Janjicar wrote:
A isto tako sam ti odgovorio zasto nije mogao ubaciti Ibisevica
Da ponovim
Ljudi su nas i onako pojeli na terenu a sta bi bilo da izbacimo jos jednog srednjeg igraca a da ubacimo napadaca ?
Ko ce doturiti tu loptu do napadaca ?
Dugim Loptama mozda ? ali i od togA nema nista ako vidimo da je Pepe sinoc skakao ko lud, i ako nije nadskocio Dzeku onda je Stark svirao faul...
Bilo kako bilo covjek je izveo najbolji sastav sto je mogao a mislim da je Susic volio vise i od mene i od tebe da pobijedi

Kako smaras, covjece.
Sta znaci IZBACITI jednog veznog? Jesmo to dominirali u sredini pa nas strah povuci jednog? Koja je to bila korist u Medunjaninu i Pjanicu koji statira uz aut liniju?
Je li isto kad se krhne lopta na jednog spica medju dva-tri njihova igraca i golmana, ili kada imamo dvojicu spiceva? Jel lakse njihovom trojcu u vezi (tri u liniji, Nani i Ronaldo isturena krila) kad znaju da iza ledja imaju jednog napadaca ili dvojicu? Kada moraju vise pomagati odbrani? Da li to pomaganje u odbrani znaci i vise trosenja, sto ce se odraziti da mozda i ne budu tako fit za utrcavanje iz drugog plana? (poput Moutinha u onoj sansi) Da li to pomaganje odbrani zanci i da ne budu tako fit za presing na sredini?
Da li jedan nas spic znaci, da se njihova odbrana fakticki moze pomaci na centar, i tako stvoriti osjecaj da ih je 7-8 u veznom redu? Jel to razlog zasto je Dzeko uglavnom dobijao lopti na sredini? (i u Zenici) Jer je otjeran.
Kad smo vidjeli da Misimovic ili Medunjanin napadaju njihovu zadnju liniju (osim jednom-dvaput) ili ulaze iz drugog plana? Je li Misimovicu lakse dati pas za gol-sansu, trazeci jednog spica ili dvojicu?
I hajde sto ne vadi Medunjanina sto ocigledno ne moze 'o sebi', ali ga je makar trebao vaditi jer mu je stalno visio zuti/odnosno crveni/ nad glavom. Jesmo trebali stizati -2 s 9 igraca? Mada ne bi stigli ni sa 13. Alo ozbiljan selektor bi vadio igraca koji je na rubu crvenog.
Sta je bilo u Zenici kada je usao Ibisevic, jesmo tada konacno prodisali u napadu i stvorili im paniku? Pa cak mogu reci i u vezi, jer ona petorica ponekad samo smetaju jedan drugom.
Helem, mozda smo mogli proci u nekoj ludoj utakmici s rezultatom 4:4. I prije meca u Zenici sam napisao 'mozda mozemo proci ako bude puno golova (npr 2:2 kuci, 3:3 vani)'. Uprkos tome sto se odmah znalo po okonacanju zrijeba da imamo jako male sanse (20%) u nasoj formaciji, nismo ih imali ni 5-10%. Sve je bilo vjestacko lozenje medija.
(evo citam i komsije, svi se uglavnom cude kukavickoj igri s jednim spicom)