e moji "navijači"

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ali_G

#426 Re: e moji "navijači"

Post by Ali_G »

@51state

Samo mi objasni kakvu su to navijaci kojima je primarni cilj da dodju u neciji grad i da naprave haos, da razjebu neciju proslavu?
HomeArt

#427 Re: e moji "navijači"

Post by HomeArt »

Ali_G wrote:@51state

Samo mi objasni kakvu su to navijaci kojima je primarni cilj da dodju u neciji grad i da naprave haos, da razjebu neciju proslavu?
Nisu to navijaci, nisu nikad ni bili. To je banda placena da uradi to sto je uradila.
Bordolini

#428 Re: e moji "navijači"

Post by Bordolini »

-LIBERO- wrote:Pregledah ovo:
Par likova iz Torcide jako iskusno se ponasaju. Nema bjezanja ledjima okrenutog prema protivniku,smireno se krecu nema euforije,kais u rukama sa velikom tokom..vidi se da imaju iskustva sa okrsajima.

Mislim da je ovaj sto je zaradio potres mozga onaj lik na sredini ulice sto su ga pregazili Manijaci. Eno kazu da je sada ok,da je operacija bila uspjesna i da je dosao sebi,komunicira i da je dobro. Sto je super!!!!Manijaci da su bili samo malo malooo organizovaniji i stalozeniji mogli su rasformirati ove "podruznice" Torcide ,ali eto vidi se da ih je nosio adrenalin,nervoza... sto im je onemogucilo da ih bas poraze ,ali eto ok je i ovako sa nekog navijackog aspekta .

Svim povrijedjenim brz oporavak ;-)
tako nekako...samo ne znam sto su se manijaci ovoliko puta zalijetali i vracali...ovih je ocito bilo manje, trebali su ih zgaziti u jednom naletu pogotovo sto murije nigdje ni na vidiku nema.
jeza u ledja

#429 Re: FK Željezničar

Post by jeza u ledja »

no_mani=no_fjučr wrote:Nije stvar politike, ljudi moji igraju se utakmice između Armenije i Azerbajdžana, pa se osigura.
Ne igraju se. :oops:

:D
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#430 Re: FK Željezničar

Post by anthraxQ »

jeza u ledja wrote:
no_mani=no_fjučr wrote:Nije stvar politike, ljudi moji igraju se utakmice između Armenije i Azerbajdžana, pa se osigura.

:lol: ...hehe... zbunio se mali malo! :mrgreen:
CSKA

#431 Re: e moji "navijači"

Post by CSKA »

Najjaci lik na klipu je onaj sa klupicom.Par puta se seta gore dole,da mi je znati je li uspio nekog da je odalami sa njom :D .
simpozijum delirijum

#432 Re: e moji "navijači"

Post by simpozijum delirijum »

naravno , uopste nema veze sa fudbalom , ali ?
ako su namjenski , sa namjerom dosli u Sarajevo da naprave belaj ( moguce i pripadnici specijalnih jedinica Hrvatske vojske )
ne uopste se ne zahebavam
namjeravali su napraviti krvoprolice ..
i posto Hrvatska zeli u EU ?
lijepo i fino im sloziti tuzbu uz video dokaze ( koje imate sa mobilnih telefona i slicno ) za agresiju
ili teroristicki napad u sudu u Strazburu , i lijepo ih sjebati da ne udju u EU do vijeka vijekova ..
nemojmo supljirati sada
'pa folovi golovi , malo se potukli " .. ovo je upad na teritoriju BiH .. i opet ne opravdavam sumnjivo ponasanje policije Sarajeva , i pola sata , stoje sa strane . ?

sada kada sam malo 'prelistao " izvjestaje i Hrvatskih medija ?
ovo je bila ubacena diverzantska grupa sa ciljem zakuhavanja u BiH u , mozda u saradnji i sa Dodikom
i republikom smrdskom .da padne mrtva glava i nema suzivota sa 'balijama' i mada ne opravdavam Zeljine "navijace" nikako takodjer , balavci popiju par piva i traze belaja , jeftine ste zrtve zato sto ste naivni i nasilni , uvijek rusite svoj grad Sarajevo kada derbi igrate sa FK Sarajevom , levati' pravi umjesto da ste zajedno..u svome gradu ..
mozda su Hrvatske navijace i trebali pustiti i snimiti kamerama i lijepo prezentirati svjetskim medijima ko su i sta su ..
da vidim kako ce Josipovic objasniti to u Briselu

i P.S
ja sam Zeljin jer mi je moja ljubav zenska iz 'Zagrebacke' i i Grbavice i prije nego li ste se vecina vas i rodili ,.. , i zato ne kakite
pamet u glavu ...
no_mani=no_fjučr

#433 Re: FK Željezničar

Post by no_mani=no_fjučr »

anthraxQ wrote:
jeza u ledja wrote:

:lol: ...hehe... zbunio se mali malo! :mrgreen:
Da, zbunio se malo, a zasto misliš da sam se bas zbunio za te dvje reprezentacije, slučajnost ili ?
naja22

#434 Re: e moji "navijači"

Post by naja22 »

Kakvi bolan specijalci dosli placeni da naprave haos ?? Njih 200 je prvo napalo nekoliko manijaka koji su radili koreografiju a kada su Manijaci culi za to, onda su poceli sa osvetom i dobro su ih nalupali a jedan od Hajdukovih navijaca je bacen i u Miljacku :D To pisu sve novine a i tako je i bilo..

@simpozijum - Da puste da im ruse grad ? HAHAHAHAH e stvarno si smijesan :lol: Potukli se pa sta :-) Ovoga ima svugdje u svijetu a ako se ovdje dogodi kao da je ne znam ti sta..
glade

#435 Re: e moji "navijači"

Post by glade »

Evo citam vec danima o nekakvim teorijama zavjere, politickim placenicima i sl. Ugasite ljudi "Arrivals" i malo se vratite u realnost.

Jedini nacin na koji je politika mogla imati prste u ovome (kao i u Mostaru i Banja Luci) jeste sto je zakon o nasilnickom ponasanju (kako na stadionima tako i van njih) nesredjen i sto je losa socijalna situacija. Da ljudi imaju fine poslove i da su kazne drakonske u smislu otkaza i kasnije nemogucnosti zaposljavanja mislite da bi se neki ponasali ovako?

Ovo nema veze sa vjerom, nacijom i ko zna cime vec. To je samo dodatni motiv koji se javi kada je vec zapoceo incident. Cisto da jos malo podgrije atmosferu.

To je takav mentalitet. Neredi su i sa jedne i sa druge strane bili zato sto je Torcida u gradu. Jedni umislili da su supermeni i poceli ulijetat, razvaljivat koreografije itd., a drugima jedinstvena prilika da se dokazu protiv grupe iz velike cetvorke. Stvarno mislite da Manijaci ne bi nesto pokusali i da ovi nisu uradili to sto jesu?

Ne budite naivni. Horde, Manijaci, Torcida, Bad Blue Boys, Grobari, Delije, Robijasi, Ultrasi, Lesinari, Red Army, Firma, Armada itd. Napravite kombinaciju bilo koje dvije grupe (osim Lesinara i Firme i mozda Hordi i Red Army-a) i ista stvar ce se dogoditi ako se pruzi prilika.
zateznistub

#436 Re: e moji "navijači"

Post by zateznistub »

naja22 wrote:Kakvi bolan specijalci dosli placeni da naprave haos ?? Njih 200 je prvo napalo nekoliko manijaka koji su radili koreografiju a kada su Manijaci culi za to, onda su poceli sa osvetom i dobro su ih nalupali a jedan od Hajdukovih navijaca je bacen i u Miljacku :D To pisu sve novine a i tako je i bilo..

@simpozijum - Da puste da im ruse grad ? HAHAHAHAH e stvarno si smijesan :lol: Potukli se pa sta :-) Ovoga ima svugdje u svijetu a ako se ovdje dogodi kao da je ne znam ti sta..
Dok je bog po zemlji hodao Sarajevo je bilo pozato po tome da za istim stolom u kafani sjede navijaci Sarajeva i Zelje (ito u doba u gdje to nije bilo slucaj sa ostalim gradovima bivse juge). Onda su dosli novi navijaci i uvezli ovo sranje koje se i dan danas desava. Oni koji dodju da na tekmu a ne znaju ni ko igra i ne znaju nabrojiti sve igrace ali znaju razvaljivati tramvaje, trolebuse i sav ostali inventar.

Ja sam navijac jednog sarajevskog kluba, nikakav pripadnik ni hordi ni manijaka. I stid me je i zao ovoga sto se danas ne opravdano zove navijanje i ljubav prema sportu.
ganjeta

#437 Re: e moji "navijači"

Post by ganjeta »

simpozijum delirijum wrote:naravno , uopste nema veze sa fudbalom , ali ?
ako su namjenski , sa namjerom dosli u Sarajevo da naprave belaj ( moguce i pripadnici specijalnih jedinica Hrvatske vojske )
ne uopste se ne zahebavam
namjeravali su napraviti krvoprolice ..
i posto Hrvatska zeli u EU ?
lijepo i fino im sloziti tuzbu uz video dokaze ( koje imate sa mobilnih telefona i slicno ) za agresiju
ili teroristicki napad u sudu u Strazburu , i lijepo ih sjebati da ne udju u EU do vijeka vijekova ..
nemojmo supljirati sada
'pa folovi golovi , malo se potukli " .. ovo je upad na teritoriju BiH .. i opet ne opravdavam sumnjivo ponasanje policije Sarajeva , i pola sata , stoje sa strane . ?

sada kada sam malo 'prelistao " izvjestaje i Hrvatskih medija ?
ovo je bila ubacena diverzantska grupa sa ciljem zakuhavanja u BiH u , mozda u saradnji i sa Dodikom
i republikom smrdskom .da padne mrtva glava i nema suzivota sa 'balijama' i mada ne opravdavam Zeljine "navijace" nikako takodjer , balavci popiju par piva i traze belaja , jeftine ste zrtve zato sto ste naivni i nasilni , uvijek rusite svoj grad Sarajevo kada derbi igrate sa FK Sarajevom , levati' pravi umjesto da ste zajedno..u svome gradu ..
mozda su Hrvatske navijace i trebali pustiti i snimiti kamerama i lijepo prezentirati svjetskim medijima ko su i sta su ..
da vidim kako ce Josipovic objasniti to u Briselu

i P.S
ja sam Zeljin jer mi je moja ljubav zenska iz 'Zagrebacke' i i Grbavice i prije nego li ste se vecina vas i rodili ,.. , i zato ne kakite
pamet u glavu ...
Promjenio si ploču, sad drugačije sviraš :lol: ne pucaju ti se čvoke, valjda prestali i vani to raditi?!
Nema veze i opet se ponašaš i razmišljaš k'o tele.Kako si samo ti zaludjen u PM? Kakav bolan crni Brisel, kakav Josipović :-) .

Šta kažeš trebali smo ih pustiti i prezentirati svjetskim medijima :shock: :lol: .

Jeli moguće biti ovoliko naivan, ja fakat ne vjerujem :skoljka:.
The 51st State

#438 Re: e moji "navijači"

Post by The 51st State »

kako moze 50 ljudi napraviti haos?
naja22

#439 Re: e moji "navijači"

Post by naja22 »

The 51st State wrote:

kako moze 50 ljudi napraviti haos?
Doslo ih je prvo 200 pa su napali Manijake kojih nije bilo ni 10, jednog su zboli ili posjekli flasom nisam siguran a onda su se Manijaci logicno osvetili kao svako normalan ! Citas li ti novine ili pogledaj na svim portalima !
I cisto da se zna, nisam Manijak vec navijam za Sarajevo samo govorim cinjenice !
sumirprimus

#440 Re: e moji "navijači"

Post by sumirprimus »

ovako se i jugoslavija raspala,pa vi de...
a najgori su mi ovi sto se jos nafurajavju,kako je neko nekog razbio. :roll:
ljudi su huligani,organizovani i ciljaju samo na sranja gdje god odu..i njih 100 napravi sranje u glavnom gradu ejs bem ti i policiju i drž!!!
The 51st State

#441 Re: e moji "navijači"

Post by The 51st State »

Doslo ih je prvo 200 pa su napali Manijake kojih nije bilo ni 10, jednog su zboli ili posjekli flasom nisam siguran a onda su se Manijaci logicno osvetili kao svako normalan ! Citas li ti novine ili pogledaj na svim portalima !
I cisto da se zna, nisam Manijak vec navijam za Sarajevo samo govorim cinjenice !
dosli pod pratnjom specijalne policije, jesi li siguran da je policija imala ikakav operativni plan djelovanja osim "damage control" aktivnosti?
ledeni_caj

#442 Re: e moji "navijači"

Post by ledeni_caj »

Jedino sto je cudno u ovome je zasto je policija tako lose cuvala tu Torcidu, i zasto im je trebalo pola sata da smire ove bacace kamena. Ko je i jednom otisao na derbi zna da se ovo nikad ne moze desiti. Te neke zavjere o namjerno poslanim Torcidasima da prave nerede su toliko glupe da ne mogu vjerovati da ima ljudi koji fakat u to vjeruju. Ljudi koji su poznati po tome da naprave sranje gdje ga nema na skoro svakoj Evropskoj tekmi, ovde nisu huligani, nego su neki placenici, namjenski poslani da ruse nam jednu i jedinu. :lol: :lol:
sumirprimus

#443 Re: e moji "navijači"

Post by sumirprimus »

gdje su njih ono docekali u slovackoj,pa su kmečali ko godina,zice na ruke na stomak pa po bubrezima pendrecima i po tabanima...pa materi svojoj idi i budi huligan,ee too nama fali...
cappy_tempo

#444 Re: e moji "navijači"

Post by cappy_tempo »

kod nas bilo koja tuca navijaca je raspad drzave. Belaj jednom u sezoni se desi ali sve je to raspad drzave,a cuo sam i prica da su stranke platile hordama da naprave belaj u tuzli koji je murija zapocela jer su nesposobni. Samo vi vjerujte novinarima i daleko cete dogurati,a kad shvatite da ce novinari bilo sta napisati samo da prodaju pricu lakse ce vam biti. Da su hz imale priliku kao torcida da udje na jug i sjebe koreo mislite da ne bi usli i da ne bi bio jos veci belaj nego neki dan.neki nikad nece shvatiti da kazem navijaki fazon i bolje vam je prestanite trositi tastaturu jer se vecinski ofirate.
Goblin

#445 Re: e moji "navijači"

Post by Goblin »

Bogami ,vidim da je zaostatak Sarajeva za Evropom i nekadasnjom Jugom ogroman i nedostizan na zalost. Ubile su nas vize,nametnuta izolacija,kao i samoizolacija. Skoro sve sto valja je otislo iz Sarajeva i to se vidi.
Pa ovo je bila jedna mala navijacka carka,vrijedna maloga clanka pred kraj novina a dize se frka i potezu,nevjerovatne teorije zavjere. Svugdje u civiliziranom svijetu,navijacke grupe se tuku medzusobno. Takva igra,sa takvim pravilima. Ljudi dok su mladi budu aktivni clanovi,idu okolo,tuku se,dokazuju snagu i muskost,sa godinama se smire,postaju ikone na tribinama i tako ukrug. Jedan od malih ispusnih ventila zapadne civilizacije i nista vise,jeftina zabava,malo adrenalina. Nemojte praviti slona od majoga,majoga misa.
Prije rata je svaki vikend bilo ovako ,pa i puno puno zesce. Torcida nije uopce smjela kod nas doci,mada nismo ni mi kod njih. Mada sam jednom priveden ,bas prilikom obracuna sa Torcidom,ima tome nekih 25 godina. No Delije,Grobari srpski seljaci sa okolnih planina su se spustali u hiljadama, to su bile masovne tuce,krvi do koljena ,mada najveca tuca ikad je bila sa Robijom,na Kosevskom brdu i sta :? ,kao sto rekoh,potukli se momci,za vikend,da stavis clanak na zadnju stranu i u ponedeljak svako sebi,na skolu posao i dalje. Cao. Ne dramite bezveze oko nicega.
sumirprimus

#446 Re: e moji "navijači"

Post by sumirprimus »

cappy_tempo wrote:kod nas bilo koja tuca navijaca je raspad drzave. Belaj jednom u sezoni se desi ali sve je to raspad drzave,a cuo sam i prica da su stranke platile hordama da naprave belaj u tuzli koji je murija zapocela jer su nesposobni. Samo vi vjerujte novinarima i daleko cete dogurati,a kad shvatite da ce novinari bilo sta napisati samo da prodaju pricu lakse ce vam biti. Da su hz imale priliku kao torcida da udje na jug i sjebe koreo mislite da ne bi usli i da ne bi bio jos veci belaj nego neki dan.neki nikad nece shvatiti da kazem navijaki fazon i bolje vam je prestanite trositi tastaturu jer se vecinski ofirate.
:thumbup: nek si se nagovorio... ja ba ofiraza zamisli molim te...
ofiraza je trosit svoje slobodno vrijeme,zivce i zdravlje gadjajuci se kamenicama u vrijeme kad se ljudi gadjaju laserima... :wink:
ultima_palabra

#447 Re: e moji "navijači"

Post by ultima_palabra »

glade wrote:Evo citam vec danima o nekakvim teorijama zavjere, politickim placenicima i sl. Ugasite ljudi "Arrivals" i malo se vratite u realnost.

Jedini nacin na koji je politika mogla imati prste u ovome (kao i u Mostaru i Banja Luci) jeste sto je zakon o nasilnickom ponasanju (kako na stadionima tako i van njih) nesredjen i sto je losa socijalna situacija. Da ljudi imaju fine poslove i da su kazne drakonske u smislu otkaza i kasnije nemogucnosti zaposljavanja mislite da bi se neki ponasali ovako?

Ovo nema veze sa vjerom, nacijom i ko zna cime vec. To je samo dodatni motiv koji se javi kada je vec zapoceo incident. Cisto da jos malo podgrije atmosferu.

To je takav mentalitet. Neredi su i sa jedne i sa druge strane bili zato sto je Torcida u gradu. Jedni umislili da su supermeni i poceli ulijetat, razvaljivat koreografije itd., a drugima jedinstvena prilika da se dokazu protiv grupe iz velike cetvorke. Stvarno mislite da Manijaci ne bi nesto pokusali i da ovi nisu uradili to sto jesu?

Ne budite naivni. Horde, Manijaci, Torcida, Bad Blue Boys, Grobari, Delije, Robijasi, Ultrasi, Lesinari, Red Army, Firma, Armada itd. Napravite kombinaciju bilo koje dvije grupe (osim Lesinara i Firme i mozda Hordi i Red Army-a) i ista stvar ce se dogoditi ako se pruzi prilika.
Ljudi govore da loša reakcija policije u sva tri slučaja u zadnjih 20 dana nije slučajna... otključana kapija u Banjaluci, nijedan policajac ispred tribine sa navijačima Zrinjskog (a bilo ih je 400-500 na stadionu i oko njega) i kao šlag na tortu puštanje navijača Hajduka da 2 sata prije utakmice uđu na Željinu tribinu.

Malo previše koincidencije za moj ukus... pogotovo kad znamo kako je policija radila u ovakvim slučajevima donedavno :roll:
sumirprimus

#448 Re: e moji "navijači"

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:
glade wrote:Evo citam vec danima o nekakvim teorijama zavjere, politickim placenicima i sl. Ugasite ljudi "Arrivals" i malo se vratite u realnost.

Ljudi govore da loša reakcija policije u sva tri slučaja u zadnjih 20 dana nije slučajna... otključana kapija u Banjaluci, nijedan policajac ispred tribine sa navijačima Zrinjskog (a bilo ih je 400-500 na stadionu i oko njega) i kao šlag na tortu puštanje navijača Hajduka da 2 sata prije utakmice uđu na Željinu tribinu.

Malo previše koincidencije za moj ukus... pogotovo kad znamo kako je policija radila u ovakvim slučajevima donedavno :roll:
pa call me paranoid,al politika brate mili,nema bit sta drugo,oce ljudi nazor reprizu dinamo-zvezda i bog.
i ti hercegovci vise dole,treba policija federalna da ih odradi prije nego i sto dodje do sranja,pa nek kukaju da je i na nacionalnoj...
naja22

#449 Re: e moji "navijači"

Post by naja22 »

Goblin wrote:Bogami ,vidim da je zaostatak Sarajeva za Evropom i nekadasnjom Jugom ogroman i nedostizan na zalost. Ubile su nas vize,nametnuta izolacija,kao i samoizolacija. Skoro sve sto valja je otislo iz Sarajeva i to se vidi.
Pa ovo je bila jedna mala navijacka carka,vrijedna maloga clanka pred kraj novina a dize se frka i potezu,nevjerovatne teorije zavjere. Svugdje u civiliziranom svijetu,navijacke grupe se tuku medzusobno. Takva igra,sa takvim pravilima. Ljudi dok su mladi budu aktivni clanovi,idu okolo,tuku se,dokazuju snagu i muskost,sa godinama se smire,postaju ikone na tribinama i tako ukrug. Jedan od malih ispusnih ventila zapadne civilizacije i nista vise,jeftina zabava,malo adrenalina. Nemojte praviti slona od majoga,majoga misa.
Prije rata je svaki vikend bilo ovako ,pa i puno puno zesce. Torcida nije uopce smjela kod nas doci,mada nismo ni mi kod njih. Mada sam jednom priveden ,bas prilikom obracuna sa Torcidom,ima tome nekih 25 godina. No Delije,Grobari srpski seljaci sa okolnih planina su se spustali u hiljadama, to su bile masovne tuce,krvi do koljena ,mada najveca tuca ikad je bila sa Robijom,na Kosevskom brdu i sta :? ,kao sto rekoh,potukli se momci,za vikend,da stavis clanak na zadnju stranu i u ponedeljak svako sebi,na skolu posao i dalje. Cao. Ne dramite bezveze oko nicega.
Sarajevo i Bosna je izmislila demokratiju za sviju !
naja22

#450 Re: e moji "navijači"

Post by naja22 »

cappy_tempo wrote:kod nas bilo koja tuca navijaca je raspad drzave. Belaj jednom u sezoni se desi ali sve je to raspad drzave,a cuo sam i prica da su stranke platile hordama da naprave belaj u tuzli koji je murija zapocela jer su nesposobni. Samo vi vjerujte novinarima i daleko cete dogurati,a kad shvatite da ce novinari bilo sta napisati samo da prodaju pricu lakse ce vam biti. Da su hz imale priliku kao torcida da udje na jug i sjebe koreo mislite da ne bi usli i da ne bi bio jos veci belaj nego neki dan.neki nikad nece shvatiti da kazem navijaki fazon i bolje vam je prestanite trositi tastaturu jer se vecinski ofirate.
:thumbup: :thumbup:
Svaka čast pa šta ljudi se potukli, tako je uvijek bilo i biće.. Svugdje se ovo događa a ovdje odmah "raspad" države :-) :lol:
Locked