Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
paravan

#426 Re: Komitet za normalizaciju

Post by paravan »

navodno nisu bili upuceni u posljedice WTF :-)

pa kako moze uopste biti delegat kada nema pojma o cemu glasa
Murat Sabanovic

#427 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Murat Sabanovic »

ILJO JE NAJJACI

Novi sastanak Komiteta za normalizaciju NSBiH: Federalni savez traži korekcije statuta

Osim. Komitet se prihvatio posla

Izbrisani Iljo Dominković razgovarao o budućnosti bh. nogometa

Komitet za normalizaciju Nogometnog saveza BiH održao je sastanak sa čelnicima Nogometnog saveza Federacije BiH. Zanimljivo je da je "federalce" predstavljao predsjednik Saveza Iljo Dominković kojeg su FIFA i UEFA izbrisali iz Predsjedništva i Izvršnog odbora NSBiH.

Nažalost, Iljo je našao način da ostane u igri i dalje bude jedan od onih koji odlučuju o sudbini bh. nogometa. Nadamo se da će FIFA i UEFA brzo reagovati i kako su ga odstranili iz državnog tako će ga izbaciti i iz entitetskog saveza.

Na današnjem sastanku je dogovoreno da se od UEFA zatraže korekcije nekih dijelova statuta. FIFA i UEFA su predvidjele da u Izvršnom odboru 11 glasova bude potrebno za donošenje odluka, a iz NSFBiH misle da je za to potrebno 12 glasova.

Također, da se umjesto 45 odluke na Skupštini donose sa 46 glasovi. Treba spomenuti da je ovo sve usvojeno na Skupštini održanoj u julu prošle godine. Nakon što tada statut nije usvojen FIFA je poslije poslala verziju statuta bez ovih amandmana.

Zatražit će se i mišljenje FIFA-e i UEFA-e o delegatima iz Hercegovačko-neretvanskog Kantona. Ovih dana bi se u tom Kantonu konačno trebala održati Skupština NS i pitanje je da li će imenovani delegati moći zastupati ovaj Savez na Skupštini NSBiH 26. maja.

Idućeg utorka, 26. aprila, članovi Komiteta će razgovarati sa predstavnicima Fudbalskog saveza Republike Srpske.
Edin H.

#428 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Edin H. »

I meni je drago za Ilju da se snas'o :oops:
Corola

#429 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Corola »

Zato se Papac po ko zna koji put ''nece'' snaci.Tesko mu palo.
donidzek

#430 Re: Komitet za normalizaciju

Post by donidzek »

and wrote:
chsk wrote:Trebi ne da stari da bude s ovim frajerom, jer joj je par puta ocitao bukvicu a vala i zaprijetio malo :D
treba će na kraju biti j..... :mrgreen:
:lol:
Point.

#431 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Point. »

Corola wrote:Zato se Papac po ko zna koji put ''nece'' snaci.Tesko mu palo.
Sad ti i Papac smeta?
Corola

#432 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Corola »

Point. wrote:
Corola wrote:Zato se Papac po ko zna koji put ''nece'' snaci.Tesko mu palo.
Sad ti i Papac smeta?
Iljo ti je na drugoj adresi.Cak mislim da ni Ilji ne smeta. :mrgreen:
Stari

#433 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Stari »

chsk wrote:Trebi ne da stari da bude s ovim frajerom, jer joj je par puta ocitao bukvicu a vala i zaprijetio malo :D
Slazem se sa ovim prikazom nastale situacije ...u svjetlu ovih okolnosti - mozda ne bi bilo zgoreg razmotriti situaciju malo podrobnije ... kakve su opcije ?

Nekako odobrovoljiti njenog starog ? Da malo popusti ... ono u smislu da je pusti malo s lanca, ta ne mora se odmah udavati...nek se pofata par puta ...eventalno jebucne u pomrcini nekakvog podruma ... i onda nek razmisli - da li joj se to svidja. Postoji li ikakav nacin da starog smuntamo nekako da to dozvoli ? Hm ... tesko...ali to je moja licna procjena - ne mora biti ispravna.

Da se ide taktikom ukradene nevjeste ? To bi bilo izvodljivo u slucaju da se trebi stvarno svidja ovaj frajer samo joj stari ne da. U tom slucaju - kao prvo - ja tu trebu uopste ne bih smatrao ufuranom (ufuran bi u tom slucaju bio njen chacha) - nego naprotiv smatrao bih vrlo finom curom.

Ima li kakva treca varijanta ?
bruce lee

#434 Re: Komitet za normalizaciju

Post by bruce lee »

NA SKUPSTINI IPAK ISTI DELEGATI

Piše: M. Dautbegović
Subota, 23.04.11. 11:39.
Skupština Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine 26. maja biće sačinjena od istih delegata koji su odbili statut na predhodnoj sjednici.

Ovu je odluku donijela Komisija za propise Nogometnog/FUdbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koja je donijela odluku da će na Skupštinu N/FSBiH koja će se održati 26. maja biti pozvani isti oni delegati koji su već jednom odbili statut na sjednici održanoj 29. marta.

Komitet za normalizaciju N/FSBiH zatražio je od Komisije za propise da se očituje povodom ovog pitanja, a sa ovom odlukum je definitivno da će novi statut teško biti usvojen te da nam vjerovatno slijedi jednogodišnja suspenzija.

Komisija za propise je kao glavni razlog svoje odluke navela da bi izbor novih skupštiniskih delegata trajao više od dva mjeseca, te da za takvo nešto nema vremena.
toliko o ovom pitanju :-?
paravan

#435 Re: Komitet za normalizaciju

Post by paravan »

bruce lee wrote:
NA SKUPSTINI IPAK ISTI DELEGATI

Piše: M. Dautbegović
Subota, 23.04.11. 11:39.
Skupština Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine 26. maja biće sačinjena od istih delegata koji su odbili statut na predhodnoj sjednici.

Ovu je odluku donijela Komisija za propise Nogometnog/FUdbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koja je donijela odluku da će na Skupštinu N/FSBiH koja će se održati 26. maja biti pozvani isti oni delegati koji su već jednom odbili statut na sjednici održanoj 29. marta.

Komitet za normalizaciju N/FSBiH zatražio je od Komisije za propise da se očituje povodom ovog pitanja, a sa ovom odlukum je definitivno da će novi statut teško biti usvojen te da nam vjerovatno slijedi jednogodišnja suspenzija.

Komisija za propise je kao glavni razlog svoje odluke navela da bi izbor novih skupštiniskih delegata trajao više od dva mjeseca, te da za takvo nešto nema vremena.
toliko o ovom pitanju :-?
cao fudbal
Obuca9

#436 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Obuca9 »

Piši propalo...

Žao mi što samo što će kurva UEFA potrošiti jednu takvu veličinu kakav je Švabo budzašto...
Gandalf

#437 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Gandalf »

Bravo Fifa i Uefa - komitet za normalizaciju će nas baš spasiti od bevandi, ilja, sulja i ostalih baraba koje imaju ponovo pravo glasa, nakon svih pasjaluka koje su napravili :-) :-) :-) Komitet bez ikakvih ovlaštenja nikako ne može biti lijek za rak ranu fudbala u BiH koja se zove NSBIH - kao da čovjeku kojeg napadne grizli dobaciš lepezu da se odbrani :-) :-) :-)
Timotije

#438 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Timotije »

Sad je Dodo na slatkim mukama:
da li da ih ostavim kuci, i sjebem sve nedostatkom kvoruma-ili ih opet posaljem, nek usput uzmu dnevnice, i nek opet sve-lepo- razjebu? :x
A vi sad nastavite da medite o tome kako ce ti "delegati" ipak pasti na velicinu takvih asova i glasati ZA!
Hoce, hoce...sve noge polomise trceci.... :x
Jos jedno javno silovanje je na kino repertoaru....
fukushima

#439 Re: Komitet za normalizaciju

Post by fukushima »

e u PM :x
donidzek

#440 Re: Komitet za normalizaciju

Post by donidzek »

Gandalf wrote:Bravo Fifa i Uefa - komitet za normalizaciju će nas baš spasiti od bevandi, ilja, sulja i ostalih baraba koje imaju ponovo pravo glasa, nakon svih pasjaluka koje su napravili :-) :-) :-) Komitet bez ikakvih ovlaštenja nikako ne može biti lijek za rak ranu fudbala u BiH koja se zove NSBIH - kao da čovjeku kojeg napadne grizli dobaciš lepezu da se odbrani :-) :-) :-)

Fakat... Vec sam piso o tome, FIFA i UEFA to svjesno rade! Da stvarno zele pomoci, nasli bi nacin, ovako su samo dali sansu zlotvorima da nas totalno dokrajce... :x

I opet ce biti, kao i sa EU i MZ, eto kad to uradite bicete primljeni nazad, mi bi vas primili al vi necete da radite...
necemo mi nista da namecemo (ko fol) ali cete biti suspendovani... i sve se vrti u krug a opet sve stoji u mjestu...

Eto, nama je zao al vi ste sami sebi krivi, isto ko u ratu, sami ste sebe ubijali, nije bilo agresije...

U svakom njihovom jebenom potezu prema nama osjetim rasizam i diskriminaciju, a oni kao izginuse u borbi protiv toga :sad:

Mamicu im, dokle vise licemjerstva??? :x
Corola

#441 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Corola »

hz__semir wrote:Piši propalo...

Žao mi što samo što će kurva UEFA potrošiti jednu takvu veličinu kakav je Švabo budzašto...
Tako nekako,samo sto mi Osim lici na Ibro Dirka naseg.
''Samo prava raja je znala u cemu je trik,nije Svabo fukara.Svabo ti je defakto umjetnik.
Ozrenka, donesi gajbu,da se ubijem. :x
Edin H.

#442 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Edin H. »

USVAJANJE STATUTA NSBIH: Ivica Osim će razgovarati sa Miloradom Dodikom u kafani!

http://banjalukain.com/sport/ivica-osim ... m-u-kafani
Crvena Tifoza

#443 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Crvena Tifoza »

hz__semir wrote:Piši propalo...

Uvijek su nam neki drugi krivi.

Treba se zahvaliti krovnim organizacijama fudbala FIFA i UEFA da su uopste mrdnuli prstom i formirali ovaj komitet za normalizaciju. Treba se upitati kad bi to neko od nas uradio nesto da se stvari normalizuju. Nikad niko, i tacka.
smoki_choko

#444 Re: Komitet za normalizaciju

Post by smoki_choko »

nista od ovoga :roll:
LSD

#445 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

Edin H. wrote:USVAJANJE STATUTA NSBIH: Ivica Osim će razgovarati sa Miloradom Dodikom u kafani!

"Znam da se priprema sastanak Dodika i Osima. Mi u Fudbalskom savezu RS nemamo ništa protiv razgovora, pogotovo ako će se doći do rješenja koje zadovoljava sve strane u BiH - izjavio je za "San" Rodoljub Petković, generalni sekretar FSRS."

U ovom dijelu texta Rodoljub jasno daje do znanje da je FSRS produžena ruka politike Dodika tj.njegov poslušnik...covjek je to otvoreno priznao.
ultima_palabra

#446 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:
Edin H. wrote:USVAJANJE STATUTA NSBIH: Ivica Osim će razgovarati sa Miloradom Dodikom u kafani!

"Znam da se priprema sastanak Dodika i Osima. Mi u Fudbalskom savezu RS nemamo ništa protiv razgovora, pogotovo ako će se doći do rješenja koje zadovoljava sve strane u BiH - izjavio je za "San" Rodoljub Petković, generalni sekretar FSRS."

U ovom dijelu texta Rodoljub jasno daje do znanje da je FSRS produžena ruka politike Dodika tj.njegov poslušnik...covjek je to otvoreno priznao.
Dobro si to primijetio... kako li će to prokomentarisati @ježa u leđa ;-)

Da li bi se ovakva i slične izjave mogle iskoristiti kod FIFE/UEFE ako ovaj komitet be uspije u svojoj misiji?
LSD

#447 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
LSD wrote:

Dobro si to primijetio... kako li će to prokomentarisati @ježa u leđa ;-)

Da li bi se ovakva i slične izjave mogle iskoristiti kod FIFE/UEFE ako ovaj komitet be uspije u svojoj misiji?
Ultima brate, mislim mi to svi znamo,a UEFA pogotovu...manje-više svi smo svjesni toga i ogromnog uticaja politike na naš fudbal, ko god malo bolje prati naš fudbal...jasno je ko dan da je NEizglasavanje Statuta cisto politicka naredba.
Žalosno je da su se te stvari svalile Osimu na leđa, koji ce morati ici na noge Dodiku da ga odobrovoljava...vruc krompir mu je dat u ruku i on je to svjesno prihvatio.
ultima_palabra

#448 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Ultima brate, mislim mi to svi znamo...manje-više svi smo svjesni toga i ogromnog uticaja politike na naš fudbal, ko god malo bolje prati naš fudbal...jasno je ko dan da je NEizglasavanje Statuta cisto politicka naredba.
Žalosno je da su se stvari svalile Osimu na leđa, koji ce morati ici na noge Dodiku da ga odobrovoljava...vruc kropir mu je dat u ruku i on je to svjesno prihvatio.
Ma znam to, nego ova izjava je prvi put da su predstavnici FSRS to manje-više priznali. A par forumaša je tvrdilo da oni imaju neki nivo samostalnosti u tim odlukama :roll:
Što se tiče Švabe, nekako mislim da je on shvatio ovo kao način da nekako pomogne svojoj domovini i njenom fudbalu, kad već nije bilo sreće da to uradi na neki drugi način. Koliki god on bio kuler i flegman, mislim da je uz starost i bolest proradilo to nešto u njemu. Vjerovatno ima i neka obećanja od ljudi iz UEFE, pa ćemo vidjeti na šta će to sve izaći.
north

#449 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

Koliko smo jadni kad smo spali da nam od dobre volje laktaškog sirovine zavisi status fudbala.....žalosti naše :roll:

Znači, ako vožd popusti, sutra treba da mu se klanjamo jer je kao spasio fudbal u BiH....strašno....

Kao i većina, totalni sam pesimista kada je u pitanju odlučivanje delegata, i ako ljudi iz komiteta ne dobiju obećanje da će proću statit, što je malo vjerovatno, ne vidim uopšte svrhu održavanja skupštine....samo gubljenje vrrmena i unišatavanje živaca onima kojima je stalo da preživi fudbal u našoj državi....

UEFA I FIFA se baš prave blesave sa ovim nerezonskim potezom osnivanja komiteta sa provjerenim ljudima sa jedne strane, a sa druge strane odlučivanje istih delegata koji su već jednom srušili statut :-)

Kakve su tu igre u pitanju....
and

#450 Re: Komitet za normalizaciju

Post by and »

nisam nešto primijetio,ali mi je čudno da se skoro niko nije oglasio da javno da podršku osimu i komitetu za normalizaciju?????
igrači,fanatikosi,klubovi....????????
ili sam nešto propustio :?
Locked