Ljetovanje all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
StupskaBitanga

#426 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by StupskaBitanga »

mig wrote:
StupskaBitanga wrote:Ja idem na ljetovanje na Azurnu obalu: Marsej, Sant Tropez, Cannes i na kraju Monte Carlo :D
Ako letis preko BG-a pokupi me na aerodromu :D :lol:

I ja idem u Portugal, ali zaOpravo :)
moja draga BG
ja sam trenutno u Francuskoj pa cu se samo spustiti na jug Francuske na nekoliko dana i na kraju nazalost u Sarajevo
mig

#427 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by mig »

.
Last edited by mig on 26/02/2012 23:16, edited 1 time in total.
gonič zmajeva

#428 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by gonič zmajeva »

DinoZe wrote:Jucer ja na picu pricam sa jednim poznanikom iz Dalmacije, i tako naravno udzemo u cijene koje vladaju na hrvatskom primoriju. Kaze on kako je i njih drzava pritisnula porezi veliki,velike kazne za radnike na crno, veliki PDV itd.
Uglavnom ja njemu kazem kako moraju pripaziti ako budu preskupi manje ce im ljudi dolaziti. Kaze meni on na to, da on to razumije, ali da se ista prica vec dugo prica. Prije deset godina se govorilo kako cijene ne smiju rasti jer ce biti manje turista, medzutim oni imaju svake godine sve vise turista i probleme sa smjestanim kapaciteteom. On razumije da ima naroda kome je skupo, ali da pak na drugu stranu ima vise onima kojima nije skupo. Zato se Hrvatska sve vise okrece Engleskom, Ruskom, Njemackom i Skandinavskom trzistu a za Cehe i Slovake ima Turska.
Kaze da je za Engleze sve veca furka da ne idu u hotele nego u privatne smjestaje zato ih ima sve vise u Hr.
Čeha,Slovaka,Mađara,Poljaka ima kao u priči.
Skandinavci troše kune kao ludi.Za cijene uopče ne pitaju,samo uzimaju.
Bio sam i jedan dan u Splitu,a tamo tri kruzera u luci i najmanje 20 onih drvenih brodova za krstarenje na kojim ima po mojoj procijeni 20 do 30 ljudi.Nitko od tih turista nije stariji od 30 g.
Kažu mi da je to novi hit,plove od grada do grada ili otoka i tulumare,a na njima samo amerikanci,australci i ostali u tom stilu.
8-)
gonič zmajeva

#429 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by gonič zmajeva »

:-D :-D dobra,dobra
bambuelo

#430 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by bambuelo »

Vidim da je dosta raje vec islo u CG na ljetovanje, pa bih zelio znati da li je neki prelazio put preko scepan polja u zadnjih desetak dana i da li je cesta ista bolja?. Znam da su "put do mora" teme vec hiljadu puta prezvakane ali bih volio znati nesto najsvijezije :-D
Zvek

#431 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by Zvek »

Put preko ŠP nije ništa bolji, ali imate 2 puno bolja puta.

Jedan je preko Mostara, Trebinja (3 eura putarine), Hrceg Novi, trajekt 4 eura, ili da kružite Bokom.

Drugi je novi put (Šavnik-CG primorije) Čajniče-Pljevlja-Djurdjevića Tara-Žabljak-Šavnik-Nikšić-PG itd

To je put kojim je SAT Plus napravio pratrolu od BG do Budve preko Pljevalja i Šavnika.
bambuelo

#432 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by bambuelo »

Hvala na odgovoru. Milsim da mi je ovaj preko Mostara dosta blizi neko taj drugi sto spinjete preko Cajnica. Gledao sam tu emisuju SAP-a i ne svidja mi se sto je svugdje ogranicenje 50Km na sat a policija vreba na svakom koraku.
Zvek

#433 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by Zvek »

U CG je tokom ljeta zabranjeno policiji da zaustavlja strane turiste osim ako baš ne naprave ozbiljan prekršaj, tipa suluda vožnja, preticanje preko pune, prolazak kroz crveno i sl. Tu gdje piše 50, slobodno može da se vozi 70, policija neće ništa strancima.
bambuelo

#434 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by bambuelo »

Pa ne znam da li ste pogledali tu SAP emisiju ali vise puta je receno da crnogorska policija ne prasta i ne smiju naplacivati kaznu na licu mjestu, ali da ti uzimaju papire koje mozes dobiti tek kada izvrsis uplatu u banci ili posti. Poprilicno suluda ideja ako misle siriti turizam.
fatamorgana

#435 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by fatamorgana »

Dariva rules!
Zvek

#436 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by Zvek »

Zadnja 2 ljeta sam bar 2 mjeseca bio po CG, i znam da policija dobije zabranu da zaustavlja i maltretira strance za neke blaže prekršaje. Bar 5 puta sam čuo to na TVu.

Ali ko luduje odraće ga.
dr.Gonzo

#437 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by dr.Gonzo »

Ja sam ove godine bio na Krku i Hvaru, u istoimenim gradovima. Krk mi se svidio jer je miran, fin gradic, voda izuzetno cista, a samo ostrvo prilicno zeleno. Ne znam kakve su cijene smjestaja, al restorani su prilicno skupi. Hvar je standardno sminka, tamo sam bio samo 2 dana, i nocenje u apartmanu za dvoje smo placali 200 kuna, sto je cak i manje nego sto sam ocekivao. Doduse, lokacija bas i nije bila neka, mada je bila nekih 7-8 minuta do obale. Na Hvaru mi se cini da je vecina gostiju sa zapada, a cijene su zara.

A zimovanje, ako sve bude pu planu, negdje na Karibima :evil:
Astrix

#438 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by Astrix »

Vidim da vas ima dosta koji se u CG ljetovali, pa bih da cujem preporuke samo preskocite Budva jer mi je preskupa. Uglavnom me interesuje cijene smjestaja i hrane, ostalo manje-vise. Bas sad gledam na internetu Dobra Voda mi bas prelijepo izgleda tacnije plaža Veliki Pijesak, imal ko iskustva s tim. Cujem da se negdje i placa ulaz na plazu, jel to istina? Znaci preporuke za Herceg-Novi, Bar, Sutomore...
Zvek

#439 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by Zvek »

Ulaz se plaća na one plaže koje su privatizovane ili izdate pod koncesiju, a ima još onih koje su slobodne. Dobre Vode su OK mjesto, nije skupo, nema Albanaca (ako je to neki problem). Tu su cijene manje više kao u Sarajevu, osim u kafićima gdje su 10ak % više. Blizu su i Bar i Ulcinj.

Ako hoćeš kulture i istorije onda Boka Kotorska, Kotor, HN, Tivat...
Astrix

#440 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by Astrix »

Ma jok ne zanimaju me te znamenitosti, idem na more da se odmorim, kupam, uzivam. Tako da mi je bitno samo da je cistoca na nivou i da nije pretjerano skup smjestaj, da ne zna neko mozda neki fin smjestaj ako je bio, bilo bi pozeljno. I ako ima neko preporuku kojim putem ici posto idem autom...
terra_incognita

#441 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by terra_incognita »

Po preporuci jednog forumaša, zvala sam za smještaj u Brelima ali na žalost nema slobodno ništa.

Ukoliko još neko zna neki dobar smještaj a da nije preskp, pls na PP.
hopi

#442 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by hopi »

ja i djevojka planiramo da idemo na more, kraj 7 mjeseca početak 8, područje od makarske rivijere do splita otprilike. koliko je normalna cijena za smještaj (soba kupatilo kuhinja mala) ništa spec. nema potrebe za klima, tv, internet., ne mora biti tik uz more a ni daleko. Išao sam dosada kod druga koji ima kuću pa nisam baš upoznat sa cijenama.
I jeli bolje rezervisati ili ići na slijepo- može li se tako šta naći?
Mariella

#443 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by Mariella »

Ovi koji su bili u Herceg Novom, kako vam se svidja, cujem da je grad ko grad lijep, a zanima me ima li se pored toga gdje za izaci navece ili je vise mjesto za izlezavat se :D
terra_incognita

#444 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by terra_incognita »

Mariella wrote:Ovi koji su bili u Herceg Novom, kako vam se svidja, cujem da je grad ko grad lijep, a zanima me ima li se pored toga gdje za izaci navece ili je vise mjesto za izlezavat se :D
Imaš gdje izaći, imaš i nekih istorijskih znamenitosti a ako poželiš izležavanje, posjeti Žanjice.

Image
Zvek

#445 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by Zvek »

Ima gdje da se izađe u HN, to nije problem. Preporučujem ako se ide autom Almara Beach Club http://www.almara.me nedaleko od Tivta, ili Maximus Kotor, ali za to trebate trajekt 4 eura u jednom pravcu, ili da kružite Bokom. U HN je dobar club Forte Mare, Babylon Baošići, ima još nekih u Igalu.

Najbolji put za CG primorije iz Sarajeva je preko Mostara i Tebinja. Između Trebinja i HN je novi put, putarina 3 eura.
Ima i put Sarajevo, Foča, Bileća, Trebinje, HN.
Mariella

#446 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by Mariella »

Idem autom pa je to olaksavajuca okolnost :) Hvala puno na informacijama :thumbup:
Irm@

#447 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by Irm@ »

Mariella wrote:Ovi koji su bili u Herceg Novom, kako vam se svidja, cujem da je grad ko grad lijep, a zanima me ima li se pored toga gdje za izaci navece ili je vise mjesto za izlezavat se :D
jedan od najljepsih gradova za odmor..vjeruj mi neces se pokajati :)
Mariella

#448 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by Mariella »

Joooj zvucis ko Jadranka s nove tv s njenim kucnim carolijama :lol: :mrgreen: Hvala, cula sam stvarno da je lijep grad, jos smjestaj trebam skontati, je li neko mozda cuo za ove http://www.belvedere-montenegro.me/ :?:
Irm@

#449 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by Irm@ »

ovo ti je u Starom Gradu.. divna lokacija ali ti je podaleko od plaze najmanje 400 m..a inace sladak hotel i vidim da je bas jeftino :)
Mariella

#450 Re: Ljetovanje 2011 all about

Post by Mariella »

Ma dobro nije problem malo prohodat, nece me ubit to, a ipak sam na budzetu :D I meni se cini fino, bar na slikama super izgleda :) Nista, vidjet cu jos, pa javim utiske u svakom slucaju :-D
Post Reply