I onda doš'o Valter,...

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#426 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by pici »

quasar wrote:
pici wrote:
ma NABIJEM JA i njeg i njegove "Stavove" na onu stvar......on je imo svojih PET minuta i prokocko ih je....da nije Željko Komšić u SDP-u.....imo bi on glasova ko i prije......kakav JAZlaJA i njegovi stavovi, on je sebe komprovitovo davnijeH dana, ovo što baljezgari je samo šHuplja za naivne.....mnogi neČe da glasaju za SDP upravo zbog ovog JAZlaJA.....uključujući i mene......The End.
Standardni izgovor za sve koji nece da glasaju za SDP. Iz ovog ili onog razloga, gdje Zlaja nije uopste faktor. To ih opet ne sprjecava da glasaju za SBB gdje su ubleha Tunjo, lopovi Bičakčić, Utemeljitelj, etc.
Ili SBiH gdje su sve slika do prilike, pa HDZ ovaj i onaj, sve casni ljudi jedan do drugog....
Ali Zlaja je najgori jer je prepotentan...
Pošteno je reći: ne volim crvenu boju ni na jagodama, jbg. a ne izmisljati izgovore.
Na kraju krajeva, koja to stranka moze uspjeti bez jakog lidera? Ima li igdje stranke koja nema karizmatican lik, koji jeste i narcisoidan i prepotentan, ali nudi politiku i ostavlja dojam da zna o cemu prica?

plaHo ti napisa o jagodama i to črvenim....imaju i zelene samo se one ne jedu, pa o šČepi pa tunji pa rugobi biĆakĆiĆu....pa ode na Lepog pa na hdezeovce.......da bi dobiJo konstantaciJu pa nije JAZlaJA ni tako loš naspram HoviJeH.......naravno da je on za njiHa sveti svetac, kad porediš govnare i muHu govnaru......

JAZlaJA.....
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine 2001. – 2002. godine;
Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH), od 1997. godine;
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine od 1996. godine;
Član Kluba Madrid od 2005. godine (Asocijacije bivših šefova država i vlada);
Potpredsjednik Senata Bošnjačkog instituta od 2005. godine;
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#427 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by PipiDugaDevetka »

pici wrote: plaHo ti napisa o jagodama i to črvenim....imaju i zelene samo se one ne jedu, pa o šČepi pa tunji pa rugobi biĆakĆiĆu....pa ode na Lepog pa na hdezeovce.......da bi dobiJo konstantaciJu pa nije JAZlaJA ni tako loš naspram HoviJeH.......naravno da je on za njiHa sveti svetac, kad porediš govnare i muHu govnaru......

JAZlaJA.....
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine od 1996. godine;
Image
quasar

#428 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by quasar »

pici wrote:
quasar wrote:
pici wrote:
ma NABIJEM JA i njeg i njegove "Stavove" na onu stvar......on je imo svojih PET minuta i prokocko ih je....da nije Željko Komšić u SDP-u.....imo bi on glasova ko i prije......kakav JAZlaJA i njegovi stavovi, on je sebe komprovitovo davnijeH dana, ovo što baljezgari je samo šHuplja za naivne.....mnogi neČe da glasaju za SDP upravo zbog ovog JAZlaJA.....uključujući i mene......The End.
Standardni izgovor za sve koji nece da glasaju za SDP. Iz ovog ili onog razloga, gdje Zlaja nije uopste faktor. To ih opet ne sprjecava da glasaju za SBB gdje su ubleha Tunjo, lopovi Bičakčić, Utemeljitelj, etc.
Ili SBiH gdje su sve slika do prilike, pa HDZ ovaj i onaj, sve casni ljudi jedan do drugog....
Pošteno je reći: ne volim crvenu boju ni na jagodama, jbg. a ne izmisljati izgovore.
Na kraju krajeva, koja to stranka moze uspjeti bez jakog lidera? Ima li igdje stranke koja nema karizmatican lik, koji jeste i narcisoidan i prepotentan, ali nudi politiku i ostavlja dojam da zna o cemu prica?

plaHo ti napisa o jagodama i to črvenim....imaju i zelene samo se one ne jedu, pa o šČepi pa tunji pa rugobi biĆakĆiĆu....pa ode na Lepog pa na hdezeovce.......da bi dobiJo konstantaciJu pa nije JAZlaJA ni tako loš naspram HoviJeH.......naravno da je on za njiHa sveti svetac, kad porediš govnare i muHu govnaru......

JAZlaJA.....
Evo ja i dalje cekam da cujem sta je to kod Zlaje problem osim sto je crven. Glasao si za nekog drugog, i tamo ti ne smetaju lose osobine pojedinaca iz stranke ili njihovih sefova.
Zlaja je prepotentan, sto je osobina koja se ocekuje od lidera. Jebes lidere ili sefove stranki koji se kriju iza MI.
Da si preslusao 38 minuta intervjua i cuo koliko puta je rekao MI, pa onda razlucio u kojem kontekstu koristi jedninu i mnozinu, shvatio bi da je covjek koji se ne krije iza stranke.
Evo ti jednog citata sa kraja intervjua:
Ako zelite da vodite ljude,ako zelite da budete lider, onda morate sebe da dajete za stvari koje su mnogo vece od vas samih. Ne mozete se ponasati kao lider neke partije, nekog projekta i stavljati sebe u samo srediste. I JA sam u ovih 15-20 godina evoluirao, i JA sam nekad bio mladji, nekad sam malo drugačije stvari vidio, a sada smatram da moj uspjeh, je uspjeh SDP-a i uspjeh ove zemlje, i JA mogu biti samo mnogo, mnogo manji ukoliko sebe dam više za samog sebe.
Preslušaj intervju pa onda nadji konkretno kad je rekao JA, a da je trebao MI. Svaki put bi to bilo samo skrivanje.
Uostalom da nije Zlaje, SDP ne bi dobio ovoliko glasova, kao sto nije dobila SDU, NS, i razne druge stranke bez karizmaticnog lidera. Dok se Danis Tanovic eksponirao kao jedan od lidera NS dobili su mnogo mjesta na opstinskim izborima. Ovaj put bez njega jednostavno nestadose, mada mi je jako zao zbog toga, jer je ljevica ovdje jako ugrozena dok desnice ima kakvih god hoces okusa i mirisa.
ultima_palabra

#429 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by ultima_palabra »

Koliko god da "ja" loše zvuči, puno je bolje od "mi" ;-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#430 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by pici »

quasar wrote: Evo ja i dalje cekam da cujem sta je to kod Zlaje problem osim sto je crven. Glasao si za nekog drugog, i tamo ti ne smetaju lose osobine pojedinaca iz stranke ili njihovih sefova.
Zlaja je prepotentan, sto je osobina koja se ocekuje od lidera. Jebes lidere ili sefove stranki koji se kriju iza MI.
Da si preslusao 38 minuta intervjua i cuo koliko puta je rekao MI, pa onda razlucio u kojem kontekstu koristi jedninu i mnozinu, shvatio bi da je covjek koji se ne krije iza stranke.
Ako zelite da vodite ljude,ako zelite da budete lider, onda morate sebe da dajete za stvari koje su mnogo vece od vas samih. Ne mozete se ponasati kao lider neke partije, nekog projekta i stavljati sebe u samo srediste. I JA sam u ovih 15-20 godina evoluirao, i JA sam nekad bio mladji, nekad sam malo drugačije stvari vidio, a sada smatram da moj uspjeh, je uspjeh SDP-a i uspjeh ove zemlje, i JA mogu biti samo mnogo, mnogo manji ukoliko sebe dam više za samog sebe.
Preslušaj intervju pa onda nadji konkretno kad je rekao JA, a da je trebao MI. Svaki put bi to bilo samo skrivanje.
Uostalom da nije Zlaje, SDP ne bi dobio ovoliko glasova, kao sto nije dobila SDU, NS, i razne druge stranke bez karizmaticnog lidera. Dok se Danis Tanovic eksponirao kao jedan od lidera NS dobili su mnogo mjesta na opstinskim izborima. Ovaj put bez njega jednostavno nestadose, mada mi je jako zao zbog toga, jer je ljevica ovdje jako ugrozena dok desnice ima kakvih god hoces okusa i mirisa.
:shock: ....UUUUUUUUUUUUUUU...pa ti i šHefa i stanicu ....da prostiš........e ovo MI ide na ono da se prepisujem s JAZlaJA.....moje mišljenje je da bez ŽELJKA KOMŠIĆA, naravski i ostalih kadrova koji nisu JA.....bi SDP biJO ove izbore na pragu 5-10%.....gore dole u par boba.....kad je bio premijer 2001-2002.....toliko je potopio SDP i srodne stranke da je napravio da u FBiH imaš ovo što danas imaš......ništa, sve po starom.......uzdigno je Lepog a SDA-HDZ ko beton.....2006 ISTURAJU Komšića i tek malo se ko dolazi sebi da bi na ovim izborima samo zbog Komše pokupili glasova dje naravski JAZlaJA to proglašava svojom superiornošĆu i POBJEDOM......eno ga s druge entitetCke linije mu Haver DoDili isto.....o SDU, NS i ostalim nebih nisam nit sam član nit simpatizer, pokušava realno da sagledam stvari......uglavnom prošlo je dosta od 2002 neki su mu halalili neki nisu.....JA nisam....The End.
LeonardoAC

#431 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by LeonardoAC »

Valter je krenuo ofanzivno... prvo fotelje, a država za čovjeka može i da sačeka.
Kadrovska rješenja platformaške vlasti: Vlada FBiH za tri mjeseca imenovala 235 funkcionera!
Autor M. KUKAN 2011-06-25 13:49:00

Vlada FBiH: Ekspresno preuzimanje kontrole nad najprofitabilnijim kompanijama u vlasništvu države
Među novoimenovanim kadrovima više stranački podobnih nego stručnih ljudi
Za prvih 100 dana rada Vlada Federacije BiH održala je 11 sjednica i za to vrijeme izvršila čak 235 imenovanja u federalnim institucijama i javnim preduzećima!

Zbog ovako ekspresnog preuzimanja kontrole nad, pogotovo, najprofitabilnijim kompanijama u vlasništvu države, vladajuća koalicija tzv. platformaša sve češće se suočava s kritikama javnosti i opozicije.

Službenici i savjetnici

Posebno osude dolaze zbog činjenice da se među novoimenovanim kadrovima nalazi više stranački podobnih nego stručnih ljudi, a nova vlast pokazala je da joj nije stran ni nepotizam, odnosno postavljanje kadrova po rođačkoj liniji.

To je potvrđeno čak i u javnim istupima nekih od čelnika vladajuće SDP - SDA - NSRzB - HSP koalicije.

Zbog toga su dali i dobar šlagvort opoziciji te svojim najljućim protivnicima u liku dva HDZ-a da ih, svako malo, prozivaju i traže podatke o razlozima smjena, argumentiranosti novih imenovanja, posebno onih skrivenih od javnosti, poput dovođenja novih državnih službenika i savjetnika u svoje federalne kabinete.

Imena savjetnika nisu javna, ali očekuje se da ih Vlada uskoro otkrije, zbog obaveze da odgovori na postavljena poslanička pitanja, a u vezi s tim odgovor je na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zatražilo više zastupnika HDZ-a BiH.

Naknade za članstva

"Dnevni avaz" ovom prilikom objavljuje svih 235 do sada poznatih kadrovskih rješenja koje je za svog tromjesečnog mandata izvršila Vlada Nermina Nikšića, od prve do posljednje do sada održane sjednice.

S obzirom na to da je među njima mnogo imenovanih u različita radna tijela, vrijedi spomenuti da se, primjerice, članstvo u jednoj komisiji plaća 350 KM, dok član Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV) FBiH ima naknadu od 500 KM mjesečno, a članstva u nadzornim (NO) i upravnim odborima (UO) javnih preduzeća plaćaju se, uglavnom, u rasponu od 500 do 1.000 KM mjesečno.

20. marta - Vladine komisije i ESV

ESV: Mjesečno po 500 KM

Desnica Radivojević imenovan je za predsjednika, a Zoran Mikulić, Adil Osmanović, Vjekoslav Čamber, Rusmir Mesihović, Sanjin Halimović, Ismet Trumić, Sanela Jakupović i Željko Silađi za članove Administrativne komisije Vlade FBiH.

Komisiju za rješavanje statusnih pitanja članova Vlade i njihovih savjetnika čine Damir Mašić (predsjednik), Predrag Kurteš, Salmir Kaplan, Branka Đurić i Milorad Bahilj.

Za Vladine članove Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV) FBiH imenovani su premijer Nermin Nikšić te resorni ministri Ante Krajina, Erdal Trhulj, Enver Bijedić, Jerko Ivanković Lijanović, Vjekoslav Čamber i Zukan Helez.

31. marta - Fondacija

Vlada imenovala Miru Petrovića umjesto Hadžema Hajdarevića za privremenog predsjednika UO Fondacije za bibliotečku djelatnost.

7. april - "Autoceste Federacije"

Čamber: Ministar u NO

Amarildo Mulić imenovan za direktora Nacionalnog parka "Una" Bihać. Data saglasnost da Ensad Karić bude v. d. direktora "Autocesta Federacije" Mostar.

Vjekoslav Čamber imenovan za predsjednika, a Omer Korjenić i Mirsada Poturković za članove NO Projekta podrške mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanja (SSNEP) u FBiH. Amela Mikulić, Snježana Kapić, Izet Mehinagić, Dženana Avdić, Šaban Kadirić, Bakir Arslanagić i Mihad Hajro imenovani za članove Interresorne radne grupe za sagledavanje štetnih posljedica po privredna društva koje su nastale i koje će nastati zbog sukoba u Libiji.

Na istoj sjednici donesena je odluka o raspisivanju konkursa za izbor novog direktora Službe za zajedničke poslove FBiH umjesto Harisa Ihtijarevića, ali je na posljednjem zasjedanju 21. juna Vlada konkurs poništila. Kako saznajemo, razlog je što on nije bio objavljen na internetskoj stranici Agencije za državnu službu FBiH, pa su stigle tri žalbe potencijalnih kandidata koji su zbog toga, navodno, propustili priliku da se prijave.

Treba napomenuti da je zbog čekanja na provedbe konkursnih procedura većina kadrovskih odluka Vlade okvalificirana kao privremene, ali u izvršnoj vlasti ne kriju da će one ostati takve i nakon konkursa na kojima će, uglavnom, "proći privremeno imenovani".

14. april - Konjički "Igman"

Na čelo konjičkog "Igmana" postavljen Džahid Muratbegović. Umjesto Jasmina Buče, u ekspertnu Radnu grupu za izradu kartografske dokumentacije za potrebe popisa stanovništva, domaćinstava i stanova imenovana Asifa Vrabac.

18. april - Dvije radne grupe

Oformljene dvije radne grupe, i to za praćenje stanja i prijedlog mjera u vezi s vojnim stanovima (Sanela Jakubović, Fatima Hadžibegić, August Jančik, Željko Silađi i Meliha Mujezinović-Katana) i za analizu stanja i prijedlog mjera za primopredaju poslovnih prostora u zgradi Geodetskog zavoda (Ismet Trumić, Ramiz Mehaković i Sanela Jakubović).

21. april - Zatraženi mandati

Dervišević: Nelegalni direktor

Vlada FBiH pozvala sve rukovodioce koje imenuje ili za čije imenovanje daje saglasnost da provjere imaju li njeno povjerenje. Zaključak nije obavezujući, s obzirom na to da Vlada nije imala zakonsko uporište da funkcionere natjera da daju mandate na raspolaganje. Posljednjih dana suočava se i s ponovnim miješanjem OHR-a u Vladin pokušaj smjene nelegalnih direktora poput 11-godišnjeg čelnika Finansijske policije FBiH Zufera Derviševića.

4. maj - "Elektroprivreda BiH" i "Terminali Federacije"

Jurišić: Šura u NO

Vlada imenovala članove NO "Elektroprivrede BiH" (EPBiH): Enver Agić, Jakub Dinarević, Kemal Sikirić, Bahrija Šarić i Sanel Buljubašić. Među njima je bio i Izudin Kapetanović, ali je nekoliko dana kasnije odustao od članstva.

U NO "Terminala Federacije" Sarajevo ušli su: Rifat Fetić, Hermedin Zornić, Dževad Haznadar, Milan Dmitrović i Zvonko Šušnjar (šura predsjednika HSP-a Zvonka Jurišića).

U Komisiju za izbor članova Nadzornog odbora "Autocesta FBiH" umjesto Timura Numića imenovan Faris Abaspahić.

5. maj - HT Mostar

U NO Hrvatskih telekomunikacija (HT) Mostar imenovani: Anto Krešić (predsjednik), Zoran Zekić, Ivan Tabak, Eso Pobrić, Damir Leko i Dragi Žujo (članovi).

U Komisiju za kontrolu izvršenja obaveza iz Ugovora o zajedničkom ulaganju između zavidovićke "Krivaje" i "Ferimpeksa" ušli Anto Petrić, Edim Kasumović i Samir Selimović.

Zehra Novo-Omanović, Enisa Teskeredžić, Gordana Vojvodić, Esher Kubat i Ivan Matešić imenovani u Radnu grupu za izradu Prijedloga zakona koji bi obuhvatio sve uredbe koje reguliraju povoljnije penzionisanje.

11. maj - "BH Airlines"

Za članove Foruma za razvoj i promociju poduzetništva u BiH imenovani Sanjin Halimović i Jozo Bejić.

Za predsjednika UO Fondacije za bibliotečku djelatnost postavljen Nedžad Ibrišimović.

U Komisiju za izbor direktora, članova UO i NO Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja ušli Dobrica Jonjić, Zehra Novo-Omanović, Veselinka Marjanović, Snježana Bodnaruk i Mate Lončar.

Venan Hadžiselimović imenovan za člana NO sarajevskog "Energopetrola", a Safet Berbić NO "ArcelorMittala" Zenica, dok je Mirko Bošnjak ovlašten da sljedeću godinu u svojstvu punomoćnika zastupa Federaciju BiH na skupštinama "Mittala".

Vlada dala saglasnost na izmjenu Ugovora o usklađivanju osnivačkog akta "BH Airlinesa", čime je za direktora te kompanije imenovan Turčin Altan Bujuk Jilmaz (Buyuk Yilmaz).

25. maj - Razvojna banka FBiH

Razvojna banka: Novi NO

Vlada u funkciji Skupštine Razvojne banke (RB) FBiH za predsjednika NO ove finansijske institucije imenovala Ivana Šakotu (zet porodice Ivanković Lijanović koja predvodi NSRzB). Članovi NO RB-a postali su: Mirna Čomić, Aid Berbić, Mirjana Bandić-Glavaš, Senad Softić, Mirsad Novalić i Katica Vranjković.

25. maj - EPBiH, bolnice i "BH Telecom"

Grabovica: Novi direktor

Za prvog čovjeka EPBiH postavljen Elvedin Grabovica.

Za izvršne direktore u "BH Telecomu" imenovani Hamdo Katica za razvoj poslovanja te Bakir Ćelosmanović za pravne poslove i upravljanje organizacijom i ljudskim resursima. Do ponovne provedbe konkursne procedure za izbor izvršnih direktora za tehnologiju i razvoj servisa i za ekonomske finansijske poslove u "BH Telecomu" za vršioce dužnosti tih funkcija imenovani Elvidin Kovač i Aida Štajnbauer.

U UO Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) ušli: Muhamed Gribajčević, Haris Tanović, Ljubica Todorović, Nenad Vanis, Jasenka Herceg, Mustafa Hiroš, Enra Suljić, Maja Banjin, Senad Muminović, Mirsad Šaranović i Tonka Matović. Za članove NO KCUS-a izabrani: Mirza Dilić, Midhat Kulo i Vanja Kenjić.

U NO Kliničke bolnice Mostar imenovani: Snježana Dropuljić, Saša Marić i Maja Ostojić. Za predsjednika Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH izabrana je Branka Lovrinović, a za članove Ivica Knezović, Anto Petrić, Sandra Vegar, Haša Begić, Alija Begović, Enes Karabeg, Bahrija Umihanić, Anka Rajić i Draško Krišto (predstavnici deset kantona) te Snježana Bondaruk iz Federalnog ministarstva zdravstva.

30. maj - Opet "BH Telecom"

"BH Telecom": Novi NO

Imenovani članovi NO "BH Telecoma" u sastavu: Kadrija Hodžić, Branko Romić, Kemal Kačapor, Vjekoslav lvanković, Ševal Kovačević i Mugdim Mandžuka.

U Komisiju za provođenje postupka izbora kandidata za jednog člana NO "ArcelorMittala" ispred FBiH imenovani Stipe Buljan, Edina Zukić, Mirsada Jahić, Jasmina Pašić i Marinko Bošnjak.

U Pregovarački tim za utvrđivanje Aneksa ugovora o učešću "BH Steel Željezare" Zenica putem uvećanja kapitala i prijenosa dijelova "Mittal Steel" umjesto Osmana Ganića imenovan Ilijaz Čamdžić.

Izabran je i novi petočlani NO "Cesta Federacije BiH" Sarajevo: Zijad Požegić, Miroslav Galić, Amadeo Mandić, Marko Musić i Ranko Krneta.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović predložen je na sjednici Vlade FBiH za poziciju člana UO Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari spomen- obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine. Prijedlog je dostavljen Vijeću ministara BiH na potvrđivanje.

7. juni - Ministri u UO

Vogošćanski "Pretis": Novi direktor

U UO Fondacije za održivi razvoj na period od četiri godine ušli ministri: Ante Krajina (predsjednik), Samir Kaplan, Vjekoslav Čamber, Adil Osmanović, Jerko Ivanković-Lijanović, Desnica Radivojević i Sanjin Halimović.

U UO Projekta razvoja ruralnog poduzetništva i Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu Vlada je imenovala ministre Jerka Ivankovića Lijanovića, Adila Osmanovića, Milorada Bahilja, Antu Krajinu i Branku Đurić.

Za predsjedavajućeg NO Federalnog zavoda PIO/MIO imenovan Džihad Berbić. U novi NO "Cesta" ušli Amer Zagorčić, Miroslav Galić i Zlatko Tomić.

Također, smijenjen Enver Alibegović s dužnosti generalnog direktora "Pretisa" Vogošća, a umjesto njega imenovan Hajrudin Pezo.

Za v. d. direktora KTK Visoko izabran Senad Sefić. U novi NO "BH Pošta" imenovani: Suad Mahmutović, Tarik Nuhanović, Safet Trakić, Zoran Marković, Miralem Karić, Adil Spiljak i Dragan Rajić.

14. juni - "Terminali", EPBiH i FDS

S mjesta direkora "Terminala Federacije" razriješen Ibrahim Bećirbegović (na lični zahtjev), a imenovan Rasim Kadić, dok je smijenjen izvršni direktor za tehniku i procese u toj kompaniji Tihomir Kožul, a umjesto njega postavljen Željko Nuić.

Vlada dala saglasnost za sporazumno razrješenje šest dosadašnjih izvršnih direktora - članova Uprave EPBiH, a umjesto njih imenovani novi izvršni direktori: Mirsad Šabanović (za snabdijevanje i trgovinu), Senad Sarajlić (za proizvodnju), Mensura Zuka (za pravne i kadrovske poslove), Amil Kamenica (za kapitalne investicije), Edin Mujagić (za ekonomske poslove) i Admir Andelija (za distribuciju).

Za članove NO Fabrike duhana Sarajevo (FDS) imenovani Reuf Bajrović (savjetnik predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije), te Dževad Mahmutović, Mirsad Turković, Miroslav Prusina i Murat Ramadanović.

U Komisiju SFOR-a za rješavanje zahtjeva za odštetu, umjesto Pere Zelića, imenovan Zdenko Eterović. Imenovana i Komisija za izradu radne verzije Zakona o prijevozu opasnih materija u sastavu: Medina Kočan (predsjednik), Dragan Mioković, Ismet Briga, Suad Smajlović, Željko Matoc, Milenko Lepušina (članovi) i Samir Čolak (stručno lice).

U Komisiju koja će raspisati novi konkurs za izbor predsjednika i članova UO Direkcije za upravljanje pasivnim podbilansom preduzeća i banaka imenovani: Faris Mahmutćehajić, Nedžad Numić, Ivan Matešić, Haris Abaspahić i Žarko Karakić.

21. juni - "Ginex", "Igman", Binas"...

Za članove NO "Elektroprivrede HZHB" Mostar postavljeni: Midhat Arpadžić, Ervin Vrdoljak, Marijan Bunoza, Živko Marić, Damir Leko i Marinko Ivanković.

Saglasnost je data i na imenovanje tri člana NO "Željezare" Zenica: Munib Husejnagić, Dževad Telalović i dr. Anita Ivanković, zatim NO sarajevskog "Unisa": Emir Selimović, prof. dr. Sead Dizdarević i Esad Čengić.

U NO KTK Visoko ulaze Sead Mušinbegović i Edina Hasečić, a Remontnog zavoda Travnik Enes Zukić i Robert Mešeg.

U NO preduzeća BNT -Tvornica mašina i hidraulike Novi Travnik imenovani su Besim Belegić i Dževad Bečiragić, a vogošćanskog "Pretisa" Šaćir Herić i Aziz Mujezinović.

Na upražnjene pozicije u NO goraždanskog "UNIS Ginexa" imenovani su Esad Hurić i Hajrudin Grabovica, konjičkog "Igmana" Haris Alispahić i Suad Golubić, bugojanskog "Binasa" Muhamed Sejfić i Ibrahim Begović. U NO "Vitezita" ušli su Ivo Taraba, Muhamed Rebihić i Višnja Stanić Šakota, Tehničko-remontnog zavoda Hadžići mr. Enver Mujezinović i Hamid Dupovac, a sarajevskog "Energoinvesta" Nijaz Alispahić, Željko Varunek, Rešad Pašić i Mersad Ramović.

U NO zavidovićke "Krivaje" imenovani su Juso Omerašević, prof. dr. lzet Horman i Vildan Hajić, a Rudnika mrkog uglja Banovići Admir Alispahić i mr. sc. Emin Haračić.

Imenovan je i novi NO Međunarodnog aerodroma Sarajevo: Omer Kulić, Kemal Muhić, Emir Hadžimuratović, Adnan Kapetanović i Bećir Šejtanić.

Vlada je, kako je saopćila s posljednje sjednjice, istog dana imenovala i članove Projektnog koordinacionog odbora Projekta podrške mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanja (SSNESP) u sastavu: Vjekoslav Čamber, Omer Korjenić i Mirsada Poturković. Njihov zadatak je "koordiniranje projektnih aktivnosti između FBiH i RS".

U Komisiju za raspisivanju konkursa za izbor kandidata iz reda hrvatskog naroda za člana Regulatorne komisije za električnu energiju u FBiH (FERK) imenovani su: Amira Pintul, Marinko Bošnjak, Jasmina Pašić, Darko Pranjić i Nedžad Numić.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#432 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Chmoljo »

LeonardoAC wrote:Valter je krenuo ofanzivno... prvo fotelje, a država za čovjeka može i da sačeka.
ne, ostaviće kadrovima SBiH i HDZ-a da upravljaju resursima za koje će oni odgovarati na narednim, ali dijelom i na izborima iduće godine :-) a koji su se masovno okupljali po forumu pred formiranje vlade... :mrgreen:

:thumbup:
ultima_palabra

#433 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
LeonardoAC wrote:Valter je krenuo ofanzivno... prvo fotelje, a država za čovjeka može i da sačeka.
ne, ostaviće kadrovima SBiH i HDZ-a da upravljaju resursima za koje će oni odgovarati na narednim, ali dijelom i na izborima iduće godine :-) a koji su se masovno okupljali po forumu pred formiranje vlade... :mrgreen:

Fakat, što kažeš treba nekad i promućkati glavom prije nego što čovjek pritisne "enter" :roll:
vivaldi

#434 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by vivaldi »

Chmoljo wrote:

Chmoljac, budi iskren pa bolduj tetka na onom spisku :D
rahmanjin

#435 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by rahmanjin »

quasar wrote:
quasar wrote:
pici wrote:

JAZlaJA.....
Evo ja i dalje cekam da cujem sta je to kod Zlaje problem osim sto je crven. Glasao si za nekog drugog, i tamo ti ne smetaju lose osobine pojedinaca iz stranke ili njihovih sefova.
Stvarno ti treba odgovor na ovo pitanje?
quasar

#436 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by quasar »

pici wrote: :shock: ....UUUUUUUUUUUUUUU...pa ti i šHefa i stanicu ....da prostiš........e ovo MI ide na ono da se prepisujem s JAZlaJA.....moje mišljenje je da bez ŽELJKA KOMŠIĆA, naravski i ostalih kadrova koji nisu JA.....bi SDP biJO ove izbore na pragu 5-10%.....gore dole u par boba.....kad je bio premijer 2001-2002.....toliko je potopio SDP i srodne stranke da je napravio da u FBiH imaš ovo što danas imaš......ništa, sve po starom.......uzdigno je Lepog a SDA-HDZ ko beton.....2006 ISTURAJU Komšića i tek malo se ko dolazi sebi da bi na ovim izborima samo zbog Komše pokupili glasova dje naravski JAZlaJA to proglašava svojom superiornošĆu i POBJEDOM......eno ga s druge entitetCke linije mu Haver DoDili isto.....o SDU, NS i ostalim nebih nisam nit sam član nit simpatizer, pokušava realno da sagledam stvari......uglavnom prošlo je dosta od 2002 neki su mu halalili neki nisu.....JA nisam....The End.
Pici, stari moj, slobodna zemlja, slobodni izbori, pa glasaj za koga hoŠ.
Ne znam šta se raspravljaš o HValteru kad je jasno da to nije tvoja Hopcija.
Izvini ne znam na tom tvom jeziku da pričam pa ću na svom dalje.
Nisam rekao ni ja da ga volim, ali on je lider, on umije da igra igre, on je dovoljno iskusan i namazan za to.
Željko još nije dovoljno prefrigan. Drugi nemaju tu karizmu da bi povukli birače. Tako da stojim kod tvrdnje da bez Zlaje ne bi bilo ovoliko glasova, a naravno i Željka, pa i ostalih časnih ljudi u SDP.

Budi pošten prema sebi, pogledaj intervju pa ocijeni jel se JA moglo reći koliko puta manje. Naravno da nećeš i da tebi to nije bitno, nego ti je bitno da imaš nešto za šta se možeš uhvatiti i reći neću za SDP jer je ZlaJA. Mnogo bitna stvar, a mnogo je bitnije šta je u stvari rekao koristeći toliko puta JA i x puta MI.

Valter ima vlast, tebi i drugima je trpiti bar 4 godine. Pomirite se sa tim. :mrgreen:
quasar

#437 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by quasar »

rahmanjin wrote: Stvarno ti treba odgovor na ovo pitanje?
Meni ne treba. Ja ne tražim izgovore, niti tražim sveca.

Ali tebi niko ne brani da napišeš.
hajnehaj

#438 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by hajnehaj »

ma Slučajni prolaznik ,druže generale , je ujedinio Hrvate ko što Lepi hare ujedini Srbe...hvlaa mu na tome , ovi HSP će sljedeće izbore propasti u stilu S za BiH , Lijan će opet nešto da kupi bošnjačke sirotinje ,a dva HDZ-a ima da pometu s preko 90 posto ostale ...nema tog Hrvata osim ovih što gledaju svoju zicagu u platformaškoj fotelji da će glasati za SDP više ...
čisto moje mišljene , ne mora biti da je tako ,a nešto mislim da nisam u krivu
calimero2

#439 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by calimero2 »

Kakva je razlika izmedju ove teme i clana sa-x "Katarina Kosaca"

Za mene su oboje Dobro dosli... doduse neko pozitivno, neko negativno

(
ultima_palabra

#440 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by ultima_palabra »

hajnehaj wrote:ma Slučajni prolaznik ,druže generale , je ujedinio Hrvate ko što Lepi hare ujedini Srbe...hvlaa mu na tome , ovi HSP će sljedeće izbore propasti u stilu S za BiH , Lijan će opet nešto da kupi bošnjačke sirotinje ,a dva HDZ-a ima da pometu s preko 90 posto ostale ...nema tog Hrvata osim ovih što gledaju svoju zicagu u platformaškoj fotelji da će glasati za SDP više ...
Postavljaju se direktori i nadzorni odbori po preduzećima u Mostaru bez ikakvog otpora, Jurišić i Lijanovići rade svoj posao bez problema, pola 90tke pređe u HSP a niko u suprotnom smjeru, 90tka koalira sa platformašima u Livnu, "Dnevni list" kojeg de facto uređuje Slavo Kukić je na stolu u svakom kafiću na desnoj obali Mostara, ljudi manje više gledaju svoja posla... ostali su vam par grafita i jedan horoz :oops:
rahmanjin

#441 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by rahmanjin »

quasar wrote:
pici wrote: :shock: ....UUUUUUUUUUUUUUU...pa ti i šHefa i stanicu ....da prostiš........e ovo MI ide na ono da se prepisujem s JAZlaJA.....moje mišljenje je da bez ŽELJKA KOMŠIĆA, naravski i ostalih kadrova koji nisu JA.....bi SDP biJO ove izbore na pragu 5-10%.....gore dole u par boba.....kad je bio premijer 2001-2002.....toliko je potopio SDP i srodne stranke da je napravio da u FBiH imaš ovo što danas imaš......ništa, sve po starom.......uzdigno je Lepog a SDA-HDZ ko beton.....2006 ISTURAJU Komšića i tek malo se ko dolazi sebi da bi na ovim izborima samo zbog Komše pokupili glasova dje naravski JAZlaJA to proglašava svojom superiornošĆu i POBJEDOM......eno ga s druge entitetCke linije mu Haver DoDili isto.....o SDU, NS i ostalim nebih nisam nit sam član nit simpatizer, pokušava realno da sagledam stvari......uglavnom prošlo je dosta od 2002 neki su mu halalili neki nisu.....JA nisam....The End.
Pici, stari moj, slobodna zemlja, slobodni izbori, pa glasaj za koga hoŠ.
Ne znam šta se raspravljaš o HValteru kad je jasno da to nije tvoja Hopcija.
Izvini ne znam na tom tvom jeziku da pričam pa ću na svom dalje.
Nisam rekao ni ja da ga volim, ali on je lider, on umije da igra igre, on je dovoljno iskusan i namazan za to.
Željko još nije dovoljno prefrigan. Drugi nemaju tu karizmu da bi povukli birače. Tako da stojim kod tvrdnje da bez Zlaje ne bi bilo ovoliko glasova, a naravno i Željka, pa i ostalih časnih ljudi u SDP.

Budi pošten prema sebi, pogledaj intervju pa ocijeni jel se JA moglo reći koliko puta manje. Naravno da nećeš i da tebi to nije bitno, nego ti je bitno da imaš nešto za šta se možeš uhvatiti i reći neću za SDP jer je ZlaJA. Mnogo bitna stvar, a mnogo je bitnije šta je u stvari rekao koristeći toliko puta JA i x puta MI.

Valter ima vlast, tebi i drugima je trpiti bar 4 godine. Pomirite se sa tim. :mrgreen:
Problem je sto nije dosao Valter. Kome su to j... mater? Dzaferovicu? Problem je sto se koriste fraze, a nista se ne radi da se te fraze i provedu u dijelo.
rahmanjin

#442 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by rahmanjin »

quasar wrote:

Tebi ne treba, a ostali valjda znaju.
calimero2

#443 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by calimero2 »

pici wrote:
:shock: ....UUUUUUUUUUUUUUU...pa ti i šHefa i stanicu ....da prostiš........e ovo MI ide na ono da se prepisujem s JAZlaJA.....moje mišljenje je da bez ŽELJKA KOMŠIĆA, naravski i ostalih kadrova koji nisu JA.....bi SDP biJO ove izbore na pragu 5-10%.....gore dole u par boba.....kad je bio premijer 2001-2002.....toliko je potopio SDP i srodne stranke da je napravio da u FBiH imaš ovo što danas imaš......ništa, sve po starom.......uzdigno je Lepog a SDA-HDZ ko beton.....2006 ISTURAJU Komšića i tek malo se ko dolazi sebi da bi na ovim izborima samo zbog Komše pokupili glasova dje naravski JAZlaJA to proglašava svojom superiornošĆu i POBJEDOM......eno ga s druge entitetCke linije mu Haver DoDili isto.....o SDU, NS i ostalim nebih nisam nit sam član nit simpatizer, pokušava realno da sagledam stvari......uglavnom prošlo je dosta od 2002 neki su mu halalili neki nisu.....JA nisam....The End.

UPRAVO TAKO.... :dance:
Skijaš

#444 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by Skijaš »

hajnehaj wrote:ma Slučajni prolaznik ,druže generale , je ujedinio Hrvate ko što Lepi hare ujedini Srbe...hvlaa mu na tome , ovi HSP će sljedeće izbore propasti u stilu S za BiH , Lijan će opet nešto da kupi bošnjačke sirotinje ,a dva HDZ-a ima da pometu s preko 90 posto ostale ...nema tog Hrvata osim ovih što gledaju svoju zicagu u platformaškoj fotelji da će glasati za SDP više ...
Nakon ovih se izbora uradilo dvije velike stvari. Jedna je da se pokazalo kako će se vlast formirati i bez imenovanja delegata iz svih kantona, ako se odugovlačenjem imenovanja ponovo pokuša Sarajevo natjerati da prihvati ultimatume HDZ-a. A druga stvar je da multietničkim strankama ima mjesta u vlasti i da je gotovo sa monopolom pojedinih stranaka nad čitavim narodima. To je napredak u odnosu na dosadašnje prilike.
hajnehaj

#445 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by hajnehaj »

ultima_palabra wrote:
Postavljaju se direktori i nadzorni odbori po preduzećima u Mostaru bez ikakvog otpora, Jurišić i Lijanovići rade svoj posao bez problema, pola 90tke pređe u HSP a niko u suprotnom smjeru, 90tka koalira sa platformašima u Livnu, "Dnevni list" kojeg de facto uređuje Slavo Kukić je na stolu u svakom kafiću na desnoj obali Mostara, ljudi manje više gledaju svoja posla... ostali su vam par grafita i jedan horoz :oops:
ma sve bi prošlo da nespomenu Dnevni List ..haha
hajnehaj

#446 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by hajnehaj »

Skijaš wrote:
Nakon ovih se izbora uradilo dvije velike stvari. Jedna je da se pokazalo kako će se vlast formirati i bez imenovanja delegata iz svih kantona, ako se odugovlačenjem imenovanja ponovo pokuša Sarajevo natjerati da prihvati ultimatume HDZ-a. A druga stvar je da multietničkim strankama ima mjesta u vlasti i da je gotovo sa monopolom pojedinih stranaka nad čitavim narodima. To je napredak u odnosu na dosadašnje prilike.
znaš kako ovo izgleda kad gledaš sa strane, Sdp je multietnička stranka jednoga naroda ...koalicija sa SDA ju je u to pretvorila
quasar

#447 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by quasar »

rahmanjin wrote:
quasar wrote:

Tebi ne treba, a ostali valjda znaju.
Valjda znaju i zato 300.000 puta daju glas...
jutarnji

#448 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by jutarnji »

hajnehaj wrote:znaš kako ovo izgleda kad gledaš sa strane, Sdp je multietnička stranka jednoga naroda ...koalicija sa SDA ju je u to pretvorila
Otkad su Lijanovic i Budimir clanovi SDA?
ultima_palabra

#449 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by ultima_palabra »

hajnehaj wrote:
ultima_palabra wrote:
ma sve bi prošlo da nespomenu Dnevni List ..haha
To je jedina stvar koju sam vidio svojim očima... ovo ostalo znam iz medija ;-)
calimero2

#450 Re: I onda doš'o Valter,...

Post by calimero2 »

[quote="ultima_palabra"]
To je jedina stvar koju sam vidio svojim očima... quote]

Neko progleda ranije a neko kasnije! :dance:
Locked