Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
H4v4t4R

#426 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by H4v4t4R »

golfista wrote:Pa kada već raspravljate o činjenicama, to što je neko napisao u nekim novinama, nije nužno istina...eh...
jedva čekam da staviš neki tekst iz Avaza, pa da ovu tvoju rečenicu zalijepim kao repliku :mrgreen:

i ne reče nam koliko vas Fahro plaća da hvalite Mahmutovića? :lol: :lol:
Jacobs_94

#427 Ilidža

Post by Jacobs_94 »

Idete li ikada tamo, jel ima ko da živi tu ? i sl

Tema općenito vezana za ilidžu, klubove, kafiće i sl :D
Prijatelj Omladine

#428 Re: Ilidža

Post by Prijatelj Omladine »

:D
jedanjedini

#429 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by jedanjedini »

pa kad cemo tako onda reci i da je ameru trebao citav mandat da izvuce 8 miliona duga koje mu je ostavio huso. sve je to bagra.
glasajte ljudi za novog covjeka sa ovim idiotima hajra nam nema
kotace

#430 Re: Ilidža

Post by kotace »

Jacobs_94 wrote:Idete li ikada tamo, jel ima ko da živi tu ? i sl

:shock: Ko da je tema Kijevo /Bogatici(Imal ko da zivi tu,idel ko tamo ?) :lol: :lol: :lol:
Za tvoj info ,ludilo jedno koliko raje s foruma zivi na Ilidzi :thumbup:
Jacobs_94

#431 Re: Ilidža

Post by Jacobs_94 »

kotace wrote:
Jacobs_94 wrote:Idete li ikada tamo, jel ima ko da živi tu ? i sl

:shock: Ko da je tema Kijevo /Bogatici(Imal ko da zivi tu,idel ko tamo ?) :lol: :lol: :lol:
Za tvoj info ,ludilo jedno koliko raje s foruma zivi na Ilidzi :thumbup:
sad se svi furaju na stari grad, centar ovo ono, spomeneš im ilidžu počnu se smijati
Jacobs_94

#432 Re: Ilidža

Post by Jacobs_94 »

jel ima ko da je u proteklih par godina završio 1. osnovnu ? xD
vjesticanametli

#433 Re: Ilidža

Post by vjesticanametli »

jebla te iliĐŽa :D
ima onaj pub ............nije los
RodneyTrotter

#434 Re: Ilidža

Post by RodneyTrotter »

vjesticanametli wrote:jebla te iliĐŽa :D
Mislim da u gradu postoji stereotip prema Ilidži kao turbofolk seljackom naselju, jbg jest dominantan onaj centralni dio ondje al ima bar 10 normalnih kafića gdje nema mjesta džigari :D Pub, Yu CAffe, Sky Line, Film, Levante, Bla bla, Serpico, Prestige (Tropicana po danu, poceli su sad navece sa džigarom), pa tamo kod kočija Aleja, Dolly Bel... :D Tu izlazi fina raja, prorokerski orjentirana. Starke i ti fazoni :D :D Mada opet kazem upecatljiv trag ostavlja onaj Fly Padrino i ostali turbokafići, al toga ima i u gradu ko god kaze laže... Isto ima seljaka u gradu, možda čak i više, samo što se na Ilidži uvidi takav estetski dojam malo mjesto puno birtija XD :D :D
Jacobs_94

#435 Re: Ilidža

Post by Jacobs_94 »

RodneyTrotter wrote:
vjesticanametli wrote:jebla te iliĐŽa :D
Mislim da u gradu postoji stereotip prema Ilidži kao turbofolk seljackom naselju, jbg jest dominantan onaj centralni dio ondje al ima bar 10 normalnih kafića gdje nema mjesta džigari :D Pub, Yu CAffe, Sky Line, Film, Levante, Bla bla, Serpico, Prestige (Tropicana po danu, poceli su sad navece sa džigarom), pa tamo kod kočija Aleja, Dolly Bel... :D Tu izlazi fina raja, prorokerski orjentirana. Starke i ti fazoni :D :D Mada opet kazem upecatljiv trag ostavlja onaj Fly Padrino i ostali turbokafići, al toga ima i u gradu ko god kaze laže... Isto ima seljaka u gradu, možda čak i više, samo što se na Ilidži uvidi takav estetski dojam malo mjesto puno birtija XD :D :D
u levanteu sam bio prije 2 dana na nargili s rajom <3
a često idem u onaj kafić pored tramvajske, tamo prema domu zdravlja, samo ne znam kako se zove, ugl, puštaju uvijek finu muziku (domaći i strani pop većinom)
palamuda

#436 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by palamuda »

Huso nije zlo, Huso je katastrofa, dajte ljudi da zbijemo redove ovaj Smail je čovo na mjestu.
AS_sa

#437 Re: Ilidža

Post by AS_sa »

ma Ilidža je najljepše mjesto u gradu Sarajevu, izuzmemol neke kafice ratnih profitera i krimnalosa .... :D
prije rata je bila nadaleko poznata kao najljepše mjesto... stoga, BUJRUM na Ildižu, ilidžanci ne jedu ljude .... :x
RodneyTrotter

#438 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by RodneyTrotter »

golfista wrote:Realno, mrtva trka će biti između Huseina i Memića, ja sam za manje, da kažem, zlo, jer ovaj posljednji je sve drugo,ali za načelnika ama baš nikako...Često i rahmetli Amer je znao istog javno kritikovati, zbog nekakvih nigdje veze ideja, komentara ili pak, bezvezne priče koja nema veze sa pameću, a to možete i provjeriti na snimicima Vijeća Ilidže...ali eto, sačekat treba 26-ti, i vidjeti što će se dogoditi...
Nema većeg zla od ove dvojice :D al na žalost realnost je takva da će Huso kupiti parama izbore, pa ko se još razbacuje tako nego SBB- za par sati sto se djeli materijal daje se 30 KM znaci VAŠ GLAS 26.06 će koštati CCA 100KM, navali narode uzmi po sto maraka a onda 9 godina strahuj ko će ti upucat dijtete na Ilidži kad ovaj kabadahija opet dovede svoje đilkoše, džaba je Ćenanović čisitio 7 godina kad će ovaj to vratiti u stanje Divljeg Zapada za samo par mjeseci
PA svaki normalan čovjek koji je živio na Ilidži poslije rata, nece glasat za njega, ali na žalost takvi su u manjini, sreća pa sve više nivoe drži SDP pa će moći kako tako da kontroliše stvar, al svejedno borba jos nije gotova, dok se ne ispali posljedni metak 26.06. u 19h.... SAMO NE HUSO I SENAID, svi ostali su podobniji!
palamuda

#439 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by palamuda »

RodneyTrotter wrote:
golfista wrote:Realno, mrtva trka će biti između Huseina i Memića, ja sam za manje, da kažem, zlo, jer ovaj posljednji je sve drugo,ali za načelnika ama baš nikako...Često i rahmetli Amer je znao istog javno kritikovati, zbog nekakvih nigdje veze ideja, komentara ili pak, bezvezne priče koja nema veze sa pameću, a to možete i provjeriti na snimicima Vijeća Ilidže...ali eto, sačekat treba 26-ti, i vidjeti što će se dogoditi...
Nema većeg zla od ove dvojice :D al na žalost realnost je takva da će Huso kupiti parama izbore, pa ko se još razbacuje tako nego SBB- za par sati sto se djeli materijal daje se 30 KM znaci VAŠ GLAS 26.06 će koštati CCA 100KM, navali narode uzmi po sto maraka a onda 9 godina strahuj ko će ti upucat dijtete na Ilidži kad ovaj kabadahija opet dovede svoje đilkoše, džaba je Ćenanović čisitio 7 godina kad će ovaj to vratiti u stanje Divljeg Zapada za samo par mjeseci
PA svaki normalan čovjek koji je živio na Ilidži poslije rata, nece glasat za njega, ali na žalost takvi su u manjini, sreća pa sve više nivoe drži SDP pa će moći kako tako da kontroliše stvar, al svejedno borba jos nije gotova, dok se ne ispali posljedni metak 26.06. u 19h.... SAMO NE HUSO I SENAID, svi ostali su podobniji!
Ništa on ne može kupiti niti će biti načelnik, ti što su se skupili oko njega ne odlučuju izbore, Huso je svoje završio nije vrijeme za njega, gdje god sam bio na teritoriji opštine Ilidža na njegov spomen se ljudi groze, tako 15% (toliko otprilike ljudi može slagat ili kupit) ako dobije bit će extra za njega.
RodneyTrotter

#440 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by RodneyTrotter »

golfista wrote:Poslije izbora mandatara državne vlade, SDP je definitvno potvrdio ... sve ono što smo znali...
Poslije što ga je SDP odbio da formira vlast tj da uđu u koaliciju Fahro Radončić se namjerno protivi svemu što Valda odluči... primjer na jednu stranu svi na drugu stranu SzBiH, Fahro iz inata ide na stranu SzBiH a svak ziv zna kolko je pljuvo po toj stranci pred opšte izbore, Zlatku se umiljavo, svako je to vidio u onoj zadnjoj emisiji 60 minuta pred izbore, tako da je SBB jedan veliki popušlić i sad radi sve da ojadi SDP al malo morgen :) vlada FBIH i vlada Kantona rade svoj poso kako treba, što se tiče Ilidže biće šta bude :D narod lagano konta ko je kakav kandidat :) džaba bilo konja vranih po livadi razigranih :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#441 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by JoseMujica »

golfista wrote:ja ne vidjeh da je Avaz nešto upregnut za podršku H. Mahmutoviću, nema ništa na fon izbora, pa se pitam ko to tamo ovo ono...Nije istina da je H. Mahmutović plasirao ideju o probijanju Igmana, ( ne Bjelašnice za neupućene ) i promjeni klime, to je ideja rahmetli Kefe, koaj je naravno, glupost... A istina je da H. Mahmutović ima veća muda od ostalih zajedno, ali očito da su neki rat prespavali po Turskoj, Njemačkoj, podrumima i sličnim sigurnim mjestima, trošeći novce bosanske sirotinje, a raja to ne zaboravlja...
Joj fala na ovome... :thumbup: Kefe se nisam mogao sjetiti....koji kralj lik :lol: ...skonto ono kad je OSCE davao pare za izbore i prijavio kanidaturu i digo 20.000 KM, a kampanja na običnom printeru odštampani A4 plakati i voza se u autu i megafon kroz prozor i : halo ba glasaj za mene! A tek su mu predizborna gostovanja na radiju bila Show Mazgoon A Kefa je klimatske ideje od Nazifa Gljive klepio.

A mojne Husinih muda živ bio...ko god je dole rat proveo zna Husu. između ostalog Huso je iz Hrasnice Arziju i djecu u inozemstvu hranio :-)
palamuda

#442 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by palamuda »

JoseMujica wrote:
golfista wrote:ja ne vidjeh da je Avaz nešto upregnut za podršku H. Mahmutoviću, nema ništa na fon izbora, pa se pitam ko to tamo ovo ono...Nije istina da je H. Mahmutović plasirao ideju o probijanju Igmana, ( ne Bjelašnice za neupućene ) i promjeni klime, to je ideja rahmetli Kefe, koaj je naravno, glupost... A istina je da H. Mahmutović ima veća muda od ostalih zajedno, ali očito da su neki rat prespavali po Turskoj, Njemačkoj, podrumima i sličnim sigurnim mjestima, trošeći novce bosanske sirotinje, a raja to ne zaboravlja...
Joj fala na ovome... :thumbup: Kefe se nisam mogao sjetiti....koji kralj lik :lol: ...skonto ono kad je OSCE davao pare za izbore i prijavio kanidaturu i digo 20.000 KM, a kampanja na običnom printeru odštampani A4 plakati i voza se u autu i megafon kroz prozor i : halo ba glasaj za mene! A tek su mu predizborna gostovanja na radiju bila Show Mazgoon A Kefa je klimatske ideje od Nazifa Gljive klepio.

A mojne Husinih muda živ bio...ko god je dole rat proveo zna Husu. između ostalog Huso je iz Hrasnice Arziju i djecu u inozemstvu hranio :-)
Prejako i istinito, Huso je branio Bosnu na svim frontovima gdje se moglo šta zavrnut, tako da Husina muda (zvuči kao neki toponim) su velika samo u tom kontekstu
mrtva kokoš

#443 Re: Ilidža

Post by mrtva kokoš »

zavrsio sam srednju na ilidzi :D
mislim fina je ilidza izuzmemo li onaj dio od ksc-a pa do tram. hoce mi nesto biti kad moram proci tim putom.
sve u svemu nije lose, izdvojio bih luzane. onako su po mom ukusu, zelenilo, neutralizirana buka, idealno mjesto za zivjeti..
Jacobs_94

#444 Re: Ilidža

Post by Jacobs_94 »

Splinter wrote:zavrsio sam srednju na ilidzi :D
mislim fina je ilidza izuzmemo li onaj dio od ksc-a pa do tram. hoce mi nesto biti kad moram proci tim putom.
sve u svemu nije lose, izdvojio bih luzane. onako su po mom ukusu, zelenilo, neutralizirana buka, idealno mjesto za zivjeti..
4. gim?
grafička?
frngla

#445 Re: Ilidža

Post by frngla »

terminal isto hong kong kad nagrnu oni vukovici, rakovica, ivan sedlo :lol:
ilidza je jedan veliki odron, bio par puta dole i nikad vise nakon sto sam vidio kako ljudi "igraju kolo" u onom kaficu s crvenom tendom iznad tropikane, lagano harmonika, kolo i izlaze neki likovi i razbijaju flase i krigle ispred na onaj trg kod gimnazije... isto divljaci, ja ono :shock: :shock: :shock: :shock: od tada izbjegavam i zaobilazim ilidzu samo tako... fkt mi zao sta uradise od relativno finog predgradja...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#446 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by PipiDugaDevetka »

http://www.bhdani.com/arhiva/117/t176a.htm wrote:DJERZELEZ --ZENICA:

Fudbalski klub iz Sarajeva. Dobio naziv spajanjem prezimena junaka iz muslimanskih narodnih pjesama i imena grada u centralnom dijelu BiH, po uzoru na dvodijelno ime nekad najuticajnijeg kluba na exjugoslavenskim prostorima ("Crvena zvezda"). Nastao politicko-finansijskom mutacijom u kojoj su novopeceni bosnjacki bogatasi i novopeceni politicki mocnici iz Sarajeva, novcem namaknutim iz samo njima poznatih izvora, kupili igrace, rukovodstvo zenickog prvoligasa i mjesto u najelitnijem bh. nogometnom takmicenju. U upravnom odboru kluba sjede istaknuti clanovi vladajuce stranke te vlasnici funkcija u drzavnim preduzecima i lokalnim organima vlasti: Edah Becirbegovic, Edin Arslanagic, Hasan Durgut, Mirsad Ceman, Mirsad Srebrenikovic, Husein Mahmutovic..., a kao bliski novom klubu figuriraju i ugledni bosnjacki privrednici Alija Delimustafic, Senad Sahinpasic Saja, Ismet Bajramovic Celo i Muhamed Granov. Boja dresova: logicno, zelena. Navijaci: simpatizeri FK "Sarajevo", razocarani dolaskom na celo ovog kluba jos jednog SDA-biznismena, Mehe Obradovica. Broj navijaca: proporcionalan broju navijaca "Crvene zvezde" u - Sarajevu.
Crna hronika |Objavljeno 04.04.2007. u 15:30
Crna hronika
Ponovljeno suđenje optuženim za ubistvo Rahmana Hajdarpašića

Ponovljeno suđenje Ismetu Bajramoviću Ćeli, Mahiru Rađi i Mersudu Ličini, te Svjetlani Đumišić (rođ Kostić) i Aidi Omerović, optuženima za ubistvo Rahmana Hajdarpašića 31. marta 2000. u ondašnjem fast-fudu "Brajlović" na Ilidži, počelo je ispočetka zbog proteka više od 30 dana od održavanja posljednjeg pretresa.
Konstatovano je to na ročištu održanom danas u Kantonalnom sudu Sarajevo.

Predsjedavajući Sudskog vijeća, sudija Jasenko Ružić, uz pristanak strana u postupku (odbrane i optužbe), podsjetio je na radnje koje su izvršene tokom odvijanja postupka, uključujući i iskaze saslušanih svjedoka.

Istovremeno, svjedoci Mualem Bašalija, Fikreta Kožo, Husein Mahmutović (bivši načelnik Općine Ilidža) i Željko Štok (pripadnik MUP-a KS-a) su izjavili kako ostaju pri ranije datim iskazima.

Naime, spomenuti svjedoci ranije su u više navrata saslušavani, budući da se radi o ponovljenom suđenju.

Vrhovni sud Federacije BiH dosad je u dva navrata ukinuo presudu u ovom predmetu, što je dovelo do obnavljanja suđenja pred prvostepenim sudom.

Prvostepeni postupak u ovom predmetu rezultirao je izricanjem višegodišnjih zatvorskih kazni Bajramoviću, Rađi i Ličini, dok su Kostić i Omerović bile osuđene na po godinu dana zatvora zbog pomaganja, odnosno prikrivanja dokaza.

Epilog prvog ponavljanja postupka u Kantonalnom sudu Sarajevo, koji je naložio Vrhovni sud FBiH, bio je oslobađanje od optužbi, odnosno izricanje oslobađajuće presude svim akterima ovog slučaja.

Nastavak suđenja zakazan je za 20. april.
ja pa ja

#447 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by ja pa ja »

Može li mi neko reći koliko dugo kandidat Žilić živi u našoj općini ?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#448 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by PipiDugaDevetka »

ja pa ja wrote:Može li mi neko reći koliko dugo kandidat Žilić živi u našoj općini ?
Sasvim dovoljno da se može reći da je i Ilidžanac, i Sarajlija:
http://www.sdp.ba/novost/13022/Intervju ... ine-Ilidza
palamuda

#449 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by palamuda »

ja pa ja wrote:Može li mi neko reći koliko dugo kandidat Žilić živi u našoj općini ?
Kako si Huso šta ima, jesi li se umorio od predizborne kampanje, nek si se registrovo da nas upozoriš na svoje kvalitete :run: :run:
A ova konstatacija je obična fašistička šprdnja sa zdravim razumom, odakle tebi pravo da nekom određuješ koliki je Ilidžanac, šta ja imam od toga što je Huso Ilidžanac kad je ljudska nuletina, džaba mu svo Ilidžansko porijeklo kad je obraz zamutio ko što se zamti Željeznica u jesen.
Kad već pitaš, da i ja tebe upitam koliko ti je gazda stranke, vaš omiljeni Fahro uopšte Bosanac, a kamoli Ilidžanac, ma giganti ste vi meni iz SBB - a svi redom. :lol: :lol:
jedna tamo

#450 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)

Post by jedna tamo »

bit će super ako bude po anketi
samo da nam mahmutović ne bude načelnik :roll:
Locked