vidi se da nisi gledao mec. nista ti brojevi ne znace. kao sto rekose gubio je djoko 3-2 u trecem setu servirao tomic za 4-2 i vratio se. al protiv 158 igraca svijeta izgubiti set i gubiti 3-1 u trecem za nekog ko je 2 na listi je na jedvite jade. jer je trebalo da bude 3x po 6-0vox-populi wrote: Bas na jedvite jade, 3-1...
6-2
3-6
6-3
7-5
Osim ovog izgubljenog seta, jedino je na jedvite jade bio ovaj zadnji.
Na jedvite jeda je kada je upitan svaki set.
Uglavnom, Pederer je out, Tsonga nece biti problem, prvo mjesto manje-vise osigurano.
Wimbledon 2011
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- smoki_choko
#426 Re: Wimbledon 2011
Last edited by smoki_choko on 29/06/2011 20:57, edited 1 time in total.
- vox-populi
#427 Re: Wimbledon 2011
Tempiras onoliko koliko ti treba. Nole do sada nije ni imao dostojnog protivnika, zasto da se umara protiv nekih Llorda i Tomica il sta vec. Top 10 je i neka konkurencija, za sve ostalo dovoljan je Master Cardgate wrote:Istina je nažalost da Novak nije onaj od prije mjesec-dva dana.Sve ovo do sad je bilo na "mišiće".Ako Jo bude i u pola servirao i igrao kao danas a Novak ne podigne svoj nivo igre...![]()
Protiv Joa će biti potrebno puno više od "suvog" iskustva.
Jedina nada za mjesto br:1 od ponedeljka je Marej![]()
Nadam se da griješim
- gate
#428 Re: Wimbledon 2011
Ja nešto sumnjam da i Conga može ponoviti igru od danas,ali opet sve zavisi od Đokovića.Bude li ko danas,metla mu jeultima_palabra wrote:Ma jednostavno Đoković nije tip igrača za trave... i prethodnih godina mu se poklapao žrijeb pa je znao doći do polufinala, ali prvi pravi igrač bi ga razbio. Dovoljno je reći da nikad nije dobio igrača iz Top 15 na Wimbledonu... doduše Jo je 19.ali igra na vrlo visokom nivou.
- vox-populi
#429 Re: Wimbledon 2011
A gledaj, slazem se da je trebalo biti 3x6-0, ako gledas po kvaliteti. Ali procitaj moj prethodni post, zasto da se umara? Igra onoliko koliko mu treba. Pa nece isto ulazitu u mec protiv Tomica i protiv Nadala, i isto ulagati.smoki_choko wrote:di se da nisi gledao mec. nista ti brojevi ne znace. kao sto rekose gubio je djoko 3-2 u trecem setu servirao tomic za 4-2 i vratio se. al protiv 158 igraca svijeta izgubiti set i gubiti 3-1 u trecem za nekog ko je 2 na listi je na jedvite jade. jer je trebalo da bude 3x po 6-0
- pirmin
#430 Re: Wimbledon 2011
Jesu li Lisicki i Scharapowa igrali do sad i kako?
Ima li ko kakav shedule pri ruci?
- smoki_choko
#431 Re: Wimbledon 2011
pa trebao je pustiti jos jedan set, sto da se umara da osvaja sva tri seta zaredom kad moze da gubi 0-2 i da preokrene. mislim ok. ne zeli da se umara. pa dokle da se ne umara. jel igra tenis da se ne umara ili da pobjedjujevox-populi wrote:A gledaj, slazem se da je trebalo biti 3x6-0, ako gledas po kvaliteti. Ali procitaj moj prethodni post, zasto da se umara? Igra onoliko koliko mu treba. Pa nece isto ulazitu u mec protiv Tomica i protiv Nadala, i isto ulagati.smoki_choko wrote:di se da nisi gledao mec. nista ti brojevi ne znace. kao sto rekose gubio je djoko 3-2 u trecem setu servirao tomic za 4-2 i vratio se. al protiv 158 igraca svijeta izgubiti set i gubiti 3-1 u trecem za nekog ko je 2 na listi je na jedvite jade. jer je trebalo da bude 3x po 6-0
- BiH-x
#432 Re: Wimbledon 2011
vox-populi wrote:A gledaj, slazem se da je trebalo biti 3x6-0, ako gledas po kvaliteti. Ali procitaj moj prethodni post, zasto da se umara? Igra onoliko koliko mu treba. Pa nece isto ulazitu u mec protiv Tomica i protiv Nadala, i isto ulagati.smoki_choko wrote:di se da nisi gledao mec. nista ti brojevi ne znace. kao sto rekose gubio je djoko 3-2 u trecem setu servirao tomic za 4-2 i vratio se. al protiv 158 igraca svijeta izgubiti set i gubiti 3-1 u trecem za nekog ko je 2 na listi je na jedvite jade. jer je trebalo da bude 3x po 6-0
Mah, Nole jednostavno nije htio igrati bolje
@gate: realan si, to cijenim
-
LSD
#433 Re: Wimbledon 2011
Nema tu ni tenisa ni neke igre, bar ne na ovom klipu...tu vidimo samo topovske servise Ivaniševića, ako prođe to je automatski poen/ as...s druge strane vidimo Raftera koji to ne može vratiti i ako vrati nekako poen traje 3 sekunde maximalno i to je sva prica.Arma-Sarma wrote:Ovo je bio tenis, a ovo danas je badminton
Last edited by LSD on 29/06/2011 21:05, edited 1 time in total.
- gate
#434 Re: Wimbledon 2011
Ma u pravu si ali dovoljno dugo pratim Novaka i kad mu facu pogledam znam odmah na čemu je.Ponavljam,da je danas umjesto Tomića bio bilo ko iz top 10 ili bilo ko sa malo većim iskustvom Novak bi ispao.Jeste da mu od svih podloga trava najmanje leži ali ovakav pad u odnosu na prije dva-tri mjeseca...vox-populi wrote:Tempiras onoliko koliko ti treba. Nole do sada nije ni imao dostojnog protivnika, zasto da se umara protiv nekih Llorda i Tomica il sta vec. Top 10 je i neka konkurencija, za sve ostalo dovoljan je Master Cardgate wrote:Istina je nažalost da Novak nije onaj od prije mjesec-dva dana.Sve ovo do sad je bilo na "mišiće".Ako Jo bude i u pola servirao i igrao kao danas a Novak ne podigne svoj nivo igre...![]()
Protiv Joa će biti potrebno puno više od "suvog" iskustva.
Jedina nada za mjesto br:1 od ponedeljka je Marej![]()
Nadam se da griješim
Najbolje bi bilo da prvi meč igraju Marej i Rafa i da Rafa ispadne.Tek tad bi bilo rasterećenje u vezi tog br 1(koliko god se on trudio da ne razmišlja o tome to ga itekako opterećuje,što je i normalno)i tek tada bi se protiv Conge priča bila drugačija.
- ultima_palabra
#435 Re: Wimbledon 2011
U Miamiju ove godine jedini meč, Maria joj je dala samo 2 gemapirmin wrote:Jesu li Lisicki i Scharapowa igrali do sad i kako?
BTW, Đoković-Tsonga će sigurno biti prvi meč u petak... em su prvi igrali danas, em će Britanci htjeti da što više ljudi dođe kući sa posla i gleda Murraya.
- pirmin
#436 Re: Wimbledon 2011
Hvala Ultima 
- vox-populi
#437 Re: Wimbledon 2011
Pa jel to nije pobjedio? Dje zapelo?smoki_choko wrote:a trebao je pustiti jos jedan set, sto da se umara da osvaja sva tri seta zaredom kad moze da gubi 0-2 i da preokrene. mislim ok. ne zeli da se umara. pa dokle da se ne umara. jel igra tenis da se ne umara ili da pobjedjuje
Zamisli igraju Barselona-Sarajevo. I sad odvede Guardiola ekipu u karantin, posebne pripreme, izucavanje protivnika.... How yes no.
Naravno, ogromna je razlika izmedju Tomica i Tsonge i sa ovakvom igrom od danas ne da nece dobiti mec nego ce se osramotiti. Al fazon je sto definitivno nece igrati kao sto je igrao danas.
- CSKA
#438 Re: Wimbledon 2011
Prolazi ovo Nole u finale.Bilo bi sa Federerom gutavo.Citava ova sezona i sve,garantuju bar finale Vimbldona.Sta ce biti u finalu ??? Ko zna,ako prodje Marej bilo bi super,jer bi onda pukao pod pritiskom.
- just principe
#439 Re: Wimbledon 2011
vox-populi wrote:Pa jel to nije pobjedio? Dje zapelo?smoki_choko wrote:a trebao je pustiti jos jedan set, sto da se umara da osvaja sva tri seta zaredom kad moze da gubi 0-2 i da preokrene. mislim ok. ne zeli da se umara. pa dokle da se ne umara. jel igra tenis da se ne umara ili da pobjedjuje
Zamisli igraju Barselona-Sarajevo. I sad odvede Guardiola ekipu u karantin, posebne pripreme, izucavanje protivnika.... How yes no.
Naravno, ogromna je razlika izmedju Tomica i Tsonge i sa ovakvom igrom od danas ne da nece dobiti mec nego ce se osramotiti. Al fazon je sto definitivno nece igrati kao sto je igrao danas.
pa ti time primjerom predstavljas Tomica kao da je levat, a ustvari je 18-godisnjak koji ne da je namucio Novaka vec ga je mogao pobjediti samo da je iskusniji godinu i malo manje zurio sa servisima..
al eto, cim Djoko malo zapne, on se nije pripremio i nije igrao punom snagom kao protiv Nadala...da, da
-
Mustang1
#440 Re: Wimbledon 2011
Ma Sabina moze do titule ..Sutra sebi moze odrediti ovu godinu ..a i mnoge sljedece
Moze ona to 
- vox-populi
#441 Re: Wimbledon 2011
E jos samo da mi je znati kako si ti dosao do ovog zakljucka....just principe wrote: pa ti time primjerom predstavljas Tomica kao da je levat,
just principe wrote: vec ga je mogao pobjediti samo da je iskusniji godinu i malo manje zurio sa servisima..
Anyhow, ja se iskljucujem do petka. Cheers mates.
- lester burnham
#442 Re: Wimbledon 2011
slazem se,gate wrote:Ja nešto sumnjam da i Conga može ponoviti igru od danas,ali opet sve zavisi od Đokovića.Bude li ko danas,metla mu jeultima_palabra wrote:Ma jednostavno Đoković nije tip igrača za trave... i prethodnih godina mu se poklapao žrijeb pa je znao doći do polufinala, ali prvi pravi igrač bi ga razbio. Dovoljno je reći da nikad nije dobio igrača iz Top 15 na Wimbledonu... doduše Jo je 19.ali igra na vrlo visokom nivou.
tomic je u par navrata cinio mec neisvjesnim, u svakom slucaju potvrdio da je veoma perspektivan mladic, dok mi za tsongu izgleda malo previse da poslije rogera izbaci i novaka...
ajmoooo noleeee!!!
-
Arma-Sarma
#443 Re: Wimbledon 2011
A evo što o Wimbledonu misli Ljubo:
Code: Select all
"Ovo je, meni nema sumnje, definitivno najsporiji teren na svijetu", pojasnio je drugi hrvatski reket, koji je u petak navečer protiv Škota igrao pod krovom središnjeg terena: "Wimbledon se danas u to pretvorio". - irvinx1
#444 Re: Wimbledon 2011
Par godina, ne mogu sve popamtitiultima_palabra wrote: Prelaz se desio 2002.godine, a i vidi se po osvajačima: 2001. Goran, 2002. Lleyton![]()
Ergo, Roger je sve naslove osvojio na sporoj travi... da je bila brža možda bi mu Roddick oteo neko finale
Ja, i? T ne mijenja cinjenicu da su je usporili
A evo i Ljuba zna bolje od nas...
- just principe
#445 Re: Wimbledon 2011
vox-populi wrote:E jos samo da mi je znati kako si ti dosao do ovog zakljucka....just principe wrote: pa ti time primjerom predstavljas Tomica kao da je levat,
just principe wrote: vec ga je mogao pobjediti samo da je iskusniji godinu i malo manje zurio sa servisima..![]()
Anyhow, ja se iskljucujem do petka. Cheers mates.
pa jesil naveo primjer Barca - Sarajevo, ono danas je Novak bio Barca, a Tomic- Sarajevo
pa samo se ti smiji...ja govorim kako jeste, pogledaj snimak veceras pa ponovo vidi ako nisi, kako je to "lagano" Djoko dobio zadnja dva seta..I vidjeces da je to sve bilo zahvaljujuci Tomicevoj zurbi i greskama, a nikako da ga je na to Novak natjerao..jbg, covjek neiskusan
- Better Man
#446 Re: Wimbledon 2011
Tsongu ne treba podcjenjivati! Ako bude igrao protiv Novaka kao sto je igrao u 3, 4 i 5 setu protiv Federera pomesce ga. Rafa jeste 1 favorit, ali to ne znaci da neko od ostalih polufinalista ne moze osvojiti.
- irvinx1
#447 Re: Wimbledon 2011
Ovi sto velicaju to da je Noleta napatio sto i neki igrac svijeta... to nije ni prvi ni posljednji put da prvi, drugi, treci igrac ima problema sa sto i nekima... Rogera je zamalo pobjedio u vrijeme dok je palio i zario, pazi sad ovo, tada 1000+ igrac iz Kine ili Japana...
Jos mali Tomic talenat...
Jos mali Tomic talenat...
- ultima_palabra
#448 Re: Wimbledon 2011
Ma priča je bila u kontekstu Rogerovog ispadanja. A Ljubo baš i nije neki ekspert za travuirvinx1 wrote:Par godina, ne mogu sve popamtitiultima_palabra wrote: Prelaz se desio 2002.godine, a i vidi se po osvajačima: 2001. Goran, 2002. Lleyton![]()
Ergo, Roger je sve naslove osvojio na sporoj travi... da je bila brža možda bi mu Roddick oteo neko finale![]()
Ja, i? T ne mijenja cinjenicu da su je usporili![]()
A evo i Ljuba zna bolje od nas...
-
radostan dan
#449 Re: Wimbledon 2011
Zdravo drugari...obaveze su me spriječile da sa vama pratim i analiziram meč Novak vs Tomić.
Obzirom na to, svoje viđenje meča ću svesti na sledeće - a jesu su se neki ponadali
.
Voljeli ga ili mrzili, u oba slučaja emocije su u pitanju, zaključak - Nole ujedinitelj.

Obzirom na to, svoje viđenje meča ću svesti na sledeće - a jesu su se neki ponadali
Voljeli ga ili mrzili, u oba slučaja emocije su u pitanju, zaključak - Nole ujedinitelj.
- BiH-x
#450 Re: Wimbledon 2011
Kakve obaveze....izgrickao si nokte od nerviranja, priznajradostan dan wrote:Zdravo drugari...obaveze su me spriječile da sa vama pratim i analiziram meč Novak vs Tomić.
Obzirom na to, svoje viđenje meča ću svesti na sledeće - a jesu su se neki ponadali![]()
![]()
.
Voljeli ga ili mrzili, u oba slučaja emocije su u pitanju, zaključak - Nole ujedinitelj.![]()