SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
casanova123

#426 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by casanova123 »

A ti si ocito isfrustriran jer ti sebi nisi nasao "poso"
cigara

#427 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by cigara »

matematicar_teski wrote:Ne znam nikoga da je pao ovu smijuriju, ljudi zavrse ovaj fakultet ne znaju nista,ali bas nista, a ejup im sredi poso u nekoj drzavnoj firmi.
jest, drzavne ko zavrsi sve sami genijalci
housewife

#428 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by housewife »

Čitam malo ove postove...
Davno završih ETF (kad je 6-tica kod profesora Galića bila veliki uspjeh), ali moram primijetiti da je na ovom topiku masa neakdaemskih, mahalskih, uvredljivih komentara. Sve - rekla- kazala, činjenica nigdje.

Toliko malicioznih komentara, iz kojih izbija lavina zavisti. Tipično za Bošnje.

Neka svako studira gdje hoće (i može). Treba se poslije dokazati i na tržištu rada, treba imati znanje, sposobnost, ambiciju itd...
Manite se djeco šupljih diskusija i omalovažavanja onog drugog.
Uči, radi, sebe nadograđuj, pomozi drugom gdje možeš....
amylee

#429 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by amylee »

alenthekiller wrote:
casanova123 wrote:nego, ima li neko od forumasa da je ove godine upisao? kako vam ide? kakva je nova zgrada?
Neki dan sjedimo na pauzi, i jedna sto ide u kompjuterase, citiram:" Ja sam dosla ovde zato sto necu da ucim." Ima i takvih yebi ga. Sve u svemu, ekstra je tamo. :D
Pokazi mi tu gusku na faksu jedan dan, pa da joj ja pokusam pojasniti neke stvari. Da je bilo sta drugo upisala, pa da ne ocekuje da ce uciti, ali CSIS?! Really?! Do prosle godine bio jedini fakultet na univerzitetu koji nije imao study week jer se pet dana slobodnih za ucenje ne uklapa u plan i program, ne bi stigli pokriti svo gradivo. Na kraju krajeva, ne mora ona nikako uciti, naravno, ali nek ne ocekuje u tom slucaju da ce proci dalje od prve godine. Vazda se nadje tako neki pametnjakovic il neka pametnica da podijeli svoje long-term planove i uvazeno misljenje, koje nema veze sa razumom. Ne planira uciti, ali zato planira svaki dan prije fakulteta provesti dva sata pred ogledalom kako bi uklopila make-up sa sredjenom frizuricom, markiranom odjecom i stiklom od 13cm. I Bog je stvarno svakom dozvolio da zivi...
iz dna duše

#430 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by iz dna duše »

housewife wrote:Čitam malo ove postove...
Davno završih ETF (kad je 6-tica kod profesora Galića bila veliki uspjeh), ali moram primijetiti da je na ovom topiku masa neakdaemskih, mahalskih, uvredljivih komentara. Sve - rekla- kazala, činjenica nigdje.

Toliko malicioznih komentara, iz kojih izbija lavina zavisti. Tipično za Bošnje.

Neka svako studira gdje hoće (i može). Treba se poslije dokazati i na tržištu rada, treba imati znanje, sposobnost, ambiciju itd...
Manite se djeco šupljih diskusija i omalovažavanja onog drugog.
Uči, radi, sebe nadograđuj, pomozi drugom gdje možeš....
:thumbup:
ExtremeB

#431 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by ExtremeB »

y
Last edited by ExtremeB on 20/01/2013 01:24, edited 1 time in total.
casanova123

#432 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by casanova123 »

...
Last edited by casanova123 on 18/04/2018 17:34, edited 1 time in total.
Strasbourg22

#433 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by Strasbourg22 »

Dajem instrukcije (i na engleskom jeziku) iz calculusa I, calculusa II, descrete mathematics i statistike. Mob: 062 -758 - 386. Cijena 25 -30 KM sat i po
I am tutoring calculus, descrete math and statistics. Mobile: 062 -758 - 386
krater

#434 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by krater »

Strasbourg22 wrote:Dajem instrukcije (i na engleskom jeziku) iz calculusa I, calculusa II, descrete mathematics i statistike. Mob: 062 -758 - 386. Cijena 25 -30 KM sat i po
I am tutoring calculus, descrete math and statistics. Mobile: 062 -758 - 386
:lol:
sunkensoul

#435 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by sunkensoul »

Je li SSST do sad nudio stipendije, koliko njih, kakvi su kriteriji itd.? I zna li neko hoće li ih biti naredne 2014/2015 godine?
I zanima me ima li zainteresovanih za Medicinu?

Nova sam ovdje, nadam se da pišem na pravom mjestu. :zoka:
Zelda Sayre

#436 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by Zelda Sayre »

sunkensoul wrote:Je li SSST do sad nudio stipendije, koliko njih, kakvi su kriteriji itd.? I zna li neko hoće li ih biti naredne 2014/2015 godine?

Ove godine SSST je nudio 50 stipendija. Kriteriji... čini mi se da su gledali ocjene iz osnovne škole, srednje škole + takmičenja i neka priznanja. Eh, sad ne znam da li su baš sve stipendije bile stopostotne. Uglavnom raspitaj se kod njih, biće dan otvorenih vrata...
sunkensoul

#437 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by sunkensoul »

Zelda Sayre wrote:
sunkensoul wrote:Je li SSST do sad nudio stipendije, koliko njih, kakvi su kriteriji itd.? I zna li neko hoće li ih biti naredne 2014/2015 godine?

Ove godine SSST je nudio 50 stipendija. Kriteriji... čini mi se da su gledali ocjene iz osnovne škole, srednje škole + takmičenja i neka priznanja. Eh, sad ne znam da li su baš sve stipendije bile stopostotne. Uglavnom raspitaj se kod njih, biće dan otvorenih vrata...
hvala :)
mirs

#438 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by mirs »

Cao
Zanima me da li zna iko da li je izasao konkurs za stipendiju opstine Centar Sarajevo?
sunkensoul

#439 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by sunkensoul »

Planira li iko na medicinski :?: :?: :?: :cry:
mrzimkikiriki

#440 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by mrzimkikiriki »

sunkensoul wrote:Planira li iko na medicinski :?: :?: :?: :cry:
ja!
noKe96

#441 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by noKe96 »

Treba mi neko ko ce ove godine medicinu upisati cisto radi nekih informacija. Ako moze u pp da ostavi link od facebooka ili bilo kakav drugi kontakt bio bih zahvalan :)
VjecitiStudent

#442 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by VjecitiStudent »

Procedura je jednostavna, pošalji im svoje podatke, oni će ti poslati diplomu.
Plaćanje po prijemu. :oops:
krater

#443 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by krater »

VjecitiStudent wrote:Procedura je jednostavna, pošalji im svoje podatke, oni će ti poslati diplomu.
:thumbup: :lol: :lol:
BASS

#444 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by BASS »

VjecitiStudent wrote:Procedura je jednostavna, pošalji im svoje podatke, oni će ti poslati diplomu.
Vjeciti, pozdrav sa prvog i do dalje - jedinog akreditovanog univerziteta u Sarajevu. 8)

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ssst-prv ... /140620099
seinfeld

#445 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by seinfeld »

hahahhahahhhaehhehehehehh :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
U-zap

#446 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by U-zap »

Kakva je informatika na ovome faxu?
Itsoktobealone

#447 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by Itsoktobealone »

Niko odavno nije pisao na ovoj temi, al' moram iznijeti neke zanimljivosti :-D

Bilo je situacija (lično prisustovao - ove godine) na tom fakultetu gdje su studenti ekonomije na SSST-u na jednoj konferenciji otresli studente Stanforda ko sline po podu vezano za ekonomske teorije i trenutne trendove, a ovi ih gledali ko' Bogom dane :lol:

Bilo je studenata koji su nakon tog univerziteta bili prihvaceni na Master i PhD studije na univerzitetima za koji su neki ljudi culi i gledali samo na TV-u :-) Uni poput Imperial, King's College, Oxford, Harvard, Stanford, Sorbonne, Princeton, Columbia, a da ne pričam da studenti koji završe faks a žele dalje da se školuju redovno upisuju programe po Austriji, Svedškoj, Češkoj, Njemačkoj, Norveškoj, itd itd itd

A bilo je također situacija gdje su djeca nakon prve godine i 7 komada u Septembru jednostavno odustali jer su skontali da faks nije "plati i završio si".
mirsek

#448 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by mirsek »

Itsoktobealone wrote:Niko odavno nije pisao na ovoj temi, al' moram iznijeti neke zanimljivosti :-D

Bilo je situacija (lično prisustovao - ove godine) na tom fakultetu gdje su studenti ekonomije na SSST-u na jednoj konferenciji otresli studente Stanforda ko sline po podu vezano za ekonomske teorije i trenutne trendove, a ovi ih gledali ko' Bogom dane :lol:

Bilo je studenata koji su nakon tog univerziteta bili prihvaceni na Master i PhD studije na univerzitetima za koji su neki ljudi culi i gledali samo na TV-u :-) Uni poput Imperial, King's College, Oxford, Harvard, Stanford, Sorbonne, Princeton, Columbia, a da ne pričam da studenti koji završe faks a žele dalje da se školuju redovno upisuju programe po Austriji, Svedškoj, Češkoj, Njemačkoj, Norveškoj, itd itd itd

A bilo je također situacija gdje su djeca nakon prve godine i 7 komada u Septembru jednostavno odustali jer su skontali da faks nije "plati i završio si".
I ja znam neke sa SSST-a koji pojma nemaju o zivotu, seminarske placali drugima da ih zavrse, parcijale spremali ako im nije bilo mrsko, polagali haman bez problema ispite.Ne kazem da to tvoje nije tacno ali da je to samo bolja strana medalje. Itekako je njima teze pasti ispit nego nekome na drzavnom fakultetu a i osoblje je susretljivije jer se ipak ogromna lova daje za studiranje. Za tu cijenu studija je mnogo isplatljivije studirati vani.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#449 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by arman1 »

Ima li iko informacija o ovoj njihovoj sednjoj "školici"?
Post Reply