Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Alfa_Ze

#426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfa_Ze »

1gorstak wrote:
Komrad wrote:Jos cu jednom ponoviti u slucaju secesije RS-a mi smo ti koji trebaju napasti
Ponavljaj ti koliko hoces, odbrana ustavnog poretka nije napad.
i to je to ! KRAJ PRICE !!
nevidim potrebu daljneg ''naguravanja'' !!
Mali_Vuk

#427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mali_Vuk »

plain vanilla wrote:Ajde, junaci, odlozite oruzje, popucat ce vam tastature :mrgreen:

:D :thumbup:
Komrad

#428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

hercegovac_pravi wrote:Vego, bola de se okanite tog rata..nema od toga ništa..neko davno reče da Srbi ne ratuju protiv naoružanog protivnika..
Već de da mi prokomentarišemo ovo "iznenadno" odustajanje od "trećeg i stolnog grada"? Kakav ovo "nenadni" zaokret nasta u HNK-u?
Kakvi su stavovi drugih forumaša u odnosu na ove vijesti?
Ma odustali do narednih izbora kao dodik sa svojom secesijom....

ima ona pjesma bijelog dugmeta
" malo si samo promijenila glumce, isti je komad, isti zaplet i kraj "
eh to je to
Covic je postao Dodik, Ivo Miro Jovic je postao Rajko Vasic, Secesija je postala treci entitet
1gorstak

#429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Komrad wrote:Covic je postao Dodik, Ivo Miro Jovic je postao Rajko Vasic, Secesija je postala treci entitet
Uspjesni ljudi, uspjesni projekti, odlicno poredjenje.
Alfa_Ze

#430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfa_Ze »

hercegovac_pravi wrote:Već de da mi prokomentarišemo ovo "iznenadno" odustajanje od "trećeg i stolnog grada"? Kakav ovo "nenadni" zaokret nasta u HNK-u?
sve mi to nekako ''suHveli'' izgleda ?? da mozda ovo nije ''casna'' izlazna strategija Covica ??
FahrA ga ''izdade'', a jarani bili ?? :roll:
Mali_Vuk

#431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mali_Vuk »

Komrad wrote:
hercegovac_pravi wrote:Vego, bola de se okanite tog rata..nema od toga ništa..neko davno reče da Srbi ne ratuju protiv naoružanog protivnika..
Već de da mi prokomentarišemo ovo "iznenadno" odustajanje od "trećeg i stolnog grada"? Kakav ovo "nenadni" zaokret nasta u HNK-u?
Ma odustali do narednih izbora kao dodik sa svojom secesijom....

ima ona pjesma bijelog dugmeta
" malo si samo promijenila glumce, isti je komad, isti zaplet i kraj "
eh to je to
Covic je postao Dodik, Ivo Miro Jovic je postao Rajko Vasic, Secesija je postala treci entitet
Treba poštovati to što ste u javni diskurs uveli ove termine kao što su treći entitet, stolni grad i sl. O tome će morati da se priča, nema sumnje. Ali ne žuri odmah sa tim kako ćete nas ubijati ako ne prihavtimo, pobogu si brate. Pusti malo vremena, neka ideja uzme maha među Bošnjacima. Možda na kraju sami pristanu na to da budu majorizirana većina od strane manjine. Da će se dobrovoljno zbiti na 2 % Bosne. Samo nam dajte malo vremena. Nemojte odmah hrvatske i srpske specijalce na nas. Ha ja. Sabur.
Nass

#432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Komrad wrote:
palermo wrote:
Komrad wrote: :) ok nadam se da znas plivat
to kao nešto duhovito.......

ti si ovdje toliko nebuloza prosuo, počevši od stvaranje trećeg entiteta, preko konstatcije da ti ne pada na pamet ići braniti Rogaticu, pa sve do evo najnovije o tome je li vrijedilo žrtava (kao da je žrtve neko uopšte pitao dok su ih vodili na strijeljanja )........ne mislim da si duhovit
Treci entiet DA ...ali samo Posavski, Livanjski i zapadno hercegovacki kanton
Mene niko nece pitati hocu li ili necu ici ratovati nego cu morati
Sto se tice zrtava ja mislim da nijedna nije pala za ovakvu drzavu kakvu smo dobili u Daytonu
Ovdje je tvoja osnovna zabluda. Ti mislis da bi HDZ pristao samo na ta tri kantona? Puno vise bi oni trazili, moj Komrad. I sta bi onda?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

1gorstak wrote:
Milan Sutalo, agitatorski kako on to zna, u zadnjoj kolumni predlaze stvaranje "nove realnosti" koju bi medjunarodna zajednica priznala jer (i u tom se slazemo) medjunarodni centri moci idu linijom manjeg otpora. A Sutalo nije neki balavac od 12 godina.
'ta ce Sutalo? Moze samo lupati po tastaturi, kao i vecina.

Pustite se price o ratu, stvarno ste pretjerali :oops:
hercegovac_pravi

#434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

plain vanilla wrote:Ajde, junaci, odlozite oruzje, popucat ce vam tastature :mrgreen:

evo malo novosti, pa se zabavljajte
HDZ BiH: Uz pomoć Budimira i Perića bošnjački zastupnici u Skupštini HNŽ-a preglasali hrvatske

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) odredila je danas desetodnevni rok za dostavljanje kandidacijskih lista za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Sjednica županijske Skupštine, koja je trebala početi jutros u 10 sati, počela je s više od četiri sata zakašnjenja, a zatim je u svega petnaestak minuta usvojen dnevni red, te s 15 glasova za i 13 suzdržanih glasova zastupnika dva HDZ-a, prihvaćen prijedlog Kluba bošnjačkih zastupnika da stranke u roku od deset dana dostave imena kandidata za Dom naroda Parlamente FBiH.

Skupština je također imenovala tročlano povjerenstvo za izbor izaslanika u Dom naroda.

Predsjedavajući Skupštine HNŽ-a Ramiz Jelovac (SDA) u izjavi za novinare nakon sjednice nije htio govoriti o tome znači li današnja odluka da će procedura izbora izaslanika u Dom naroda biti uskoro okončan, dok su se zastupnici iz HDZ-a BiH i HDZ 1990 odbili obratiti novinarima.

SDP-ov zastupnik Aner Žuljević kazao je da su stvari danas konačno pokrenute s mrtve točke te da više ne postoji mogućnost prolongiranja izbora izaslanika u Dom naroda iz HNŽ-a.

"Postoji jasan rok i onaj tko dostavi liste ide prema Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) BiH na potvrđivanje, a onaj koji to ne učini procedura izbora nastavlja se bez njega. SIP ima svoje rokove od 24 i 48 sati kada će vratiti potvrđene liste i od tog momenta mi zakazujemo sjednicu Skupštine na kojoj će se birati izaslanici za Dom naroda", zaključio je Žuljević.

Inače, za razliku od prošle sjednice Skupštine HNŽ-a, kada ni jedan prijedlog dnevnog reda nije dobio potreban broj glasova nazočnih zastupnika zbog čega je sjednica i prekinuta, ovoga puta presudne su bili glasovi tri zastupnika Saveza za bolju budućnost (SBB) koji su podigli ruke za predloženi dnevni red i određivanje desetodnevnog roka.

Zastupnika SBB-a Anel Kljako izjavio je nakon sjednice kako je njegova stranka i ovaj, kao i prošli put, djelovala u skladu s Ustavom i pravilnikom o radu Skupštine HNŽ-a.

Nakon sjednice Skupštine HNŽ, priopćenjem se oglasio Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Hercegovačko – neretvanske županije. U priopćenju stoji: Današnjim glasovanjem svih bošnjačkih zastupnika u Skupštini HNŽ-a iz redova SDA, SDP, S BiH i SBB, kojima su se priključili i zastupnici HSP BiH i NSRZB - Živko Budimir i Tomislav Perić, pokazala su se opravdanim sva dosadašnja upozorenja stranaka okupljenih oko hrvatskog bloka, kojeg predvode HDZ BiH i HDZ 1990, kako je na djelu stvaranje Federacije BiH kao čisto bošnjačkog entiteta.

Bošnjački zastupnici u Skupštini HNŽ iz redova SDA, SDP, S BiH i SBB, kojima su se priključili i zastupnici HSP BiH i NSRZB - Živko Budimir i Tomislav Perić, preglasali su zastupnike HDZ BiH i HDZ 1990 unatoč inzistiranju da se kod pitanja izbora izaslanika za Dom naroda federalnog Parlamenta postigne konsenzus oko ovog pitanja.

Začuđuje kako se zastupnici HSP BiH i NSRZB – Živko Budimir i Tomislav Perić otvoreno stavljaju na stranu politike koja grubo krši legitimnu izbornu volju hrvatskog naroda u BiH i ne uvažava istinsku ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH;

Ovim činom nastavlja se već započeti proces dekonstituiranja i majorizacije hrvatskog naroda u BiH.

Budući su HDZ BiH i HDZ 1990 izborni pobjednici u HNŽ-u otvoreno postavljamo pitanje predstavnicima bošnjačkih političkih stranaka s kim i na koji način misle formirati parlamentarnu većinu u HNŽ-u, ako na ovaj način pokazuju svoj odnos spram većinske legitimne izborne volje hrvatskog naroda u ovoj Županiji, stoji u priopćenju Ureda za informiranje HDZBiH.( Fena/ R. I. / Dnevnik.ba)
E ovo je tek udarna vijest...ode i HNK.....
Nass

#435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

1gorstak wrote:
Komrad wrote:Jos cu jednom ponoviti u slucaju secesije RS-a mi smo ti koji trebaju napasti
Upravo tako. Ja se ne mogu nacuditi Komradovim zastupanjem nacionalne podjele zemlje. Mozda previse vremena provodi na nacionalsitickim portalima, pa se zarazio.
plain vanilla

#436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Nass wrote:
1gorstak wrote:
Upravo tako. Ja se ne mogu nacuditi Komradovim zastupanjem nacionalne podjele zemlje. Mozda previse vremena provodi na nacionalsitickim portalima, pa se zarazio.
Ti si mala vrag pravi :mrgreen:
Mali_Vuk

#437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mali_Vuk »

Nass wrote:
1gorstak wrote:
Pogledaj mu postove sa početka forumaške karijere. Trolčina par ekselans , što bi rekao onaj ludi Fazlinović. A boga mi i meni nikad prežaljeni drug @Bosnolog :)
heckler

#438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

:lol: Nesto mi puca prica o "5 hrvatskih kantona" :lol: Mozebit da su fahrini sracunali da je podrzavanja nove samouprave ipak pregolema glupost za podrzati iz cisto politikanskih razloga :-)

Ovo mi se cini da ako ADZovi ne dostave liste u ovom roku da ce platformasi dobiti jos 2 hrvata u dom naroda :lol:
hercegovac_pravi

#439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

:lol: :lol: :lol: :lol:

A jes hiN Milodo izradio ko male ovce....pokušalo nije uspjelo...valja sad majorizirat....
A sad malo ozbiljno..
Ima li iko od "ercegbosanaca" da se oĆita glede najnovijih događaja u "HNŽ-u rvackoj županiji u kojem je i stolni grad"?
plain vanilla

#440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

hercegovac_pravi wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

A jes hiN Milodo izradio ko male ovce....pokušalo nije uspjelo...valja sad majorizirat....
A sad malo ozbiljno..
Ima li iko od "ercegbosanaca" da se oĆita glede najnovijih događaja u "HNŽ-u rvackoj županiji u kojem je i stolni grad"?
Ima
ali oni samo citaju, zoom im oduzeo olovchice :D
1gorstak

#441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

plain vanilla wrote:
1gorstak wrote:
Milan Sutalo, agitatorski kako on to zna, u zadnjoj kolumni predlaze stvaranje "nove realnosti" koju bi medjunarodna zajednica priznala jer (i u tom se slazemo) medjunarodni centri moci idu linijom manjeg otpora. A Sutalo nije neki balavac od 12 godina.

Mene je taj njegov poziv na stvaranje "nove realnosti" natjerao na to da sam poceo razmisljati o tom kako u slucaju potrebe na najbrzi i najbezbjedniji nacin poslati zenu i djecu vani kod rodbine.
hercegovac_pravi

#442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

heckler wrote:

:lol: Nesto mi puca prica o "5 hrvatskih kantona" :lol: Mozebit da su fahrini sracunali da je podrzavanja nove samouprave ipak pregolema glupost za podrzati iz cisto politikanskih razloga :-)

Ovo mi se cini da ako ADZovi ne dostave liste u ovom roku da ce platformasi dobiti jos 2 hrvata u dom naroda :lol:
Čuj 5... :lol: :lol: Hebeno je kad realnost spuca u facu..
Jedino gdje HDZ može vršiti ovakvu vrstu opstrukcije je ZHK. Ništa drugo. PK je sljedeći pa onda Kanton 10...ili drugačiji redosljed..nije ni bitno. Mada mi vjerovatnije izgleda PK jer gore 90-ka odbija svaki lokalni sporazum sa Čovićevcima većinsku "koaliciju" su već davno oformili sa Posavskom Strankom, SZBiH i NHI...vidjet ćemo...ali nema potrebe da se žuri..
Alfa_Ze

#443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfa_Ze »

hercegovac_pravi wrote:Ima li iko od "ercegbosanaca" da se oĆita glede najnovijih događaja u "HNŽ-u rvackoj županiji u kojem je i stolni grad"?
sad su u ''ilegali'', moraju se dogovoriti kako zauzeti ''defanzivni'' stav
plain vanilla

#444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

1gorstak wrote:
plain vanilla wrote:
1gorstak wrote:

Mene je taj njegov poziv na stvaranje "nove realnosti" natjerao na to da sam poceo razmisljati o tom kako u slucaju potrebe na najbrzi i najbezbjedniji nacin poslati zenu i djecu vani kod rodbine.
Pa i treba tako razmisljati, bojati se rata i znati sta podrazumijeva rat
a ne prebrojavati puske na forumu

ali, ne brini se, 'ta ce sutalo :oops:
heckler

#445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Nass wrote:
Komrad wrote:
palermo wrote:
Treci entiet DA ...ali samo Posavski, Livanjski i zapadno hercegovacki kanton
Mene niko nece pitati hocu li ili necu ici ratovati nego cu morati
Sto se tice zrtava ja mislim da nijedna nije pala za ovakvu drzavu kakvu smo dobili u Daytonu
Ovdje je tvoja osnovna zabluda. Ti mislis da bi HDZ pristao samo na ta tri kantona? Puno vise bi oni trazili, moj Komrad. I sta bi onda?
Neka komrad ode objasniti Bosnjacima u Odzak da trebaju u erceg-bosnu po njegovoj slobodnoj procjeni. On ovdje trubi o trecem entitetu od prvog dana i ne posustaje.

U PK bosnjaci cine 25% sa tendecijom rasta i on bi ih bez ikakvih problema smjestio u "treci" iz cista mira. Dzaba mu objasnjavao, drzi se svoje suplje konstantno.
1gorstak

#446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Mali_Vuk wrote:
Nass wrote:
1gorstak wrote:
Pogledaj mu postove sa početka forumaške karijere. Trolčina par ekselans
Podsjeca me na onog lika s nadimkom @hadzofield.
hercegovac_pravi

#447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

plain vanilla wrote:
1gorstak wrote:
plain vanilla wrote: 'ta ce Sutalo? Moze samo lupati po tastaturi, kao i vecina.

Pa i treba tako razmisljati, bojati se rata i znati sta podrazumijeva rat
a ne prebrojavati puske na forumu

ali, ne brini se, 'ta ce sutalo :oops:
De bola 1gorstak...ne budi dijete...kakva nova realnost..sa čim će je Šutalo kreirati ..možda sa ona dva tri bezuba kretena sa majkinim štrampicama na glavi..tzv. ilegala "hera" ili će je možda Leo napraviti :lol: ..
Nova realnost je već tu, samo što je Šutalo odbija vidjeti..što je opet njegov problem koji mene nimalo ne zarezuje.
MuaDib

#448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MuaDib »

Političko dešavanje u BiH i ne postoji.
Postoje samo narcisoidne političke figure, koje misle da su bogomdane da se igraju sa 4 miliona duša u ovoj zemlji.
Zato ovu priču treba prebaciti na pravni teren, a ne prijetiti političkim nasiljem.

Ustavnom sudu BIH treba po hitnom postupku treba uputiti zahtjev za ocjenu ustavnosti djelovanja oba HDZi zatražiti zabranu političkog djelovanja HDZ-u, ukoliko je po ocjeni suda, njihovo djelovanje protivustavno. Tako se to radi u uređenim zemljama, jer očigledna opstrukcija formiranja državnih institucija jeste rušenje ustavnog poretka zemlje.

Također bilo bi dobro, ako se može tražiti od CIK-a da izabere on iz preostalih kantona izaberu delegate u Dom naroda, po principu da oni kandidati koji su dobili najviše glasova iz reda svakog naroda direktno postaju delegati u Domu naroda FBiH, u odgovarajućem broju.

Ja mislim da su ovo dobri prijedlozi u odnosu na provođenje političke sile bilo HDZ-a, bilo SDP i "platformista".

A što se tiće prijetni Ive Mire Jovića, pas koji laje ne ujeda. Šta on realno može, ništa samo lajat. A davno je uvaženi prof. Kukić na pitanje kako komentira izjavu dotičnog, odgovorio "ja samo komentiram izjave normalnih ljudi".
Mali_Vuk

#449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mali_Vuk »

A pazite ko će i hoće li se iko osvrnuti na te fašističke i ratno huškačke nebuloze dotičnog našutiranog, milim na ove novinarske perjanice koje su se klele u nezavisnu i nedjeljivu a danas guraju kolica sa natpisom BiH prema provaliji. :thumbup:
hercegovac_pravi

#450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Alfa_Ze wrote:
hercegovac_pravi wrote:Ima li iko od "ercegbosanaca" da se oĆita glede najnovijih događaja u "HNŽ-u rvackoj županiji u kojem je i stolni grad"?
sad su u ''ilegali'', moraju se dogovoriti kako zauzeti ''defanzivni'' stav
Sve u ilaglu...ma i ilegalu treba majorizirat....kažu da je u ZHK-u veliki porast prodaje žeMskih štrampica :lol:
Locked