28 May 2011 at Wembley FINALE
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- van Basten
#426 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
večeras je pobijedio fudbal. meni su obje ekipe drage, pa sam i finale gledao s mirom. Možda mi je Man utd najdraži klub iz inostranstva, ali kada za 15-20 godina svom sinu budem govorio kakav se to fudbal igrao u "moje doba" uvijek ću mu napomenuti ovu Barcelonu i Messija kao pojam fudbalskog savršenstva na početku 21. vijeka.
Realno, večeras je pobjeda Barcelone toliko čista da ni Mourinho ne bi uspio naći zamjerku na nju. Interesantno je da igrači Barcelone u jednoj fer utakmici kakva je bila ova večeras, uopšte nisu posezali za "glumom i valjanjem", ali to na obraz drugima.
Da ponovim za kraj - večeras je pobijedio fudbal
Realno, večeras je pobjeda Barcelone toliko čista da ni Mourinho ne bi uspio naći zamjerku na nju. Interesantno je da igrači Barcelone u jednoj fer utakmici kakva je bila ova večeras, uopšte nisu posezali za "glumom i valjanjem", ali to na obraz drugima.
Da ponovim za kraj - večeras je pobijedio fudbal
- addem
#427 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Zao mi budale.Bušman wrote:
Da se jos jednom podsjetimo zasto je Barca prvak
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#428 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Guardiola: "We will try to keep on improving, we want to get better and better."

- xXBl0odXx
#429 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Navijam za Barcu i ovo je nesta NEOPISIVOOOO ! Neobjasnjivo mocna ekipa ! Presretan sam 
- Premier liga jeste najteza liga na svijetu i ubjedljivo je najveca konkurencija za prvih 5 pozicija. Treba biti realan.
- Barca je najbolja ekipa na svijetu bez dileme.
- Messi nesta najcarobnije sto se desilo modernom fudbalu.
- Ferguson najbolji trener na svijetu i divim se emociji tog covjeka iz utakmice u utakmicu i tako godinama. Veceras je najmanje kriv opet. Jednostavno nema taktike koja zatvara barcinu tika taka igru.
- Giggs je veceras bio zatvoren maksimalno i to se vidjelo na igri Man Utd. Po meni najvazniji igrac Uniteda.
- Busquets je nevjerovatno vazan igra Barcelone i treba mu se odati priznanje. Nesta kao Gattuso u milanu nekada. Veceras je presijekao 20 napada minimalno.
- Igraci Uniteda su mi narasli u ocima nakon veceras, jer su ko ljudi prihvatili poraz. U duhu fair playa, Respekt.
BARCAAAAA

- Premier liga jeste najteza liga na svijetu i ubjedljivo je najveca konkurencija za prvih 5 pozicija. Treba biti realan.
- Barca je najbolja ekipa na svijetu bez dileme.
- Messi nesta najcarobnije sto se desilo modernom fudbalu.
- Ferguson najbolji trener na svijetu i divim se emociji tog covjeka iz utakmice u utakmicu i tako godinama. Veceras je najmanje kriv opet. Jednostavno nema taktike koja zatvara barcinu tika taka igru.
- Giggs je veceras bio zatvoren maksimalno i to se vidjelo na igri Man Utd. Po meni najvazniji igrac Uniteda.
- Busquets je nevjerovatno vazan igra Barcelone i treba mu se odati priznanje. Nesta kao Gattuso u milanu nekada. Veceras je presijekao 20 napada minimalno.
- Igraci Uniteda su mi narasli u ocima nakon veceras, jer su ko ljudi prihvatili poraz. U duhu fair playa, Respekt.
BARCAAAAA
- jeza u ledja
#430 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Nema se sta dodati , sve je vec receno.
Barca!
Svaka cast i Unitedu, ljepota je gledati u finalu pravu ekipu i trenera koji zna zasto se igra fudbal.
Milina je bilo ovo gledati veceras.

Barca!
Svaka cast i Unitedu, ljepota je gledati u finalu pravu ekipu i trenera koji zna zasto se igra fudbal.
Milina je bilo ovo gledati veceras.
- skafiskafsnjak
#431 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
NIje Giggs bio zatvoren ... mislim jeste, sam sebe je zatvorio ... Star, ne moze trcati za onom "djecom" . Po meni je to kiks Fergusona... 
Ali sta je tu je , i da je bio Giggs na klupi, opet bi Barsa dobila ...
Cestitke
Cestitke
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#432 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
"We were beaten, there is no other way to address the situation, by the best team," acknowledged United manager Alex Ferguson. "I expected us to do better but at the end of the day we were beaten by the better team. They are the best team we have ever played, they are at the peak in this cycle of their team. There was good evidence we are a consistently good European team but we were beaten by the best team in Europe and there is no shame in that. Sometimes you come up against a far better team and tonight was one of those nights."
Gentleman with class.
Gentleman with class.
-
LSD
#433 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Zato i jest Sir.Entropio wrote:"We were beaten, there is no other way to address the situation, by the best team," acknowledged United manager Alex Ferguson. "I expected us to do better but at the end of the day we were beaten by the better team. They are the best team we have ever played, they are at the peak in this cycle of their team. There was good evidence we are a consistently good European team but we were beaten by the best team in Europe and there is no shame in that. Sometimes you come up against a far better team and tonight was one of those nights."
Gentleman with class.
- xXBl0odXx
#434 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Ja se realno nisam ni Rooneya niti bilo koga drugog bojao. Jedino me bilo strah Giggsovih lopti. Ali veceras je imao jednu dobru asistenciju i Rooney je zabio gol. Ostatak ga nije bilo.L00d wrote:NIje Giggs bio zatvoren ... mislim jeste, sam sebe je zatvorio ... Star, ne moze trcati za onom "djecom" . Po meni je to kiks Fergusona...
Cestitke
- skafiskafsnjak
#435 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Eto zasto navijam za United, zasto volim Fergusona.
Gubili ili pobjedjivali, GLORY GLORY MAN UNITED !!!

Gubili ili pobjedjivali, GLORY GLORY MAN UNITED !!!
- snaga_znanja
#436 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Nego da i ja koju kazem.
Barca definitivno najbolja ekipa koja se pojavila u zadnjih 20 godina. Veceras su demonstrirali protiv druge ekipe u Evropi koliko su klasa za sebe.
Mancester moze utjehu traziti u tome da je neko drugi bio na njihovom mjestu razlika bi bila i veca.
Drago mi je bilo vidjeti ono rukovanje na kraju utakmice i izraz lica Aleksa koji nije tuzan, vec odaje priznanje mnogo mladjem kolegi na ekstra odigranoj utakmici. To je velicina!
Aleks sad ima 165 miliona eura i nadam se da ce ih pametno utrositi na kvalitetna pojacanja. Treba tu jedan dobar igrac sredine terena i dobar golman.
Igracima Mancestera jednostavno nemam sta zamjeriti. Izgubili su od boljeg i kvalitetnijeg protivnika, a pokazali su kako se bori za svoj klub i veliku dozu fer pleja!
Barca definitivno najbolja ekipa koja se pojavila u zadnjih 20 godina. Veceras su demonstrirali protiv druge ekipe u Evropi koliko su klasa za sebe.
Mancester moze utjehu traziti u tome da je neko drugi bio na njihovom mjestu razlika bi bila i veca.
Drago mi je bilo vidjeti ono rukovanje na kraju utakmice i izraz lica Aleksa koji nije tuzan, vec odaje priznanje mnogo mladjem kolegi na ekstra odigranoj utakmici. To je velicina!
Aleks sad ima 165 miliona eura i nadam se da ce ih pametno utrositi na kvalitetna pojacanja. Treba tu jedan dobar igrac sredine terena i dobar golman.
Igracima Mancestera jednostavno nemam sta zamjeriti. Izgubili su od boljeg i kvalitetnijeg protivnika, a pokazali su kako se bori za svoj klub i veliku dozu fer pleja!
- Šibicar
#437 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Pošteno nema šta,pa nije on papak Murinjo da optužuje zavod za vodovod i kanalizaciju zbog poraza,jer mu ego ne dozvoljava da kaže sasvim prostu rečenicu "izgubili smo jer su bolji".Entropio wrote:"We were beaten, there is no other way to address the situation, by the best team," acknowledged United manager Alex Ferguson. "I expected us to do better but at the end of the day we were beaten by the better team. They are the best team we have ever played, they are at the peak in this cycle of their team. There was good evidence we are a consistently good European team but we were beaten by the best team in Europe and there is no shame in that. Sometimes you come up against a far better team and tonight was one of those nights."
Gentleman with class.
- skafiskafsnjak
#438 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Realno je da Unitedu treba 2-3 vrhunska igraca.xXBl0odXx wrote:Ja se realno nisam ni Rooneya niti bilo koga drugog bojao. Jedino me bilo strah Giggsovih lopti. Ali veceras je imao jednu dobru asistenciju i Rooney je zabio gol. Ostatak ga nije bilo.L00d wrote:NIje Giggs bio zatvoren ... mislim jeste, sam sebe je zatvorio ... Star, ne moze trcati za onom "djecom" . Po meni je to kiks Fergusona...
Cestitke
Sada, kao prvo golman. Onda igrac ili dva u sredini ... Neki MAnchesterov Xavi ili Iniesta... Neko ko ce slati lopte.
Prica se da Glazeri daju 165miliona za pojacanja ... Iskreno se nadam da je istina ..
-
sistematski pregled
#439 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Rutinski! Nevjerovatno sa kakvom su lakoćom razmontirali ManU.
-
Dialer
#440 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Ova Barcelona je nesto envjerovatno.
- vaučer
#441 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Također se nadam da će Glazeri dati ma i 200 miliona na pojačanja.
Sve vam to dodaju na dug koji je već rekordan, samo naprijed, kao Grčke reforme
- skafiskafsnjak
#442 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Nemoj ti da brines za dug GLazera... Lahko ce oni s tim .vaučer wrote:Također se nadam da će Glazeri dati ma i 200 miliona na pojačanja.
Liverpool umalo da nije propao do nedavno... Ali bukvalno .
Ako oni propali nisu, nece vala niko ... u to sam siguran . Ako nista , nece spasti na to da prodaju dionice tamo nekim NBA Amerikancima da se "cuje" za njih ...
Last edited by skafiskafsnjak on 29/05/2011 00:32, edited 1 time in total.
- kurty
#443 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Better Man wrote:Barcelona jeste bolje, ali mi se ne svidja vo beskonacno dodavanje, jer je utakmica postala pomalo dosadna, bez uzbudjenja i vatre na terenu. Djeluje mi kao prijateljski susret,a ne finale LP. Messi je sa svojim radovanjem nakon gola nadmasio i sampiona po radovanju Pipa Inzaghia!
necu ti pristajati na muku i citirati postove koje si pisao na temi el clasika
-
LSD
#444 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Lako je biti general poslije bitke, ali šta je mogao Ferguson izmisliti sa ovim svojim trenutnim kadrom protiv ovakve Barce
covjek je uzeo titulu prvaka Engleske po ko zna koji put, doveo United do finala Lige Prvaka...i opet je igrao koliko toliko otovoreno ,pokušavao nešto prema naprijed...na koncu, njegova ekipa je zabila gol veceras....mnoge druge ne mogu doci do lopte po 10 minuta...npr. jedan Arsenal (koji je isto opaka ekipa) nije šutnuo ni pogledao prema golu Barce za 90 minuta.
Ljudi nikako da shvate da protiv ovakve Barcine mašinerije NEMA NADIGRAVANJA, vec samo nadmudrivanja i opstrukcije igre (a ne može ni to ako nemaš igrace kvalitetne koji mogu trcati ko životinje i koji ce "ubijati" njihovu igru, kao što Chelsea ili Real ima atlete za toga) a i za to treba da se dosta toga poklopi i posreci.
Kako zaustaviti ekipu koja ima Messia, Villu i Pedra u napadu- a koje opslužuju igracine kakvi su Xavi i Iniesta cije lopte "imaju oci"
Lako je kasnije šupljirati "trebao je Ferguson ovo, trebao je ono" kao da se radi o nekakvog diletantu i pocetniku.
Ljudi nikako da shvate da protiv ovakve Barcine mašinerije NEMA NADIGRAVANJA, vec samo nadmudrivanja i opstrukcije igre (a ne može ni to ako nemaš igrace kvalitetne koji mogu trcati ko životinje i koji ce "ubijati" njihovu igru, kao što Chelsea ili Real ima atlete za toga) a i za to treba da se dosta toga poklopi i posreci.
Kako zaustaviti ekipu koja ima Messia, Villu i Pedra u napadu- a koje opslužuju igracine kakvi su Xavi i Iniesta cije lopte "imaju oci"
Lako je kasnije šupljirati "trebao je Ferguson ovo, trebao je ono" kao da se radi o nekakvog diletantu i pocetniku.
- vaučer
#445 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Da ali to nije dug Glazera. To je dug koji su Glazeri stavili na vrat Manchester Unitedu.L00d wrote:Nemoj ti da brines za dug GLazera... Lahko ce oni s tim .vaučer wrote:Također se nadam da će Glazeri dati ma i 200 miliona na pojačanja.
Liverpool umalo da nije propao do nedavno... Ali bukvalno .
Situacija je gotovo pa identična kao kod Liverpoola osim što su Glazeri za nijansu inteligentniji od ona dva tumora.
Ne doduše znači da rezultat neće biti sličan. Ja bih obratio pažnju na neto potrošnju ovo ljeto, nešto ne vjerujem u te bajke o stotinama miliona koji čekaju a Ferguson dvije godine ozbiljno ne ulaže jer kao nema ništa dobro za kupiti.
Obrati pažnju na razliku između priče i stvarnog računa na kraju ljeta, to je sve.
- smoki_choko
#446 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
anketa mi je najbolja, cuj 55 mislilo da jedinstvo moze nesto protiv ovakve barce 
Last edited by smoki_choko on 29/05/2011 01:03, edited 1 time in total.
-
Teufik
#447 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Samo par rijeci.Ponovo cestitke Barceloni na perfektnoj sezoni.
Sto se tice Uniteda stvarno nemam zamjerki.Stvarno sam ponosan.Tri finala u cetri godine i jos mnogo osvojenih trofeja.
Sta covjek da vise pozeli.
Nesto osvojis a nesto izgubis i to je fudbal.
Nije sramota izgubiti od mozda najbolje ekipe u istoriji ovog sporta.
Ja stvarno ne vidim tim koji bi Barceloni u finalu mogao parirati a kamoli uzeti titulu.
Da se moglo bolje sigurno bi se nesto napravilo.Jednostavno...ljudi su predobri.
Ne vrijedi puno mudrovati...ligu prvaka je osvojila ekipa koja je to i zasluzila.
Tako bi trebalo uvijek biti.
Sto se tice Uniteda stvarno nemam zamjerki.Stvarno sam ponosan.Tri finala u cetri godine i jos mnogo osvojenih trofeja.
Sta covjek da vise pozeli.
Nesto osvojis a nesto izgubis i to je fudbal.
Nije sramota izgubiti od mozda najbolje ekipe u istoriji ovog sporta.
Ja stvarno ne vidim tim koji bi Barceloni u finalu mogao parirati a kamoli uzeti titulu.
Da se moglo bolje sigurno bi se nesto napravilo.Jednostavno...ljudi su predobri.
Ne vrijedi puno mudrovati...ligu prvaka je osvojila ekipa koja je to i zasluzila.
Tako bi trebalo uvijek biti.
- vaučer
#448 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Apsolutno Teufik.
Ako ćemo pošteno malo tko je na početku sezone vidio United s osvojenim Premiershipom i u finalu Lige prvaka.
Itekakav uspijeh s obzirom na momčad.
Ako ćemo pošteno malo tko je na početku sezone vidio United s osvojenim Premiershipom i u finalu Lige prvaka.
Itekakav uspijeh s obzirom na momčad.
- BHF_Manijak
#449 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Ovo je jedna od onih ekipa koje ulaze u historiju, koje pamti cijeli svijet za narednih 100 godina...Moze se slobodno reci da je ovo spanska "La'ka konjica", "Zlatnih 11" 21. stoljeca itd, ali jedno je sigurno, svijet nije bolje i ubjedljivije ekipe vidio jos od doba Madjara iz 50-tih godina! S kojom lahkocom pometose jednu od najboljih svjetskih ekipa, sa najboljim strucnjakom na klupi, to je za neopisati! Ova ekipa Barce ce se pamtiti i u historiji biti upisana zlatnim slovima, licno ih organski mrzim, nema mi mrze ekipe, ali ko me pita, ovo je najjaca ekipa sviejta i zadugo je nece biti jace!
Naravno bilo je i prije Barce osvajaca LP, dobrih ekipa, Realovi galakticosi, Krojfova Barca, Ajax itd, ali ovako ubjedljivo da neko igra, da nemas recepta za njihovu igru, da sa takvom jednostavnoscu oderu protivnika, to je nesto tako fascinantno. Kada ih gledas, onda skontas da se njima samo moze desiti los dan pa da ih pobjedis, sami sebe jedino mogu pobjediti(citaj pod Arsenal i masenje zicera, neozbiljan pristup itd), ali sa njima se niko na ovom svijetu ne moze nadigravati a kamo li nadigrat ih!
Iako mi je jako mrzak tim, cast mi je da prisustvujem pisanju jedne lijepe historije, sto je Federer za tenis bio, Schumacher za F1, eh Barca je to sve samo na kvadrat ili na trecu, svi zajedno gledamo najjacu ekipusvijeta za narednih 10-20-50 godina...
Naravno bilo je i prije Barce osvajaca LP, dobrih ekipa, Realovi galakticosi, Krojfova Barca, Ajax itd, ali ovako ubjedljivo da neko igra, da nemas recepta za njihovu igru, da sa takvom jednostavnoscu oderu protivnika, to je nesto tako fascinantno. Kada ih gledas, onda skontas da se njima samo moze desiti los dan pa da ih pobjedis, sami sebe jedino mogu pobjediti(citaj pod Arsenal i masenje zicera, neozbiljan pristup itd), ali sa njima se niko na ovom svijetu ne moze nadigravati a kamo li nadigrat ih!
Iako mi je jako mrzak tim, cast mi je da prisustvujem pisanju jedne lijepe historije, sto je Federer za tenis bio, Schumacher za F1, eh Barca je to sve samo na kvadrat ili na trecu, svi zajedno gledamo najjacu ekipusvijeta za narednih 10-20-50 godina...
- cyprus
#450 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE
Mene čudi ova anketa... ne kontam ljude koji su mislili da MUnited ovdje ima neke realne šanse