onda može sva nesrpska čeljad iz rs da se lagano iseli, zar ne?nosara wrote:
Pitanje je nepotrebno... Kome nije dobro neka se iseli i tacka...
POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
- torcida
#426 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
- star(i)mo
#427 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Ko gubi, ima pravo da se ljuti 
- torcida
#428 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
slikovita situacija za sve tri straneDinoZe wrote:
Jaro moj hrdzavom kurcu i dlake smetaju.
tko, ova sadašnja garnitura?De ti meni reci konkretno sta su ljudi uradili protiv tvog naroda u BIH i tako napravili nesto za moj narod, to mene interesuje a ne demagogija.
problem je što nisu za sada apsolutno ništa napravili (opet ne uzevši u obzir način na koji su proklizali na čelne pozicije) ali jesu za svoj konto..što na kraju i jeste poanta borbe za vlast
a ako ćemo iste protagoniste prozivati za onaj stari mandat...ne bih da se ponavljam, na prošloj stranici sam pisao o ustavnim promjenama i dr.stvarima
- torcida
#429 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
prihvatam pošten poraz, daleko od toga...ali me svakojake makinacije iritirajustar(i)mo wrote:Ko gubi, ima pravo da se ljuti
-kako god da okreneš, u ovoj našoj simbiozi netko uvijek mora biti nezadovoljan pa sad.....
- torcida
#430 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
ha nisu mene smijenili...šta me briganosara wrote: Uzmi gastal...![]()
ova je dobrraSve treba ocistiti i postaviti nove, odgovarajuce ljude i provjerene kadrove... Poklopiti sve izvore novca, tako da separatisticke jazbine ostanu bez zraka...Samo jako...!
- star(i)mo
#431 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Normala. Zato bolje ti nego ja.torcida wrote:prihvatam pošten poraz, daleko od toga...ali me svakojake makinacije iritirajustar(i)mo wrote:Ko gubi, ima pravo da se ljuti![]()
-kako god da okreneš, u ovoj našoj simbiozi netko uvijek mora biti nezadovoljan pa sad.....
- torcida
#432 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
igre riječi neće promijeniti činjenično stanjemadner wrote:
Pa pricas, jer ne postoji predstavnik. Nisu predstavnici. Predstavnik se bira unutar tog skupa, pripadnik ne.
- Skijaš
#433 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Kad nestane argumenata, krenu atentatihajnehaj wrote:ma platformaški trol ,24 sata sipa nebuloze po forumu u koje ni on sam ne vjeruje , ali posao je posao , teška su vremena ...torcida wrote:jel se ti zahebaješ ili stvarno vjeruješ u napisano??Skijaš wrote:
Ljudi iz DNZ-a su otvoreno djelovali kao pobunjenici, ali ih se uvjerilo da samo saradnjom sa Sarajevom mogu braniti svoje interese. Zašto bi se prešlo preko toga a ne preko grešaka ljudi iz HSP-a ? SDP je od HSP-a napravio saveznika za bolje sutra svih naših naroda i umjesto da taj uspjeh hvališ i tretiraš kao primjer kako saradnja jeste moguća, ti tražiš način da tu saradnju miniraš.
HSP tu grešku ne pravi i pozitivne, po Hrvate pozitivne pomake se već vidi.
- torcida
#434 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
pošteno drugar...ne bi ni valjalo da njeguješ drugačiji rezonstar(i)mo wrote:
Normala. Zato bolje ti nego ja.
ali isto tako...neću se ni ja pomiriti sa ovakvim stanjem tako da ćemo se nadmudrivati do kada bude trebalo...
- star(i)mo
#435 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Samo legalno buraz i u okviru mostarskog izbornog (s)ustava...torcida wrote:pošteno drugar...ne bi ni valjalo da njeguješ drugačiji rezonstar(i)mo wrote:
Normala. Zato bolje ti nego ja.
ali isto tako...neću se ni ja pomiriti sa ovakvim stanjem tako da ćemo se nadmudrivati do kada bude trebalo...
- torcida
#436 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
zamjena teza ..ucjena je došla od sdp i jako se dobro zna što im je bilo potrebno samo 1 ministarstvo koje pripada drugom korpusuSkijaš wrote:
Kad nestane argumenata, krenu atentatiHDZ je saveznik Dodiku i zato se HDZ-u ograničava utjecaj. Išlo se na jedno od pet ministarstava, ali HDZ je mislio ucjenjivati i sad je bez ijednog.
a kad ideš na takav način eliminirati protivnika...nije logično očekivati da isti neće sjediti skrštenih ruku?
-hsp konstruktivan faktor i isti je isposlovao promjene??... S druge strane, HSP je konstruktivan faktor i kroz saradnju sa Sarajevom je već uspio isposlovati dvije bitne promjene od kojih Hrvati imaju koristi. Jedna je izmjena poslovnika o procesu odlučivanja u Vladi FBiH a druga je ispravljanje greške zbog koje su penzionisani oficiri HVO-a imali duplo niže penzije od penzionisanih oficira iz ARBiH. Dok je HDZ bio zauzet braneći Dodika i četnike, nije bilo vremena ni volje za razgovor sa Sarajevom kao partnerom
-ispravljena greška koja se ''slučajno'' potkrala drugoj strani?
-problemi između federalnih partnera nisu nastali u predizbornom periodu 2010 već vuku korjene iz 2000/1/2 godine
daleko im kuća bila od moje..HSP tu grešku ne pravi i pozitivne, po Hrvate pozitivne pomake se već vidi.
- torcida
#437 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
hehe ma treba ovdašnju luđačku košulju nametnuti čitavoj državi pa kad je bal..nek bude svima maskembalstar(i)mo wrote:
Samo legalno buraz i u okviru mostarskog izbornog (s)ustava...
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#438 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
ima bolja u vasstar(i)mo wrote:Ko gubi, ima pravo da se ljuti
i kenjac je krepo iz inata
- torcida
#439 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
pa kako nije..zar oni nisu socijalno osjetljiva grupacija, zar se oni ne bore za svakog pojedinog čojeka u ovoj državi?DinoZe wrote:
Znaci ovi sada nisu nista napravili, ako je tako nema razloga za blokade i prozivanje.
Kako ti znas da su uradili nesto za svoj konto? A i da jesu nista ih ne razlikuje od predhodnih iz HDZa koji su 20 godina pokrali sve sto pokrasti moglo. Ali to nije bit uopste ovo price
naravno da se razlikuju...-u megalomanskim prohtjevima, ničem' drugom
za početak, skijaš je dao primjer za mirovinu/penziju hvo i arbih komponente?. Stvar je u tome sto se neki Hrvati bune, namjerno kazem neki jer nisu svi i pricaju o majorizaciji i slicnim glupostima koje uopste nemaju veze sa realitetom. Hrvatima u Federaciji je kao i Bosnjacima. Ja do sada nisam ni jedan konkretan primjer od novih vlasti vidio gdje se za bilo kakav dobrobit Bosnjaka ostetila radikalno Hrvatska strana. Kada se to desi ja cu reci ok majorizacija.
sjećam se dolaska na vlast ''ondašnje'' alijanse sa istim protagonistima u gl.ulozi.....i pustih obećanja (pogađaš opet) o socijalnoj osjetljivosti, smanjenju i rezanju plaća, paušala i inih beneficija radi neminovnog gospodarskog kolapsa kojem nećemo pobjeći.....te nakon nepunih mjesec dana na mjestu premijera...adnan terzić podijeli svim poslanicima masan paušal radi ng praznika..da se loma provesele u turobnim i teškim danima za bh društvo a inače stežemo remenje đe god možemo!?Do tada mi je dosta demagogije i kukanja sa HDZ i Hrvatske strane, pa kao neke stare babe ste postali, samo suplja prica i kukanje.
Pustimo sada ove neka rade jedan mandat pa cemo vidjeti kakvi su, ali da smo posteni trebali bi im dati 20 godina pa bi vidjeli jesu li bolji od strane garniture ili ne.
sapienti sat
ohoho majstore...itekako može gore, itekako!
Svakako smo politicki u govnima, gore ne moze tako da nemaju sta puno ni pokvariti.
i splićani su mislili da su dotaknuli dno sa hdz pa ih oplete kerum ko mladu majmunčad
- armin071
#440 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Pa tako ti je to kada izmedju SDP opcije i ovoga papka Keruma ti odaberes ovu drugu. Sami pali, sami se uboli..i splićani su mislili da su dotaknuli dno sa hdz pa ih oplete kerum ko mladu majmunčad
- tbv
#441 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Cekaj malo, prvo trebas dokazati da je neko ucjenjivao a to ne mozes zato sto nije bilo ucjene, to cisto mogu da kazem zbog toga sto dupli HDZ nema podrsku cjelog hrvatskog i katolickog stanovnista BiH (ovo katolickog navodim zbog toga sto sam iz mjesanog braka, mati mi je katolkinja, otac musliman, nikad se nije osjecala hrvaticom, niti ima rodbinske veze sa hrvatskom, isto tako i moja zena), znaci ne pripada im sve ono sto su trazili, i ustvari oni su ti koji su ucjenjivali, nije im upalilo i sad su opozicija, to je politika, nista drugo. A to zasto se radi na tome da u VM bude 5-5 je cisto zbog toga da ne dolazi do preglasavanja, jer svi se pozivaju na preglasavanje pa sto ne bi i probosanske snage. Ne znam sta tu ima lose, lose je samo za one koji zele da koce BiH a paralelno rade na separaciji od iste.torcida wrote:zamjena teza ..ucjena je došla od sdp i jako se dobro zna što im je bilo potrebno samo 1 ministarstvo koje pripada drugom korpusua kad ideš na takav način eliminirati protivnika...nije logično očekivati da isti neće sjediti skrštenih ruku?Skijaš wrote:
Kad nestane argumenata, krenu atentatiHDZ je saveznik Dodiku i zato se HDZ-u ograničava utjecaj. Išlo se na jedno od pet ministarstava, ali HDZ je mislio ucjenjivati i sad je bez ijednog.
-hsp konstruktivan faktor i isti je isposlovao promjene??... S druge strane, HSP je konstruktivan faktor i kroz saradnju sa Sarajevom je već uspio isposlovati dvije bitne promjene od kojih Hrvati imaju koristi. Jedna je izmjena poslovnika o procesu odlučivanja u Vladi FBiH a druga je ispravljanje greške zbog koje su penzionisani oficiri HVO-a imali duplo niže penzije od penzionisanih oficira iz ARBiH. Dok je HDZ bio zauzet braneći Dodika i četnike, nije bilo vremena ni volje za razgovor sa Sarajevom kao partnerom![]()
-ispravljena greška koja se ''slučajno'' potkrala drugoj strani?
-problemi između federalnih partnera nisu nastali u predizbornom periodu 2010 već vuku korjene iz 2000/1/2 godine
daleko im kuća bila od moje..HSP tu grešku ne pravi i pozitivne, po Hrvate pozitivne pomake se već vidi.
Last edited by tbv on 30/06/2011 16:52, edited 1 time in total.
- torcida
#442 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
hrvatski sdp je pandan hrvatskom hdz, kriminalci sa pedigreom kojima nema ravnih u čitavom ex yu regionu!armin071 wrote:
Pa tako ti je to kada izmedju SDP opcije i ovoga papka Keruma ti odaberes ovu drugu. Sami pali, sami se uboli..
a splitska čeljad je tražila promjene..svježu neiskvarenu krv...i dobila je trojanca koji je grad naopačke okrenuo i kojima debakl tek slijedi...
p.s neću komentirati to natezanje za sdp neovisno kojoj državi pripadao...radije glas i za romsku radikalnu stranku nego za te kameleone sa bilo kojeg ex yu prostora
-pozdrav svima, nastavljamo 2x
- star(i)mo
#443 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Sreca pa je "nas" HDZ bolji od hrvatskog. Zato i imamo dva. Zna se! 
- seln
#444 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Pa tako, brate. Sad znamo na cemu smo. Antikomunista, reci tako da te ceo svet razume. Be podrzavas socijaliste iz principa, radije ces lopove.torcida wrote:
p.s neću komentirati to natezanje za sdp neovisno kojoj državi pripadao...radije glas i za romsku radikalnu stranku nego za te kameleone sa bilo kojeg ex yu prostora![]()
- madner
#445 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Ma SDP je cisto zlo, cisto.
- armin071
#446 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Predrag Gluhaković još jedan potpredsjednik Narodne skupštine RS
Bas me zanima sta ce cirlicar Covic reci za ovog podpreCjednika. Jeli on legitimni predstavnik Hrvatskog naroda??
Bas me zanima sta ce cirlicar Covic reci za ovog podpreCjednika. Jeli on legitimni predstavnik Hrvatskog naroda??
- mO k3
#447 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
@torcida druze... objasni mi molim te ovo
Da te podsjetim na jednu stvar ,kako su hdz-eovci prekinuli princip rotacije izbora gradonacelnika mostara
na koji korpus mislis?? hdz korpusu?? i gdje pise da to treba njima da pripadne?zamjena teza ..ucjena je došla od sdp i jako se dobro zna što im je bilo potrebno samo 1 ministarstvo koje pripada drugom korpusu
Da te podsjetim na jednu stvar ,kako su hdz-eovci prekinuli princip rotacije izbora gradonacelnika mostara
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#448 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
fenomenalna zamjena teza. budući da je najviše kameleona upravo u nacionalnim strankama: od komunista i Jugoslovena u ultimativne katolike i nacionaliste. kad se govori o ovom fenomenu i HDZ-u može se krenuti od vrha - Čovića Jugoslovena, i Lozančića prijeratne drotine, službenika 'tamnice naroda'.torcida wrote:
p.s neću komentirati to natezanje za sdp neovisno kojoj državi pripadao...radije glas i za romsku radikalnu stranku nego za te kameleone sa bilo kojeg ex yu prostora![]()
-pozdrav svima, nastavljamo 2x
- Komrad
#449 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
torcida wrote:
sjećam se dolaska na vlast ''ondašnje'' alijanse sa istim protagonistima u gl.ulozi.....i pustih obećanja (pogađaš opet) o socijalnoj osjetljivosti, smanjenju i rezanju plaća, paušala i inih beneficija radi neminovnog gospodarskog kolapsa kojem nećemo pobjeći.....te nakon nepunih mjesec dana na mjestu premijera...adnan terzić podijeli svim poslanicima masan paušal radi ng praznika..da se loma provesele u turobnim i teškim danima za bh društvo a inače stežemo remenje đe god možemo!?
sapienti sat
kakve veze ima Adnan Terzic sa vladom Alijanse?
- BHCluster
#450 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (RS) iz reda hrvatskog naroda danas je izabran zastupnik Socijalističke partije Predrag Gluhaković. Jeli ovo kulminacija odlicnih odnosa SNSD-a i HDZ-a, ili nesto drugo?