grupa lahka ona je isto toliko i teška.
Litvanija neugodan protivnik koji nas je prije nekoliko godina dosta namučio.Latvija nešto slabija od Litvanije.
Grčkoj smo ne tako davno bili redovna mušterija.Slovačka dobra ekipa,to što smo ih dobili ne mora ništa značiti.
Svašta se može promijeniti za 2 godine.
jeza u ledja

#441 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

Buducnost_Banovici wrote:Koliko god da je ova grupa lahka ona je isto toliko i teška.
Uvijek kad procitam ovu frazu zapitam se a sta ona stvarno treba da znaci?? :? :-)
Buducnost_Banovici

#442 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Buducnost_Banovici »

jeza u ledja wrote:
Buducnost_Banovici wrote:Koliko god da je ova grupa lahka ona je isto toliko i teška.
Uvijek kad procitam ovu frazu zapitam se a sta ona stvarno treba da znaci?? :? :-)
Evo odgovoriti ću ti kratko.Vrlo lahko možemo biti prvi,a isto tako vrlo lahko možemo biti četvrti.
Kinaski

#443 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Kinaski »

cyprus wrote:UEFA

Grupa A
Hrvatska
Srbija
Belgija
Škotska
Makedonija
Vels

Grupa B
Italija
Danska
Češka Republika
Bugarska
Armenija
Malta

Grupa C
Njemačka
Švedska
Republika Irska
Austrija
Farska Ostrva
Kazahstan

Grupa D
Holandija
Turska
Mađarska
Rumunija
Estonija
Andora

Grupa E
Norveška
Slovenija
Švicarska
Albanija
Kipar
Island

Grupa F
Portugal
Rusija
Izrael
Sjeverna Irska
Azerbejdžan
Luksemburg

Grupa G
Grčka
Slovačka
Bosna i Hercegovina
Litvanija
Latvija
Lihtenštajn

Grupa H
Engleska
Crna Gora
Ukrajina
Poljska
Moldavija
San Marino

Grupa I
Španija
Francuska
Bjelorusija
Gruzija
Finska

Jesi ovo prepisivao sa goal.com , dao si slicne prognoze :) Uglavnom ima smisla :thumbup:
Goblin

#444 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Goblin »

Ovo pisanje na ovom topicu me podsjeca na trenutno aktuelnu utakmicu Sparta- Sarajevo i silnu neopravdanu i slijepu euforiju oko iste utakmice,da bi sa izlaskom na teren,slijedila zestoka pljuska realnosti. U reprezentativnim nastupima ekvivalent je utakmica sa Rumunijom i laganih 3-0 za daleko kvalitetniji i bolji tim ( koji je opet jaaako daleko od evropskoga vrha )
Ista ta euforija se pravi oko ovih kvalifikacija. Kao glavno,mi imamo jedan sasvim prosjecan tim,koji doduse zna bljesnuti ali mnogo cesce zna razocarati. Imamo neiskusnoga i nedokazanoga selektora. Nase sanse su realno vrlo male. Imali smo i prije extra lake grupe,pa smo prolazili kao bosi po trnju.
Grcka je nedavno bila prvak Evrope i nije nezasluzeno u prvoj jakosnoj grupi,ne zato sto je bila prvak Evrope,nego sto UEFA grupe slaze po strogim i pedantnim koeficijenetima i svako je zasluzeno na mjestu koje ima,tako i mi u trecoj grupi.
Sa Grckom smo dvaputa igrali u grupi, skor nam je 4 poraza iz 4 susreta, sa sramotnom gol razlikom. Ne vidim mjesta optimizmu u susretu sa njima,poraz u Grckoj je kladionicarski fix za kucu stavljat na to a i kod kuce nas vjerovatno ceka poraz. Znaci ,Grcka u najboljem slucaju 1 bod ( kao Trebevic ).
Slovacka je u usponu forme. Prosle kvalifikacije su u odlucujucoj utakmici za prvo mjesto izgubili od Slovenije 0-2 u jednoj cudnoj utakmici ,gdje su Slovaci bili superiorni,napadali i stvarali sanse,da bi Slovenci sretno dali gol a u sudijskom jos jedan. Poslije su Slovaci neocekivano ipak zauzeli prvo mjesto u jos cudnijoj utakmici za anale u Poljskoj gdje je snijeg padao kao u ruskoj bajci. Poveli su sredinom poluvremena i izdrzali do kraja. Ta utakmica je pokazala da Slovaci znaju biti najbolji kada je najteze,kada su pod pritiskom i psiholoskim i fizickim. Neko kaze da su im Poljaci prodali/dali utakmicu tim gore u fudbalu je snaga iza kulisa bitna kao i snaga na terenu. Na svjetskom Slovaci su bili odlicni,dobri,disciplinovani,borbeni. Realno Slovacka ima tim mnogo jaci od nasega,prijateljska koju smo odigrali ne znaci nista,to je samo prijateljska. U susretima sa Slovackom mozemo ocekivati 1 bod kuci,sa kojim mozemo biti zadovoljni a dva boda bi bila ludilo.
Litvanija nas je jednom zaustavila u pohodu u jednoj lakoj grupi. Nisu neka sila ali igraju sa 11 igraca na terenu isto kao i mi a uvjerili smo se da se sa njima to zna lose zavrsiti po nas. Sa njima mozemo ocekivati 2-4 boda.
Latvija je ipak slabija od Litvanije,mada i oni igraju sa 11 igraca,ako ne bude trenutaka slabosti i klasicnih balkanskih sindroma realno je 4-6 bodova.
Lihenstajn je doovoljno reci Lihenstajn .Tu imamo svih 6 bodova ali imaju i ostali ,tako da se tih 6 bodova ne broji za baraz,mada sumnjam da se mi o barazu trebamo brinuti.
Mi cemo znaci osvojiti 13-19 bodova,dovoljno za 3-4 mjesto zavisi od sportske srece,trenutne inspiracije i situacije u timu,kao i od junackoga zdravlja.
ultima_palabra

#445 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Recimo da smo dobili grupu kakvu bi dosta od nas biralo prije izvlačenja, možda sa jednom izmjenom. Iz iskustva, međutim nekako znam da smo uvijek dobro igrali u težim grupama, a u lakšim se raspadnemo odmah... mada je to imalo veze i sa trzavicama u savezu, recimo ona grupa sa Turcima, Grcima i Norvežanima nije bila ništa posebno.

Valjda će sad biti drugačije. Ako se ispostavi da Pape nije rješenje, trebalo bi pokušati sa nekim strancem.
veljaca

#446 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by veljaca »

Mislim da je grupa dusu dala za prolaz na SP .....
Samo treba izbjeci onu " lako cemo ...." .....
Vjerujem u ovu generaciju igraca i sa ovim selektorom - nadam se prolazu na SP - zasluzili smo to valjda ....

:bih:
skafiskafsnjak

#447 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by skafiskafsnjak »

Samo ne treba unaprijed pobjede upisivati i to je to !!
perfect_guy

#448 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by perfect_guy »

svidio mi se Švabin komentar, kad je rekao da smo mi sami sebi najveći protivnoci
žuti

#449 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by žuti »

Treba biti realan.
Mislim da je velika mana ove grupe što smo izvukli Grcku. U nasim glavam je to prednost ali mislim da nije nista lakše nego da smo izvukli recimo Italiju, Portugal ili Englesku. Pa i Norvešku.

Globalno gledajuci, grupa je osrednja poredeci sa potencijalnim protivnicima koje smo mogli izvuci. Mala je razlika izmedju 1. i 3. mjesta, ali se bojim da naš mentalitet i sve što smo gledali prethodnih godina ne prevagne da ipak završimo na 3. mjestu. - umjesto da ravnopravno konkurišemo za prvu poziciju.
Mislim da je najgora opcija to famozno 2. mjesto zvano baraž koje nam ništa dobro ne moze donijeti.
M10A4EVER

#450 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by M10A4EVER »

Gobline, druze... Prvo, nije ti na mjestu (ali ni u ludilu znaci!) porediti situaciju oko utakmice Sarajeva i Sparte i svega sto ceka reprezentaciju. Praviti paralelu izmedju razlike u kvaliteti Sarajeva i nekih evropskih ekipa te sa druge strane reprezentacije BiH i ovih sto su s nama u skupini je u najmanju ruku SULUDO I SMIJESNO... Da se razumijemo, ne smatram ni ja da smo mi sada neka sila, ali da mozemo igrati na svjetskom/evropskom prvenstvu, da imamo „nit“ za takvo nesto-to da!!! Realno, i mnooogo losiji od BiH su se tamo nalazili i igrali, ne smatram (i nikada i nisam) da smo van te „lige“. Stavise, misljenja sam da bi smo pravo dobar nastup imali, jer bi imali bar motiv vise u odnosu na ostale za dobru igru. Nego, nisam to htio primarno da kazem, nego da se osvrnem na tvoj „realizam“ koji meni neodoljivo vuce na klasicni pesimizam... Fino si ti povukao paralelu nas i eventualnog ucinka sa protivnicima, koji se btw katastrofalno predvidja. Dobro, ti kao gradjanin to posmatras sa strane i imas svoje misljenje, a ja ga ne dijelim s tobom. Uzmi ovu situaciju sa profilom jednom grka forumasa pred EP u Portugalu... Izvucene su grupe i lik redom govori kako se Grcka nekada provodila u ogledima s protivnicima (sve gore od goreg), one za koje bi mozda i pomislio da moze dobiti kaze „pa i oni igraju sa 11 igraca“ (a mi sa 9 mozda, sta? :shock: ), „dosta sto smo se plasirali, kapak“, itd... Sta se desilo na kraju? NE!!! Ne dijelim tvoje misljenje ni najmanje i smatram da su svi svjesni da nam je ovo istorijska sansa i da cemo pametnije i sa vise htjenja nego ikada zapeti i napraviti napokon ono sto toliko godina cekamo!!!
Na kraju krajeva, smatram da smo i individualno, igracki, ispred protivnika napokon! 8-)
Sto se mene tice, vjecni optimista, taman da smo u grupi i sa Spanijom i Francuskom, a ovako se i objektivno mogu i HOCU nadati najboljem...

U svakom slucaju:

:bih: :bih: :bih: NAPRIJED BOSNO I HERCEGOVINO!!!!!! :bih: :bih: :bih:
Locked