LIBIJA
- yugi
#426 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Ponovo ćemo biti u prilici da se podsjetimo na izraz "kolateralna šteta"
Il su se u vremenu naučili biti malo precizniji 
-
Bodkin
#427 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
zna li neko sta od naoruzanja ima gadafi?
-
delightful
#428 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
sumirprimus, offtopic nije dozvoljen.
-
Bodkin
#429 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
ja kontao ali evo Francuzi vec odradjujuA jedan wrote:ima onu utoku ja mislim, staljinov nekakav stari revolver. sto, neces ga valjda napast??Bodkin wrote:zna li neko sta od naoruzanja ima gadafi?
- Cyrax
#430 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Sve staro sovjetsko, potpisali sa Rusima ugovore za T-90 tenkove i cini mi se avione ali nista od toga sad.Bodkin wrote:zna li neko sta od naoruzanja ima gadafi?
- Bosnolog
#431 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Generacije libijaca koje je diktatorski dzukac Gadafi protjerao iz Libije su odrasle na zapadu i zele se napiti njegove krvi koliko su kimni na njega.Imao vise puta priliku razgovarati s njima,ljudima raznih profila,obrazovanja i sudbina,...Oni jedva cekaju da pseto zavrsi kao Sadam Husein,....Interesantno za sve drzavljane tih diktatorskih zemlja da svi vladaju na gotovo isti nacin,.Diktatura,bez slobode javnog misljenja i zjasnjavanja,bez opozicije i vladaju istim metodama,svi zloupotrebljavaju narodno nacionalno blago(naftu)za radi svojih ditatrsko familajrnih interesa
Tragedija je sto divljak Gadafi ne zeli otici mirno i demokratski vec u krvi libijskog naroda koju proljevaju njegovi trenirani i lojalni psi zla zbog licnih interesa i privilegija koje su imali u njegovoj diktaturi kao i rusevinama vlastite zemlje koja ce ostati nakon sto pseto bude sruseno,....On ce otici ovako ili onako,pitanje je vremena i koliku cijenu ce platiti libijksi narod,...
Evropa i Amerika vide tu svoj interes da dode rezim s kojim ce moci poslovati jer im je potrebna libijska nafta,koju je diktator zloupotrebljavao za svoje i familijarne privatne racune,..Cak i one bombe sto padaju na libijske gradove su finansirane indirektno lovom od novca koje je Gadafi i ostali petroldolarski arapski diktatroski rezimi finansirali nakon sto su sve ove godine polagali i polazu dolare od prodate nafte u zapadne banke sa kojima rade te iste zapadne banke kreditirajuci domace stanovnistvo od kreditnih kartica,kupovina auta,nekretnina do MMF-a cime finasniraju i preditiraju kukuzne zemlje Svijeta od cega ubiru profit i vladaju tim istim Svijetom,...
Umjesto da debili iskoriste crno zlato da vladaju svojom sudbinom,da imaju AU (Arapsku Uniju) po uzoru na EU (Evropsku Uniju)sa jedinstvenom valutom,arapskim parlamentom zemlja clanica AU kao i vojnim savezom poput NATO saveza,vlastitom namjenskomm,auto i drugim industrijama ,Ne zaboravimo da je crno zlato (nafta) glavni i nezamjenjivi pokretac svijetske privrede bez koje bi cojecastvo otislo u MP3,.......
Tragedija je sto divljak Gadafi ne zeli otici mirno i demokratski vec u krvi libijskog naroda koju proljevaju njegovi trenirani i lojalni psi zla zbog licnih interesa i privilegija koje su imali u njegovoj diktaturi kao i rusevinama vlastite zemlje koja ce ostati nakon sto pseto bude sruseno,....On ce otici ovako ili onako,pitanje je vremena i koliku cijenu ce platiti libijksi narod,...
Evropa i Amerika vide tu svoj interes da dode rezim s kojim ce moci poslovati jer im je potrebna libijska nafta,koju je diktator zloupotrebljavao za svoje i familijarne privatne racune,..Cak i one bombe sto padaju na libijske gradove su finansirane indirektno lovom od novca koje je Gadafi i ostali petroldolarski arapski diktatroski rezimi finansirali nakon sto su sve ove godine polagali i polazu dolare od prodate nafte u zapadne banke sa kojima rade te iste zapadne banke kreditirajuci domace stanovnistvo od kreditnih kartica,kupovina auta,nekretnina do MMF-a cime finasniraju i preditiraju kukuzne zemlje Svijeta od cega ubiru profit i vladaju tim istim Svijetom,...
Umjesto da debili iskoriste crno zlato da vladaju svojom sudbinom,da imaju AU (Arapsku Uniju) po uzoru na EU (Evropsku Uniju)sa jedinstvenom valutom,arapskim parlamentom zemlja clanica AU kao i vojnim savezom poput NATO saveza,vlastitom namjenskomm,auto i drugim industrijama ,Ne zaboravimo da je crno zlato (nafta) glavni i nezamjenjivi pokretac svijetske privrede bez koje bi cojecastvo otislo u MP3,.......
-
Bodkin
#432 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
ima li ista modernije od miga 31?tj prvo ima li njega uopsteCyrax wrote:Sve staro sovjetsko, potpisali sa Rusima ugovore za T-90 tenkove i cini mi se avione ali nista od toga sad.Bodkin wrote:zna li neko sta od naoruzanja ima gadafi?
- Bosanski_kralj
#433 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Nađi mi u mojim postovima to "OČIGLEDNO odobravanje" .potres_mozga wrote: DA, jer se TENKOVIMA UBIJA GLAS NARODA, a ti to OCIGLEDNO odobravas
Gadafi je lijepo rekao kako ce u slucaju revolucije u svojoj zemlji, ocistiti svaku kucu.
Vjerovatno su mnogi u svijetu mislili isto kao ti kada je Milosevic na nas krenuo tenkovima, zato smo i trpili 4 godine
Nevjerovatno je kako se na svakoj ozbiljnoj temi mora naći neki forumaš koji će optužiti nekoga za nešto što nije napisao zbog motiva samo njemu poznatih.
Evo uzeću ovaj primjer, da ti objasnim o čemu govorim.
Zar smatraš da bi Palestinci, s obzirom na sadašnji omer snaga, trebali napasti na Izrael? Imali bi svako pravo da to učine, ali da li je to u ovom trenutku pametno, s obzirom na vojnu moć Izraela i stav svjetskih sila prema tom pitanju?
- Cyrax
#434 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Ma kakvi, plafon su im MIG-23 i 25.Bodkin wrote:ima li ista modernije od miga 31?tj prvo ima li njega uopsteCyrax wrote:Sve staro sovjetsko, potpisali sa Rusima ugovore za T-90 tenkove i cini mi se avione ali nista od toga sad.Bodkin wrote:zna li neko sta od naoruzanja ima gadafi?
-
extraordinary
#435 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Fakat ne mogu pojedina mišljenja shvatiti. Kao što je Nellington lijepo objasnio par stranica unazad, nijedan rat nije crno - bijel. Lijepo bi bilo da ovi zapadnjaci dolaze iz čistih namjera u Libiju, ali očigledno da to nije slučaj. Koga će oni dole spasiti? Napravit će novi Irak ili Afganistan. Baš me zanima da Iračani sad mogu birati, da li bi bili za ovu američku demokratiju ili Sadamovu diktaturu. Dakle, ne branim Gadafija jedne sekunde jer je očigledno riječ o paćeniku, međutim Libijcima će ovi nanijeti puno više zla nego što im je Gadafi nanio. Radi nafte. Čuj zaštita ljudskih prava. Dobit će doduše slobodu govora Libijci, moći će opsovati familiju američku i Obami i sličnima, ali će izgubiti sve ostalo. Nemaju puno toga sad kod Gadafija, a i to malo će sad da izgube.
-
Bodkin
#436 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
ja mislio on je puno opremljeniji..pomislio bi covjek da ce se diktator bolje naoruzati kad ima toliko nafteCyrax wrote:Ma kakvi, plafon su im MIG-23 i 25.Bodkin wrote:ima li ista modernije od miga 31?tj prvo ima li njega uopsteCyrax wrote: Sve staro sovjetsko, potpisali sa Rusima ugovore za T-90 tenkove i cini mi se avione ali nista od toga sad.
- Cyrax
#437 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
I da ima MIG-35ice ne vrijedi kad su mu i Rusi i Kinezi ledja okrenuli. Dosao vakat da Libijci spoznaju kako se donosi i sprovodi demokratija na zapadnjacki nacin.Bodkin wrote: ja mislio on je puno opremljeniji..pomislio bi covjek da ce se diktator bolje naoruzati kad ima toliko nafte
-
Johnny_x
#438 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Last edited by Johnny_x on 21/03/2011 00:06, edited 2 times in total.
- madner
#439 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Ma nema ni teoretskih sansi ako odluce da idu do kraja. Sva logistika ide ovim autoputevima = ciljevi kao na dlanu. Plus je PVO oslabljen jer je Bengazi bio sastavni dio sistema.
Pravo mjesto za siljenje kurca avijacijom.
Pravo mjesto za siljenje kurca avijacijom.
-
sashamtl
#440 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Nema S-300 (zajebali ga Rusi kao sto su i Iran) vec S-200.psydelija wrote:nego, pricalo se da gadafi poseduje S-300... ako je istina, zivo me zanima ruska moc.
Od aviona ima pretezno Migove 21, 23 i 25, kao i vise od sto aviona Soko G-2 Galeb.
- psydelija
#441 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
steta, a bas sam se namazao na libijskoj tuzi da vidim rusku "moc" tehnike.sashamtl wrote:Nema S-300 (zajebali ga Rusi kao sto su i Iran) vec S-200.psydelija wrote:nego, pricalo se da gadafi poseduje S-300... ako je istina, zivo me zanima ruska moc.
Od aviona ima pretezno Migove 21, 23 i 25, kao i vise od sto aviona Soko G-2 Galeb.
- law2
#442 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Kad Muamera ne bude...Mladen Maric
-
Bodkin
#443 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
da ali bar francuzi ne bi isli na kafu na nebo iznad LibijeCyrax wrote:I da ima MIG-35ice ne vrijedi kad su mu i Rusi i Kinezi ledja okrenuli. Dosao vakat da Libijci spoznaju kako se donosi i sprovodi demokratija na zapadnjacki nacin.Bodkin wrote: ja mislio on je puno opremljeniji..pomislio bi covjek da ce se diktator bolje naoruzati kad ima toliko nafte
- Hemel
#444 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
law2 wrote:Kad Muamera ne bude...Mladen Maric
sve je rekao...
- madner
#445 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Isli bi, to je tolika premoc u zraku da opste nije bitno koji je MiG koji ce popusiti raketu.
- Alfons Kauders
#446 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
jesi li to vec poceo plakati?BarbaDue wrote: samo da pitam alfonsoa, dali je cuo da je vec pocelo spasavanje libijskog naroda, u ova 24 sata ih je poginulo samo 50-60 i 200-tinjak ranjeno?!
ginuli su ljudi i u srbiji... ali su ginuli kako bi izginulo manje albanaca... jednostavna racunica - pogledaj koliko je civila na kraju izginulo u srbiji i na kosovu, a koliko u bosni...
nazalost zivimo u takvom svijetu... kamo srece da svi mozemo zapaliti dzoju, staviti cvijet u kosu i svirati gitaru, ali ne ide jebes ga... nekad je potrebno koristiti silu kako bi se sprijecilo gore zlo...
a vi antiglobalsti, hipici i ljevicari bujrum do sutra drobite o miru, nafti i infantilnim teorijama zavjere... gdje ste bili 1993 da prodajete tu pricu u sarajevu i gdje ste sad da sve to fino objasnite ljudima u bengaziju?
- madner
#447 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
BarbaDue nije ljevicar nego mu zao dzemahirije, propade model za buducnost 
- Alfons Kauders
#448 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
burjum, puska u ruke i nek je brani, ha ja... lako je tudjom tastaturom gloginje mlatit...madner wrote:BarbaDue nije ljevicar nego mu zao dzemahirije, propade model za buducnost
-
Bodkin
#449 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
pa sad ne bih rekao da je isto ali dobromadner wrote:Isli bi, to je tolika premoc u zraku da opste nije bitno koji je MiG koji ce popusiti raketu.
- Alfons Kauders
#450 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
aha... inace migovi i cobani koji ih koriste imaju jako zavidan kill ratio spram zapadnih aviona... od koreje pa do danasnjeg dana... cirka 10:1Bodkin wrote:pa sad ne bih rekao da je isto ali dobromadner wrote:Isli bi, to je tolika premoc u zraku da opste nije bitno koji je MiG koji ce popusiti raketu.