Nije ni ovaj poznavao cak ni granice kontinenata,......Repriza sada u ulozi herceg-srba,.......Hipatija wrote:Božo je učio od drugog doktora - doktora psihijatra - kako se prave SAO, MAO, Zajednice opština/općina Banjaluka (krenuo čovjek Karadžićevim stopama, valjda će tako i završiti).Ovo Božo radi sve po zakonu i u institucijama sistema, sve uz demokratski dogovor!Iz HDZ 1990 ističu da, kao legitimni predstavnici Hrvata u BiH, žele da potvrde spremnost da BiH izgrađuju kao državu tri ravnopravna naroda i svih njenih građana, uz ocjenu da pokušaj uspostavljanja zakonodavne i izvršne vlasti u Federaciji BiH 17. marta predstavlja direktan udar na ustavni poredak FBiH i BiH.
A što će tek da usreći Hrvate Hercegovine...Biće mi vječito zahvalni!
Hrvatska Samouprava v2.0
- Bosnolog
#426 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
- Alfons Kauders
#427 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
svaka cast studentu... i svim njegovim kolegama koje nisu popusile foru...Hipatija wrote: Ne može nam niko ništa, jaci smo od sudbine...
Piše: Student (podaci poznati uredništvu javno.ba)
MOSTAR - "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole...".
Zvuci su to dobro poznatog narodnjačkog hita u izvedbi Mitra Mirića, koji vrlo često u noćnim satima trešti i u Studentskom domu u Mostaru, ondje podno Bijelog brijega
Evo, ovog četvrtka su studenti pod geslom "Odzvonilo je" ili tako nekako, izišli na prosvjede kod Kosače i pjevali pjesme Mate Bulića, jednu onu Škorinu, a čak i jednu od Thompsona... Večeras bi opet trebao zasvirati Mitar Mirić i tako od prilike do prilike...
Ne, nisu studenti jedinog Sveučilišta na hrvatskom jeziku u BiH, kao što bi se pomisliti moglo, izišli na ove prosvjede zbog toga što im je nedavno veliki domoljub s Drinovačkog brda Vlada Majstorović dizao školarine, jer koga briga za školarine? Izišlo se da se podrži baš one koji su im digli školarine i koji već petnaestak godina na sve načine "žicaju" ovdašnju studentsku populaciju.
Dobro, neki su došli, kruži ovih dana priča u Mostaru, jer su znali da dolaze i profesori kod kojih im "šteka", pa eto konta raja ako budu viđeni lakše će položiti ispite. Takve jedino i opravdavam od svih onih koji su izišli.
Ovi ostali su to učinili zato što su im to tatice naredile kao Ana Šljivić, predsjednici Studentskog zbora u Mostaru. Ljepuškasta Ančica je za neupućene kćer drugog najpoznatijeg Kakanjca u HDZ-u, uvaženog Pave Šljivića, a koji je inače tajnik Borjane Krišto. Obitelj u ratu stigla iz Kaknja u Čapljinu, snašli se ljudi, vele da im nije loše, pa im je svejedno u kojem se entitetu nalazi Kakanj, jer vjeruju da će Čapljina biti hrvatska! Ali đava će ga znati moji dragi Šljivići šta će biti, jer kako prodajemo hrvatsku zemlju po Bosni i Posavini ko zna hoće li doskora više itko i za Čapljinu šljiviti?
Ana prozbori danas kako ona tu nije došla zbog HDZ-a (svog tatice) da bi stranci dala podršku nego kao i ostali studenti izraziti nezadovoljstvo. Jašta bolan! Kad sam tu curu prvi put vidio svidjela mi se bila (ljubav, šta li je to?), ali sad sam sretan što se nisam "zaletio" do kraja.
Moja nesuđena Anči još reče, čitam bar tako na nekom portalu, kako nam Sveučilište propada, kako Hrvati gube svoj jezik, a u nijednu visokoškolsku ustanovu na prostoru bivše Juge nije nakon rata uloženo para ko u ovo naše Sveučilište. I nigdje se nije opralo para ko na ovom Sveučilištu.
I na svim ostalim značajnijim pozicijama u tim studentskim organizacijama su djeca istaknutih HDZ-ovaca (budu par mjeseci u Zboru ili Studentskom politološkom forumu, pa prelaze u Čovićevu mladež), pa kako danas netko reče u Mostaru "Ma jebeš ovo, ovo je skup 10-tak dobrostojećih (ugojenih) hercegovačkih obitelji, njihovih rodijaka i kumova", i nije daleko od istine s obzirom da se na skupu kod Kosače skupilo kojih 500-600 ljudi, a u najavi se govorilo da su to masovni prosvjedi protiv majorizacije hrvatskog naroda. Mladež HDZ-a BiH je provodila i tu peticiju prikupljanja glasova. Kažu skupili oko 105.000 glasova, ali evo u šest gradova, koji su među najvećima što se tiče hrvatskog življa u BiH, svega iziđe, kako procjene govore, nekih 2500-3000 građana!
Očito se negdje izgubilo ono MAS, pa ostala samo O(SO)VNOST, kao osovina najače hrvatske stranke na ovim prostorima. Dobro, bilo je i nešto ratnih veterana, puno više ratnih profitera. Nešto onih što po Mostaru glume PTSP-ovce, nešto "lakih" cura (da mi Bog prosti), nešto i onih cigančića što ti vele "čiko daj marku, dabogda dobio poršea na kladionici"! Bilo je nešto i radnika Žarićeve Elektroprivrede HZ HB, nešto radnika SOKO-la... Pardon, SOKO je propo', jel ono tako bijaše?
Čujem od kolege kako gore u Širokom Brijegu Gimnazija nije imala nastave, ravnatelj pustio djecu da idu na tamošnji prosvjed, koji je također strašno podbacio (ne zna se kada će đaci to nadoknaditi - možda na Uskrs ako Gimnaziju u Širokom vode isti ovi koji vode i "stožernu stranku"?). Mladež HDZ-a BiH, kako čujem, počela iznositi pripremljene transparente iz svojih magacina, ali kad su skužili da je više transparenata nego prosvjednika Vlado Šoljić vikno "vraćaj to u hangar"!
U Mostaru se pojavio i rektor Sveučilišta, neustrašivi Vlada Majstorović, čak obratio novinarima riječima koje možda i uđu u sveučilišne udžbenike pojedinih profesora ovog našeg Sveučilišta "Ovo nije u službi nijedne političke opcije, već boljeg i sretnijeg života, tolerancije, mira i dogovora"!
Ma bravo Vladek, kako zboriš možda dobiješ i Nobelovu nagradu za mir iako se meni čini da se za jednog rektora baš ćusto blamiraš, jer još nikad nisam čuo da su studenti negdje organizirali prosvjede, a u tome ih javno došao podržati rektor, ali dobro, Vlada je čudo od rektora koji se mora stavljati u službu stranke. Jel tako da moraš rektore? Svi znamo da moraš. Zato rektorčiću daj odjebi više, nemoj nas studente ponižavati, jer ovo Sveučilište bolji i sretniji život može imati tek kada ti otpepaš.
Među ono transparenata što sam vidio ispred Kosače oku mi je najviše upao onaj s natpisom "Nismo Japanci, a tresu nas". Umjesto da se pomole dragom Bogu za nesretni narod Japana i traže pomoć od Boga da se i njima jednoga dana nešto slično ne dogodi oni se sprdaju s tuđom nevjericom!
Primjetio sam još da u policijskom izvješću za skup u Mostaru stoji kako je njihova prosudba da je bilo oko 3.000 prosvjednika! Da smo kolega i ja brojali u 3-4 sata po noći kad se iz diska vraćamo u stan pa toliko izbrojali to bi bilo shvatljivo, ali kad policija u podne tako podupla stvarnu brojku prisutnih dolazim do zaključka kako su naši policajci ili pijani ko deve ili slabovidni ko šišmiši.
Može se ovdje još tona toga napisati, ali ne bih ja Vama novinarima htio oduzimati kruh, jer Vi svakako puno pišete o svemu ovome, ali evo ovo je neko moje viđenje cijele današnje situacije, pa ako hoćete Vi objavite ovaj tekst a ako i nećete nema veze, jer je meni duši već sada lakše kada sam ovo napisao.
I oprostite na stilu koji nije ono baš novinarski, ali kao što znate i ne studiram novinarstvo nego skroz drugi fakultet pa ćete vjerujem oprostiti na tim nekim "iskakanjima" iz pravila novinarske struke.
Student, javno.ba
vec sam pisao o ovome, izasli da se bune protiv visokih skolarina i losih uslova studiranja... i ujedno na istom skupu podrze vlast i rektora koji su odgovorni za sve protiv cega su ko fol izasli na ulicu...
podsjeca na nadrealiste i monti pajtona...
-
kv99
#428 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
A sto ce tek da usreci Hrvate iz Bosne ....Bice mu vjecno zahvalni kao i oni koji su vec uspjeli da se docepaju Bobanovih i Tudjamanovih sela po kamenjaru zapadne Hercegovine i matropolama Like i okoline Knina. Je*o svoju kucu u Bosni kada se moze dobiti nova na kamenjaru a sve od novog oca nacije zvanog DodikHipatija wrote:Božo je učio od drugog doktora - doktora psihijatra - kako se prave SAO, MAO, Zajednice opština/općina Banjaluka (krenuo čovjek Karadžićevim stopama, valjda će tako i završiti).Ovo Božo radi sve po zakonu i u institucijama sistema, sve uz demokratski dogovor!Iz HDZ 1990 ističu da, kao legitimni predstavnici Hrvata u BiH, žele da potvrde spremnost da BiH izgrađuju kao državu tri ravnopravna naroda i svih njenih građana, uz ocjenu da pokušaj uspostavljanja zakonodavne i izvršne vlasti u Federaciji BiH 17. marta predstavlja direktan udar na ustavni poredak FBiH i BiH.
A što će tek da usreći Hrvate Hercegovine...Biće mu vječito zahvalni!
-
Hipatija
#429 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Krenu li raditi posao mimo zakona - odmah proglasiti vanredno stanje i stopirati im svaku aktivnost (pravnu i privrednu,...). Džep je najpreči i tu mu najžešće uzvratiti! Zavrnuti pipu! Nikako ne finansirati aktivnosti koje su na štetu većine Hrvata BiH, a bogme i ostalih BiH državljana. Uvesti "ekonomske sankcije"!
Mislim da "dvojac" gubi kompas i sve više zalaze u glib!
Mislim da "dvojac" gubi kompas i sve više zalaze u glib!
Last edited by Hipatija on 21/03/2011 22:33, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#430 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
za pocetak...Hipatija wrote:Krenu li raditi posao mimo zakona - odmah proglasiti vanredno stanje i stopirati im svaku aktivnost (pravnu i privrednu,...). Džep je najpreči i tu mu najžešće uzvratiti! Zavrnuti pipu! Nikako ne finansirati aktivnosti koje su na štetu većine Hrvata BiH, a bogme i ostalih BiH državljana. Uvesti "ekonomske sankcije"!
Privatne kladionice državi duguju blizu 70 miliona maraka po osnovu utajenih poreza i doprinosa, potvrdili su iz Porezne uprave FBiH.
-
Hipatija
#431 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Slutim da bi "dvojac" mogao izazvati revolt većine hrvata BiH. Dosta je svađa i prepucavanja, dosta je prodavanja magle, dosta je izokretanja činjenica, pa i javnog laganja (D. Čović).
---
"Nema nikog u zgradi, svi su po komandi otišli na prosvjed."
Konačno da i mi Hrvati imamo svoje „događanje naroda“. A nije ono ekskluziva samo srpskog naroda. Kad mogu oni zašto ne bi mogli i mi. Ili je možda ipak po srijedi srpsko događanje naroda, samo ovog puta zaodjenuto u hrvatski kaput?
Ne treba dvojiti da iza jučerašnjih prosvjeda navodno Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru pod nazivom "Odzvonilo je"(mladeži ili koga već motaju oko malog prsta) stoji , glavom i bradom, HDZ BiH. Stali bi i oni sami samo se boje moguće reakcije OHR i drugih međunarodnih moćnika, a sinkrono tome i kazni koje bi možebitno uslijedile. Jer Čović zna kako su jugunice prošle za vrijeme i poslije Jelavićeve tzv. hrvatske samouprave. E, treba „šćipit“ petlju i svojim mudima po trnjini mlatit. A to drug Dragan neće. Ne bi da rizikuje. Pa se zato uhvatio mladih jaja svoje mladeži, a oni zbog svojeg mladalačkog elana sami lupaju. Njih ionako manje boli, a drugove Hrvate koje, doduše za sada u manjem broju, potražuje hrvatsko (RH) pravosuđe ionako boli klinac hoće li se koja kap krvi proliti jer ionako nije njihova.
Oko 140.000 prikupljenih potpisa (toliko smo i prognozirali na samom početku peticije „Stop majorizaciji Hrvata“, što je i tada bilo znakovito) peticije dovoljno govori o stvarnoj potpori Draganu Čoviću i njegovoj politici. Ako od te brojke oduzmemo potpise Bošnjaka, kojih je bilo i kojih vjerojatno nije bilo puno i potpisa Srba kojih je i te kako bilo jer se o njihovom interesu i radi onda dolazimo do brojke od 100.000 ili nešto više potpisa Hrvata. Osobno i u tu brojku ne vjerujem jer ih je polovina naknadno dopisana s obzirom da je odziv bio izuzetno slab. Nešto su napravili i aktivisti HDZ skupljajući potpise od baba i djedova po kućama čime su namakli stanovit broj legitimnih potpisa potpore, ali svakako ne i legalnih. Ako se k tome još uzme u obzir da dobar dio onih koji su prikupljali potpise potpore za peticiju ne zna što znači riječ „majorizacija“, kao što i većina nepismenih seljana koja je dala svoj potpis ne zna što je potpisala, onda od velike politike HDZ dobivamo čistu lakrdiju. E, ta lakrdija je ipak legitiman čin jer na nju imaju pravo svi pa tako i sam HDZ. Stoga im tu nećemo ništa zamjeriti. Osim što se ne zna što je sa stavom možda i pola milijuna preostalih Hrvata iz BiH.
Nastavak politike „Stop majorizaciji Hrvata“ upotpunjen je najnovijim prosvjedima koji su održani u svim županijama s hrvatskom većinom i u Žepču. Na opće iznenađenje ovim povijesnim okupljanjima naroda, za spas samih sebe, HDZ je pokazao svu traljavost svoje politike. U „stolnom gradu Hrvata“ okupilo se oko 3.000 pristaša HDZ-a (po agencijskim izvješćima) dok je u ostalim drugorazrednim kasabama broj prosvjednika bio znatno manji. Primjerice u Orašju jedva da je bilo 300 prosvjednika. Po nekima čak i manje. Budući da je četvrtak pazarni dan kada ionako u vrijeme okupljanja prosvjednika u centru čaršije uvijek ima 100-tanjak (bilo prosvjeda ili ne bilo) osoba. No, to sada nije toliko ni bitno jer je važno znati tko su prosvjednici i što su u gradskom parku radili pola sata od predviđenih sat vremena.
Od jednog našeg čitatelja smo dobili informaciju da je u vrijeme prosvjeda bio u zgradi Vlade Županije Posavske (trebala mu neka potvrda) i da ga je portir s vrata vratio natrag riječima: Nema nikog u zgradi, svi su po komandi otišli na prosvjed.
Drugi izvori su nam potvrdili da je isto stanje bilo i u općinskoj upravi u Orašju (za Domaljevac i Odžak nemamo informaciju) i u drugim ustanovama pod upravom općine i županije.
Dakle, drugovi i drugarice koje je HDZ zaposlio po političkoj liniji odrađivali su svoj mandat. Jedan dio svojevoljno, a drugi po „komandi“ (zapovijedi), možda portira, ali prije po zapovijedi premijera Vlade ŽP koji je i sam sudjelovao u prosvjedima.
Ako se izuzme ovaj HDZ-ov kadar, onda ostaje zaključiti da osim nekoliko znatiželjnika od naroda hrvatskog nitko se ne pojavi. Tim činom je sve rečeno što narod misli o HDZ-u i njihovoj politici koja bi ih za par dana ostavila bez plaća, mirovina i svih drugih proračunskih davanja jer po volji HDZ proračun FBIH (ali i županijski) sigurno ne bi bio usvojen do kraja ožujka do kada vrijedi odluka o privremenom financiranju koja je ionako usvojena na nezakonit način (barem kada je u pitanju ŽP).
Bez obzira što se sve zna ili zna se, treba još reći tko su u stvari prosvjednici i protiv čega prosvjeduju. Prosvjedovali su prije svega oni koji u Županiji Posavskoj imaju najveće i najredovnije plaće. Bilo je prosvjednika pojedinih obitelji čiji su svi članovi odlukom HDZ Kominterne zaposleni u državnoj službi ili službama koje se mogu smatrati takvima ili srodnima (vojska, policija, DGS, Vlada ŽP, općinska administracija i sl.) Svaki član iz te obitelji ima plaću između 1.000 i 1,500 KM. Eto. Takvi su ugroženi, majorizirani i takvima smeta država koju su im branili i obranili po pravilu drugi kojih baš i nije bilo na prosvjednom okupljanju. Možda zato što su gladni ili što nemaju za gorivo. A dolazak na prosvjedni skup nije plaćen, osim možda operativcima koji su organizirali tiskanje transparenata i možda puštanje Thompsonove glazbe (s nosača zvuka na kojemu piše da je zabranjeno javno emitiranje – e jesam cjepidlaka).
Neki od prosvjednika se boje nove vlasti bez HDZ-a, jer im jedino HDZ čuva fotelju koju ničim nisu zaslužili osim time što su vjerni stranci. Drugi su došli iz učtivosti prema vlastodršcu od kojeg su dobili posao mimo zakonskih procedura i natječaja ili možda zbog njihove strahovlade, jer od koga jedeš iz ruke nije uputno za ruku gristi.
Možda najjadnije od svega je prizor rasipanja prosvjednika nakon pola sata stajanja koje je najviše ličilo na pola sata odavanja počasti nekoj žrtvi. Tu i tamo su Thompson i Škoro upotpunjavali idilu ugroženih i obespravljenih koji kako se čulo hoće promjene?! Što hoće promijeniti sam Bog zna. Možda one koji su 20 godina na vlasti? Nema logike. A ni razuma. Valjda sami znaju što bi mijenjali. Možda opoziciju koja je ionako malobrojnija. Da li to jednoumlje ponovo prizivaju? Jedan narod, jedna stranka. Jedino im ne paše jedna država. Valjda bi tri države od ove jedne (i jadne) napravili.
I umjesto predviđenih sat vremena nakon šest puta preslušanih jednih te istih Thompsonovih pjesama ponovo kao po „komandi“ okupljena raja krenu odakle je došla. Šala, mala. Jesu se odmah počeli razilaziti, ali ne u svoje urede nego u okolne kafiće (čast izuzecima) gdje su još satima prepričavali aktualnu političku situaciju u BiH.
Mora se reći da su primijećeni i neki poznati HDZ-ovci koji su pored prosvjednika prolazili kao pored turskog groblja. I ne okrenuvši se prema njima. Očigledno ljudi tjeraju svoj biznis i gledaju svoja posla jer im je događanja naroda pun kufer. Bez obzira što se to događanje naroda dešava umal hrvatskom narodu, nisu polučili masovnost koju je stožerni CK očekivao i priželjkivao. Jer srpskim interesima u Posavini mogu služiti samo režimski ljudi. Oni koje je režim stvorio da ih drži u oblacima. A kako i ne bi kad ih dobro plaćaju. Novcima poreznih obveznika, dakako.
Dean Rant, e-posavina.com
---
"Nema nikog u zgradi, svi su po komandi otišli na prosvjed."
Konačno da i mi Hrvati imamo svoje „događanje naroda“. A nije ono ekskluziva samo srpskog naroda. Kad mogu oni zašto ne bi mogli i mi. Ili je možda ipak po srijedi srpsko događanje naroda, samo ovog puta zaodjenuto u hrvatski kaput?
Ne treba dvojiti da iza jučerašnjih prosvjeda navodno Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru pod nazivom "Odzvonilo je"(mladeži ili koga već motaju oko malog prsta) stoji , glavom i bradom, HDZ BiH. Stali bi i oni sami samo se boje moguće reakcije OHR i drugih međunarodnih moćnika, a sinkrono tome i kazni koje bi možebitno uslijedile. Jer Čović zna kako su jugunice prošle za vrijeme i poslije Jelavićeve tzv. hrvatske samouprave. E, treba „šćipit“ petlju i svojim mudima po trnjini mlatit. A to drug Dragan neće. Ne bi da rizikuje. Pa se zato uhvatio mladih jaja svoje mladeži, a oni zbog svojeg mladalačkog elana sami lupaju. Njih ionako manje boli, a drugove Hrvate koje, doduše za sada u manjem broju, potražuje hrvatsko (RH) pravosuđe ionako boli klinac hoće li se koja kap krvi proliti jer ionako nije njihova.
Oko 140.000 prikupljenih potpisa (toliko smo i prognozirali na samom početku peticije „Stop majorizaciji Hrvata“, što je i tada bilo znakovito) peticije dovoljno govori o stvarnoj potpori Draganu Čoviću i njegovoj politici. Ako od te brojke oduzmemo potpise Bošnjaka, kojih je bilo i kojih vjerojatno nije bilo puno i potpisa Srba kojih je i te kako bilo jer se o njihovom interesu i radi onda dolazimo do brojke od 100.000 ili nešto više potpisa Hrvata. Osobno i u tu brojku ne vjerujem jer ih je polovina naknadno dopisana s obzirom da je odziv bio izuzetno slab. Nešto su napravili i aktivisti HDZ skupljajući potpise od baba i djedova po kućama čime su namakli stanovit broj legitimnih potpisa potpore, ali svakako ne i legalnih. Ako se k tome još uzme u obzir da dobar dio onih koji su prikupljali potpise potpore za peticiju ne zna što znači riječ „majorizacija“, kao što i većina nepismenih seljana koja je dala svoj potpis ne zna što je potpisala, onda od velike politike HDZ dobivamo čistu lakrdiju. E, ta lakrdija je ipak legitiman čin jer na nju imaju pravo svi pa tako i sam HDZ. Stoga im tu nećemo ništa zamjeriti. Osim što se ne zna što je sa stavom možda i pola milijuna preostalih Hrvata iz BiH.
Nastavak politike „Stop majorizaciji Hrvata“ upotpunjen je najnovijim prosvjedima koji su održani u svim županijama s hrvatskom većinom i u Žepču. Na opće iznenađenje ovim povijesnim okupljanjima naroda, za spas samih sebe, HDZ je pokazao svu traljavost svoje politike. U „stolnom gradu Hrvata“ okupilo se oko 3.000 pristaša HDZ-a (po agencijskim izvješćima) dok je u ostalim drugorazrednim kasabama broj prosvjednika bio znatno manji. Primjerice u Orašju jedva da je bilo 300 prosvjednika. Po nekima čak i manje. Budući da je četvrtak pazarni dan kada ionako u vrijeme okupljanja prosvjednika u centru čaršije uvijek ima 100-tanjak (bilo prosvjeda ili ne bilo) osoba. No, to sada nije toliko ni bitno jer je važno znati tko su prosvjednici i što su u gradskom parku radili pola sata od predviđenih sat vremena.
Od jednog našeg čitatelja smo dobili informaciju da je u vrijeme prosvjeda bio u zgradi Vlade Županije Posavske (trebala mu neka potvrda) i da ga je portir s vrata vratio natrag riječima: Nema nikog u zgradi, svi su po komandi otišli na prosvjed.
Drugi izvori su nam potvrdili da je isto stanje bilo i u općinskoj upravi u Orašju (za Domaljevac i Odžak nemamo informaciju) i u drugim ustanovama pod upravom općine i županije.
Dakle, drugovi i drugarice koje je HDZ zaposlio po političkoj liniji odrađivali su svoj mandat. Jedan dio svojevoljno, a drugi po „komandi“ (zapovijedi), možda portira, ali prije po zapovijedi premijera Vlade ŽP koji je i sam sudjelovao u prosvjedima.
Ako se izuzme ovaj HDZ-ov kadar, onda ostaje zaključiti da osim nekoliko znatiželjnika od naroda hrvatskog nitko se ne pojavi. Tim činom je sve rečeno što narod misli o HDZ-u i njihovoj politici koja bi ih za par dana ostavila bez plaća, mirovina i svih drugih proračunskih davanja jer po volji HDZ proračun FBIH (ali i županijski) sigurno ne bi bio usvojen do kraja ožujka do kada vrijedi odluka o privremenom financiranju koja je ionako usvojena na nezakonit način (barem kada je u pitanju ŽP).
Bez obzira što se sve zna ili zna se, treba još reći tko su u stvari prosvjednici i protiv čega prosvjeduju. Prosvjedovali su prije svega oni koji u Županiji Posavskoj imaju najveće i najredovnije plaće. Bilo je prosvjednika pojedinih obitelji čiji su svi članovi odlukom HDZ Kominterne zaposleni u državnoj službi ili službama koje se mogu smatrati takvima ili srodnima (vojska, policija, DGS, Vlada ŽP, općinska administracija i sl.) Svaki član iz te obitelji ima plaću između 1.000 i 1,500 KM. Eto. Takvi su ugroženi, majorizirani i takvima smeta država koju su im branili i obranili po pravilu drugi kojih baš i nije bilo na prosvjednom okupljanju. Možda zato što su gladni ili što nemaju za gorivo. A dolazak na prosvjedni skup nije plaćen, osim možda operativcima koji su organizirali tiskanje transparenata i možda puštanje Thompsonove glazbe (s nosača zvuka na kojemu piše da je zabranjeno javno emitiranje – e jesam cjepidlaka).
Neki od prosvjednika se boje nove vlasti bez HDZ-a, jer im jedino HDZ čuva fotelju koju ničim nisu zaslužili osim time što su vjerni stranci. Drugi su došli iz učtivosti prema vlastodršcu od kojeg su dobili posao mimo zakonskih procedura i natječaja ili možda zbog njihove strahovlade, jer od koga jedeš iz ruke nije uputno za ruku gristi.
Možda najjadnije od svega je prizor rasipanja prosvjednika nakon pola sata stajanja koje je najviše ličilo na pola sata odavanja počasti nekoj žrtvi. Tu i tamo su Thompson i Škoro upotpunjavali idilu ugroženih i obespravljenih koji kako se čulo hoće promjene?! Što hoće promijeniti sam Bog zna. Možda one koji su 20 godina na vlasti? Nema logike. A ni razuma. Valjda sami znaju što bi mijenjali. Možda opoziciju koja je ionako malobrojnija. Da li to jednoumlje ponovo prizivaju? Jedan narod, jedna stranka. Jedino im ne paše jedna država. Valjda bi tri države od ove jedne (i jadne) napravili.
I umjesto predviđenih sat vremena nakon šest puta preslušanih jednih te istih Thompsonovih pjesama ponovo kao po „komandi“ okupljena raja krenu odakle je došla. Šala, mala. Jesu se odmah počeli razilaziti, ali ne u svoje urede nego u okolne kafiće (čast izuzecima) gdje su još satima prepričavali aktualnu političku situaciju u BiH.
Mora se reći da su primijećeni i neki poznati HDZ-ovci koji su pored prosvjednika prolazili kao pored turskog groblja. I ne okrenuvši se prema njima. Očigledno ljudi tjeraju svoj biznis i gledaju svoja posla jer im je događanja naroda pun kufer. Bez obzira što se to događanje naroda dešava umal hrvatskom narodu, nisu polučili masovnost koju je stožerni CK očekivao i priželjkivao. Jer srpskim interesima u Posavini mogu služiti samo režimski ljudi. Oni koje je režim stvorio da ih drži u oblacima. A kako i ne bi kad ih dobro plaćaju. Novcima poreznih obveznika, dakako.
Dean Rant, e-posavina.com
-
seHmuz
#432 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
mi hocemo treci, odjekivat ce sljedecih mjeseci djelovima bih u kojima su hrvati vecina...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#433 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
zagazaga wrote:šta trećiseHmuz wrote:mi hocemo treci, odjekivat ce sljedecih mjeseci djelovima bih u kojima su hrvati vecina...
- Bosnolog
#434 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Prst,....finger....prstenjak,.....middle,...... http://www.google.com/images?q=middle+f ... 20&bih=940zagazaga wrote:šta trećiseHmuz wrote:mi hocemo treci, odjekivat ce sljedecih mjeseci djelovima bih u kojima su hrvati vecina...
-
popajic
#435 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Ma, valjda rukav na ludjackoj kosulji ...eh, sta bih ja sve htiozagazaga wrote:šta trećiseHmuz wrote:mi hocemo treci, odjekivat ce sljedecih mjeseci djelovima bih u kojima su hrvati vecina...
- Bosnolog
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#437 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
zagazaga wrote:grb hercegSrpske

- mO k3
#438 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Predobropici wrote:zagazaga wrote:grb hercegSrpske
![]()
-
seHmuz
-
luckypot
#440 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
sazovi me sazovi....nekad me pozovi...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#441 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
biće da je zbog stranaca i ambasadora...Također, teško da će i odluka Ustavnoga suda o (ne)legalnosti novoformirane vlasti u Federaciji išta promijeniti. Kakva god bila odluka, jedna od strana je neće u potpunosti poštivati. Isto tako, kako stvari stoje ni međunarodna zajednica se neće pretjerano zabrinuti ako postojeća politička kriza potraje ''do daljnjega''.
- Brankovac
#442 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Kakva Samouprava šta vam je. Netko naložio narod kome je vlast draga. A narod ko ovca, samo im čoban treba. Radite nešto sa svojim životima, npr. vi koji ne studirate i po čitav dan ispijate kavu i raspravljate kud će biti povućene granice "trećeg", uzmite knjigu pa studirajte.
-
luckypot
#443 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
sad se nastavlja naredna 24 sata po poskoku, hercegbosni, dnevnom listu itd. naslovi tipa "počelo je počelo", "hrvati svi ko jedan za treći entitet", "treći nikad bliže" itd itd...pa red poziva na "masovni izlazak na ulice"...pošto podrška ne stiže (niti će stići), onda ide još jedna runda pljuvanja na pereciju (hrvatska), "komunjaram koje gaze hrvatsko dostojanstvo", "poruke podrške iz hrvatske", pa onda prijetnje mz, još šprdnje sa golubarnikom obrezanaca, fildžanom, itd itd ...
ništa od svega
ništa od svega
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#444 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
dnevni list je u zadnjih par mjeseci proglasen izdajnickim, tj sdp-ovskimluckypot wrote:sad se nastavlja naredna 24 sata po poskoku, hercegbosni, dnevnom listu itd. naslovi tipa "počelo je počelo", "hrvati svi ko jedan za treći entitet", "treći nikad bliže" itd itd...pa red poziva na "masovni izlazak na ulice"...pošto podrška ne stiže (niti će stići), onda ide još jedna runda pljuvanja na pereciju (hrvatska), "komunjaram koje gaze hrvatsko dostojanstvo", "poruke podrške iz hrvatske", pa onda prijetnje mz, još šprdnje sa golubarnikom obrezanaca, fildžanom, itd itd ...
ništa od svega
- ultima_palabra
#445 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
HoČel taj treČi
Kad poskokovci i here krenu nema stajanja do Vladivostoka 
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#446 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
i ne pogdio - kad si zapisnik vodiotulio wrote:Jeste vidjeli kako sam pogodio što će HDZ raditi?
-
neretvanac
#447 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Sarajevo se ne mora brinuti...ultima_palabra wrote:HoČel taj treČiKad poskokovci i here krenu nema stajanja do Vladivostoka
Prva brana na Bulevaru, u samom srcu Hercegovine...
-
hercegovac_pravi
#448 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Štrampice....."hera" vas mjerka..luckypot wrote:sad se nastavlja naredna 24 sata po poskoku, hercegbosni, dnevnom listu itd. naslovi tipa "počelo je počelo", "hrvati svi ko jedan za treći entitet", "treći nikad bliže" itd itd...pa red poziva na "masovni izlazak na ulice"...pošto podrška ne stiže (niti će stići), onda ide još jedna runda pljuvanja na pereciju (hrvatska), "komunjaram koje gaze hrvatsko dostojanstvo", "poruke podrške iz hrvatske", pa onda prijetnje mz, još šprdnje sa golubarnikom obrezanaca, fildžanom, itd itd ...
ništa od svega
"oni sami"
-
hercegovac_pravi
#449 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Ma gdje će bola oni krenuti?...Maksimalni domet nohanje sprejOva i krađa štrampica po Mostraskim štrikovima..ultima_palabra wrote:HoČel taj treČiKad poskokovci i here krenu nema stajanja do Vladivostoka
Uf jebo te da nije i Pika u "heri" ?
-
neretvanac
#450 Re: Hrvatska Samouprava v2.0
Cuj Hera... To nam sugradjani osnovali neku teroristicku organizaciju, ili... ?hercegovac_pravi wrote:Ma gdje će bola oni krenuti?...Maksimalni domet nohanje sprejOva i krađa štrampica po Mostraskim štrikovima..ultima_palabra wrote:HoČel taj treČiKad poskokovci i here krenu nema stajanja do Vladivostoka
Uf jebo te da nije i Pika u "heri" ?
Smijesno...