BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
bosnovizija
#426 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Objavljeno 25.03.2011. u 13:48
Uoči duela s Rumunijom
Sušić: "Svi smo motivisani i željni pobjede"
Dan prije izuzetno važne kvalifikacijske utakmice koju će nogometna reprezentacija BiH odigrati u Zenici s Rumunijom, održana je konferencija za medije. Prema riječima selektora Safeta Sušića, svi u reprezentaciji su optimistični i s nestrpljenjem očekuju subotnji susret.
Utakmica BiH i Rumunije se igra u grupi D u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se održati 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.
Na pres-konferenciji je Sušić istakao da su pripreme za duel s Rumunijom protekle u najboljem redu, te da su igrači motivisani i željni pobjede. On se nada da će Rumuni igrati otvoreno, jer bi u slučaju poraza njihova reprezentacija gotovo izgubila šanse za plasman na EP, što bi vjerovatno značilo i otkaz za selektora Razvana Lucescua.
Ukoliko bi Rumuni igrali ofanzivno, to bi ostavilo dosta prostora za naše igrače. Selektor je rekao da bi iz te igre "zmajevi" mogli postići brzi gol, što bi bila idealna situacija za naš tim.
Selektor našeg državnog tima je poručio navijačima da budu strpljivi i podrže našu reprezentaciju, te da budu dvanaesti igrač koji će pomoći u ostvarenju zajedničkog cilja, a to su tri boda protiv Rumuna.
Poznato je da su Hasagić i Pjanić pod upitnikom za ovaj susret zbog povreda, ali se selektor nada da će biti spremni za susret. Sušić je odbio otkriti početni sastav naše reprezentacije.
Susret između BiH i Rumunije igra se od 19:15 sati uz direktan televizijski prijenos na BHT 1.
Tabela, grupa D:
1. Francuska 4 3 0 1 6 1 9
2. Bjelorusija 4 2 2 0 3 0 8
3. Albanija 4 1 2 1 3 4 5
4. BiH 3 1 1 1 4 3 4
5. Rumunija 3 0 2 1 1 3 2
6. Luksemburg 4 0 1 3 0 6 1
Uoči duela s Rumunijom
Sušić: "Svi smo motivisani i željni pobjede"
Dan prije izuzetno važne kvalifikacijske utakmice koju će nogometna reprezentacija BiH odigrati u Zenici s Rumunijom, održana je konferencija za medije. Prema riječima selektora Safeta Sušića, svi u reprezentaciji su optimistični i s nestrpljenjem očekuju subotnji susret.
Utakmica BiH i Rumunije se igra u grupi D u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se održati 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.
Na pres-konferenciji je Sušić istakao da su pripreme za duel s Rumunijom protekle u najboljem redu, te da su igrači motivisani i željni pobjede. On se nada da će Rumuni igrati otvoreno, jer bi u slučaju poraza njihova reprezentacija gotovo izgubila šanse za plasman na EP, što bi vjerovatno značilo i otkaz za selektora Razvana Lucescua.
Ukoliko bi Rumuni igrali ofanzivno, to bi ostavilo dosta prostora za naše igrače. Selektor je rekao da bi iz te igre "zmajevi" mogli postići brzi gol, što bi bila idealna situacija za naš tim.
Selektor našeg državnog tima je poručio navijačima da budu strpljivi i podrže našu reprezentaciju, te da budu dvanaesti igrač koji će pomoći u ostvarenju zajedničkog cilja, a to su tri boda protiv Rumuna.
Poznato je da su Hasagić i Pjanić pod upitnikom za ovaj susret zbog povreda, ali se selektor nada da će biti spremni za susret. Sušić je odbio otkriti početni sastav naše reprezentacije.
Susret između BiH i Rumunije igra se od 19:15 sati uz direktan televizijski prijenos na BHT 1.
Tabela, grupa D:
1. Francuska 4 3 0 1 6 1 9
2. Bjelorusija 4 2 2 0 3 0 8
3. Albanija 4 1 2 1 3 4 5
4. BiH 3 1 1 1 4 3 4
5. Rumunija 3 0 2 1 1 3 2
6. Luksemburg 4 0 1 3 0 6 1
-
north
#427 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ako je vjerovati novinskim člancima, lako je moguće da sutra za Rumune ne igraju Mutu u Chivu
, pa jebote to su im ubjedljivo dva najbolja igrača.....haman ko kad kod nas ne bi igrali Džeko i Miske....
Elem neis, igrali ili ne igrali nama nema druge nego pobijediti, samo mislim da bez ove dvojice bi nam puno lakši bio put za ostvarenje cilja.....
Elem neis, igrali ili ne igrali nama nema druge nego pobijediti, samo mislim da bez ove dvojice bi nam puno lakši bio put za ostvarenje cilja.....
-
Mustang1
#428 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
E ako Mutu ne bude igro onda ni ovaj nas selektor nece pomoci Rumunima 
-
Tuzlachina
#429 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
ma ko ih j... idemo na pobjedu .... pa ako nemozemo rumune pobjediti kod kuce onda cu da se prebacim na gledanje " golfa " ...
hoce li biti na SOPCAST prenos ili na nekom tajnom kanalu online zna li neko ?????

hoce li biti na SOPCAST prenos ili na nekom tajnom kanalu online zna li neko ?????
- jutarnji
#430 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ne znam koliko se moze vidjeti sa ovog snimka, al` meni izgleda da su Rumuni, nakon sto su slucajno ugurali
gol, igrali bunker na svom terenu protiv Albanije. Odbrana im je par puta izgledala uigrana k`o Vlasic iz Turbeta
njima bi Dzeko bez problema trebao zabiti bar tri komada.
-
kotace
#431 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Bubalo1 wrote:E ako Mutu ne bude igro onda ni ovaj nas selektor nece pomoci Rumunima
-
Stari
#432 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Evo kao disciplinovan forumski clan ...odazivam se pozivu (ono "sta mislite?" mi zvuci kao poziv na konstruktivnu diskusijuburek_in_space wrote:Da se vratimo malo na predstojecu utakmicu, shta mislite?!![]()
Nego, ukoliko ovi nashi "Internet" delegati oigraju ispod nivoa, lichno se angazhujem za shamaranje prilikom narednog okupljanja.
Hocu li sad nadugacko i nasiroko ...uz obrazlozenja, reference , fussnote, isl ....ili u kratkim crtama. Ako je ovo drugo ...moze odmah ...
Bice grbavo ... ali ako nasi bekovi ne naprave nekakvu katastrofu ....tucemo ih.
-
ig78sa
#433 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
ganjeta wrote:Pa nama je svaka odlucujuca
- kamen spoticanja
#434 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
malo sam zagledao teren...nije bas da mogu dobro procijeniti odakle gledam, ali mogao bi biti sasvim solidan...kamen spoticanja wrote:pa da ti pokvarim iznenadjenje-LIBERO- wrote:Je l' negdje ima slika tog novo renoviranog Bilinog?![]()
nista spektakularno...jos malo rasvjete na konstrukciji krova zapadne tribine sto je za![]()
![]()
jedan dio istoka za novinare,cim se kapacitet jos vise smanjio( al fifa-uefa trazile tako pa smo klepili usima)
malo zafarbavanja,prebojavanja i ostalih sda pristupa...teren nisam vidio niti imam zelju do subote...al sumnjam da ce liciti na zeleno
![]()
- LOGCAP III
#435 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Dali neko ima trenutnu vijest o desavanjima uoci utakmice, kakvo je stanje i atmosfera, dali su ponovo navijaci ispred hotela koa prosli puta, kakav je stadion u stvari travnjak....treba nam neko iz zenice da to nam prokomentarise sad i odmah
- zecko_kupuz
#436 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Bešić je ogroman potencijal, ali Pape zna da je momka od 18 ljeta riskantno stavljati u ovakvom jednom meču. Pa da (teoretski gledano) zaigra i ne daj Bože pogriješi, javnost bi se matere napsovala i Sušiću i Bešiću. Nehumano je toliki teret stavljati na pleća jednom tinejdžeru.zlajapravaraja wrote: Sto se tice Besica, Pape ga je danas vopra pohvalio na presici, pa mislim da je to mentalno pripremanje decka da odigra od pocetka. Jer ruku na srce: Muha je vec sada 3x kvalitetniji igrac od Mravca, u svim aspketima igre.
- simonese
#437 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
utrpamo Firaunima jedno petsestsedam i ostatak kvalifikacija navijamo za le qoc sportive
-
romanovero
#438 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
teren,od 0-5 mrsava trojcica,ma dvojcica ipak
- cyprus
#439 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ma nažalost odigraćemo 0-0... S obzirom na formu naših ofanzivaca, teško da im možemo probit odbranu... S druge strane, posebno ako Mutu ne bude igro, ne vidim ni njihove neke strašne adute u napadu, koji se sa disciplinovanom igrom ne bi mogli uštopat... Prognoziram utakmicu bez golova i mnogo šansi...
Last edited by cyprus on 25/03/2011 20:42, edited 1 time in total.
- Mahalac
#440 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Naš najveći problem ce ovaj put biti cinjenica da Dzeko a i Miske pa i Pjanic moraju ali bas moraju zabiti (barem tako sigurno misle) Naravno to im je potrebno zbog situacija u svojim klubovima a kad je stvar takva onda od gola nema nista...nizaće se propuštene prilike nelogicni udarci i zakasnjela dodavanja. Izgledacemo kao M City.
Rumune ne smijemo napasti niti pritiskati nego polahko i strpljivo graditi igru. To sigurno nije ekipa koja ce se izgubiti i izgubiti konce igre i sistema niti jednog trenutka. O kontrama da ne govorim. Ciganija su i u tom smislu posebno treba psihicki pripremiti nase(citaj Spahu).
Nadam se da je Susic dobro analizirao njihovu igru i da je isto tako svjestan da smo i mi odaaavno procitani te da ce postaviti igru u skladu s tim. Bice gusto
Inace ja ih jedva oderem na world class levelu FIFE i znam sta govorim
Rumune ne smijemo napasti niti pritiskati nego polahko i strpljivo graditi igru. To sigurno nije ekipa koja ce se izgubiti i izgubiti konce igre i sistema niti jednog trenutka. O kontrama da ne govorim. Ciganija su i u tom smislu posebno treba psihicki pripremiti nase(citaj Spahu).
Nadam se da je Susic dobro analizirao njihovu igru i da je isto tako svjestan da smo i mi odaaavno procitani te da ce postaviti igru u skladu s tim. Bice gusto
Inace ja ih jedva oderem na world class levelu FIFE i znam sta govorim
-
Culé
#441 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ima li iko kakav link? Ne mogu nista da nadjem na internetu. Hvala
BiH-Ru 4:0
BiH-Ru 4:0
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#442 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Evo pocinje Francuska-Luksemburg.
Hajmo Luksemburg, razvalite levate !!!

Hajmo Luksemburg, razvalite levate !!!
- pirmin
#443 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Kad smo mi zadnji put odigrali 0:0? 
- cyprus
#444 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Meni se čini u prijatljskoj da je Ćirin B tim odigro sa Uzbekistanom zadnji put tolikopirmin wrote:Kad smo mi zadnji put odigrali 0:0?
Ranije se još sjećam da smo tamo nekad 99-te ili 2000-te igrali 0:0 sa Izraelom... i više se ne mogu sjetit jel nam to još nekad bio rezultat
- jutarnji
#445 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
ti si svoje prognozerske kapacitete ispuc`o prosle godine na juznu afrikucyprus wrote:Ma nažalost odigraćemo 0-0... S obzirom na formu naših ofanzivaca, teško da im možemo probit odbranu... S druge strane, posebno ako Mutu ne bude igro, ne vidim ni njihove neke strašne adute u napadu, koji se sa disciplinovanom igrom ne bi mogli uštopat... Prognoziram utakmicu bez golova i mnogo šansi...
-
extraordinary
#446 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ma biće sigurno golova, kad smo duplo gora ekipa bili davali smo golove protiv jačih ekipa nego Rumuna, nema šanse da ne bude golova.
- simonese
#447 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
i protiv Schwabajutarnji wrote:ti si svoje prognozerske kapacitete ispuc`o prosle godine na juznu afrikucyprus wrote:Ma nažalost odigraćemo 0-0... S obzirom na formu naših ofanzivaca, teško da im možemo probit odbranu... S druge strane, posebno ako Mutu ne bude igro, ne vidim ni njihove neke strašne adute u napadu, koji se sa disciplinovanom igrom ne bi mogli uštopat... Prognoziram utakmicu bez golova i mnogo šansi...
- cyprus
#448 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Kao i mnogi drugi, pa opet prognozirajujutarnji wrote:ti si svoje prognozerske kapacitete ispuc`o prosle godine na juznu afrikucyprus wrote:Ma nažalost odigraćemo 0-0... S obzirom na formu naših ofanzivaca, teško da im možemo probit odbranu... S druge strane, posebno ako Mutu ne bude igro, ne vidim ni njihove neke strašne adute u napadu, koji se sa disciplinovanom igrom ne bi mogli uštopat... Prognoziram utakmicu bez golova i mnogo šansi...
- jutarnji
#449 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
jesi, sto ti je pomoglo da podijelis zacelje sa felipeTomcyprus wrote:Kao i mnogi drugi, pa opet prognoziraju Haj, ja sam bar Holandiju doveo do finala
- cyprus
#450 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Khm, pored felipeta iza sebe sam ostavio još dvojicujutarnji wrote:jesi, sto ti je pomoglo da podijelis zacelje sa felipeTomcyprus wrote:Kao i mnogi drugi, pa opet prognoziraju Haj, ja sam bar Holandiju doveo do finala