najljepsi gradovi ex-yu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Cherry-Cherry

#426 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by Cherry-Cherry »

Cherry-Cherry wrote:
Googlerica wrote:sta vam je lijepo u Beogradu !?
Arhitektura.
a Beogradjani kazu da je Novi Sad ljepsi od BG :D[/quote]
Meni je Beograd ljepši od Novog Sada. Stvar ukusa.
titinho

#427 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by titinho »

Sarajevo je vrlo zanimljiv grad zbog svog polozaja u kotlini ali tu osim historije i gastronomije necete vidjeti nista drugo
Sarajevo se zadovoljilo sa time i to je problem. Nema parkova, nema nocnog zivota, nema onih gluposti po ulicama kao u drugim velikim gradovima. Javni prevoz je jadan za evropske uslove a da ne govorim o nepovezanosti sa zanimljivim mjestima.

Krenimo od 500 godina stare Bascarsije do austorugarskih velezdanja, Gavrila Principa, komunisticke arhitekture, Olimpijade, rata, TUNELA SPASA do moderne arhitekture.
Onda prelazis na prirodne ljepote kao Vrelo Bosne, Trebevic, Skakavac, Stojcevac, Igman, Bjelasnica,Jahorina
Onda predjes na gastronomiju, bosanske specijalitete siroko poznate u regiji i bosansku muziku
Ovo je sve ono sto je nama ostalo od prije, za sto nismo zasluzni. Sada trebamo napraviti nesto sami a sto ce pored ovoga privuci i dati novi smek Sarajevu.

E sad je pitanje da li jedan turista ima sanse sve ovo vidjeti, da li turisticka ponuda i organizacija grada Sarajeva dopusta da se ovo vidi na jednostavan nacin za 3 dana
sokkia

#428 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by sokkia »

Dubrovnik, teškon da ljepšeg ima pogotovo nocu onaj stari dio :thumbup:
radostan dan

#429 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by radostan dan »

što oživih temu nakon 3 godine tavorenja u prašini forumskog zaborava... :mrgreen:

Image
Hajvan

#430 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by Hajvan »

… a tacno se vidi kako se ko zove na ovoj temi… haman :mrgreen:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#431 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by ladyblue18 »

Heisenberg_Walter wrote: To i ja govorim bas neki dan.Gdje ce biti lijep grad i jos srpski.Dok i zadnji srbin banjalukom hoda taj grad nece biti normalan.Dzaba im sve,i sredjene ulice, i sva ulaganja u infrastrukturu,i sve kruzne raskrsnice koje su izgradili,i to sto su najcistiji grad u bl,kad je srpski. :D
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» Heisenberg_Walter
sRKi mouche

#432 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by sRKi mouche »

U svakoj diskusiji se nađe i po koji šovinista. Jbg.

Nego, ima li ko na forumu da živi u Osijeku ili Kragujevcu, tamo nikada nisam bio, kakvi su to gradići, šta pružaju mladim ljudim, noćni život?
radostan dan

#433 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by radostan dan »

sRKi mouche wrote:U svakoj diskusiji se nađe i po koji šovinista. Jbg.
a ko je ovdje bio šovinista?

Postao/la Heisenberg_Walter dana 18/03/2014 20:25
RepB je napisao/la:

Banja Luka prije rata DA, radilo se o naprednom, urbano planiranom i lijepom gradu, sad, sve suprotno i apsolutno NE. Radi se o gradu koji apsolutno ne zasluzuje da ga se danas zove ljepim, a kamoli najljepsim. Totalno unisten grad, pogotovo kad se ulazi u njega sa sjevera, pa ono je seljakluk do zla boga. Cini mi se da je srbizacija tog grada uradila svoje. Inace o Bluci sam cuo dosta toga nakon rata u superlativima, kad sam je vidio, mah, prije rata 100 puta bolja nego sad.

Bluka prije rata od 1-10, dao bih joj recimo 8, a Bluka danas, od 1-10 dao bih joj 2. Planirani urbanizam ne postoji, saobracaj jako lose uredjen na dosta raskrsnica se covjek pita, pa zaboga da li ovi znaju za izum zvan semafor, standovi, seljakluk, svako gradi sta hoce, gdje hoce i kako hoce, pogotovo sjeverni ulaz u Bluku je horor zivi, horor koji se neda vise ni ispraviti, bez historijskih objekata, osim unistenog Kastela i kopije skoro pa zavrsene Ferhadije, sve u svemu, totalno razocarenje s Blukom, osim naravno sa cevapima i ako se i to svelo na jedno poslijeratno mjesto, "Kod Muje". Cak su i vecinu cevabdzinica izgubili, "kod Muje" posljednji Mohikanac.

Mostar i Pocitelj, historijske gradjevine ih cine izuzetnim i svjetskim i unikatnim atrakcijama. Bez obzira kako izgledali u ostatku, kao i Sarajevo, van konkurencije. Unikatni, a to se zlatom ne moze platiti.

Zadar OK, Šibenik OK, ali moze to i bolje, Hvar OK, Pula OK.
To i ja govorim bas neki dan.Gdje ce biti lijep grad i jos srpski.Dok i zadnji srbin banjalukom hoda taj grad nece biti normalan.Dzaba im sve,i sredjene ulice, i sva ulaganja u infrastrukturu,i sve kruzne raskrsnice koje su izgradili,i to sto su najcistiji grad u bl,kad je srpski. :D
Last edited by radostan dan on 21/03/2014 16:01, edited 1 time in total.
Hajvan

#434 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by Hajvan »

Isključeni, valjda.
radostan dan

#435 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by radostan dan »

neće biti...
TheWatcher

#436 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by TheWatcher »

Rovinj :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#437 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by Chmoljo »

radostan dan wrote:neće biti...
isključeni i jedan, i drugi.
radostan dan

#438 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by radostan dan »

ma ovaj ti je drugi htio da bude ironičan, al zaboravio da to napomene...mlad dečko, neiskusan... :zoka:
znam ga sa druge teme, zastupao mišljenja jednog lika koji hoće da uvede novi zakon o radu, pa smo tu ušli u -dijalog-.

nego čmoljo, bi li ti u novom sadu?
Chmoljo

#439 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by Chmoljo »

hebiga... sad se vidi sarkazam. odisključićemo ga :D valjda ne zamjeri :D

nisam bio, nažalost. nadam se da će me put nanijeti. za Beograd mi je svejedno. al' htio bih vidjeti tu ravnicu :)
radostan dan

#440 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by radostan dan »

jebo džunglu i bg, ne propusi n sad, sombor i suboticu, mnogo fina mjesta.

ns

Image

Image
Chmoljo

#441 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by Chmoljo »

e da, gledao nešto slika Subotice i ostao zatečen. vidi se da je Evropa nedaleko :D kakva-takva :D
Googlerica

#442 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by Googlerica »

sokkia wrote:Dubrovnik, teškon da ljepšeg ima pogotovo nocu onaj stari dio :thumbup:
grad odlican za penzijeske dane,malen,nema guze,osim u sezoni,ima predivna setalista i van grada ( tamo sam se skolovala) :-D
Chmoljo wrote:e da, gledao nešto slika Subotice i ostao zatečen. vidi se da je Evropa nedaleko :D kakva-takva :D
pa ti fino iz NS ( u kojem sam zijvela) fino kroz Pecz do Budimpeste ( Pecz mi je drazi) :-D
radostan dan

#443 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by radostan dan »

Googlerica wrote:
pa ti fino iz NS ( u kojem sam zijvela) fino kroz Pecz do Budimpeste ( Pecz mi je drazi) :-D

:shock:

kad, ako nije tajna?
Googlerica

#444 Re: najljepsi gradovi ex-yu

Post by Googlerica »

radostan dan wrote:
Googlerica wrote:

:shock:

kad, ako nije tajna?
jeste,ali imas odgovor na pp :)
Post Reply