Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shake69
#426 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
ovo je utakmica za trenerske fajtere a to nas Pape, bojim se - nije!ona seoska varalica Ciro bi znao Bjeloruse pobijediti u Minsku, uvjeren sam, a Pape, daj Boze nerijeseno!
-
Juka071
#427 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ja mislim da ćemo ih diobiti i tamo i vamo. Razlog je jednotavan,zato što smo bolji,zato što su igrači naši u formi (Džeko,Begović,Lulić,Papac,Mujdža,Medunjanin,Spahić,Salihović,Zahirović),svi standardni u svojim ekipama a odlično fizički spremljeni,dodaj tu još standardno dobrog Rahimića i Pjanića koji je igrač poteza ,mislim da imamo razlog za optimizam!
Znači ja bi počeo ovako:
..................Begović....................
Mujdža....Spahić....Papac......Lulić
..............Rahimić.................
Pjanić......Zahirović.......Salihović
..............Medunjanin.................
..............Džeko............
Klupa: Hasagić,Bešić,Misimović,Ibričić,Štilić,Pandža,Mravac,
Znači, u ovoj formaciji 4-1-3-1-1 bi imali zgusnutu sredinu gdje bi protok lopte bio brži,Zahirović bi pomagao Rahimiću u defanzivi a može se priključit kao dodatni igrač u fazi napada jer ima izuzetne fizičke i tehničke sposobnosti,zatim tu bi Medunjanin bio kao centralni vezni i sa Sejom i Pjanom kreirao igru. Kad se dodaju expresni bokovi (Mujdža i Lulić)koji mogu trčat gore-dole tri dana mislim da bi i Džeko imao podršku kao i upotrebljive lopte iz sredine. Dodaj tome da je i Džeko u formi jer je fizički maksimalno spremljen (kao prije dvije godine u Wolsburgu i protiv Belgije) nadam se 6 bodova iz ove dvije tekme. Samo da nas zaobiđu povrede.
Znači ja bi počeo ovako:
..................Begović....................
Mujdža....Spahić....Papac......Lulić
..............Rahimić.................
Pjanić......Zahirović.......Salihović
..............Medunjanin.................
..............Džeko............
Klupa: Hasagić,Bešić,Misimović,Ibričić,Štilić,Pandža,Mravac,
Znači, u ovoj formaciji 4-1-3-1-1 bi imali zgusnutu sredinu gdje bi protok lopte bio brži,Zahirović bi pomagao Rahimiću u defanzivi a može se priključit kao dodatni igrač u fazi napada jer ima izuzetne fizičke i tehničke sposobnosti,zatim tu bi Medunjanin bio kao centralni vezni i sa Sejom i Pjanom kreirao igru. Kad se dodaju expresni bokovi (Mujdža i Lulić)koji mogu trčat gore-dole tri dana mislim da bi i Džeko imao podršku kao i upotrebljive lopte iz sredine. Dodaj tome da je i Džeko u formi jer je fizički maksimalno spremljen (kao prije dvije godine u Wolsburgu i protiv Belgije) nadam se 6 bodova iz ove dvije tekme. Samo da nas zaobiđu povrede.
- zecko_kupuz
#428 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Spahića bih ja
desno, uz Mujdžu, jer ovaj ostavlja dosta prostora kada krene naprijed, a ionako se vratio Papac, on dominira na lijevoj strani
, uz njega bi i Mravac pucao od samopouzdanja. 
-
salle_eh1986
#429 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Bez 6 bodova neću da pričam...ovi naši ulaze u formu, ma ima da razbijemo bjeloruse...
sad ozbiljno
, mislim da sa 4 boda bi bili haman pa sigurno drugi i to je dovoljno, ne treba biti gladan previše
sad ozbiljno
- cyprus
#430 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Doduše kad skontam vjerovatno bi ti mogo imat pravo. Vrlo je moguće razmišljanje kod njih: ako smo izašli na kraj sa Francuzima, što ne bismo mogli i sa ovim levatima...Sasvim_Obican wrote:Zato što su bolje igrali Francuzima, zato što su drugi na tabeli i misle da već imaju baraž... Pa i mi smo puno puta bili u takvoj situaciji, pa smo potcijenivši protivnike sve prokockali.cyprus wrote:Zašto bi nas potcjenili? Direktni smo im konkurenti, imamo bolje igrače, bolje kotiramo... ne viidim nijedan razlog zašto bi nas potcjenili... Ja se samo nadam da nećemo ni mi njih. Valjda smo napokon naučili lekciju...Sasvim_Obican wrote:Bjelorusi će nas potcijeniti nenormalno.
A ako tako razmišljaju, to je njihova glupost i veliki + za nas, koji moramo iskoristiti. Ipak, ja bi iz Minska bio zadovoljan sa donesenim bodom...
- perfect_guy
#431 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
to je problem našeg mentaliteta. 4 boda dosta i tako se ponašaju. Bodova nikad ne smijemo biti gladni jer se milion puta desilo da na kraju bude komentar "eh da smo tamo dobili", naravno ne samo kod naše reprezentacije, nego i kod bilo koga drugogsalle_eh1986 wrote:mislim da sa 4 boda bi bili haman pa sigurno drugi i to je dovoljno, ne treba biti gladan previše
-
Frankyee
#432 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Susic mora igrati na pobjedu u obe utakmice, jedino 6 bodova, Bjelorusija mora pasti. Jaci smo samo se treba dobro sloziti ekipa,...perfect_guy wrote:to je problem našeg mentaliteta. 4 boda dosta i tako se ponašaju. Bodova nikad ne smijemo biti gladni jer se milion puta desilo da na kraju bude komentar "eh da smo tamo dobili", naravno ne samo kod naše reprezentacije, nego i kod bilo koga drugogsalle_eh1986 wrote:mislim da sa 4 boda bi bili haman pa sigurno drugi i to je dovoljno, ne treba biti gladan previše
- denimb
#433 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Loše vijesti za Sušića: Mensur Mujdža povrijedio ligamente
Desni bek fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mensur Mujdža, povrijedio se na posljednjem meču svog Freiburga protiv Mainza.
Iako je pomenuti meč Mujdža cijeli odigrao, prema prvim informacijama, naš reprezentativac će zbog povrede ligamenata sa terena odsustvovati više od dvije sedmice.
Definitivno je da će bivši fudbaler Zagreba propustiti sljedeći meč Freiburga protiv Werdera, a pod velikim znakom pitanja je i nastup u kolu poslije, kada Freiburg dočekuje Wolfsburga.
Nadamo se kako će Mensur Mujdža biti spreman za dvomeč protiv Bjelorusije, u septembru, u nastavku kvalifikacija za plasman na Euro 2012
Vidim stavljate ga u prvih 11, a ovo je prije neki dan objavljeno.
-
Baudelaire
#434 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
trcicu trceci wrote:ja mislim da cemo mi uzeti 7 bodova iz ove dvije utakmice...i kasnije to rutinski, ha ja
Po nekoj mojoj računici, to bi trebalo biti dovoljno, uz naravno pobjedu nad Luksemburgom. Uz malo sreće i bod u Parizu, ako nam se poklope rezultati, možemo i prvi biti
- quasar
#435 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Meni se cini da ovo opet ode nebu pod oblake.
Po trenutnom stanju i rezultatima, Bjelorusija je favorit. Tesko daju golove, ali jos teze primaju. Oni iz preostale tri tekme moraju imati dvije pobjede da bi isli u baraz i tu nema kalkulacija. Dakle oni ce igrati svoju istorijsku utakmicu, kao i mi. Igrace na svom terenu. Ovo moze biti i prednost i hendikep. Ovisi o psihickoj snazi igraca i da li su dorasli velikim utakmicama. Mi smo tu mjesoviti. Neki su mladi i lako se lome od treme, a ako nema starijeg da smiri i isklulira, obicno se sve raspadne. Imajte na umu da im je jako tesko dati gol, a mi smo svakako ove kvalifikacije slabije efikasni.
Dakle, kad bih igrao kladu, manje od 2,5 u obje tekme, a konacan rezultat ne bih prognozirao jer ce to biti susreti gdje ce pobjediti sretniji a ne bolji. Ko bude imao vise srece da neka frljoka uleti, taj ce uzimati bodove.
Ovo mozemo dobiti samo ako se postavimo na zemlju i odigramo najbolje sto znamo obje tekme. Bez i jedne sekunde podcjenjivanja jer ovi likovi nisu naivni nimalo. Ipak 4 boda su nuzna, a po mom misljenju i moguca, ali s jako, jako teskom mukom.
Po trenutnom stanju i rezultatima, Bjelorusija je favorit. Tesko daju golove, ali jos teze primaju. Oni iz preostale tri tekme moraju imati dvije pobjede da bi isli u baraz i tu nema kalkulacija. Dakle oni ce igrati svoju istorijsku utakmicu, kao i mi. Igrace na svom terenu. Ovo moze biti i prednost i hendikep. Ovisi o psihickoj snazi igraca i da li su dorasli velikim utakmicama. Mi smo tu mjesoviti. Neki su mladi i lako se lome od treme, a ako nema starijeg da smiri i isklulira, obicno se sve raspadne. Imajte na umu da im je jako tesko dati gol, a mi smo svakako ove kvalifikacije slabije efikasni.
Dakle, kad bih igrao kladu, manje od 2,5 u obje tekme, a konacan rezultat ne bih prognozirao jer ce to biti susreti gdje ce pobjediti sretniji a ne bolji. Ko bude imao vise srece da neka frljoka uleti, taj ce uzimati bodove.
Ovo mozemo dobiti samo ako se postavimo na zemlju i odigramo najbolje sto znamo obje tekme. Bez i jedne sekunde podcjenjivanja jer ovi likovi nisu naivni nimalo. Ipak 4 boda su nuzna, a po mom misljenju i moguca, ali s jako, jako teskom mukom.
- Bosanski_kralj
#436 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Mene je baš strah ovih utakmica. Poznavajući nas, moguće je očekivati od naše rutinske pobjede, do našeg katatrofalnog poraza. Sami smo sebi najveći neprijatelji i protivnici.
- cyprus
#437 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ja bih reko da je utakmica u Minsku tipična 50-50 po šansama. Čak vjerujem da će i kladionice izbacit koeficijente sa po 2.50 na obje reprezentacije...quasar wrote:Po trenutnom stanju i rezultatima, Bjelorusija je favorit.
- quasar
#438 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
bwin i bet-at-home: 2.25 - 3.30 - 3.00
Tu je to, ali ponajvise zbog malo golova koje ovi primaju i daju.
Tu je to, ali ponajvise zbog malo golova koje ovi primaju i daju.
- Sasvim_Obican
#439 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Gledao sam prvo poluvrijeme utakmice Bjelorusija - Francuska kad je završilo 1-1 i fakat nisam vidio tu "fantastično čvrtsu bjelorusku odbranu". Vidio sam jednu nespretnu reakciju uobičajno budalaste francuske odbrane što je rezultiralo autogolom i brzim pogotkom Francuza. Bjeloruska odbrana je klasična "istočnoevropska" odbrana. Daleko od toga da je to nešto šuplje i slabo, ali smo izlazili na kraj i sa puno težim i pametnijim odbranama. Igraju četvorica u liniji i stoje dosta duboko. Prekidi su im slaba tačka. Toliko sam ja vidio.
Što se napada tiče, tu su praktički jalovi i oslanjaju se na brze kontre nakon prekida druge strane. Ukratko - trebamo igrati pametno, ne srljati i čekati svoju priliku. Jedino tako možemo pritisak prebaciti na njihovu stranu. Očekujem njihov žestok pritisak u prvih 10-tak minuta i tu ne treba pokleknuti. Ako to "preživimo" onda možemo puno.
Što se napada tiče, tu su praktički jalovi i oslanjaju se na brze kontre nakon prekida druge strane. Ukratko - trebamo igrati pametno, ne srljati i čekati svoju priliku. Jedino tako možemo pritisak prebaciti na njihovu stranu. Očekujem njihov žestok pritisak u prvih 10-tak minuta i tu ne treba pokleknuti. Ako to "preživimo" onda možemo puno.
-
mistek
#440 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Nama ne znači mnogo 3 ili 4 boda, iako to na prvi pogled izgleda drugačije.
Kada se uđe u dublju analizu, dolazimo do slijedećeg:
S 3 boda iz ove dvije utakmice (I BOLJIM MEĐUSOBNIM OMJEROM), plus pobjedom protiv Luksemburga, mi bi imali 16 bodova. Bjelorusi bi imali 15 i utakmicu u Rumuniji. Mi smo gori od Rumunije u međusobnom. Rumuni mogu imati 16 samo u slučaju 2 pobjede i 2 remija do kraja. Prvo, šansa za ovo je mala (a u slučaju da ostvare nešto više, nama ni remi sa Bjelorusima ne znači mnogo), a drugo, vrlo vjerovatno bi u ovakvim okolnostima došli do situacije da smo i mi i Bjelorusi i Rumuni sa po 16 bodova izjednačeni na tabeli. Mi bi imali šansu da u Parizu s bodom odskočimo, a ukoliko ne, zatvara se krug u kome bi BiH imala 6 bodova, a Rumuni i Bjelorusi po 5.
Ovo možda djeluje komplikovano, ali nije. Sve ovo pada u vodu s računicom da mi u Parizu dolazimo do bodova, ali mislim da je to već malo teže. Svakako ostajem pri mišljenju da nam ne znači mnogo bod ili tri, jer Bjelorusi neće dobiti Rumune u gostima.
Inače, mislim da bi najteža varijanta po nas(najbolnija) bila da uzmemo 2 boda iz ovih utakmica. Nezgodno je igrati 2 tekme s istim protivnikom u par dana, ali smo sigurno dosta kvalitetniji i ako svi budu na okupu, možemo ove dvije utakmice dobiti neočekivano lagano.
Njihovi igrači igraju u ruskom prvenstvu, domaćem ili drugim istočnim zemljama, uz samo 1-2 izuzetka.
Kada se uđe u dublju analizu, dolazimo do slijedećeg:
S 3 boda iz ove dvije utakmice (I BOLJIM MEĐUSOBNIM OMJEROM), plus pobjedom protiv Luksemburga, mi bi imali 16 bodova. Bjelorusi bi imali 15 i utakmicu u Rumuniji. Mi smo gori od Rumunije u međusobnom. Rumuni mogu imati 16 samo u slučaju 2 pobjede i 2 remija do kraja. Prvo, šansa za ovo je mala (a u slučaju da ostvare nešto više, nama ni remi sa Bjelorusima ne znači mnogo), a drugo, vrlo vjerovatno bi u ovakvim okolnostima došli do situacije da smo i mi i Bjelorusi i Rumuni sa po 16 bodova izjednačeni na tabeli. Mi bi imali šansu da u Parizu s bodom odskočimo, a ukoliko ne, zatvara se krug u kome bi BiH imala 6 bodova, a Rumuni i Bjelorusi po 5.
Ovo možda djeluje komplikovano, ali nije. Sve ovo pada u vodu s računicom da mi u Parizu dolazimo do bodova, ali mislim da je to već malo teže. Svakako ostajem pri mišljenju da nam ne znači mnogo bod ili tri, jer Bjelorusi neće dobiti Rumune u gostima.
Inače, mislim da bi najteža varijanta po nas(najbolnija) bila da uzmemo 2 boda iz ovih utakmica. Nezgodno je igrati 2 tekme s istim protivnikom u par dana, ali smo sigurno dosta kvalitetniji i ako svi budu na okupu, možemo ove dvije utakmice dobiti neočekivano lagano.
Njihovi igrači igraju u ruskom prvenstvu, domaćem ili drugim istočnim zemljama, uz samo 1-2 izuzetka.
-
samko1974
#441 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
quasar wrote:Meni se cini da ovo opet ode nebu pod oblake.
Po kakvom trenutnom stanju, imaju jedan bod vise a i utakmicu vise.Kakvo je to kod njih onda bolje stanje il kakve to imaju bolje rezultate?Molim te , objasni mi jer ja to ne vidim.Jesu li ti rezultati bolji zato sto su slucajno dobili francuze u parizu i kuci izvukli nerjeseno, jel samo zato su oni favoriti protiv nas?A jesi li te bjeloruse vidio kako su ogidrali katastrofalno u albaniji , kada ih je sreca samo spasila da ne budu ponizeni ubjedljivim porazom?Albanija ih je u Tirani ubila , rasturila, ja sam gledao tekmu.Zelim samo reci niko nije favorit i sve je moguce, izjedanceni su po svemu prema tome sve je otvoreno a najvise kao sto vecina misli zavisi samo od nas licno i nasih glava.Ako tu bude sve kako treba onda ni rezultat povoljan nece izostati i da na pobjedu se mora ici jer 4 boda mogu ali 100% nije sigurno da ce biti dovoljna.Rumunija ima mnogo laksi raspored od nas njima dolazi bjelorusija a idu u albaniju i na kraju dolaze im francuzi , rumuni lako mogu do kraja poroci bez ijednog poraza , tako da ja 4 boda protiv bjelorusa uopste ne smtram dovoljnim.Mogucnost postoji da budu dovoljno al to nece zavisiti od nas nego od rumuna a na takav razvoj dogadjaja ne bi zelio niti volio da cekam.Dakle na pobjedu treba ici, pa kako god bude.
-
Corola
#442 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Rumunija brat bratu veze nema.Dobili su nas samo zato sto su oni cevapi na partiju bili premasni.
Pa ovi Causeskovci tesko San Marina dobise,neki dan.
Bjelorusija je cudna repka.I vrlo lako bi se moglobdesiti dva remija protiv njih.Ako se imalo budemo zezali.
Pa ovi Causeskovci tesko San Marina dobise,neki dan.
Bjelorusija je cudna repka.I vrlo lako bi se moglobdesiti dva remija protiv njih.Ako se imalo budemo zezali.
-
juventus
#443 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Je li se utakmica igra u 19:30h i ko će u BiH prenositi?
- Jack Be Nimble
#444 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Uzimao jednu, gubimo drugu.
-
Baudelaire
#445 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Vi pričate o Bjelorusiji i njihovoj ekipi ko o svjetskoj velesili a ustvari su daleko od tog. Kiks protiv Luksemburga govori da su šabanska ekipa i da ne mogu napasti ni za lijeka. Zato ja očekujem utakmicu sličnu našoj utakmici protiv Slovačke, protiv Grčke i protiv Rumunije u Zenici. Konstantan posjed na našoj strani, a ovi će kontrama pokušati da nas ugroze.
- atmel
#446 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Albanija Bjelorusija 1-0
Lux Bjelorusija 0-0
Lux Bjelorusija 0-0
- zecko_kupuz
#447 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Aplauz za ovih par momaka odozgo koji ne dižu Bjeloruse u oblake.
Ako ne želimo baksuzirati reprezentaciju onda se i ja priključujem skeptičnim prognozama
, u protivnom smatram da možemo i moramo osvojiti 6 bodova. 
- perfect_guy
#448 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
a tu je bitan taj Papetov psihološki pristup, da od samog okupljanja ide s namjerom uzimanja svih 6. Jer ako je Ćiro uspio igrački uništiti Belgiju u Genku, ne vidim razlog da to Pape ne ponovi s Bjelorusima (a jezgro reprezentacije je idalje na okupu)zecko_kupuz wrote:Aplauz za ovih par momaka odozgo koji ne dižu Bjeloruse u oblake.Ako ne želimo baksuzirati reprezentaciju onda se i ja priključujem skeptičnim prognozama
, u protivnom smatram da možemo i moramo osvojiti 6 bodova.
-
udrch
#449 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Naša ekipa će do utakmica biti na vrhuncu forme..siguran sam da će igrati i Ibišević, a da će braniti Begović..
Pomešćemo Bjeloruse, siguran sam u to..
Čeka nas prelijepo posramazansko vrijeme..
Pomešćemo Bjeloruse, siguran sam u to..
Čeka nas prelijepo posramazansko vrijeme..
- jeza u ledja
#450 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Tacno tako.Baudelaire wrote:Vi pričate o Bjelorusiji i njihovoj ekipi ko o svjetskoj velesili a ustvari su daleko od tog. Kiks protiv Luksemburga govori da su šabanska ekipa i da ne mogu napasti ni za lijeka. Zato ja očekujem utakmicu sličnu našoj utakmici protiv Slovačke, protiv Grčke i protiv Rumunije u Zenici. Konstantan posjed na našoj strani, a ovi će kontrama pokušati da nas ugroze.
Jedino pitanje ce biti da li cemo i koliko puta cemo dati gol. Ako primimo gol to ce biti iz kontre ili iz frljoke.