on je jednostavno u plastici ''abrajzovo'' i treba ga izvuci.
Sam svoj majstor
- Danguba
#426 Re: Sam svoj majstor
moras ga izvlaciti i odvrtati a ti vidi kako.
- dzemaludin007
#427 Re: Sam svoj majstor
E jesi mi pomogao, svaka cast 
- Danguba
#428 Re: Sam svoj majstor
haj iz drugi put,
razmontiraj sifon, proturi ruku pored ovog crijeva sto ide na preliv, uhvati cvrsto rukom taj komad i vuci ga kao da ga zelis odvojiti od sudopera a drugom rukom odvrci saraf. ako ti ovo ne pomogne, vjerovatno da je na sarafu ostala plastika koja se otkinula i nema ti druge nego to ''na silu'' rasformirati i kupiti samo ovaj dio crijeva od preliva do sifona.

razmontiraj sifon, proturi ruku pored ovog crijeva sto ide na preliv, uhvati cvrsto rukom taj komad i vuci ga kao da ga zelis odvojiti od sudopera a drugom rukom odvrci saraf. ako ti ovo ne pomogne, vjerovatno da je na sarafu ostala plastika koja se otkinula i nema ti druge nego to ''na silu'' rasformirati i kupiti samo ovaj dio crijeva od preliva do sifona.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#429 Re: Sam svoj majstor
Tu gdje ti je taj "sifon", a po slici je rijec o kadi, trebao bi na kadi imati par plocica koje nisu klasicno zaljepljene, nego ih drze opruge,
skini ih i zavuci ruku. Mada bih i ja malo povukao i pokusao okrenuti, prije nego ruku zavucem.
skini ih i zavuci ruku. Mada bih i ja malo povukao i pokusao okrenuti, prije nego ruku zavucem.
- zateznistub
#430 Re: Sam svoj majstor
Ako ti wd nije pomogao (sto je tesko za povjerovati) uzmi bor masinu i izboruj glavu vijka i promijeni komplet prelivnu cijevdzemaludin007 wrote:E jesi mi pomogao, svaka cast
- TDK-90
#431 Re: Sam svoj majstor
Uh, ovaj sifon skoro svake godine mijenjam na kadi ili na umivaoniku. Jednostavno saraf ili matica u plastici zapeku i ne pomaze nista osim sile. Tako da sifon popusti prvi tj. pokida se se. Btw. uvijek stavim onaj jeftini set od 10 ,-KM pa Opet Jovo na novo xD
-
shandrprcSA
#432 Re: Sam svoj majstor
malo tot masti i nema hrdje
- zateznistub
#433 Re: Sam svoj majstor
Sto bi jedan sa masinstva rekao "tovat mast" i to cistom engleskom jezikushandrprcSA wrote:malo tot masti i nema hrdje
- dzemaludin007
#434 Re: Sam svoj majstor
Nije pomogao wd. Nije saraf zapekao, nego se vrti u mjestu. Koliko sam primjetio nista nije slomljeno. Vukao sam i resetkicu, provukao kablovsku vezicu i vukao kljestima, na kraju je i pukla vezica.
Otvorio sam poklopac na kadi, onaj sa strane da mozes prici sifonu, medjutim prostor je tako mali izmedju kade i plocica, da sam ruku izgrebao, ne mogu da mu pridjem nikako gore na vrhu da bih mogao povuci sa druge strane.
Jedino malo rasjeci inprosiriti onu plastiku gdje se saraf drzi, nema druge.
Pa ne bi trrbali da prave taj dio od plastike gdje saraf ulazi, jer se pokazalo kao problematicno. A i guma nije fino legla, kako je onako traljavo postavise.
Usput primjetih pomalo da curi oko gume one odmah uz kadu, i to samo kad peres i cistis resetkicu pa malo pritisnes, vjerovatno se odvoji malo gumica. Ovako kad se ne dira koliko sam primjetio, sve je ok.
Otvorio sam poklopac na kadi, onaj sa strane da mozes prici sifonu, medjutim prostor je tako mali izmedju kade i plocica, da sam ruku izgrebao, ne mogu da mu pridjem nikako gore na vrhu da bih mogao povuci sa druge strane.
Jedino malo rasjeci inprosiriti onu plastiku gdje se saraf drzi, nema druge.
Pa ne bi trrbali da prave taj dio od plastike gdje saraf ulazi, jer se pokazalo kao problematicno. A i guma nije fino legla, kako je onako traljavo postavise.
Usput primjetih pomalo da curi oko gume one odmah uz kadu, i to samo kad peres i cistis resetkicu pa malo pritisnes, vjerovatno se odvoji malo gumica. Ovako kad se ne dira koliko sam primjetio, sve je ok.
- insomnia78
#435 Re: Sam svoj majstor
Reko ti je vec neko
Da se ne mucis dalje, busilicu i izbusi kroz glavu sarafa, kasnije zamjeni komplet dio
Da se ne mucis dalje, busilicu i izbusi kroz glavu sarafa, kasnije zamjeni komplet dio
- dzemaludin007
#436 Re: Sam svoj majstor
Odustao sam, za sada sto se tice prelivnog crijeva
. Nego primjetih usput, ne bi ovo ni primjetio da nisam otvarao poklopac sa strane, da s' vremena na vrijeme procuri oko gume koja ide uz restkicu ispod kade. I to uglavnom ako se pere oko te resetkice pa malo pritisne, vjerovatno malo poremeti tu gumu. Kad se ne dira koliko sam primjetio ne kaplje. Tacno se vidi pod lampom da je vlazna guma. Mislim nista strasno, ali zasto ikako da kaplje, kad ne mora. Samo ako zapekne i ovaj saraf jbg onda
Ima li posebno gumica kupiti ili mora sve u kompletu. 
- holowey
#437 Re: Sam svoj majstor
ima sigurno kupiti na nekoj pijaci sama gumica... ali ako se ne snadjes, svrati kod nekog automehanicara i trazi malo totmasti pa tu gumicu koju imas dobro posusi i namazi, takodjer i okolinu rupe i ostale dijelove dobro posusi i namazi pa kad stegnes masnoca totmasti nece dozvoliti da imalo vode curka okolo... trajnija varijanta bi bio silikon umjesto totmastidzemaludin007 wrote:Odustao sam, za sada sto se tice prelivnog crijeva. Nego primjetih usput, ne bi ovo ni primjetio da nisam otvarao poklopac sa strane, da s' vremena na vrijeme procuri oko gume koja ide uz restkicu ispod kade. I to uglavnom ako se pere oko te resetkice pa malo pritisne, vjerovatno malo poremeti tu gumu. Kad se ne dira koliko sam primjetio ne kaplje. Tacno se vidi pod lampom da je vlazna guma. Mislim nista strasno, ali zasto ikako da kaplje, kad ne mora. Samo ako zapekne i ovaj saraf jbg onda
![]()
Ima li posebno gumica kupiti ili mora sve u kompletu.
- dzemaludin007
#438 Re: Sam svoj majstor
Kupih ovo danas u Merkuru, slovenacka firma Liv :
http://hr.liv.si/proizvodi/sifoni/namje ... je-v450mm/
Svidja mi se sto je metalni navoj u plastici, a ne ono njesra. Kvalitetniji djeluje od ovog sto sad imam, ako nista zbog navoja.
Valja ovo skidati sada, nisam desktruktivac po prirodi, cim treba da se nesto razvaljuje ne ide mi 
http://hr.liv.si/proizvodi/sifoni/namje ... je-v450mm/
Svidja mi se sto je metalni navoj u plastici, a ne ono njesra. Kvalitetniji djeluje od ovog sto sad imam, ako nista zbog navoja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#439 Re: Sam svoj majstor
jel treba strugat hrdju kad farbas zeljeznu ogradu???
- Bullet Tooth Tony
#440 Re: Sam svoj majstor
Treba ... Struzes hrdju , puknes "Ferosan" , primer (temeljnu) i ofarbas zavrsnim lakomBlack swan wrote:jel treba strugat hrdju kad farbas zeljeznu ogradu???
Ako je lijepo vrijeme , uzmes uljanu boju a ako je ruzno nitro i dobar si za 20 min
- Filter
#441 Re: Sam svoj majstor
imas boje koje idu na hrdju. ne streba ni struganje ni temeljna. kod komsije evo trecu godinu stoji farba, nije se ni potpucila ni pocela ljustiti.Black swan wrote:jel treba strugat hrdju kad farbas zeljeznu ogradu???
(mada sam ja kontao da ce otici u tri lijepe za par mjeseci)
- muha_sa
#442 Re: Sam svoj majstor
slušaj metalcaBlack swan wrote:jel treba strugat hrdju kad farbas zeljeznu ogradu???
obavezno skini koroziju pa onda trackaj--temeljnom pa farbom koju hoŠ
ako ti je mrsko skidat kupi ovo i laganini tanki premaz četkom naneseš, sačekaš da se osuši pa opleti.

- Filter
#443 Re: Sam svoj majstor
jutro druuug metalacmuha_sa wrote:slušaj metalcaBlack swan wrote:jel treba strugat hrdju kad farbas zeljeznu ogradu???![]()
dobar ti ovaj hepek. nije komplikacija, valjace ubrzo
- muha_sa
#444 Re: Sam svoj majstor
ovaj ferosan jeFilter wrote:jutro druuug metalacmuha_sa wrote:slušaj metalcaBlack swan wrote:jel treba strugat hrdju kad farbas zeljeznu ogradu???![]()
![]()
dobar ti ovaj hepek. nije komplikacija, valjace ubrzo
- Filter
#445 Re: Sam svoj majstor
olicnomuha_sa wrote: ovaj ferosan jeima ga kod nas kupit a nije skup kao što piše na toj sliKi
- Truba
#446 Re: Sam svoj majstor
ok ljudi zafaljivam
buduci da stubova ima barem 50
zaista nemam vremena dva puta premazivati toliko ima posla oko imanja a gore sam kratko
probat ću ove godine s ovom farbom koju sam kupio prosle godine u maju
ofarbati
pa ako krene otpadat iduće godine ću kako treba
malo ću šmirglati i onda farbati
zaista nemam vremena dva puta premazivati toliko ima posla oko imanja a gore sam kratko
ofarbati
- muha_sa
#447 Re: Sam svoj majstor
ne budi takavBlack swan wrote:ok ljudi zafaljivam
ofarbati
dok išmirglaš jedan stub s ovim ferosanom ceš premazat 10.
to je kao voda--vidjet ceš kako brzo ide.
- Truba
#448 Re: Sam svoj majstor
ma to sam i prošle godine kontao i postavljati bodljikavu žicu
ali kad trava krene rasti i kad zmije se pojave nema tu više rada
niti želim raditi
ali kad trava krene rasti i kad zmije se pojave nema tu više rada
niti želim raditi
- kurty
#449 Re: Sam svoj majstor
help....
savjet mi treba...
plafon nije u vinklu... nije nikako u vinklu... 4 coska visine 254, 257,257 i 260... kako ga najlakse i najbolje "nivelisati"???
necu maltati... rigips ne...
jel ko ima iskustva sa stiropolom... kazu da s njim i sa razlicitim debljinama stiropola to uradim???
savjet mi treba...
plafon nije u vinklu... nije nikako u vinklu... 4 coska visine 254, 257,257 i 260... kako ga najlakse i najbolje "nivelisati"???
necu maltati... rigips ne...
jel ko ima iskustva sa stiropolom... kazu da s njim i sa razlicitim debljinama stiropola to uradim???
- Truba
#450 Re: Sam svoj majstor
imal gdje kupiti dekozid pita kolegica
u SA
kao ukrasna fasada ali i dobar izolator
proizvodi se u srbiji
ili nešto slično tome
u SA
kao ukrasna fasada ali i dobar izolator
proizvodi se u srbiji