DinoZe wrote:Jucer ja na picu pricam sa jednim poznanikom iz Dalmacije, i tako naravno udzemo u cijene koje vladaju na hrvatskom primoriju. Kaze on kako je i njih drzava pritisnula porezi veliki,velike kazne za radnike na crno, veliki PDV itd.
Uglavnom ja njemu kazem kako moraju pripaziti ako budu preskupi manje ce im ljudi dolaziti. Kaze meni on na to, da on to razumije, ali da se ista prica vec dugo prica. Prije deset godina se govorilo kako cijene ne smiju rasti jer ce biti manje turista, medzutim oni imaju svake godine sve vise turista i probleme sa smjestanim kapaciteteom. On razumije da ima naroda kome je skupo, ali da pak na drugu stranu ima vise onima kojima nije skupo. Zato se Hrvatska sve vise okrece Engleskom, Ruskom, Njemackom i Skandinavskom trzistu a za Cehe i Slovake ima Turska.
Kaze da je za Engleze sve veca furka da ne idu u hotele nego u privatne smjestaje zato ih ima sve vise u Hr.
Čeha,Slovaka,Mađara,Poljaka ima kao u priči.
Skandinavci troše kune kao ludi.Za cijene uopče ne pitaju,samo uzimaju.
Bio sam i jedan dan u Splitu,a tamo tri kruzera u luci i najmanje 20 onih drvenih brodova za krstarenje na kojim ima po mojoj procijeni 20 do 30 ljudi.Nitko od tih turista nije stariji od 30 g.
Kažu mi da je to novi hit,plove od grada do grada ili otoka i tulumare,a na njima samo amerikanci,australci i ostali u tom stilu.