treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked

treba li ukinuti vjeronauku u skoli

treba
104
65%
ne treba
55
34%
neodlucan sam
2
1%

Total votes: 161

nosara

#426 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by nosara »

bailaor wrote:Ko vi?
Pa vjernici, opcenito... Postoje vjerski propisi koji su mandatorni, nema puno price i razmisljanja... Jedan od njih je, generalno, u svim konfesijama, da su ateisti agresivni, problematicni, jednom rjecju "nenormalni"... izvinjenje je nepotrebno, jer ne zivimo u istoj dimenziji...
vjesticanametli

#427 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by vjesticanametli »

ukinuti nego sta dosta je vise stembiljanja mlade teletine i gluposti ................fino mejtef olitiga crkva pa ucite sure i sta hocete...........vanka iz drzavne institucije :mrgreen:
vjesticanametli

#428 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by vjesticanametli »

bailaor wrote:
Bloo wrote:
bailaor wrote:Ima potrebe...

doalzim u napast da se spustim na tvoj nivo

to sto ti ne jedes svinjetinu, te ti TVOJA vjera zabranjuje da je konzumiras, ima ljudi koji je jedu, te nisu nista manje vrijedni od tebe

a drugo, prosetaj malo kad je Bajram po gradu, pa se nagledaj dicnih muslimana koji "slave" Bajram
Po meni jesu manje vrijedni od mene...imam pravo na svoje misljenje i to je tako. Ovdje govorim o temi a to je ukidnje vjeronauke u skolama...
fujjjjjjjjjjj...........
Last edited by vjesticanametli on 14/03/2011 10:02, edited 1 time in total.
5 0 5

#429 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by 5 0 5 »

bailaor wrote:@Nosara To je vec onda stvar tvoje averzije prema vjeri, uhvati se ti pive,klempe i tako toga...a pusti normalne ljude da zive svoj zivot kako zele....ti kao znas od cega ko ima koristi...jadno prijatelju da ne moze biti jadnije
:lol: :shock: :lol:

Image
Last edited by 5 0 5 on 14/03/2011 09:55, edited 1 time in total.
bailaor

#430 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by bailaor »

@vjesticanametli jel ovo meni bilo namjenjeno?
Bloo
Globalna šefica

#431 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by Bloo »

mozemo li se ikako prestati vrijedati, te ostaviti svinje po strani, imaju one i vecih briga....
spreca

#432 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by spreca »

iceman2010 wrote:
spreca wrote:
HomeArt wrote:Najbolje je neka djeca sama odluce koji ce se predmed izbaciti.
Ma nije problem sama vjeronauka ali je problem sto je to u skoli.To bi trbalo da se odvija u dzamijama(mektebima)crkvama itd.Isto sam protiv kao nekog sexualnog odgoja u skolama,jer to treba da objasne tate,mame ,sestra sestri,brat bratu itd.
Ako je to princip koji zagovaras onda treba ukinuti likovno, muzicko, fizicko, sve sportske, kulturne i ostale sekcije. To treba premjestiti u sale, muzicke skole, klubove o sl. jer oni vec postoje.
al ga ti uprska,ti uporedi vjeronuku sa sportom i likovnim....
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#433 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by enko 1964 »

Raspravljati o ukidanju predmeta vjeronauka u školama je presipanje iz šupljeg u prazno. Predmet svakako nije obavezan i pohađaju ga samo ona djeca čiji roditelji to žele. Kako znamo većina roditelja je prihvatila da svoju djecu šalju na vjeronauku. I sam sam imao primjedbe na neke stvari koje su djeca obrađivala na času vjeronauke i to smo pokušavali riješiti a ponešto i riješili na sastancima u školi.

A o kakvom se ukidanju vjeronauke može govoriti kada u polovini države svaka škola ima svoju krsnu slavu i sveca zaštitnika. I ne samo škola nego i mnoge druge javne ustanove.

U polovini federacije, u svakoj učionici stoji raspelo i grbovi koji jasno ukazuju ko je zapišao taj teritorij. Takve oznake stoje i u javnim objektima pa čak i saborima određenih županija. U školama koje se nalaze na pomenutom području a u kojima slučajno ima djece koja ne pripadaju odabranom narodu, postoji nešto što se zove posebni ulazi a te škole znamo kao one "dvije pod jednim krovom".

Ja nisam nimalo sretan ali nisam ni zaslužan zbog toga što u školi koju pohađa moje dijete ima jako malo djece koja nisu Bošnjaci ali to je već druga tema.
metronom

#434 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by metronom »

Nece se ukinut. Sad mozete ukinut temu, bezveze supljirate.
Bloo
Globalna šefica

#435 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by Bloo »

metronom wrote:Nece se ukinut. Sad mozete ukinut temu, bezveze supljirate.

da, ali i mazohistički uživamo u pogrdnim nazivima, te vrijeđanju naše prehrane :D
nosara

#436 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by nosara »

enko 1964 wrote:Raspravljati o ukidanju predmeta vjeronauka u školama je presipanje iz šupljeg u prazno. Predmet svakako nije obavezan i pohađaju ga samo ona djeca čiji roditelji to žele. Kako znamo većina roditelja je prihvatila da svoju djecu šalju na vjeronauku. I sam sam imao primjedbe na neke stvari koje su djeca obrađivala na času vjeronauke i to smo pokušavali riješiti a ponešto i riješili na sastancima u školi.

A o kakvom se ukidanju vjeronauke može govoriti kada u polovini države svaka škola ima svoju krsnu slavu i sveca zaštitnika. I ne samo škola nego i mnoge druge javne ustanove.

U polovini federacije, u svakoj učionici stoji raspelo i grbovi koji jasno ukazuju ko je zapišao taj teritorij. Takve oznake stoje i u javnim objektima pa čak i saborima određenih županija. U školama koje se nalaze na pomenutom području a u kojima slučajno ima djece koja ne pripadaju odabranom narodu, postoji nešto što se zove posebni ulazi a te škole znamo kao one "dvije pod jednim krovom".

Ja nisam nimalo sretan ali nisam ni zaslužan zbog toga što u školi koju pohađa moje dijete ima jako malo djece koja nisu Bošnjaci ali to je već druga tema.
Tema se odnosi na tu pojavu generalno, a ne samo na jedan dio drzave... I, da, vjerovatno se nece ukinuti, jer predstavlja sjajan nacin manipulacije ljudima...
fixer

#437 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by fixer »

enko 1964 wrote:Raspravljati o ukidanju predmeta vjeronauka u školama je presipanje iz šupljeg u prazno. Predmet svakako nije obavezan i pohađaju ga samo ona djeca čiji roditelji to žele. Kako znamo većina roditelja je prihvatila da svoju djecu šalju na vjeronauku. I sam sam imao primjedbe na neke stvari koje su djeca obrađivala na času vjeronauke i to smo pokušavali riješiti a ponešto i riješili na sastancima u školi.

U polovini federacije, u svakoj učionici stoji raspelo i grbovi koji jasno ukazuju ko je zapišao taj teritorij.
Takve oznake stoje i u javnim objektima pa čak i saborima određenih županija. U školama koje se nalaze na pomenutom području a u kojima slučajno ima djece koja ne pripadaju odabranom narodu, postoji nešto što se zove posebni ulazi a te škole znamo kao one "dvije pod jednim krovom".

I onda udjes u jednu skolu ovdje i nadjes mesdzid. Sminka, zar ne?
bailaor

#438 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by bailaor »

Bloo wrote:mozemo li se ikako prestati vrijedati, te ostaviti svinje po strani, imaju one i vecih briga....
Hajd odjebaus vise...razumjeli smo se.
bailaor

#439 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by bailaor »

fixer wrote:

U polovini federacije, u svakoj učionici stoji raspelo i grbovi koji jasno ukazuju ko je zapišao taj teritorij.
Takve oznake stoje i u javnim objektima pa čak i saborima određenih županija. U školama koje se nalaze na pomenutom području a u kojima slučajno ima djece koja ne pripadaju odabranom narodu, postoji nešto što se zove posebni ulazi a te škole znamo kao one "dvije pod jednim krovom".

Daj primjer ovdje u Sa.
Bloo
Globalna šefica

#440 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by Bloo »

bailaor wrote:
Bloo wrote:mozemo li se ikako prestati vrijedati, te ostaviti svinje po strani, imaju one i vecih briga....

uuuuuuuuuuuuuuuuuu....jesmo osjetljivi... :D
Bloo
Globalna šefica

#441 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by Bloo »

bailaor wrote: Daj primjer ovdje u Sa.
Univerzitet u Sarajevu, Filozofski fakultet Sarajevo :)
bailaor

#442 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by bailaor »

Hoces lego kockice da se igras? :D :-)
fixer

#443 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by fixer »

bailaor wrote:
fixer wrote:

Daj primjer ovdje u Sa.
OS Camil Sijaric - sto sam vec naveo, da znas da citas...
5 0 5

#444 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by 5 0 5 »

enko 1964 wrote: Ja nisam nimalo sretan ali nisam ni zaslužan zbog toga što u školi koju pohađa moje dijete ima jako malo djece koja nisu Bošnjaci ali to je već druga tema.

Enko, sta bi radije izabrao. Da ti dijete ide na vjeronauk u skoli sa katolicima (i tako postane religiozni hriscanin) ili da bude (ili da se osjeca) diskriminiran(o) u skoli, sikaniran, zapostavljen... od strane ostalih ucenika (ili nastavnika) jer je izabrao da ne pohadja vjeronauk sa katolicima?
fixer

#445 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by fixer »

bailaor wrote:
Vjernik, promijeni baterije.
bailaor

#446 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by bailaor »

@fixer Nesuvisle recenice pises, zao mi je. :cry: Kako ti znas ko sam ja?
quasar

#447 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by quasar »

bailaor wrote:Nema ona sta biti objektivna prema drugim religijama, jer ih ona ne predaje...ovdje govorim o vjeronauku a ne o historiji religija kao predmetu. A svako ima pravo da kaze svoje misljenje o ateistima ukoliko to direktno ne ugrozava tu osobu.
KAKO TO MISLIS?

U redu je reci da sam ja pogan? To ona misli, to ti mislis, i onda je to u redu reci? Mene to ne ugrozava jer mi nece faliti marka u dzepu ni dlaka sa glave, i onda je to OK?

Rekao bih ja sad tebi sta te spada, ali opet cu da se uzdrzim, zbog pravih vjernika, koje ne zelim uvrijediti.
fixer

#448 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by fixer »

bailaor wrote:@fixer Nesuvisle recenice pises, zao mi je. :cry:
Sta je tu nesuvislo? To sto sam ti pokazao koja skola ima mesdzid, ili sto se ti predstavljas kao vjernik, a psujes, vrijedjas, omalovazavas?
bailaor

#449 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by bailaor »

fixer wrote:
bailaor wrote:@fixer Nesuvisle recenice pises, zao mi je. :cry:
Sta je tu nesuvislo? To sto sam ti pokazao koja skola ima mesdzid, ili sto se ti predstavljas kao vjernik, a psujes, vrijedjas, omalovazavas?
Nisam vjernik.
fixer

#450 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli

Post by fixer »

Bloo wrote:
bailaor wrote: Daj primjer ovdje u Sa.
Univerzitet u Sarajevu, Filozofski fakultet Sarajevo :)
Ekonomski fakultet Sarajevo
Locked