Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
krompir i riza

#426 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by krompir i riza »

Ridjobrki wrote:Haj' samo nek su oni nama živi i zdravi...

:bih:

a pape nam vala i ne treba, imamo na forumu dovoljno selektora za 20 reprezentacija s kojima bismo eto 100 % otišli na evropsko :zzzz: hajde ba ljudi, popustite malo , čitajući nas neki random čitalac bi se zblehnuo kako to da ispadosamo a toliko dobrih stručnjaka imamo ...

i navijačima kapa do poda- nadglasali su usrane potrugalce k'o da smo u zenici igrali :thumbup: svaka im čast :bih:
and

#427 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by and »

krompir i riza wrote:
Ridjobrki wrote:Haj' samo nek su oni nama živi i zdravi...

a pape nam vala i ne treba, imamo na forumu dovoljno selektora za 20 reprezentacija s kojima bismo eto 100 % otišli na evropsko :zzzz: hajde ba ljudi, popustite malo , čitajući nas neki random čitalac bi se zblehnuo kako to da ispadosamo a toliko dobrih stručnjaka imamo ...

i navijačima kapa do poda- nadglasali su usrane potrugalce k'o da smo u zenici igrali :thumbup: svaka im čast :bih:
dobri su bili naši navijači,a ono smeće od portgalaca je fuj.za onu himnu i zviždanje im želim da ronaldo slomi nogu pred evropsko.
tcz

#428 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by tcz »

Pape sad u potragu bekova. JURIŠ!
and

#429 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by and »

idemo dalje
Pape u Bratislavi: Na startu želim Lihtenštajn
Charuga
Globalni moderator

#430 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Charuga »

Baždarević: Zmajevi nisu zaslužili da ih kritikujemo

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /111116062

:thumbup:
JThomas

#431 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JThomas »

treba biti realan i priznati da su nas ljudi rastavili na sastavne faktore.

sad imamo haman pa najlakšu moguću grupu, iz svih šešira smo dobili protivnike koji su među najslabijim, i to treba iskoristiti i biti prvi. mislim da je dosta lakše biti prvi u grupi sa grčkom, slovačkom, litvanijom i latvijom nego izbaciti neki portugal, tursku ili hrvatsku u dvije utakmice.
Real Khan

#432 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Real Khan »

JoseMujica wrote:
Tomahawk11 wrote:
JoseMujica wrote:nemamo drug da mogu svih 90 trčati ...zato i jeste malo ko od njih standardan :(
Sinoc je problem bio sto Portugalci imaju brze igrace. Po tom pitanju im nismo mogli parirati. Bar ja sam primjetio tecnost lopte i brzinu kojom su je prenosili pred nas gol.
tačno... i fizički spremnije igrače i tu im je od koristi bilo onih +445m2 površine Luža u odnosu na Bilino polje, a koje mi nismo mogli pokriti :(
Ovako kad pročitam 445 m2 djeluje zastrašujuće...kao čitava livada na Nišićkoj visoravni :D ali kada se to "prevede" na terenu u parcelu od 44,5X10 m onda je to dio terena (viška) koji čak i ja sa svojih 41 godina i prosječnom fudbalerskom vještinom relativno dobro pokrivam na svakom terminu rekreacije (igramo i mi 90 minuta). Nije to prevelika razlika za sportiste u uglavnom najboljim godinama (osim Rahimića) i svakodnevnim treninzima. Imajući u vidu dužinu i širinu terena (105X68), onda je to svega par metara po dubini viška u odnosu na BP, i ako to nisu u stanju dodatno pokrivati, ne znam što se uopšte bave fudbalom. Dakle, nije to neka kvalitetna vadiona. Na žalost, radi se o drugim stvarima (talovima) zašto umjesto na najvećem stadionu u državi igramo na nekakvom "krompirištu" koje nam je, navodno, "sretno"...

A što se tiče rastrčanosti Portugalaca po terenu, pa nije im bilo naročito teško zato što su imali:

1. strašan motiv (zbog šabanskog "dočeka" u Zenici),
2. sudijski vjetar u leđa(cjepkanje naše igre, suđenje faulova za svaku njihovu izgubljenu loptu, pomjeranje živog zida onoliko koliko je potrebno da šut sa 25 metara bude isto kao pucanje penala, crveni karton kada se prelama utakmica itd.),
3. našu pogrešnu taktiku (nije džaba rečeno da je napad najbolja odbrana...da smo igrali sa 2 napadača, ne bi se njihov vezni red mogao rahat razlijetati po našoj polovini nego bi barem jedan ili dva igrača morala ići u svoju odbranu da udvajaju Džeku i Vedu, a to bi koliko-toliko rasteretilo pritisak na naše veznjake i barem bi bili bare-bare na terenu)
bosanska senzacija

#433 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bosanska senzacija »

JoseMujica wrote:pa Pjanić je bio 10x gori od Medunjanina sinoć....ni pasa, ni duel igre, ni kretanja...mogli smo i panj postaviti na sred terena....za panj bi možda koji portugalac slučajno zapeo
Stvarno je bio loš Pjanić sinoć.

Možda zbog toga što nije igrao svoju poziciju centralnog veznog igrača već je više bio na desnom krilu gdje je zatvarao Coentraoa. Treba uzeti u obzir i da odavno vuče nezgodnu povredu...

Mislim da je krajnje vrijeme da Pjanić preuzme igru pleymejkera i poziciju Misimovića, jer je u ovom trenutko daleko bolji i fizički spremniji.
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#434 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by enko 1964 »

Nisam fudbalski stručnjak da ocjenjujem da li je moglo i trebalo bolje. Možda bih kao i mnogi ovdje volio da je Pape probao sa Vedom pa kud puklo da puklo mada nisam bio veliki optimista još od momenta kada se saznalo da smo izgubili Mujdžu. Više puta sam se sjetio Maludine bliže i dalje rodbine.
I pored svega Papetu treba dati podršku i pustiti da i dalje radi jer mislim da imamo tim s kojim se možemo radovati.
Sad nam dolazi deset novih utakmica sa, po mojoj procjeni, lakšim protivnicima nego u ovim kvalifikacijama i bilo bi šteta ne iskoristiti ovo itekako veliko ali i bolno iskustvo.
U svakom sklučaju idemo dalje :bih:
north

#436 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by north »

and wrote:idemo dalje
Pape u Bratislavi: Na startu želim Lihtenštajn
Valjda bi ovo trebalo značiti da ipak ostaje, jer da ozbiljno razmšlja da ide, ne bih sa ovakvim izjavama izlazio u javnost....

Koliko god ovo bolno bilo, zaboraviti što prije i krenuti dalje...odigrati što više prijateljaskih do septembra i ispobati što više novih igrača da vidimo može li na koga novoga računati za naredne kvalifikacije....
PR-player

#437 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PR-player »

Real Khan wrote: Ovako kad pročitam 445 m2 djeluje zastrašujuće...kao čitava livada na Nišićkoj visoravni :D ali kada se to "prevede" na terenu u parcelu od 44,5X10 m onda je to dio terena (viška) koji čak i ja sa svojih 41 godina i prosječnom fudbalerskom vještinom relativno dobro pokrivam na svakom terminu rekreacije (igramo i mi 90 minuta). Nije to prevelika razlika za sportiste u uglavnom najboljim godinama (osim Rahimića) i svakodnevnim treninzima. Imajući u vidu dužinu i širinu terena (105X68), onda je to svega par metara po dubini viška u odnosu na BP, i ako to nisu u stanju dodatno pokrivati, ne znam što se uopšte bave fudbalom. Dakle, nije to neka kvalitetna vadiona. Na žalost, radi se o drugim stvarima (talovima) zašto umjesto na najvećem stadionu u državi igramo na nekakvom "krompirištu" koje nam je, navodno, "sretno"...

A što se tiče rastrčanosti Portugalaca po terenu, pa nije im bilo naročito teško zato što su imali:

2. sudijski vjetar u leđa(cjepkanje naše igre, suđenje faulova za svaku njihovu izgubljenu loptu, pomjeranje živog zida onoliko koliko je potrebno da šut sa 25 metara bude isto kao pucanje penala, crveni karton kada se prelama utakmica itd.),
3. našu pogrešnu taktiku (nije džaba rečeno da je napad najbolja odbrana...da smo igrali sa 2 napadača, ne bi se njihov vezni red mogao rahat razlijetati po našoj polovini nego bi barem jedan ili dva igrača morala ići u svoju odbranu da udvajaju Džeku i Vedu, a to bi koliko-toliko rasteretilo pritisak na naše veznjake i barem bi bili bare-bare na terenu)
Ma daj ba pa ne mogu da vjerujem da se neki na sudjenje vade??? Dajte ljudi malo dostojanstva majku mu...isto smo zadnji sljam, samo sadake da nam je.

Sudija nas je spasio da ne bude 10:1, nije dosudio 2 penala, prizno gol iz ofsajda... :roll:

Nevjerovatno.
Ja ko bosanac se ogradjuem od svakog svog zemljaka koji nema dostojanstva i spada na ovakve niske grane da krivi nekog drugog.
Pa ljudi su nas razbili ko beba zvecku.
LSD

#438 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

E sad treba zasukati rukave i tražiti defanzivce (i stopere i bekove) što više ih isprobati i izabrati par njih - to bolje...Spahić i Papac imaju po 31 godinu, Jahić 29 - jasno je da sa tim godinama više nisu buducnost reprezentacije i zašto moramo tražiti nove bekove i stopere....zatim tražiti vezne igrace koji mogu trcati , "pluca ekipe" a ne samo fantaziste koji imaju odlicne pasove ali koji su sa trkom na "vi"....zatim i napadace , Muslimović ima 30 godina i nema kluba - karijera u silaznoj putanju, Zec se nikad nije ni nametnuo, niti ima prirodne predispozicije da bude kvalitetan napadac reprezentativnog kalibra ...to je sad prioritet Papetu i zato bi bilo dobro ugovoriti što više prijeteljskih da se isproba što više igraca
Last edited by LSD on 16/11/2011 14:29, edited 2 times in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#439 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

poznanik wrote:
mikogoago wrote:...Ovaj je ciklus za nama i trebamo nesto nauciti.Misljenja sam da Susic treba da nastavi sa repkom da radi jer je unio toliko toga novoga i dobroga i mislim da ce se sve to poceti vracati u sljedecem ciklusu.Ovo je i za njega dobra skola i gorko iskustvo...
I selektor Francuske, (edit) Raymond Domenech, ostao je selektor nakon debakla na EP u A/CH, uspio ponovo uvezati reprezentaciju, i odvesti je na SP u JAR. Ne vidim razlog zašto i Sušić ne bi pokušao isto, zašto ne bi odveo BiH reprezentaciju na SP.
Iz sinoćnje utakmice treba izvući pouku, ona svima treba biti jedno veliko i vrijedno iskustvo, na kojem će se ubuduće graditi igra i stvarati pobjeda.
Iz samo jednog razloga...sto nam UEFA nikada nece dati mogucnost da u odlucujucoj utakmici damo gol kao sto su ga dali Francuzi. A sto se tice Papeta treba da ostane ali prica da je najvise napravio od svih selektora nije tacna. ovu reprezentaciju je zapoceo Muzur pa onda do kraja sastavio Ciro i sa tom reprezentacijom isto tako prosle kvalifikacije otisao u baraz iza sebe ostavivsi Belgiju i Tursku koje su jace od Bjelorusije i Rumunije bar po FIFA rang listi te u barazu izgubio dva puta po 1:0 sto ipak puno bolje zvuci od 6:2. Ciro i Pape su imali iste probleme a to su susreti sa jakim reprezentacijama. Baka Sliskovic je sa svojom reprezentacijom Spaniju bacio na noge u sred Spanije ali jebi ga kad imas sudiju koji produzuje utakmicu dok Spanija neda gol. Sa Bakom smo imali legendarnu utakmicu na Kosevu protiv Danaca u kojoj nas je pobjeda vodila direktno na prvenstvo. Isto je bilo i u Beogradu. Dakle ta prica da je Pape najuspjesniji trener zaista ne pije vode ali pije vode da jeste doveo neke nove dobre igrace, da jeste napravio nekakvu normalnu atmosferu oko reprezentacije ali je za razliku od svih ostalih napokon imao i normalne ljude u savezu.
noiserr

#440 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by noiserr »

A ovih sto nemaju zamjerke. Svi su dobro igrali niko nije pogresio. Sa takvim stavom necemo se nikad nigdje ni plasirati.
JThomas

#441 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JThomas »

realno, pape još uvijek nije neki strašni trener iako je vidljiv veliki napredak u odnosu na početak kvalifikacija. ali ja bi ga svejedno svakako ostavio, jer boljeg kandidata da je realno da dođe - nemamo.
JThomas

#442 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JThomas »

hrasno38 wrote:
Iz samo jednog razloga...sto nam UEFA nikada nece dati mogucnost da u odlucujucoj utakmici damo gol kao sto su ga dali Francuzi. A sto se tice Papeta treba da ostane ali prica da je najvise napravio od svih selektora nije tacna. ovu reprezentaciju je zapoceo Muzur pa onda do kraja sastavio Ciro i sa tom reprezentacijom isto tako prosle kvalifikacije otisao u baraz iza sebe ostavivsi Belgiju i Tursku koje su jace od Bjelorusije i Rumunije bar po FIFA rang listi te u barazu izgubio dva puta po 1:0 sto ipak puno bolje zvuci od 6:2. Ciro i Pape su imali iste probleme a to su susreti sa jakim reprezentacijama. Baka Sliskovic je sa svojom reprezentacijom Spaniju bacio na noge u sred Spanije ali jebi ga kad imas sudiju koji produzuje utakmicu dok Spanija neda gol. Sa Bakom smo imali legendarnu utakmicu na Kosevu protiv Danaca u kojoj nas je pobjeda vodila direktno na prvenstvo. Isto je bilo i u Beogradu. Dakle ta prica da je Pape najuspjesniji trener zaista ne pije vode ali pije vode da jeste doveo neke nove dobre igrace, da jeste napravio nekakvu normalnu atmosferu oko reprezentacije ali je za razliku od svih ostalih napokon imao i normalne ljude u savezu.
realno taj problem je više do igrača i pojedničnog kvaliteta. da se mi ne lažemo. pa ništa nije slučajno, a naročito nije slučajno gdje ko igra i za koje pare. uz svu dobru volju oni su jači na svim pozicijama osim džekine...a i to se ne može iskoristiti kad si slabiji na svim drugim pozicijama.
Tvrdokorna mrlja

#443 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tvrdokorna mrlja »

Real Khan wrote:

Ovako kad pročitam 445 m2 djeluje zastrašujuće...kao čitava livada na Nišićkoj visoravni :D ali kada se to "prevede" na terenu u parcelu od 44,5X10 m onda je to dio terena (viška) koji čak i ja sa svojih 41 godina i prosječnom fudbalerskom vještinom relativno dobro pokrivam na svakom terminu rekreacije (igramo i mi 90 minuta). Nije to prevelika razlika za sportiste u uglavnom najboljim godinama (osim Rahimića) i svakodnevnim treninzima. Imajući u vidu dužinu i širinu terena (105X68), onda je to svega par metara po dubini viška u odnosu na BP, i ako to nisu u stanju dodatno pokrivati, ne znam što se uopšte bave fudbalom. Dakle, nije to neka kvalitetna vadiona. Na žalost, radi se o drugim stvarima (talovima) zašto umjesto na najvećem stadionu u državi igramo na nekakvom "krompirištu" koje nam je, navodno, "sretno"...

[/quote]
sto se tice tih 445 m2,najlakse je to sebi predociti kao 7 metara dubine (dodatne)na terenu sirokom oko 60 metara.

a to je u ovakvoj utakmici u kojoj smo izdominirani,dodatnih 7 metara dubine za branjenje na nasoj polovini.

-a motiv nije samo sabanski docek u zenici,motiv je plasman na ep.i mozda veci motiv,ne ispadanje u kvalifikacijama za ep.zvuci isto,ali nije :)
-sudijski vjetar u ledja?..smijesni smo sa teorijama da nam je neko kriv,blago receno.
-pogresna taktika?..ne znam,nisam strucnjak,da jesam..vjerovatno bih zivio od toga i ne bih ovdje kuckao o taktikama :)
JThomas

#444 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JThomas »

k'o što rekoh - nije bitno samo koliko možeš trčati, nego koliko brzo možeš trčati :D

a čista razlika vremena od tačke A do tačke B je bila jako, jako vidljiva sinoć.
Tvrdokorna mrlja

#445 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

LSD wrote:E sad treba zasukati rukave i tražiti defanzivce (i stopere i bekove) što više ih isprobati i izabrati par njih - to bolje...Spahić i Papac imaju po 31 godinu, Jahić 29 - jasno je da sa tim godinama više nisu buducnost reprezentacije i zašto moramo tražiti nove bekove i stopere....zatim tražiti vezne igrace koji mogu trcati , "pluca ekipe" a ne samo fantaziste koji imaju odlicne pasove ali koji su sa trkom na "vi"....zatim i napadace , Muslimović ima 30 godina i nema kluba - karijera u silaznoj putanju, Zec se nikad nije ni nametnuo, niti ima prirodne predispozicije da bude kvalitetan napadac reprezentativnog kalibra ...to je sad prioritet Papetu i zato bi bilo dobro ugovoriti što više prijeteljskih da se isproba što više igraca

vatana

#446 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vatana »

Meni nije jasno kako onako pasivno mogu uci u utakmicu? Pa u prvih 10 minuta se vidjelo da ce nas pregazit. Niko da stane, da kaze stanite ljudi, igrajte agresivnije, zesce, pokrivajte ih... Oni su imali prostora ko na trening utakmici.

Hajd sto nemamo igre napred, to nismo nikad ni znali, al onako pasivno igrat na sredini i u odbrani, pustat ih, ono meni lici na izdaju.

Sinoc se vidjelo da smo na nivou Estonije i Litvanije i to samo kad nam ide. U citavoj reprezentaciji imas 2-3 covjeka sto znaju igrat, ono sve ostalo se nekakvi "trkaci", defanzivci i dodavaci lopti.
veljaca

#447 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by veljaca »

Real Khan wrote:
JoseMujica wrote:
Tomahawk11 wrote:
Sinoc je problem bio sto Portugalci imaju brze igrace. Po tom pitanju im nismo mogli parirati. Bar ja sam primjetio tecnost lopte i brzinu kojom su je prenosili pred nas gol.
tačno... i fizički spremnije igrače i tu im je od koristi bilo onih +445m2 površine Luža u odnosu na Bilino polje, a koje mi nismo mogli pokriti :(

Ja sam mislio da si ti dobar samo o politici ....
Acheron

#448 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Acheron »

Janjicar wrote:
A isto tako sam ti odgovorio zasto nije mogao ubaciti Ibisevica
Da ponovim
Ljudi su nas i onako pojeli na terenu a sta bi bilo da izbacimo jos jednog srednjeg igraca a da ubacimo napadaca ?
Ko ce doturiti tu loptu do napadaca ?
Dugim Loptama mozda ? ali i od togA nema nista ako vidimo da je Pepe sinoc skakao ko lud, i ako nije nadskocio Dzeku onda je Stark svirao faul...
Bilo kako bilo covjek je izveo najbolji sastav sto je mogao a mislim da je Susic volio vise i od mene i od tebe da pobijedi ;)
Kako smaras, covjece.

Sta znaci IZBACITI jednog veznog? Jesmo to dominirali u sredini pa nas strah povuci jednog? Koja je to bila korist u Medunjaninu i Pjanicu koji statira uz aut liniju?

Je li isto kad se krhne lopta na jednog spica medju dva-tri njihova igraca i golmana, ili kada imamo dvojicu spiceva? Jel lakse njihovom trojcu u vezi (tri u liniji, Nani i Ronaldo isturena krila) kad znaju da iza ledja imaju jednog napadaca ili dvojicu? Kada moraju vise pomagati odbrani? Da li to pomaganje u odbrani znaci i vise trosenja, sto ce se odraziti da mozda i ne budu tako fit za utrcavanje iz drugog plana? (poput Moutinha u onoj sansi) Da li to pomaganje odbrani zanci i da ne budu tako fit za presing na sredini?

Da li jedan nas spic znaci, da se njihova odbrana fakticki moze pomaci na centar, i tako stvoriti osjecaj da ih je 7-8 u veznom redu? Jel to razlog zasto je Dzeko uglavnom dobijao lopti na sredini? (i u Zenici) Jer je otjeran.

Kad smo vidjeli da Misimovic ili Medunjanin napadaju njihovu zadnju liniju (osim jednom-dvaput) ili ulaze iz drugog plana? Je li Misimovicu lakse dati pas za gol-sansu, trazeci jednog spica ili dvojicu?

I hajde sto ne vadi Medunjanina sto ocigledno ne moze 'o sebi', ali ga je makar trebao vaditi jer mu je stalno visio zuti/odnosno crveni/ nad glavom. Jesmo trebali stizati -2 s 9 igraca? Mada ne bi stigli ni sa 13. Alo ozbiljan selektor bi vadio igraca koji je na rubu crvenog.

Sta je bilo u Zenici kada je usao Ibisevic, jesmo tada konacno prodisali u napadu i stvorili im paniku? Pa cak mogu reci i u vezi, jer ona petorica ponekad samo smetaju jedan drugom.

Helem, mozda smo mogli proci u nekoj ludoj utakmici s rezultatom 4:4. I prije meca u Zenici sam napisao 'mozda mozemo proci ako bude puno golova (npr 2:2 kuci, 3:3 vani)'. Uprkos tome sto se odmah znalo po okonacanju zrijeba da imamo jako male sanse (20%) u nasoj formaciji, nismo ih imali ni 5-10%. Sve je bilo vjestacko lozenje medija.
(evo citam i komsije, svi se uglavnom cude kukavickoj igri s jednim spicom)
Last edited by Acheron on 16/11/2011 14:41, edited 1 time in total.
Tvrdokorna mrlja

#449 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

JThomas wrote:k'o što rekoh - nije bitno samo koliko možeš trčati, nego koliko brzo možeš trčati :D

a čista razlika vremena od tačke A do tačke B je bila jako, jako vidljiva sinoć.
to je to...

a i ovo sto lsd kaze.vjerovatno ce mnoge jake repke koje idu na euro,zeljeti da igraju sa nama.pod hitno moramo ugovarati susrete sa tim jakim ekipama,dok ih nisu razgrabili drugi :D

to je ono sto sad mozemo uraditi.nije kraj svijeta.idemo dalje :bih:
veljaca

#450 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by veljaca »

Acheron wrote:
Janjicar wrote:
A isto tako sam ti odgovorio zasto nije mogao ubaciti Ibisevica
Da ponovim
Ljudi su nas i onako pojeli na terenu a sta bi bilo da izbacimo jos jednog srednjeg igraca a da ubacimo napadaca ?
Ko ce doturiti tu loptu do napadaca ?
Dugim Loptama mozda ? ali i od togA nema nista ako vidimo da je Pepe sinoc skakao ko lud, i ako nije nadskocio Dzeku onda je Stark svirao faul...
Bilo kako bilo covjek je izveo najbolji sastav sto je mogao a mislim da je Susic volio vise i od mene i od tebe da pobijedi ;)
Kako smaras, covjece.

Sta znaci IZBACITI jednog veznog? Jesmo to dominirali u sredini pa nas strah povuci jednog? Koja je to bila korist u Medunjaninu i Pjanicu koji statira uz aut liniju?

Je li isto kad se krhne lopta na jednog spica medju dva-tri njihova igraca i golmana, ili kada imamo dvojicu spiceva? Jel lakse njihovom trojcu u vezi (tri u liniji, Nani i Ronaldo isturena krila) kad znaju da iza ledja imaju jednog napadaca ili dvojicu? Kada moraju vise pomagati odbrani? Da li to pomaganje u odbrani znaci i vise trosenja, sto ce se odraziti da mozda i ne budu tako fit za utrcavanje iz drugog plana? (poput Moutinha u onoj sansi) Da li to pomaganje odbrani zanci i da ne budu tako fit za presing na sredini?

Da li jedan nas spic znaci, da se njihova odbrana fakticki moze pomaci na centar, i tako stvoriti osjecaj da ih je 7-8 u veznom redu? Jel to razlog zasto je Dzeko uglavnom dobijao lopti na sredini? (i u Zenici) Jer je otjeran.

Kad smo vidjeli da Misimovic ili Medunjanin napadaju njihovu zadnju liniju (osim jednom-dvaput) ili ulaze iz drugog plana. Je li Misimovicu lakse dati pas za gol-sansu, trazeci jednog spica ili dvojicu?

I hajde sto ne vadi Medunjanina sto ocigledno ne moze 'o sebi', ali ga je makar trebao vaditi jer mu je stalno visio zuti/odnosno crveni/ nad glavom. Jesmo trebali stizati -2 s 9 igraca? Mada ne bi stigli ni sa 13. Alo ozbiljan selektor bi vadio igraca koji je na rubu crvenog.

Sta je bilo u Zenici kada je usao Ibisevic, jesmo tada konacno prodisali u napadu i stvorili im paniku? Pa cak mogu reci i u vezi, jer ona petorica ponekad samo smetaju jedan drugom.

Helem, mozda smo mogli proci u nekoj ludoj utakmici s rezultatom 4:4. I prije meca u Zenici sam napisao 'mozda mozemo proci ako bude puno golova (npr 2:2 kuci, 3:3 vani)'. Uprkos tome sto se odmah znalo po okonacanju zrijeba da imamo jako male sanse (20%) u nasoj formaciji, nismo ih imali ni 5-10%. Sve je bilo vjestacko lozenje medija.
(evo citam i komsije, svi se uglavnom cude kukavickoj igri s jednim spicom)

Slazem se u potpunosti ...
Post Reply