i to je to ! KRAJ PRICE !!1gorstak wrote:Ponavljaj ti koliko hoces, odbrana ustavnog poretka nije napad.Komrad wrote:Jos cu jednom ponoviti u slucaju secesije RS-a mi smo ti koji trebaju napasti
nevidim potrebu daljneg ''naguravanja'' !!
i to je to ! KRAJ PRICE !!1gorstak wrote:Ponavljaj ti koliko hoces, odbrana ustavnog poretka nije napad.Komrad wrote:Jos cu jednom ponoviti u slucaju secesije RS-a mi smo ti koji trebaju napasti
plain vanilla wrote:Ajde, junaci, odlozite oruzje, popucat ce vam tastature![]()
Ma odustali do narednih izbora kao dodik sa svojom secesijom....hercegovac_pravi wrote:Vego, bola de se okanite tog rata..nema od toga ništa..neko davno reče da Srbi ne ratuju protiv naoružanog protivnika..
Već de da mi prokomentarišemo ovo "iznenadno" odustajanje od "trećeg i stolnog grada"? Kakav ovo "nenadni" zaokret nasta u HNK-u?
Kakvi su stavovi drugih forumaša u odnosu na ove vijesti?
Uspjesni ljudi, uspjesni projekti, odlicno poredjenje.Komrad wrote:Covic je postao Dodik, Ivo Miro Jovic je postao Rajko Vasic, Secesija je postala treci entitet
sve mi to nekako ''suHveli'' izgleda ?? da mozda ovo nije ''casna'' izlazna strategija Covica ??hercegovac_pravi wrote:Već de da mi prokomentarišemo ovo "iznenadno" odustajanje od "trećeg i stolnog grada"? Kakav ovo "nenadni" zaokret nasta u HNK-u?
Treba poštovati to što ste u javni diskurs uveli ove termine kao što su treći entitet, stolni grad i sl. O tome će morati da se priča, nema sumnje. Ali ne žuri odmah sa tim kako ćete nas ubijati ako ne prihavtimo, pobogu si brate. Pusti malo vremena, neka ideja uzme maha među Bošnjacima. Možda na kraju sami pristanu na to da budu majorizirana većina od strane manjine. Da će se dobrovoljno zbiti na 2 % Bosne. Samo nam dajte malo vremena. Nemojte odmah hrvatske i srpske specijalce na nas. Ha ja. Sabur.Komrad wrote:Ma odustali do narednih izbora kao dodik sa svojom secesijom....hercegovac_pravi wrote:Vego, bola de se okanite tog rata..nema od toga ništa..neko davno reče da Srbi ne ratuju protiv naoružanog protivnika..
Već de da mi prokomentarišemo ovo "iznenadno" odustajanje od "trećeg i stolnog grada"? Kakav ovo "nenadni" zaokret nasta u HNK-u?
ima ona pjesma bijelog dugmeta
" malo si samo promijenila glumce, isti je komad, isti zaplet i kraj "
eh to je to
Covic je postao Dodik, Ivo Miro Jovic je postao Rajko Vasic, Secesija je postala treci entitet
Ovdje je tvoja osnovna zabluda. Ti mislis da bi HDZ pristao samo na ta tri kantona? Puno vise bi oni trazili, moj Komrad. I sta bi onda?Komrad wrote:Treci entiet DA ...ali samo Posavski, Livanjski i zapadno hercegovacki kantonpalermo wrote:to kao nešto duhovito.......Komrad wrote:ok nadam se da znas plivat
ti si ovdje toliko nebuloza prosuo, počevši od stvaranje trećeg entiteta, preko konstatcije da ti ne pada na pamet ići braniti Rogaticu, pa sve do evo najnovije o tome je li vrijedilo žrtava (kao da je žrtve neko uopšte pitao dok su ih vodili na strijeljanja )........ne mislim da si duhovit
Mene niko nece pitati hocu li ili necu ici ratovati nego cu morati
Sto se tice zrtava ja mislim da nijedna nije pala za ovakvu drzavu kakvu smo dobili u Daytonu
'ta ce Sutalo? Moze samo lupati po tastaturi, kao i vecina.1gorstak wrote:
Milan Sutalo, agitatorski kako on to zna, u zadnjoj kolumni predlaze stvaranje "nove realnosti" koju bi medjunarodna zajednica priznala jer (i u tom se slazemo) medjunarodni centri moci idu linijom manjeg otpora. A Sutalo nije neki balavac od 12 godina.
E ovo je tek udarna vijest...ode i HNK.....plain vanilla wrote:Ajde, junaci, odlozite oruzje, popucat ce vam tastature![]()
evo malo novosti, pa se zabavljajte
HDZ BiH: Uz pomoć Budimira i Perića bošnjački zastupnici u Skupštini HNŽ-a preglasali hrvatske
Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) odredila je danas desetodnevni rok za dostavljanje kandidacijskih lista za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Sjednica županijske Skupštine, koja je trebala početi jutros u 10 sati, počela je s više od četiri sata zakašnjenja, a zatim je u svega petnaestak minuta usvojen dnevni red, te s 15 glasova za i 13 suzdržanih glasova zastupnika dva HDZ-a, prihvaćen prijedlog Kluba bošnjačkih zastupnika da stranke u roku od deset dana dostave imena kandidata za Dom naroda Parlamente FBiH.
Skupština je također imenovala tročlano povjerenstvo za izbor izaslanika u Dom naroda.
Predsjedavajući Skupštine HNŽ-a Ramiz Jelovac (SDA) u izjavi za novinare nakon sjednice nije htio govoriti o tome znači li današnja odluka da će procedura izbora izaslanika u Dom naroda biti uskoro okončan, dok su se zastupnici iz HDZ-a BiH i HDZ 1990 odbili obratiti novinarima.
SDP-ov zastupnik Aner Žuljević kazao je da su stvari danas konačno pokrenute s mrtve točke te da više ne postoji mogućnost prolongiranja izbora izaslanika u Dom naroda iz HNŽ-a.
"Postoji jasan rok i onaj tko dostavi liste ide prema Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) BiH na potvrđivanje, a onaj koji to ne učini procedura izbora nastavlja se bez njega. SIP ima svoje rokove od 24 i 48 sati kada će vratiti potvrđene liste i od tog momenta mi zakazujemo sjednicu Skupštine na kojoj će se birati izaslanici za Dom naroda", zaključio je Žuljević.
Inače, za razliku od prošle sjednice Skupštine HNŽ-a, kada ni jedan prijedlog dnevnog reda nije dobio potreban broj glasova nazočnih zastupnika zbog čega je sjednica i prekinuta, ovoga puta presudne su bili glasovi tri zastupnika Saveza za bolju budućnost (SBB) koji su podigli ruke za predloženi dnevni red i određivanje desetodnevnog roka.
Zastupnika SBB-a Anel Kljako izjavio je nakon sjednice kako je njegova stranka i ovaj, kao i prošli put, djelovala u skladu s Ustavom i pravilnikom o radu Skupštine HNŽ-a.
Nakon sjednice Skupštine HNŽ, priopćenjem se oglasio Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Hercegovačko – neretvanske županije. U priopćenju stoji: Današnjim glasovanjem svih bošnjačkih zastupnika u Skupštini HNŽ-a iz redova SDA, SDP, S BiH i SBB, kojima su se priključili i zastupnici HSP BiH i NSRZB - Živko Budimir i Tomislav Perić, pokazala su se opravdanim sva dosadašnja upozorenja stranaka okupljenih oko hrvatskog bloka, kojeg predvode HDZ BiH i HDZ 1990, kako je na djelu stvaranje Federacije BiH kao čisto bošnjačkog entiteta.
Bošnjački zastupnici u Skupštini HNŽ iz redova SDA, SDP, S BiH i SBB, kojima su se priključili i zastupnici HSP BiH i NSRZB - Živko Budimir i Tomislav Perić, preglasali su zastupnike HDZ BiH i HDZ 1990 unatoč inzistiranju da se kod pitanja izbora izaslanika za Dom naroda federalnog Parlamenta postigne konsenzus oko ovog pitanja.
Začuđuje kako se zastupnici HSP BiH i NSRZB – Živko Budimir i Tomislav Perić otvoreno stavljaju na stranu politike koja grubo krši legitimnu izbornu volju hrvatskog naroda u BiH i ne uvažava istinsku ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH;
Ovim činom nastavlja se već započeti proces dekonstituiranja i majorizacije hrvatskog naroda u BiH.
Budući su HDZ BiH i HDZ 1990 izborni pobjednici u HNŽ-u otvoreno postavljamo pitanje predstavnicima bošnjačkih političkih stranaka s kim i na koji način misle formirati parlamentarnu većinu u HNŽ-u, ako na ovaj način pokazuju svoj odnos spram većinske legitimne izborne volje hrvatskog naroda u ovoj Županiji, stoji u priopćenju Ureda za informiranje HDZBiH.( Fena/ R. I. / Dnevnik.ba)
Upravo tako. Ja se ne mogu nacuditi Komradovim zastupanjem nacionalne podjele zemlje. Mozda previse vremena provodi na nacionalsitickim portalima, pa se zarazio.1gorstak wrote:Ponavljaj ti koliko hoces, odbrana ustavnog poretka nije napad.Komrad wrote:Jos cu jednom ponoviti u slucaju secesije RS-a mi smo ti koji trebaju napasti
Ti si mala vrag praviNass wrote:Upravo tako. Ja se ne mogu nacuditi Komradovim zastupanjem nacionalne podjele zemlje. Mozda previse vremena provodi na nacionalsitickim portalima, pa se zarazio.1gorstak wrote:Ponavljaj ti koliko hoces, odbrana ustavnog poretka nije napad.Komrad wrote:Jos cu jednom ponoviti u slucaju secesije RS-a mi smo ti koji trebaju napasti
Pogledaj mu postove sa početka forumaške karijere. Trolčina par ekselans , što bi rekao onaj ludi Fazlinović. A boga mi i meni nikad prežaljeni drug @BosnologNass wrote:Upravo tako. Ja se ne mogu nacuditi Komradovim zastupanjem nacionalne podjele zemlje. Mozda previse vremena provodi na nacionalsitickim portalima, pa se zarazio.1gorstak wrote:Ponavljaj ti koliko hoces, odbrana ustavnog poretka nije napad.Komrad wrote:Jos cu jednom ponoviti u slucaju secesije RS-a mi smo ti koji trebaju napasti
hercegovac_pravi wrote:Vego, bola de se okanite tog rata..nema od toga ništa..neko davno reče da Srbi ne ratuju protiv naoružanog protivnika..
Imahercegovac_pravi wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
A jes hiN Milodo izradio ko male ovce....pokušalo nije uspjelo...valja sad majorizirat....
A sad malo ozbiljno..
Ima li iko od "ercegbosanaca" da se oĆita glede najnovijih događaja u "HNŽ-u rvackoj županiji u kojem je i stolni grad"?
Mene je taj njegov poziv na stvaranje "nove realnosti" natjerao na to da sam poceo razmisljati o tom kako u slucaju potrebe na najbrzi i najbezbjedniji nacin poslati zenu i djecu vani kod rodbine.plain vanilla wrote:'ta ce Sutalo? Moze samo lupati po tastaturi, kao i vecina.1gorstak wrote:
Milan Sutalo, agitatorski kako on to zna, u zadnjoj kolumni predlaze stvaranje "nove realnosti" koju bi medjunarodna zajednica priznala jer (i u tom se slazemo) medjunarodni centri moci idu linijom manjeg otpora. A Sutalo nije neki balavac od 12 godina.
Pustite se price o ratu, stvarno ste pretjerali
Čuj 5...heckler wrote:hercegovac_pravi wrote:Vego, bola de se okanite tog rata..nema od toga ništa..neko davno reče da Srbi ne ratuju protiv naoružanog protivnika..
Nesto mi puca prica o "5 hrvatskih kantona"
Mozebit da su fahrini sracunali da je podrzavanja nove samouprave ipak pregolema glupost za podrzati iz cisto politikanskih razloga
![]()
Ovo mi se cini da ako ADZovi ne dostave liste u ovom roku da ce platformasi dobiti jos 2 hrvata u dom naroda
sad su u ''ilegali'', moraju se dogovoriti kako zauzeti ''defanzivni'' stavhercegovac_pravi wrote:Ima li iko od "ercegbosanaca" da se oĆita glede najnovijih događaja u "HNŽ-u rvackoj županiji u kojem je i stolni grad"?
Pa i treba tako razmisljati, bojati se rata i znati sta podrazumijeva rat1gorstak wrote:Mene je taj njegov poziv na stvaranje "nove realnosti" natjerao na to da sam poceo razmisljati o tom kako u slucaju potrebe na najbrzi i najbezbjedniji nacin poslati zenu i djecu vani kod rodbine.plain vanilla wrote:'ta ce Sutalo? Moze samo lupati po tastaturi, kao i vecina.1gorstak wrote:
Neka komrad ode objasniti Bosnjacima u Odzak da trebaju u erceg-bosnu po njegovoj slobodnoj procjeni. On ovdje trubi o trecem entitetu od prvog dana i ne posustaje.Nass wrote:Komrad wrote:Ovdje je tvoja osnovna zabluda. Ti mislis da bi HDZ pristao samo na ta tri kantona? Puno vise bi oni trazili, moj Komrad. I sta bi onda?palermo wrote:
Treci entiet DA ...ali samo Posavski, Livanjski i zapadno hercegovacki kanton
Mene niko nece pitati hocu li ili necu ici ratovati nego cu morati
Sto se tice zrtava ja mislim da nijedna nije pala za ovakvu drzavu kakvu smo dobili u Daytonu
Podsjeca me na onog lika s nadimkom @hadzofield.Mali_Vuk wrote:Pogledaj mu postove sa početka forumaške karijere. Trolčina par ekselansNass wrote:Upravo tako. Ja se ne mogu nacuditi Komradovim zastupanjem nacionalne podjele zemlje. Mozda previse vremena provodi na nacionalsitickim portalima, pa se zarazio.1gorstak wrote:
Ponavljaj ti koliko hoces, odbrana ustavnog poretka nije napad.
De bola 1gorstak...ne budi dijete...kakva nova realnost..sa čim će je Šutalo kreirati ..možda sa ona dva tri bezuba kretena sa majkinim štrampicama na glavi..tzv. ilegala "hera" ili će je možda Leo napravitiplain vanilla wrote:Pa i treba tako razmisljati, bojati se rata i znati sta podrazumijeva rat1gorstak wrote:Mene je taj njegov poziv na stvaranje "nove realnosti" natjerao na to da sam poceo razmisljati o tom kako u slucaju potrebe na najbrzi i najbezbjedniji nacin poslati zenu i djecu vani kod rodbine.plain vanilla wrote: 'ta ce Sutalo? Moze samo lupati po tastaturi, kao i vecina.
a ne prebrojavati puske na forumu
ali, ne brini se, 'ta ce sutalo
Sve u ilaglu...ma i ilegalu treba majorizirat....kažu da je u ZHK-u veliki porast prodaje žeMskih štrampicaAlfa_Ze wrote:sad su u ''ilegali'', moraju se dogovoriti kako zauzeti ''defanzivni'' stavhercegovac_pravi wrote:Ima li iko od "ercegbosanaca" da se oĆita glede najnovijih događaja u "HNŽ-u rvackoj županiji u kojem je i stolni grad"?