Cipelice, cipelice..
Moderator: anex
- Nadinka
#426 Re: Cipelice, cipelice..
Jel ono Julianna ili ko trazio ovakve cipele, evo na nordstrom.com 90 dolara:

-
zamzija
#427 Re: Cipelice, cipelice..
Molim vas za pomoć 
Zna li neko gdje ima kupiti u Sarajevu jednobojnih baletanki - zelena, žuta, crvena, ljubičasta, narandžasta boja
A da nisu lakovane i šljašteće, ni previše drečave
Hvalaaaaaaa
Zna li neko gdje ima kupiti u Sarajevu jednobojnih baletanki - zelena, žuta, crvena, ljubičasta, narandžasta boja
Hvalaaaaaaa
- Nadinka
#428 Re: Cipelice, cipelice..
Crvene sam vidjela u Sisley-u cini mi se, mozda cak i u manguzamzija wrote:Molim vas za pomoć
Hvalaaaaaaa
- swirl
#429 Re: Cipelice, cipelice..
Ja Boga mi skinula cizme, i obukla danas salonke. Doduse, ne zivim daleko od posla, nije mi bilo zima niti ista, samo me malo bole noge, valjda treba da se naviknem iz cizmETINA u salonke.
-
♥ Julianna ♥
#430 Re: Cipelice, cipelice..
jesam jaNadinka wrote:Jel ono Julianna ili ko trazio ovakve cipele, evo na nordstrom.com 90 dolara:
Al koliko znam nordstrom ne dostavlja u naske
-
Gospoda Ministarka
#431 Re: Cipelice, cipelice..
Trebala sam i jaswirl wrote:Ja Boga mi skinula cizme, i obukla danas salonke. Doduse, ne zivim daleko od posla, nije mi bilo zima niti ista, samo me malo bole noge, valjda treba da se naviknem iz cizmETINA u salonke.
U ponedeljak, nadam se ako ne bude padala kisa cu da obujem cipelice.
-
Lounge Act
#432 Re: Cipelice, cipelice..
ja sam vidjela jedne tally weijl roze, nisu u sa, ali vjerovatno ih i tamo ima, 79 KM (na njihovoj str su 19,95 E), predivne <3, evo ih:zamzija wrote:Molim vas za pomoć
Hvalaaaaaaa

- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#433 Re: Cipelice, cipelice..
Koliko nas samo pljackaju.enisa wrote:
ja sam vidjela jedne tally weijl roze, nisu u sa, ali vjerovatno ih i tamo ima, 79 KM (na njihovoj str su 19,95 E), predivne <3, evo ih:
-
Lounge Act
#434 Re: Cipelice, cipelice..
aha, uduplali pravu cijenu 
-
harleyquinn
#435 Re: Cipelice, cipelice..
jos ih nisam nasla, pih...
javite ako naidjete

javite ako naidjete

- yellow cat
#436 Re: Cipelice, cipelice..
bile slične u planici. Možda ih još ima.harleyquinn wrote:jos ih nisam nasla, pih...![]()
javite ako naidjete![]()
- suncokret_1984
#437 Re: Cipelice, cipelice..
i ja bih rado oveharleyquinn wrote:jos ih nisam nasla, pih...![]()
javite ako naidjete![]()
-
zamzija
#438 Re: Cipelice, cipelice..
Mislim da imaju slične na prvom spratu BBI centra s lijeve strane pored Acssesorize-a 
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#439 Re: Cipelice, cipelice..

djevojku je tako lako usreciti ...
-
Karen
#440 Re: Cipelice, cipelice..
Probala sam danas Tamaris cipele, nešto najudobnije što postoji 
- suncokret_1984
#441 Re: Cipelice, cipelice..
tamaris cipelice sam kupila prosle godine, i prezadovoljna sam bila, ma kao da ih nisam imala na nogama, toliko su udobne...Karen wrote:Probala sam danas Tamaris cipele, nešto najudobnije što postoji
da mi je nac tamaris kao ove gore sto mi trebaju bila bih tako sretna
- Elzana
#442 Re: Cipelice, cipelice..
još jedna zaljubljenica u Tamaris cipele
šteta što kod nas nema veći izbor...
- hana_montana
- butterfly_01
#444 Re: Cipelice, cipelice..
Ima radnja Tamaris u Mercatoru u BL na prvom spratu odmah preko puta kasa Mercatora.Elzana wrote:još jedna zaljubljenica u Tamaris cipele![]()
ima i izbora..
ili ko ima vremena i da mu se ici ima Tamaris u ZG.
ja sam prezadovoljna udobnoscu obuce.
-
zamzija
#445 Re: Cipelice, cipelice..
Evo nekoliko savjeta za one koje kupe nove cipele i žuljaju ih:
http://zena.hr/clanak/dodaci/kako_raste ... ipele/4327
Kako rastegnuti premale ili preuske cipele?
I neudobne cipele lako mogu postati udobne
Novi par cipela može vas nažuljati. Priznajte, koliko ste puta kupili cipele iako ste znali da će vas nažuljati ili jer su bile možda malo premale, ali je to bio jedini broj blizu vaše veličine? Žene će radi ljepote svašta učiniti, pa tako i trpjeti bol od cipela koje žuljaju (a kao bol od visokih potpetica nije dovoljna)...
Doista, zbog čvrste i "tvrdoglave" teksture i materijala cipela, sandala i čizmica možemo zbilja ponekad patiti. Međutim, ipak nešto možete poduzeti kako biste olakšali svoje muke. Postoje trikovi s kojima možete eksperimentirati s posebno ako ste zainteresirani naučiti kako najbolje rastegnuti cipele kako bi vam bolje pristajale. Možete ih, naravno, odnijeti postolaru koji ima sprave za to, no prije si možete pokušati pomoći sami kod kuće. Ovo su neki od najpoznatijih i najkorisnijih "trikova" koji će vam pomoći malo rastegnuti cipele.
Krumpir
Ovo je jedan od prirodnih sastojaka koji uspjeva učiniti čuda kako s vašom kožom, tako i s preuskim cipelama. Oguljeni krumpir srednje veličine stavljen u cipelu odličan je za omekšavanje teksture cipela. Ostavite ga u cipelama preko noći kako bi se cipela malo rastegnula. Sok od krumpira djeluje u izravnom kontaktu s materijalom, to djeluje na kožu, antilop, ali i druge materijale.
Plastična vrećica i voda
Možete se osloniti i na jedno od osnovnih pravila fizike pomoću jednostavne plastične vrećice za smrzavanje i vode. Dakle, vrećica se napuni vodom i onda se stavlja u cipele (pokušajte iz vrećice istisnuti što više zraka) i svejedno je radi li se o sandalama, zatvorenim ili poluzatvorenim cipelama. Provjerite je vrećica dovoljno velika (ili da nije prevelika), te da je količina vode točno onolika da u potpunosti ispuni cipelu (odnosno prednji dio koji želite rastegnuti. Isto tako pripazite da vam vrećica ne pukne ili se ne podere kad je stavljate u cipelu – pa bi bilo dobro da iskoristite dvije vrećice.
Nakon što ste završili prvu fazu pređite na sljedeći korak stavite cipele s tom vrećicom u njima u zamrzivač i ostavite ih tamo barem 24 sata. Voda će zalediti u obliku cipele, a one pak će se rastegnuti zbog konstantnog pritiska leda na njih. Ovo možete ponoviti još nekoliko puta sve dok se cipele ne rastegnu dovoljno.
Alkohol
U "stisci" se možete okrenuti i alkoholu. Svake cipele imaju svoje "mjesto" gdje vas žuljaju. To vam može pomoći alkohol – kada ga utrljate na to mjesto gdje vas žulja omekšat će materijal i dovesti do njegovog rastezanja. Dobro utrljajte alkohol i ostavite 4-5 minuta da se posuši do kraja – osjetit ćete kako je to područje mekše i podatnije. Ovo najbolje djeluje na pravoj koži.
Čarape
Dva su načina na koji vam čarape mogu pomoći. U prvom su one mokre - čarape namočite u malo vode i zatim ih dobro ocijedite. Nagurajte ih u cipelu koliko ih najviše stane i tada ostavite da se tako osuše (barem jedan cijeli dan). Čarape će se sušiti i širiti, a tako i rastegnuti vaše cipele. Ako ne želite močiti čarape – istu tehniku isprobajte s novinama. Efekt će biti isti (dakle namočite novine, ali ne previše da se trgaju, nagurajte ih što najviše možete u cipelu i ostavite da se osuše).
U drugom slučaju (i ovo vrijedi samo za kožne cipele) uzmite neke svoje deblje čarape, obucite ih i na njih navucite cipele. Zatim cipele dobro zagrijte fenom i onda ih za vrijeme dok ih još grijete "razgazite" - stanite na prste u njima i tako napravite barem desetak puta. Ugasite fen i ostanite obuveni u cipele sve dok se one potpuno ne ohlade. Tada ih možete skinuti i u njih utrljajte kremu za njegu kožnih cipela.
Novi par cipela može vas nažuljati. Priznajte, koliko ste puta kupili cipele iako ste znali da će vas nažuljati ili jer su bile možda malo premale, ali je to bio jedini broj blizu vaše veličine? Žene će radi ljepote svašta učiniti, pa tako i trpjeti bol od cipela koje žuljaju (a kao bol od visokih potpetica nije dovoljna)...
Doista, zbog čvrste i "tvrdoglave" teksture i materijala cipela, sandala i čizmica možemo zbilja ponekad patiti. Međutim, ipak nešto možete poduzeti kako biste olakšali svoje muke. Postoje trikovi s kojima možete eksperimentirati s posebno ako ste zainteresirani naučiti kako najbolje rastegnuti cipele kako bi vam bolje pristajale. Možete ih, naravno, odnijeti postolaru koji ima sprave za to, no prije si možete pokušati pomoći sami kod kuće. Ovo su neki od najpoznatijih i najkorisnijih "trikova" koji će vam pomoći malo rastegnuti cipele.
Krumpir
Ovo je jedan od prirodnih sastojaka koji uspjeva učiniti čuda kako s vašom kožom, tako i s preuskim cipelama. Oguljeni krumpir srednje veličine stavljen u cipelu odličan je za omekšavanje teksture cipela. Ostavite ga u cipelama preko noći kako bi se cipela malo rastegnula. Sok od krumpira djeluje u izravnom kontaktu s materijalom, to djeluje na kožu, antilop, ali i druge materijale.
Plastična vrećica i voda
Možete se osloniti i na jedno od osnovnih pravila fizike pomoću jednostavne plastične vrećice za smrzavanje i vode. Dakle, vrećica se napuni vodom i onda se stavlja u cipele (pokušajte iz vrećice istisnuti što više zraka) i svejedno je radi li se o sandalama, zatvorenim ili poluzatvorenim cipelama. Provjerite je vrećica dovoljno velika (ili da nije prevelika), te da je količina vode točno onolika da u potpunosti ispuni cipelu (odnosno prednji dio koji želite rastegnuti. Isto tako pripazite da vam vrećica ne pukne ili se ne podere kad je stavljate u cipelu – pa bi bilo dobro da iskoristite dvije vrećice.
Nakon što ste završili prvu fazu pređite na sljedeći korak stavite cipele s tom vrećicom u njima u zamrzivač i ostavite ih tamo barem 24 sata. Voda će zalediti u obliku cipele, a one pak će se rastegnuti zbog konstantnog pritiska leda na njih. Ovo možete ponoviti još nekoliko puta sve dok se cipele ne rastegnu dovoljno.
Alkohol
U "stisci" se možete okrenuti i alkoholu. Svake cipele imaju svoje "mjesto" gdje vas žuljaju. To vam može pomoći alkohol – kada ga utrljate na to mjesto gdje vas žulja omekšat će materijal i dovesti do njegovog rastezanja. Dobro utrljajte alkohol i ostavite 4-5 minuta da se posuši do kraja – osjetit ćete kako je to područje mekše i podatnije. Ovo najbolje djeluje na pravoj koži.
Čarape
Dva su načina na koji vam čarape mogu pomoći. U prvom su one mokre - čarape namočite u malo vode i zatim ih dobro ocijedite. Nagurajte ih u cipelu koliko ih najviše stane i tada ostavite da se tako osuše (barem jedan cijeli dan). Čarape će se sušiti i širiti, a tako i rastegnuti vaše cipele. Ako ne želite močiti čarape – istu tehniku isprobajte s novinama. Efekt će biti isti (dakle namočite novine, ali ne previše da se trgaju, nagurajte ih što najviše možete u cipelu i ostavite da se osuše).
U drugom slučaju (i ovo vrijedi samo za kožne cipele) uzmite neke svoje deblje čarape, obucite ih i na njih navucite cipele. Zatim cipele dobro zagrijte fenom i onda ih za vrijeme dok ih još grijete "razgazite" - stanite na prste u njima i tako napravite barem desetak puta. Ugasite fen i ostanite obuveni u cipele sve dok se one potpuno ne ohlade. Tada ih možete skinuti i u njih utrljajte kremu za njegu kožnih cipela.
-
Lounge Act
#446 Re: Cipelice, cipelice..
evo mog iskustva sa rastezanjem cipelica- svidjele mi se jedne, a samo jedan broj imale i to za broj manji od mog, ja ih jedva nekako navucem i uz zivu muku zakopcam, ali toliko su mi bile dobre da ih ipak kupim
dodjem kuci potopim ih u omeksivac ured pa dva dana, onda ih izvadim, operem, na noge navucem carape pa najlon kese
i citav dan tako hodala u njima po kuci dok se nisu osusile i dobro su se rastegle, bila prava koza doduse. sad znam da postoji i jednostavniji nacin- odneses ih obucaru i on ih rastegne
ali sto jednostavno kad moze komplikovano 
- Better Man
#447 Re: Cipelice, cipelice..
Cipele se kupuju isključivo odgovarajučeg broja, a nikako za broj manje ili veče ili broj između i cipela mora biti udobna. Nema te cipele koja je neudobna i neodgovarajučeg broja koja će kasnije postati udobna i komotna. To je laž i zabluda. I još jedna vrlo bitna stvar je da se cipele i sve druge vrste obuće nikad ne kupuju preko interneta, već isključivo u radnji gdje ih prvo probate. I za kvalitetne cipele od kojih vam neće stradati stopala treba izdvojiti malo više novca. Nema kvalitetne i udobne cipele za npr. 50 KM osim kad je u pitanju rasprodaja, a riječ je o kvalitetnim cipelama koje su bile skupe.zamzija wrote:Evo nekoliko savjeta za one koje kupe nove cipele i žuljaju ih:
Krumpir
Plastična vrećica i voda
Alkohol
Čarape
- Tikvica
#448 Re: Cipelice, cipelice..
Ja sam na isti fazon kupila pretproslu jesen u Simeckom ovakvu cipelu (samo je bila crna). Pogledaj mozda jos uvijek imaju, jer kad sam pred novu godinu ulazila u radnju kod Centrala vidjela sam da imaju. Ja sam prezadovoljna sa njima.suncokret_1984 wrote:i ja bih rado oveharleyquinn wrote:jos ih nisam nasla, pih...![]()
javite ako naidjete![]()
taman sad za ovog prelaznog perioda iz cizama...pa ako ih gdje nadjes javi
- Tikvica
#449 Re: Cipelice, cipelice..
Sinoc sam vidjela u BBI-ju, da ima nova radnja sa cipelama (gdje je prije bio Urban Republic) i imaju dosta Tamaris cipela. Ja imam njihove cizme sa visokom petom i prezadovoljna sam. Kupila sam jesenas u Planici u Titovoj, ali ne znam kakav im je ostali izbor Tamaris cipela/cizama.Elzana wrote:još jedna zaljubljenica u Tamaris cipele![]()
-
Gospoda Ministarka
#450 Re: Cipelice, cipelice..
Ovo za rastezanje obuce cu probati vec danas, jer... kupila sam prije 3-4 dana nove cizmice, mada je kraj sezone nisam im mogla odoljeti, mogu biti malo komotnije....
Helem, sjecate se onih mojih cipelica za koje sam se malo brinula da nisu nesto? E, pa danas su pokupile komplimenata kao ni jedne prije, a tek je 10:00
Helem, sjecate se onih mojih cipelica za koje sam se malo brinula da nisu nesto? E, pa danas su pokupile komplimenata kao ni jedne prije, a tek je 10:00