Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ExNihilo

#426 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ExNihilo »

Ova prva utakmica bila je cisto opipavanje pulsa.

Liga je bila Barcelonina i prije ove utakmice. Mou je sigurno smislio paklenu taktiku.
mrtva kokoš

#427 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mrtva kokoš »

nani, cristiano, pepe, mourinho, nastavi niz....
postoji li odvradnija bagra od ovih portugalaca :x :x
dao bih ruku da su imali zadatak da puyola dokrajce. a ni ostali nisu bili postedjeni, pogotovo messi, on je bio
druga meta. sudijska govna nisu dala da fudbal pobjedi. ovu antipropagandu od fudbala koju sprovodi mourniho
treba sahraniti. zar nekome ovaj covjek moze biti idol, zar se fudbal igra da bi se ozlijedio protivnik.
ma nema se tu sta pricati, dovoljan su pokazatelj tribine na bernabeu, navijaci koji su prezadovoljni
osvojenim bodom protiv barcelone. sreca pa to nece bitno uticati na konacan ishod prvenstva...
ovo je smijurija, stid bi me bilo da sam navijac madrida. kakav trener, takvi i igraci...

ono sto me veseli jeste to da je nemoguce da ovakvo sudjenje i igra budu dopusteni u ligi prvaka...
Last edited by mrtva kokoš on 17/04/2011 00:12, edited 1 time in total.
senad_vt

#428 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by senad_vt »

ako bi ko našao video poslije drugog penala kada mou traži drugi karton za alvesa :lol: :lol: :lol:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#429 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

Lud i ponosan wrote:Alves uletio klizeci, nije DOTAKAO LOPTU uopste, penal cist ko suza... Ako cemo iskreno, guranje Albiola i povlacenje jeste bilo za penal, ali za crveni NE. Bez obzira sto je zadnji igrac bio. No, to ne umanjuje cinjenicu da su Barcelonini pojedinci padavicari i da je Albiol KLOC.

P.S. Special One je takticki nadmudrio Guardiolu, pa vi pricajte sta hocete... Prvo poluvrijeme se nesto vrtili po centru, jedva da su golu prisli. A drugo je posebna prica...
Taktički nadmudrio? Je l' Real možda pobjedio? Dominirao? :-)
ultima_palabra

#430 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Mislim da je bio penal, Alves diže noge nakon starta na loptu kako bi sapleo Marcela... nepotrebno s obzirom da je ovaj otišao skoro u gol aut.
Bušman

#431 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

Lud i ponosan wrote:Alves uletio klizeci, nije DOTAKAO LOPTU uopste, penal cist ko suza... Ako cemo iskreno, guranje Albiola i povlacenje jeste bilo za penal, ali za crveni NE. Bez obzira sto je zadnji igrac bio. No, to ne umanjuje cinjenicu da su Barcelonini pojedinci padavicari i da je Albiol KLOC.

P.S. Special One je takticki nadmudrio Guardiolu, pa vi pricajte sta hocete... Prvo poluvrijeme se nesto vrtili po centru, jedva da su golu prisli. A drugo je posebna prica...
Nije bitno jel dotakao loptu, nego Marcela. Special One nije nikoga takticki nadmudrio. Da je pobijedio eh onda bi se dalo raspravljati.

Ne znam ko je padavicar, Ronaldo i Di Maria su se bas brukali padajuci i po metar udaljeni od igraca Barce.
Charuga
Globalni moderator

#432 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Charuga »

Lud i ponosan wrote:P.S. Special One je takticki nadmudrio Guardiolu, pa vi pricajte sta hocete... Prvo poluvrijeme se nesto vrtili po centru, jedva da su golu prisli. A drugo je posebna prica...
U potpunosti se slazem sa ovim boldiranim. Mourinho je nadmudrio Guardiolu i USPIO izvuci BOD na svom terenu. Vecini ekipa to nije uspjevalo ove sezone ali je Mou uspio i svaka mu cast na tome .. 8-)
gOHLUB

#433 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by gOHLUB »

Ellinor wrote:Ova prva utakmica bila je cisto opipavanje pulsa.

Liga je bila Barcelonina i prije ove utakmice. Mou je sigurno smislio paklenu taktiku.
Moze on smisljati do prekosutra, ljudi su duplo bolji. A u LP mu nece biti domacinskih sudija da ga cupaju..
bob7

#434 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by bob7 »

joj crvenog kartona:D ono se ni za zrinski ne svira:D:D
Entropio

#435 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

Plavih_11 wrote:
Lud i ponosan wrote:P.S. Special One je takticki nadmudrio Guardiolu, pa vi pricajte sta hocete... Prvo poluvrijeme se nesto vrtili po centru, jedva da su golu prisli. A drugo je posebna prica...
U potpunosti se slazem sa ovim boldiranim. Mourinho je nadmudrio Guardiolu i USPIO izvuci BOD na svom terenu. Vecini ekipa to nije uspjevalo ove sezone ali je Mou uspio i svaka mu cast na tome .. 8-)
:lol:
astala_vistala

#436 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by astala_vistala »

Bacio ti se frajer.... :lol:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#437 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Admir_1984 »

Plavih_11 wrote:
:mrgreen:
alphonse kauders

#438 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by alphonse kauders »

Barcelona je nakon datog gola igrala previše pasivno i osvetilo im se. Čuvali su loptu u nogama, ali gotovo sa nikakvom ambicijom da krenu prema naprijed, što mi je baš čudno bilo jer sam očekivao da će se igrati viktorije do kraja meča.

Uglavnom, zbog veće želje u drugom poluvremenu Real je zaslužio remi, ali sama činjenica da se istom raduju kao da su osvojili LP govori da se trenutno ni sami ne osjećaju ravnopravnim sa Barcelonom.

Facit: utakmica za zaborav, remi zaslužen.
ExNihilo

#439 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ExNihilo »

gOHLUB wrote:
Ellinor wrote:Ova prva utakmica bila je cisto opipavanje pulsa.

Moze on smisljati do prekosutra, ljudi su duplo bolji. A u LP mu nece biti domacinskih sudija da ga cupaju..
Živi bili pa vidjeli.
ultima_palabra

#440 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Splinter wrote:nani, cristiano, pepe, mourinho, nastavi niz....
postoji li odvradnija bagra od ovih portugalaca :x :x
dao bih ruku da su imali zadatak da puyola dokrajce. a ni ostali nisu bili postedjeni, pogotovo messi, on je bio
druga meta. sudijska govna nisu dala da fudbal pobjedi. ovu antipropagandu od fudbala koju sprovodi mourniho treba
sahraniti. zar nekome ovaj covjek moze biti idol, zar se fudbal igra da bi se ozlijedio protivnik.
ma nema se tu sta pricati, dovoljan su pokazatelj tribine na bernabeu, navijaci koji su prezadovoljni
osvojenim bodom protiv barcelone. sreca pa to nece bitno uticati na konacan ishod prvenstva...
ovo je smijurija, stid bi me bilo da sam navijac madrida. kakav trener, takvi i igraci...

ono sto me veseli jeste to da je nemoguce da ovakvo sudjenje i igra budu dopusteni u ligi prvaka...
Evala komšija, pa ko je dirnuo Puyola, sam se povrijedio :-) Povrede zadnje lože se u 99% slučajeva tako zarade.

Igrači Madrida nisu imali oštrijeg starta na utakmici... skini malo naočale pa gledaj igru bez predrasuda :roll:
Bušman

#441 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

bob7 wrote:joj crvenog kartona:D ono se ni za zrinski ne svira:D:D

Naravno, kada njihov igrac napravi ovakav faul.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#442 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by -LIBERO- »

Nekako cudna utakmica pravo.

Najvise krivim Barselonu sto kod 0:1 i sa igracem vise,oni se dodaju na svojoj polovini i na sredini terena pa preko 20 minuta sigurno. Bez ikakve tendencije i zelje da se OZBILJNIJE ugrozi go protivnika. Tek kada su primilim go iz sumnjivog penala (po meni ono nije bio penal) e tek su onda opet kao nesto pokusavali,al tada vise nije bilo vremena za nesto ozbiljnije.

Real los,tj. los za Barselonu..ipak se vidi razlika u kvaliteti u mnogim segmentima( kontrola lopte,igra bez lopte,otkrivanja,kompaktnost ekipe,poznavanje igraca ma sve zivo).

Djelovalo mi je da su se i jedni i drugi zadovoljili ovim remijem a da ce tek pravi duel da ne kazem rat desavati u te dvije tekme lige prvaka.

Ocjena utakmice od 1 do 10...pa recimo 7+...sto je realno malo za ovako dva velika kluba sa ovoliko preplacenih zvjezdica.
Borej

#443 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Borej »

Entropio wrote:
Plavih_11 wrote:
:lol:
:D :D
Charuga
Globalni moderator

#444 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Charuga »

Ko ce faliti Realu u odbrani sad u kupu kralja? Albelda zbog zutih i Albiol zbog crvenog? Ili se crveni ne prenosi u kup? Kako to ide kod njih?
Borej

#445 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Borej »

ima li ko link za penal reala? ja sam siguran da nije postojao!
Bušman

#446 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

-LIBERO- wrote:Nekako cudna utakmica pravo.

Najvise krivim Barselonu sto kod 0:1 i sa igracem vise,oni se dodaju na svojoj polovini i na sredini terena pa preko 20 minuta sigurno. Bez ikakve tendencije i zelje da se OZBILJNIJE ugrozi go protivnika. Tek kada su primilim go iz sumnjivog penala (po meni ono nije bio penal) e tek su onda opet kao nesto pokusavali,al tada vise nije bilo vremena za nesto ozbiljnije.
Odmaranje vjerovatno. Tesko je bilo igrati po onakvom terenu, izgleda da je istina da trava nije kosena ove sedmice, lopta bas sporo isla i vjerovatno razlog Puyolove povrede. Nadam se da nije nista strasno.
van Basten

#447 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by van Basten »

ma nije ni Barca ovu igrala 100%, znalo se da je prvenstvo njihovo svakako. Pogotovo je ritam usporen nakon 1:0, pa je stoga Real izgledao opasniji sa 10 nego sa 11 igrača. Penal za Real je smijurija, ali eto, obzirom na okolnosti, neće se previše repova vući oko toga.
Ne znam koliko važnosti pridaju kupu u Španiji, ali u trijasu ovim utakmica kup mi se čini kao najslabija karika, idealan za odmoriti ponekoga, pa tu očekujem šarolike sastave.
u LP ne vidim kako Real može nauditi Barceloni u dvomeču, osim uz neku zaista ludu sreću
Entropio

#448 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

Guardiola: "A draw against Madrid at the Bernabeu is a good result. Maybe we should have been a bit sharper after the 0-1."

Guardiola: "Referee influenced the game? He's doing his job."

Guardiola: "Defensive attitude Madrid? Don't have an opinion on that, I already have enough with coaching my own team."

Guardiola: "Was it a penalty for Madrid? No, won't judge, didn't see the action."

Guardiola: "Dont think we already won the Liga. There are a lot of games left, every opponent plays for something."

Guardiola: "Grass too long? Everyone does what he wants in his own home."
Zmijuga loma

#449 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Zmijuga loma »

Koliko sam uspio vidjeti na obogaljenim streamovima sasvim realan rezultat. Prosto je nevjerovatno šta je Barcelona dopuštala dok je imala igrača više. Sad konačno na TV-u gledati Classico, hebem ti stream da ti hebem.
Charuga
Globalni moderator

#450 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Charuga »

Borej wrote:ima li ko link za penal reala? ja sam siguran da nije postojao!
Ma postojao ili ne sudija ga je svirao, Ronaldo pogodio i to je to. Kako vam se da objasnjavati jeli bio ili ne .. 8-)
Locked